✨با مرگ کجا سود کُنَد قلعه ی محکم ✨
🌹أيْنَما تَكُونُوا يُدْرِكْكُمُ الْمَوْتُ وَ لَوْ كُنْتُمْ في بُرُوجٍ مُشَيَّدَةٍ [78-نساء]
☘ هرجا باشيد، مرگ شما را در مىيابد؛ هرچند در برجهاى محكم باشيد.
🌷حمزةُ بنحمران نقل میکند: امام صادق (علیه السلام) فرمود: هنگامیکه امام حسین (علیه السلام) از مدینه حرکت نمود، گروههایی از جن که مسلمان بودند به حضور امام حسین (علیه السلام) مشرّف شدند و گفتند: «ای سیّد ما! ما شیعه و انصار تو هستیم. هر امری که داری و هرچه که میخواهی به ما بفرما! اگر تو ما را به قتل کلیه ی دشمنانت مأمور فرمایی و در همین مکان باشی ما برای تو کافی خواهیم بود».
🌺امام حسین (علیه السلام) به آنان جزای خیر داد و فرمود: «آیا قرآنی را که خدا بر جدّم نازل کرده قرائت نکردهاید که میفرماید: أَیْنَما تَکُونُوا یُدْرِکْکُمُ الْمَوْتُ وَ لَوْ کُنْتُمْ فِی بُرُوجٍ. و نیز میفرماید: کسانی که کشته شدن بر آنها مقرّر شده است از خانه به سوی آرامگاه خود بیرون میرفتند.
🌸 اگر من در مکان خود بمانم پس این مردم چگونه آزمایش خواهند شد؟ و چه کسی در بقعه ی من که در کربلا است ساکن خواهد شد؟ درصورتیکه خدا در موقع گسترش زمین آن بقعه را برای من انتخاب نموده و آن را پناه گاهی برای شیعیان ما قرار داده و در دنیا و آخرت برای ایشان محلّ امن و امان خواهد بود.
نکات مهم روایت:
✅۱. امام علیه السلام به غیب آگاهی دارد. بر طبق روایت مذکور، حضرت محل شهادت و دفن خود را می داند و این برخلاف نظر اهل سنت و وهابیت است که علم به غیب را فقط مختص به خدا می دانند.
آگاهى از غيب به طور مطلق و بدون هيچ گونه قيد و شرط از آن خدا است، ولى او هر مقدار از اين آگاهى را مصلحت ببيند، در اختيار پيامبران و اولياى خود مى گذارد. بنابراين، هيچ گونه تضادى ميان آياتی كه نفى علم غيب از پيامبران مى كند، و آيات يا رواياتى كه آگاهى بعضى از غيوب را به پيامبران يا امامان عليهم السلام نسبت مى دهد وجود ندارد. آگاهى از اسرار غيب، بالذات مخصوص خدا است، و ديگران هر چه دارند بالعرض و از طريق تعليم الهى مى باشد، و به همين دليل، محدود به حدودى است كه او اراده مى كند.
✅ ۲. طبق فرموده حضرت، کربلا محل امن و امان مردم در دنیا آخرت و پناه گاه شیعیان است. به همین خاطر است که امام باقر علیه السلام فرمودند:« شیعیان ما را امر کنید که به زیارت قبر حسین بن علی علیهما السلام بروند». به فرموده امام هادی سلام الله علیه در زیارت جامعه کبیره، امام پناه گاه مردم است. ماموریت امام علیه السلام این است که انسان ها را به وادیِ امن الهی برساند. لذا توصیه می کند به زیارت امام حسین علیه السلام.
🤔🤔 حالا شاید بپرسید ما از اینجا چطور امام حسین علیه السلام را زیارت کنیم؟
اینم جواب👇👇
🤲ابن ابی عُمَیر از هشام روایت کرده امام صادق(علیهالسلام) فرمود: هرگاه راه یکی از شما دور و از خانهاش تا قبور ما مسافت زیادی باشد، به پشت بام بلندتر خانۀ خود بالا رود و دو رکعت نماز بخواند و به سلام کردن به سوی قبرهای ما اشاره کند، به درستی که آن نماز و سلام به ما میرسد.
👌👌امشب، شب زیارتیِ امن و امان عالَم است...
📚بحار الانوار، ج۴۴، ص۳۳۰.
📚تفسیر نمونه، ج۹، ص۱۰۲.
📚کامل الزیارات، ص۱۲۱.
🌐 پایگاه اطلاع رسانی استاد #شیخ_حسین_انصاریان
#آیه
#ماه_مبارک_رمضان
#روز_پنجم
ما را دنبال کنید در 👈👇
🆔 @nardeban_sooud
۱۸ فروردین ۱۴۰۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤آیت الله ناصری حفظه الله
🌹 نماز قبل از افطار 🌹
😔دعای برای فرج امام عصر ارواح العالمین له الفداء
🤲سلامتی و تعجیل در فرجش صلوات
#کلام_بزرگان
#جمعه_های_دلتنگی
#نردبان_صعود
╭━🍃━⊰❤️⊱━🍃━╮ https://eitaa.com/joinchat/1948975268C5a01eb164a
╰━🍃━⊰❤️⊱═🍃━╯
۱۹ فروردین ۱۴۰۱
✨بطلان تثلیث مسیحیان✨
🌹لقَدْ كَفَرَ الَّذينَ قالُوا إِنَّ اللهَ ثالِثُ ثَلاثَةٍ وَ ما مِنْ إِلهٍ إِلاَّ إِلهٌ واحِد...[73-مائدة] مَا الْمَسيحُ ابْنُ مَرْيَمَ إِلاَّ رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ وَ أُمُّهُ صِدِّيقَةٌ كانا يَأْكُلانِ الطَّعامَ انْظُرْ كَيْفَ نُبَيِّنُ لَهُمُ الْآياتِ ثُمَّ انْظُرْ أَنَّى يُؤْفَكُون[75-مائدة]
🌸آنان كه گفتند : خدا يكى از [ اين ]سه تاست [ پدر ، پسر ، روح القدس ] يقيناً كافر شدند ، و حال آنكه هيچ معبودى جز خداى يكتا نيست.
🌸مسيح ، فرزندمريم جز فرستاده اى [ از سوى خدا ] نيست كه پيش از او هم فرستادگانى گذشته اند . و مادرش زن بسيار راستگو [ و درستكارى ] بود . هر دو غذا مى خوردند . با تأمل بنگر چگونه دلايل را براى آنان بيان مى كنيم ؛سپس با دقت بنگر كه آنان چگونه منحرف مىشوند ؟ !
🔸دو آیه شریفه در مورد مهمترین اعتقاد مسیحیان که عبارت باشد از تثلیث، نازل شده و آن را باطل کرده است.
▪️یهودیان در تحقیر عیسی و مادرش علیهما السلام افراط کرده و مسیحیان در تعظیم آن دو. یهودیان نعوذ بالله به مادر حضرت نسبت ناروا دادند و عیسی علیه السلام را مولود نامشروع دانستند و مسیحیان از طرف دیگر این دو را در حد الوهیت و خدایی بردند.
👈ضرب المثل زیبایی رایج است که «اندازه نگهدار که اندازه نکوست»
🌷امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند: «دو گروه در مورد من هلاک می شوند: دوست افراط کننده [که مرا تا الوهیّت و خدایی بالا می برد] و دشمن افراط گر [که مرا از جایگاهی که دارم تنزّل می دهد]».
🌿خداوند متعال سه دليل مى آورد كه عيسى عليه السلام خدا نيست:
1. او از مادر متولد شد و پسر مريم است.
2. پيامبرانى مثل او نيز بوده اند و او بى همتا نيست.
3. او هم مانند ديگران نياز به غذا داشت
🤔چرا خداوند متعال از میان همه افعال عیسی علیه السلام خوردنش را به رخ مسیحیان کشاند؟
👈 جواب: خوردن بیشتر از بقیه ی افعال انسانی بر مادی بودن و احتیاج دلالت دارد. حتی امام رضا علیه السلام این خوردن را تفسیر به قضای حاجت کردند. زیرا کسی که می خورد، نیاز به تخلیه هم دارد.
👌خب واضح و روشن است که احتیاج و مادی بودن با الوهیت و خدایی منافات دارد. زیرا وجود مادّی به جز حاجت و فقر چیزی ندارد، برای همین خداوند متعال می فرماید: «ای مردم، شما نیازمند به خدا هستید و فقط خدا بی نیاز و ستوده است».
🌺جایگاه زن در قرآن:
👑 خداوند متعال در این آیه تجلیل می کند از حضرت مریم سلام الله علیها و او را صدّیقه معرفی می کند که مرحوم شیخ طوسی رحمة الله عليه دو احتمال در معنای این واژه می دهد:
✅ 1-ایشان آیات پروردگارش را تصدیق کرد. این احتمال با آخِرین آیه سوره تحریم همخوانی دارد که در مورد ایشان بیان می فرماید که « دامان خود راپاك نگه داشت و در نتيجه از روح خود در او دميديم و كلمات پروردگارش و كتابهاى او را تصديق كرد و از اطاعت كنندگان [ فرمان هاى خدا ]بود»
✅ 2-صدیقه معرفی شد به خاطر کثرت صدق و راستگویی و عظمت منزلتش.
💐این مقام رفیع یک زن در قرآن است! زن می تواند به بالاترین درجات معنوی برسد تا آنجا که خدا ثناگویش باشد. حال این را مقایسه کنید با دید غرب به زن که به قول رهبر انقلاب، نگاهی منحط، ناقص، گمراه کننده و غلط است.
🤦♀نگاه غرب به زن یک نگاه کاملا استثماری اعم از کاری و جنسی است. امروزه زن به عنوان یک کالا و ابزاری برای جلوه گری تبدیل شده است، تا فروش محصولات شرکت های مختلف را تضمین کند.
🤔آیا این شخصیت و ارزش یک زن است؟!
👌اسلام زیباترین دید را به انسان ها دارد چه مرد و چه زن.
📚المیزان، ج۳، ص۲۸۹.
📚تفسیر الکاشف، ج۳، ص۱۰۳.
📚التبیان فی تفسیر القرآن، ج۳، ص۶۰۵.
📚تفسیر نور، ج۲، ص۳۴۸.
#آیه
#ماه_مبارک_رمضان
#روز_ششم
ما را دنبال کنید در 👈👇
🆔 @nardeban_sooud
۱۹ فروردین ۱۴۰۱
۱۹ فروردین ۱۴۰۱
❤️خداوندا تو را شاکریم که توفیق درک سحرگاه روز هفتم #ماه_رمضان را نصیب ما کردی
💚 از تو میخواهیم توفیق روزهای دیگر #شهر_الله_الاکبر را نیز نصیب ما بکنی
💙 برحمتک یا ارحم الراحمین
✍ از همه شما مخاطبین همراه و گرامی تقاضا دارم انتقادات و پیشنهادات سازنده خود را به ادمین کانال اعلام بفرمایید.👇👇
@velayat_1
🌹 با تشکر
#نردبان_صعود
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
https://eitaa.com/joinchat/1948975268C5a01eb164a
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
۲۰ فروردین ۱۴۰۱
نردبان صعود
رفیق روزهای بندگی PDF👆 #استاد_عابدینی 🔸کتابچه خلاصه مباحث #کتاب «آداب انس با قرآن کریم» 🔰 tamhis.i
سلام علیکم
دوستانی که هنوز این فایل مطالعه نکردن توصیه اکید دارم بهشون که حتما ببینند.👆
😉پشیمون میشید ها!
☺️خلاصه از من گفتن بود
#بهار_قران
۲۰ فروردین ۱۴۰۱
✨اکثریت، ملاک «پاک بودن و درست بودن» نیست✨
🌹قلْ لا يَسْتَوِي الْخَبيثُ وَ الطَّيِّبُ وَ لَوْ أَعْجَبَكَ كَثْرَةُ الْخَبيثِ فَاتَّقُوا اللَّهَ يا أُولِي الْأَلْبابِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (مائده/100)
بگو پاک و ناپاک روی زمین * مساوی نباشد بطور یقین
اگرچه که ناپاک بینی بسا * ز کثرت برآید شگفتی تو را
بترس ای خردمند از آن کردگار * که تا در دو گیتی شوی رستگار
🔹گاهی بعضی از مردم تحت تاثیر جمعیت و تمایلات اکثریت قرار می گیرند و تصور می کنند اگر اکثریت به هر مطلبی تمایل پیدا کردند این نشانه ی قطعیِ درست بودن آن مطلب است، در حالی که چنین نیست.
👈قرآن کریم بارها «اکثر الناس» را توبیخ کرده که چرا ایمان نمی آورند، چرا فهم ندارند، چرا علم ندارند، چرا شاکر نیستند، و این یعنی خداوند متعال دست رد به سینه ی اکثریتی از مردم می زند که حول محور حق نباشند.
🌷ملاک و معیار، حق بودن است، به قول امیرالمومنین علی علیه السلام : «اعرف الحق تعرف اهله، اعرف الباطل تعرف أهلَه». حق را بشناس اهلش را می شناسی، باطل را بشناس اهلش را می شناسی. پس لزوما کثرت، حق را به دنبال نمی آورد.
💐موارد تاریخی بسیاری نیز داریم که اکثریت، حول محور باطل بوده اند:
✅ ۱-قرآن می فرماید همه پیامبران گرفتار استهزای مخالفان بودند. پیامبران همیشه در اقلیّت بودند اما از راه حق جدا نشدند.
✅ ۲-حضرت نوح علیه السلام که به فرموده قرآن ۹۵۰ سال دوره نبوتش بوده است، ۸۰ نفر به او ایمان آوردند.
✅ ۳-امام صادق عليه السلام فرمود: حضرت يونس عليه السلام از سى سالگى تا ۶۳ سالگى تبليغ كرد، تنها دو نفر به او ايمان آوردند.
✅ ۴- بعد از نبی اکرم صلّی الله علیه و آله مولای متقیان علیه السلام سه شب در خانه مهاجر و انصار را زد و یاری طلبید، هر شب چهل نفر وعده کردند صبح شمشیر به دست بیایند اما فقط چهار نفر آمدند.
✅ ۵-امام حسین علیه السلام ۷۲ نفر یار داشتند در صورتی که در طرف مقابل ایشان، ۳۰ هزار نفر در میدان نبرد و پشت جبهه حضور داشتند.
📚تفسیر نمونه ج ۵، ص۹۳.
📚تفسیر نور ج۲، ص۳۷۹.
📚تفسیر کبیر منهاج الصادقین ج۷ ص۱۲۳.
📚ترجمه منظوم سید رضا ابوالمعالی.
#قرآن
#ماه_مبارک_رمضان
#روز_هفتم
ما را دنبال کنید در 👈👇
🆔 @nardeban_sooud
۲۰ فروردین ۱۴۰۱
2(2).mp3
8.54M
✨ماه رمضان، ماه مناجات با خدا✨
💠 خطبه اقا رسول الله صلی الله علیه و اله در آخرین جمعه ماه شعبان(قسمت دوم) 💠
🔰 «وَ ارْفَعُوا إِلَیْهِ أَیْدِیَکُمْ بِالدُّعَاءِ فِی أَوْقَاتِ صَلَاتِکُمْ فَإِنَّهَا أَفْضَلُ السَّاعَاتِ یَنْظُرُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِیهَا بِالرَّحْمَةِ إِلَی عِبَادِهِ یُجِیبُهُمْ إِذَا نَاجَوْهُ وَ یُلَبِّیهِمْ إِذَا نَادَوْهُ وَ یُعْطِیهِمْ إِذَا سَأَلُوهُ وَ یَسْتَجِیبُ لَهُمْ إِذَا دَعَوْهُ.»
🔰در اوقات نماز، دستهای خود را به دعا بردارید، زیرا که وقت نماز بهترین ساعتهاست و در این اوقات، حق تعالی با رحمت، به بندگانش مینگرد و اگر با او مناجات کنند، پاسخشان دهد و چنانچه او را ندا کنند لبیکشان گوید و اگر از او بخواهند عطا کند و، چون او را بخوانند مستجابشان گرداند.
🌹پس بباییم در این ماه بیشتر با خدای خود نجوا کنیم.
#حدیث
#مناجات
#ماه_رمضان
ما را دنبال کنید در 👈👇
🆔 @nardeban_sooud
۲۰ فروردین ۱۴۰۱
🔸 باختی! 🔸
🔹خاطره ای از آیتالله #حائری_شیرازی
🔹بعضی از روحانیون در این دهۀ محرم #تبلیغ_نرفتند، گفتند: #مطالعه_میکنیم، مباحثه می کنیم!
سالها پیش، در قم، درس مرحوم آیت الله العظمی آقای داماد شرکت می کردم. این آقایانی هم که الآن جزء رده اوّل های حوزه هستند مثل حضرت آیت الله مکارم، آیت الله آقا موسی [شبیری] زنجانی و ... در بحث فقه صبح های ایشان شرکت می کردند. بعد از ماه رمضان، رفتم درس مرحوم آقای داماد. ایشان گفت که ماه رمضان جایی برای تبلیغ رفتی؟ گفتم: نه! در حالی که در آن ماه رمضان، من به شدت مشعول مطالعه بودم و گاهی تدریس می کردم.
ایشان گفت: «کوتاهی کردی! #باختی!»
دهۀ محرم [و ماه مبارک رمضان]، وقت تبلیغ است. کسانی که می روند تبلیغ، بدانند که به درسشان افزوده می شود. به تحقیقشان افزوده می شود. خدا از جای دیگری وقت را #برکت می دهد. #جبران می کند.
هر چیزی حد خودش را دارد و حدود هر چیزی باید رعایت شود. من به هر روحانی که نرفته در روستا برای تبلیغ، می گویم «باخته»، و هر روستایی هم که روحانی نیاورده، #او_هم_باخته. بله اگر پیگیری کردید و نامه نوشتید و نشد، مسئول نیستید.
خود مرحوم آقای داماد با اینکه مرجع تقلید بود اما در مسجد بازار، منبر می رفت. روضه می خواند و گریه می گرفت. شما #چه_میدانید آن صحبت مختصری را که می کنید چه #اثری در مستمع ایجاد می کند؟!
@haerishirazi
ما را دنبال کنید در 👈👇
🆔 @nardeban_sooud
۲۱ فروردین ۱۴۰۱
✨ثواب های ده تایی✨
🌹منْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها وَ مَنْ جاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلا يُجْزى إِلاَّ مِثْلَها وَ هُمْ لا يُظْلَمُون (انعام/ 160)
☘️ هر كس نيكى آورد، ده برابرش پاداش خواهد داشت، و هر كس، كار بدى بياورد، جز به مقدار آن، كيفر نخواهد ديد، و ستمى بر آنان نخواهد شد.
💐این آیه شریفه به یکی از منّت های خداوند منّان بر بندگانش اشاره دارد، به این صورت که اگر خطا کنی یک گناه برای تو حساب می شود ولی اگر نیکی کنی ده برابر می شود.
🔸اين كه خداوند متعال در اين آيه ی شریفه پاداش عمل نيك را ده برابر وعده داده، كمترين «زیاد کردن» است، و حال آن كه در جاهاى ديگر در مقابل هر نيكى «هفتصد برابر»، «چندین برابر» و «به غير حساب» وعده داده است. چند برابر کردن پاداش نيكيها از فضل خداوند منّان، و مساوى بودن كيفر گناه از عدل خداوند سبحان است.
🌷امام سجاد أرواحنا له الفداء در حدیثی همگی ما را بیم می دهند که: « وَيْلٌ لِمَنْ غَلَبَتْ آحَادُهُ أَعْشَارَهُ »
وای بر کسی که «یکی» هایش بر «ده تایی» هایش غلبه کند و بیشتر شود. بعد سوال شد چگونه؟ حضرت فرمودند: «پناه می بریم به خداوند متعال از کسی که در یک روز ده معصیت مرتکب می شود و برای او یک حسنه واحد نمی باشد پس در اینجا سیئاتش بر حسناتش غلبه پیدا می کند».
🌺مواردی از منّت های خداوند متعال به بندگان در همین زمینه:
✅1-کسی که بگوید سبحان الله و بحمده سبحان الله العظیم و بحمده خداوند متعال برای او سه هزار حسنه می نویسد، سه هزار گناه از پرونده اش محو می کند، سه هزار درجه مقامش را بالا می برد.
✅2-هر کس دعای «اللهم أدخِل علی اهل القبور و السرور» را بعد از هر نماز در ماه مبارک رمضان بخواند، پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله فرمودند حق تعالی گناهان او را تا روز قیامت می آمرزد.
✅3-از امام صادق علیه السلام نقل شده است که فرمودند: « شخصى كه به زيارت قبر حضرت حسين بن على عليهما السّلام مى رود، زمانى كه از اهلش جدا شد با اولين گامى كه برمى دارد تمام گناهانش آمرزيده مى شود»
🤔گر گدا کاهل بُوَد، تقصیر صاحب خانه چیست؟
💐مراقب باشیم «یکی» های ما از «ده تایی» های ما بالاتر نزند.
📚تفسیر جوامع الجامع، ج۱، ص۴۲۳
📚تفسیر نور، ج۱، ص۶۳۹.
📚کامل الزیارات، ص۱۳۳.
📚معانی الاخبار، ص۲۴۸.
#آیه
#ماه_مبارک_رمضان
#روز-هشتم
ما را دنبال کنید در 👈👇
🆔 @nardeban_sooud
۲۱ فروردین ۱۴۰۱
✨دو مانع عذاب خداوند متعال✨
🌹وَ مَا کَانَ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَ أَنتَ فِیهِمْ وَ مَا کاَنَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ(۳۳- انفال)
🌷این آیه کریمه دو مانعِ نزول بلاهایی که در اثر کفر و طغیان بر سر اقوام گذشته آمد است معرفی می کند.
🔹این دو مانع نزول بلا یکی وجود رسول خدا صلی الله و علیه و آله بود که از این دنیا رخت بر بست و عالمی را در حسرت حضورش گذاشت. دیگری استغفار یا طلب بخشش الهی است که تا انسان در این عالم وجود دارد آن هم میتواند جریان داشته باشد.
💐امیرالمؤمنین علیهالسلام در کلامی گهربار این نکته را مطرح کرده میفرمایند: «کَانَ فِی الْأَرْضِ أَمَانَانِ مِنْ عَذَابِ اللَّهِ وَ قَدْ رُفِعَ أَحَدُهُمَا فَدُونَکُمُ الْآخَرَ فَتَمَسَّکُوا بِهِ»
🌸دو چیز در این دنیا میتواند مانع نزول عذاب الهی شود که یکی از آن دو رفت و دیگری همچنان در دست شماست به آن خوب چنگ بزنید و محکم آن را بگیرید.
🌺بعد فرمودند: آن امانی که از دست شما رفت رسول خدا صلی الله و علیه و آله بود و آن دیگری که همچنان در بین شماست استغفار است و بعد همین آیه را تلاوت کردند.
✅یکی از مهمترین اعمالی که در این ماه مبارک وارد شده، استغفار است. همیشه راه برگشتی هست.
#آیه
#ماه_مبارک_رمضان
#روز_نهم
ما را دنبال کنید در 👈👇
🆔 @nardeban_sooud
۲۲ فروردین ۱۴۰۱
✍ گفتگویی درباره دعای «حج» ماه مبارک رمضان
🔰 مرحوم کلينى (که رحمت خدا بر او باد) در «کتاب الصیام» کتاب شریف الکافی، بابی را با عنوان «مَا يُقَالُ فِي مُسْتَقْبَلِ شَهْرِ رَمَضَان» به یادکرد هشت دعای این ماه اختصاص داده است.
🔰ایشان در ششمین حدیث باب، دعایی را از حضرت امام صادق علیه السلام روايت کرده که مخصوص روزهای ماه مبارک رمضان و به «دعای حج» شهره شده است:
🔹 اللَّهُمَّ إِنِّي بِكَ وَ مِنْكَ أَطْلُبُ حَاجَتِي، وَ مَنْ طَلَبَ حَاجَةً إِلَى النَّاسِ، فَإِنِّي لَاأَطْلُبُ حَاجَتِي إِلَّا مِنْكَ وَحْدَكَ لَا شَرِيكَ لَكَ،
🔸 و أَسْأَلُكَ بِفَضْلِكَ وَ رِضْوَانِكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ عَلى أَهْلِ بَيْتِهِ، وَ أَنْ تَجْعَلَ لِي فِي عَامِي هذَا إِلى بَيْتِكَ الْحَرَامِ سَبِيلًا، حَجَّةً مَبْرُورَةً، مُتَقَبَّلَةً زَاكِيَةً، خَالِصَةً لَكَ، تُقِرُّ بِهَا عَيْنِي، وَ تَرْفَعُ بِهَا دَرَجَتِي،
🔹 و تَرْزُقُنِي أَنْ أَغُضَّ بَصَرِي، وَ أَنْ أَحْفَظَ فَرْجِي، وَ أَنْ أَكُفَّ بِهَا عَنْ جَمِيعِ مَحَارِمِكَ، حَتّى لَايَكُونَ شَيْءٌ آثَرَ عِنْدِي مِنْ طَاعَتِكَ وَ خَشْيَتِكَ، وَ الْعَمَلِ بِمَا أَحْبَبْتَ، وَ التَّرْكِ لِمَا كَرِهْتَ وَ نَهَيْتَ عَنْهُ، وَ اجْعَلْ ذلِكَ فِي يُسْرٍ وَ يَسَارٍ وَ عَافِيَةٍ، وَ أَوْزِعْنِي شُكْرَ مَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَيَّ،
🔸 و أَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَ وَفَاتِي قَتْلًا فِي سَبِيلِكَ، تَحْتَ رَايَةِ نَبِيِّكَ مَعَ أَوْلِيَائِكَ، وَ أَسْأَلُكَ أَنْ تَقْتُلَ بِي أَعْدَاءَكَ وَ أَعْدَاءَ رَسُولِكَ،
🔹 و أَسْأَلُكَ أَنْ تُكْرِمَنِي بِهَوَانِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ، وَ لَاتُهِنِّي بِكَرَامَةِ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ، اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا، حَسْبِيَ اللَّهُ، مَا شَاءَ اللَّه.
📌چند نکته درباره این دعا، ویژه و حائز اهمیت است:
✅1. در میان ادعیهای که مرسوم است در روزها و شبهای ماه مبارک رمضان خوانده شود، این دعا از معدود دعاهایی است که هم در معتبرترین منبع حدیثی (الکافی) وارد شده، هم آن را دو سند متقن و صحیح پشتیبانی میکند همچنین ناقلان آن (محمد بن مسلم ثقفی و ابوبصیر یحیی اسدی)، دو تن از اصحاب اجماع و از اجلای ثقاتاند:
🔺سند اول: عَلِيٌّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ مَرَّارٍ عَنْ يُونُسَ عَنْ إِبْرَاهِيمَ [ابیایوب الخراز] عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِم
🔻سند دوم: الْحُسَيْنِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ إِسْحَاقَ عَنْ سَعْدَانَ [بن مسلم] عَنْ أَبِي بَصِير
✅ 2. این، دعایی است که حضرت امام صادق علیه السلام، ملتزم به قرائت مستمر آن در روزهای ماه مبارک بودند. تعبیر دو ناقل این دعا، حاکی از این مسأله است است: «كَانَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلیه السّلامُ يَدْعُو بِهَذَا الدُّعَاءِ فِي شَهْرِ رَمَضَان»
✅ 3.دربردارنده معارف بزرگ و درخواستهایی است که با این جامعیت، در دیگر دعاهای مرسوم این ماه کمتر دیده میشود. از جمله: توحید در دعا و درخواست (در فرازهای آغازین دعا)، درخواست از خدا جهت حفظ نگاه و عفت، دعا جهت روزی کردن شهادت در راه خدا زیر پرچم رسولالله صلیاللهعلیهوآله و...
✅ 4. فقره اخیر دعا «أَسْأَلُكَ أَنْ تُكْرِمَنِي بِهَوَانِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ، وَ لَاتُهِنِّي بِكَرَامَةِ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ» (واز تو درخواست میكنم كه مرا گرامى بدارى هر چند با خوار كردن هر آنچه از خلق كه خود خواهى و مرا خوار نكنى هر چند به جهت گرامى داشتن احدى از اوليائت) که یکی از مبانی و اصول زندگی اسلامی است و باید دائما مورد توجه قرار گیرد، از فقرات منحصر بهفرد این دعاست. تبیین و شرح این فقره، مجالی وسیعتر میطلبد.
✅ 5. درباره وقت قرائت آن، اختلاف کمی در منابع حدیثی و دعایی دیده میشود؛ شیخ مفید در «المقنعة/ص314» آن را مخصوص شب اول ماه مبارک دانسته است. سیدبنطاووس در «اقبال الاعمال/ ج1ص24» آن را ویژه تمام شبهای ماه مبارک و پس از نماز مغرب اعلام کرده است. کفعمی در «البلد الامین/ص222» با جمع بین متن روایت کافی و کلام شیخ مفید در المقنعة، ورود آن را برای روزهای ماه مبارک و نیز شب اول این ماه میداند.
📎 ضمنا این دعا در قسمت "اعمال مشترک" ماه رمضان کتاب شریف "مفاتیح الجنان" با همین نام (دعای حج) آورده شده است که معمولا از خواندن آن غفلت میشود.
🔔👌 با توجه به ویژگیهای فوق، خواندن و التزام به این دعا در روزهای این ماه شریف توصیه میشود.
🌹وفقکم الله لمرضاته🌹
#حدیث
#دعای_حج
#ماه_مبارک_رمضان
ما را دنبال کنید در 👈👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1948975268C5a01eb164a
۲۲ فروردین ۱۴۰۱