4_179963055302508667.mp3
5.54M
🌺شرح دومین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ٣_ قسمت دوم
#خطبه_٢
🕰زمان: ۱۸:۲۷
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
✨وَاعْلَمْ أَنَّ الاِْعْجَابَ ضِدُّ الصَّوَابِ، وَآفَةُ الاَْلْبَابِ✨
💠بدان که خودپسندى و غرور، ضد راستى و درست انديشى و آفت عقل هاست.
📚 #نامه ۳۱
@nahjol_balagheh
#شگفتیهای_آفرینش
#نهج_البلاغه
📌قسمت هفتم
═════ ೋღ🌟🌎⭐️ღೋ════
💢اعضا و جوارح ملخ
💠اگر می خواهی، در مورد شگفتی ملخ سخن بگو که خدا برای او دو چشم سرخ و دو حدقه چونان ماه تابان آفرید، و به او گوش پنهان، و دهانی متناسب اندامش بخشید.
🔻 ملخ، حواسی نیرومند و دو دندان پیشین دارد که گیاهان را می چیند، و دو پای داس مانند که اشیا را برمی دارد. کشاورزان از آن ها می ترسند و قدرت دفع آن ها را ندارند؛ گرچه همه متحد شوند.
🔻ملخ ها، نیرومندانه وارد کشتزار می شوند و آن چه میل دارند می خورند، در حالی که تمام اندامشان به اندازه یک انگشت باریک نیست.
📘 #خطبه ۱۸۵
═════ ೋღ🌟🌎⭐️ღೋ════
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
💠(ای مالک)آداب پسندیده ای را که بزرگان این امّت به ان عمل کردند ، و ملّت اسلام با آن پیوند خورده ، و رعیّت با آن اصلاح شدند ، بر هم مزن ، و آدابی که به سنّت های خوب گذشته زیان وارد می کند . پدید نیاور.
📚 #نامه ۵۳
@nahjol_balagheh
خدا هیچ موقع از ما خسته نمیشه...mp3
6.63M
#کلیپ_صوتی
💠خدا و اهل بیت هیچ موقع از ما خسته نمی شوند..
🎤استاد #دارستانی
#لطفا_نشر_دهید
@nahjol_balagheh
#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
📌قسمت ۱۰۳
❣امیر المومنین علیه السلام در ششمين دستور کمک به محرومین ، مطلب مهم ديگرى را بیان مى فرمايد:
✨ وَتَفَقَّدْ أُمُورَ مَنْ لاَ يَصِلُ إِلَيْکَ مِنْهُمْ مِمَّنْ تَقْتَحِمُهُ الْعُيُونُ، وَتَحْقِرُهُ الرِّجَالُ، فَفَرِّغْ لاُِولَئِکَ ثِقَتَکَ مِنْ أَهْلِ الْخَشْيَةِ وَالتَّوَاضُعِ، فَلْيَرْفَعْ إِلَيْکَ أُمُورَهُمْ✨
💠«نسبت به کارهاى کسانى که دسترسى به تو ندارند و مردم به ديده تحقير به آنها مى نگرند، (حتى) رجال حکومت نيز آنها را کوچک مى شمرند (با دقت) بررسى کن و براى اين کار، فرد (يا افراد) مورد اطمينانى را که خداترس و متواضع باشند برگزين تا وضع آن ها را به تو گزارش دهند
✍جمله «مِمَّنْ تَقْتَحِمُهُ الْعُيُونُ» اشاره به کسانى است که توده مردم به آنان چندان اعتنايى ندارند و آنها را کوچک مى شمارند.
🔹جمله «تَحْقِرُهُ الرِّجالُ» اشاره به اين است که مردان حکومت نيز آنها را در خور اعتنا نمى دانند.
🔹تعبير به «فَرِّغْ» اشاره به اين است که کسى را که براى شناسايى اين افراد انتخاب مى کنى بايد تمام هم و غمش همين کار باشد نه اينکه در کنار کارهاى ديگر به اين کار هم رسيدگى کند.
✔️در ضمن امام(عليه السلام) براى مأموران بازرسىِ حال نيازمندان و شناسايى آنها سه وصف ذکر فرموده است: مورد اعتماد و اطمينان باشند، خدا ترس و متواضع باشند.
📝ادامه دارد...
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══