📌توصیه آیت الله بروجردی به آیت الله حق شناس
▪️مرحوم حق شناس :
وقتی به امر آیت الله بروجردی، قرار شد به تهران بازگردم، ایشان زمانی را مشخص کردند که خصوصی به دیدارشان بروم.
در آن جلسه فرمود :
تنها سفارش من، این است که تعامل شما با افراد جامعه به گونهای باشد که رفتارتان بر ایمان آنان بیفزاید نه آنکه خدایی ناکرده موجب بیاعتقادی آنان به دین و روحانیت گردد.
📗بنده ی خدای کریم، ص ۳۶
#بروجردی
#حق_شناس
@narrative_1443
📌معرفی کتاب
- گفت و شنود پیرامون تاریخ و اتفاقات رخ داده در گذشته، شیرین است و جذاب.
- درسهائی از تاریخ (فارغ از بررسی سندی و علمی حکایات آن) یکی از آن کتابهایی است که کام مخاطب را با نقل حکایتهایش به قلم زیبایی که دارد، شیرین میکند.
- جای کتابهای این چنینی در بین نسل امروز که میتواند برایشان جذاب و مفید باشد و درس آموز خالی است.
- مرحوم علامه طباطبایی و آیت الله مکارم شیرازی بر این کتاب، مقدمه ای نوشته اند که در تصاویر ملاحظه میفرمایید.
#معرفی_کتاب
@narrative_1443
📌اسلام مکتب دارد
▪️مرحوم آیت الله امامی کاشانی :
پس از اينكه آقاى مطهرى از زندان آزاد شدند، براى ديدن او، به خانهشان در خيابان رى رفتيم. ايشان نقل مىكردند كه: (اينها (ساواك) به من مىگفتند كه شما اسلام را به صورت فكر به خورد مردم مىدهيد و براى آنها بيان مىكنيد. شما دين و سياست را توأم كردهايد. اين خيانتى است كه به اسلام مىكنيد.)
در چند جا من نيز شاهد ترس رژيم از اين تفكر اسلامى بودهام. مثلاً وقتى من در مسجدى، در چهارراه كوكاكولا به منبر رفته بودم، ساواكيها مرا دستگير كردند، آنها مىگفتند كه شما اسلام را به صورت مكتب و تفكر عرضه مىكنيد، من هم مىگفتم كه ما آيات قرآن را معنى مىكنيم. خلاصه رژيم و شاه نمىخواستند كه اين به صورت فكر و يك مكتب در مملكت مطرح شود.
از زمان ائمه عليهالسلام و بعد از غيبت حضرت ولىعصر(عج) كتابهايى كه علما يكى بعد از ديگرى نوشتند، همه پيرامون مكتب اسلام بود. اين سفرهاى بود كه از زمان ائمه عليهالسلام تاكنون پهن بود و از آن، تا زمان حضرت امام خمينى استفاده نشده بود.
📗خاطرات ۱۵ خرداد، دفتر اول (قم)، ص۴۹
#امامی_کاشانی
@narrative_1443
📌عروة الوثقی فقهی و عروة الوثقی اجتماعی
◾️توصیه ای به طلاب بابت مطالعه آثار سید جمال اسدآبادی
◽️استاد فرزانه محمد رضا حکیمی(ره) :
این است كه میگویم : " عالمان دین و طلاب راستین ، باید بدانند كه غیر از عروة الوثقای مرجع اسبق ، مرحوم سید محمد كاظم یزدی ، عروةالوثقای دیگری نیز هست. و برای مسلمانان و اجتماعات اسلامی ، با توجه به سیاستهای جهانی و استعمارها و تكالیف مسلمانان در این مسائل ، فروع و مسائل این عروه نیز مطرح است ، و توجه به این فروع و مسائل نیز واجب تكلیفی است . و بر عالم نظر در آنها " اوجب " است زیرا كه به حكم تجربه و مشاهده ، با هوشیاری نسبت به مسائل این عروه ( سیاسی ـ دینی ) و عمل به آنها و مقاومت بر سر آنهاست كه میتوان مسائل آن عروه را نیز داشت و عمل كرد و فرزندان را بر طبق آنها تربیت نمود . و گرنه استعمار و عوامل آن ، آن مسائل را یكی یكی ـ والعیاذ با الله ـ هدم میكنند .
این دو كتاب ، یكی شامل احكام فقهی و عبادی فردی و معاملات است ، از عالم و فقیهی بزرگ در اسلام ، و دیگری شامل احكام اجتماعی و معاملات سیاسی ـ دینی است ، از عالم اجتماعی و فیلسوفی سیاسی و بزرگ در اسلام .و این دو مقوله در صدر اسلام ـ یعنی در متن اسلام ـ یكی بوده است . سپس در روزگاران بعد ، به علت پیشامدهایی از هم جدا شده است .و همین جدا شدن، باعث بزرگترین زیانها و انحطاطها برای مسلمانان گشته است . پس اكنون چرا باید عالمان عروه فقهی تا این اندازه از عروه اجتماعی جدا و دور و بیخبر باشند ؟ و راستی ، آیا چگونه تواند بود آنهمه توجه و تدریس و تحشیه و تزاحم بر سر آن " عروه " ، و این همه بیخبری و ناآگاهی از این " عروه " ! ... ". و این است كه میگویم این كتاب ـ و امثال آن ـ باید جزو كتب درسی حوزهها قرار گیرد .
همینگونه روحانیت اسلام ، بویژه طلاب جوان ، باید درباره سیدجمالالدین و مردانی امثال او مطالعات بسیار داشته باشند ، این رهبران بزرگ و آرمانهای اسلامی و جهانی آنان را بشناسند ، و شخصیت و حماسه و جهاد اینگونه پیشوایان قرآنی بزرگ را سرمشق خویش سازند ، در آثار و اندیشههای اجتماعی آنان دقیق شوند ، افكار و تجربههای سیاسی و اجتماعی آنان را در درگیری با استعمار پیگیری كنند و بدانند. این امور برای آنان از هر چیز مفیدتر تواند بود . چرا باید افكار اجتماعی ـ اسلامی سیدجمال الدین در حوزههای علمیه درسی نباشد و مورد رسیدگی و تاسی قرار نگیرد؟
📗مصلح عالم اسلام، درباره سید جمال الدین اسدآبادی
#علامه_حکیمی
#سید_جمال_اسد_آبادی
@narrative_1443
📌روش تدریس آیت الله رفیعی قزوینی
▪️مرحوم آیت الله احمدی فقیه :
مرحوم آیت الله العظمی رفیعی قزوینی در تشریح مطالب و بیان حقایق، بیانی رسا و منطقی مناسب و محکم و گویی سحرآمیز داشت.
به گونهای که در مقام تدریس دقایق را به سبکی بیان میکرد که میتوان به جد ادعا کرد که، چنان کلمات و جمله را ادا میکرد که نه یک کلمه کم داشت و نه یک کلمه زیاد.
وقتی در جلسهای با حضور استاد شهید مطهری، روش تدریس استاد رفیعی عنوان شد، ایشان فرمود :
آقای خمینی این چنین مطلبی که شما میگویید را میفرمود و سفارش کرد که ما درس آقای رفیعی قزوینی را ببینیم هرچند ما (یعنی شهید مطهری) موفق نشدیم درس ایشان را درک کنیم.
📗عرفان ماه رمضان، پاورقی، ص ۶۲
#احمدی_فقیه
#مطهری
#رفیعی
@narrative_1443