هدایت شده از یا امیرالمومنین علیهالسلام
4_179963055302508628.mp3
4.8M
🌺شرح اولین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ١٠_ قسمت اول
#خطبه_١
⏲زمان: ۱۵:۵۸
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۹۳
⭕️قسمت سوم
❣امیر المومنین _علیه السلام در ادامه می فرماید :
✨وَمَعْنَى ذَلِكَ أَنَّهُ يَخْتَبِرُهُمْ بِالاَْمْوَالِ وَالاَْوْلاَدِ لِيَتَبَيَّنَ السَّاخِطَ لِرِزْقِهِ، وَالرَّاضِيَ بِقِسْمِهِ، وَإِنْ كَانَ سُبْحَانَهُ أَعْلَمَ بِهِمْ مِنْ أَنْفُسِهِمْ، وَلَكِنْ لِتَظْهَرَ الاَْفْعَالُ الَّتِي بِهَا يُسْتَحَقُّ الثَّوَابُ وَالْعِقَابُ
💠معناى اين سخن آن است كه خدا مردم را با اموال و اولادشان آزمايش مى كند تا آن كس كه از روزى اش خشمگين است از آن كس كه شاكر و راضى است شناخته شود، هرچند خداى سبحان به مردم از خودشان آگاه تر است; ولى اين براى آن است كه كارهايى كه موجب استحقاق ثواب و عقاب مى شود ظاهر گردد.
✍ صفات درونى و نيات اشخاص هرگزسبب پاداش و عقاب نمى شود جز آنكه اين صفات و نيات در عمل آشكار گردد.
🔹به بيان ديگر معيار ثواب و عقاب، اعمال است نه نيات و صفات درونى، بنابراين خدا در عين اينكه نيات و صفات درونى انسان ها را كاملاً مى داند، بلكه از خودشان به آن آگاه تر است، باز هم امتحان مى كند تا در صحنه اعمال ظاهر شوند و معيار ثواب و عقاب تحقق يابد.
✔️ به تعبير ديگر مسير تكامل از طريق افعال مى گذرد و آزمايش هاى الهى همه براى همين هدف است. باز به زبان ديگر، آنچه ملاك پاداش و كيفر است حسن فعلى است نه تنها حسن فاعلى.
📝ادامه دارد...
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
🔴علل پیروزى و شکست ملّتها
═════ ೋღ🕊ღೋ════
#نهج_البلاغه
💠اى مردم اگر دست از یارى حق بر نمى داشتید، و در خوار ساختن باطل سستى نمى کردید، هیچ گاه آنان که به پایه شما نیستند در نابودى شما طمع نمى کردند، و هیچ قدرتمندى بر شما پیروز نمى گشت، امّا چونان امّت بنى اسراییل در حیرت و سرگردانى فرو رفتید،
به جانم سوگند سرگردانى شما پس از من بیشتر خواهد شد. چرا که به حق پشت کردید، و با نزدیکان پیامبر صلّى اللّه علیه و آله و سلّم بریده به بیگانه ها نزدیک شدید.
آگاه باشید اگر از امام خود پیروى مى کردید، شما را به راهى هدایت مى کرد که رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله و سلّم رفته بود، و از اندوه بیراهه رفتن در امان بودید، و بار سنگین مشکلات را از دوش خود بر مى داشتید.
📘 #خطبه ۱۶۶
═════ ೋღ🕊ღೋ════
@nahjol_balagheh
هدایت شده از یا امیرالمومنین علیهالسلام
4_5888812359417331954.mp3
11.42M
🎬 #کلیپ_صوتی
💠 یاران امیرالمؤمنین چه کسانی بودند؟
⌚️زمان:12 دقیقه
🎤 #حجت_الاسلام_رفیعی
🌐 @nahjol_balagheh
#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
📌قسمت۷۴
❣امام عليه السلام درباره کارگزاران حکومتی و مسئوليت زمامدار بعد از انتخاب آنها با اوصافى که در قسمت قبل گفته شد چنين مى فرمايد:
✨ ثُمَّ أَسْبِغْ عَلَيْهِمُ الاَْرْزَاقَ، فَإِنَّ ذَلِکَ قُوَّةٌ لَهُمْ عَلَى اسْتِصْلاَحِ أَنْفُسِهِمْ، وَغِنًى لَهُمْ عَنْ تَنَاوُلِ مَا تَحْتَ أَيْدِيهِمْ، وَحُجَّةٌ عَلَيْهِمْ إِنْ خَالَفُوا أَمْرَکَ أَوْ ثَلَمُوا أَمَانَتَکَ✨
💠آن گاه روزى آنها را فراوان کن (و حقوق کافى به آنها بده) زيرا اين کار سبب تقويت آنها در اصلاح خويشتن مى شود و ايشان را از خيانت در اموالى که زير نظرشان است بى نياز مى سازد و اضافه بر اين حجتى در برابر آنهاست اگر از دستورات تو سرپيچى کنند يا در امانت تو خيانت ورزند.
✍امام دستور مى دهد آنها را سير کن، چرا که شکم گرسنه به اصطلاح ايمان ندارد.
سه دليل براى اين مطلب ذکر فرموده است:
🔹دليل اوّل اصلاح خويشتن است، زيرا انسان نيازمند نمى تواند به اصلاح اخلاق خود بپردازد و غالباً حالت پرخاش گرى در برابر ارباب رجوع پيدا مى کند; ولى اگر زندگى او در حد معقول اداره شود آرامش لازم را مى یابد.
🔹دليل دوم اينکه شخص هنگامى که مستغنى شد کمتر گِرد خيانت مى گردد و در حفظ آنچه به او سپرده اند امانت را رعايت مى کند.
🔹دليل سوم اينکه اگر در امانت خيانتى کنند يا بر خلاف فرمان رفتار نمايند مجرم بودن آنها به آسانى اثبات مى شود، زيرا مستغنى بودند و حتى دليل ظاهرى بر خيانت در دست نداشتند.
📝ادامه دارد..
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
1_17691995.mp3
3.51M
#کلیپ_صوتی
🌺فضیلت زیارت حضرت معصومه (س)
🎤حجت الاسلام والمسلمین #مومنی
🕰زمان : ۷ دقیقه
@nahjol_balagheh
هدایت شده از یا امیرالمومنین علیهالسلام
4_179963055302508629.mp3
6.9M
🌺شرح اولین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ١٠_ قسمت دوم
#خطبه_١
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
🕰زمان: ۲۲:۶۰
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
💠 بعضى از مردم (مثلا) پسر را دوست دارند و از فرزندان دختر ناخشنودند و بعضى افزايش مال را مى خواهند و از نقصان آن ناراحتند .
📚 #حکمت ۹۳
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۹۳
⭕️قسمت چهارم
❣امیر المومنین _علیه السلام _در ادامه می فرماید :
✨لاَِنَّ بَعْضَهُمْ يُحِبُّ الذُّكُورَ وَيَكْرَهُ الاِْنَاثَ، وَبَعْضَهُمْ يُحِبُّ تَثْمِيرَ الْمَالِ، وَيَكْرَهُ انْثِلاَمَ الْحَالِ
💠زيرا بعضى از مردم (مثلا) پسر را دوست دارند و از فرزندان دختر ناخشنودند و بعضى افزايش مال را مى خواهند و از نقصان آن ناراحتند .
✍ آنها كه تنها فرزندان پسر را دوست دارند و از دختر متنفرند كسانى هستند كه از نعمت هاى الهى ناخرسندند و از عهده امتحان الهى بر نيامده اند و آنها كه در پى جمع مال اند و از هرگونه نقصان ناراحت،
جهان ميدان آزمايش آزمون هاى بشرى با دو هدف انجام مى شود:
🔹گاه براى كشف مجهولى است مانند طلاى مشكوكى را به درون كوره مى برند تا معلوم شود باطن آن چيست; آيا واقعاً طلاست يا فلز ديگر و اگر طلاست خالص است يا ناخالص
🔹نوع ديگرى از امتحان براى كشف مجهول نيست، بلكه براى رساندن به كمال صورت مى گيرد، مثل اين كه مى دانيم فلان طلا ناخالصى دارد، آن را به كوره مى بريم تا ناخالصى ها بسوزد و طلاى خالص به دست آيد
✔️آزمون هاى الهى به معناى اول نيست،
بنابراین تمام امتحانات الهی برای این است که ناخالصی ها برطرف گردد و بندگان به خلوص واقعی برسند.
(پایان)
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══