✍️انسان سه گونه میمیرد:
🔴مرگ روح
🔴مرگ وجدان
🔴مرگ جسم
👈مرگ روح یعنی :
شکستن وقار و غرور یک انسان به
دست دیگری...
👈مرگ وجدان :
یعنی استفاده از انسانها برای
مقاصد شخصی بدون هیچ گونه
پشیمانی و ترحمی...
👈مرگ جسم :
یعنی ایستادن نفس و تپش قلب...
دردناکترین مرگ ها، مرگ روح است
وحشتناک ترین مرگ ها، مرگ وجدان
و آسان ترین مرگ ها مرگ جسم!
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🗓 یکشنبه ١۶ آذر ماه ١٣٩٩
🔻 گزیدهای از کتاب #نردبان_سعادت، تلخیص و تحریر کتاب #معراجالسعادة علامه ملا احمد نراقی
▫️ کسی که برادر مؤمن او برای حاجتی نزد او بیاید، این رحمتی است که خداوند متعال آن را به سوی او فرستاده است؛ پس چنانچه در رفع نیاز آن مؤمن اقدام کرد، به ولایت ما وصل گردیده و ولایت ما هم به ولایت پروردگار متصل است.
▫️ و چنانچه او را دست خالی از خود برگرداند، در حالی که می توانست کاری بکند و نکرد، به خود بدی و ظلم کرده و خود را از رحمت و نعمت خداوند محروم ساخته است.
📚 نردبان سعادت، ص 356
(تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)
🔻مناسبتها:
🔹 روز دانشجو
✌🏻 در لحظهی مرگ دو امر در پیش است؛ یکی #سکرات_موت و دوم #حسرت_فوت.
🥀 حسرت فوت از آنجا شروع میشود که میتوانستم خدمتی برای #حضرت_زهرا سلاماللهعلیها کنم تا شب اول قبر به فریادم برسند ولی نکردم.
⚰️ آن لحظات همهی اشخاص او را رها میکنند، حتی بچهام رهایم میکند تا چه رسد به دیگران: «ثُمَّ حَمَلُوهُ إِلَى مَخَطٍّ فِي الْأَرْضِ فَأَسْلَمُوهُ فِيهِ إِلَى عَمَلِهِ وَ انْقَطَعُوا عَنْ زَوْرَتِه.¹»
⚠️ همه سر قبر او جمع میشوند؛ بهتآور این است همه از عزیزترین فرد، از انسان جدا میشوند و او را به عملش تسلیم میکنند؛ عبادتی که کرده، گرهای که از کار کسی گشوده، قدمی که در راه خدا برداشته: ﴿وَ ما لِأَحَدٍ عِنْدَهُ مِنْ نِعْمَةٍ تُجْزی إِلاَّ ابْتِغاءَ وَجْهِ رَبِّهِ الْأَعْلی﴾؛ انسان میماند و اعمالش.
❇️ آنها نفع بردند که برای #خدا کار کردند؛ باید این سرمایهی عمر برای خدا صرف بشود و راه و صراط خدا هم #ائمهی_هدی هستند.
🛣 اگر در این مسیر کار کردید #رستگارید...
📌 ۱. او را بر دوش برداشته به خانه قبر مىبرند و وى را در آنجا به عملش سپرده و براى هميشه از ديدار او محروم مىمانند. (نهج البلاغة، ص۱۶۱)
۲. و هيچكس را بر او حقى نباشد كه اينک پاداش خواهد، مگر جستن خشنودى پروردگار والاى خويش. (اللیل، آیات ۱۹ و ۲۰)
🎙 حضرت آیت الله العظمی وحیدخراسانی
📆 ۶/ اسفند/ ۱۳۹۱
◻️ #توصیه #مرگ #قیامت
✅سه دعای مستجاب
✍️امام صادق عليه السلام: سه دعاست كه از درگاه خداوند متعال رد نمى شود: دعاى پدر براى فرزندش، هر گاه كه به او نيكى كند، و نفرينش در حقّ او، آن گاه كه از او نافرمانى نمايد؛ نفرين ستم ديده در حقّ كسى كه به او ستم كرده است، و دعايش براى كسى كه انتقام او را از ستمگرى گرفته است؛ و دعاى مرد مؤمن براى برادر مؤمنش كه به خاطر ما به او كمك [مالى] كرده است و نفرينش درباره وى، هر گاه بتواند به او كمك [مالى ]كند و برادرش به آن كمك نياز شديد داشته باشد و وى كمكش نكند
📚 بحارالأنوار، ج۷۴، ص۳۶۹
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
📚#حکایتی_زیبا_از_بهلول_دانا
✍️بهلول بعد از طی یک راه طولانی به حوالی روستایی رسید و زیر درختی مشغول به استراحت شد.او پاهای خود را دراز کرد و دستانش را زیر سرش قرار داد.پیرمردی با مشاهده او به طرفش رفت و با ناراحتی فریاد کشید:تو دیگر چه کافری هستی؟بهلول که آرامش خود را از دست داده بود جواب داد:چرا به من ناسزا می گویی؟به چه دلیل گمان می کنی که من کافر و گستاخ هستم؟
پیرمرد جواب داد:تو با گستاخی دراز کشیده ای در صورتی که پاهایت به طرف مکه قرار دارند و به همین دلیل به خداوند توهین کرده ای! بهلول دوباره دراز کشید و در حالی که چشم های خود را می بست گفت:اگر می توانی مرا به طرفی بچرخان که خداوند در آن جا نباشد.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
✨﷽✨
🌼 مثال مرگ، برای شایستگان 🌼
✍️شخصی از امام جواد (علیه السلام) پرسید، چرا عده ای از مسلمانان از مرگ هراسانند و آن را ناخوش دارند. امام جواد (علیه السلام) فرمود: زیرا آنها مرگ را نمی شناسند از این رو آن را خوش ندارند. اگر آن را می شناختند و از دوستان خدا بودند، آن را دوست داشتند، و می دانستند آخرت برای آنها، بهتر از دنیا است. سپس امام جواد (علیه السلام) برای روشن نمودن مطلب، این مثال را زد و به او فرمود: چرا کودک و دیوانه، دوائی را به حال او سود دارد و موجب تسکین درد آنها می شود، دور می کنند و نمی خورند؟
امام جواد (علیه السلام) فرمود: سوگند به کسی که محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را به حق مبعوث کرد، کسی که خود را برای مرگ، آماده کامل کند، فایده آن مرگ برای او از فایده این دارو برای بیمار بیشتر است، آگاه باشید، اگر آنها (که خود آماده کرده اند) می دانستند که مرگ برای آنها پلی به سوی نعمتهای الهی است، با علاقه ای بیش از علاقه خردمند بیدار، به دارو، برای دفع آفات و تحصیل سلامتی، آن مرگ را می طلبیدند. نیز روزی امام جواد (علیه السلام) به بالین بیماری از یارانش رفت، دیدی گریه می کند و در مورد مرگ بی تابی می کند، امام جواد (علیه السلام) به او فرمود: ای بنده خدا! از این رو از مرگ می ترسی که آن را نمی شناسی، هرگاه بدنت پر از چرک گردد، و زخمها و بیماری های پوستی بردارد تو بدانی که اگر به حمام بر وی و بدن خود را شستشو بدهی، همه آنها چرکها و زخمها، برطرف می گردد، آیا با علاقه به حمام برای شستشو می روی؟ و یا به حمام رفتن را دوست نداری؟ بلکه دوست داری که آن چرکها و زخمها در بدنت بماند؟
او عرض کرد: ای فرزند رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم)، دوست دارم که به حمام بروم.
امام جواد (علیه السلام) فرمود: فذالک الموت هو دللک الحمام... آن مرگ همان حمام است، و آخرین مرحله برای زدایش گناهانت و پاکی از پلیدی معصیت هایت می باشد پس هرگاه بر مرگ وارد شدی و از آن گذشتی، و از هر گونه غم و اندوه و رنج و نجات می یابی و به هر گونه سرو و شادی می رسی. در این هنگام آن بیمار، آرامش یافت و بیانات امام جواد (علیه السلام) او را با نشاط نمود و تسلیم مرگ گردید، چشمش را فرو خوابانید و از دنیا رفت.
📚 معانی الاخبار صدوق، ص۲۹۰
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🗓 دوشنبه ١٧ آذر ماه ١٣٩٩
#پرسش_و_پاسخ از آیتالله بهجت قدسسره
سؤال: آیا شعر خواندن در شب جمعه مکروه است؟
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
شعری که تناسب با شبنشینیها و مجالس عشرت و لهو باشد، مکروه است؛ نه شعرهایی که در آن ذکر خدا و مناجات و یا در مدح ائمه اطهار و پیغمبر صلیاللهعلیهوآله است.
🔻مناسبتها:
🔹 درگذشت عالم مفسر حاج شیخ محمد نهاوندی؛ ١٣٧١ق.
🔹 روز جهانی هواپیمایی
🌷 رهمنودهای آیت الله بهجت(ره) برای حل مشکلات :
1️⃣ قرآن کوچکی را همیشه همراه داشته باشید.
2️⃣ معوذتین را بخوانید و تکرار نمایید.
3️⃣ آیت الکرسی را بخوانید و در منزل نصب نمایید.
4️⃣ چهار قل را بخوانید و تکرار کنید ، خصوصاً وقت خواب.
5️⃣ در موقع اذان با صدای نسبتا بلند ، اذان بگویید.
6️⃣ روزی 50 آیه از قرآن کریم با صدای نسبتا بلند بخوانید.
⇩۶ کلید طلایی🔑⇩
⛔️دلی را نشکن؛
شاید←خانه خدا باشد.
⛔️کسی راتحقیر مکن؛
شاید←محبوب خدا باشد.
⛔️از هيچ عبادتي دریغ مکن؛
شاید←کلید رضايت الله باشد.
⛔️سر نماز اول وقت حاضر شو؛
شاید←آخرین دیدارت با خدا باشد.
⛔️هيچ گناهي را كوچك ندان؛
شايد←خشم خدا در آن باشد.
⛔️ازهیچ غمی ناله نکن؛
شاید←امتحانی ازسوی خدا باشد
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
🗓 سهشنبه ١٨ آذر ماه ١٣٩٩
#اینگونه_بود ...
🔻 خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
▫️ رسیده بودم سر دو راهی انتخاب؛ یک طرف پیشنهاد رفتن به آذربایجان و تدریس در مدرسۀ دینی باکو بود؛ و طرف دیگر مسئولیتی سنگین و رنگین در همین قم خودمان.
▫️ اینکه از فضای معنوی قم دور شوم و در باکو که فضایش با قم زمین تا آسمان فرق داشت زندگی کنم، نگرانم میکرد.
▫️ برای مشورت پیش آقای بهجت رفتم. توی دلم گفتم: «خُب معلوم است که میگوید بمان قم!»
▫️ حرفهایم را که شنید، گفت: «طبیب باید آنجا برود که مریض زیاد است؛ بروید باکو!»
▫️ دوباره تاکید کردم و گفتم: «اگر از امور معنوی دور شوم چه؟»
🔴 محکم گفت: «نخیر آقا! ویرانیهای آنجا را در نظر بگیرید. خیال میکنید سیر و سلوک به این است که تسبیحِ هزاردانه دست بگیرید و ذکر بگویید؟! این نیست آقا، بروید...»
📚 به شیوه باران، ص١٨
🔻مناسبتها:
🔹 درگذشت حضرت موسی مبرقع، فرزند امام جواد علیهالسلام (مدفون در قم)؛ ٢٩٦ق.
🔹 درگذشت عالم محدث، ملا محسن فیض کاشانی؛ ١٠٩١ق.
🔹 درگذشت آیتالله سید محمدرضا گلپایگانی؛ ١٣٧٢ش.
🔹 معرفی عراق به عنوان مسؤل و آغازگر جنگ از سوی سازمان ملل؛ ۱۳۷۰ ش.