شرح حکمت ۳۸۰:
بسيارند كسانى كه خيال مى كنند اگر امروز سالم و شاداب و سرخوش اند ماه ها يا سال ها اين وضع ادامه پيدا مى كند و يا اگر امروز در مجلس جشن و سرورى حضور دارند اين مجالس تا مدت ها ادامه خواهد يافت. در حالى كه اگر به تاريخ مراجعه كنيم و يا حتى حوادثى را كه در دوران عمر خود ديده ايم مورد بررسى قرار دهيم مى بينيم اين ها خيال باطلى بيش نيست. افرادى بودند بسيار قوى و نيرومند ازنظر جسمانى و بسيار قدرتمند ازنظر موقعيت اجتماعى ولى ناگهان با گذشتن يك روز يا يك شب همه چيز دگرگون شد.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
شرح حکمت ۳۸۱:
چه تشبيه و تعبير جالبى! به راستى، سخن قبل از آن كه از دهان گوينده اش بيرون آيد همچون اسيرى در نزد اوست ولى همين كه از دهان گوينده بيرون آمد نه تنها قادر بر مهار كردنش نيست بلكه در اسارت آن خواهد بود و تمام مسئوليت هايش را بايد به عهده بگيرد. پس چه بهتر كه انسان كم سخن بگويد و سنجيده بگويد.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
شرح حکمت ۳۸۲:
اولاً در آيات متعددى از قرآن مجيد از اين كار نهى شده است به خصوص هرگاه اسناد به خداوند متعال داده شود... ثانياً ازنظر عقل نيز كار قبيحى است زيرا هنگامى كه انسان چيزى را نمى داند ولى به طور قطع از آن خبر مى دهد مفهومش اين است كه من درباره آن علم و اطلاع دارم در حالى كه اين دروغ است و دروغ، از زشت ترين كارهاست.
اضافه بر اين امكان دارد آن سخن برخلاف واقع و كذب باشد بنابراين ذكر آن به طور قطع، نوعى تجرى در برابر خداوند است چراكه چيزى را بى پروا مى گويد كه احتمال دارد معصيت خداوند باشد.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
شرح حکمت ۳۸۳:
اشاره به اين كه عالَم محضر خداست و خداوند از ما به ما نزديك تر است حتى افكار و خيالاتى را كه در ذهن ما نقش مى بندد مى داند و مى بيند بنابراين چگونه به خود اجازه مى دهيم كه در صحنه هاى معصيت در حضور خداوند، حضور داشته باشيم و در صحنه هاى اطاعت كه خاصان و مقربان پروردگار و مؤمنان صالح حضور دارند جاى ما خالى باشد؟ ... سعى كن اسباب اطاعت را فراهم كنى و درطريق اطاعت پروردگار قوى شوى و نيز سعى كن اسباب معصيت را از ميان بردارى و در طريق عصيان ضعيف شوى زيرا فراهم آوردن اسباب يا از ميان بردن آن غالباً كارى است كه در اختيار انسان مى باشد. مثلاً هنگامى كه افراد عادى نزد علما و دانشمندان وارسته دينى بروند تا نصيحتى از آن ها بشنوند سبب مى شود كه روح آن ها براى اطاعت پروردگار قوى گردد و هنگامى كه از بدان و دوستان بدكار دورى كنند اسباب معصيت را از ميان برداشته و خود را براى انجام آن ضعيف مى سازند.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
شرح حکمت ۳۸۴:
همه افراد، بدون استثنا يا در تواريخ خوانده اند و يا درباره پيشينيان شنيده اند و يا با چشم خود ديده اند كه افراد قدرتمند يا ثروتمند و پرتوان ناگهان قدرت و ثروت و توان خود را از دست داده و به صورت فردى ضعيف و ناتوان درآمده اند... با اين تحولات سريع و دگرگونى هايى كه در امور دنيا مى بينيم اگر به امكانات آن اعتماد كنيم آيا نشانه جهل و نادانى نيست؟... اگر انسان شك در معاد و ثواب و عقاب داشته باشد كوتاهى او در انجام كارهاى نيك ممكن است قابل توجيه باشد اما افراد باايمان كه معاد را باور كرده و به ثواب و جزاى الهى ايمان دارند آن هم ثواب هاى بسيار عظيمى كه تناسبى با مقدار عمل انسان ها ندارد بلكه فقط مناسب فضل و الطاف الهى است اگر در انجام كارهاى نيك كوتاهى كنند به راستى عجيب است و اين همان غبن و خسارتى است كه انسان با دست خود بر خويشتن وارد مى كند.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
شرح حکمت ۳۸۵:
امام(عليه السلام) در اين گفتار نورانى به دو نكته در پستى دنيا اشاره مى كند: نخست اين كه جاى معصيت الهى تنها اينجاست و دوم اين كه وسيله رسيدن به سعادت جاويدان ترك آن است.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
شرح حکمت ۳۸۶:
بدون شك براى رسيدن به مقصود، عوامل زيادى بايد دست به دست هم بدهند ولى در ميان همه آن عوامل، نقش تلاش و كوشش از همه پررنگ تر است و تجربه نيز همين را نشان مى دهد كه بزرگان دنيا كه به مقاصد عالى دست يافته اند براثر كار و كوشش و تلاش فراوان بوده و حتى مخترعان و مكتشفان كه توانسته اند نيروهاى مختلف جهان طبيعت را به تسخير خود درآورَند، بر فراز آسمان پرواز كنند و يا به بعضى از كرات بالا برسند، در اعماق درياها سير كرده و ذخاير آن را كشف نمايند، نيروى اتم را در اختيار بگيرند و از آن براى مقاصد صلح جويانه استفاده كنند، به كشفيات فراوانى در علوم مختلف دست يابند و درهاى گنجينه هاى علوم را بگشايند، همه اين ها در سايه تلاش و كوشش و استقامت و پشتكار است.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
شرح حکمت ۳۸۷:
مفهوم «خير» و «شر» به طور اجمال بر همه روشن است ولى معيار سنجش آن در جوامع و مكاتب مختلف كاملا متفاوت مى باشد، مادى گراها خير و نيكى را در لذات مادى مى دانند و بدى را در ضررها و زيان هاى مادى، در حالى كه مكاتب الهى خير و شر را به گونه ديگرى تفسير مى كنند. آن ها خير را در سعادت جاويدان سراى ديگر و در فضايل انسانى و صفات برجسته اخلاقى مى دانند، هرچند زيان هاى مادى نيز ظاهراً سنگين است و به عكس، شر و بدى را در رذايل اخلاقى و كارهاى غير انسانى و آنچه مايه خسران و زيان در سراى ديگر مى شود حساب مى كنند و اينجاست كه ديدگاه اين دو مكتب كاملا از هم جدا مى شود.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
شرح حکمت ۳۸۸:
روشن است كه منظور از قلب در اين جا آن عضوى كه وسيله خون رسانى به تمام بدن است نمى باشد بلكه قلب به معناى روح و جان آدمى است و در لغت، يكى از معانى آن نيز همين معنا ذكر شده است. افراد بيماردل كسانى هستند كه يا ازنظر اعتقادى گرفتار انحرافات مختلفى شده اند و يا ازنظر اخلاقى آلوده به انواع رذايل گشته اند مانند بخل و حسد و كينه توزى و شهوت پرستى و ... . معلوم است كه بيمارى تن در دنيا انسان را آزار مى دهد ولى بيمارى قلب و روح، هم در دنيا انسان را آزار مى دهد و هم مايه بدبختى او در سراى ديگر است و به همين دليل بيمارى روح و قلب از همه آنچه قبلا ذكر شد بدتر مى باشد.
ا┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄ا
🌐@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
#وصف_ويژگى_هاى_بهشت/بخش دوم
💠و اگر فكرت را به درختان #بهشتى مشغول دارى كه شاخه هايشان همواره به هم مى خورند،
و ريشه هاى آن در توده هاى مشك پنهان، و در ساحل جويباران بهشت قرار گرفته آبيارى مى گردند،
🥤🍒و خوشه هايى از لؤلؤ آب دار به شاخه هاى كوچك و بزرگ درختان آويخته، و ميوه هاى گوناگونى كه از درون غلاف ها و پوشش ها سر بيرون كرده اند،
🌾🌸سرگردان و حيرت زده مى گردى: شاخه هاى پر ميوه بهشت كه بدون زحمتى خم شده در دسترس قرار گيرند، تا چيننده آن هر گاه كه خواهد بر چيند.
#خطبه۱۶۵_۷
#نهج_البلاغه_خوانی
@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
۲۲ آذر ۱۴۰۲
#وصف_ويژگى_هاى_بهشت/بخش سوم
🪴🌸مهمانداران بهشت گرد ساكنان آن و پيرامون كاخ هايشان در گردشند و آنان را با عسلهاى پاكيزه و شراب هاى گوارا پذيرايى كنند.
🔰 آنها كسانى هستند كه همواره از كرامت الهى بهره مند تا آنگاه كه در سراى ثابت خويش فرود آيند و از نقل و انتقال سفرها آسوده گردند.
#خطبه۱۶۵_۷
#نهج_البلاغه_خوانی
@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۲ آذر ۱۴۰۲
۲۲ آذر ۱۴۰۲
۲۳ آذر ۱۴۰۲
۲۳ آذر ۱۴۰۲
26.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خطبه فدکیه حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها 🌷🥀
۲۳ آذر ۱۴۰۲
۲۳ آذر ۱۴۰۲
#وصف_ويژگى_هاى_بهشت/بخش چهارم
👌اى شنونده اگر #دل خود را به منظره هاى زيبايى كه در #بهشت به آن مى رسى مشغول دارى،
💠روح تو با #اشتياق فراوان به آن سامان پرواز خواهد كرد،
و از اين مجلس من با شتاب به همسايگى اهل قبور خواهى شتافت.
🔹خداوند با لطف خود من و شما را از كسانى قرار دهد كه با دل و جان براى رسيدن به جايگاه #نيكان تلاش مى كنند.
#خطبه۱۶۵_۷
#نهج_البلاغه_خوانی
@nahjolbalaghekhani110arvane
۲۳ آذر ۱۴۰۲
۲۳ آذر ۱۴۰۲
خیلی ها چسم به راهند!!...
🎋صدقه یادتان نره
بخصوص این ماه، آنهم شب و روز جمعه
صدقه و صلوات در شب و روز جمعه ارزش هزار برابری دارد....
🌷شهدا و اموات را در نظر بگیر...
6037997950155870
🎋۲۵ آذر اول ماه قمری جمادی الثانی است
🥀ایام شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
✅صدقه از جمله راهکار رفع بلا و تکمیل کننده ایمان و افزایش دهنده مال و...
🌴مرکز نیکو کاری امام علی علیه السلام
۲۴ آذر ۱۴۰۲
۲۴ آذر ۱۴۰۲
۲۴ آذر ۱۴۰۲
زهرا؛ اطهر در اوج ملکوت
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دختری #تربیت می کند
که این دختر، شایستگی آن را پیدا می کند که پیامبر خدا بیاید #دست او را ببوسد.
بوسه بر دست فاطمه زهرا علیها السلام از طرف پیامبر را، هرگز نباید حمل بر یک معنای عاطفی کرد.
این خیلی غلط و خیلی حقیر است اگر ما خیال کنیم که چون دخترش بود و دوستش می داشت، دستش را می بوسید.
مگر شخصیتی به آن ارجمندی، آن هم با آن عدل و حکمتی که در پیامبر هست و اتکایش به وحی و الهام الهی است، خم می شود و دست دخترش را می بوسد؟ نه، این یک چیز دیگر و یک معنای دیگری است؛
🌴✅این حاکی است که این دختر جوان،... اصلاً در اوج ملکوت انسانی قرار داشته و یک شخص فوق العاده بوده است.
(بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان در تاریخ 4 دی ماه 1370)
۲۴ آذر ۱۴۰۲
#حدیث_ناب
مِصْبَاحُ اَلْأَنْوَارِ ، عَنْ أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ عَنْ فَاطِمَةَ عَلَيْهَا السَّلاَمُ قَالَتْ: قَالَ لِي رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ :
يَا فَاطِمَةُ !
مَنْ صَلَّى عَلَيْكِ غَفَرَ اَللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِي حَيْثُ كُنْتُ مِنَ اَلْجَنَّةِ .
ای فاطمه! هر کس بر تو درود بفرستد، خداوند او را می آمرزد، و هر جای بهشت باشد ، به من ملحق میکند
‼️ صلوات خاصه حضرت فاطمه سلام الله علیها اللّهُمَّ صَلِّ عَلَی فَاطِمَةَ و اَبِیهَا وَ بَعلِهَا وَ بَنِیهَا وَ السِّرِّ المُستَودَعِ فِیهَا بِعَدَدِ مَا اَحاطَ بِهِ عِلمُک
#پای_درس_امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
═══✼🍃🌹🍃✼══
@baaghfadak
═══✼🍃🌹🍃✼══
۲۴ آذر ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام و صلوات خدا بر امام علی و فاطمه 💐
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم والعن اعدائهم اجمعین
۲۴ آذر ۱۴۰۲