#نهج_البلاغه
💥وَ وَصَلَ بِالْمَوْتِ أَسْبَابَهَا، وَ جَعَلَهُ خَالِجاً لأَشْطَانِهَا وَ قَاطِعاً لَمَرائِرِ أَقْرَانِهَا
🟤سرانجام مرگ را با عوامل پايان عمر، پيوند داد; (و بيمارى ها را بهانه هايى براى سرآمدِ زندگى مقرّر داشت.) و با آن رشته هاى طولانى حيات را درهم پيچيد، و پيوندهاى محکم زندگى را با آن قطع کرد!
✍امیر المومنین علیه السلام در اين عبارت کوتاه به نکته هاى فراوانى اشاره فرموده، از جمله اين که بعضى به طور طبيعى عمر طولانى دارند و بعضى عمر کوتاه و در عين حال، گاهى همان عمر طولانى بر اثر اعمال بى رويه، يا انواع گناهان کوتاه مى شود و گاه آن عمر کوتاه به خاطر رعايت مسايل مربوط به تندرستى و يا بر اثر اعمال و کارهاى نيک طولانى مى شود. همچنين به اين نکته اشاره فرموده که براى مرگ اسباب فراوانى است; اگر انسان بتواند از بعضى بگريزد، در چنگال ديگرى گرفتار خواهد شد و حتّى نيرومندترين نيرومندان از مرگ در امان نيست! بنابراين، هيچکس نبايد به سلامتى و تندرستى و جوانى و نيرومندى مغرور گردد و هر کس در هر سن و سال و در هر شرايطى بايد با اعمال صالحه آماده سفر آخرت باشد.
📘#خطبه_91
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
@nahjolbalaghe5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام علی علیه السلام میفرمایند:
کاری که در توان زن نیست به او مسپار زیرا او چون گلی است ،نه قهرمان و کارفرما...
📙نهج البلاغه #نامه_31
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
@nahjolbalaghe5
💠 امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام
🔹 تذِلُّ اَلْأُمُورُ لِلْمَقَادِيرِ، حَتَّى يَكُونَ اَلْحَتْفُ فِي اَلتَّدْبِيرِ
🔸 امور رام مقدّرات است، تا بدان جا كه گاهى مرگ آدمى به تدبير خود اوست
📚نهج البلاغه، #حکمت_16
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
@nahjolbalaghe5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📙 روشنی امر امامت و خلافت نزد ما خاندان است
🎤صوتی استاد مفسر دکترمحمدعلی انصاری
📌 نهجالبلاغه/ #خطبه_120/ قسمت6
⏰ مدت: 05: 11
💾 حجم: MB 3.6
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
@nahjolbalaghe5
▫️وَ إِنَّ مِنْ أَبْغَضِ الرِّجَالِ إِلَى اللهِ تَعَالَى لَعَبْداً وَ کَلَهُ اللهُ إِلَى نَفْسِهِ، جَائِراً عَنْ قَصْدِ السَّبِيلِ، سَائِراً بَغَيْرِ دَلِيل
🟠از مبغوض ترين افراد نزد خدا بنده اى است که خدا او را به خودش واگذاشته، از راه راست منحرف گشته، و بدون راهنما گام بر مى دارد!»
✍بديهى است تنها کسى از ميان انبوه موانع و خطرها و پرتگاه ها مى تواند بگذرد و به مقصد برسد که مشمول عنايت الهى و تحت رعايت او باشد و اگر کسى - به خاطر اعمالش - به خود رها شود، به يقين هلاک خواهد شد; از راه راست منحرف مى گردد و بدون راهنما در بيابان زندگى سرگردان مى شود!
📘#خطبه_103
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
@nahjolbalaghe5
7.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صلوات خاصه امیرالمؤمنین:❤️
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ...
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
@nahjolbalaghe5
آیت الله العظمی جوادی آملی:
به فرموده اميرمؤمنان(سلام الله علیه)؛ «إنّ أكرم الموت القتل»[۱].معنای اين سخن آن است كه همچون كرامت انسان كه در مدار تقواست قرآن در اين باره مي فرمايد: (إنّ أكرَمَكم عِندَالله أتقاكم)؛كرامت مرگ نيز در مدار جبهه رفتن، شجاعانه جنگيدن، دشمن را ناكام گذاشتن و شربت شهادت نوشيدن است.»
[۱]نهجالبلاغه #خطبه_123
منبع:حیات حقیقی انسان در قرآن ص۲۷۲
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
@nahjolbalaghe5
✍ «تنها از دنیا آنقدر مال تو خواهد بود که با آن سرای آخرتت را اصلاح کنی»؛ (إِنَّمَا لَکَ مِنْ دُنْیَاکَ، مَا أَصْلَحْتَ بِهِ مَثْوَاکَ). [۱] اشاره به اینکه ثروتهای دنیا میآید و میرود و گاه آلاف و الوف از انسان باقی میماند و به دست دیگران میافتد که حسابش در قیامت با اوست و لذتش در دنیا برای دیگران. هیچ یک از اینها مال حقیقی انسان نیست. تنها آن مقدار که برای اصلاح سرای آخرت از پیش فرستاده است مال حقیقی اوست. در حدیثی از کلمات قصار امام علیه السلام میخوانیم: «لِکُلِّ امْرِئٍ فِی مَالِهِ شَرِیکَانِ الْوَارِثُ وَالْحَوَادِثُ؛برای هر انسانی در اموالش دو شریک است: وارث و حوادث (حوادثی که اموال او را بر باد میدهد». [۲] در حدیث دیگری، پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرماید: «یَقُولُ ابْنُ آدَمَ مَالِی مَالِی وَ هَلْ لَکَ مِنْ مَالِکَ إِلَّا مَا أَکَلْتَ فَأَفْنَیْتَ أَوْ لَبِسْتَ فَأَبْلَیْتَ أَوْ تَصَدَّقْتَ فَأَمْضَیْتَ وَ مَا عَدَا ذَلِکَ فَهُوَ مَالُ الْوَارِثِ؛انسان میگوید: مال من مال من (کدام مال؟ ) آیا مال تو چیزی جز آن است که خورده ای و از بین برده ای یا پوشیده ای و کهنه و فرسوده کرده ای و یا صدقه داده ای و آن را (برای سرای آخرت) گذارده ای و غیر از آن ص: ۶۷۰ هر چه هست مال وارث است». [۱] یعنی مال واقعی انسان تنها دو بخش است: بخشی که آن را مصرف میکند و حدّ اقل در دنیا از آن استفاده میکند و بخش دیگری که ذخیره آخرت و یوم المعاد میسازد، بقیه اموالی خیالی هستند که گاه در حوادث از بین میروند و اگر باقی بماند نصیب وارث است.
[۱]: ۱). «مثوی»همان طور که قبلاً اشاره شد به معنای جایگاه و در اینجا به معنای جایگاه آخرت است.
📙[۲]: ۲). نهج البلاغه، کلمات قصار، ۳۳۵.
📙[۱]: ۱). بحارالانوار، ج ۷۰، ص ۱۳۸، ح ۶.
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
@nahjolbalaghe5
✨بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ✨
فرازی از #خطبه_45 نهج البلاغه :
اى كوفه، گويى مى بينمت كه چون چرم عكاظى، از هر طرف كشيده شوى. و پامال حوادث گردى و به بلاها گرفتار آيى. نيك مى دانم، كه هر جبار ستمگر كه قصد آزار تو كند، خداوندش به بلايى مبتلا سازد يا به دست قاتلى بكشدش.
🕊 #نهج_البلاغه ای شویم
@nahjolbalaghe5