#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
📌قسمت ۸۸
❣ امام بعد از ذکر صفات لازم براى انتخاب دبيران و منشيان مخصوص به طرز تشخيص اين صفات و تحقق آنها در افراد مى پردازد و راه شناسايى افراد را با اين صفات به مالک نشان مى دهد. مى فرمايد:
✨ثُمَّ لاَ يَکُنِ اخْتِيَارُکَ إِيَّاهُمْ عَلَى فِرَاسَتِکَ وَاسْتِنَامَتِکَ وَحُسْنِ الظَّنِّ مِنْکَ، فَإِنَّ الرِّجَالَ يَتَعَرَّضُونَ لِفِرَاسَاتِ الْوُلاَةِ بِتَصَنُّعِهِمْ وَحُسْنِ خِدْمَتِهِمْ، وَلَيْسَ وَرَاءَ ذَلِکَ مِنَ النَّصِيحَةِ وَالاَْمَانَةِ شَيْءٌ✨
💠سپس در انتخاب اين منشيان هرگز به فراست و هوشيارى خود، و اعتماد شخصى و حسن ظن خويش قناعت مکن، زيرا افراد (فرصت طلب) براى جلب توجّه زمامداران به ظاهرسازى و خوش خدمتى مى پردازند در حالى که در ماوراى اين ظاهرِ جالب هيچ گونه خيرخواهى و امانت دارى وجود ندارد.
✍اين يک واقعيت مهم است، کسانى که در پى احراز مقامات بالا هستند سعى مى کنند خود را در نظر زمامداران افرادى امين، پرکار، هوشيار و فعال نشان بدهند تا از اين طريق توجّه آنها را به خود جلب کنند و چون بر مرکب مراد سوار شدند دست به سوء استفاده و خيانت بزنند.
✔️به همين دليل نبايد به ظاهر سخنان و اعمالى را که در آغاز کار انجام مى دهند دلخوش کرد. همچنين حسن ظن و اعتماد شخصى و اعتقاد به هشيارى خويشتن را در اين گونه موارد بايد کنار گذاشت و براى حسن انتخاب کارگزاران و معاونان و منشيان و مانند آنها به سراغ معيارهاى ديگرى رفت; معيارهايى که کاملا قابل اعتماد و کمتر خطاپذير است.
📝ادامه دارد..
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
4_179963055302508651.mp3
23.31M
🌺شرح اولین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ١٤_ قسمت سوم
#خطبه_١
🕰زمان: ۱۹:۲۶
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
✴️پایان شرح خطبه اول
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۰۳
⭕️قسمت اول
💠 لباس كهنه و وصله دارى بر اندام امام علیه السلام ديدند كسى درباره آن سؤال كرد (كه چرا امام با داشتن امكانات چنين لباسى را براى خود انتخاب كرده است)
✨وَرُئِيَ عَلَيْهِ إِزَارٌ خَلَقٌ مَرْقُوعٌ فَقِيلَ لَهُ فِي ذَلِكَ فَقَالَ: يَخْشَعُ لَهُ الْقَلْبُ، وَتَذِلُّ بِهِ النَّفْسُ، وَيَقْتَدِي بِهِ الْمُؤْمِنُونَ✨
❣امام عليه السلام فرمود: قلب به سبب آن خاضع مى شود و نفس سركش با آن رام مى گردد و مؤمنان به آن اقتدا مى كنند
✍ مى دانيم در عصر خلفا گروهى به مسابقه در ثروت روى آوردند، و نظام ارزشى جامعه اسلامى دگرگون شد.
در اينجا امام براى اين كه مسلمانان منحرف را به صراط مستقيم اسلام و سنت پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله باز گرداند مظاهر زهد خويش را كاملاً آشكار ساخت كه از جمله آن پوشيدن لباس هاى ساده و كم ارزش ووصله دار بود و همين امر موجب شگفتى بينندگان گشت تا آنجا كه به حضرت ايراد گرفتند;
🔻 امام(ع)پاسخى فرمود هنگامى كه اين لباس را مى پوشم سه فايده مهم دارد:
🔹نخست اين كه قلب و روح من در برابر آن خضوع مى كند و تكبر و خودبرتربينى كه سرچشمه گناهان بزرگ است از من دور مى شود
🔹و ديگر اين كه نفس سركش به سبب آن رام مى شود و وسوسه هاى آن كه انسان را به راه هاى شيطانى مى كشاند فرو نشيند.
🔹و سوم اين كه مؤمنان به آن اقتدا مى كنند و از زندگانى پر زرق و برق و تجملاتى كه انسان را از خدا غافل مى سازد دور مى شوند. هيچ كس از پوشيدن لباس هاى ساده و داشتن وسايل زندگى ساده احساس حقارت نمى كند.
📝ادامه دارد...
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
💠دافعه ها و جاذبه های امیر المومنین علی علیه السلام
🕰زمان: ۹ دقیقه
🎤 استاد #رائفی_پور
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۰۳
⭕️قسمت دوم
❣امیر المومنین _علیه السلام _در ادامه می فرماید :
✨إِنَّ الدُّنْيَا وَالاْخِرَةَ عَدُوَّانِ مُتَفَاوِتَانِ، وَسَبِيلاَنِ مُخْتَلِفَانِ، فَمَنْ أَحَبَّ الدُّنْيَا وَ تَوَلاَّهَا أَبْغَضَ الاْخِرَةَ وَعَادَاهَا✨
💠دنيا و آخرت دو دشمن متفاوت و دو راه مختلف اند، لذا كسى كه دنيا را دوست بدارد و به آن عشق بورزد آخرت را دشمن مى دارد و با آن عداوت دارد.
✍منظور از دنيا در اينجا يكى از سه چيز و يا هر سه چيز است:
نخست اين كه منظور دنيايى است كه از طريق حرام و اموال نامشروع و مقامات غاصبانه به دست آيد كه مسير آن از مسير آخرت قطعاً جداست.
🔹ديگر اين كه منظور دنيايى است كه هدف باشد نه وسيله براى آخرت، زيرا اگر دنيا هدف اصلى انسان شد، آخرت به فراموشى سپرده مى شود و ديگر هدف نهايى نخواهد بود.
🔹سوم اين كه منظور دنياى پر زرق و برق و تجملاتى است كه وقتى انسان در آن غرق شد، هرچند از طريق حلال به دست آمده باشد آخرت به دست فراموشى سپرده خواهد شد; هر روز در فكر زينت تازه و تجملات بيشتر و خانه ها و لباس ها و مركب هاى پر زرق و برق تر است و چنین کسی هرچند دنبال حرام هم نباشد هم خدا را فراموش می کند و هم معاد را .
📝ادامه دارد.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
4_5782746625919157804.mp3
2.95M
#کلیپ_صوتی
🍃اولین کسی که از طرف خدا مامور شد که امیر المومنین علیه السلام را به این نام صدا بزند پیامبر اکرم (ص)بود.
🎤استاد #عالی
@nahjol_balagheh
🔴علل پیروزی اسلام و مسلمین
═════ ೋღ💎ღೋ════
#نهج_البلاغه
💠پیروزی و شکست اسلام ، به فراوانی و کمی طرفداران آن نبود ، اسلام دین خداست که آن را پیروز ساخت ،و سپاه اوست که آن را آماده و یاری فرمود ،و رسید تا آنجا که باید برسد ،در هرجا که لازم بود طلوع کرد، و ما بر وعده پروردگار خود امیدواریم که او به وعده خود وفا می کند، و سپاه خود را یاری خواهد کرد.
🔸جایگاه رهبر چونان ریسمانی محکم است که مُهره ها را متّحد ساخته به هم پیوند می دهد . اگر این رشته از هم بُگسلد ، مهره ها پراکنده و هر کدام به سویی خواهند افتاد و سپس هرگز جمع آوری نخواهند شد.
📘 #خطبه ۱۴۶
═════ ೋღ💎ღೋ════
@nahjol_balagheh
🔔شناخت جایگاه سخن و سکوت
#نهج_البلاغه
💠آنجا که باید سخنِ درست گفت ، در خاموشی خیری نیست ، چنانکه در سخن ناآگاهانه نیز خیری نخواهد بود.
📚 #حکمت ۱۸۲
@nahjol_balagheh
4_179963055302508577.mp3
3.14M
🌺شرح اولین خطبه نهج البلاغه
جلسه اول _ قسمت اول
#خطبه_١
🕰زمان: 13:00
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
🔴علل پيروزى و شكست ملّت ها
═════ ೋღ💦ღೋ════
#نهج_البلاغه
💠از كيفرهايى كه بر اثر كردار بد و كارهاى ناپسند بر امّت هاى پيشين فرود آمد خود را حفظ كنيد، و حالات گذشتگان را در خوبى ها و سختى ها به ياد آوريد، و بترسيد كه همانند آنها باشيد
🔸پس آنگاه كه در زندگى گذشتگان مطالعه و انديشه مى كنيد، عهده دار چيزى باشيد كه عامل عزّت آنان بود، و دشمنان را از سر راهشان برداشت، و سلامت و عافيت زندگى آنان را فراهم كرد، و نعمت هاى فراوان را در اختيارشان گذاشت، و كرامت و شخصيّت به آنان بخشيد،كه از تفرقه و جدايى اجتناب كردند، و بر وحدت و همدلى همّت گماشتند، و يكديگر را به وحدت واداشته به آن سفارش كردند.
🔸 و از كارهايى كه پشت آنها را شكست، و قدرت آنها را در هم كوبيد، چون كينه توزى با يكديگر، پركردن دلها از بخل و حسد، به يكديگر پشت كردن و از هم بريدن، و دست از يارى هم كشيدن، بپرهيزيد
📘 #خطبه ۱۹۲
═════ ೋღ💦ღೋ════
@nahjol_balagheh