ادامه مطلب قبل...
#خانواده #ازدواج
🔻 حالا [اگر] ناراحت هستی همه را بيرون نريز. در زندگي مشترک، حالا چه مرد باشد و چه زن فرق نميکند، همه را به زبان نياور، يک مقدار از آن را بگذار براي آن اخلاصي که داري، براي آن ارتباطي که با خدا داري، پاي صبوري بگذار، پاي شکوري نگذاشتي لااقل پاي صبوري بگذار.
🔸 عرض کرد: يا رسولالله اگر ساکت نتوانست باشد [چه]؟ (حضرت يک جملهاي فرمودند که ديگر آخر خط است) فرمودند: «الموت اُولي له» اين انسان بميرد بهتر است.
🔹 شاکر نيست، صابر هم نيست، ساکت هم نيست، ديگر به چه درد ميخورد؟ بين اين سه مرحله خيلي فاصله است، انسان ميتواند ساکت باشد و خود همان سکوت اصلاً صبوري را به او ياد ميدهد، ميتواند به مرحلهي بعد يعني صبوري راه پيدا کند، و بعد ميتواند با صبوري به شاکر بودن راه پيدا کند، شاکر نعمتهاي خدا باشد.
🔸 خلاصه يک دوره انسانشناسي عملي و تقرب به حق تعالي معلول يک سِري قواعد دقيق ايماني است و اين دقائق و قواعد ايماني همه در متن قرآن و در معارف اهل بيت عصمت و طهارت وجود دارد.
🔹 پايه و اساس سعادتمندي، اين ازدواج است، اين فرزنددار شدن است، اين صبوري کردن است، اين قدردان شدن است، اين سکوت کردن است، همهي خيرات و برکات از خانه و خانواده شروع ميشود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#سلوک #تلاش
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
Instagram.com/nasery_ir
#هویت #حضرت_آسیه
💠 همسر فرعون الگوی هویت یابی
🔻 قرآن هميشه تذکر ميدهد: هويت و شخصيت خود را پيدا کن، آن توجه خود به خويشتن و به خداي خويش را مدنظر قرار بده، تا مسیر رشد برای تو هموار شود.
🔸 موقعيتي بدتر از همسر فرعون که براي هيچ زني پيش نميآيد، او شوهري دارد با شخصيتی پيچيده، در مقابل خداي احد و واحد ادعاي خدايي ميکند که قبيله قبيله از اقوام مصر ميآيند به ربوبيت او ايمان ميآورند؛
🔹 اما در همين خانه يک خانمي است که نميپذيرد، در خانهي فرعون زندگي کرده است، اين همه محبت ديده است، زندگي او اينجا است ولي ميگويد: «لا إله إلّا الله»
🔸 شما اين را مقايسه کنيد با آن زني که حتي در امور جزئي عبادي مثل نماز اول وقت، مثل بيدار شدن براي نماز اول وقت، سَحَر، نماز شب، نگاهش اين است که فرض کنيد شوهر او آيا براي نماز بيدار ميشود و او را صدا ميزند يا اگر او اهل اين چيزها نيست اين هم اهل اينها نباشد!
🔹 شوهرِ طرف، فرعون بوده است، همه ميآمدند به او ايمان ميآوردند ولي ايشان «لا إله إلّا الله» ميگويد، «وَ فِرْعَوْنُ ذُو الْأَوْتادِ. صاد/۱۲»
🔸 ذوالأوتاد يکي از طُرُق شکنجهي فرعون را معرفی می کند: دست و پاهاي افراد را ميگذاشت و با ميخ روي اينها ميکوبيد، اين زن را چنین شکنجه ميکردند که به فرعون ايمان بياور ولي ميگفت: «الله، الله»
🔹 اين یعنی داشتن هويت و شخصیت! اين را که بيخود اسوهي انسانها قرار نميدهند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#رشد
💠 مسیر رو به رشد
🔻 خاقاني مي گويد:
خدا را جمع نتوان با هوا کرد
يکی از اين دو را بايد رها کرد
ولي ترک خدا گفتن محال است
که هر کس کرد خود را مبتلا کرد
🔸 عالم به سمتی مي رود که انسان ها رشد کنند «و لکنَّ اللهَ حَبَّبَ إِلَيکمُ الْإيمانَ وزَیَّنَه فی قلوبِکُم وَ کَرَّهَ اِلیکُم الکُفرَ وَالفُسُوقَ وَالعِصیانَ اُولئِکَ هُمُ الراشِدونَ؛ ولی خدا ایمان را محبوب شما قرار داد و آنرا در دلهایتان بیاراست و کفر و بد کاری و نافرمانی را ناخوشایند شما ساخت اینان [که دارای این ویژگی ها هستند] رشد یافته اند. حجرات/۷»
🔹 دريچه هاي رحمت باز است، ما گاهي با سعي و تلاش هاي خود، اسباب زحمت براي خودمان درست مي کنيم، حتي اگر مي توانستيم قيودي که به پاي خويش بسته ايم را باز می کردیم تا آزاد شویم و می توانستیم خود را در دامان رحمت الهي رها کنيم، همينطوري سيرمان به سمت رشد و آساني بود «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يسْراً * إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يسْرا. سوره انشراح/۵،۶»
🔸 وقتي اين آيات اينطور نازل شد، پيغمبر خدا فرمودند: «اَلحَمدُللهِ الَّذِي جَعَلَ مَعَ العُسرِ يُسرَين/ المیزان، ذیل آیه» «عسر» الف و لام دارد «يسر» نکره است. نظام عالم اينجور قرار گرفته که راه به سمت رشد باز باشد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
هدایت شده از الهادی
🔅ولادت الگوی صبر، فداکاری و بندگی، حضرت زینب کبری سلام الله علیها بر امام زمان علیه السلام و همه محبین مبارکباد.
🔻همه باهم با ذکر صلواتی ارادت و عشق خودمان را به آن حضرت اعلام می داریم...
@nasery_ir
#توسل #ولایت #اهل_بیت #توکل #حضرت_ابراهیم
💠 جایگاه امام و کیفیت توسل
🔻 فاضل ارجمند مرحوم مستنبط، صاحب القطره ميگويد: در مسجد شيخ انصاري نجف، پاي منبر شيخ مهدي واعظ خراساني بودم که ایشان از قول شيخ جعفر شوشتري اين روايت را خواند که امام صادق (عليه السلام) با اصحاب کنار شط، نشسته بودند، يک نفر عرض کرد:
🔸 «يابن رسولالله اُريد أن تعرفني نفسک؛ ميخواهم خود را و جايگاه امامت خود را به من بشناساني» حضرت تأملی کردند، سائل، سؤال خود را تکرار کرد: جايگاه امام کجا است؟ و ما چگونه ارتباط برقرار کنيم؟
🔹 وقتي سؤال خود را تکرار کرد حضرت فرمودند: «أ تريد ذلک؟» واقعاً ميخواهي بداني؟ سائل عرض کرد: بله، يابن رسولالله. حضرت به دو نفر از اصحاب خود اشاره کردند که او را داخل آب بيندازيد، او را داخل آب انداختند، شروع کرد به دست و پا زدن و به زحمت خود را نجات داد، حالا يک سؤالي کرده است، در يک موقعيتي قرار گرفته است،
🔸 آمد نشست، تا نشست دوباره حضرت اشاره کردند که او را داخل آب بيندازيد، او را داخل آب انداختند، اين بيشتر به سعي و تلاش افتاد، نَفَس او بُريد...
ادامه دارد...
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
ادامه مطلب قبل...
🔻 ولي خود را نجات داد. تا نشست، دوباره حضرت اشاره کردند که او را داخل آب بيندازيد، بار سوم او را داخل آب انداختند [ولي] ديگر نتوانست دست و پا بزند! حضرت اشاره کردند او را بگيريد، او را گرفتند و آوردند.
🔸 در محضر حضرت نشست و از تمام وجود او اين سؤال برميآمد که يابن رسولالله ما چه چيزي خواستيم و چه شد!
🔹 عرض کرد: آقا من ميخواستم جايگاه شما را [بفهمم] مگر سؤال من چه بود؟ حضرت فرمودند: بار اول که داخل آب افتادي بر توان خود تکيه داشتي، سعي کردي خود را نجات بدهي، بار دوم هم هنوز تتمهي اين خوداتکايي بود و سعي خود را کردي [ولي] بار سوم چه شد؟
🔸 گفت: آقا احساس کردم کار من فايده ندارد، بايد از حق تعالي استمداد کنم، دست و پا زدن من بيخود است، اگر بخواهم بهره و نجاتي پيدا کنم بايد از خدا بخواهم، فرمودند: همين بار سوم به جايگاه توسل به ما رسيدي!
ادامه دارد...
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
ادامه مطلب قبل...
🔻 يعني اي انسان ببين چگونه به امام توسل پيدا ميکني، ببين اسباب و ادواتي را که در محضر حضرت ميبري کدام جواب ميدهد و کدام جواب نميدهد و چرا جواب نميدهد؟
🔸 در سعي و تلاش، ترديدي نيست اما «اخلاص در توجه» را هر کسي نميتواند مديريت کند.
🔹 حضرت ابراهيم سعي خود را ميکند ولي توجه هم دارد، حتي پيغمبر است اما ضِحک و بکاء، گريه و خندهي خود را به خدا نسبت ميدهد. «وَ انه هو اَضحَکَ وَ اَبکی. نجم/۴۳» يعني چه؟ يعني همينطور ميخندد و همينطور گريه ميکند؟ نه، او هم مثل ما اسباب ظاهري پيش آمده براي خنده و گریه را دارد ولي پشت اين صحنه خدا را ميبيند؛ شفا را از او ميطلبد اما نزد پزشک نیز ميرود.
🔸 اين نوع ديد و نگاه، ما را به اهل بيت نزديک ميکند، پزشک خود را برويم اما بدانيم که پشت اين صحنه، اين نظام هستي، خدايي دارد و امامي هست که او قطب عالم است.
🔹 اگر ما اينگونه با امام رضا یا حضرت بقيةالله (روحي له الفداء) ارتباط برقرار ميکرديم دست خالي برنميگشتیم. [اين روايت] از امام صادق (عليه السلام) براي شيعه این درس را دارد: «اخلاص در ارتباط بدون توجه به داشتهها». یعنی وقتي سراغ امام رفتي سراغ «امام» برو!
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
#موسیقی #شیطان
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
Instagram.com/nasery_ir
#حضرت_زینب #زن
💠 حضرت زینب و هوشیاری حاصل ایمان
🔻 به برکت اين چهار دههاي که از انقلاب ميگذرد چه زنهاي دانشمندي، چه زنهاي قرآني، حافظين قرآن، چقدر ما داريم؟!
🔸 آثار و برکات اينها براي نسلهاي بعد است، مخصوصاً زن، موجودي است که خداي متعال به گونهاي قرار داده است که ظرفيتهاي سعادتمندي او را در يک نسل، دو نسل، سه نسلِ بعد ميتوان ديد؛
🔹 ولي اگر به فساد کشيده بشود خيلي زود يک جامعه را از بين ميبرد. عفت، پاکي، پاکدامني سرمايهي دين خدا است، سرمايهي اهل بيت است، هوشياري سرمايهاي از سرمايههاي الهي است.
🔸 بعد از عاشورا عبيدالله در کوفه مجلس آراست که اُسرا را بياورند، فکر ميکنيد زينب کبري (سلام الله عليها) چگونه اين آمدن را مديريت ميکرد، چه در خودِ کربلا، چه در راه، چه در مجلس ابن زياد و چه در شام در مجلس يزيد؟
🔹 اگر انسان تاريخ را نگاه کند ميبيند که ايمان مخلوطي است از هوشياري و مديريت، چه نوع لباسي بپوشد که چشم کسي متعرض او نشود، تعداد کنيزکاني که دُور حضرت را ميگرفتند، کيفيت ورود آنها در مجالس، صحبتهايي که به اندازهي ضرورت بايد ميشد، همهي اينها هوشياريهايي است که حاصل ايمان است، حاصل پاکدامني است، حاصل ارتباط با خدا است، به هر کسي که از همان اول نميدهند، ما هستيم و طريق اهل بيت علیهم السلام.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir
سخنرانی حجت الاسلام ناصری 98.10.10 . آثار معصیت و پیچیدگی شخصیت.mp3
6.98M
#سخنرانی_صوتی #گناه
🎧 موضوع: آثار معصیت و پیچیدگی شخصیت
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ جلسه: ۱۳۹۸/۱۰/۱۰
⏱ زمان: ۲۸ دقیقه
📍 در جمع طلاب مدرسه علمیه صاحب الزمان علیه السلام اصفهان
🔺 @nasery_ir
#امیرالمومنین #محبت
💠 محبت امیرالمؤمنین علیه السلام
🔻 در کتاب فضائل ابن شاذان روایتی جالب با عبارات و الفاظ زیبا چنین نقل شده است:
🔸 اصبغ بن نباته می گوید: امیرالمؤمنین علی علیه السلام مشغول رتق و فتق امور بودند، که گروهي، مردِ سياهِ کَت بسته ای را آوردند و گفتند: یا امیرالمؤمنین این مرد دزدی کرده است.
🔹 حضرت از او پرسیدند: دزدي کردي؟ گفت: بله ای مولای من! حضرت فرمود: وای بر تو! توجه داری چه ميگويي؟ حضرت فرمودند: اگر باز تکرار کنی (اقرار کنی) حد بر تو جاری می شود! آیا دزدی کردی؟ باز پاسخ داد: بله!
🔸 تا شرايط برای اجرای حد جمع شد، حضرت فرمودند: دستش را قطع کنید! وقتی قطع کردند، اين مرد انگشتهاي بريده خود را با دست چپ گرفت در حالی که خون از دست او می چکید رفت؛
🔹 در راه با مردي به نام ابن الکوَّاء برخورد کرد، از او پرسید چه کسي دست تو را قطع کرد؟ در پاسخش گفت: دستم را سید المؤمنین قطع کرد و حضرت را چنین مدح کرد:
ادامه دارد...
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉 @nasery_ir