15 اردیبهشت 99
📸بازدید امام جمعه محترم شهرستان بروجرد از قرارگاه #رزمایش_مواسات_و_همدلیِ گروه فرهنگی، جهادی انتظار
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
@namaz_j_B
47.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 بسم الله الرحمن الرحیم
🕌 قرائت #دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
🎤 حجه الاسلام
#حاج_علی_جنانی
🎬 کاری از گروه تبلیغی #شهیدشریف_قنوتی شهرستان بروجرد
⏱ ماه رمضان 1441
@namaz_j_B
11.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
🔆 توسط حجت الاسلام و المسلمین امانتچی
🖥 کاری از بنیاد تبلیغی فرهنگی شهید شریف قنوتی
#رمضان_استغاثه
📲 @namaz_j_b
Tartile+Goran+Parhizkar+J12.mp3
20.19M
📖 جزء دوازدهم قرآن کریم
📲 @namaz_j_b
حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_یازدهم 🌙 🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 1⃣ «رِجْسٌ» در آیۀ 95
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_دوازدهم 🌙
🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
1⃣ در آیۀ 6 سوره هود، مستقر" در اصل به معنى" در قرارگاه و محل ثابت است و" مستودع" به معنی محل ناپايدار است، در حقيقت آيه فوق مىگويد: تصور نشود كه خداوند تنها به جنبندگانى كه در جايگاه اصلى قرار دارند روزى میبخشد و به اصطلاح سهميه آنها را در خانههايشان مىآورند، بلكه هر كجا باشند و در هر وضع و شرائطى قرار گيرند، سهم آنها را از روزى به آنان مىبخشد چرا كه هم جايگاه اصلى آنان را مىداند و هم از تمام نقاطى كه به آن نقل و مكان مىكنند، با خبر است.
2⃣ در توضیح جملۀ «وَ كانَ عَرْشُهُ عَلَى الْماءِ» در آیۀ 7 برخی گفتهاند: ابتدا آسمانها و زمین موادی مذاب، مایعمانند و سیال بود؛ چراکه که از نظر زبان عربی «ماءِ» به هر مایعی گفته میشود؛ چه آب باشد یا غیرآن.و خداوند آن را مدیریت و فرمانروایی میکرد و تحت عرش ربوبی او بود چرا که «عَرْشُ» به معنای تخت فرمانروایی و حاکمیت خداوند است.
3⃣ «سِحْرٌ» در آیۀ 7 هود، در اصل به معنای وارونه کردن حقیقت و نشان دادن غیرواقعیت به جای واقعیت است و منظور کافران از اینکه میگفتند زندگی اخروی سحر آشکار است؛ یعنی واقعیت ندارد و چیزی جز دنیا نیست.
4⃣ در آیۀ 18 واژۀ «أَشْهادُ» که جمع شهید است، بر وجود گواهان پرشمار در قیامت دلالت دارد. طبق آیات قرآن، گواهان از این قبیلاند: خداوند (حج: 17)، پیامبر (نساء: 41)، امامان معصوم(بقره: 143)، فرشتگان (ق: 21)، عمل انسان (کهف: 48)، وجدان (اسراء: 14)، اعضای بدن (نور: 24) و زمین (زلزال: 4).
5⃣ ایمان اجباری اثری ندارد؛ ولی از نگاه قرآن، همۀ انسانها باید به شکل اختیاری ایمان بیاورند؛ در غیر این صورت در آخرت مجازات میشوند؛ چراکه یا از عقل خود پیروی نکرده و به جستوجو نپرداختهاند یا اینکه عناد ورزیدهاند؛ مگر آنکه جاهل قاصر باشند که وضعیت خاصی دارند.
6⃣ هیچ پیامبری ازجمله نوح بهطورمستقل نه علم به غیب و نه کمال دیگری دارد؛ ولی با خواست خدا از این علم برخوردار خواهد شد. ازاینرو در قرآن دو دسته آیات موجود است: آیاتی که علم غیب را از دیگران نفی میکند و آیاتی که در شرایطی آن را برای پیامبران اثبات میکند و آیۀ 31 سورۀ هود از دستۀ نخست شمرده میشود.
7⃣ «مجادله» در کلام به معنای محکم بودن در سخن خود و اصرار برای اثبات عقیدۀ خویش است که اگر برای اثبات حق باشد، از نگاه قرآن و عقل، پسندیده و اگر برای جانبداری از باطل باشد، بسیار ناپسند است. در قرآن در هردو مورد به کار رفته و در آیۀ 32 از دیدگاه کافران آنچه نوح بیان میکرد، مجادله بر سر امری باطل بود.
8⃣ واژۀ «تَّنُّورُ» در آیۀ 40 همان تنور فارسی است که در زبان عربی، عبری و ترکی نیز به همین معنا و برای پختن نان به کار میرود.
9⃣ «جُودِيِّ» در آیۀ 44 به معنای کوه است. برخی گفتهاند به هر کوهی گفته میشود و برخی گفتهاند منظور کوهی خاص است و این گروه با توجه به آنچه در کتابهای لغت و تورات آمده، گفتهاند منظور کوهی در مناطق شمال عراق و نزدیک به شام یا نزدیک به همین منطقه اما در خاک ترکیه است.
🔟 امام صادق(ع) زمان ساخت کشتی را هشتاد سال میداند. محل ساخت کشتی مسجد کوفه بوده و طول کشتی چهارصد و عرض آن چهل متر بوده است؛ بنابراین، منظور از یک جفت از هر حیوانی که حضرت نوح در آن نهاده بود، تنها حیوانهای سرزمین خود حضرت نوح است.
✍ حجت الاسلام محمد علی اسدی نسب
(امام جمعه موقت شهرستان بروجرد)
📲 @namaz_j_b
💠 دیدار دکتر مهرافزون معاون مدیر کل و مدیر آموزش و پرورش بروجرد و هیأت همراه با امام جمعه ی مردمی شهرستان بروجرد حجت الاسلام سید علی حسینی و تبریک به مناسبت هفته ی معلم و عقیدتی _ سیاسی
✅ دفتر امام جمعه شهرستان بروجرد
🔸 ۱۵ اردیبهشت ۹۹
📲 @namaz_j_b
💠 دیدار با اعضای بنیاد تبلیغی شهید شریف قنوتی
✅ دفتر امام جمعه شهرستان بروجرد
🔸 ۱۵ اردیبهشت ۹۹
📲 @namaz_j_b
9.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان
🔆 توسط حجت الاسلام و المسلمین امانتچی
🖥 کاری از بنیاد تبلیغی فرهنگی شهید شریف قنوتی
#رمضان_استغاثه
📲 @namaz_j_b
Tartile Goran Parhizkar J13.mp3
19.12M
📖 جزء سیزدهم قرآن کریم
📲 @namaz_j_b
حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_دوازدهم 🌙 🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 1⃣ در آیۀ 6 سوره هود
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_سیزدهم 🌙
🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
1⃣ نفس اماره، یعنی نفسی که تحت تربیت عقل و وحی قرار نگرفته و انسان را به بدی میخواند و در آیۀ 53 یوسف به این نفس اشاره شده است.
2⃣ علل درخواست و پذیرش مسئولیت در دربار مشرک از سوی یوسف را میتوان نجات مردم در سالهای قحطی و محو کردن بتپرستی در مصر و نیز کارهای نیک دانست، امام صادق(ع) فرمود: کفارۀ همکاری با حاکم (ظالم)، برآوردن نیازهای برادران است.
3⃣ واژۀ «فِتْيانِ» در آیۀ 62 یوسف جمع «فتی» در اصل به معنای تازهجوان است؛ اما در سورۀ یوسف به معنای غلام و برده آمده است.
4⃣ واژۀ «کید» در عربی به معنای نقشه و چارهجویی است که اگر برای هدفی ستوده باشد، آن را تدبیر و اگر برای هدفی نکوهیده باشد، آن را نیرنگ میگویند و آنجا که به خدا نسبت داده میشود، از گونۀ نخست خواهد بود؛ مانند «كِدْنا» در آیۀ 76 یوسف.
5⃣ «مَوْثِق» به معنای پیمان مؤکدی است که برای دیگران اطمینانآور باشد؛ چنین پیمانی معمولاً همراه با سوگند است؛ ازاینرو فرمود: «أَخَذَ عَلَيْكُمْ مَوْثِقاً مِنَ اللَّهِ»؛ یعنی «یعقوب بر ضد شما با نام خدا و سوگند به او پیمانی محکم گرفت که بنیامین را سالم بازگردانید».
6⃣ مطابق برخی روایات، پیراهنی که یوسف برای یعقوب فرستاد، پیراهنی بود که جبرئیل برای حضرت ابراهیم آورد که او بتواند در برابر آتش مقاومت کند، پس از او به اسحاق رسید و اسحاق نیز در پایان عمر خود آن را به یعقوب و یعقوب آن را به یوسف داد.
7⃣ وهابیان پیرو ابنتیمیه معتقد به تأثیر نداشتن غیرخدا و حرمت تبرک به آثار پیامبران و اولیایند و این امور را شرک میدانند؛ درحالیکه آیۀ 93 بهروشنی اثبات میکند که پیراهن ولی خدا اثرگذار است و حتی میتواند پیامبر نابینا را شفا دهد و نیز اثبات میشود که تبرک به آثار پیامبران و اولیای خدا جایز است؛ چراکه یعقوب به پیراهن یوسف تبرک جست و بینا شد.
8⃣ اینکه چرا حضرت یوسف نزد پدرش نرفت ممکن است دستور خداوند بوده که طبق حکمتی که خود میدانست، به یوسف اجازۀ سفر نمیداد. یا خداوند میخواست یعقوب داغ دو فرزند را ببیند و زمان هجرتش طولانی شود تا مقام والاتری یابد. و یا میبایست برادران او نیز به حد توبه برسند تا همگی، خانوادهای مؤمن و صالح را تشکیل دهند و خیال یعقوب از هر جهت آسوده شود.
9⃣ هنگامی که یوسف به دنیا آمد، مادر او از دنیا رفت و خالهاش او را بزرگ کرد و در عربی نیز هرگاه خاله چنین نسبتی را با انسانی داشته باشد، به وی مادر میگویند؛ چنانکه به عمو، پدر نیز گفته میشود از اینرو خبری از سوز و گداز مادرش در این سوره نیست.
🔟 پدر و مادر یوسف و برادرانش او را سجده کردند زیرا يوسف را آيتى از آيات خدا دانسته و او را قبله در سجده و عبادت خود گرفتند، هم چنان كه ما، خدا را عبادت مىكنيم و كعبه را قبله خود مىگيريم و نماز و عبادت را بدان سو مىگذاريم، پس ما با رو به كعبه، خدا را عبادت میکنیم نه كعبه را.
✍ حجت الاسلام محمد علی اسدی نسب
(امام جمعه موقت شهرستان بروجرد)
📲 @namaz_j_b