🌙بمناست حلول ماه مبارک رجب
🍃و آغاز سال نو معنوی و تهذیبی
💠 توصیه های مقام معظم رهبری
(مدظله العالی)
‼️جوانان عزیز از تهذیب قلب؛ غفلت نکنید، پایه همه بدبختیهای ملتها عدم خودسازی است لذا همه باید تهذیب نفس کنید! ۷۸/۶/۱۰
‼️اشتباه است که ما خیال کنیم دشمن فقط آمریکا و صهیونیست است، ما یک دشمن خطرناکتر از آمریکا و صهیونیسم هم داریم و آن نفس است! ۸۰/۵/۶
‼️جوانان عزیز، بینش سیاسی لازم است اما اصل نیست، اصل ایمان است که باید در دلهایتان مستقر شود که با خودسازی میسر است، با نفس خود مبارزه کنید، به نماز و دعا و ذکر توجه کنید اینها شما را در برابر دشمن پولادین خواهد کرد! ۷۰/۸/۱۵
‼️کلید حل مشکلات، «دعا، یاد خدا و اصلاح دلها» است و ماه رجب عید کسانی است که قصد اصلاح قلوب خود را دارند. «تقوا» که عامل ایستادگی است، برای مسئولان از اوجب واجبات است و این در گرو تقویت ارتباط با خداست! ۹۷/۱/۲۰
📌نکته؛
عارفان بالله و اهل معرفتی همچون شیخ عباس قمی در کتاب مفاتیح الجنان، ماه رجب را سرآغاز سال جدید معنوی و تهذیب معرفی میکنند.
🪶 #مُبلغ_مجازی
🆔 eitaa.com/namazi_ir
#معارف_اخلاقی | بیداری نخستین گام در تعالی اخلاق
☝نخستین و اساسیترین گام ورود به عرصه اخلاق برخاستن از خواب غفلت و تعالی خواهی است که از آن به «یقظه» تعبیر میشود. یقظه به معنای بیداری است؛ یعنی انسان از خواب غفلت برخیزد و دریابد که در چه حال و هوای اخلاقی و معنوی به سر میبرد و چقدر با کاروان رشد و تعالی روحی و معنوی فاصله دارد.
🔆 با چنین بیداری او متوجه عیبها و ضعفهای خود میشود و درمییابد که تا رسیدن به کمال انسانی فاصله جدی دارد. با چنین آگاهی زمینه برطرف ساختن عیبها و کاستیهای اخلاقی و رفتاری شخص فراهم میکند.
🌑 در برابر «یقظه» خواب و غفلت قرار دارد و پیداست انسان تا زمانی که در خواب باشد، سیر و حرکت درباره او معنا ندارد. قرآن از این پدیده با عنوان «غفلت» یاد کرده است: «و در حقیقت، بسیاری از جنیان و آدمیان را برای دوزخ آفریدهایم. [چرا که] دلهایی دارند که با آن [حقایق را] دریافت نمیکنند و چشمانی دارند که با آنها نمیبینند و گوشهایی دارند که با آنها نمیشنوند. آنان همانند چهارپایان بلکه گمراهترند. آنها همان غافل ماندگانند.» (اعراف: ۱۷۹)
🌒 در برابر گروهی از مردم که در خواب غفلت به سر میبرند، گروهی دیگر از خواب غفلت برخاسته و به نیکی دریافتهاند که دچار پلشتیها و زشتیهای اخلاقیاند، اما همت و عزم لازم را در خود فراهم نمیآورند که گامی به پیش گذاشته و خود را به کمالات و سجایای اخلاقی نزدیک سازند.
🎵 به عبارت روشنتر، آنان دعوت دل، عقل و دعوت خداوند به حرکت به سوی تعالی را شنیدهاند، اما به دلایلی که مهمترین آنها لزوم کنارگذاشتن بخشی از خوشی و لذتها در سایه تعالیخواهی اخلاقی است، چنین رشدی را طلب نمیکنند.
📣 قرآن از این پدیده به عدم استجابت دعوت الهی یاد میکند، آن جا که میفرماید: «ای کسانی که ایمان آوردهاید، چون خدا و پیامبر، شما را به چیزی فراخواندند که به شما حیات میبخشد، آنان را اجابت کنید». (انفال: ۲۴)
✅ چنان که پیداست این آیه تصریح میکند که در کنار دعوت خداوند و رسول او برای حیات معنوی انسان، اجابت این دعوت لازم است.
‼ قرآن در جایی دیگر از این حقیقت پرده برداشته است، آن جا که میفرماید: «در حقیقت، خدا حال قومی را تغییر نمیدهد تا آنان حال خود را تغییر دهند». (رعد: ۱۱) مفهوم این آیه آن است که تا ملتی خود خواهان تغییر و تحول درونی خویش نباشد، بدی یا خوبی آنان تغییر نخواهد کرد؛
⚠ یعنی اگر بر ضلالت و کژی باشند، هیچ گاه خداوند با جبر و قهر آنان را به سوی تعالی و رشد سیر نخواهد داد، بلکه آنان باید خود تعالی خویش را بطلبند که در این صورت البته خداوند با آنان همراهی خواهد کرد و در مرتبهای بالاتر به آنان برای نیل به کمال و سعادت یاری خواهند رساند.
⁉ تجربه تاریخی نیز نشان میدهد که گاه افرادی همچون همسر و پسر نوح جزو نزدیکترین افراد یک انسان صالح بوده و غفلت از رشد و تعالی درباره آنان معنا نداشت، اما از آن جا که خود تعالی و رشد دینی و اخلاقی را طلب نکردند، از این سعادت بزرگ محروم ماندند.
تا نگرید طفل، کی نوشد لبن
تا نگرید ابر، کی خندد چمن
تا نگرید طفلک حلوا فروش
دیگ بخشایش نمیآید بجوش
🏷 #اخلاق #بیداری #غفلت
🪶 #مُبلغ_مجازی
🆔 eitaa.com/namazi_ir
4_5971933604526162040.mp3
5.64M
🎧 بشنويد| رهبرانقلاب: بايد تبریک عرض کنیم به یکدیگر که توانستیم بار دیگر وارد شهر "رجب" بشویم.
#رجب
#ماه_رجب
🪶 #مُبلغ_مجازی
🆔 eitaa.com/namazi_ir