هدایت شده از سینما
داریوش مهرجویی هشتاد و دو ساله شد/ ایرانیترین کارگردان سینمای ایران
🔹مازیار وکیلی: یک. داریوش مهرجویی امروز هشتاد و دو ساله شد. کارگردان بزرگی که آثار درخشان و به یادماندنی فراوانی را تقدیم سینمای ایران کرد. آثاری که هر کدام از آنها محل بحث و جدلهای فراوانی شد و مخالفان و موافقان زیادی داشت. فیلمهایی که سینمای نحیف و نه چندان قدرتمند ایران را چند گام به جلو برد.
🔹دو. مهرجویی در دانشگاه معتبر یوسیالاِی فلسفه خواند، چون اعتقاد داشت سینما را اندیشه آدم میسازد و تکنیک را میشود شش ماهه یاد گرفت. این فلسفه خواندن بعدها بسیار به کمک مهرجویی کارگردان آمد. فیلمهای او را جز با تکیه بر مبانی فلسفی نمیشد تحلیل کرد.
🔹سه. مهرجویی حق زیادی بر گردن ادبیات ایران دارد. او علاوه بر رمانهایی که نوشت و کتابهایی که ترجمه کرد، بیش از هر کارگردان دیگری از نوشتههای بزرگان تاریخ ادبیات ایران و جهان اقتباس سینمایی انجام داد. اقتباسهایی که جز در مواردی معدود، همگی قدرتی همپا و همرده منبع اقتباس خود داشتند.
🔹چهار. مهرجویی در سالهای اخیر چهره دیگری از خودش رو کرده است. چهره فیلسوفی اپیکور با نگاهی خیاموار به زندگی که فقط از روی لذت فیلم میسازد. فیلمهایی ساده، سبک و حتی خامدستانه که با همه مردم ارتباط برقرار میکنند. مهرجویی در کهنسالی همه آن مفاهیم سترگ فلسفی را رها کرده و به سادگی روی آورده. او در این سالها مانند نیچه پختگی را در سادگی جست و جو میکند، مثل کوروساوا بزرگ که سادهترین فیلمهایش را در اواخر عمر ساخت.
🔹پنج. مهرجویی را باید شرقیترین و (به بیانی صحیحتر ایرانیترین) کارگردان سینمای ایران دانست. فیلمهای مهرجویی را با سفرههای رنگارنگ، آداب و رسوم ایرانی و نگاه عرفانی کارگردان به یاد میآوریم. شاید به همین دلیل است که مهرجویی به اندازه فیلمسازانی مانند کیارستمی و فرهادی مورد توجه جشنوارهها و منتقدان غربی قرار نگرفت.مهرجویی فلسفه خواند، اما هیچگاه از ریشههای سنتی خودش به عنوان یک ایرانی متولد شرق جدا نشد. او در تمام این سالها سعی کرد کارگردانی شرقی باقی بماند. کارگردانی که هیچگاه مقهور سینمای غرب نشد و ثابت کرد بیش از هر کس دیگری به این دیالوگ حمید هامون اعتقاد دارد:« کجا داره میره؟ دِ آخه به چی رسیدن؟ مثه يه مشت سوسک و مورچه دارن تو مرداب تکنیک دست و پا می زنند .همش هم به خاطر این شکم صاب مرده است،راحت لم دادن. معنویت چی شد بدبخت؟ به سر عشق چی اومد؟»
http://eitaa.com/joinchat/72089600C73ec159f84
شبکه نمایش
#خبر
پخش منتخب آثار «جود لا»، این هفته در #شبکه_نمایش
به گزارش روابط عمومی شبکه نمایش، این شبکه قصد دارد در هفته پیش رو در بخش مرور آثار خود، منتخبی از فیلم های «جود لا»، بازیگر انگلیسی را پخش کند.
ساعت ۱۳:
فیلم و تله فیلم های ایرانی شبکه نمایش از شنبه ۲۰ تا ۲۶ آذر پخش خواهد شد: «پاپوش»، «گنجشک و قناری»، «لونه شغال»، « در ملاقات »، «جلباب»، «آنجا زاده شدم »، «فرزند خوانده» نام فیلم های این بخش است.
ساعت ۱۹:
فیلم های منتخب خانوادگی، که بخش ثابت ساعت ۱۹ شبکه نمایش است، در هفته پیش رو به ترتیب شامل این فیلم ها خواهد بود: «نجات خانوادگی»، «پیغام رسان»، «حالا چه شود»، «کلک در کلک»، «خانه ای کنار دریا»، «حرفه خانوادگی»، و «آخرین فرصت».
ساعت ۲۱:
«دیوید جود هیورث لا» مشهور به «جود لا» بازیگر شناخته شده انگلیسی است. جود لا ، کار خود را با تئاتر ملی موسیقی آغاز کرد و در عرصه تئاتر جوایز بسیاری دریافت کرد. او پس از ورود به دنیای سینما و بازی در چند فیلم در نهایت برای بازی در فیلم «آقای ریپلی با استعداد» درخشید و نامزد جایزه اسکار و در همان سال موفق به دریافت جایزه بفتا شد. او بار دیگر در سال ۲۰۰۴ برای فیلم "کوهستان سرد" نامزد جایزه اسکار شد اما در نهایت نتوانست این جایزه را بدست آورد . فیلم های منتخب این بازیگر که هفته آینده از شبکه نمایش پخش می شوند، شامل این فیلم ها خواهد بود: «نابغه»، «خلبان آسمان و دنیای فردا»، «عوارض جانبی» ، «کوهستان سرد»، «دشمن پشت دروازه ها»، «جانوران شگفت انگیز: جنایات گریندلوالد»، «به گاتاکا خوش آمدید».
ساعت ۲۳:
فیلم های ساعت ۲۳ شبکه نمایش که بخش فیلم های جذاب است شامل این فیلم هاست: «ببر خیزان اژدهای نهان ۲»، « اورست» ، «راز دریاچه»، «بزرگ کردن آریزونا»، «چشم انداز»، «دوئل» و«اسرار رسمی».
ساعت ۱ بامداد:
منتخب فیلم های کلاسیک این هفته نمایش نیز به ترتیب روز پخش: «رودخانه کانیون» ، «سی و ششمین تالار شائولین » «حلال و حرام» ، «دزد دوچرخه»، «هدف اسلحه »، «معما» و «یک پلیس» هستند.
💢 شبکه نمایش
🆔 @namayeshTv
16.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مرور آثار #جود_لا
هر شب ساعت ۲۱
💢 شبکه نمایش
🆔 @namayeshTv