🔷چرا #خلوت و #شب_زنده_داری نداریم؟
علامه حسن زاده آملی حفظه الله:
🔹کسی که شب با خدا خلوتی ندارد و اُنس با او ندارد، این در دوستی اش دروغگوست. این گناه که نمی گذارد با خدا خلوت کنیم و نماز شب بخوانیم چیست؟ برای بنده و جنابعالی که نباید قمار و دزدی باشد، نیّت خلاف نمی گذارد ما نماز شب بخوانیم، و هرکس باید مطابق مقام و موقعیت و تحصیل و غیره ببیند آن چیست که از او توفیق شب زنده داری و نماز شب خواندن را گرفته است؟ خواندن و تلاوت قرآن نیز همین طور است. روزی چقدر تلاوت قرآن داریم؟ اگر این توفیق را نداریم باید علت آن را بدست آوریم..... آیت الله بهجت (ره)🌹
@Namazshabkhanha
استاد فیاض بخش:
🌻 در روایت دارد که ، انسان هایی را که شب را می خوابند و صبح بیدار می شوند به مردار تشبیه شده اند.
🌻 می فرماید: «جِيفَةٌ بِاللَّيْلِ بَطَّالٌ بِالنَّهَار» یعنی اینها می توان همچون مردار هستند .
🌻 چون انسان هنگام خواب، همچون مرده ای است که روح از بدنش مفارقت است است.
🌻 می فرماید: کسانی که در شب بهره ای از عنایات پروردگار ندارند ، همچون مردگانند.
جناب شیخ رجبعلی خیاط فرمودند👇
🌺وقتی شب ها برای گدایی موفق شدی داد بی کسی بزن و عرضه بدار :
🌺خداوندا !من قدرت و توان مبارزه با نفس اماره ام را ندارم.نفس مرا زمین گیر کرده. به دادم برس و مرا از شر نفس اماره رهایی بخش و اهل بیت (ع) را واسطه من کن!
🌺و بعد این آیه را قرائت می فرمود:
نمیتوانی از شر نفس اماره خلاصه شوی مگر به عنایت حق (سوره یوسف آیه 53).
منبع:کیمیای محبت
#نماز_شب
🔻 @namazshabkhanha
نماز شب خوانها
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۳۷ ⬅️قسمت سی و هفتم 🔹«اِﻧّﯽ ﺳِﻠْﻢٌ ﻟِﻤَﻦْ ﺳﺎﻟَﻤَﮑُﻢ
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۳۸
⬅️قسمت سی و هشتم
🔹«اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِی مَقَامِی هَذَا مِمَّنْ تَنَالُهُ مِنْكَ صَلَوَاتٌ وَ رَحْمَةٌ وَ مَغْفِرَةٌ..» سه چیز را از خدا می خواهد صلوات و رحمت و مغفرت.
👈چون فراز قبلی مقام محمود بود می گوید خدایا حالا که به این مقام رسیدم سه چیز از تو می خواهم یکی صلوات توست، یکی مغفرت توست و یکی رحمت توست. یعنی آن کسانی که در مصیبت امام حسین (ع) گریه می کنند این چند چیز را خدا به آنها می دهد، یعنی این چنین مقام بالایی گریه کنندگان بر امام حسین دارند.
💢صلوات خدا یعنی درود خدا.
خدا در قرآن می فرماید خدا و ملائکه بر پیغمبرش درود می فرستند. وقتی خدا صفتی که برای پیغمبرش هست آن را برای یک بنده هم بکار ببرد یعنی مقام بنده آن قدر رفته بالا که به مقامی می رسد که خدا به او صلوات و درود می فرستد. این کم چیزی نیست. شما فکر کنید پیغمبر به درجه ای رسیده که خدا به او درود می فرستد، انسانی هم که گریه کن امام حسین هست و برای امام حسین عزاداری می کند خدا او را به مقامی می رساند که شایسته دریافت سلام و درود از طرف خدای متعال می شود.
💬و بعد می گوید خدایا!
رحمت خودت را بر من عطا کن. رحمت خدا دوتاست؛ عام و خاص👇
💠رحمت عام خدا همه را شامل می شود. در دعای کمیل می گوییم «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِرَحْمَتِکَ الَّتِی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْء» خدایا تو را قسم می دهم به آن رحمتی که وسیع است و همه چیز را شامل می شود.
💠اما رحمت خاص، دیگر برای همه نیست. رحمت خاص برای مومنین است، برای انسانهای مومن! در سوره بقره «الم. ذلِک الْکتابُ لا رَیبَ فِیهِ هُدی لِلْمُتَّقِینَ..» یعنی این هدایت خاص خدا مخصوص متقین است هر کسی را شامل نمی شود. یک هدایت غریزی هست خدا به همه می دهد و یک هدایت باطنی هست که مخصوص همه نیست مخصوص متقین است.
👌این رحمت هم همین است رحمت عام برای همه هست حتی خدا به کافر هم رحمت می کند. همین قدر که به او مهلت می دهد برای بخشیده شدن گناهان، همین قدر که به او طول عمر می دهد به خاطر کارهای خیری که ممکن است انجام بدهد. پیغمبر خدا فرمود؛ آسانترین عذاب جهنم مخصوص آن فردیست که کافر است اما کار خیر انجام می دهد. چون کار خیر انجام می دهد عذابش آسان است اما چون کافر هست باید به عذاب هم برسد. چرا که شرط قبولی اعمال ایمان به عمل صالح هست نه فقط عمل خشک و خالی.
🔰پس کسانی که کار خیر انجام می دهند اما کافر هستند و ایمان ندارند بخاطر کافر بودنشان جهنمی هستند اما به خاطر کار خیرشان خدا در عذاب آنها تخفیف می دهد. پس این رحمت خدا که در زیارت عاشورا هست هم عام دارد و هم خاص، اما رحمت خاصش برای مصیبت زدگان بر مصیبت امام حسین است.
⁉️فرق رحمت با مغفرت چیست؟ یک موقع هست می گوییم.. مثلا العفو، العفو فقط بخشیده شدن گناهان است. اما وقتی می گوییم استغفار، هم بخشیدن گناهان است و هم نعمت هست. یعنی هم می بخشد و هم هدیه می دهد خدای متعال. پس یعنی مغفرتی که خدا می دهد مرحله ای بالاتر از رحمت هست. یعنی شاید در رحمت بخشیده شدن گناه نباشد، شاید! اما در استغفار هم بخشیده شدن گناه هست و هم رحمت داخل آن است. هم خدا گناه تو را می بخشد هم جایزه می دهد.
📜روایت از پیغمبر (ص) هست هر کس زیاد استغفار بفرستد، خدا چند چیز را به او می دهد؛ هم و غم او را برطرف می کند. ترسش را تبدیل به امنیت می کند. آمرزش گناهان است. کسی زیاد استغفار کنند گناهانش بخشیده می شود. و بعد رزق و روزی هست. چون بسیاری از مواقع می شود خدا می خواهد رزق و روزی به ما بدهد گناهان باعثش هستند. به همین خاطر می گویند از لحاظ مالی در تنگنا قرار گرفتید ذکر استغفار را زیاد بگویید.
📖نمونه قرآنی آن آیه [10،11] سوره نوح، حضرت نوح می گوید «فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کانَ غَفّاراً» به آن قوم خودم گفتم استغفار بفرستند که خدا بسیار بخشنده گناهان است و سپس می گوید اگر استغفار بفرستید «یُرْسِلِ السَّماءَ عَلَیْکُمْ مِدْراراً» باران را از آسمان را بر شما نازل می کند «وَ یُمْدِدْکُمْ بِأَمْوال وَ بَنِینَ..» و شما را با مال و اولاد یاری می فرستد. این یعنی نمونه عینی اثر ذکر استغفار.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 38
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============
🌷مهدی شناسی ۲۳۰🌷
🌹... و قادة الامم...🌹
🔸زیارت جامعه کبیره🔸
⚪️ﻣﻌﻨﺎﯼ ﺩﯾﮕر امم ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ اهل بیت، ﺗﻤﺎﻡ ﺍﻣﺖﻫﺎ را ﭼﻪ ﺍﻣﺖﻫﺎﯼ ﭘﺲ ﺍﺯ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﭼﻪ ﭘﯿﺶ ﺍﺯ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺧﺪﺍ ﮐﺸﺎﻧﺪﻧﺪ و ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻥﻫﺎ ﻫﻢ ﻗﺎﺋﺪ ﺑﻮﺩﻧﺪ.
⚪️ﺣﺘﯽ ﻗﺎﺋﺪ ﺍﻧﺒﯿﺎ ﺑﻮﺩﻧﺪ. ﯾﻌﻨﯽ ﺍﻫﻞ ﺑﯿﺖ بودند ﮐﻪ ﻣﻮﺳﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺧﺪﺍ ﮐﺸﺎﻧﺪﻧﺪ ﻋﯿﺴﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺧﺪﺍ ﮐﺸﺎﻧﺪﻧﺪ.
⚪️ﻣﻤﮑﻦ ﺍﺳﺖ ﺑﮕﻮﯾﯿﺪ ﺍﯾﻦﻫﺎ ﮐﻪ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ﭼﻬﺎﺭ ﺻﺪ ﺳﺎﻝ ﻗﺒﻞ ﮐﻪ ﻧﺒﻮﺩﻧﺪ ﭼﻪ ﺣﺮﻓﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﻤﺎ ﻣﯽﺯﻧﯿﺪ؟!
⚪️در مورد ﯾﮏ ﮔﻞ ﻣﯽﮔﻮﯾﯿﻢ ﺍﯾﻦ ﮔﻞ ﭼﻨﺪ ﻭﻗﺘﺶ ﺍﺳﺖ؟ ﻣﯽﮔﻮﯾیم ﭼﻬﺎﺭ ﻣﺎﻩ. ﯾﻌﻨﯽ ﭼﻪ؟ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﭼﻬﺎﺭ ﻣﺎﻩ ﺑﻮﺩ ﯾﺎ ﻧﺒﻮﺩ؟ ﺑﻮﺩ. ﺍﻣﺎ ﺧﺎﮎ ﺑﻮﺩ. ﺩﺭ ﻗﺎﻟﺐ ﺧﺎﮎ ﺑﻮﺩ. ﻗﺎﻟﺒﺶ ﺭﺍ ﻋﻮﺽ ﮐﺮﺩﻩ ﺁﻣﺪﻩ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻟﺐ گل.پس بوده.
⚪️ ﺍﻫﻞ ﺑﯿﺖ ﻫﻢ ﻣﯽﮔﻮﯾﻨﺪ: ﺩﺭﺳﺖ ﺍﺳﺖ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ﭼﻬﺎﺭﺻﺪ ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﻣﺎ ﻧﺒﻮﺩﯾﻢ.ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻟﺐ ﻧﺒﻮﺩﯾﻢ. ﻣﺎ ﻧﻮﺭ ﺑﻮﺩﯾﻢ. ﺧَﻠَﻘَﻜُﻢُ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﺍَﻧْﻮﺍﺭﺍً ﻓَﺠَﻌَﻠَﻜُﻢْ ﺑِﻌَﺮْﺷِﻪِ ﻣُﺤْﺪِﻗﻴﻦ.
⚪️ﺁﺩﺭﺱ ﻫﻢ ﻣﯽﺩﻫﻨﺪ.ﻣﯽﮔﻮﯾﻨﺪ ﻣﺎ ﮐﺠﺎ ﺑﻮﺩﯾﻢ؟ ﻣﯽﮔﻮﯾﻨﺪ ﻣﺎ ﻧﻮﺭ ﺑﻮﺩﯾﻢ ﻭ ﺁﻥ ﻧﻮﺭ ﻣﺎ آن ها ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺧﺪﺍ ﻣﯽﮐﺸﺎﻧﺪ...
🌕نور امام مهدی علیه السلام مانند نور ماه است.ﺷﺐ ﻣﯽﺭﻭیم ﮐﻨﺎﺭ ﺩﺭﯾا. ﺁﺏﻫﺎ ﺑﺎﻻ ﻣﯽﺭﻭﻧﺪ و ﭘﺎﯾﯿﻦ ﻣﯽﺁﯾﻨﺪ.ﺟﺰﺭ ﻭ ﻣﺪ ﺍﺳﺖ.ﺍﯾﻦﻫﺎ ﻣﺎﻝ ﭼﯿﺴﺖ؟
🌕ﻣﺎﻝ ﻣﺎﻫﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﺍﺳﺖ.ﺁﻥ ﻧﻮﺭ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ آب ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺳﺎﺣﻞ ﻣﯽﮐﺸﺎﻧﺪ.
🌕اﻣﺎم زمان علیه السلام ﺣﮑﻢ ﻣﺎﻩ ﺭﺍ ﺩﺍرند ﮐﻪ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ساحل حق مي کشند.
🔴ﺁﺏ ﻟﺠﻦ ﺍﮔﺮ ﮐﻨﺎﺭ ﯾﮏ ﺭﻭﺩ ﻗﺮﺍﺭ ﺑﮕﯿﺮﺩ،ﺍﯾﻦ ﺭﻭﺩ ﯾﮏ ﺑﺎﺭﻩ ﻫﻤﻪ ﺍﺵ ﺭﺍ ﺑﺮﻣﯽﺩﺍﺭﺩ ﺑﺎ ﺧﻮﺩﺵ ﻣﯽﺑﺮﺩ.ﭘﺎﮐﺶ و ﺯﻻﻟﺶ ﻣﯽﮐﻨﺪ.
ﺍﺯ ﺁﻟﻮﺩﮔﯽﻫﺎ ﻫﻢ ﺩﻭﺭﺵ ﻣﯽﮐند.
🔴امام مهدی علیه السلام ﻣﺜﻞ ﺭﻭﺩ ﻫﺴﺘﻨﺪ و ﻣﺎ ﻣﺜﻞ ﻫﻤﺎﻥ ﺁﺏ ﻫﺴﺘﯿﻢ. ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﺳﺮ ﺭﺍﻩ ایشان ﻗﺮﺍﺭ ﺑﺪﻫﯿﻢ،ﻣﺎ ﺭﺍ ﻣﯽﺑﺮﻧﺪ ﻭ ﻣﺎ ﺭﺍ ﭘﺎﮎ ﻭ ﺯﻻﻝ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ...
#مهدی_شناسی
#قسمت_230
#جامعه_کبیره
@namazshabkhanha
🔰 عمیقا از زمانی که طلبه شدم ، این حرف آیت الله کوهستانی ( پدر خانم مرحوم آیت الله فاضل ، رئیس حوزه علمیه فیضیه بابل که بنده آنجا درس می خوانم) را از عمق جان و دل درک کردم
💠 یقین شده برای بنده که طلاب محترمی که وضع مالی خوبی ندارند، یا اهل نماز شب نیستند ، یا از جان و دل خوب درس نمی خوانند و در کنار درس خواندن خوب، کارهای علمی دیگر برای دفاع از اسلام و امام زمان (عج) نمی کنند
👌 وگرنه محال ممکن است طلبه ای اهل نماز شب باشد و در راه امام زمان (عج) مجاهدانه و شبانه روزی کار کند ، و مشکل مالی داشته باشد
✍️ احسان عبادی
پدر و مادر را راضی نگه دارید
دقت کنید که پدر و مادرتان را راضی نگهدارید. اگر از دنیا رفتهاند، سحرها هنگام نماز شب برایشان دعا کنید.
اگر وضع مالیتان خوب است برایشان گوسفند بکشید و خیرات بدهید. هر چیزی که پدر و مادرتان در زمان حیات دوست داشتند برایشان خیرات بدهید که به آنها میرسد.
فاتحهای که شما برای پدر و مادرتان میخوانید و حمد و سورهای که برایشان می خوانید به آنها میرسد.
یکی از خویشان ما میگفت: «من سر قبر پدرم در امامزاده عبدالله در حال خواندن فاتحه بودم که یک عده هندی از مقابلم گذشتند. من حواسم پرت شد و مشغول تماشای آنها شدم و حمد و سورهام را بدون حضور قلب خواندم. همان شب پدرم را در خواب دیدم که به من میگفت: «این چه حمد و سورهای بود که برای من خواندی؟!»
˝آیت الله مجتهدی تهرانی ˝
نماز شب خوانها
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۳۸ ⬅️قسمت سی و هشتم 🔹«اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِی مَق
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۳۹
⬅️قسمت سی و نهم
♨️کسی که برای امام حسین (ع) سینه زنی می کند یا خودش را در حالت اندوه و حزن قرار می دهد، حتی روایت داریم گریه تان نمی آید خودتان را به شکل گریه بزنید به آن تباکی می گویند، حتی می گویند همین هم برای انسان ثواب دارد.
✌️دو توصیه می کنیم؛ 👇
انجام این دو توصیه در اول صبح ۳ دقیقه بیشتر وقت نمی گیرد، هر روز سعی کنید بعد از نماز صبح دو چیز را بخوانید؛ ۱- خواندن دعای روز ۲- خواندن زیارت روز. این دوتا بالاتر از ذکر روز است. دعای روز سه شنبه، روز چهارشنبه.. در مفاتیح هست. شاید بگویید این دعای روز منبعش کجاست؟ درست است در مفاتیح هست ولی منبعش در صحیفه سجادیه هست یعنی دعای امام سجاد (ع) است. زیارت روز هم هر روزی مختص یک امام یا چند امام هست.. این دوتا خیلی توصیه شده حالا دعای عهد و زیارت عاشورا و آل یاسین هم به آن بخواهید اضافه کنید نور علی نور می شود.✅
📝یک نکته در بحث مغفرت پیش می آید می گویند چرا پیغمبر (ص) و ائمه استغفار می فرستادند، این شبهه ای است که زیاد مطرح می کنند؟👇
1⃣- استغفار برای توقف در مرحله ی پایین تر. اهل بیت روز به روز در حال ترقی به سمت خدای متعال بودند همچنین هر انسانی. آیت الله بهجت آن چیزی که در ۹۰ سالگی بود در سن ۲۰ سالگی از لحاظ معنوی نبود، کم کم رشد کردند و بالا رفتند. همین طور خیلی از علما و بزرگان.
👈اهل بیت وقتی به مرحله ی معنوی بالاتر می رفتند از آن مرحله ی معنوی پایین تری که بودند استغفار می کردند که مثلا در حد خدای متعال نبود که ما ایشان را در آن مرحله عبادت کنیم یا فهم ما برای ایشان در این حد باشد. خودشان کم می دانستند نه اینکه فهم اینها کم باشد. خودشان، خودشان را پیش خدای متعال کم می دانستند.
2⃣- راضی نبودن به طاعاتشان. یعنی حتی طاعتشان را پیش خدای متعال کم و بی ارزش می دانستند و ترس داشتند از اینکه نکند قبول بشود، نکند قبول نشود.
3⃣- برکات معنوی ای که اصلا ذکر استغفار دارد. یعنی استغفار فقط این نیست که به خاطر گناهان باشد. طرف می خواهد رحمت و مغفرت خدا را جلب بکند زندگی اش برکت پیدا کند استغفار می فرستد، یعنی استغفار فقط برای بخشیدن گناهان که نیست برکات دیگری هم دارد.
4⃣- استغفار کردند اینها برای امتشان بود. برای گناهان دیگران استغفار می کردند. گناه خیلی در سیر و سلوک اثر می گذارد. آیت الله سعادت پرور که معروف است به آیت الله پهلوانی می گفت یک شبی در منزل عصبانی شدم با اهل خانواده، در عالم معنا به من گفتند با این عصبانیت خودت بیست سال عبادتت را به باد دادی. هر چقدر مقام انسان بالاتر برود گناه اثرش بیشتر است.⚠️
📿مستحب است انسان بعد از نماز صبح ۷۰ بار استغفار بفرستد. بعد از نماز عصر هم سفارش شده، یکی از تعقیبات نماز عصر ۷۰ بار استغفار کردن است. روایت می گوید کسی که این کار را انجام بدهد خدا هفتصد گناهش را می بخشد. حتی اگر گناه هم انجام ندهیم به خاطر اینکه در طول روز در این دنیا داریم زندگی می کنیم، باعث می شود گرد گناه دیگران بر ما بنشیند و این باعث می شود یک خرده معنویت ما پایین بیاید.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 39
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
===============
@namazshabkhanha
🌸پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمودند خواب بر هفت قسم است:🔻
1- خواب غفلت 2- خواب بدبختی 3- خواب لعنت 4- خواب عقوبت و عذاب 5- خواب راحت 6- خواب رخصت 7- خواب حسرت .
✅👈اما خواب غفلت ، خوابیدن در مجلس پند و یادآوری .
✅🔻خواب بدبختی خوابیدن در وقت نماز است .
✅🔻خواب لعنت خوابیدن صبح گاه است ،
✅🔻خواب عذاب خوابیدن بعد از نماز فجر (صبح ) است ،
✅🔻خواب راحت خوابیدن هنگام ظهر (خواب قیلوله) است ،
✅🔻خواب رخصت خوابیدن بعد از نماز عشاء ،
✅🔻خواب حسرت خوابیدن در شب جمعه است
📚( دارالسلام نوری ، چاپ قدیم ،ج 2 ، ص19 / پندهای جاویدان ، ص 449 )
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
نماز شب خوانها
سلام عزیزان دقت بفرمایید ۱۰ پست دیگه از ( تفسیر عاشورا) باقی مانده👌 مطالعه کافی داشته باشین تا روز
ممنون و متشکر از عزیزان بابت استقبال پرشور و صمیمی👌 که جهت ثبت نام🖋 و شرکت در #مسابقه تفسیر عاشورا دارن.
منتظر بقیه دوستان هم هستیم🌸🌸
نماز شب خوانها
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘 💠تفسیر زیارت عاشورا #مسابقه_شور_حسینی ۳۹ ⬅️قسمت سی و نهم ♨️کسی که برای امام حسین (ع) سینه
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
💠تفسیر زیارت عاشورا
#مسابقه_شور_حسینی ۴۰
⬅️قسمت چهلم
🔹«اَللّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیاىَ مَحْیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَماتى مَماتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ» یعنی انسان هم زندگی خدایی و اهل بیتی از خدا بخواهد و هم مرگ اهل بیتی.
📄این روایت معروفی که هر کس بمیرد و امام زمان خودش را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است، آقای جواد آملی می فرمایند کسی مرگش جاهلی باشد زندگی اش هم جاهلی است، چون مرگ عصاره و چکیده زندگی است. امکان ندارد کسی زندگی اش سعادتمند باشد مرگش جاهلی باشد و برعکس. هر طور زندگی بکنی همانطور هم می میری! پس انسان وقتی طلب می کند که خدایا حیات دنیایی و حیات پیغمبری و اهل بیتی به من بده، در حقیقت مرگ پیغمبری هم از خدای متعال می خواهد.🔅
🔹«اَللّهُمَّ اِنَّ هذا يَوْمٌ تَبرَّکَتْ بِهِ بَنُو اُمَيَّةَ» خدایا این روز، روزی است که بنی امیه به آن تبرک جستند. تبرکی که بنی امیه نسبت به این روز جستند سه تبرک بود، به سه حالت این روز را عید قرار دادند و تبرک کردند:👇👇
💢در درجه ی اول کاری که اینها کردند جمع آوری آذوقه ی سال بود. یعنی اینها به یوم اینکه امام حسین (ع) را شهید کردند و نعوذبالله مثلا ایشان را که یک خارجی بود از بین بردند، به یوم این روز آذوقه ی سال خودشان را در روز عاشورا جمع می کردند.
💢کار دومی که کردند این روز را اصلا روز عید نامیدند، هر ساله به خاطر این روز جشن و شادی و پایکوبی و.. که الانش هم متأسفانه در بعضی از محله های سنی نشین چه در ایران که تحت تأثیر وهابیت قرار گرفتند و هم مناطقی در عربستان به عید عاشورا معروف هست.
💢تبرک سومی که آنها به این روز عاشورا گرفته بودند، روزه گرفتن در این روز بود که به برکت این روز می گفتند ما باید روزه بگیریم.
👌اهـل بیـت آمدند با هر سه تا (تبرک جستن) مبارزه کردند👇
💠روایتی هست از کتاب ″امالی صدوق، ص۱۲۹″ این روایت را شیخ صدوق می آورد می گوید حسین بن فضال از امام رضا (ع) نقل کرد که فرمود؛ کسی که حوائج خود را در روز عاشورا ترک کند (یعنی کارهای دنیایی خودش را که می خواهد انجام بدهد در روز عاشورا ترک کند، چه درس خواندن باشند، خرید و فروش باشد..) خدا حاجت ها و نیازهای دنیا و آخرت او را برآورده می کند و هر کسی روز عاشورا را روز مصیبت و گریه اش قرار بدهد خداوند او را در قیامت شادمان می کند و هر کس عاشورا را روز برکت بداند و برای خودش چیزی ذخیره کند خدا آن مال را بی برکت می کند.
💠اما برای کار دوم که گفتند روز عاشورا را روز عید بگیرند، گفتیم که همان روز حزن و اندوه اهل بیت باید باشد.😔
💠اما برای کار سوم روزه گرفتن، روایتی است در کتاب ″وسائل الشیعه، ج۱۰، ص۴۶۰″ که از امام صادق (ع) سوال شد راجع به روزه گرفتن روز تاسوا و عاشورا؟ امام فرمودند که تاسوا روز محاصره امام حسین بود که پسر ابن مرجان لشکرش خوشحال شده بود که امام حسین را محاصره کردند و امام حسین (ع) ضعیف شده بود و روز عاشورا هم روزی بود که جنگ ها بود. بعد امام صادق می فرمایند؛ آیا می شود به نظرت چنین روزهایی که روز محاصره و شهادت امام حسین هست را روزه گرفت؟ نه، به خدای کعبه، نه! این روز، روز روزه گرفتن نیست بلکه روز حزن و اندوه هست.
🔹 ادامه دارد ...
🎤استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 40
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
==============
@namazshabkhanha
928368553.mp3
478.1K
نماز شب؛ توفیق یا عادت🤔🤔
پرسش❓❓❓
می گویند نماز شب توفیق می خواهد. من آدم بداخلاقی😡 هستم ولی همیشه برای نماز شب بلند می شوم.
این واقعا توفیق است یا عادت❓❓
📢برگرفته از سخنرانی استاد شجاعی در برنامه پرسمان شبکه قرآن سیما
5⃣2⃣ دستورالعمل برای ﭘﻮﻳﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍﻩ #ﺳﻌﺎﺩﺕ از صادق آل محمد (علیهم السلام)
1⃣ بهشت را جستجو نمودم، پس آن را در بخشندگى و #جوانمردى يافتم.
2⃣ و تندرستى و #رستگارى را جستجو نمودم، پس آن را در گوشه گيرى (مثبت و سازنده) يافتم.
3⃣ و سنگينى ترازوى اعمال را جستجو نمودم، پس آن را در گواهى به يگانگى خدا تعالى و رسالت حضرت محمد (ص) يافتم.
4⃣ سرعت در ورد به #بهشت را جستجو نمودم، پس آن را در كار خالصانه براى خداى تعالى يافتم.
5⃣ و دوست داشتن #مرگ را جستجو نمودم، پس آن را در پيش فرستادن ثروت (انفاق) براى خشنودى خداى تعالى يافتم.
6⃣ و #شيرينى عبادت را جستجو نمودم، پس آن را در ترك #گناه يافتم.
7⃣ و رقت (نرمى) قلب را جستجو نمودم، پس آن را در #گرسنگى و #تشنگى (روزه) يافتم.
8⃣ و روشنى قلب را جستجو نمودم، پس آن را در انديشيدن و گريستن يافتم.
9⃣ و (آسانى) عبور بر #صراط را جستجو نمودم، پس آن را در #صدقه يافتم.
🔟 و روشنى رخسار را جستجو نمودم، پس آن را در #نماز_شب يافتم.
1⃣1⃣ و فضيلت #جهاد را جستجو نمودم، پس آن را در به دست آوردن هزينه #زندگى #زن و فرزند يافتم.
2⃣1⃣ و #دوستى خداى تعالى را جستجو كردم، پس آن را در دشمنى با گنهكاران يافتم.
3⃣1⃣ و سرورى و بزرگى را جستجو نمودم، پس آن را در خيرخواهى براى بندگان خدا يافتم.
4⃣1⃣ و آسايش #قلب را جستجو نمودم، پس آن را در كمى #ثروت يافتم.
5⃣1⃣ و كارهاى پر ارزش را جستجو نمودم، پس آن را در شكيبايى يافتم.
6⃣1⃣ و بلندى قدر و حسب را جستجو نمودم، پس آن را در #دانش يافتم.
7⃣1⃣و #عبادت در جستجو نمودم، پس آن را در پرهيزكار يافتم .
8⃣1⃣ و #آسايش را جستجو نمودم، پس آن را در پارسايى يافتم.
9⃣1⃣ برترى و بزرگوارى را جستجو نمودم، پس آن را در #فروتنى يافتم.
0⃣2⃣ و #عزت (ارجمندى) را جستجو نمودم، پس آن را در راستى و درستى يافتم.
1⃣2⃣و نرمى و فروتنى را جستجو نمودم، پس آن را در #روزه يافتم.
2⃣2⃣ و توانگرى را جستجو نمودم، پس آن را در #قناعت يافتم.
3⃣2⃣ و #آرامش و همدمى را جستجو نمودم، پس آن را در خواندن #قرآن يافتم.
4⃣2⃣ و همراهى و گفتگوى با مردم را جستجو نمودم، پس آن را در خوشخويى يافتم.
5⃣2⃣ و خوشنودى #خدا تعالى را جستجو نمودم، پس آن را در نيكى به پدر و مادر يافتم.
📚 منبع: مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج12، ص: 174