🔰 دلار؛ کمِـدی تراژیـک جمهـوری اسـلامی!
♦️ درحالی که همه، حتی آنها که خودشان را
به آن راه زدهاند، برای نظم جدید جهانی آماده
میشوند و زمینه ترتیبات نهادی و قانونی در
سطح بینالملل در حال بارگذاری است، هنوز در
ایران که خود، از عاملان و مسببین نظم جدید
است، در حوزه اقتصادی، بعضی وضعیت خود را به نظم قدیم و کهنه گره زده اند و راهی برای
فشار بر خود باز گذاشته است!
♦️ حفظ #دلار در معادلات و معاملات اقتصادی داخلی که سر منشا آن، پتروشیمیها هستند، یعنی اجازه دادن به دشمن و رهبران نظم کهنه برای فشار بیشتر و بیشتر! دلار زدایی را صرفا با حذف واژه دلار از مکاتبات اداری اشتباه گرفتهاند و همه چیز بیشتر به کمدی تراژیک شبیه است!
♦️ دلار، مهمترین ابزار رهبر نظم قدیم یعنی آمریکا برای سلطه و فشار در جهانی است که به لحاظ فرهنگی، بهداشتی و معنایی در حال یکدست شدن بود. قبلا درباره یکدستسازی سبک زندگی [لینک] در جهان صحبت کردیم و گفتیم که چگونه همه تسلیم این پروژه شده بودند بجز نقاطی از جهان که حتی با فشار و ارعاب هم تسلیم پروژه نشدند اما هنوز آخرین ابزار ایالات متحده یعنی دلار برای فشار و سلطه وجود دارد که در جمهوری اسلامی با حفظ این ابزار، میل به فشار و تجاوز به خود، به وضوح دیده می شود! این یعنی طنز تلخ و یک نمایش کمدی تراژیک جمهوری اسلامی!
🆔@Namiramag
Salar Aghili - 06 - Tasnif E Shahe Shemshadeh Gandom.mp3
6.81M
شاهکار حافظ که گفته میشه برای
حضرت ابوالفضل سروده!
ادیبان و فضلا اگر شما اطلاعات دقیقتری دارید بفرمایید 🌱
🆔@namiramag
Alireza.Eftekhari.Kaman.Abroo(128).mp3
7.04M
🎶 «کمان ابرو» با صدای
علیرضا افتخاری
که دوستان گفتن این شعر
سرودهی حافظ
برای حضرت عباس ع هست
و سروده قبلی برای امام حسین ع بود
🆔@namiramag
🔰 بالاتر از آزادی منفی؛ خر تو خری!
♦️ در فلسفه سیاسی لیبرالیسم، دعوا بر
سر آزادی منفی و آزادی مثبت است!
منفی یعنی هیچ عاملی مانع عمل و اراده شما نباشد و در یک جامعه باز، هرکس هر آنچه میتواند انجام دهد. مثبت یعنی حداقل یک عامل خارجی مثل قانون مانع عمل شما شود!
♦️در وضعیتی هستیم که دولت و اقتصادش به حدی باز شده که ملت سرمایه خود را بدون هیچ بازخواستی خارج و در ترکیه و کانادا سرمایهگذاری میکند. وضعیتی عجیب که تجزیه طلبها کتاب چاپ میکنند و در دانشگاهها کرسیهای تجزیه طلبی برگزار میکنند و استاد رسمی دانشگاه، صادق زیباکلام، سالها با خانواده تجزیه طلب بارزانی در اربیل رفت و آمد داشته و رسما سخنگوی اسراییل در داخل شده است!
آیا فقط همین یک زیباکلام در دانشگاهها به نفع دشمنان تاریخی ایران، لاطالئات میگوید؟!
♦️ این وضعیت نه در قالب آزادی منفی و نه مثبت قابل تحلیل است.
این وضعیت چیزی است موسوم
به خر تو خری که در هیچ جای جهان وجود ندارد!
🆔@namiramag
🔰 بردگی اختیاری!
♦️در زمانی که برده داری در آمریکا قانونی و رایج بود، زن سیاهپوستی بنام «هریت تابمن» که خود یک برده فراری بود، به همراه جمع دیگری از انسانهای شریف و سفید پوست آمریکایی گروهی مخفی را راهاندازی کردند، به نام «خط نجات» یا سازمان «راه آهن زیرزمینی»!
|«خط نجات»، بردگان سیاهپوست را از روی مزارع برده داران، فراری میداد و مخفیانه بسوی کانادا و ایالات شمالی میبرد که در آنجا بردهداری نبود!
عملیات نجات بردگان بسیار پیچیده و خطرناک بود و در هر مرحله ای اگر لو میرفت، هریت تابمن و یارانش همگی دستگیر و تیرباران میشدند.
🔻سالها بعد که بردگی در آمریکا ملغی شد و بردگان آزاد شدند، از هریت تابمن پرسیدند :
«سخت ترین مرحلۀ کار و عملیات شما برای نجات بردگان چه بود؟»
هریت عمیقاً به فکر فرو رفت و با اندوه گفت :
« قانع کردن یک برده به اینکه تو برده نیستی و باید آزاد باشی...»
پن: عکس زلنسکی که مثل بردهها کنار
میز بایدن ایستاده، مرا یاد این دیالوگ انداخت!
🆔@namiramag
🔰 قبلا هم ترامپ اینگونه رییسجمهور صربستان را تحقیر کرد!
♦️ ایالات متحده، بیشتر به دنبال نمایش است. سیاستشان هم هالییودی است و تصویر مهمترین ابزار برای رعب و وحشت برای از پیش تسلیم شدن ملتهاست !
🆔@namiramag
🔰 سلام دوستان 🌱
اقتصاد (دلار) در کنار فرهنگ دومین ابزار
غرب برای یکدست سازی جهان، در آستانه
کم رنگ شدن از مبادلات تجاری در جهانه!
🔺 دوستانی که روند کانال رو نمیدونن
از این لینک شروع کنن! 👈 [لینک]
تا در ادامه در مورد خود دلار صحبت
کنیم که البته تخصصی نیست
و با زبان ساده گفته شده
🆔@namiramag
🔰 امشب درباره معنی پول،
برتون وودز، پول بدون پشتوانه و ...
صحبت میکنیم!
از شما عزیزان هم بابت صبر و شکیباییتون
بابت تحمل تبادلها سپاسگزاریم🌱🙏
🆔@namiramag
🔰اول اینکه بدونیم پول یعنی چه؟!
♦️در ابتدا پولی وجود نداشت و مردم، کالا و خدمات خود را باهم مبادله میکردند. شرایط اینطور بود که هر فرد چیزهایی داشت که مازاد بر نیاز خودش بود و در عین حال به کالا یا خدمات شخص دیگری نیاز داشت. همانطور که عقل سلیم به آنها میگفت، مردم شروع به تبادل کالاها و خدمات خود کردند تا نیازهای خود را برآورده کنند.
به این سیستم «سیستم دادوستد پایاپای» نیز میگویند. در اغلب کتابهای اقتصادی، تاریخچه پول از همین سیستم کالا به کالا آغاز میشود.
🔺بخش بزرگی از تاریخچه پول به سکههای فلزی اختصاص دارد که هزاران سال به عنوان پول رایج مورد استفاده مردم قرار میگرفتند.حکمرانیها و پادشاهیهای مختلف شروع به ضرب سکههایی با وزنهای مختلف و با مهر خود بر روی آنها کردند. این مهرها وزن سکهها و همچنین اعتبار آنها را مشخص میکرد.ارزش هر سکه بر اساس ماده فلزی که از آن ساخته شده بود و همچنین وزن آن، تعیین میشد.
♦️این سکهها در ابتدا از طلا و نقره و مس ساخته میشدند، زیرا مردم میدانستند این فلزات نسبت به سایر فلزات کمیابترند و همچنین در مجاورت با هوا خوردگی ندارند، یعنی وزن آنها ثابت میماند و به مرور زمان تغییر نمیکند.این سیستم تحول بزرگی در سیستم مالی و مبادلات ایجاد کرد.
🆔@namiramag
🔰پول بدون پشتوانه؛ 💱
پول فیات (Fiat Currency) به واحد پولی گفته می شود که دولتها آن را منتشر میکنند اما پشتوانه فیزیکی (مانند طلا، نقره) ندارد. ارزش این نوع پول بهجای آنکه وابسته به ارزش ذاتی داراییهایی دیگر بهعنوان پشتوانه باشد، ناشی از ارتباط بین میزان عرضه و تقاضا است.اولین استفاده از چنین نوع پول در چین در سال ۱۰۰۰ میلادی بودهاست و از آن زمان بهطورکامل در تمام نقاط دنیا مورد استفاده قرار گرفته و
می گیرد. مهمترین خطر این نوع پول، تورم سرسامآور به دلیل عدم وجود هرگونه محدودیت بر حجم نقدینگی است.
🆔@namiramag
🔰 کنفرانس برتون وودز؛
♦️هفتصد و سی نماینده از ۴۴ کشور جهان در اواخر جنگ جهانی دوم و در بيست و دوم جولای سال ۱۹۴۴ (۳۱ تیر ۱۳۲۳)،به منظور برگزاری «کنفرانس پولی و مالی ملل متحد» در هتل «مونت واشینگتن» واقع در برتون وودز در ایالت «نیوهمپشایر» (New Hampshire) آمریکا گرد هم آمدند تا یک نظام پولی جدید را شکل دهند. در واقع، نمایندگان از کشورهای تحت حمایت متفقین جنگ جهانی دوم به برتون وودز آمدند تا برای مشکلات اقتصادی خود راهحلی پیدا کنند. متفقین کشورهایی بودند که در جنگ جهانی دوم علیه متحدین (آلمان، ایتالیا و ژاپن) جنگیدند. آمریکا، روسیه و بریتانیا مهمترین کشورهای عضو متفقین بودند، اما کشورهای دیگری به این سه کشور کمک میکردند ...
♦️ نتیجه امضای این توافقنامه، به طور خلاصه به این شرح بود:
تمام کشورهای امضاکننده توافق برتون وودز، به جای طلا دلار ذخیره کنند و آمریکا به میزان دلارهای صادرشده، در خزانه خود طلا نگهداری کند. بانکهای مرکزیِ کشورهای امضاکننده توافق برتون وودز میتوانستند هر وقت که اراده کنند، ذخاير دلار خود را با مراجعه به بانک مرکزی (فدرال رزرو) آمريکا به طلا تبدیل کنند. آمريکا، با تکيه بر اين تعهد، در عمل به تنها ضامن نظام پولی بينالمللی بدل شد. براساس این توافق، بانکهای مرکزی کشورها متعهد میشدند که نرخ تبادل را بین ارز رایج خود و دلار آمریکا ثابت نگه دارند.
پیش از برتون وودز، اکثر کشورها از استاندارد طلا پیروی میکردند. به این معنی که هر کشوری تضمین میکرد ارز خود را به اندازهی پشتوانهی طلای موجود در خزانهاش صادر کند. اما پس از برتون وودز، اعضا موافقت كردند كه ارز خود را نسبت به دلار آمریکا بسنجند، نه طلا. اما همچنان به نوعی استاندارد طلا برقرار بود.
🆔 @namiramag