♦️ حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در خطبههای نماز جمعه سمنان (۳۰ آذر ۱۴۰۳):
«خداباوران» مشمول نصرت و حمایت پروردگار میشوند/ غلبه خداباوران بر دشمنان وعده قطعی خداوند است/ از منظر اسلام، تفاوتی بین مردان و زنان در دستیابی به کمالات وجود ندارد/ حضرت فاطمه زهرا(س) اسوه کمال و معنویت است/ آشنایی با معارف فاطمی زمینه صعود انسان را فراهم میکند/ شب یلدا هیچ منافاتی با آموزههای دینی ندارد/ «تکریم بزرگان» و «صله رحم» در اسلام مورد تاکید قرار گرفته است/ حضرت عیسی(ع) نیز مانند تمام انبیا دشمن ظالم و مدافع مظلوم بود/ مسیحیان ایران افرادی آگاه و ظلمستیز هستند/ راهداران و رانندگان، نقش مهمی در چرخه اقتصادی کشور دارند/ قطعنامههای سازمان ملل درخصوص جنایات رژیم صهیونیستی، ضمانت اجرایی ندارد/ اقدامات مجامع بینالمللی در برابر صهیونیستها باید بازدارنده باشد!
🔹 شما نمازگزاران عزیز، خواهران گرامی و برادران بزرگوار و خودم را به رعایت تقوا در تمام زمینهها سفارش میکنم که موجب برتری نزد خداوند متعال است. امیدوارم بتوانیم در زبان، رفتار و عمل خود با جدیت بیشتری متوجه امر تقوا در شئونات گوناگون فردی و اجتماعی باشیم.
🔹 در خطبههای گذشته پیرامون «خداباوری» و «خودباوری» نکاتی بیان شد. ویژگیهایی برای خداباوران عرض کردیم از جمله اینکه خداباوران فقط از خدا میترسند و در کار خود استقامت و پایداری دارند.
🔹 یکی دیگر از ویژگیهای خاص خداباوران آن است که مورد حمایت و نصرت خداوند متعال قرار دارند، یعنی دل آنها به منبع اصلی آرامش و قدرت مطلق یعنی «خداوند» گرم و مطمئن است.
🔹 در آیات ۶۱ و ۶۲ سوره مبارکه شعراء داریم وقتی خداوند متعال به حضرت هارون فرمان داد که بنیاسرائیل را از شرّ فرعون نجات دهد، فرعونیان حضرت موسی(ع) و قومش را تعقیب کردند و بنیاسرائیل در جایی که روبروی آنها دریا و پشت سر آنها فرعونیان قرار داشت، گرفتار شدند! اصحاب موسی(ع) گفتند «وای به حال ما! توسط فرعونیان محاصره شدیم» قرآن کریم در این خصوص میفرماید «قالَ كَلّا ۖ إِنَّ مَعِيَ رَبّي سَيَهدين» موسی(ع) گفت: هرگز چنین نیست! یقیناً پروردگارم با من است و بزودی مرا هدایت خواهد کرد!
🔹 این «مَعیّت» یک امر عمومی نیست که شامل فرعون و سایرین هم بشود! این معیّت، یک نوع نصرت و حمایت خاص الهی است.
خداباوران مشمول نصرت و حمایت الهی هستند
🔹 همین مطلب را در مورد نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) نیز داریم که در جریان حضور ایشان در غار ثور و هنگامی که مشرکین ایشان را تعقیب میکردند، رسول اکرم(ص) به فردی که نگران بود فرمود «نترس، خدا با ما است» این همان نصرت الهی است که مشمول خداباوران میشود که میدانند دست حمایت خداوند را بالای سر خود دارند، لذا این افراد در مشکلات، تحریمها، تنگناها و گرفتاریها ترسی به دل راه نمیدهد!
🔹 این امر به انبیاء و ائمه اطهار(س) اختصاص ندارد همانطور که خداوند در آیات ۱۹۴ سوره بقره و ۳۶ و ۱۲۳ سوره توبه میفرماید «وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ» بدانید که خداوند با متقین است!
🔹 همچنین در آیه شریفه ۱۲۸ سوره نحل نیز میفرماید «إِنَّ اللَّهَ مَعَ الَّذِينَ اتَّقَوْا وَالَّذِينَ هُمْ مُحْسِنُونَ» خداوند با کسانی است که تقوا پیشه کردهاند، و کسانی که نیکوکارند!
🔹 پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم ایران عنایات و حمایتهای خداوند متعال را از کشور و نظام بارها و بارها لمس کردهاند. بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری به دفعات فرمودند که یک قدرت غیبی، حامی نظام جمهوری اسلامی است چراکه عمده مردم و امت ما خداباورند. جمهوری اسلامی ایران در تنگناهایی که ایجاد شده است، اقتدار خود را حفظ کرده است.
🔹 رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمود اگر کسی به تقلید از روحیههای بنیاسرائیل بگوید کار ما تمام شده و دشمن بر ما غلبه کرده است، باید به او همان کلام موسی(ع) را بگوییم که «إِنَّ مَعِيَ رَبّي سَيَهدين» خدا با ما است و ما را هدایت میکند!
🔹 در داستان تعقیب قوم موسی(ع) توسط فرعونیان، بر اساس آیات ۶۵ و ۶۶ سوره شعراء داریم «وَأَنْجَيْنَا مُوسَىٰ وَمَنْ مَعَهُ أَجْمَعِينَ، ثُمَّ أَغْرَقْنَا الْآخَرِينَ» و موسی و تمام کسانی را که با او بودند نجات دادیم! آنگاه دیگران [فرعونیان] را در دریا غرق کردیم.
🔹 خداوند متعال در آیه شریفه ۲۱ سوره مجادله تأکید فرموده است «لَاَغلِبَنَّ اَنا وَ رُسُلی» قطعاً، من و پيامبرانم غالب خواهيم شد.
🔹 طبیعتا در برخی زمانها و فراز و نشیبها ممکن است مشکلاتی مانند کمبود انرژی متوجه مردم و مؤمنین شود اما باید مطمئن باشیم تمام امور در دست خداوند قرار دارد و خداباوران هم از آن جهت که خدا را باور دارند مورد یاری و حمایت پروردگار قرار میگیرند، امیدواریم در آینده نیز ایمان و تقوا و سایر ویژگیهای خداباوران را داشته باشیم تا مشمول نصرت و حمایت خداوند متعال قرار گیریم.
در اسلام برای دستیابی به کمالات بین زن و مرد تفاوتی وجود ندارد
🔹 در آستانه میلاد با سعادت حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(س) و نیز حضرت امام خمینی(ره) قرار داریم که این دو مناسبت خجسته را به همگان بویژه مادران و زنان ارجمند و گرامی سراسر استان تبریک عرض میکنم.
🔹 در دیدگاه اسلام ممکن است بین مردان و زنان از منظر ویژگیهای جسمانی و مسئولیتهای اجتماعی اختلافاتی وجود داشته باشد اما در دستیابی به درجات کمال هیچ تفاوتی ندارند.
🔹 خداوند در آیه شریفه ۱۲۴ سوره نساء فرمود «وَمَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ وَلَا يُظْلَمُونَ نَقِيرًا» و کسی که اعمال صالح انجام دهد، خواه مرد باشد یا زن، در حالی که ایمان داشته باشد، چنان کسانی داخل بهشت میشوند؛ و کمترین ستمی به آنها نخواهد شد!
🔹 در برخی مکاتب دیگر به جز اسلام، تفاوتهایی بین مرد و زن در دستیابی به کمال قائل میشدند و در مواردی حتی متأسفانه زنان را انسان محسوب نمیکردند اما دین اسلام حقوق زنان را مورد تاکید قرار داد و فرمود که اگر عمل صالح انجام دهند، بهشت به آنان نیز تعلق خواهد گرفت.
🔹 در آیه شریفه ۴۰ سوره غافر میخوانیم «مَنْ عَمِلَ سَيِّئَةً فَلَا يُجْزَىٰ إِلَّا مِثْلَهَا ۖ وَمَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولَٰئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ يُرْزَقُونَ فِيهَا بِغَيْرِ حِسَابٍ» هر کس بدی کند، جز بمانند آن کیفر داده نمیشود؛ ولی هر کس کار شایستهای انجام دهد -خواه مرد یا زن- در حالی که مؤمن باشد وارد بهشت میشود و در آن روزی بیحساب به آنها داده خواهد شد.
🔹 همچنین در آیه ۱۹۵ سوره آلعمران میفرماید «فَاسْتَجَابَ لَهُمْ رَبُّهُمْ أَنِّي لَا أُضِيعُ عَمَلَ عَامِلٍ مِنْكُمْ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ...» خداوند درخواست آنها را پذیرفت و فرمود: من عمل هیچ عملکنندهای از شما را، چه زن باشد یا مرد، ضایع نخواهم کرد.
🔹 در آیه شریفه ۹۷ سوره نحل نیز آمده است «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً...» هر کس از مرد و زن، کار نیکی به شرط ایمان به جای آورد ما او را به زندگانی خوش و با سعادت ابدی پاداش میدهیم.
🔹 مقام معظم رهبری اخیرا فرمودند در تهران و قم، مجتهدین بانویی وجود دارند که درس خارج هم شرکت میکنند. بنابراین تلاش علمی و معنوی برای دستیابی به کمالات هم برای مردان وجود دارد و هم برای زنان.
🔹 خداوند در آیه شریفه ۱۳ سوره حجرات میفرماید «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ» ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیرهها و قبیلهها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید (اینها ملاک امتیاز نیست) گرامیترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است!
🔹 در جمع مردان و زنان تاریخ، برجستگانی وجود دارند که وقتی بررسی میکنیم به مقام دخت نبی اکرم، حضرت فاطمه زهرا(س) پی میبریم. این بانوی بزرگوار در عُنفوان جوانی به مقامی میرسد که به فرموده رهبر معظم انقلاب از شگفتیهای آفرینش محسوب میشوند بگونهای که تمام شخصیتها و بزرگانی که مراتبی را طی کردهاند، از عظمت آن حضرت شگفتزده میشوند. کدام بانو است که جبرئیل بر او وارد شود و او را «ما کان و مایَکون و ما هو کائن» آگاه کند؟! کدام بانو است که رضایت او موجب رضایت خداوند باشد و خشم و غضب او باعث خشم خداوند شود که شیعه و سنی بر آن تاکید دارند!
🔹 روایت «إنَّ اللّه يَرضي لِرضا فاطمَة و يَغضبُ لغَضَبها» میگوید هرجا فاطمه خشنود باشد، خداوند خشنود است و هرجا فاطمه غضبناک باشد خداوند غضبناک است! که ما از فهم عظمت این امر ناتوان هستیم.
🔹 سوره کوثر در شأن و منزلت حضرت فاطمه زهرا(س) نازل شده است و ائمه اطهار(س) سوره قدر را به ایشان تفسیر کردهاند.
متأسفانه دشمنان آنقدر از طریق رسانهها هجمه تبلیغاتی میکنند که جوانان عزیز ما ارزشهای والای دینی را کنار بگذارند و از آنسو افرادی که در پستترین درجات انسانیت قرار دارند را الگوی خود قرار دهند! باید از خود سوال کنیم تا چه اندازه با معارف ناب فاطمی آشنا هستیم؟! نباید بگونهای باشد که هرچه به ما میرسد و میشنویم، چه در فضای مجازی چه در رسانهها را فورا قبول کنیم! حداقل انتظار میرود از یک انسان فرهیخته استفاده کنیم تا الگو بودن حضرت فاطمه زهرا(س) را درک کنیم و مدنظر قرار دهیم و از فرصت عمر خود برای صعود و پرواز استفاده کنیم، نه اینکه به پستی ها سقوط نماییم!
شب یلدا هیچ منافاتی با آموزههای دینی ندارد
🔹 امشب شب یلدا است که در سنتهای دیرین مردم ما مورد توجه قرار داشته و هیچ منافاتی نیز با آموزههای دینی ندارد. از گذشتهها در این شب کارهای بسیار خوب و ارزشمندی انجام میشده که ادامه یافته است، حضور در منزل پدربزرگ و مادربزرگ و پدر و مادر و سایر بزرگترها، عزیزانی که شاید در طول سال کمتر با آنها دیدار میکنیم، این شب یک توفیقی است برای احترام و تکریم بزرگان و صله رحم. امیرالمؤمنین علی(ع) میفرماید «وَقِّرُوا كِبارَكُمْ وَ ارْحَمُوا صِغارَكُمْ» بزرگان خود را محترم بدارید و با کوچکترها مهربان باشید!
🔹 صله رحم، رفع کدورت و دید و بازدید در دین مبین اسلام نیز تأکید و تایید شده است، در این شب اگر توفیق داشته باشیم دو رکعت نماز برای خدا بخوانیم یا خدا را عبادت کنیم بهره بیشتری نیز خواهیم برد. امیدواریم این شب جشن برای مردم عزیزمان مبارک باشد و در این شب حافظ خوانی و نقل خاطرات و تجربیات هم اتفاق بیافتد.
🔹 در آستانه میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) از انبیای بزرگ الهی قرار داریم. در کتب انبیا از تورات و انجیل که متأسفانه تحریف شدهاند و در قرآن کریم که از تحریف حفاظت شده است، بر جنبه ظلمستیزی انبیا و پیامبران و حمایت آنان از مظلومان تأکید شده است.
🔹 خداوند متعال در آیه ۳۶ سوره نحل میفرماید «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ هَدَى اللَّهُ وَمِنْهُمْ مَنْ حَقَّتْ عَلَيْهِ الضَّلَالَةُ ۚ فَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ» ما در هر امّتی، رسولی برانگیختیم که «خدای یکتا را بپرستید و از طاغوت اجتناب کنید!» خداوند گروهی را هدایت کرد؛ و گروهی ضلالت و گمراهی دامانشان را گرفت؛ پس در روی زمین بگردید و ببینید عاقبت تکذیبکنندگان چگونه بود!
🔹 در آیه ۵۲ سوره مبارک آلعمران میخوانیم «فَلَمَّا أَحَسَّ عِيسَىٰ مِنْهُمُ الْكُفْرَ قَالَ مَنْ أَنْصَارِي إِلَى اللَّهِ ۖ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ نَحْنُ أَنْصَارُ اللَّهِ آمَنَّا بِاللَّهِ وَاشْهَدْ بِأَنَّا مُسْلِمُونَ» هنگامی که عیسی(ع) از آنان احساس کفر و مخالفت کرد، گفت «کیست که یاور من به سوی خدا گردد؟» حواریان گفتند «ما یاوران خداییم؛ به خدا ایمان آوردیم؛ و تو گواه باش که ما اسلام آوردهایم»
حضرت عیسی(ع) نیز همچون سایر انبیا، دشمن ظالم و مدافع مظلوم بود
🔹 خداوند متعال در آیه شریفه ۱۴ سوره صف میفرماید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا أَنْصَارَ اللَّهِ كَمَا قَالَ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ لِلْحَوَارِيِّينَ مَنْ أَنْصَارِي إِلَى اللَّهِ ۖ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ نَحْنُ أَنْصَارُ اللَّهِ ۖ فَآمَنَتْ طَائِفَةٌ مِنْ بَنِي إِسْرَائِيلَ وَكَفَرَتْ طَائِفَةٌ ۖ فَأَيَّدْنَا الَّذِينَ آمَنُوا عَلَىٰ عَدُوِّهِمْ فَأَصْبَحُوا ظَاهِرِينَ» ای کسانی که ایمان آوردهاید! یاوران خدا باشید همانگونه که عیسی بن مریم به حواریون گفت «چه کسانی در راه خدا یاوران من هستند؟!» حواریون گفتند «ما یاوران خدائیم» در این هنگام گروهی از بنیاسرائیل ایمان آوردند و گروهی کافر شدند؛ ما کسانی را که ایمان آورده بودند را در برابر دشمنانشان تأیید کردیم و سرانجام بر آنان پیروز شدند!
🔹 بنابر آیات فوق اینگونه نیست که حضرت عیسی(ع) را تحریف کنند و بگویند با ظالمین کاری نداشته است! آن جنبه «رحماء بینهم» مربوط به حواریون و مؤمنین بوده است که ما نیز در قبال مؤمنین چنین وظیفهای داریم لکن نباید در برابر ظلم سکوت کنیم و از حمایت از مظلومان دست برداریم!