پندهای مولا علی علیه السّلام
آرى هم حاکمان هواپرست و هم مفتیان دنیاپرست این گونه با احکام خدا بازى مى کردند.(10) سپس در یازدهمین
در بحث هاى گذشته نهج البلاغه نیز بارها امام(علیه السلام) بر اهمیت استفاده از تجربه ها تأکید فرموده است; از جمله در خطبه 176 که در آن مواعظ بسیار سودمندى آمده است، با قاطعیت مى فرماید: «وَمَنْ لَمْ یَنْفَعْهُ اللهُ بِالْبَلاءِ وَالتَّجارُبِ لَمْ یَنْتَفِعْ بِشَیء مِنَ الْعِظَةِ; آن کس که خدا او را به وسیله آزمون ها و تجربه ها بهره مند نسازد از هیچ پند واندرزى سود نخواهد برد».(14)
در عهدنامه مالک اشتر نیز بر این امر تأکید شده بود، امام(علیه السلام) در خطاب به مالک اشتر در مورد انتخاب کارمندان و اداره کنندگان حکومت مى فرماید: «وَتَوَخّ مِنْهُمْ أهْلَ التَّجْرِبَةِ وَالْحَیاءِ مِنْ أهْلِ الْبُیُوتاتِ الصّالِحَةِ وَالْقِدَمِ فِى الاْسْلامِ; و از میان آنها افرادى را برگزین که داراى تجربه و پاکى روح باشند و از خانواده هاى صالح و پیشگام و باسابقه در اسلام باشند».(15)
این در حالى است که امروزه شعارهاى زیادى در استفاده کردن از نیروى جوانان داده مى شود و متأسفانه به گونه اى تبلیغ شده که بعضى تصور مى کنند باید بزرگسالان را از صحنه حکومت و اجتماع کنار گذاشت در حالى که آنها مجموعه هاى عظیمى از تجاربند. حق مطلب این است که تجربه هاى پرارزش بزرگسالان باید با نیرو و نشاط جوانان آمیخته شود تا موفقیت قطعى حاصل شود; به طور قطع و یقین نه تنها مى توان به نیروى جوان قناعت کرد و نه تنها به تجارب بزرگسالان، بلکه این دو مکمل یکدیگرند.
سپس در دوازدهمین نکته حکیمانه به اهمیت دوستان اشاره کرده مى فرماید: «دوستى، نوعى خویشاوندى اکتسابى است»; (وَالْمَوَدَّةُ قَرَابَةٌ مُسْتَفَادَةٌ).
خویشاوندى گاه از طریق طبیعى مثلاً تولد دو فرزند از یک پدر و مادر حاصل مى شود که این دو به طور طبیعى برادرند; ولى گاه انسان با دیگرى که هیچ رابطه نسبى با او ندارد چنان دوست مى شود که همانند برادر یا برتر از برادر پیوند عاطفى با او پیدا مى کند. این گونه دوستى ها نوعى خویشاوندى اکتسابى است.
اسلام آیین دوستى و مودت است و به مسئله دوست صالح آن قدر اهمیت داده که در حدیثى از امام امیرمؤمنان(علیه السلام) مى خوانیم: «الصَّدیقُ أقْرَبُ الاْقارِبِ; دوست، نزدیک ترین خویشاوندان است».(16) در حدیث دیگرى از همان حضرت مى خوانیم: «مَنْ لا صَدِیقَ لَهُ لا ذُخْرَ لَهُ; کسى که دوستى ندارد اندوخته اى (براى مبارزه با مشکلات) ندارد»(17)
#تــفـــسیــر_حڪـــمــــت ۲۱۱
#نـــهـــــج_الـبـــلاغــــــہ
#ادامــــہ_دارد...✍
▪️ @nahjolbalaghekhani▪️
👇👇👇
🌷بسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيم🌷
🗓امروز 9 تیر 1398
🌷#51_روز تا عید بزرگ غدیر😍
🌸تاغدیرخم پنجاه و یک روز دیگر مانده اسٺ
✨دل بہ شوق روز عید الله اڪبر مانده اسٺ
🌸چون ڪلید باب جنٺ از تولاے علیسٺ
✨منڪرِحق علے در پشٺ این در مانده اسٺ
#اشهد_ان_علیا_ولے_الله💛
♨️ @nahjolbalaghekhani 👈
#در_ساحــــل_نــهـــج_الــبـــلاغـــہ
#نـــهـــج_الـبلاغــه_از_نـگاه_انـدیشمندان
نهج البلاغه، برادر قرآن
مِستِر کِرنیکُوی انگلیسی، استاد ادبیات در دانشگاه هندوستان، در مجلسی که استادان ادبیات و زبان های مختلف حضور داشتند، هنگامی که از وی درباره معجزه بودن قرآن پرسیده شد، چنین پاسخ داد: «قرآن برادر کوچکی دارد به نام نهج البلاغه، آیا کسی می تواند مانند این برادر کوچک بیاورد، تا ما را مجال بحث از برادر بزرگ (یعنی قرآن) و امکان آوردن نظیر آن باشد؟».
سخنان لبریز از حقیقت👌👌
جُرج جُرداق، نویسنده و ادیب معروف مسیحی و صاحب کتاب ارزشمند امام علی علیه السلام و صدای عدالت انسانی در مورد نهج البلاغه چنین می نویسد: «آیا درتاریخ مشرق زمین، هیچ به سراغ نهج البلاغه رفته اید؟... نهج البلاغه ای که از فکر و خیال و عاطفه، آیاتی به دست می دهد که تا انسان هست و تا خیال و عاطفه و اندیشه انسانی وجود دارد، با ذوق بدیع ادبی هنر او پیوند ناگسستنی خواهد داشت.
@nahjolbalaghekhani
👇👇👇
🌷بسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيم🌷
🗓امروز 10 تیر 1398
🌷 #50_روز تا عید بزرگ غدیر😍
🌷نظم و نظام آفرینش دست مولاسٺ
🌾عرش خدا در فرشِ او پابسٺ مولاسٺ
🌷پنجاه روز دگر عید غدیر اسٺ
🌾ما مست جام خُمّ و خم سرمسٺ مولاست
#حیدر_ڪرار🌺🍃
#اسدالله_غالب🌺🍃
♨️ @nahjolbalaghekhani👈
👇👇👇
🌷بسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحيم🌷
🗓امروز 11 تیر 1398
🌷 #49_روز تا عید بزرگ غدیر😍
🌸بہ ولاے ٺو علے جان
✨سر و جان دل مباح اسٺ
🌸ٺو چہ خواهے ام ز هستے
✨بہ دلم همان صلاح اسٺ
🌸سرِ ما در ایـن زمانہ
✨بہ ولایٺ ٺو بالاسٺ
🌸بہ غدیر سربلندے
✨ #چهلونه #صباح اسٺ.....
#حیدر_ڪرار🌺🍃
#اسدالله_غالب🌺🍃
♨️ @nahjolbalaghekhani 👈