استاد محمد تقی فیاض بخش:
در میان همه نحله های مختلف تربیتی، نماز شب به عنوان یکی از واجبات سلوک به حساب می آید.
مَثَل نماز شب در سلوک مانند نمازهای واجب برای توده مردم است.
در روایات داریم: «مَنْ تَرَكَ الصَّلَاةَ مُتَعَمِّداً فَقَدْ كَفَر» این روایت به معنای کفر ظاهریِ تارک الصلاة نیست بلکه به این معناست که چنین کسی را به حقیقت اسلام راه نمیدهند.
لذا تنیبهات زیادی هم در دین در مورد تارک الصلاة وارد شده است. مثلاً سلام کردن به او ضرورت ندارد؛ انسان نباید دخترش را به او بدهد؛ معامله با او کراهت دارد؛ رفت و آمد با او کراهت دارد و موارد دیگر.
دلیل این امر هم در روایتی از امام صادق(ع) این گونه بیان شده است: وقتی راوی می پرسد چرا خداوند درباره شرابخوار این قدر تند برخورد نکرده است ولی درباره تارک الصلواة میفرماید: «مَنْ تَرَكَ الصَّلَاةَ مُتَعَمِّداً فَقَدْ كَفَر» حضرت فرمودند: به خاطر این که ترک نماز، هیچ لذتی ندارد و تنها برخاسته از بی ادبی و بی حرمتی به ذات باری متعال است.
به همین قیاس، در فضای سیر و سلوک، نماز شب برای سالک دقیقاً جایگاه فرائض را پیدا می کند. یعنی به محض اینکه کسی بخواهد در این وادی وارد شود، اگر اهل نماز شب نباشد، اصلاً راهش نمی دهند.
اگر کسی کاهل در نماز بود، در زمینه زمینه سیر و سلوک با او گفتگوی زیادی نمی کردند چه برسد به اینکه اسرار را به او بگویند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 نماز بسیار پر فضیلت وصیت
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود:
هر کس این نماز را بخواند زانو به زانوی من در بهشت است
#نماز_وصیت
#بهشت
࿐࿇🌺✶﷽✶🌺࿇࿐
#حکمت_6
حکمت شش مولا امیر المومنین علی علیه السلام در نهج البلاغه ارزشهای رازداری و خوشرویی
🌴🌺🌴🌺🌴🌺
🌼 حکمت ششم 🌼
💫ارزشهای رازداری و خوشروئی(اخلاقی، سیاسی ،اجتماعی )💫
📜۶- وَ قَالَ ( عليه السلام ) : صَدْرُ الْعَاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ وَ الْبَشَاشَةُ حِبَالَةُ الْمَوَدَّةِ وَ الِاحْتِمَالُ قَبْرُ الْعُيُوبِ.وَ رُوِيَ أَنَّهُ قَالَ فِي الْعِبَارَةِ عَنْ هَذَا الْمَعْنَي أَيْضاً الْمَسْأَلَةُ خِبَاءُ الْعُيُوبِ وَ مَنْ رَضِيَ عَنْ نَفْسِهِ كَثُرَ السَّاخِطُ عَلَيْهِ .📜
💎و درود خدا بر او فرمود: سينه خردمند صندوق راز اوست، و خوشرويي وسيله دوست يابي، و شكيبايي، گورستان پوشاننده عيبهاست.
و نيز فرمود: پرسش كردن وسيله پوشاندن عيب هاست، و انسان از خود راضي، دشمنان او فراوانند.💎
🌺🍃🌺🍃🌺🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر کسی به تو بخندد میتوانی به او مهربانی کنی ولی اگر به او بخندی، نمیتوانی از گناه خویش درگذری
اگر کسی به تو بدی کند میتوانی آن بدی را فراموش کنی ولی اگر به او بدی کنی همیشه به یاد بدی خویش خواهی بود :
⭕️ کیفیت #نمازنافله( مستحبی) در شرائط مختلف
❓سؤال: کیفیت نماز نافله( مستحبی) در شرائط مختلف چگونه می باشد؟
✅ پاسخ:
-- در حال سواره و #راهرفتن لازم نیست قبله رعایت شود و رکوع و سجود با اشاره کافی میباشد. و اما در حال استقرار در مکانی باید هم قبله را مراعات کند و هم رکوع و سجود را به نحو صحیح انجام دهد ولی مانع ندارد نافله را در حال اختیار هم نشسته بخواند.
#نمازمستحبی
__________
✔️پی نوشت:
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
نماز و انفاق
در سوره بقره از جمله صفات پرهیزکاران را اقامه نماز و انفاق بر می شمارد… و یقیمون الصلوه و مما رزقناهم ینفقون” و نماز به پای دارند و از هر چه روزی شان کردیم ( به فقیران) انفاق کنند.”
نماز و زکات
در آیات زیادی از قرآن، نماز همراه با زکات مطرح شده است. زیرا نماز رابطه با خالق را محکم می کند و زکات به استحکام رابطه های بین خلق کمک می کند: ” واقیمواالصلوه و اتواالزکوه…” “و نماز به پا دارید و زکات بدهید… .”
نماز و روزه
” واستعینوا بالصبر و الصلوه…” و از صبر و نماز یاری جویید… .
در تفاسیر و روایات مختلف، مراد از صبر را در این آیه، روزه دانسته اند.
نماز و حج
” واذ جعلناالبیت مثابه للناس و امناً واتخذوا من مقام ابراهیم مصلی …” ( و به خاطر بیاورید) هنگامی را که خانه کعبه را محل بازگشت و مرکز امن و امان برای مردم قرار دادیم ( و برای تجدید همین خاطره) از مقام ابراهیم نمازگاهی برای خود انتخاب کنید… .”
نماز و عدالت
” قل امر ربی بالقسط و اقیموا وجوهکم عند کل مسجد…” بگو پروردگارم به عدالت فرمان داده است، و توجه خویش را در هر مسجد به سوی او کنید…” خداوند به پیامبر فرمان داده است که هر چیز را در مورد صحیح خود به کار برده و به جای خود بنهید و فقط به سوی او و برای او و خالصانه عبادت کنید.
نماز و جهاد
در آیه۴۰ سوره حج، یکی از فلسفه های جهاد را جلوگیری از تخریب نمازخانه ها و عبادتگاهها بیان می کند. ” الذین اخرجوا من دیارهم بغیر حق الا ان یقولوا ربناالله و لولا دفع الله بعضهم ببعض لهدمت صوامع و بیع و صلوات و مساجد یذکر فیها اسم الله کثیراً…” همانا که به ناحق از خانه خود بدون هیچ دلیلی اخراج شدند جز این که می گفتند پروردگار ما الله است و اگر خداوند بعضی از آنها را به وسیله بعضی دیگر دفع نکند، دیرها، صومعه ها و معابد یهود و نصارا و مساجدی را که نام خدا در آن بسیار برده می شود، ویران می گردد… .” به این ترتیب حتی به قیمت خون دادن، باید از مکان نماز و عبادات حفاظت و حراست کرد.
نماز و امر به معروف و نهی از منکر
لقمان ضمن بیان سفارشاتی به پسرش، به او توصیه می کند که : ” یا بنی اقم الصلوه و امر بالمعروف و انه عن المنکر…” ای فرزند عزیزم نماز را به پا دار و امر به معروف و نهی از منکر کن…”
با برپایی نماز که انسان را از زشتی ها و منکرات باز می دارد، روح و جان خود را از همه آلودگی ها پاک و به صفات پسندیده آراسته کنید و آنگاه مردم را به خوبی ها امر و از بدی ها و منکرات نهی نمایید.
نماز و تلاوت قرآن
” ان الذین یتلون کتاب الله و اقامواالصلوه…”؛ آنها که کتاب خدا را تلاوت کرده و نماز به پا می دارند…
نماز و مشورت
“والذین استجابوا لربهم و اقامواالصلوه و امرهم شوری بینهم…” و آنان که امر خدا را اجابت کردند و نماز را به پا داشتند و کارشان را به مشورت یکدیگر انجام دهند… . مؤمنان به وسیله نماز ارتباط خود را با خدا محکم تر کرده و با مشورت با یکدیگر، موجبات دلگرمی دیگران را فراهم آورده و وحدت بیشتری را در جامعه اسلام سبب می شوند.
نماز و اعطای وام
“… و اقیمواالصلوه و اتواالزکوه و اقرضواالله قرضاً حسناً…”؛ … و نماز به پا دارید و زکات بدهید و به خدا قرض نیکو دهید و برای خدا به محتاجان قرض الحسنه دهید… . هرگاه انسان نماز را با نیت خالص و با حفظ تمام ارکان آن و با مداومت اقامه کرد آنگاه همه چیز را از خدا و به سوی او می داند و لذا می تواند زکات مال خود را بپردازد و چون به مالکیت روز جزای خداوند معتقد است و پاداش آن روز را باور دارد، مال خود را انفاق می کند و به نیازمندان قرض الحسنه می دهد. حال چون از همه بدی ها پیراسته شده، در جهت آراسته شدن جامعه به صفات انسانی، تلاش و کوشش می کند و حتی از بذل جان خود نیز دریغ نمی ورزد. نیز هرگاه از او در امری نظر بخواهند، بدون سوء نیت، تمام اطلاعات و دانسته های خود را بدون کم و کاست در اختیار آنها قرار می دهد و به این ترتیب در برقراری عدالت در تمام شئونات آن کمک می کند.
خدای منان از روی لطف بی پایان بر آدمیان منّت نهاده، به آنها اجازه معراج به عالم ملک و ملکوت عطا فرموده و نماز را نردبان ترقی و ابزار ارتقاء به عالم بالا قرار داده است.
انسان خاکی که همواره اسیر امیال نفسانی و غرایز حیوانی است، به هنگام نماز پرده های ظلمانی جهان ماده را کنار می زند، جاذبه دست و پاگیر کره خاکی را می شکند، موانع نیرومند عالم شغلی را از جلوی پایش بر می دارد و به جهان بالا راه می یابد، با خدای خود بی واسطه سخن می گوید، و درد دل می نماید و خود را از چنگال نفس و شیطان می رهاند.
نماز اوج معراج انسان، راز و نیاز با خدای سبحان، موجب نزول رحمت یزدان، سنگر مبارزه با نفس و شیطان، بازدارنده انسان از خطا و عصیان، وسیله ی تقرب پارسایان و رمز بندگی مخلصان است.
503.2K
🌷﷽🌷
🚨قرائت صحیح حمد و سوره
✍برای #صحیح_خوانی و زیبا خوانی بارها گوش دهید👌
هشتم شوال سالروز تخریب قبور ائمّه بقیع بر حضرت صاحب الزمان و تمام شیعیان تسلیت باد.
🏴🏴🏴🏴
❢░🌸ꦿ🍃 🌸 ꦿ🍃🌸 ꦿ🍃░
@nafeleyeshab
4_5848287345819781926.mp3
13.64M
❢░🌸ꦿ🍃 🌸 ꦿ🍃🌸 ꦿ🍃░
@nafeleyeshab
4_5958606836402752548.mp3
8.65M
لحظهی غروب، متعلّق به امام زمانت است، برنامهٔ خود را طوری تنظیم کن که چند دقیقه توسل به امام زمان ارواحنافداه داشته باشی. همه باهم دعای فرج روزمزمه کنیم