خطبه 010-حزب شیطان
آگاهی امام برای مقابله با اصحاب جمل
آگاه باشید كه شیطان حزب خود را جمع كرده، و سواره و پیاده های لشگر خود را فرا خوانده است، اما من آگاهی لازم به امور دارم، نه حق را پوشیده داشتم و نه حق بر من پوشیده ماند سوگند به خدا، گردابی، برای آنان بوجود آورم كه جز من كسی نتواند آن را چاره سازد، آنها كه در آن غرق شوند، هرگز نتوانند بیرون آیند، و آنها كه گریختند، خیال بازگشتن نكنند.
@nahjolbalaghe5
خطبه 011-خطاب به محمد حنفیه
آموزش نظامی
اگر كوهها از جای كنده شوند تو ثابت و استوار باش، دندانها را بر هم بفشار، كاسه سرت را به خدا عاریت ده، پای بر زمین میخكوب كن، به صفوف پایانی لشگر دشمن بنگر، از فراوانی دشمن چشم پوش، و بدان كه پیروزی از سوی خدای سبحان است.
@nahjolbalaghe5
خطبه 012- پس از پیروزی بر اصحاب جمل
(پس از پیروزی در جنگ بصره در سال 36 هجری یكی از یاران امام علیه السّلام گفت: دوست داشتم برادرم با ما بود و میدید كه چگونه خدا تو را بر دشمنانت پیروز كرد)
امام (ع) پرسید: آیا فكر و دل برادرت با ما بود؟ گفت: آری امام (ع) فرمود: پس او هم در این جنگ با ما بود، بلكه با ما در این نبرد شریكند آنهایی كه حضور ندارند، در صلب پدران و رحم مادران می باشند، ولی با ما هم عقیده و آرمانند، به زودی متولد می شوند، و دین و ایمان به وسیله آنان تقویت می گردد.
@nahjolbalaghe5
خطبه 013-سرزنش مردم بصره
عوامل سقوط جامعه (روانشناسی اجتماعی مردم بصره)
شما سپاه یك زن بودید، و پیروان حیوان (شتر عایشه) تا شتر صدا می كرد می جنگیدید، و تا دست و پای آن قطع گردید فرار كردید، اخلاق شما پست، و پیمان شما از هم گسسته، دین شما دورویی، و آب آشامیدنی شما شور و ناگوار است، كسی كه میان شما زندگی كند به كیفر گناهش گرفتار می شود، و آن كس كه از شما دوری گزیند مشمول آمرزش پروردگار می گردد، گویا مسجد شما را می بینم كه چون سینه كشتی غرق شده است، كه عذاب خدا از بالا و پایین او را احاطه می كند، و سرنشینان آن همه غرق می شوند. و در روایتی است: سوگند به خدا، سرزمین شما را آب غرق می كند، گویا مسجد شما را می نگرم كه چون سینه كشتی یا چونان شترمرغی كه بر سینه خوابیده باشد بر روی آب مانده است. و در روایت دیگر: مانند سینه مرغ روی آب دریا. و در روایت دیگری آمده: خاك شهر شما بد بوترین خاكها است، از همه جا به آب نزدیكتر و از آسمان دورتر، و نه دهم شر و فساد در شهر شما نهفته است، كسی كه در شهر شما باشد گرفتار گناه، و آنكه بیرون رود در پناه عفو خداست گویی شهر شما را می نگرم كه غرق شده، و آب آن را فرا گرفته، چیزی از آن دیده نمی شود، مگر جاهای بلند مسجد، مانند سینه مرغ بر روی امواج آب دریا!
خطبه 014-در نكوهش مردم بصره
نقش عوامل محیط در انسان سرزمین
شما به آب نزدیك و از آسمان دور است، عقلهای شما سست و افكار شما سفیهانه است پس شما نشانه ای برای تیرانداز، و لقمه ای برای خورنده، و صیدی برای صیاد می باشید.
@nahjolbalaghe5
رهبر معظم انقلاب فضای مجازی امروز حاکم بر زندگی مردم دنیاست و قوت در این زمینه حیاتیست
3.1.99
@nahjolbalaghe5
#ویژه_مذهبیونوطلاب
کتاب های تالیفی و تقریظی مقام معظم رهبری👇
http://eitaa.com/joinchat/2469003274Cd50c7fd530
طلاب و مذهبیون حتما ورود کنید 👆👆👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟شور و شعف مرحوم آیت_الله بهاءالدینی در هنگام شنیدن مدح حضرت فاطمه_زهرا(سلام الله علیها)
از زبان مرحوم حبیب_الله_چایچیان
@omeabih
خطبه 015-در برگرداندن بیت المال
سیاست اقتصادی امام (ع)
به خدا سوگند، بیت المال تاراج شده را هر كجا كه بیابم به صاحبان اصلی آن باز می گردانم، گر چه با آن ازدواج كرده، یا كنیزانی خریده باشند، زیرا در عدالت گشایش برای عموم است، و آن كس كه عدالت بر او گران آید، تحمل ستم برای او سخت تر است.
@nahjolbalaghe5
خطبه 016-به هنگام بیعت در مدینه
اعلام سیاستهای حكومتی
آنچه می گویم به عهده می گیرم، و خود به آن پای بندم، كسی كه عبرتها برای او آشكار شود، و از عذاب آن پند گیرد، تقوی و خویشتن داری او را از سقوط در شبهات نگه می دارد، آگاه باشید، تیره روزیها و آزمایشها، همانند زمان بعثت پیامبر (ص) بار دیگر به شما روی آورد. سوگند به خدایی كه پیامبر (ص) را به حق مبعوث كرد، سخت آزمایش می شوید، چون دانه ای كه در غربال ریزند، یا غذایی كه در دیگ گذارند، به هم خواهید ریخت، زیر و رو خواهید شد، تا آنكه پایین به بالا، و بالا به پایین رود، آنان كه سابقه ای در اسلام داشتند، و تاكنون منزوی بودند، بر سر كار می آیند، و آنها كه به ناحق، پیشی گرفتند، عقب زده خواهند شد فضائل اخلاقی امام (ع) به خدا سوگند، كلمه ای از حق را نپوشاندم، هیچگاه دروغی نگفته ام، از روز نخست، به این مقام خلافت، و چنین روزی خبر داده شدم، آگاه باشید همانا گناهان چون مركبهای بدرفتارند، كه سواران خود (گناهكاران) را عنان رهاشده در آتش دوزخ می اندازند، اما تقوی، چونان مركبهای فرمانبرداری هستند كه سواران خود را، عنان بر دست، وارد بهشت جاویدان می كنند. حق و باطل همیشه در پیكارند، و برای هر كدام
طرفدارانی است، اگر باطل پیروز شود، جای شگفتی نیست، از دیرباز چنین بود، و اگر طرفداران حق اندكند، چه بسا روزی فراوان گردند، و پیروز شوند، اما كمتر اتفاق می افتد كه چیز رفته باز گردد. (كلمات امام (ع) پیرامون حق و باطل، از سخنان نیكویی است كه كلام كسی از سخن سرایان به آن نخواهد رسید، و بیش از آنچه كه ما در شگفت شویم، شگفتی، برابر آن فرومانده است، در این كلمات امام (ع) ریزه كاریهایی از فصاحت است كه نه زبان قدرت شرح آن را دارد، و نه انسانی می تواند از دره های عمیق آن بگذرد، این اعتراف مرا كسانی كه در فصاحت پیشگامند و با سابقه، درك می كنند.
سرگردانی مردم، و ضرورت تقوا آن كس كه بهشت و دوزخ را پیش روی خود دارد، در تلاش است برخی از مردم به سرعت به سوی حق پیش می روند، كه اهل نجاتند، و بعضی به كندی می روند و امیدوارند، و دیگری كوتاهی می كند و در آتش جهنم گرفتار است، چپ و راست گمراهی، و راه میانه، جاده مستقیم الهی است كه قرآن و آثار نبوت، آن را سفارش می كند، و گذرگاه سنت پیامبر (ص) است، و سرانجام بازگشت همه بدان سو است. ادعاكننده باطل نابود شد، و دروغگو زیان كرد، هر كس با حق درافتاد هلاك گردید، نادانی انسان همین بس كه قدر خویش نشناسد. آنچه بر اساس تقوی پایه گذاری شود، نابود نگردد، كشتزاری كه با تقوی آبیاری شود، تشنگی ندارد. مردم! به خانه های خود روی آورید، مسائل میان خود را اصلاح كنید، توبه و بازگشت پس از زشتیها میسر است، جز پروردگار خود، دیگری را ستایش نكنید، و جز خویشتن خویش دیگری را سرزنش ننمایید.
@nahjolbalaghe5
خطبه 017-داوران ناشایست
شناخت بدترین انسانها
دشمن ترین آفریده ها، نزد خدا دو نفرند، مردی كه خدا او را به حال خود گذاشته، و از راه راست دور افتاده است، دل او شیفته بدعت، و مردم را گمراه كرده، به فتنه انگیزی می كشاند، و راه رستگاری گذشتگان را گم كرده، و طرفداران خود و آیندگان را گمراه ساخته است، بار گناه دیگران را بر دوش كشیده، و گرفتار زشتیهای خود نیز می باشد. و مردی كه مجهولاتی به هم بافته، و در میان انسانهای نادان امت، جایگاهی پیدا كرده است. در تاریكیهای فتنه فرو رفته، و از مشاهده صلح و صفا كور است، آدم نماها او را عالم نامیدند كه نیست، چیزی را بسیار جمع آوری می كند كه اندك آن به از بسیار است، تا آنكه از آب گندیده سیراب شود، و دانش و اطلاعات بیهوده فراهم آورد. روانشناسی مدعیان دروغین قضاوت در میان مردم با نام قاضی به داوری می نشیند، و حل مشكلات دیگری را به عهده می گیرد، پس اگر مشكلی پیش آید، با حرفهای پوچ و توخالی، و رای و نظر دروغین، آماده رفع آن می شود. سپس اظهارات پوچ خود را باور می كند، عنكبوتی را می ماند كه در شبهات و بافته های تار خود چسبیده، نمی داند كه درست حكم كرده یا برخطاست؟ اگر بر صواب باشد می ترسد كه خط
ا كرده، و اگر بر خطاست، امید دارد كه رای او درست باشد. نادانی است كه راه جهالت می پوید، كوری است كه در تاریكی گمشده خود را می جوید، از روی علم و یقین سخن نمی گوید، روایات را بدون آگاهی نقل می كند، چون تندبادی كه گیاهان خشك را بر باد دهد، روایات را زیر و رو می كند، كه بی حاصل است. به خدا سوگند نه راه صدور حكم مشكلات را می داند، و نه برای منصب قضاوت اهلیت دارد، آنچه را كه نپذیرد علم به حساب نمی آورد، و جز راه و رسم خویش، مذهبی را حق نمی داند، اگر حكمی را نداند آن را می پوشاند تا نادانی او آشكار نشود، خون بی گناهان از حكم ظالمانه او در جوشش، و فریاد میراث بر باد رفتگان بلند است. به خدا شكایت می كنم از مردمی كه در جهالت زندگی می كنند، و با گمراهی می میرند، در میان آنها، كالایی خوارتر از قرآن نیست، اگر آن را آنگونه كه باید بخوانند، و متاعی سودآورتر، گرانبهاتر از قرآن نیست، اگر آن را تحریف كنند، و در نزد آنان، چیزی زشت تر از معروف، و نیكوتر از منكر نیست
@nahjolbalaghe5