بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
قال الله سُبحانه و تَعالی: «وَجَاءَ مِنْ أَقْصا الْمَدِينَةِ رَجُلٌ يَسْعَىٰ قَالَ يَا قَوْمِ اتَّبِعُوا الْمُرْسَلِينَ، اتَّبِعُوا مَنْ لَا يَسْأَلُكُمْ أَجْرًا وَهُمْ مُهْتَدُونَ، وَمَا لِيَ لَا أَعْبُدُ الَّذِي فَطَرَنِي وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ؟»
اکنون که یک سال از ارتحال عالم عامل و سالکِ الیالله، حضرت آیتالله آقای حاج شیخ محمدعلی ناصری«رضواناللهتعالیعلیه» میگذرد، خداوند سبحان را سپاسگزاریم که با همّت جمعی از شاگردانِ ایشان در بنیاد علمیفرهنگی هاد، که از زمرۀ باقیات صالحات آن عالم بزرگوار است، همایشی در تبیین سیره و اندیشۀ اخلاقی، تربیتی و مهدوی آن عالم وارسته برپا گشته و از آثار و تألیفات ایشان نیز رونمایی میگردد. از این اهتمام شایسته که مایۀ زنده نگاه داشتن ذکر و یاد آن عالم پارساست، تقدیر و تشکّر میکنم و امیدِ آن دارم که این همایش، مصداقِ«عِنْدَ ذِكْرِ اَلصَّالِحِينَ تَنْزِلُ اَلرَّحْمَة» بوده و به هدف خود نائل آید.
در این فرصت کوتاه، ضمن تکریم نام و مقام آن عالم جلیل، نکاتی را یادآور میشوم:
۱) شخصیّت علمی و عملی حضرت آیتالله ناصری«اعلیاللهمقامه» در جوار مضجع مطهّر و نورانی حضرت مولیالموالی، امیرالمؤمنین«علیهافضلصلواتالمصلّین» در حوزۀ علمیّۀ مقدّسۀ نجف اشرف و تحت تربیت اساتید عالیقدر و شامخ آن حوزۀ مبارکه شکل گرفته است.
جدا از مرتبت علمی آن عالم ربّانی و حضور طولانی در محضر اساطین فقاهت در آن حوزۀ کهن، شاکلۀ اخلاقی و معنویِ آن معلّم اخلاق، در محور مهذِّبان نفوس و مربّیان بزرگی همچون مرحوم آیتالله العظمی سید جمالالدّین گلپایگانی و مرحوم آیتالله سید محمّد کشمیری و جناب شیخ محمّد کوفی و امثال این بزرگان«قدساللهاسرارهم» ساخته شده است؛ و این در کنار مصاحبت با دوستان و همراهانی نظیر فقیه نزیه و پارسا مرحوم حضرت آیتالله آقای حاج شیخ حسن صافی«رضواناللهتعالیعلیه» و امثال ایشان است.
این سرگذشت کوتاه که از الطاف بزرگ خداوند سبحان بر مرحوم آیتالله ناصری بوده است، امّا درس آموزندهای است که به ویژه جونان عزیز و خصوصاً طلّاب و روحانیون جوان باید بدان توجّه نمایند. اللهالله در انتخاب اساتید و معلّمان و در گزینش دوستان و مصاحبان و همراهان! «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ».
۲) محور اصلی عمل و تلاش و مجاهدت مرحوم آیتالله ناصری«قدّسسرّه» پس از بازگشت از نجف اشرف و حضور در حوزۀ علمیّۀ اصفهان، یکسره بر تربیت طلّاب و ترویج اخلاق و معنویّت در حوزۀ علمیّه و در متن اجتماع بود؛ امّا در این حرکت، هرچه بود دعوت الیالله و فراخواندن به سوی خداوند تعالی بود: «وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ»؛ و این همان هدف مقدّسی است که اساسِ دعوت همۀ انبیاء الهی«صلواتاللهعلیهماجمعین» بوده است: «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ»؛ و این همان راه روشنِ توحید و پرهیز از شرک است: «قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ».
سرّ محبوبیّت آیتالله ناصری در میان همگان، همین بود که ایشان همگان را به خداوند مهربان و نه به خود و دیگران، فرا میخواند و از این جهت برنامههای اخلاقی و سلوکی این عالم متخلّق، همگی بر محور تعالیم انسانساز قرآن و متَّخذ از سیرۀ والای تربیتی عترت طاهره«علیهمالصلوة والسّلام» بود.
نیاز جدّیِ امروز جامعۀ ما و علیالخصوص حوزههای علمیّه نیز همین اخلاقِ «قرآنمحور» و «عترتمحور» است، اخلاقی که به تعبیر والای پیامبر اکرم«صلیاللهعلیه وآله وسلّم» رشتۀ اتّصال بندگان به خداوند است: «جَعلَ اللّهُ سُبحانَهُ مَكارِمَ الأخْلاقِ صِلَةً بَينَهُ و بَينَ عِبادِهِ ، فحَسْبُ أحَدِكُم أنْ يَتَمسّكَ بخُلقٍ مُتَّصِلٍ باللّهِ»، و به تعبیر بلند امیر مؤمنان«سلاماللهعلیه»: حتی اگر امید به ثواب الهی و خشیت از عقاب الهی هم در میان نبود، ولی همچنان در پی اخلاق بودن، شایسته و بایسته بود چرا که بهروزی و کامیابی انسان در گرو اخلاقی زیستن است: «لَوْ كُنّا لا نَرْجُو جَنَّةً وَلا نَخْشى نارا وَلا ثَوابا وَلا عِقابا لَكانَ ینْبَغى لَنا اَنْ نُطالِبَ بِمَكارِمِ الاْخْلاقِ فَاِنَّها مِمّا تَدُلُّ عَلَى سَبیلِ النَّجاح»، و به همین سبب آنچه آدمی را از حضیضِ مرتبۀ حیوانیّت به اوجِ مقامِ انسانیّت، ارتقاء میبخشد، تخلّق به اخلاق است، چنانکه در سخن حکمتآمیز دیگری از امیر بیان«سلاماللهعلیه» آمده است: «مَن تخلّق بالاخلاق النفسانیّة فقد صار موجوداً بما هو انسان دون أن یکون موجوداً بما هو حیوان».
عمر شریف مرحوم آیتالله ناصری در این مسیر والا و نورانی سپری شد و به حق باید گفت: عاشَ سعیداً و ماتَ سعیداً.
۳) این عالم واصل، چنانکه همگان میدانند یکی از شیفتگانِ دلباختۀ حضرت ولیّعصر و صاحب امر، بقیةاللهالأعظم«ارواحنا و ارواحالعالمین لتراب مقدمهالفداء» بودند و در این عرصه، عاشق صادقی بود که گواهش در دلِ سوخته و چشم اشکبار و بیانِ همواره آمیخته با ذکر یار و مهمتر از اینها، عمل خالصانۀ ایشان نمایان گشته بود. این روحِ عطشناک انتظار و این شیوۀ مرضیۀ ایشان نیز برای همۀ منتظران مهدی موعود«عجّلاللهتعالیفرجهالشّریف» سازنده و آموزنده بود و شیفتگی و انتظار آنان را میافزود.
انتظار فرج در معنای حقیقی آن، التزام به راه و سیره و مسیرۀ امام زمان«سلاماللهعلیه» و اولیاء معصومین«صلواتاللهعلیهم اجمعین» است: «مَنْ كَانَ لِلَّهِ مُطِيعاً فَهُوَ لَنَا وَلِيٌّ وَ مَنْ كَانَ لِلَّهِ عَاصِياً فَهُوَ لَنَا عَدُوٌّ وَ مَا تُنَالُ وَلَايَتُنَا إِلَّا بِالْعَمَلِ وَ الْوَرَعِ».
خلاصه، اینکه: حضرت ولیّعصر«ارواحنافداه» از ما انتظارِ معطوفِ به عمل و تقوا و پرواپیشگی و تسلیم را مطالبه فرمودهاند: «فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ سَلِّمُوا لَنَا وَ رُدُّوا الْأَمْرَ إِلَيْنَا».
۴) مرحوم آیتالله ناصری«قدّسسرّه»، عالِم منعزل و بریدۀ از اجتماع نبود و دردِ مردم داشت. اخلاق و سیر و سلوک، او را از جامعه و مردم و دردها و رنجها و مشکلات آنان جدا نساخته بود، بلکه ایشان را به مردم و نیز به متن حوزهها و طلّاب و روحانیّون، نزدیکتر ساخته بود و فکر و اهتمام ایشان را در گرهگشایی و خدمت به خلق خدا قرار داده بود و در این عرصه نیز یادگارهایی از این عالم فقید، چه در تأسیس مدارس علمیّه و مؤسّسات آموزشی و فرهنگی در حوزههای علمیّۀ قم و اصفهان و چه در بنیانگذاری بنیادهای اجتماعی و مردمی باقی مانده است که به امید خداوند متعال و با همّت والای شاگردان و ارادتمندان ایشان و خصوصاً فرزندان و آقازادگان مکرّمشان به نحو شایسته و بهتر از گذشته، استمرار و استدامه خواهد یافت. «ذَلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ».
آنچه در این مجال، در طیّ چهار نکته بیان شد، چارچوب شخصیّت برجسته و سیرۀ روشن مرحوم آیتالله ناصری«قدّسسرّهالشّریف» بود که انشاءاللهتعالی برای همگان، سرمشق آموزندهای خواهد بود که مایۀ رحمت و تعالی است.
از پیشگاه خداوند تعالی، علوّ درجات آن عالم ربّانی را مسألت کرده و توفیقات و سعادت همۀ شما شرکتکنندگان در همایش تبیین سیرۀ این عالم درسآموز را خواستارم.
والسّلام علیه و علیکم و رحمةالله و برکاته.
حسين المظاهرى
۱۱ / ربیعالأول / ١٤٤۵
۵ / مهرماه / ١٤٠۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻گزارش صدا و سیمای قم از همایش سالک الی الله
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔹 کانال رسمی آیت الله ناصری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
موضوع:توفیق نماز شب
.┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔹 کانال رسمی آیت الله ناصری
🔺برنامه تلویزیونی کلمه
▫️کلمه پنجاهم: سالک الی اللّه
▫️یادنامه آیتالله محمدعلی ناصری(ره)
▫️میهمان: حجتالاسلام محمد سلطانی
▫️میزبان: وحید یامینپور
🔻پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ - حوالی ساعت ۲۳
شبکه یک سیما
. ┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔹 کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
هدایت شده از الهادی
💠 بخشی از مصاحبه پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری با حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در مورد مرحوم #آیت_الله_ناصری رضوانالله علیه
🔻 سوال: ابتدا از دوران نوجوانی و جوانی مرحوم آیتالله ناصری بگویید. ایشان این دوره از حیات خود را چگونه سپری کردند و شاگرد چه کسانی بودند؟
🔸 جواب:
روح پدرم شاد که میگفت به استاد
فرزند مرا عشق بیاموز و دگر هیچ
ایشان از جوانی تا اواخر عمر شریفشان، مشغول خدمترسانی به مردم بودند. این بزرگوار، پدری معنوی برای همه بود. ایشان چهارده سالشان بود که پدرشان برای ادامه تحصیل و درس به عراق میروند و خانواده را هم همراه خود به عراق میبرند.
🔹 عجیب است که وقتی به عراق میرسند، مادر ایشان که زن صالحه و صبوری بوده، فوت میکند. این اواخر که بههمراه پدر به عراق رفتیم، یک خانه چهل متری را نشان دادند و گفتند این خانه ما بود.
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
هدایت شده از الهادی
ادامه مطلب قبل...
🔻 خب بعد از فوت مادر، پدر ایشان مشغول درس بوده است. پدرم میگفتند من از همان جوانی به امیرالمؤمنین علیهالسلام پناه بردم. خلاصه پدر، تربیت ایشان را به عهده میگیرد و ایشان هم با جدیت مشغول تحصیل میشوند.
🔸 همه اوقات ایشان در عراق، صرف تحصیل و توسل به حضرات معصومین و آقا امیرالمؤمنین علیهالسلام و بقیةاللهالاعظم عجلاللهتعالیفرجهالشریف شده بود.
🔹 ایشان محضر اساتید بزرگی را درک کرده بود. در نجف نزد مرحوم آیتاللهالعظمی سید محمود شاهرودی بزرگ، سید جمال گلپایگانی، سید عبدالهادی شیرازی، مرحوم آیتاللهالعظمی خوئی و مرحوم امام تلمّذ کرده بودند.
🔹 ایشان چون از همان ابتدا تقوای باطنی داشتند، مقید بودند که نماز را به جماعت بخوانند، جاهایی هم که رفتوآمد داشتند، نمازهای جماعت متعددی برگزار میشده است، تا این که یک نفر از اساتید ایشان میگوید: امشب میخواهم جایی نماز ببرمت که دلت آرام بگیرد.
🔸 ایشان تعریف میکردند که اولین باری بود که مرحوم امام خمینی رحمهالله در منزلشان نماز جماعت داشتند و ما هم رفتیم و در نماز ایشان شرکت کردیم و دیدیم متفاوت است و خلاصه ارتباطها از اینجا شروع میشود.
▪️لینک متن کامل مصاحبه:
https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=53997
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
هدایت شده از الهادی
💠 شکستگی و تواضع #آیت_الله_ناصری (ره)
🔻 یکی از امتیازات جناب والد، حضرت آیتالله ناصری، شکستگی و افتادگی بود. روزی، مراسم فاتحهی یکی از آقایان علما در مسجد اعظم قم، برپا بود و مجلس، مجلس سنگینی بود. مسجد، مملو از جمعیّت بود و بنده، همراه ایشان وارد جلسه شدیم.
🔸 ایشان را به سمت قسمت خصوصی که جدا کرده بودند، هدایت کردند؛ یعنی آمدند و گفتند که شما از این طرف بفرمایید و ایشان هم پذیرفتند. جمعیّت زیادی در مسجد بود.
🔹 ایشان، به آن بخش رفتند؛ ولی همان ابتدای کار، روی زمین نشستند؛ در حالی که صندلی هم گذاشته بودند و افراد و آقایان هم روی صندلی نشسته بودند و طبیعتاً باید روی صندلی مینشستند؛ ولی همان دم، روی زمین نشستند و عبایشان را روی سرشان کشیدند و دستشان را روی پیشانی گذاشتند.
🔸 خیلیها آمدند و گفتند که بفرمایید و روی صندلی بنشینید؛ ولی قبول نکردند و گفتند که همین جا خوب است. همیشه همینطور بودند و ابتدای مجلس مینشستند.
🔹 بعد از مدّتی که جلسه گذشت و صندلیها پر شد، دوربینها و خبرنگارها متوجّه شدند که آیتالله ناصری، اینجا نشستهاند و تمام دوربینها، به سمت ایشان آمد.
🔸 بنده، آرام خدمت ایشان گفتم که انگار دوباره موضوع دارد عوض میشود و خوب است که برویم. ایشان گفتند که بله، برویم؛ ولی هرجا که میرسیدند، مینشستند و در کمال شکستگی بودند!
🔹 منیّت و إنیّت و اینکه احترام ویژه برای خودشان قائل باشند، ابداً اینگونه نبود! «افتادگی آموز اگر طالب فیضی»
کد ۲۲۹۲۷
[انتشار به مناسبت برگزاری همایش ملی سالک الی الله]
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
⚜️بر گرفته از سخنراني هاي آيت الله ناصري⚜️
داستان غلامِ با معرفت
🔸غلامي بود كه ارتباط او با خدا بسيار خوب بود؛ بنده خدا بود و بنده نفسش نبود. روزي شخصي كه ميخواست غلامي بخرد، او را پسنديد و خريد يكي، دو سه شب خوابيد و ديد كه مولا از اول شب، تا صبح ميخوابد. با خودش گفت: «اين طور كه نميشود». يك شب نصف شب كه شد، مولا را صدا زد و گفت: «پا شو». پرسيد: «چه خبر است؟» گفت: «قافله حركت كرده است. آنها كه خواهان سير الي الله هستند، آنها كه با خدا كار دارند، آنها كه ميخواهند پرونده گناهان گذشته شان را ببندند، آنها كه از گناهان گذشته خود پشيمان شدهاند، دارند به سوي خدا ميروند و قافله آنها حركت كرد؛ بلند شو». گفت: «بگذار ما بخوابيم. خدا كريم است». غلام گفت: «خيلي خوب». دوباره يك ساعت بعد از آن گفت: «مولا! قافله رفت. عقب ماندي». گفت: «بگذار بخوابيم. خدا كريم است».
🔺فردا كه شد، مولابرده خود را بر سر زمينهاي خود برد. مولا، دستورهاي لازم را براي آباد كردن آنها داد و گفت: «اين زمين را شخم بزن». غلام زمين را شخم زد و آن را براي كشت و زرع، مهيا كرد. بعد مولا گندم داد و گفت: «اين گندمها را بگير و در اين زمين بپاش». گفت: «چشم مولا». مدتي بعد، مولا گفت: «برويم سر زمين و كشت و زرعي كه كردهاي را ببينيم». غلام گفت: «خيلي خوب. برويم آقا». آمدند سر زمين و ديدند جو سبز شده است. مولا گفت: «اين زمين مگر مال ما نيست؟» گفت: «چرا مولا». گفت: «من گندم به تو دادم اينجا بكاري؛ ولي جو سبز شده است». گفت: «صحيح است». پرسيد: «آخر چرا چنين شد؟» گفت: «قربان! گندمها را به همسايه دادم و به جاي آن، جو گرفتم و كاشتم. گفتم: خدا كريم است. ان شاء الله گندم سبز ميشود». مولا گفت: «غلام! چرا اين قدر ناداني؟ تا به حال چه كسي جو كاشته و گندم چيده است؟» گفت: «مولا! چه کسي از اول شب، تا صبح خوابيد و روز قيامت سرافراز شد؟» و به اين وسيله مولايش را متنبه کرد.
🔹اينکه هميشه بگوييم: خدا كريم است كه نميشود. خدا كريم هست؛ ولي بكار و بچين، بعد بگو: خدا كريم است. درِ خانه خدا برو، جزع و فزع بكن، التماس بكن، و بعد، بگو: خدا كريم است. اما اينکه چشم من باز باشد و هر جا ميخواهد بيفتد، بيفتد. زبانم هم رها باشد غيبت، تهمت، فحاشي، هرچه ميخواهم بكنم. و بعد بگويم: خدا كريم است، اين طور نيست.
. ┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
78.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری. #همایش_سالک_الی_الله
🔹سخنرانی حضرت آیت الله کریمی جهرمی
🔺در همایش سالک الی الله
🔸در مورد شخصیت و سیره حضرت آیت الله ناصری قدس سره
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
avc_jahrome.mp3
7M
#کلیپ_صوتی #همایش_سالک_الی_الله
🔹فایل صوتی سخنرانی حضرت آیت الله کریمی جهرمی
🔺در همایش سالک الی الله
🔸در مورد شخصیت و سیره حضرت آیت الله ناصری قدس سره
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔹 کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
هدایت شده از الهادی
#غزه #فلسطین #طوفان_الاقصی
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
@nasery_ir
_______________&&&&______________
🔹به منظور کمک به مردم مظلوم فلسطین؛ نشر حداکثری
95.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری. #همایش_سالک_الی_الله
🔹سخنرانی حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ هادی مروی، تولیت محترم آستان قدس رضوی
🔺در همایش سالک الی الله
🔸در مورد شخصیت و سیره حضرت آیت الله ناصری قدس سره
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
avc_marvee.mp3
9.68M
#کلیپ_صوتی #همایش_سالک_الی_الله
🔹فایل صوتی سخنرانی حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ هادی مروی، تولیت محترم آستان قدس رضوی
🔺در همایش سالک الی الله
🔸در مورد شخصیت و سیره حضرت آیت الله ناصری قدس سره
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری #زیارت #شب_جمعه #امام_حسین
🔺 موضوع: گوشه های از تشرف حضرت آیت الله ناصری قدس سره به کربلای معلی
▪️روحش شاد و یادش گرامی باد.
.┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔹 کانال رسمی آیت الله ناصری
@naseri_ir