✰✨﷽✨✰
•••❈🌼❈•••
❈نهجالبلاغه در آینه تصویر❈
نهایت کوشش را در زندگی داشته باش،
و در فکر ذخیرهسازی برای دیگران مباش.
📚نهجالبلاغه نامه ۳۱ (بند۸)
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔️ @nahjolbalagheiha
•••❈🌿🌼🌼🌼🌼🌿❈•••
❓چرااا انقلاب ❓
📛 ولایت طاغوت و نظام طاغوتی مؤمن را با هزاران پیوند به قدرت طاغوت وابسته می کند. این نظام او را با تور نامرئی 🕸 خود محاصره کرده و آزادیاش را ازبین میبرد. او را بی اختیار به سوی سرانجامی که در انتظار آن نظام است می کشاند و از به کار رفتن نیروی او در راه آئین وبرنامه وخط مشی اسلامی مقرر نموده بازمی دارد.
این واقعیت تخلف ناپذیر،مسئله#هجرت را مطرح میسازد،#هجرت یعنی گریختن از قیدوبندهای نظام جاهلی ورساندن خویش به محیط آزاد اسلامی
[پس باید گریخت... از قید و بندهای نظام جاهلی👈 به سوی محیط آزاد اسلامی🌸 جامعه اسلامی👇
باید گریخت به #منطقه_ولایت👈🏼 جایی که جریان طبیعی جامعه به سمت تعالی و تکامل فکری و روحی و مادی است
...آنجا که راه های نیکی گشوده ودرهای بدی شرارت، فروبسته است یعنی
#جامعه_ی_اسلامی
✅ بزرگترین تعهد انسان ولایتمدار #هجرت از جامعه جاهلی به جامعه اسلامی است. 👇
💐انقلاب اسلامی ایران💐
✨ ...الذین آمنوا و هاجروا و جاهدوا فیسبیلاللّٰه أولئک هم المؤمنون حقًّا...✨
📖 طرحکلی اندیشهاسلامی در قرآن
#سیدعلیخامنهای
#ولایت
#هجرت
#جامعه_اسلامی
#انقلاب_اسلامی_ایران
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🆔@nahjolbalagheiha
🌹سهم #روز_شصت_وچهارم : نامه ۵۳ #نهج_البلاغه بند ۸ ، قسمت ششم تا هفتم
┄═❁🍃❈🦋✨🦋❈🍃❁═┄
📜 #نامه53 :نامه به مالک اشتر
8⃣ شناخت اقشار گوناگون اجتماعی
🔹ششم سيمای بازرگانان و صاحبان صنايع
🔻سپس سفارش مرا به بازرگانان و صاحبان صنايع بپذير، و آنها را به نيكوكاری سفارش كن بازرگانانی كه در شهر ساكنند، يا آنان كه همواره در سير و كوچ كردن می باشند و بازرگانانی كه با نيروی جسمانی كار می كنند، چرا كه آنان منابع اصلی منفعت و پديد آورندگان وسايل زندگی و آسايش و آوردندگان وسايل زندگی از نقاط دور دست و دشوار می باشند، از بيابانها و درياها، و دشتها و كوهستانها، جاهای سختی كه مردم در آن اجتماع نمی كنند، يا برای رفتن به آنجاها شجاعت ندارند. بازرگانان مردمی آرامند و از ستيزه جویی آنان ترسی وجود نخواهد داشت، مردمی آشتی طلبند كه فتنه انگيزی ندارند. در كار آنها بينديش چه در شهری باشند كه تو به سر ميبری، يا در شهرهای ديگر، با توجه به آنچه كه تذكر دادم. اين را هم بدان كه در ميان بازرگانان، كسانی هم هستند كه تنگ نظر و بد معامله و بخيل و احتكار كننده اند كه تنها با زورگویی به سود خود می انديشند. و كالا را به هر قيمتی كه می خواهند می فروشند، كه اين سود جویی و گران فروشی برای همه افراد جامعه زيانبار و عيب بزرگی بر زمامدار است. پس از احتكار كالا جلوگيری كن كه رسول خدا (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) از آن جلوگيری می كرد بايد خريد و فروش در جامعه اسلامی به سادگی و با موازين عدالت انجام گيرد، با نرخ هایی كه بر فروشنده و خريدار زيانی نرساند، كسی كه پس از منع تو احتكار كند، او را كيفر ده تا عبرت ديگران شود، امّا در كيفر او اسراف نكن.
┄═❁🍃❈🦋✨🦋❈🍃❁═┄
🔹هفتم سيمای محرومان و مستضعفان
🔻سپس خدا را ! خدا را ! در خصوص طبقات پايين و محروم جامعه، كه هيچ چاره ای ندارند و عبارتند از زمين گيران، نيازمندان، گرفتاران، دردمندان. همانا در اين طبقه محروم گروهی خويشتن داری كرده و گروهی به گدایی دست نياز بر می دارند، پس برای خدا پاسدار حقّی باش كه خداوند برای اين طبقه معيّن فرموده است: بخشی از بيت المال و بخشی از غلّه های زمينهای غنيمتی اسلام را در هر شهری به طبقات پايين اختصاص ده زيرا برای دورترين مسلمانان همانند نزديكترين آنان سهمی مساوی وجود دارد و تو مسؤول رعايت آن می باشی. مبادا سر مستی حكومت تو را از رسيدگی به آنان باز دارد، كه هرگز انجام كارهای فراوان و مهم عذری برای ترك مسئوليّتهای كوچكتر نخواهد بود. همواره در فكر مشكلات آنان باش و از آنان روی بر مگردان، به ويژه امور كسانی را از آنان بيشتر رسيدگی كن كه از كوچكی به چشم نمی آيند و ديگران آنان را كوچك می شمارند و كمتر به تو دسترسی دارند. برای اين گروه از افراد مورد اطمينان خود كه خدا ترس و فروتنند فردی را انتخاب كن، تا پيرامونشان تحقيق و مسائل آنان را به تو گزارش كنند. سپس در رفع مشكلاتشان به گونه ای عمل كن كه در پيشگاه خدا عذری داشته باشی، زيرا اين گروه در ميان رعيّت بيشتر از ديگران به عدالت نيازمندند و حق آنان را به گونه ای بپرداز كه در نزد خدا معذور باشی، از يتيمان خردسال و پيران سالخورده كه راه چاره ای ندارند. و دست نياز بر نمی دارند، پيوسته دلجویی كن كه مسؤوليّتی سنگين بر دوش زمامداران است، اگر چه حق تمامش سنگين است امّا خدا آن را بر مردمی آسان می كند كه آخرت می طلبند، نفس را به شكيبايی وا می دارند و به وعده های پروردگار اطمينان دارند. پس بخشی از وقت خود را به كسانی اختصاص ده كه به تو نياز دارند، تا شخصا به امور آنان رسيدگی كنی و در مجلس عمومی با آنان بنشين و در برابر خدایی كه تو را آفريده فروتن باش و سربازان و ياران و نگهبانان خود را از سر راهشان دور كن تا سخنگوی آنان بدون اضطراب در سخن گفتن با تو گفتگو كند، من از رسول خدا (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) بارها شنيدم كه می فرمود: «ملّتی كه حق ناتوانان را از زورمندان، بی اضطراب و بهانه ای باز نستاند، رستگار نخواهد شد» پس درشتی و سخنان ناهموار آنان را بر خود هموار كن و تنگ نظری و خود بزرگ بينی را از خود دور ساز تا خدا درهای رحمت خود را به روی تو بگشايد و تو را پاداش اطاعت ببخشايد، آنچه به مردم می بخشی بر تو گوارا باشد، و اگر چيزی را از كسی باز ميداری با مهربانی و پوزش خواهی همراه باشد.
┄═❁🍃❈🦋✨🦋❈🍃❁═┄
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم #نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
📔 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
🔔 ناقوس ها به صدا در می آیند.(۶۲)
📚 انتشارات عهدمانا
کشیش گفت : « خیلی دلم می خواهد بدانم مردی با چنین سخنان گهرباری که بوده است ؟ شرح زندگی اش، چگونه زیستنش و اینکه چه جایگاهی در دین اسلام دارد ... »
جرج گفت : « خوب است که با شرح حال و زندگی علی آشنا شوی ، اما آنچه که بیشتر از هر چیزی باید دربارهٔ علی بدانی ، اندیشه و تفکرات اوست ، بخصوص برای تو که کشیشی و مردم به موعظهٔ تو نیازمندند. باید از خودمان بپرسیم : آیا زمین و گسترهٔ تاریخ بشر ، فقط گهوارهٔ مردی چون عیسی مسیح بوده است ؟ چه بسا پیامبران بسیاری بر روی زمین زندگی می کرده اند ؛ اما علی اگر نگوییم بالاتر ، کمتر از عیسی مسیح و دیگر پیامبران الهی نیست. شناخت این افراد و موعظه دربارهٔ آنها ، می تواند روح تشنهٔ بشر امروز را سیراب کند و من خوشحالم که تو امروز به واسطهٔ یک مشت نوشته های قدیمی ، دلت به سوی علی پرکشیده است.»
کشیش گفت : « مسأله برای من ، یک مشت نوشته های قدیمی نیست ؛ من نسخه های خطی بسیاری دارم که حتی برخی از آنها را مطالعه هم نکرده ام . شاید این کتاب هم باید می رفت توی قفسهٔ کتابهای قدیمی ام ، اما آنچه مرا به موضوع علاقمند کرد ، دیدن یک رؤیا بود ، رؤیایی که در آن عیسی مسیح ، کودکی را به من داد و از من خواست تا از او مراقبت کنم . بعد از آن بود که به دنبال یافتن رابطهٔ عیسی مسیح و آن کودک ، با این کتاب و موضوع آن افتادم . »
جرج با هیجان گفت : « شک نکن که این کودک همان علی است که عیسی مسیح شناخت. او و پرورش افکار و اندیشه هایش را به تو سپرده است تا بر پیکر انسانیت یک بار دیگر خون تازه ای دمیده شود ! کاری که سالها پیش من انجام دادم و حالا نوبت توست. »
کشیش نگاهی به انبوه کتابهای جرج انداخت و گفت : « برخی از کتابهایت را که درباره علی است به من امانت بده تا در مدتی که در بیروت هستم ، آنها را مطالعه کنم. » جرج گفت : « با کمال میل این کار را خواهم کرد . نویسندگانی چون طه حسین و عبدالفتاح عبدالمقصود که هر دو مصری هستند ، دربارهٔ علی کتابهای خوبی نوشته اند ؛ مخصوصاً اگر علاقمند به دانستن حوادث دوران حکومت علی هستی ، کتاب ده جلدی عبدالمقصود را بخوان ... این کتاب را می دهم ببری . هر پنج جلد کتاب خودم را نیز می دهم و لازم نیست هیچکدام از آنها را به من برگردانی . ولی اگر روزی دربارهٔ علی کتاب نوشتی ، یک نسخه از آن را به من اهدا کن که تشنهٔ خواندن کتابهای خوب و دندانگیر دربارهٔ علی هستم . »
کشیش لبخند زد و گفت : « شاید کتابی هم بنویسم ، اما نمی توانم از حالا دندانگیر بودنش را تضمین کنم ؛ آن هم برای کسی چون تو که با علی بزرگ شده ای و به کهولت رسیده ای . »
جرج آهی کشید و گفت : « دعا کن حالا که با علی پیر شده ام ، با علی نیز بمیرم. »
↩️ ادامه دارد...
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت44 ( 8 )
🔹 ویژگی های بهترین بندگان
🔰 مولا علی (علیه السلام) درباره آفت ها و موانع عمل صالح حکمت ۱۵۰ را در مقابل کسی که از ایشان موعظه خواسته بودند، اینگونه بیان کردند:
«لَا تَكُنْ مِمَّنْ يَرْجُو الْآخِرَةَ بِغَيْرِ العَمَلٍ» ؛
" از کسانی نباش که بدون عمل صالح به آخرت امیدوارند و توبه را با آرزوهایِ دور و دراز به تأخیر می اندازند ، در دنیا مانند زاهدان سخن مى گويند، ولی در رفتار مانند دنیا پرستانند. اگر نعمت هابه آنها برسد سیر نمی شوند و در محرومیت قناعت ندارند. از آنچه به آنها رسیده شکرگزار نیستند و از آنچه مانده زیاده طلبند . ديگران را پرهيز مى دهند اما خودشان پروا ندارند. به فرمانبردارى امر مى كنند اما خود فرمان نمى برند ، فراوان نیکوکاران را دوست دارند ولی رفتارشان را ندارند. گناهکاران را دشمن می دانند ولی خود یکی از گناه کارانند و با گناهان فراوان مرگ را دوست نمی دارند. ولی در آنچه که مرگ را ناخوشایند می سازد پافشاری می کنند . اگر بیمار شوند پشیمان می شوند و اگر تندرست باشند، سرگرم خوشگذرانى اند.
در سلامت فریب خورده و مغرور و درگرفتاری نا امید و مأیوس اند. اگر مصیبتی به آنها برسد، به زاری خدا را می خوانند، ولی اگر به گشايشی دست يابند مغرورانه از خدا روى بر مى گردانند. نفْسشان با نیروی گمان ناروا بر آنان چیره شده و باقدرتِ یقین بر نفس خود چیره نمی شوند . برای دیگران که گناهی کمتر از آنها دارند نگران می شوند و بیش از آنچه که عمل کرده اند خودشان امیدوارند . اگر بی نیاز شوند مست و مغرور می شوند و اگر تهی دست گردند، مأيوس و سست .
چون کار کنند در آن کوتاهی ورزند و چون چیزی بخواهند زیاده روی نمایند. چون در برابر شهوت قرار گيرند گناه را بر گزيده، توبه را به تأخير می اندازند . چون رنجی به آنها برسد از راه ملت اسلام دوری گزينند . عبرت آموزى را طرح مى كنند، ولی خودشان عبرت نمى گيرند. در پند دادن مبالغه مى كنند ولی خودشان پند پذير نیستند . سخن بسیار می گویند ولی کردارِ خوبشان کم است. برای دنیای زودگذر تلاش و رقابت دارند ولی برای آخرت جاويدان آسان می گذرند . سود را زیان و زیان را سود می پندارند .
از مرگ هراسناك اند، ولی فرصت را از دست می دهند . گناه ديگران را بزرگ مى شمارند ولی گناه بزرگ خود را كوچك مى پندارند. طاعت ديگران را كوچك می پندارند و طاعت خود را بزرگ. مردم را سرزنش مى كنند، ولی خود را نكوهش نكرده با خود رياكارانه بر خورد مى كنند. خوشگذرانى با سرمايه داران را بيشتر از ياد خدا با مستمندان دوست دارند. به نفع خود بر زيان ديگران حكم مى كنند، ولی هرگز به نفع ديگران بر زيان خود حكم نخواهند کرد . ديگران را هدايت ولی خود را گمراه مى كنند . ديگران از او اطاعت مى كنند، و او مخالفت مى ورزد. حقّ خودش را به تمام مى گيرد امّا حق ديگران را به كمال نمى رساند. از غیر خدا می ترسد ولی از پروردگار خویش نمی ترسد. "
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯