•
🔰سلام و عرض تسلیت به مناسبت ایام عزای اباعبدالله...
#چسب و #سیمان
قرار بود، روز گذشته درباره موزاییکی بودن جوامع غرب آسیا مطالبی ارائه کنیم که شرمنده شما شدیم و امشب جبران خواهیم کرد!
🔻 اینجا برای درک بهتر موضوع شکافهای اجتماعی و طرح موزاییکی جوامع از مثالهای چسب و سیمان استفاده خواهد شد.
#چسب، معمولا برای ملتسازی از بالا یعنی ملتِ دولتساخت و #سیمان، برای ملتسازی از پایین یعنی جامعه استفاده میشود! اول به پست بعد که اظهار نظر بایدن درباره افغانستان است، توجه کنید!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 افغانستان، ملت ندارد!
🔻 رک و بدون تعارف، نه افغانستان و نه لبنان و حتی عراق، ملت ندارند و ساکنان این کشورها، خاطرات مشترک تاریخی ندارند و در نتیجه #هویت_ملی شکل نگرفته است!
🔻 آمریکا قبل از حمله به افغانستان، هدف خود را تزریق دموکراسی و #ملتسازی در این کشور، عنوان کرد تا از طریق دولت از بالا و با ایجاد هویت ملی سکولار، این سرزمین مورائیکی و دارای تنوعات قومی، زبانی و دینی را یکشکل کند اما با شکست مواجه و خارج شد.چرا ؟!
چون #سیمان ندارد و گروههای مختلف اجتماعی نقطه مشترکِ خودساخته و مورد توافق ندارند!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 جاسوسانِ پژوهشگر!
🔻غرب آسیا، مورد مطالعه دقیق متفکران علوم اجتماعی غربی قرار گرفته و اطلاعات ریز و درشت و حساسیتهای جوامع آن، برای استفاده دولتها، به شکل پروژه تحقیقاتی و علمی تهیه شده!
♦️غرب آسیا یا همان خاورمیانه (که دیگر نباید بکار ببریم)، یکی از مناطق مهم جهان، به دلیل تنوعات قومی، زبانی و دینی، دارای شکلی #موزاییکی است که بعد از فروپاشی عثمانی، #استعمار، این تنوعات را به موزاییکهای #نچسب تبدیل کرد و شکافهای طبیعی را فعال بجا گذاشت که بتواند در مواقع خاص، از آن برای بینظمی و فشار، بهره ببرد!
🔻مصداق بارز جامعهی نچسب، #لبنان است که حتی زبان مشترک هم توان کنارِ هم گذاشتن مردم آن با ادیان مختلف را نداشته است. با اینکه قانون اساسی لبنان تلاش کرده تا میان 18 دین رسمی که از جمله مارونی و ارتدکس ، مسیحیان، سنی و شیعه و دروزی، تقسیم قدرت را فراهم کند، در عمل شکست خورده است.
لبنان، تحت قیمومیت #فرانسه بوده و فرانسه آن را طوری طراحی کرده که اجماع سیاسی در بیشتر مواقع، با شکست روبرو شود، در تعیین نخست وزیر با مشکل مواجه شده و ساختار سیاسی آن طوری است که روسای جمهور فرانسه در آن اعمال نفوذ می کنند و این امری طبیعی است!
یا مثلا #عراق، با دیکتاتوری و از بالا منسجم بود اما با سقوط صدام، به دلیل ناتوانی در اجماع سیاسی، سالها مورد اشغال قرار گرفت، داعش را به خود دید و تا آستانه نابودی رفت. همچنین کردستان عراق، عملا خودمختار رفتار میکند و برای دولت مرکزی خط و نشان میکشد!
♦️ایران، شرایط متفاوتی دارد...
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰علی کریمی میخواهد سیمان را بِکند!
🔻جامعه ایران اما، خاص است، بیشتر شکافهای اجتماعی آن طبیعی بوده و مردم آن، از هزار سال پیش تاکنون با #تساهل در کنار هم زیست داشتهاند. هرچند که تلاش هایی برای سواستفاده از این شکافها شده و حتی با اینکه روایت مسلط این است که در دوره پهلوی اول، با چسب قدرت دولت مرکزی از تجزیه جلوگیری شد اما سیاستهای یکدستسازی لباس و فرهنگ، عملا فعال شدن این شکافها را باعث شد. در مجموع زیرساخت اصلی جامعه ایران یعنی دین و ایرانیت اجازه گسست نداد!
جامعه ایران، هم با چسب قدرت مخصوصا #صفویه و هم سیمانِ خودساخته، شکل گرفته طوری که در هر موزاییک و ریزموزاییکها آن، آیینها و مناسک خاص خود را دارد! به عنوان مثال عزاداری #محرم، در هر منطقه، در هر شهر و حتی روستاهای نزدیک بهم مناسک منحصر به فرد خود را داراست!
🔻همه ما میدانیم، این بنده خدایی که اسمش آورده شد، قدرت تشخیص هر از بر را ندارد چه برسد به اینکه بخواهد سیمان، بکند! همان محققان جاسوس، با توجه به برآورد شرایط و محاسبات اجتماعی، به او و امثالهم، خروجیهایی تحت عنوان استوری و... می دهند که در آن لحظه، ضربهای وارد کند. هرچند #نقطهزنی میکنند اما سیمانِ جامعه ایران با خون محکم شده و قوام یافته است و در دستگاههای تحلیلی علوم اجتماعی غرب قابل تجزیه و تحلیل نیست!
محاسبه دقیق اما ناکارآمد...
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰خیر مقدم به عزیزان تازه وارد...🌱
مطلب مربوط به توضیح شکافهای اجتماعی با مورد مطالعاتی #مهسا_امینی را از اینجا بخوانید.
مطلب مربوط به طرح موزاییکی غرب آسیا را از اینجا...
مطلب #بازاری_شدن جامعه ایران را از اینجا
🆔 @namiramag 👈 عضویت
9.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 مجری فاکس نیوز میگوید ترودو از #چندگانگی_فرهنگی دم میزند ولی در حقیقت به دنبال دیکتاتوری عقاید است!
🔻حالا که لطف کردید و دو مطلب بالا را مطالعه کردید، این فیلم که توسط @shidtv تهیه شده است، را ببینید.
@shidtv
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 تا حالا درباره این موضوع فکر کردهاید که کشوری مثل #کانادا، چگونه سالانه چند صد هزار مهاجر با فرهنگهای مختلف را به عنوان شهروند، میپذیرد؟!
چگونه فرهنگها و نژادهای مختلف، سازماندهی میشوند؟!
یکی از دغدغههای مهم در علوم اجتماعی، #مدیریت چندگانگی فرهنگی است که با مورد مطالعاتی کانادا، توضیح داده میشود!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰آتش زدن قرآن؛ چرا در سوئد و کشورهای اسکاندیناوی؟!
(۱) اول از همه باید به بحث قبل رجوع کرده و به موضوع چند فرهنگی در کانادا، پرداخته شود تا به تعریف کنترل و مدیریت و تفاوت آن با هدایت کردن، برسیم و همینطور ببینیم غرب، چگونه کنترل و مدیریت کرده و با شکافهای اجتماعی که حاصل مهاجر پذیری است چه میکند؟! آیا موفق بودهاند؟!
🔻 شما یک پادگان نظامی را در نظر بگیرید که سربازهایی با فرهنگهای مختلف پذیرش میشوند. پادگان برای یکجهت کردن و #مدیریت سربازها، در دوره آموزشی (دوماهه)، قوانین سفت و سختی را تحمیل میکند و کنترلشان را با تنبیهِ همه به علت تخلف یک نفر، انجام میدهد!
🔻حالا کشور کانادا را در نظر بگیرید که از یکسو به جمعیت نیاز دارد تا چرخ اقتصاد خود را بچرخاند و از یکسو به پذیرش افرادی دست میزند که چندفرهنگی هستند چرا که طبیعتا از جوامع همسو با خود نمیتواند جذب کند و تقاضایی هم صورت نمیگیرد!
اما افراد چند فرهنگی به صرف انگیزه رفاه و سود، میتوانند با ایجاد #هویت واحد، به کانادا احساس تعلق کنند و آن را میهن خود بدانند؟! خیر. تجربه فرانسه نشان میدهد که مهاجران نه تنها در فرهنگ تحمیلی از بالا، مقاومت میکنند که فرهنگ خود را به دیگری، منتقل نموده و برای فرهنگ غالب فرانسوی چالش ایجاد کرده اند.
♦️در #سوئد، قرآن سوزی رخ میدهد تا جلوی به چالش کشیده شدن فرهنگ غالب، گرفته شود، مدیریت اتباعش، آسان باشد و آن ها را به سمت مورد نظر خود هدایت کند!
فرد آتشزننده چه ویژگیهایی دارد؟!
مهاجر عراقی، که همجنسباز هم است و قرآن را به عنوان نماد اسلام به آتش میکشد. این عمل سه نشانه دارد. اشاعه همجنسبازی، جامعه را به سمتی هدایت میکند. دوم اینکه اسلام را به عنوان چالشگر اصلی مورد هدف قرار میدهد تا موج اسلامهراسی ایجاد کند و در آخر جوامع غرب آسیا را تستی کرده باشد!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 مورد مطالعاتی کانادا؛
(۲) سالهاست که برخی سیاستمداران بلندپایه کانادایی بر پدیده «چندفرهنگی» و ساخت #ملت کانادایی تاکید دارند. اما آیا کانادا، واقعا جامعهای #متکثر و در عین حال دارای #هویت_واحد است؟ پاسخگویی به این سئوال با در نظر گرفتن واقعیتهای جامعه کانادا ممکن است چندان آسان نباشد.
تصویب #قانون سکولاریسم ( برخی کارکنان دولت را از پوشیدن نمادهای مذهبی منع میکند) یا آزمون ارزشها به این معنی که برای اطمینان از آشنایی متقاضیان مهاجرت به ارزشهای جامعه طراحی شده، از جمله اقداماتی است که کانادا، برای ایجاد ارزشهای زیربنایی (سیمان) انجام داده است!
واژگانی نظیر «ملیگرایی»، «میهندوستی» و «چندفرهنگی» در دنیای توسعهیافتهها بارها و بارها شنیده شده.
اما مشکلی در این میان وجود دارد و آن هم اینکه هر کدام از این کلمات، معانی و تفسیرهایی متفاوت دارند که شاید درک عامه مردم از آنها، با واقعیتها متفاوت باشد.
چندفرهنگی در کانادا بر اساس تعریف دوباره دولت فدرال در سال ۲۰۱۱ دربردارنده «بهبود عملکرد نهادها به منظور تامین نیازهای جمعیت متنوع» است. اما این امر به این سادگیها هم نیست. مطالعات نشان داده که قضات، پیشینه فرهنگی فرد مجرم را به عنوان یکی از عوامل مشدده و یا کاهشدهنده مجازات در نظر میگیرند.
البته این بحثها فقط محدود به کانادا نمیشود. اظهارات بوریس جانسون (نخستوزیر بریتانیا) که گفته بود مهاجران برای اینکه احساس بریتانیایی بودن داشته باشند، به یادگیری زبان انگلیسی بپردازند! جانسون زبان را عامل احساس تعلق به بریتانیا میدانست که البته انگلستان، نتوانسته با این عامل، احساس تعلق را بوجود آورد و با چالش زیادی روبرو است!
همچنین بدون داشتن یک یا دو زبان مشترک و نیز ارزشهای بنیادین مشترکی نظیر برابری جنسیتی، جدایی دین از دولت و نیز وفاداری به نهادهای حاکمیتی، نمیتوان آیندهای یکدست و ادغامشده را تصور کرد.
🔻کانادا کوشیده مردم خود را در یک موزاییک فرهنگی از تنوع و تحمل جای دهد اما سیاستها برای حفظ هویت جمعیت گسترده کانادا، چیزی جز مشکل در سطوح مختلف ایجاد نکرده است.
_____________________ـ
🔴 مجله نامیرا؛ مبحث شکافهای اجتماعی و طرح موزاییکی جوامع
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 #سوئد ۱۰ ميليون جمعيت و بيش از ۸۰۰ هزار مسلمان دارد كه اين تعداد تا سال ۲۰۵۰ به ۳ تا ۵ ميليون مسلمان خواهد رسيد!
اينکه در خبرها چند وقتی است، نام این کشور با قرآن سوزی و برگزاری مسابقات سكس، گره خورده است، یک، برای تایید گرفتن و عضویت در #ناتو و دیگری همان موردی که گفته شد جلوگیری از به چالش کشیده شدن توسط اسلام است!
♦️ جهان در حال #سنگربندی شدن است و نقاط مشترک و افتراق این سنگربندیها، تایید و یا مخالفت با #همجنسبازی است!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
.
🔰 #آموزش یک نکته مهم؛
برای تحلیل مسائل باید به سه سطح فردی، اجتماعی و سیاسی توجه کرد.
مثلا، رشد پدیدهی دورههای توسعه فردی، چه تاثیری در فردیت، مناسبات اجتماعی و
در آخر نوع نگاه ما به سیاست دارد...
با این مقدمه به مطلب بعد، با عنوان
«برای محرم چه نقشهای دارند؟!» توجه کنید 🙏
🆔 @Namiramag 👈 عضویت
🔰برای محرم چه نقشهای دارند؟!
🔴 (۱) ورود غیر متخصصانه درباره محرم و مسائل دینی جائز نیست و کار هر شخصی هم نیست اما به لحاظ کارکرد آن در نظام اجتماعی میتوان آن را مورد بررسی قرار گیرد!
اول اینکه محرم و گسترش عزاداریها، یک پاتک به جریان مقابل خود بود و تمام ساحات اجتماعی جامعه و همه جوامعی که درگیر آن شدند را تحت تاثیر قرار داد! مراسمات و عزاداریهایی که در سه سطح فردی، اجتماعی و سیاسی تاثیرگذارند.
در سطح #فردی، موجب پالایش روح میشود و در سطح #اجتماعی، با گرد هم آمدن افراد، موجب ایجاد مناسبات دینی و مهمتر از همه ایجاد یک نابازار میشود! در نهایت، برای نظام سیاسی، برنامه داشته و با آن چالش دارد!
🔻اما نقشه و پاتک طرف مقابل بهم زدن تعادل این سه سطح است و با پولپاشی در هیئتها، سطح #فردی را هدف قرار میدهند و هیئت را به یک کلیسای مسیحی برای #تخدیر افراد و دوری از فشارهای روزمره به خصوص فشارهای ناشی از مدرنیته، تبدیل میکنند.
یا در سطح #اجتماعی، آن را تبدیل به بازاری برای عرضه و تقاضا اقتصادی و کسب سود بدل می کنند. برای کسب سود بیشتر باید محل و یا دکانِ ارائه خدمات و محصولات متنوع برای افراد متنوع باشد تا با ایجاد تقاضای بیشتر، افراد بیشتری را جذب کرد. این یعنی ارائه خدمات و یا همان ارائه مطالبی که ممکن است التقاطی بوده و منطبق با حقیقت نباشد و به مرور زمان، انحراف رخ میدهد!
در سطح #سیاسی نیز، از وجه ظلمستیزی آن برای حمله به نظام استفاده میشود!
🆔 @namiramag 👈 عضویت