جز26.mp3
17.22M
📖 جزء بیست و ششم قرآن کریم
📲 @namaz_j_b
حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_بیست_وپنجم🌙 🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم 1⃣ دعوت قرآن از نظر
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_بیست_وششم🌙
🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
1⃣ در آیۀ 3 سورۀ احقاف آمده: «خداوند کرات آسمانی و زمین را برای مدتی معیّن آفریده است». این آیه از آیات دارای اعجاز علمی است؛ زیرا هماکنون در علوم طبیعی روشن شده که بهطورقطع زمانی فرا میرسد که سیارهها نابود و زمین متلاشی میشود.
2⃣ فعل «أفاض» اگر با «مِن» بیاید، معمولاً به معنای ترک کردن و کوچ نمودن است؛ مانند «فَإِذا أَفَضْتُمْ مِنْ عَرَفَاتٍ» (بقره: 198) و اگر با «فی» ذکر شود، به معنایی داخل کردن است؛ مانند آیه 8 سوره احقاف:«هُوَ أَعْلَمُ بِمَا تُفِیضُونَ فِیهِ».
3⃣ «اسْتَقَامُ» را در آیه 13، فعل ماضی است و از مصدر «استقامت» گرفته شده که به معنای حرکت کردن در منهج و مسیر مستقیم و راه حق است. استقامت در امور دینی آنچنان دشوار است که پیامبرفرمود: «سورۀ هود به خاطر آیۀ "فَاسْتَقِمْ کمَا أُمِرْتَ" (همانگونه که به تو دستور داده شده، استقامت کن) مرا پیر کرد».
4⃣ در زمان خلافت عمر، زنی را آوردند که بچهای را شش ماه پس از نکاح خود زاییده بود و عمر به سنگسار کردن او تصمیم گرفت. امام علی به او گفت من با تو به واسطۀ قرآن مخالفت میکنم، آنجا که میفرماید: «وَحَمْلُهُ وَفِصَالُهُ ثَلاَثُونَ شَهْراً» و نیز در آیۀ 233 سورۀ بقره میفرماید: «مادران فرزندان خود را دو سال کامل شیر میدهند». لازمة این دو آیه آن است که ممکن است فرزند ششماهه به دنیا آید.
5⃣ «أَنصِتُوا» فعل امر از مصدر «انصات» به معنای سکوت برای گوش کردن است و در آیۀ 29 منظور، سکوت برای شنیدن قرآن مجید است. این آیه بر لزوم گوش کردن به قرآن هنگام تلاوت آن دلالت دارد.
6⃣ در «أُوْلُوا الْعَزْمِ» در آیۀ 35 احقاف، «عَزْمِ» به معناى ارادۀ محكم و استوار است. پيامبران صاحب شريعت با مشكلات و گرفتارىهاى بيشترى روبهرو بودند و براى رویارویی با آن عزم و ارادۀ محكمترى نیاز داشتند؛ ازاینرو به اين دسته از پيامبران«أُوْلُوا الْعَزْمِ» گفته شده است..
7⃣ آیۀ 16 سوره محمد، درباره منافقانی از اصحاب پیامبرفرو فرستاده شده که کلام حضرت را میشنیدند؛ ولی ایمان نمیآوردند بنابراین نمیتوان گفت همه اصحاب آن حضرت عادل و بهشتیاند.
8⃣ «أَشْرَاطُ» در آیه 18جمع «شَرَط» به معنای علامت و نشانههاست و منظور از «اشراط الساعه» نشانههای برپایی قیامت است؛ با توجه به اینکه زمان دنیا نزدیک به پایان خود است ـ چون میلیونها سال از آن گذشته و شاید چند هزار سال بیشتر از آن نمانده باشد ـبرخی بعثت خود پیامبر آخرالزمان را از «أَشْرَاطُ» شمردهاند.
9⃣ در آیه 19 سوره محمد، وَ اللَّهُ يَعْلَمُ مُتَقَلَّبَكُمْ وَ مَثْواكُم، واژه «مُتَقَلَّب» اسم مفعول و اسم مکان به معنای محل رفتوآمد و حرکت است و واژۀ «مَثْوَا» به معنای محل استقرار و سکونت است.
🔟 طبق آیۀ 30 سوره محمد «فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسِيماهُمْ وَ لَتَعْرِفَنَّهُمْ فِي لَحْنِ الْقَوْل» با دقت در ظاهر افراد میتوان به آنچه در درون نهفته داشتهاند، آگاه شد و هرکس بخواهد چیزی را پنهان کند، در سیما و نیز گفتارش نمایان است؛ ازاینرو امام علی(ع) فرمود: «هیچکس چیزی را پنهان نکرد؛ مگر آنکه در لغزشهای زبانیاش و خطوط چهرهاش آشکار شد»
✍ حجت الاسلام محمد علی اسدی نسب
(امام جمعه موقت شهرستان بروجرد)
📲 @namaz_j_b
51.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مستند دست یاری
♦️ کاری از روابط عمومی دفتر امام جمعه بروجرد
#رزمایش_مواسات_وهمدلی
📲 @namaz_j_b
8.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
🔆 توسط حجت الاسلام و المسلمین امانتچی
🖥 کاری از بنیاد تبلیغی فرهنگی شهید شریف قنوتی
#رمضان_استغاثه
📲 @namaz_j_b
Tartile Goran Parhizkar J27.mp3
18.34M
📖 جزء بیست و هفتم قرآن کریم
📲 @namaz_j_b
حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_بیست_وششم🌙 🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم 1⃣ در آیۀ 3 سورۀ احق
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_بیست_وهفتم🌙
🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم
1⃣ واژۀ «مُسَوَّمَةً» در آیه 34 سوره ذاریات، به معنای «نشاندار» است چرا که سنگی که بر سر قوم لوط بارید، نشان از سنگ عذاب داشته و روی هریک نام کسی که قرار است سنگ بر سر او برخورد کند، وجود داشته است و علامتی داشت که با سنگهای زمین متفاوت بوده است.
2⃣ «عَقِیمَ» در آیۀ 41 سوره ذاریات یعنی نازا و بیثمر و بادی که بر سر قوم عاد کوبیده شد، بادی «عَقِیمَ» بود؛ چراکه این باد نه ابر و باران داشت و نه موجب لقاح گیاهانی میشد و نه منفعت دیگری داشت؛ چراکه این باد هلاکت و مرگ بود، نه باد زندگی و حیات.
3⃣ آیات 47 و 49 به توسعه جهان و زوجیت عمومی اشاره دارد و از معجزههای علمی قرآن کریم است؛ چراکه گسترش تدریجی سیارههای آسمانی و انبساط جهان و نیز زوجیت عامۀ همۀ موجودات از کشفیات جدید علوم تجربی است.
4⃣ جملۀ «تَمُورُ السَّماءُ مَوْراً» در آیۀ 9 سوره طور، اشاره به خارج شدن سیارههای آسمان از مدار خود و درنتیجه برخورد با یکدیگر و متلاشی شدن آنها است.
5⃣ «کاهِنٍ» در آیۀ 29 سوره طور، در اصل به کسی میگفتند که پس از تحمل ریاضتهای الهی، از نورانیتی خاص و بصیرتی مخصوص برخوردار میشد؛ اما بهتدریج تغییر معنا یافت و در قرآن یعنی شخص مدعی اخبار از غیب بدون آنکه با خدا ارتباطی داشته باشد.
6⃣ مراد از «نَّجْمِ» در آیۀ نخست سوره نجم، مطلق جرمهای روشن آسمانى است؛ پس منظور از «النَّجْمِ إِذا هَوَى» سقوط و افتادن آن در كرانۀ افق و غروب آن است.
7⃣ «سِدرَةِ الْمُنتَهَى» در آیۀ 14 سورۀ نجم درختی خاص است که دانش هر فرشتهای به آن منتهی میشود و جایی در آسمان است که آنچه در زمین است، از آنجا میآید و به آنجا باز میگردد و محل استقرار ارواح شهداست و محل پایان عروج فرشتگان است.
8⃣ در آیۀ 32 نجم میفرماید: «خداوند شما را از زمین آفرید». منظور آن است که مواد اولیۀ نطفۀ انسان حاصل تغذیه از موادی است که از خاک زمین فراهم آمده و نیز ممکن است اشاره به آفرینش حضرت آدم باشد که پدر همۀ انسانهاست.
9⃣ «شِّعْرَى» در آیه 49 نجم، ستاره با عظمتی است که 120هزار درجه حرارت دارد؛ درحالیکه سطح خورشید 6500 درجه حرارت دارد؛ جرم آن 50هزار برابر سنگینتر از آب است؛ حجم آن 20 برابر خورشید است؛ فاصلۀ آن با ما 10 سال نوری است. ستارهای همراه دارد که 50 سال طول میکشد تا یک بار به دور «شِّعْرَى» بچرخد.
🔟 آیۀ نخست سوره قمر میفرماید: «ماه دو پاره شد». در زمان پیامبر، گروهی از مشرکان نزد وی آمدند و گفتند اگر بهراستی تو پیامبر خدایی، برای ما ماه را دو قسمت کن و حضرت فرمود: اگر این کار را بکنم، ایمان میآوردید؟ گفتند: آری. پیامبر از خدا خواست و این کار انجام شد.
✍ حجت الاسلام محمد علی اسدی نسب
(امام جمعه موقت شهرستان بروجرد)
📲 @namaz_j_b
💠 دیدار با فرماندهی و ریاست عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی شهرستان بروجرد
✅ دفتر امام جمعه شهرستان بروجرد
🔸 ۳۱ اردیبهشت ۹۹
📲 @namaz_j_b
💠 دیدار دبیر محترم شورای زکات به همراه روسای محترم اداره کمیته امداد و بهزیستی
✅ دفتر امام جمعه شهرستان بروجرد
🔸 ۳۱ اردیبهشت ۹۹
📲 @namaz_j_b
9.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 دعای روز بیست و هشتم ماه مبارک رمضان
🔆 توسط حجت الاسلام و المسلمین امانتچی
🖥 کاری از بنیاد تبلیغی فرهنگی شهید شریف قنوتی
#رمضان_استغاثه
📲 @namaz_j_b
Tartile Goran Parhizkar J28.mp3
18.57M
📖 جزء بیست و هشتم قرآن کریم
📲 @namaz_j_b