🔸دینداریِ شاکرانه، نتیجۀ فهمیدن «عشق خدا به ما» است، نه «عشق ما به خدا»!
📌#اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)-ج۱۸
🔺یکی از تلقیهای ناروا از دین، داشتن تلقیِ صرفاً عاشقانه از دین است، مثلاً اینکه میگوییم «ما خدا را دوست داریم و عاشق او هستیم» یا «ما ائمۀ هدی را دوست داریم»
البته ما نمیخواهیم عاشقی و دینداری عاشقانه را نفی کنیم، بلکه میگوییم ما بیشتر از اینکه و قبل از اینکه دنبال عاشقی باشیم، باید دنبال پاسخگویی به معشوق بودنِ خودمان باشیم. خیلی کار میبرد ما عاشق خدا شویم درحالیکه همین الان ما معشوق و محبوب خدا هستیم؛ الان لطف و محبت خدا شامل ما هست و اگر پاسخدهنده به لطف و محبت پروردگار باشیم، زندگی معنوی ما متحول خواهد شد.
🔺درک عشق و محبت خدا به ما، راهی است که ما را هم عاشق خدا خواهد کرد. اگر فضای معشوق بودن در جامعه وجود میداشت، مجالس دعا و مناجات ما شاید هزاران برابر بود.
🔺خدا میپسندد که ما دوست داشته باشیم محبوب باشیم. در زیارت امینالله میخوانیم: «مَحْبُوبَةً فِي أَرْضِكَ وَ سَمَائِكَ» یعنی من را محبوب آسمانها و زمین قرار بده. قرآن میفرماید: وقتی فرعون و لشکریانش مردند، آسمان و زمین بر آنها گریه نکردند «فَمَا بَكَتْ عَلَيْهِمُ السَّمَاءُ وَ الْأَرْضُ» (دخان، 29) یعنی ما باید اینقدر محبوب باشیم که وقتی از دنیا رفتیم، آسمان و زمین بر ما گریه کنند.
🔺ما محبوب اهلبیت(ع) هم هستیم. شما وقتی میخواهی به کربلا بروی، به جای اینکه بگویی «من علاقه دارم به کربلا بروم» بهتر است بگویی «امام حسین(ع) علاقه دارد من به کربلا بروم» اگر حالت دوم باشد، آنوقت میگویی «اصلاً وظیفۀ من است که بروم.» این خیلی زیباتر است.
اگر کلّ مفاتیح الجنان را بگردید، میبینید اکثر دعاها بر اساس دین معشوقانه است نه عاشقانه! چون این معشوق است که استغفار میکند و میگوید «ببخشید، نتوانستم جواب محبت شما را بدهم» و اصل دعا هم استغفار است.
🔺بیتردید بهترین دعایی که این معشوق بودن را توضیح میدهد دعای عرفه است. در دعای عرفه، امام حسین(ع) از خدا خیلی تشکر و عذرخواهی میکند که «من نمیتوانم محبت تو را پاسخ بدهم». اگر بتوانیم حال دعای عرفه امام حسین(ع) را داشته باشیم و با این حال درِ خانۀ خدا برویم خیلی خوب است؛ یعنی همان حس و حال شاکرانه!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞🌹💞🌹💞
ادامه مطلب
🔺گاهی از اوقات ادعای عاشقی، حتی اگر محبتی هم در میان باشد، ممکن است ما را مغرور کند، اما درک معشوق بودن، هیچوقت ما را مغرور نمیکند بلکه همیشه ما را بدهکار میکند.
🔺در علم کلام و مباحث اعتقادیِ ما «قاعدۀ لطف» یکی از مبانی برجسته است. ما اول ثابت میکنیم که خدا به ما لطف دارد، بعد بسیاری امور را بر این اساس ثابت میکنیم، مثلاً میگوییم: «چون خدا به ما لطف دارد، برای ما پیامبر میفرستد» یا «چون خدا به ما لطف دارد، به امام حسین(ع) اجازه داد خود را برای هدایت ما قربانی کند» همهاش از سرِ محبتی است که خدا به ما دارد. بحث بر سرِ دوست داشتنِ ما است.
علامه طباطبایی میفرماید: با روشهای رایج اخلاقی که از یونان یا ... رسیده، کسی درست نمیشود. روش اسلام این است که یک آگاهی به تو میدهد که اصلاً رذایل پیش نیاید که تو بخواهی آنها را از بین ببری! یک نمونهاش همین آگاهی است که بدانی «خدا دوستت دارد»، آنوقت آرام و صبور میشوی، حتی اگر دیگران دوستت نداشته باشند باز هم اعتماد به نفس خواهی داشت.
🔺کسی که بداند خدا عاشق اوست بدون اینکه مغرور شود، به تمسخر، توهین و دشمنی دیگران اهمیت نمیدهد. چرا حضرت زینب(س) از پا نمیافتد؟ چون از عشق خدا به خودش خبر دارد و غرق شکر و استغفار است. ما به این روحیه برای زندگی احتیاج داریم. کسی که این روحیه را با این معرفت پیدا نکند، اولاً از بهرۀ عقلانی بالایی برخوردار نیست و ثانیاً با روشهای اخلاقی دیگر هم درست نخواهد شد.
🚩#اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین
📢صوت: @Panahian_mp3
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
10.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑🎥 خیمهی عزا در حرم مطهر حضرت ابالفضل(ع) برافراشته شد
🔹این خیمه نخستین خیمه عزای محرم ۱۴۴۵ قمری به شمار میرود
🏴السلام علیک یا ساقی العطشان
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠
کریمه ناب🔸 وجود مبارک امیرالمؤمنین و فاطمه زهرا (سلام الله علیهما) #نذر کردند که اگر خدا این کودکان را شفا مرحمت کرد، روزه بگیرند. نذر کردن که خدا اگر شفا داد روزه بگیرند یک کار عادی است و خیلی مهم نیست؛ اما ﴿وَ یطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَی حُبِّهِ مِسْكِیناً وَ یتِیماً وَ أَسِیراً﴾ حائز اهمیت است. 🔸 خود انسان روزه بگیرد در آن هوای گرم حجاز ـ حالا آن افطاری هم گفتند با قرض تهیه شده ـ و هنگام افطار مسکینی بیاید، یتیمی بیاید، اسیری بیاید و اینها سهمیه خودشان را بدهند و با آب خالص افطار کنند، این چیزی نیست که برای افراد عادی قابل هضم باشد. خود وجود مبارک حضرت امیر و فاطمه (سلام الله علیهما) بالغ بودند و گرسنه ماندند؛ اما این کودکان، واجب النفقه آنها بودند، غذای اینها را دادن و اینها را همین طور گرسنه نگه داشتن، معلوم می شود که این جزء #کریمه_هایی است که مربوط به خود #اهل_بیت است، چون اینها سهمیه حسنین را هم دادند. #نزول_سوره_دهر #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت تاریخ: 1394/07/15 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
#خطبه_متقین 📌قسمت بیست و پنجم 🔰امام عليه السلام در ادامه اوصاف پرهیزکاران مى فرمايد: 🔹جمله «طَلَ
#خطبه_متقین
📌قسمت بیست و ششم
🔰امام عليه السلام در ادامه اوصاف پرهیزکاران مى فرمايد:
🔹منظور از جمله «وَ تَحَرُّجاً عَنْ طَمَع» پرهیزکننده از طمع ورزی
✍ اين است که پرهيزکاران به کلّى از طمع دورند، زيرا طمع نتيجه وابستگى شديد به دنيا و سبب توجه به غير خدا و موجب مفاسد زيادى مى گردد. از جمله يکى از عوامل ذلّت و کينه و عداوت و حقد و حسد است طمعکاران هرگز از مال دنيا سير نمى شوند و پيوسته براى به دست آوردن آن از هر راهى که باشد تلاش مى کنند و در واقع گرفتار اسارت دائم اند
✔️به علاوه، طمع فکر و عقل را از کار مى اندازد و انسان را گرفتار لغزش هاى بزرگ مى کند
📝ادامه دارد...
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
4_5879691279104737624.mp3
3.73M
🔷 شرح #خطبه1
جلسه ١١- بخش سوّم
ارسال پیامبر رحمت
🌸 «إِلَى أَنْ بَعَثَ اللَّهُ سُبْحَانَهُ مُحَمَّداً رَسُولَ اللَّهِ لِإِنْجَازِ عِدَتِهِ وَ إِتْمَامِ نُبُوَّتِهِ»
تا اینکه خداوند سبحان محمد، فرستادۀ خدا، را برای به انجام رساندنِ وعدهاش و به سرآوردنِ نبوتش برانگیخت؛
«مَأْخُوذاً عَلَى النَّبِيِّينَ مِيثَاقُهُ مَشْهُورَةً سِمَاتُهُ كَرِيماً مِيلَادُهُ»
در حالی که پیمانش را از پیامبران ستانیده، نشانههایش آشکار و زادروزش ارجمند بود.
«وَ أَهْلُ الْأَرْضِ يَوْمَئِذٍ مِلَلٌ مُتَفَرِّقَةٌ وَ أَهْوَاءٌ مُنْتَشِرَةٌ وَ طَرَائِقُ مُتَشَتِّتَةٌ»
و اهل زمین را در آن روزگار، آیین¬هایی پراکنده و امیالی ازهمگسیخته و شیوه¬هایی آشفته بود.
«بَيْنَ مُشَبِّهٍ لِلَّهِ بِخَلْقِهِ أَوْ مُلْحِدٍ فِي اسْمِهِ أَوْ مُشِيرٍ إِلَى غَيْرِهِ»
گروهی تشبیهکنندۀ خدا به آفریدگانش و برخی کژرو دربارۀ اسمش و جمعی اشارهکننده به غیرش؛
«فَهَدَاهُمْ بِهِ مِنَ الضَّلَالَةِ وَ أَنْقَذَهُمْ بِمَكَانِهِ مِنَ الْجَهَالَةِ»
پس خداوند آنان را به وسیلة رسولش از گمراهی به هدایت رساند و ایشان را به واسطۀ جایگاه او از (ورطۀ) نادانی رهاند.
#شرح_خطبه1
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
ادامه دارد
🔺ادامه مطلب
«ثُمَّ اخْتَارَ سُبْحَانَهُ لِمُحَمَّدٍ (صلى الله عليه و آله و سلم) لِقَاءَهُ وَ رَضِيَ لَهُ مَا عِنْدَهُ وَ أَكْرَمَهُ عَنْ دَارِ الدُّنْيَا»
آنگاه خداوند سبحان دیدار خویش را برای محمد(ص) برگزید و آنچه نزد خود داشت برای او پسندید و (با بیرون بردن) از سرای دنیا کرامتش بخشید
«وَ رَغِبَ بِهِ عَنْ مَقَامِ الْبَلْوَى»
و او را از جایگاه آشوب به جانب خویش مشتاق گردانید؛
«فَقَبَضَهُ إِلَيْهِ كَرِيماً (صلى الله عليه و آله و سلم)»
بنابراین جان او را با ارجمندی به سوی خود برکشید
🔹دكتر محمدعلى انصارى
#شرح_خطبه1
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
تدبر
#رسانه_شناسی🧐🧐
مواظب القائات دشمن باشیم🤨
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🚫با نعمتهايش او را معصيت مكن❗️
#نهج_البلاغه
📿أَقَلُّ مَا يَلْزَمُكُمْ لِلّهِ أَلاَّ تَسْتَعِينُوا بِنِعَمِهِ عَلَى مَعَاصِيهِ
🔮انسان در برابر نعمتهايى كه خداوند به وى داده كمترين وظيفه اش اين است كه نعمتهايش را وسيله معصيت او قرار ندهد»؛
✍نافرمانى مولا هميشه زشت است، ولى زشت ترين حالات نافرمانى و عصيان اين است كه انسان نعمتهاى او را وسيله نافرمانى وى قرار دهد. پيام ديگرى كه اين گفتار حكيمانه دارد اين است كه انسان هر گناهى كه مى كند به يقين با استفاده از يكى از نعمتهاى الهى است؛ چشم، گوش، دست، پا، فكر، قدرت و مواهب ديگر همه نعمتهاى پروردگارند و انسان بدون استفاده از اينها نمى تواند كار خلافى انجام دهد، بنابراين مفهوم كلام اين مى شود كه انسان منصف نبايد هيچ گناهى كند، زيرا هر گناهى مرتكب شود با استفاده از يكى از نعمتهاى خداست و اين كار بسيار شرم آور است.
📘#حکمت_330
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📜 در برابر بلا...
▪️فشاری که من در رابطه با حسین میبینم، بهخاطر فشاری است که من در این رابطه، به حسین وارد میکنم!
▪️چون آن موجود را لطیف میبینم، برای من سخت است حرفی بزنم یا کاری بکنم که او را رنج دهد.
▪️اینکه در همراهی با او کم بیاورم و به آن کاروان نرسم و در آن سفینه ننشینم درحالیکه میبینم میرود، اینها آن رنجی است که باید بیشتر به آن دقت و توجه شود.
▪️این مصیبت، مصیبت بزرگی است و تکرارش هم در زیارت عاشورا، روی این حساب است.
▪️حال، چگونه و با چه توانی در برابر این مصیبتهای بزرگ باید بایستیم؟
▪️اینجاست که جزع و داد انسان درمیآید؛ مگر اینکه با آن دید به قضیه نگاه کنیم که «اَللّٰهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ حَمْدَ الشّاكِرینَ لَكَ عَلیٰ مُصابِهِمْ».
▪️از کسانی باشیم که در برابر مصیبت، طالب و شاکرند، نه صابر !
▪️بچهها در برابر بلاهایی که برایشان میآید، مثلاً آمپولی که باید بزنند یا دوایی که باید بخورند، خیلی جزع دارند؛ تا حدی از رشد که میرسند، دوا را میخورند و دم نمیزنند؛ به بلوغ که میرسند، برای این امور تشکر هم میکنند؛ ولی عدهای هستند که در صف میایستند و طالب رنج هستند.
▪️ این تفاوت برخوردها در برابر بلا، از جزع و صبر تا شکر و طلب، منوط به مرحله روحی خاصی است؛ وگرنه این مصیبت و درد، قابل تحمل نیست!
❛❛ عینصاد
📚 #خون_خدا | ص ۳۹
#️⃣ #امامت
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7