💢صله رحم کنید ،گرچه با یک سلام
#نهج_البلاغه
🌸صلة الرحم منماة للعدد
🍃خداوند صله رحم را براى كثرت نفرات واجب گردانيد.
📚 #حکمت ۲۵۲
@nahjol_balagheh
💢از او رحمت و از تو عصيان؟!
✨وَ تَمَثَّلْ فِي حَالِ تَوَلِّيکَ عَنْهُ إِقْبَالَهُ عَلَيْکَ، يَدْعُوکَ إِلَى عَفْوِهِ، وَ يَتَغَمَّدُکَ بِفَضْلِهِ، وَ أَنْتَ مُتَوَلٍّ عَنْهُ إِلَى غَيْرِهِ
🌸«خوب تصور کن در همان هنگام که تو از خداى خود روى مى گردانى او (با دادن انواع نعمتها) به تو روى مى آورد او تو را به عفو و بخشش خويش فرا مى خواند و در زير پوشش فضل و رحمتش قرار مى دهد در حالى که تو همچنان به او پشت کرده و به غير او روى مى آورى»;
📚 #خطبه ۲۲۳
@nahjol_balagheh
🎊مبعث فرخنده آخرین فرستاده خدا
💐حبیب قلوب العالمین
🎊طیب نفوس المومنین
💐اشرف الانبیاء والمرسلین
🎊فخر عالم امکان
💐محمد مصطفی صلوات الله علیه
بر مسلمین عالم مبارک باد
@nahjol_balagheh
💢فلسفه بعثت پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله و سلم
#نهج_البلاغه
🌸تا اینکه خدای سبحان، برای وفای به وعده خود، و کامل گردانیدن دوران نبوت، حضرت محمد (که درود خدا بر او باد) را مبعوث کرد، پیامبری که از همه پیامبران پیمان پذیرش نبوت او را گرفته بود، نشانه های او شهرت داشت، و تولدش بر همه مبارک بود. روزگاری که مردم روی زمین دارای مذاهب پراکنده، خواسته های گوناگون، و روشهای متفاوت بودند، عده ای خدا را به پدیده ها تشبیه کرده، و گروهی نامهای ارزشمند خدا را انکار و به بتها نسبت می دادند، و برخی به غیر خدا اشاره می کردند، پس خدای سبحان، مردم را به وسیله محمد (ص) از گمراهی نجات داد و هدایت کرد، و از جهالت رهایی بخشید.
📗 #خطبه ۱
@nahjol_balagheh
5-khotbeh 27.j2.b2_5807641081000494877.mp3
3.83M
🌺شرح خطبه بیست و هفتم نهج البلاغه
🔴جلسه۲-بخشدوّم
⏲ زمان 14:49
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
🌸شرح خطبه بیست و هفتم نهج البلاغه توسط استاد محمد علی انصاری
✨ فتَواكَلْتُمْ وَ تَخاذَلْتُمْ حَتّى شُنَّتْ عَلَيْكُمُ الْغاراتُ، وَ مُلِكَتْ عَلَيْكُمُ الاَْوْطانُ.
🔷 پس (کار را) به یکدیگر واگذاردید و از هم روی گرداندید تا آنکه از هر سو بر شما هجوم آورده شد و سرزمینهاتان به تسخیر در آمد.
#شرح_خطبه_۲۷
@nahjol_balagheh
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
⚜🌹🍃🌹
⚜
💢نورى که در تاريکى درخشيد❗️
#نهج_البلاغه
🔅 بَعَثَهُ وَ النَّاسُ ضُلَّالٌ فِي حَيْرَةٍ وَ حَاطِبُونَ فِي فِتْنَةٍ قَدِ اسْتَهْوَتْهُمُ الْأَهْوَاءُ وَ اسْتَزَلَّتْهُمُ الْكِبْرِيَاءُ وَ اسْتَخَفَّتْهُمُ الْجَاهِلِيَّةُ الْجَهْلَاءُ حَيَارَي فِي زَلْزَالٍ مِنَ الْأَمْرِ وَ بَلَاءٍ مِنَ الْجَهْلِ فَبَالَغَ (صلي الله عليه وآله) فِي النَّصِيحَةِ وَ مَضَي عَلَي الطَّرِيقَةِ وَ دَعَا إِلَي الْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ
🌸خدا پیامبر اسلام را به هنگامی مبعوث فرمود كه مردم در حیرت و سرگردانی بودند، در فتنه ها بسر می بردند، هوی و هوس بر آنها چیره شده، و خود بزرگ بینی و تكبر به لغزشهای فراوانشان كشانده بود، و نادانیهای جاهلیت پست و خوارشان كرده، و در امور زندگی حیران و سرگردان بودند، و بلای جهل و نادانی دامنگیرشان بود پس پیامبر صلی الله علیه و آله در نصیحت و خیرخواهی نهایت تلاش را كرد، و آنان را به راه راست راهنمایی، و از راه حكمت و موعظه نیكو، مردم را به خدا دعوت فرمود.
📚 #خطبه ۹۵
@nahjol_balagheh
⚜
⚜🌹🍃🌹
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
💢اثر نسبت هاى ناروا
#نهج_البلاغه
✨مَنْ أَسْرَعَ إِلَى النَّاسِ بِمَا یَکْرَهُونَ، قَالُوا فِیهِ بِمَا لاَ یَعْلَمُونَ
💠«کسى که در نسبت دادن امورى که مردم ناخوش دارند به آنها شتاب کند، مردم نسبت هاى ناروایى به او مى دهند»
🖊عیب جویى و ذکر عیوب مردم هرچند آشکار باشد کارى است بسیار ناپسند و اگر کسى نیت امر به معروف و نهى از منکر داشته باشد نباید منکراتى را که از بعضى سر زده آشکارا و در ملأ عام بگوید، بلکه این گونه تذکرات باید خصوصى و مخفیانه باشد; ولى به هر حال از آنجا که مردم از گفتن عیوب و کارهاى زشتشان به صورت آشکارا ناراحت مى شوند و در مقام دفاع از خود بر مى آیند یکى از طرق دفاع این است که گوینده را متهم به امورى مى کنند که چه بسا واقعیت هم نداشته باشد تا از این طریق ارزش سخنان او را بکاهند و بگویند: فرد آلوده حق ندارد دیگران را به آلوده بودن متهم کند.
📚 #حکمت ۳۵
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۳۱
📌قسمت سوم
❣ امام علیه السلام در پایان این بخش مى فرماید:
💠 «و (بدین ترتیب) دنیا با این نمونه ها وضع تو را نیز مجسم ساخته است و با قربانگاه هاى او (براى دیگران)، قربانگاه تو را»
✨وَقَدْ مَثَّلَتْ لَکَ بِهِ الدُّنْیَا نَفْسَکَ، وَبِمَصْرَعِهِ مَصْرَعَکَ
✍اشاره به این که این گورستان هایى که در اطراف شهر و دیار توست و بیماران و بیمارستان هایى که در جاى جاى وطن تو وجود دارند همه نشانه هایى از بى مهرى زمانه رسواست و جاى این ندارد که دنیا را با این همه نشانه هاى بىوفایى، فریبنده و غافل کننده بپندارى. کدام فریبندگى و کدام فریب کارى.
👈البته این سؤال در اینجا پیش مى آید که در قرآن مجید حیات دنیا به «سرگرمى و بازى» و «متاع غرور»و در روایات به نام «دارالغرور» معرفى شده است.
💢امام علیه السلام در داستان خانه اى که شریح قاضى خریدارى کرده بود (نامه سوم از بخش نامه ها) دنیا را به عنوان «دار الغرور» معرفى فرموده است.
🔷ممکن است بپرسیم این تعبیرات چگونه با آنچه امام علیه السلام در کلام حکیمانه مورد بحث فرموده سازگار است؟
👈پاسخ این سؤال روشن است; هرگاه نگاه به دنیا، نگاه سطحى و زودگذر باشد، دنیا «دار الغرور» است; اما اگر نگاه به آن عمیق و حکیمانه باشد، دنیا دار عبرت و بیدارى است.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
📩نامه هاى امام عليه السلام به کارگزاران خراج و بيت المال است
#نهج_البلاغه
✨فَأَنْصِفُوا النَّاسَ مِنْ أَنْفُسِکُمْ، وَاصْبِرُوا لِحَوَائِجِهِمْ، فَإِنَّکُمْ خُزَّانُ الرَّعِيَّةِ، وَ وُکَلاَءُ الاُْمَّةِ، وَ سُفَرَاءُ الاَْئِمَّةِ
💠 «حال که چنين است انصاف را از سوى خود نسبت به مردم رعايت کنيد و در برابر نيازمندى هايشان (که پاسخ گفتن به آن مشکلاتى دارد) صبر و شکيبايى به خرج دهيد، زيرا شما خزانه داران رعيّت و وکلاى امّت و سفيران ائمه و پيشوايان هستيد»;
📚 #نامه ۵۱
@nahjol_balagheh
⚜⚜⚜⚜⚜⚜
⚜🌹🍃🌹
⚜
💝#ذکر_فضايل_حضرت_علی_علیه_السلام
🍃الْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ مُعَلَّى بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أُورَمَةَ عَنْ عَلِيِّ بْنِ حَسَّانَ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ كَثِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: «الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ» أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْأَئِمَّةُ مِنْ بَعْدِهِ(ع).
💝حسین بن محمد با اسنادی از عبدالرحمن بن کثیر نقل می کند که حضرت امام صادق (عليه السّلام) فرمودند:
💠راسخون در علم حضرت امير المؤمنين و امامان پس از وى عليهم السلام مي باشند
📘کافی ج۱.ص۲۱۳
@nahjol_balagheh
⚜
⚜🌹🍃🌹
⚜⚜⚜⚜⚜⚜