وَ لَقَدْ قُبِضَ رَسُولُ اللّهِ ـ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ ـ وَ إِنَّ رَأْسَهُ لَعَلَى صَدْرِي. وَ لَقَدْ سَالَتْ نَفْسُهُ فِي کَفِّي، فَأَمْرَرْتُهَا عَلَى وَجْهِي. وَ لَقَدْ وُلِّيتُ غُسْلَه ـ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ ـ وَالْمَلاَئِکَةُ أَعْوَانِي، فَضَجَّتِ الدَّارُ وَ الاَْفْنِيَةُ. مَلاٌَ يَهْبِطُ، وَ مَلاٌَ يَعْرُجُ، ...
ترجمه :رسول خدا (صلى الله عليه و آله) در حالى که سرش بر سينه ام قرار داشت، قبض روح شد، نفس او در دستم روان گشت. سپس آن را به چهره کشيدم.
من عهده دار غسل او بودم، در حالى که فرشتگان مرا يارى مى کردند.
(گويى) در و ديوار و صحن و خانه، به ضجّه درآمده بودند. گروهى (از فرشتگان) به زمين مى آمدند و گروهى به آسمان مى رفتند و گوش من از صداى آنان که آهسته بر آن حضرت نماز مى خواندند، خالى نمى شد ! تا زمانى که او را در قبر به خاک سپرديم.
چه کسى به آن حضرت در حيات و مرگش از من سزاوارتر است؟،
فراز دوم خطبه 197
🌸فرازی از خطبه 197🌸
🅾فَانْفُذُوا عَلَى بَصَائِرِکُمْ، وَلْتَصْدُقْ نِيَّاتُکُمْ فِي جِهَادِ عَدُوِّکُمْ. فَوَالَّذِي لاَ إِلهَ إِلاَّ هُوَ إِنِّي لَعَلَى جَادَّةِ الْحَقِّ، وَ إِنَّهُمْ لَعَلَى مَزَلَّةِ الْبَاطِلِ. أَقُولُ مَا تَسْمَعُونَ، وَ أَسْتَغْفِرُ اللّهَ لِي وَلَکُمْ!
🅾بنابراين با بينش خود حرکت کنيد و💢 صدق نيّت خود را در جهاد با دشمن اثبات نماييد; زيرا به خدايى که معبودى جز او نيست قسم ياد مى کنم که من در جاده حق قرار دارم و آنها (مخالفان من) در لغزشگاه باطل اند
🅾من سخنانم را آشکارا مى گويم و همگى مى شنويد (و به همه شما اتمام حجّت مى کنم) و براى خود و شما از درگاه خدا درخواست غفران و آمرزش دارم.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸خطبه 198 در يک نگاه🌸
⭕️اين خطبه از چند بخش تشکيل شده است:
1⃣ بخش نخست، امام(عليه السلام) با تعبيرات زيبايى از علم بى پايان خداوند سخن مى گويد و به نبوّت پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) گواهى مى دهد که در واقع، شهادتين را با تعبير جديدى تکميل مى کند.
2⃣بخش دوم، سفارش به تقوا و پرهيزگارى مى فرمايد و آن را داروى همه دردها و شفاى تمام بيماريها و وسيله اصلاح همه مفاسد و پاکيزگى روح و روشنى چشم مى شمرد.
✅در اين بخش نکاتى درباره تقوا بيان شده که در خطبه هاى ديگر کمتر آمده است.
3⃣ بخش سوّم، با تعبيراتى شوق انگيز که دلها را به سوى خود جذب مى کند، از اهميّت دين اسلام و مزاياى آن سخن مى گويد.
4⃣بخش چهارم از پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) و خدمات برجسته او در آن دوران تاريک جاهليّت و رهبرى انقلاب اسلام سخن گفته شده است.
5⃣و بالاخره در بخش پنجم سخن از قرآن کريم به ميان آورده و با ذکر #چهل_وصف از اوصاف و ويژگى هاى قرآن که مى توان گفت جامع ترين تمجيد درباره قرآن مجيد است، خطبه را به پايان برده است.
⭕️ درود و رحمت بى انتهاى الهى بر روان پاکش باد.
🌸فراز اوّل خطبه 198🌸
💢احاطه علمی پروردگار💢
🅾يَعْلَمُ عَجِيجَ الْوُحُوشِ فِي الْفَلَوَاتِ، وَ مَعَاصِيَ الْعِبَادِ فِي الْخَلَوَاتِ، وَ اخْتِلاَفَ النِّينَانِ فِي الْبِحَارِ الْغَامِرَاتِ، وَ تَلاَطُمَ الْمَاءِ بِالرِّيَاحِ الْعَاصِفَاتِ. وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً نَجِيبُ اللّهِ، وَ سَفِيرُ وَحْيِهِ، وَ رَسُولُ رَحْمَتِهِ.
ترجمه
🅾(خداوند) صداى نعره حيوانات وحشى را در بيابانها، ✅و گناهان بندگان را در خلوتگاهها، ✅و رفت و آمد ماهيان را در درياهاى ژرف، ✅و تلاطم امواج آب را بر اثر وزش تندبادها، مى داند (و از تمام اين جزئيات آگاه و با خبر است)
🅾 و گواهى مى دهم که محمّد برگزيده خدا و سفير وحى و رسول رحمت اوست.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸احاطه علمى پروردگار 🌸
🅾چون اين خطبه عمدتاً در مورد اسلام و قرآن و تقوا سخن مى گويد، امام ابتدا از ايمان به مبدأ و معاد شروع مى کند; ايمانى که انگيزه براى همه خيرات و وسيله براى همه برکات است.
💢هنگامى که مى خواهد سخن از معرفة الله بگويد روى علم بى پايان خدا که از مهم ترين اوصاف حقّ است، تکيه مى کند.
🅾امام روى چهار پديده از پديده هاى جهان که بسيار متنوّع است و در عين حال چندان مورد توجّه نيست، انگشت گذارده و علم خداوند را به آنها بيان مى کند:
🅾نخست حيوانات وحشى فراوانى که نعره ها و ضجّه هاى آنها به گوش ما شهرنشينان نمى رسد; ولى خداوند مى داند کدام حيوان در کدام مکان و کدام زمان نعره اى کشيد و کميت و کيفيّت آن چگونه بود؟
🅾ديگر اينکه #گناهان زيادى در خلوتگاه و دور از چشم توده هاى مردم انجام مى گيرد که همه ما از آن بى خبريم;
🅾نيز در اعماق درياها دور از چشم انسانها کدام يک از ماهيان در چه زمانى و چه مکانى رفت و آمد دارند.
🅾نيز مى داند امواجى که در صفحه اقيانوسها، هر شب و روز به حرکت در مى آيند و ما انسان ها جزء بسيار کوچکى از آن را مى بينيم در چه زمانى و مکانى حرکت مى کند و کى آرام مى گيرد.
🅾اگر بر همه اينها بيفزاييم که علم خداوند درباره اين امور در طول ميليونها سال که اين حوادث شب و روز واقع شده (به استثناى گناه انسانها که زمان محدودترى دارد) خدا مى داند که کدام يک از اين پديده ها در کجا و به چه صورت تحقق يافته است.
🅾نيز اگربيفزاييم که تنها کره زمين نيست که مرکز حوادث گوناگون است، بلکه ميلياردها ستاره تنها در کهکشان ماست که مرکز حوادث گوناگون دائمى است به اضافه کهکشانهاى ديگر که سر به ميلياردها مى گذارد.
🅾 مجموعه اينها در #علم_خدا جمع است و اينجاست که باور مى کنيم آنچه را قرآن مجيد فرموده است : «(وَلَوْ أَنَّمَا فِى الاَْرْضِ مِنْ شَجَرَة أَقْلاَمٌ وَالْبَحْرُ يَمُدُّهُ مِنْ بَعْدِهِ سَبْعَةُ أَبْحُر مَّا نَفِدَتْ کَلِمَاتُ اللهِ إِنَّ اللهَ عَزِيزٌ حَکِيمٌ); و اگر همه درختان روى زمين قلم شوند و دريا براى آن مرکب گردد و هفت دريا به آن افزوده شود (اينها همه تمام مى شود ولى) کلمات خدا پايان نمى پذيرد، خداوند عزيز و حکيم است». عين واقعيت است و نه تنها اين آيه اغراق نيست، بلکه نسبت به دايره گسترده خداوند چيز مهمى محسوب نمى شود.☘
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
با ما شرح نهج البلاغه را پیگیر باشید.
🅾 بعد از بيان علم و دانايى مبدأ جهان آفرينش، پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) را با سه وصف مهم مى ستايد
🅾انسانى والامقام و فوق العاده برجسته که خداوند او را براى #مقام_نبوّت برگزيد و وحى خود را بر او نازل کرد و او را کانون رحمت خويش ساخت.
🅾اين رحمت در چهره هاى مختلف تجلى کرد; 💢 از طريق بيان معارف دينى و شرح قوانين حياتبخش و 💢گاه طلب رحمت از سوى خدا براى مردم و 💢سرانجام اين رحمت در شکل شفاعت در قيامت ظاهر خواهد شد و اميد داريم که ما هم مشمول رحمت واسعه او بشویم.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸فراز دوّم خطبه 198🌸
🅾أَمَّا بَعْدُ، فَإِنِّي أُوْصِيکُمْ بِتَقْوَى اللّهِ الَّذِي ابْتَدَأَ خَلْقَکُمْ، وَ إِلَيْهِ يَکُونُ مَعَادُکُمْ، وَ بِهِ نَجَاحُ طَلِبَتِکُمْ، وَ إِلَيْهِ مُنْتَهَى رَغْبَتِکُمْ، وَ نَحْوَهُ قَصْدُ سَبِيلِکُمْ، وَ إِلَيْهِ مَرَامِي مَفْزَعِکُمْ.
ترجمه
🅾اما بعد، من شما را به #تقواى_الهى توصيه مى کنم،👈 همان خداوندى که آفرينش شما را آغاز کرد و بازگشت شما نيز به سوى اوست.
🅾خدايى که برآورنده حاجات شما و آخرين نقطه اميد و آرزويتان است.
🅾راه راست شما به او ختم مى شود 👈و به هنگام ترس و وحشت پناهگاهتان تنها اوست.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🅾 فَإِنَّ تَقْوَى اللّهِ دَوَاءُ دَاءِ قُلُوبِکُمْ، وَ بَصَرُ عَمَى أَفْئِدَتِکُمْ، وَ شِفَاءُ مَرَضِ أَجْسَادِکُمْ، وَ صَلاَحُ فَسَادِ صُدُورِکُمْ، وَ طُهُورُ دَنَسِ أَنْفُسِکُمْ، وَ جَلاَءُ عَشَا أَبْصَارِکُمْ، وَ أَمْنُ فَزَعِ جَأْشِکُمْ، وَ ضِيَاءُ سَوَادِ ظُلْمَتِکُمْ.
🅾#تقوا پيشه کنيد که #تقواى_الهى داروى بيماريهاى دلهاى شماست 💢و سبب بينايى قلبها و 💢شفاى امراض جسمانى و 💢موجب اصلاح فساد جانها و💢 پاکيزگى از آلودگى ارواح و💢 جلاى نابينايى چشم ها و 💢سبب امنيّت در برابر اضطراب ها و 💢روشنايى تيرگيهاى شماست.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸تقواى الهى سرچشمه تمام خوشبختيها 🌸
❇️ امام(عليه السلام) بعد از اشاره به علم بى پايان خداوند توصيه به تقواى الهى کرده و آن را با اوصافى از پروردگار همراه مى کند تا شعله عشق به تقوا را در دل ها برافروزد.
❇️قرآن مجيد مى گويد: «(وَإِنْ يَمْسَسْکَ اللهُ بِضُرّ فَلاَ کَاشِفَ لَهُ إِلاَّ هُوَ); و اگر خداوند زيانى به تو برساند هيچ کس جز او آن را برطرف نمى سازد».
❇️و نيز مى فرمايد : «(ثُمَّ إِذَا مَسَّکُمُ الضُّرُّ فَإِلَيْهِ تَجْئرُونَ); و هنگامى که ناراحتى به شما رسد فقط او را مى خوانيد».
❇️سپس امام(عليه السلام) به دنبال توصيه به تقوا، به ذکر آثار تقوا در هشت جمله کوتاه و پر معنا مى پردازد 👇👇
✅جمله اوّل اشاره به بيماريهاى فکرى و روحانى، همچون گمراهى و ضلالت است و
✅جمله دوم اشاره به برطرف شدن موانع و حجابهاى شناخت در پرتو تقواست.
✅جمله سوم اشاره به کم خورى و رعايت اعتدال در مصرف غذاها در سايه تقواست، زيرا مى دانيم همان گونه که در روايت معروف نبوى « معده خانه تمام بيماريها و کم خوردن سرآغاز تمام درمانهاست» آمده و پزشکان آن را تأييد مى کنند، قسمت مهمى از بيماريها بر اثر پرخورى است.
✅ جمله چهارم و پنجم اشاره به پاکسازى درون از رذائل اخلاقى، همچون کبر و حسد و کينه و مانند آن است🅾 منتها جمله چهارم آنجايى است که اين صفات زشت آنچنان در جان آدمى رسوخ کرده که آن را به فساد کشانده است، مربوط می شود و جمله پنجم اشاره به آلودگيهاى سطحى و کم عمق تر است که با آب تقوا شستشو مى شود.
http://eitaa.com/joinchat/93257740C19c85b5987
و درادامه:👇👇
✅جمله ششم، اشاره به اين است که #تقوا بينش درونى انسان را تيزتر و چشم بصيرت را روشن مى سازد و تفاوت آن با جمله «وَ بَصَرُ عَمَى أَفْئِدَتِکُمْ» اين است که در آن جمله سخن از نابينايى مطلق بود که #تقوا آن را درمان مى کند و در اينجا اشاره به کمى نور بصيرت است که در سايه #تقوا افزایش مى يابد.
✅جمله هفتم، اشاره به اضطرابهايى است که انسان بر اثر آلودگى به گناه پيدا مى کند;🌀 ترس از عذابهاى الهى در دنيا و آخرت و 🌀ناراحتى وجدان که در طبيعت گناه وجود دارد. #تقوا همه اينها را برطرف مى سازد.
🅾قرآن مجيد مى گويد: «(مَنْ جَآءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ خَيْرٌ مِّنْهَا وَهُمْ مِّنْ فَزَع يَوْمَئِذ امِنُونَ); کسانى که کار نيکى انجام دهند پاداشى بهتر از آن خواهند داشت و آنان از وحشت و اضطراب آن روز در امانند».
🅾آخرين جمله، اشاره به تأثير #تقوا در برطرف ساختن ظلمت جهالتها و بى عدالتيهاست.
👈به اين ترتيب #تقوا، همه خير و سعادتهاى دنيا و آخرت را براى انسان به ارمغان مى آورد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7