#فرزند_پروری
✅درمان خجالت در کودکان🧒🏻👧🏻
كودك خجالتي كودك "مضطربي"ست كه باور دارد من بد هستم همه بد هستند، و اين افراد بد اگر از بدي من اگاه شوند به من اسيب مي زنند. خجالت به معني عدم حرمت نفس همراه با اضطراب مي باشد.
✅هميشه احساس كودك را تاييد كنيد.
وقتي ترسيد نگيد اين كه ترس نداره يا نترس، بايد گفت ميدونم ميترسي. در صورت نفي و رد احساس كودك، او به اين نتيجه ميرسد كه من هيچي نميفهمم، هر چه احساس ميكنم اشتباه است و شروع به نفي احساس خود و شخصيت خود ميكند.
✅كودك را به صورت مستقيم تصحيح نكنيد. هرگز او را جلوي دوستانش يا در مقابل جمع يا حتي جلوي خواهر و برادرش اصلاح نكنيد. اگر كلمه اي گفت كه اشتباه بود، در جمله اي از ان كلمه استفاده كنيد. در صورت لزوم، در اتاقش به تنهايي درباره كار اشتباهش صحبت كنيد.
✅ وقتي با شما صحبت ميكند به او توجه مخصوص نشان بدهيد. اگر در حال تلفن حرف زدن، صحبت با دوستانتان، كار با كامپيوتر، يا تماشاي تلويزيون هستيد لحظه اي كارتان را متوقف كنيد، به چشمانش نگاه كنيد، و در صورت لزوم از او بخواهيد بعد از اتمام كارتان با او صحبت خواهيد كرد.
✅از او بخواهيد برايتان كتاب بخواند، اواز بخواند، فيلمي كه ديده را تعريف كند و نشان بدهيد مشتاق شنيدنيد
✅ هرگز به او يا كارهايش نخنديد.
مخصوصا در جمع حتي به كارهاي بامزه ش نخنديد مگر انكه خودش اين خواسته يا انتظار را داشته باشد.
✅ بعد از شش سالگي با كمك مربي خصوصي او را در زمينه يك ورزش "گروهي" مثل فوتبال يا بسكتبال بسازيد تا در زمين ورزشي بدرخشد.
✅هرگز با فرزندتان درد دل نكنيد . (تجاوز غير جنسي به كودك با عوارضي شبيه تجاوز جنسي) بدي ديگران مخصوصا همسر خود را هرگز به او نگوييد. پدر و مادر باید دوست فرزندانشان باشند ولی هیچگاه هیچگاه هیچگاه هیچ پدر و مادری حق ندارد فرزندش را به عنوان دوست خود انتخاب کند.
✅روزي ٥٠ بار به جا به موقع به او بگوييد تو خوبي. مرسي پسر خوبم، ممنونم دختر خوبم.
✅از ظاهر او ايراد نگيريد او را با كسي مقايسه نكنيد.
✅به خاطر اشتباهش او را تنبيه نكنيد.
✅ اجازه بدهيد اشتباهات بي خطر كند و در صورت نياز بدون منت كمكش كنيد.
✅به او احساس گناه ندهيد. مثلا خسته شدم از دستت، پيرم كردي، كاش بميرم راحت بشم. تو هم لنگه بابات/مامانت هستي.
✅ از كودك به عنوان جاسوس استفاده نكنيد.
✅با او قهر نكنيد.
✅ از خجالتی بودن او در جمع حرفی به میان نیاورید کودکان خجالتی در برابر حرف های اطرافیان بسیار حساس اند. حرف زدن در مقابل او با مادر دوستش تنها وضعیت را وخیم تر خواهد کرد. کودکان خجالتی بیش از قضاوت های منفی به قضاوت های مثبت محتاج اند.
✅ در پی هر پیشرفت کوچکی او را تحسین کنید. کودکان خجالتی همیشه فکر می کنند دیگران در مورد آنها بد قضاوت می کنند. پس هر بار کار درستی انجام می دهد، او را تشویق کنید. مثلا بگویید «من به تو افتخار می کنم.»، «چه قدر شجاعی!» و ... این امر سبب می شود حس عشق در او جان بگیرد.
🔔مهمترین خصوصیات کودکان دارای #اختلال_یادگیری
♦️ مشکلات حرکتی( ریز و درشت )
♦️کمبودهای ادراکی( ادراک دیداری ادراک شنیداری)
♦️ مشکلات توجه و تمرکز
♦️ ناتوانی های حافظه(بخصوص در حافظه کوتاه مدت)
♦️ اختلالات زبانی (دریافت،پردازش و بیان اطلاعات کلامی )
♦️اختلالات ادراک اجتماعی( مثلاً دوست پیدا نمی کند یا به سختی با بقیه دوست می شود)
♦️پوشش هیجانی( مشکلات هیجانی)
◀️ نکته:به زعم داشتن یک یا چند ویژگی فوق نمی توان برچسب مشکلات یادگیری زد و بهترین گزینه در صورت برخورد با موارد فوق ارجاع به #مرکز_مشکلات_یادگیری یا ارجاع به #درمانگر_اختلالات_یادگیری می باشد.
🔔 #روانشناسی_کودک
🔹از من انتظار داری در بزرگسالی برای خودم تصمیم بگیرم، مستقل باشم و پای انتخابهایم بایستم، اما در کودکی مرا مطیع، تسلیم و منعطف میخواهی و تمام کارهایم را خودت انجام می دهی؟؟
فکر کنم باید در موردش حرف بزنیم!😉
📚مهارتهای دیداری (ادراک دیداری) کودک خود را به طُرق زیر تقویت کنید:
👈 با سه مکعب ساده طرح ساده ای بسازید، 20 ثانیه فرصت دهید کودک نگاه کند بعد طرح را جمع کنید و از او بخواهید آن چه را به یاد دارد بسازد.
👈 طرح های ساده ای به صورت ناقص روی کاغذ بکشید و از کودک بخواهید جزء حذف شده در تصاویر را تشخیص دهید. مثال:
•تصویر آدم بدون چشم،
•تصویر موش بدون دم
👈 چهار تصویر روی کاغذ بکشید، به طوری که دو تا از تصاویر کاملاً شبیه باشند و از کودک بخواهید از بین 4 تصویر، دو تصویر مثل هم پیدا کرده و به شما نشان دهد.
👈 چهار تصویر بر روی کاغذ بکشید به طوری که یک تصویر دیگر فرق داشته باشد. از کودک بخواهید تصویر متفاوت را پیدا کرده و به شما نشان دهد.
👈 نقطه هایی را در یک خط صاف بکشید و از کودک بخواهید آن ها را با خط به هم وصل کند (ابتدا نقطهها درشت و نزدیک به هم باشد بعد به تدریج نقطه ریزتر و فاصله دورتر شوند.)
👈 دو خط موازی و با فاصله از هم بکشید و از کودک بخواهید با مداد، خطی از میان این راه عبور دهد به طوری که با دو خط کناری برخورد نکند (به تدریج فاصله ی دو خط کناری را کم کنید)
👈 اشکال هندسی مختلف را در اندازه ی متوسط بکشید و از کودک بخواهید آن ها را با توجه به حاشیه ی شکل رنگ کند.
👈 تمرین روی قیچی کردن طرح کشیده شده روی کاغذ (ابتدا خطوط صاف بعد خطوط منحنی و اشکال مختلف)