امام حسين عليه السلام:
چون پيشامد سختى بر عاقل در رسد ، غم را با دورانديشى مى رانَد و درگاه عقل را براى چاره جويى مى كوبد
نزهة الناظر، صفحه ۸۴
#حدیث
@Menbaraali
آیتالله العظمی بهجت (ره):
باید دعا را با شرایط آن کرد و توبه از گناهان از جمله شرایط دعاست... نه اینکه برای تعجیل فرج دعا کنیم و کارهایمان برای تبعید (دور کردن) و تأجیل ( به تأخبر انداختن) #فرج آن حضرت باشد.
در محضر بهجت، ج۱، ص۱۱۸
@Menbaraali
💠 حجت الاسلام رفیعی
تعبیر من به نماز نسبت به سایر عبادات این است که نماز گذرنامه است. وقتی ما از این دنیا می رویم و وارد محشر می شویم درست مثل کسی که میخواهد از کشور خارج بشود. اگر ارز داشته باشد ، وسایل هم داشته باشد ، بلیط هم داشته باشد ، باز می گویند: گذرنامه ات کجاست ؟ و این را می خواهند. نماز اساس است.
@Menbaraali
💠استاد فاطمی نیا (ره):
حضرت اميرالمومنين عليه السلام فرموده اند:
"الاحتمالُ قبرُالعيوبِ"
تحمل و بردباري ، قبر عيب هاست.
همانطوري كه قبر، جسد را ميپوشاند به طوري كه چيزي از آن ظاهر نميشود؛ تمام عيب هاي انسان با تحمل و بردباري دفن ميشود.
عجب جمله ي عميقي است! يك صاحب نظر ميتواند براين جمله ي نوراني دويست صفحه شرح بنويسد!
خیلی ازمشکلات ناشی از عدم تحمل وبردباری است ؛ اگر درزندگی خود به این فرمایش حضرت عمل کنیم بسیاری از درگیری ها در خانواده و جامعه برطرف میشود.
@Menbaraali
امام على عليه السلام:
إنَّكُم وما تَأمُلُونَ مِن هذِهِ الدُّنيا أثوِياءُ مُؤَجَّلونَ
شما و آرزوهاى شما در اين دنيا، ميهمانانى موقّت هستيد
نهج البلاغه، خطبه ۱۲۹
#حدیث
@Menbaraali
آیت اللّه بهجت (ره):
فردای قیامت که هیچ چیز از انسان نمی خرند، اشک بر سیدالشهدا علیه السلام را مثل دانه دری برایش نقد می کنند.
رحمت واسعه، ص 257
@Menbaraali
✅ عوامل افزایش رزق در بیان حجت الاسلام دکتر رفیعی
💠از عواملي که رزق را افزايش مي دهد؛
1⃣صداقت است 👇
در روز قيامت چيزي بالاتر از شهادت نداريم و شهيد بالاترين مقام را در قيامت دارد ، در حديث داريم التاجر الصدوق يحشر مع الشهدا ، کاسب راستگو با شهدا محشور مي شود ، پس صداقت داشته باشيم . کسبه ي ما نيز صداقت داشته باشند . يک آقايي پيش من آمد گفت ماشين خريدم به نام ماشين سالم ، رفتم به نام زدم بعد فهميدم سيلندر آن سوراخ است ، اشکال فني خيلي در قيمت تأثير دارد از من پرسيد حکم آن چيست ؟ صداقت در کسب و صداقت در زندگي داشته باشيد.
2⃣ رفق مدارا کردن است 👇
رسول خدا (ص) فرمود خدا به من امر به مدارا کرد ان في الرفلق الزياد و البرکت . يک قضيه اي را بگويم : يک خانمي جلوي يک قصابي آمد گوشت بگيرد ، پول را داد قصاب هم گوشت را به او داد ، نگاه کرد ديد گوشت مطابق پول است ولي جوابگوي خانواده ي او نيست، گفت يک کمي بيشتر بده بالاخره استخواني چيزي بيشتر بده ، گفت خانم بيشتر از اين نمي شود برو ، امير المومنين ايستاده بود اين صحنه را نگاه مي کرد رفت جلو به آن قصاب گفت : زدها فان في الزياده البرکة يک کمي بيشتر بده در زياد دادن برکت است.
3⃣ قناعت است 👇
اين طور بگويم ما يک محروم داريم و يک مرحوم ، فرق زيادي هم در نوشتن ندارند ، حريص محروم است و قانع مرحوم . کسي که حريص است هميشه محروم است ، ميلياردرهم باشد مي گويد اين زندگي فلاني ، اين خونه ي فلاني و مدام احساس کمبود مي کند . سومين عاملي که برکت مي آورد قناعت است.
@Menbaraali
💠آیت الله حق شناس (ره) می فرمودند:
یکبار در حین خواندن زیارت عاشورا چهل روزه مشکلی پیش آمد و نتوانستم آن را بجا آورم. برای همین خیلی ناراحت شدم و به ابا عبدالله (علیه السلام)متوسل شدم، ناگهان دیدم آقا تشریف آوردند و فرمودند: آمیرزا عبدالکریم چه شده است؟
ایشان قضیه را توضیح دادند و فرمودند آقا امام حسین (ع) فرمود: چرا به آیت عظمای کربلا متوسل نمی شوی؟
ایشان عرض کرده بودند: آقا آیت عظمای کربلا کیست؟
فرمودند: آقا قنداقه علی اصغر (علیه السلام ) را از زیر عبایشان بیرون آوردند و...
@Menbaraali
✅ تقسیم وظایف بین زن و مرد تقسیم فطری است!
🔻 آیت الله مصباح یزدی (ره)
🔸بر اساس طبیعت وجودی و شرایط جسمی، برخی از کارها مخصوص خانمها است. وقتی تکلیف سنگین بچه آوری و تربیت فرزند به عهده خانمهاست، مردها نیز موظف هستند امور مالی خانواده را تامین کنند.
🔹 این تقسیم وظایف بین زن و مرد یک تقسیم فطری است و اقتضای شرایط دنیایی است. اما آنچه باعث #سعادت آدمی میشود، بین مرد و زن هیچ فرقی نیست. برخی از زنها الگوی مؤمنین هستند. همسر فرعون و حضرت مریم، مادر حضرت عیسی، الگوی همه #مؤمنین هستند نه اینکه فقط الگوی زنهای مومن باشند.
🔸 امروزه مشاهده میکنید که چه الگوی غلطی از زنها معرفی میکنند. گاه شرایطی را برای حضور #زن معرفی میکنند که وسیله شهوترانی مردها را فراهم میکند، در حالی که پوششی برای زنها لازم است، همچنان که مردها نیز حدی از پوشش را باید مراعات کنند.
🔹 البته از طرف دیگر نیز، روبند برای زنها شرعا #واجب باشد نیست. صدر اسلام این چنین نبود. خانمهایی در جنگ شرکت میکردند و پرستاری مردها را میکرده و زخمبندی میکردند.
۹۸/۱۱/۲۹
@Menbaraali
امام مهدى عليه السلام:
دختر رسول خدا (فاطمه) براى من سرمشقى نيكو است.
الغيبه، طوسى، ص 286
#حدیث
@Menbaraali
✅ والله العلی العظیم در عالم اسلام نظیری برای #مقام_معظم_رهبری، سراغ ندارم.
از علم، تقوا، فراست، دوراندیشی، تدبیر، حلم، سماحت، صبر، شجاعت که اگر یکی از آنها در هر فردی باشد او را در عالم ممتاز میکند و مجموع اینها در رهبری وجود دارد.
اگر بیش از این بگویم، متهم به اغراق گویی میشوم، اما اگر میشد که آنچه از ایشان میدانم را بگویم، متوجه میشدید که این سخنان، اغراق نیست.
حتی دشمنان ناچار به اعتراف نسبت به عظمت چنین رهبری هستند.
البته خداوند هم هر نعمتی را به هرکسی نمیدهد، لیاقت مردم سبب شده تا چنین رهبری نصیبشان شود.
۹۷/۱۲/۴
✅کانال منبرهای عالی 👇
https://eitaa.com/joinchat/2043084812Ca801717571
💠آیت الله خوشوقت (ره)
🔹اینکه اسلام گفته است در زمان غیبت باید در رأس جامعه اسلامی یک فقیه عادل بنشیند ، برای این است که او هم فقیه است و احکام اسلام را بلد است و هم عادل است و تا حد توان آن احکام را اجرا می کند و این باعث می شود که جامعه ، جامعه اسلامی شود تا هیچ مشکلی پیش نیاید.
#ولایت_فقیه
@Menbaraali
امام على عليه السلام:
بهترين زندگى را كسى دارد، كه مردم در زندگى او خوب زندگى كنند
إنَّ أحسَنَ النّاسِ عَيشا مَن حَسُنَ عَيشُ النّاسِ في عَيشِهِ
ميزان الحكمه، ج ۸، ص ۳۴۵
#حدیث
@Menbaraali
❌از شمر بدترند!
🔹اگر عدهای پیش از انقلاب یا اوایل جنگ، میترسیدند و فرار میکردند، کمابیش قابل اغماض بود؛ خب، میدیدند که حتی سیم خاردار به ما نمیفروشند و در مقابل، #دشمن هر سلاحی اراده کند، در اختیارش قرار میگیرد.
🔸اما امروز که تجربه عینی را با چشم خودمان دیدهایم، اگر بترسیم، چه حجتی نزد خدا داریم؟ کسانی که امروز بعد از دیدن مددهای الهی، میترسند و در باطن به دنبال #سازش با دشمن هستند، اینها از شمر بدترند!
۹۷/۱۲/۰۹
@Menbaraali
✅ آیتالله بهجت قدسسره:
نقشۀ استعمارگران برای تسلط بر مسلمانان
یکی از نقشههای کفار این است که پسرها و دخترها، از پدرها و مادرها جدا شوند، و مردم را از روحانیون جدا و به آنها بدبین کنند، ولو به اینصورت که افرادی را به لباس روحانیت ملبّس کنند و در مَلأ عام و مجامع عمومی، کارهای خلاف انجام دهند تا مردم از روحانیون بیزار شوند.
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص ۱۴۷
@Menbaraali
الإمام الصادق عليه السلام ـ لِأَبي هارونَ المَكفوفِ ـ : يا أبا هارونَ ، إنّا نَأمُرُ صِبيانَنا بِتَسبيحِ فاطِمَةَ عليهاالسلامكَما نَأمُرُهُم بِالصَّلاةِ ، فَالزَمهُ ؛ فَإِنَّهُ لَم يَلزَمهُ عَبدٌ فَشَقِي
امام صادق عليه السلام ـ به ابو هارون مكفوف ـ : اى ابو هارون! ما كودكان خود را، به خواندن تسبيحات فاطمه عليهاالسلام فرمان مى دهيم همچنان كه به خواندن نماز فرمان مى دهيم، پس به آن، چنگ در زن؛ زيرا هر بنده اى به آن چنگ زند، بدبخت نمى شود
الكافی جلد 3 صفحه 343
@Menbaraali
استاد فاطمي نيا(ره):
نگاه به نامحرم تيري است كه انسان را به زمين ميزند...
@Menbaraali
💠حجت الاسلام رفیعی
روايت داريم حق الناس در برزخ انسان را اسير مي كند مثلا يك سوم فشار قبر متعلق به غيبت است. در روايتی دیگر هست كه خداوند بر روي پل صراط كمينی قرار داده كه هر كس حق الناس بر گردن دارد، از آنجا به بعد حق عبور ندارد.
رسول اكرم (ص) فرمودند: بيچاره ترين مردم كسی است كه با اعمال خوب وارد صحراي محشر شود مثلا در نماز ، حج و ... مشكلی نداشته باشد و جز اصحاب يمين قرار گيرد اما زماني كه قصد ورود به بهشت می كند گروهی از مردم مانع می شوند . علت را جويا مي شود و می شنوند كه حقوق آنها را پايمال كرده است . در آن لحظه از فرشتگان كمك می طلبند و آنها می گويند: حلاليت بگير , يعنی قسمتی از اعمال خوب خود را به آنها بده تا حلالت كنند وقتی اين كار را می كنند متوجه می شوند ديگر هيچ چيز ندارند و نامه را به دست چپ می دهند كه از نظر پيامبر بيچاره ترين بنده ها هستند.
@Menbaraali
▪️ممکن است همان بلایی که سَرِ مردمِ مدینه آمد، به سَرِ ما هم بیاید؟؟؟
#حق_و_باطل
#فاطمیه
@Menbaraali
پیامبر اکرم (ص) :
هر کس فاطمه(س) دخترم را دوست بدارد، در بهشت با من است، و هر کس با او دشمنی ورزد، در آتش (دوزخ) است.
#حدیث
@Menbaraali
استاد فاطمي نيا(ره):
• شهادت حضرت زهراء عليهاالسلام •
مقابله با ولايت و امامت در طول تاريخ ابعاد مختلفي دارد، در درجه ي اول عده اي بودند كه به زور وشمشيرو دارودسته در مقابل امامت ايستادند ؛ ايشان پايه گذار غصب خلافت وامامت بودند تا جايي كه براي رسيدن به اميال و مقاصد خود ، در خانه ي وحي را در حالي كه حضرت زهراء( سلام الله عليها) پاره ی تن پيغمبر در آن خانه بود، به آتش كشيدند!
حافظ ابراهيم يكي از شعراي بزرگ سنی در شعری چنين گفته:
"حرقت دارك لا أبقي عليك بها
إن لم تبايع وبنت المصطفي فيها"
" (اي علي) اگر بيعت نكني خانه ات را به آتش ميكشم اگرچه دختر پيامبر هم درآن خانه باشد!"
بعد از پايه ريزي غصب ولايت ، هر قدّاره بندي برسر كار آمد و او را اميرالمومنين خطاب كردند!
@Menbaraali
⚫️ دفاع تمام قد از ولایت
▪️نكته مهمی كه به صورت ویژه حضرت زهرا (سلام الله علیها) را از دیگر زنان جدا میكند، عنصر دفاع تمام قد ایشان از ولایت است.
▪️ایشان با مال، جان، بیان، آبرو و حتی نحوه وصیت برای تشییع و تدفین به دفاع از ولایت برخاست.
▪️ایشان اولین شهید دفاع از ولایت است. حضرت زهرا (سلام الله علیها) در دفاع از ولایت، انقلاب یك نفره كردند،
▪️و اینگونه است كه حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در حدیثی میفرمایند: الگوی من، فاطمه (سلام الله علیها) دختر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) است.
#استاد_ماندگاری #فاطمیه
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#ولایت #معرفت #مجاهدت
@Menbaraali
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
يا فَاطِمَةُ! أَبْشِرِي فَلَكِ عِنْدَ اَللَّهِ مَقَامٌ مَحْمُودٌ تَشْفَعِينَ فِيهِ لِمُحِبِّيكِ وَ شِيعَتِكِ فَتُشَفَّعِينَ
ای فاطمه! بشارت باد که در پیشگاه خداوند جایگاه شایستهای داری(که در آن جایگاه) برای دوستدارانت و شیعیانت شفاعت می کنی و شفاعتت پذیرفته می شود.
بحارالأنوار،جلد۲۹، صفحه ۳۴۶
@Menbaraali
💢علت اختلاف در زمان شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) بین ۷۵ و ۹۵ روز چیست؟
@Menbaraali
نهج البلاغه 🇮🇷🕊
💢علت اختلاف در زمان شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) بین ۷۵ و ۹۵ روز چیست؟ @Menbaraali
⚫️ چرا دو فاطمیه داریم؟
◾️ راجع به اینکه وفات حضرت صدّیقه طاهره چه روزی بوده میان علما اختلاف است. در نقلهایی که آمده است، ۷۵ روز و ۹۵ روز بعد از رحلت پیغمبر(ص) ذکر شده است. چون حضرت در ۲۸ صفر از دنیا رفتهاند ۷۵ روز با «سیزدهم جمادیالاولی» منطبق میشود. در بعضی روایات دیگر ۹۵ روز است که با «سوم جمادی الثانی» منطبق میشود.
◾️علت این اختلاف این است که «تسعین» و «سبعین» در کتابت خیلی نزدیک به یکدیگر نوشته میشده. بعضی از نسخهنویسها که از رو نوشتهاند، یا سبعین را تسعین خواندهاند و یا تسعین را سبعین خواندهاند.
◾️ ولی در اواخر، بعضی از محققینِ علما از روی قرائنی به دست آوردهاند که اصل، تسعین بوده است. لهذا تقریبآ در نیم قرن اخیر علما بیشتر ۹۵ روز را ملاک قرار داده و سوم جمادی الثانیة را روز وفات حضرت صدّیقه طاهره سلام الله علیها میشمارند.
📚شهید آیتالله مطهری، آشنایی با قرآن، ج۱۱، ص۱۴۲ (با اندک تلخیص)
@Menbaraali
حضرت فاطمه زهرا سلام اللّه علیها:
أنَّى تُؤْفَكُونَ؟ وَ كِتَابُ اَللَّهِ بَيْنَ أَظْهُرِكُمْ، أُمُورُهُ ظَاهِرَةٌ، وَ أَحْكَامُهُ زَاهِرَةٌ، وَ أَعْلاَمُهُ بَاهِرَةٌ
شما را کجا به بیراهه می برند؟ درحالی که کتاب خدا (قرآن) میان شماست، امور قرآن آشکار است، احکامش درخشان است و نشانه های آن فروزنده.
از خطبه فدکیه-بحارالأنوار، ج۲۹، ص۲۲۰
@Menbaraali
💠 حجت الاسلام رفیعی
از نبی مکرم اسلام (ص) روایت شده که روزی حضرت نگاه به بعضی از بچه ها کردند و فرمودند: وای از بچه های دورهی آخر الزمان از دست پدر مادرهايشان.
اصحاب فکر کردند مشرکين را ميگويند گفتند : منظورتان مشرکين هستند؟ فرمودند نه. از پدر و مادرهای مومنشان که به دنيايشان میرسند اما از دين بچه هايشان غافل هستند.
@Menbaraali
✍ استاد علی صفایی حائری
✅ آنطور زندگى كن كه مرگ، مزاحم زندگى تو نباشد!
و آنگونه بمير، كه زندگى ساز باشى!
شايد بتوانى، در كنار «فاطمه» باشى!
@Menbaraali
امام على عليه السلام:
برترين ادب، آن است كه انسان در حدّ خود بايستد و از اندازه خويش فراتر نرود
عيون الحكم والمواعظ ، صفحه 122
#حدیث
@Menbaraali