.
🌏🌕تقویم نجومی اسلامی 🌕🌍
✴️ یکشنبه 👈 4. اذر ماه ۹۷
👈25نوامبر ۲۰۱۸ 👈 هفدهم ربیع الاول ۱۴۴۰
💐🌷🌹🌺🌸💐🌷🌹🌺🌸🌻
میلاد عقل کل هادی الرسل حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله 53 سال قبل از هجرت
و میلاد رییس مذهب حقه اثنی عشری صادق آل محمد صلی الله علیه و آله در سال 83 هجری قمری
💐🌷🌹🌺🌸🌻💐🌷🌹🌺🌼
🔆امروز....
روزی میانه باشد و نوزادی که به دنیا بیاید خوشبخت باشد ان شالله
✅ این روزتاساعت 10 صبح ، روز مناسبی برای امور زیر است:
🔘 نقل و انتقالات جابجایی منزل
🔘 بردن جهاز عروس
🔘 انجام امور مهمه
🔘 اغاز تعلیم و تعلم
🔘 سفر
❤ امشب....
#مباشرت در این یکشنبه شب ، امید است حافظ قرآن شود و راضی به قسمت و روزی خویش باشد.
⚫️ طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری، میانه هست و حسن و قبحی ندارد.
🔴 #خون_دادن یا #حجامت#فصد#زالو انداختن در این روز، از ماه قمری ، موجب صحت و سلامتی بدن باشد
🔵 یکشنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مبارک و مناسبی نیست و طبق روایات ممکن است موجب بی برکتی در زندگی گردد.
👕 یکشنبه برای بریدن، دوختن ، خریدن و پوشیدن #لباس_نو روز مناسبی نیست . طبق روایات موجب غم واندوه و حزن شده و برای شخص، مبارک نخواهد بود.
✴️️ وقت #استخاره در روز یکشنبه: از طلوع آفتاب تا ساعت ۱۲ و بعداز ساعت ۱۶ عصر تا مغرب.
❇️️ ذکر روز یکشنبه : یا ذالجلال والاکرام ۱۰۰ مرتبه
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۴۸۹ مرتبه #یافتاح که موجب فتح و نصرت یافتن میگردد .
💠 ️روز یکشنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_علی_علیه_السلام و #فاطمه_زهرا_سلام_الله_علیها . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
🌸ززندگیتون متعالی🌸
نهج البلاغه
۲۵۷- وَ قَالَ ( عليه السلام ) : لِكُمَيْلِ بْنِ زِيَادٍ النَّخَعِيِّ يَا كُمَيْلُ مُرْ أَهْلَكَ أَنْ يَرُوحُوا فِي كَسْبِ الْمَكَارِمِ وَ يُدْلِجُوا فِي حَاجَةِ مَنْ هُوَ نَائِمٌ فَوَالَّذِي وَسِعَ سَمْعُهُ الْأَصْوَاتَ مَا مِنْ أَحَدٍ أَوْدَعَ قَلْباً سُرُوراً إِلَّا وَ خَلَقَ اللَّهُ لَهُ مِنْ ذَلِكَ السُّرُورِ لُطْفاً فَإِذَا نَزَلَتْ بِهِ نَائِبَةٌ جَرَي إِلَيْهَا كَالْمَاءِ فِي انْحِدَارِهِ حَتَّي يَطْرُدَهَا عَنْهُ كَمَا تُطْرَدُ غَرِيبَةُ الْإِبِلِ
نهج البلاغه
و درود خدا بر او فرمود: اي كميل! خانواده ات را فرمان ده كه روزها در به دست آوردن بزرگواري، و شبها در رفع نياز خفتگان بكوشند، سوگند به خدايي كه تمام صداها را مي شنود، هر كس دلي را شاد كند، خداوند از آن شادي لطفي براي او قرار دهد كه به هنگام مصيبت چون آب زلالي بر او باريدن گرفته و تلخي مصيبت را بزدايد چنانكه شتر غريبه را از چراگاه دور سازند
نهج البلاغه
Amir al-Mu'minin, peace be upon him, said to Kumaylibn Ziyad
al-Nakha'i: O Kumayl! Direct your people to go out in the day to achieve noble traits and
to go out in the night to meet the needs of those who might be sleeping , for I sweaar by Him Whose hearing extends to all voices if ever someone pleases
another's heart, Allah will create a special thing out of this pleasing so that wheneer any hardship befalls him it will come running like flowing water and
drive away the hardship as wild camels are driven away.
شرح و تفسير شاد كردن ديگران امام علیه السلام خطاب به كميل بن زياد نخعى كه يكى از ياران عالم و دانشمند وباتقواى او بود دو نكته مهم را گوشزد كرده، مىفرمايد: «اى كميل! خانواده را دستور ده كه روزها در كسب فضايل و مكارم بكوشند و شامگاهان در انجام حوائج مردمى كه در خوابند تلاش كنند»؛ (يَا كُمَيْلُ، مُرْ أَهْلَکَ أَنْ يَرُوحُوا فِي كَسْبِ آلْمَكَارِمِ، وَيُدْلِجُوا فِي حَاجَةِ مَنْ هُوَ نَائِمٌ).
سپس مىافزايد: «سوگند به كسى كه تمام صداها را مىشنود، هركس سرور وخوشحالى در قلبى ايجاد كند خدا از آن سرور برايش لطفى مىآفريند كه هرگاه مصيبتى بر او وارد شود اين لطف همچون آب (در يك سطح شيبدار به سرعت) به سوى او سرازير شود تا آن مصيبت را از وى (بشويد و) دور سازد، همانگونه كه شتر بيگانه از گله (يا از چراگاه خصوصى) رانده مىشود»؛ (فَوَالَّذِي وَسِعَ سَمْعُهُ الاَْصْوَاتَ، مَا مِنْ أَحَدٍ أَوْدَعَ قَلْباً سُرُوراً إِلاَّ وَخَلَقَ آللّهُ لَهُ مِنْ ذلِکَ السُّرُورِ لُطْفاً.
فَإِذَا نَزَلَتْ بِهِ نَائِبَةٌ جَرَى إِلَيْهَا كَالْمَاءِ فِي آنْحِدَارِهِ حَتَّى يَطْرُدَهَا عَنْهُ كَمَا تُطْرَدُ غَرِيبَةُ الاِْبِلِ).
امام علیه السلام در نكته اوّل، برنامه زندگى را چنين تنظيم مىفرمايد كه در بخشى از آن انسان باايمان بايد به خودسازى و كسب فضايل مشغول باشد، بر علم خود بيفزايد، از تجارب ديگران استفاده كند، صفات برجسته انسانى را در خود پرورش دهد، رذايل اخلاقى را دور نمايد و به سوى كمال انسانى سير كند، و در بخش ديگر به دنبال حل مشكلات مردم باشد.
بنابراين كسانى كه تنها به اصلاح خويش مىپردازند و كارى براى حل مشكلات ديگران انجام نمىدهند از حقيقت اسلام دورند.
همچنين كسانى كه براى انجام حوائج مردم تلاش مىكنند و از خود غافلند آنها نيز بيگانهاند؛ مسلمان واقعى كسى است كه هم به اصلاح خويش بپردازد و هم به حل مشكلات مردم توجّه كند.
تعبير به «يروح» كه از ماده «رواح» به معناى سير در روز يا سير در بعد از ظهر است (و در اينجا مناسب معناى اوّل است، زيرا آن را در مقابل سير در شب قرار داده) نشان مىدهد كه بخش اول تلاش و فعاليت انسان بايد در كسب فضايل ومكارم باشد، چراكه انسان تا خود را نسازد نمىتواند به ديگران بپردازد.
البته مكارم اخلاق، تمام فضايل اخلاقى را كه در آيات و روايات و كتب علماى اخلاق وارد شده است شامل مىشود؛ ولى در بعضى از روايات، انگشت روى موارد خاصى گذاشته شده كه درواقع بخشهاى مهم مكارم اخلاق است؛ از جمله در حديثى از امام صادق علیه السلام مىخوانيم: «مكارم اخلاق ده چيز است.
اگر مىتوانى تمام آنها در تو باشد انجام ده...
راوى سؤال مىكند: آنها چيست؟ امام علیه السلام مىفرمايد: «صِدْقُ الْيَأْسِ (البأس) وَصِدْقُ اللِّسَانِ وَأَدَاءُ الأَمَانَةِ وَصِلَةُ الرَّحِمِ وَإِقْرَاءُ الضَّيْفِ وَإِطْعَامُ السَّائِلِ وَالْمُكَافَأَةُ عَلَى الصَّنَائِعِ وَالتَّذَمُّمُ لِلْجَارِ وَالتَّذَمُّمُ لِلصَّاحِبِ وَرَأْسُهُنَّ الْحَيَاءُ؛ راستگو بودن در اظهار يأس از آنچه در دست مردم است و نظر به لطف خدا داشتن (يا راستگو بودن در مقام ابراز شجاعت در برابر دشمنان) و راستگويى و اداى امانت و صله رحم و پذيرايى از ميهمان وسير كردن گرسنگان و جبران كردن نيكىهاى مردم و تعهد داشتن در برابر همسايگان و تعهّد داشتن در برابر دوستان و رأس همه آنها حياست».
تعبير به «يُدْلِجُوا» از ماده «اِدْلاج» كه به معناى سير در ابتداى شب يا تمام شب است اشاره به اين است كه انسان بايد خدماتش به مردم بى سر و صدا و غالبآ مخفيانه باشد مخصوصاً با تعبير «مَنْ هُوَ نائِمٌ» (كسى كه در خواب است) تا آبروهاى آنها محفوظ بماند و در برابر ديگران شرمنده نشوند.
اين يك برنامه جامع و كامل است كه زندگى فردى و اجتماعى را كاملاً اصلاح مىكند.
دنياى مادى امروز، كمكرسانى به نيازمندان را تحت برنامههاى محدود، در اختيار دولتها قرار مىدهد و افراد، كمتر مسئوليتى براى خود قائلند، در حالى كه در اسلام چنين نيست؛ همه كسانى كه توانايى دارند، در برابر مشكلات ونيازهاى حاجتمندان مسئوليت دارند تا آنجا كه پيغمبر اكرم صلی الله علیه و آله در حديث معروفى مىفرمايد: «وَالَّذِي نَفْسُ مُحَمَّدٍ بِيَدِهِ لا يُوْمِنُ بِي عَبْدٌ يَبِيتُ شَبْعَانَ وَأَخُوهُ أَوْ قَالَ جَارُهُ الْمُسْلِمُ جَائِعٌ؛ سوگند به كسى كه جان محمد در دست قدرت اوست كسى كه شب سير بخوابد و برادر مسلمانش (يا فرمود: همسايه مسلمانش) گرسنه باشد به من (كه پيغمبر اسلام) ايمان نياورده است».
در نامه معروف امام علیه السلام به «عثمان بن حنيف انصارى» (نامه ۴۵) نيز همين معنا با تعبير جامع ديگرى آمده است، آنجا كه مىفرمايد: «هَيْهَاتَ أَنْ يَغْلِبَنِي هَوَايَ وَيَقُودَنِي جَشَعِي إِلَى تَخَيُّرِ الأَطْعِمَةِ وَلَعَلَّ بِالْحِجَازِ أَوِ الْيَمَامَةِ مَنْ لا طَمَعَ لَ
هُ فِي الْقُرْصِ وَلا عَهْدَ لَهُ بِالشِّبَعِ أَوْ أَبِيتَ مِبْطَاناً وَحَوْلِي بُطُونٌ غَرْثَى وَأَكْبَادٌ حَرَّى؛ هيهات كه هواى نفس بر من چيره شود و حرص و طمع مرا وادار به انتخاب طعامهاى لذيذ نمايد در حالى كه شايد در سرزمين حجاز يا يمامه (يكى از مناطق شرقى عربستان) كسى باشد كه حتى اميد براى به دست آوردن يك قرص نان نداشته و هرگز شكمى سير به خود نديده باشد.
آيا من با شكمى سير بخوابم در حالى كه در اطراف من شكمهاى گرسنه و جگرهاى تشنه باشد».
آنگاه امام علیه السلام در ادامه اين سخن به نكته ديگرى پرداخته كه نكته اوّل را كاملتر مىكند و آن، دستور به شاد كردن دلهاى افسرده است.
در اينجا امام علیه السلام پاداش بزرگى را براى چنين اشخاصى ذكر مىكند و آن اينكه اين ادخال سرور در قلب انسان نهتنها در سراى ديگر به يارى انسان مىشتابد، بلكه در همين دنيا نيز مأموريت دارد كه در مشكلات، او را يارى كند و مصائب و حوادث تلخ را به شدت از او دور سازد.
امام علیه السلام براى بيان تأثير سرعت آن به دو مثال پرداخته است: نخست جريان آب در يك سراشيبى و دوم دور ساختن شترهاى بيگانه از مرتع اختصاصى.
در احاديث اسلامى نيز درمورد ادخال سرور در قلب مؤمنان بهطور خاص، يا انسانها بهطور عام، روايات زيادى وارد شده است؛ از جمله كلينى؛ در جلد دوم كافى بابى تحت عنوان «اِدْخالُ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤمِنينَ» ذكر كرده و شانزده روايت در آن آورده است؛ از جمله در حديثى از پيامبر اكرم صلی الله علیه و آله نقل مىكند.
«مَنْ سَرَّ مُوْمِناً فَقَدْ سَرَّنِي وَمَنْ سَرَّنِي فَقَدْ سَرَّ اللَّهَ؛ كسى كه مؤمنى را مسرور كند مرا مسرور ساخته و كسى كه مرا مسرور كند خدا را مسرور كرده است».
در حديث ديگرى از رسول خدا صلی الله علیه و آله مىخوانيم: «إِنَّ أَحَبَّ الأَعْمَالِ إِلَى اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ إِدْخَالُ السُّرُورِ عَلَى الْمُوْمِنِينَ؛ محبوبترين اعمال نزد خداوند، وارد كردن سرور بر مؤمنان است».
از امام صادق علیه السلام روايت گويايى در اين زمينه نقل شده است كه خلاصهاش اين است: «هنگامى كه در قيامت انسانِ باايمان از قبرش خارج مىشود شخصى (نورانى) از قبر با او برمىخيزد و او را بشارت به خير مىدهد ودر تمام مراحل قيامت با اوست و از ترس و وحشت او مىكاهد تا زمانى كه او را وارد بهشت مىسازد.
شخص مؤمن از او مىپرسد: تو كيستى كه همراه من آمدى و در تمام اين مسير مونس من بودى؟ مىگويد: «أَنَا السُّرُورُ الَّذِي كُنْتَ تُدْخِلُهُ عَلَى إِخْوَانِکَ فِي الدُّنْيَا خُلِقْتُ مِنْهُ لاُِبَشِّرَکَ وَأُونِسَ وَحْشَتَکَ؛ من همان سرورى هستم كه بر برادرانت در دنيا وارد ساختى.
من از آن آفريده شدم كه تو را بشارت دهم ومونس تنهايى و وحشت تو باشم».
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
#ویژه ولادت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم
📍۱۷ ربیع الاول سالروز ولادت خجسته اشرف الانبیاء و خاتم المرسلین پیامبر اعظم وجود مقدس محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله وسلم بر همه ی مسلمانان راستین و رهپویان راه حق مبارک باد.
📍وجود مقدس رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم مطابق نقل منابع شیعه در ۱۷ ربیع الاول و بنا بر نظر منابع اهل تسنن در ۱۲ ربیع الاول عام الفیل یعنی سالی که ابرهه با فیل ها قصد حمله و نابودی کعبه را داشت به دنیا آمد.
📍وجود مقدس حضرت در موقعیتی به دنیا آمدند که بنا به نقل معروف، پدر بزرگوارشان حضرت عبدالله علیه السلام پیش از ولادت آن وجود مقدس از دنیا رفته بود. اگرچه نقل هایی هم است که چند روز پس از ولادت رسول خدا از دنیا رفته است. اما آنچه مسلم است پیامبر عظیم الشأن ما پدر بزرگوار خود را ندیدهاند و یتیم بودند.
📍دربارهی ولادت رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم در برخی از منابع نکاتی ذکر شده است دال بر اینکه حوادثی اتفاق افتاده و نشانه هایی بوده است که پیامبر خاتم به دنیا آمده است که این نشانه ها با توجه به ضعف روایات و همچنین مشکلی که در متن دارد از طرف محققین معاصر پذیرفتنی نیست، لذا دانشمندان معاصر و محققان برجسته ای که تاریخ اسلام را در زمان نگاشته اند یا به این موارد متعرض نمیشوند یا اصلاً بیان نمیکنند و یا اگر هم اشارهای کردند در غیر قابل قبول بودن آنها مطلبی را بیان داشتند.
🔸آنچه مسلم است خداوند منت بر بشریت گذاشت و برترین پیامبران و آخرین آنها را برای ارائه کاملترین و جامعترین تعالیم الهی که جاویدان میماند و تا دنیا دنیاست و باید به عنوان دین بشریت راهنمای آنها باشد عرضه می کند و از این حیث میلاد پیامبر ما عیدی بزرگ برای بشریت و مسلمانان و همهی آزادگان جهان است.
✅ کلاس نهج البلاغه و زندگی
🆔https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
هدایت شده از مـعارف حـدیث | 🔅
چهل حدیث پیامبر اکرم (ص).docx
35.6K
🔅
#چهل_حدیث از #پیامبر_اکرم_(ص)
🗒 فایل Word
➡️ @hadithnet
هدایت شده از مـعارف حـدیث | 🔅
چهل حدیث پیامبر اکرم (ص).pdf
938.2K
🔅
#چهل_حدیث از #پیامبر_اکرم_(ص)
🗓 فایل PDF
➡️ @hadithnet
هدایت شده از مـعارف حـدیث | 🔅
چهل حدیث از امام صادق (ع).docx
42.3K
🔅
#چهل_حدیث از #امام_صادق_علیه_السلام
🗒 فایل Word
➡️ @hadithnet
هدایت شده از مـعارف حـدیث | 🔅
چهل حدیث از امام صادق (ع).pdf
1.48M
🔅
#چهل_حدیث از #امام_صادق_علیه_السلام
🗓 فایل PDF
➡️ @hadithnet
#حدیث_روز
🍁 از امام صادق (علیه السلام) پرسیدند :
🌷 یوم الحسره، کدام روز است که خدا می فرماید: بترسان ایشان را از روز حسرت
.
💐 حضرت جواب دادند: آن روز قیامت است که حتی نیکوکاران هم حسرت می خوردند که چرا بیشتر نیکی نکردند.
🌺 پرسیدند: آیا کسی هست که در آن روز حسرت نداشته باشد؟
☘ حضرت فرمودند: آری، کسی که در این دنیا مدام بر رسول خدا صلوات فرستاده باشد.
📖 ( وسائل الشیعه/ج7 )
✅ کلاس نهج البلاغه و زندگی
🆔https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
🌟 اطلاعنگاشت | چگونه #لبخند طبیعی بسازیم؟
👈 از نظر رهبر انقلاب «زندگی باید شادمانه باشد و شادمانه بگذرد» (۱۳۷۱/۱۰/۰۱) و بر اساس این دیدگاه است که تأمین شادی برای مردم را از وظایف حکومت اسلامی میدانند. ایشان این نکته را در دیدار با مسئولان صدا و سیما و برنامه سازان رادیویی و تلویزیونی فرمودند: «شادی لازم است و باید آن را برای مردم تأمین کرد» (۱۳۸۳/۰۹/۱۱). اما ایشان در مورد برنامهسازی طنز در جمهوری اسلامی قواعد و جهتگیریهایی نیز بیان داشتهاند که در این اطلاعنگاشت به مرور آنها میپردازیم.
✅ کلاس نهج البلاغه و زندگی
🆔https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
بسم الله الرحمن الرحیم
✨ پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآله) فرمود:
هر کس فریاد مسلمانی را بشنود و به یاری او نشتابد، مسلمان نیست. ✨
💠 با توجه به شرایط بسیار وخیم و اسفبار و فاجعه انسانی و قحطی معیشتی مردم مسلمان و مظلوم یمن که به جان باختن هزاران کودک، زن و مرد در این کشورها منجر شده است،
شمارههای زیر، برای جمعآوری هدایای نقدی شما طلاب محترم، اعلام میگردد:
💰 شماره حساب: 0113130000006 بانک ملی ایران، شعبه مرکز
💳 شماره کارت: 9083 ـ 9990 ـ 9918 ـ 6037
🏷 به نام: "مجمع جهانی اهلبیت علیهمالسلام"
هدایت شده از روشنگری
✖️خبر بد برای فرانسوی ها!!
رییسی شهردار نانت فرانسه شد 😉☝️
▪️اینجا پیاده رویی توی شهر نانت فرانسه است. برای اینکه خانمها راحتتر باشن و کسی مزاحمشون نشه، طرح مسیر مستقل رو برای هر جنس اجرا کردن!
🆘 @Roshangari_ir
هدایت شده از جهان نیوز
🔴💭 #توئیت_جهان | روایت اعتراض امروز پدر شهید احمدی روشن در محضر رهبر معظم انقلاب به روحانی
@jahaannews
📱ایتا eitaa.com/jahaannews
📱سروش sapp.ir/jahaannews
📱بله ble.im/Jahaannews1
💢تعدد ازدواج پیامبر و شهوت رانی!؟
✅تحلیل "توماس کارلایل" فیلسوف بزرگ قرن نوزندهم
درباره تعدد زوجات حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم
تعدد #زوجات محمد ، پس از فوت خدیجه بود که سن پیامبر اسلام در آن زمان، بین پنجاه و شصت سال بود. چگونه می توان نسبت #شهوت_رانی به کسی داد که همه مردم او را در جوانی به عفت و درستی ، نسبت می دادند و (محمد امین) می خواندند ؛ چگونه می توان نسبت #شهوت_رانی داد به کسی که در بیست و پنج سالگی، زنی چهل ساله می گیرد و تا سن پنجاه سالگی فقط به یک بیوه سالخورده بسنده می کند؟
اگر این اتهام ها درست بود ، باید آن وقت که جوان بود، زن های متعددی می گرفت. بر شخص با انصاف، روشن می شود که تعدد زنان، برای #تقویت و پیشرفت دین اسلام بوده نه برای عیش و شهوت رانی .
📚زندگانی محمد صفحه 34
✅ کلاس نهج البلاغه و زندگی
🆔https://eitaa.com/nahjolbalaghehvazendegi
🖼 #لوح| مثلِ گاوِ شیرده
👈رهبرانقلاب، در خردادماه سال گذشته: احمقها خیال میکنند که با دادن پول و با کمک کردن میتوانند صمیمیّت دشمنان اسلام را جلب کنند، درحالیکه صمیمیّتی وجود ندارد؛ همانطور که خودشان هم گفتند، مثل #گاو_شیرده هستند؛ شیرشان را میدوشند، وقتی دیگر شیر نداشتند، ذبحشان میکنند. این وضع امروز دنیای اسلام است. ۹۶/۳/۶
👈رهبرانقلاب، امروز: همه شنیدند که رئیس جمهور یاوهگوی آمریکا، حکام سعودی را تشبیه کرد به گاو شیرده؛ این تحقیر است، این اهانت است... اگر آلسعود از اهانت به خودشان بدشان نمیآید خب به جهنم، بدشان نیاید، اهانت بشوند؛ اما این اهانت به مردم منطقه است، اهانت به ملتهای مسلمان است.