🔴اصلاح پرداخت یارانهها؛
گام اول برنامه تحول اقتصادی دولت
3⃣ ضرورت تحول اقتصادی
برنامه اقتصادی دولت مبتنی بر مسأله «تحول» است. خوشبختانه قبل از استقرار دولت، رئیسجمهور یک سند تحول آماده کرده است. براساس این سند تحول، قرار است اصلاحات اقتصادی عمیقی در کشور رخ دهد؛ زیرا این موضوع بیش از 20 سال است که در دستور کار دولت است و هنوز حل نشده است. پیشگام این حوزه نیز رهبری معظم انقلاب است که براساس ابلاغ سیاستهای کلی، همواره از دولتها خواستهاند تا در اقتصاد کشور تحول ایجاد کنند. به عنوان مثال، سیاستهای اصل 44، وقتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام تنظیم و ابلاغ شد، مقام معظم رهبری تمام مسئولان، معاونین وزرا و مدیرکلها را جمع کردند و تأکید کردند که این سیاستها باید یک انقلاب ایجاد کند. حدود 10 سال بعد، ایشان سند و سیاستهای کلی «اقتصاد مقاومتی» را ابلاغ کردند. با این حال، عمل به این سیاستها هنوز در ابتدای راه قرار دارد.
بحث دیگر دربارهی ضرورت تحول اقتصادی، به خواست مردم برمیگردد. مردم اگرچه حامی انقلاب و نظام هستند، اما از وضع موجود ناراضی هستند. بنابراین، مردم هم درصدد ایجاد تحول اقتصادی هستند.
در بعد مقایسهای نیز در سطح منطقهای و نظام بینالملل، تحول اقتصادی لازمهی قوی شدن و حضور قدرتمند در ابعاد مختلف منطقهای و بینالمللی است.
با این حال، چون این تحول اقتصادی تا کنون به تأخیر افتاده است، هم اکنون با تراکم مشکلات اقتصادی مواجه هستیم. بنابراین، این تحول باید در اسرع وقت صورت گیرد.
🔺ادامه دارد...
🆔@kamalibasirat
حضرت آیتالله خامنهای:
«پیر شدن کشور، کم شدن نسل جوان در چندین سال بعد، از همان چیزهائی است که اثرش بعدا ظاهر خواهد شد؛ وقتی هم اثرش ظاهر شد، آن روز دیگر قابل علاج نیست.»
۹۲/۰۲/۱۱
#فرهنگی
🆔@kamalibasirat
🔺حضور جناب آقای قاضوی سرپرست محترم فرمانداری،ائمه محترم جمعه و روحانیون معزز، جناب آقای منیری ریاست محترم دادگستری، آقای مظفری دادستان محترم، جناب سرهنگ پورمحمدی فرمانده محترم ناحیه مقاومت بسیج و دیگر مسئولین و شهروندان در یادواره 4شهید طلبه و روحانی شهرستان گرمه و یادبود 4000شهید طلبه اربعین شهدای حرم مطهر رضوی در مسجد جامع شهر گرمه
🆔@kamalibasirat
🔴اصلاح پرداخت یارانهها؛
گام اول برنامه تحول اقتصادی دولت
4⃣ محورهای برنامه تحول اقتصادی دولت
برنامه تحول اقتصادی دولت، پنج محور عمده دارد که عبارتاند از:
الف) اصلاح یارانهها
یارانهها باید از کنترل محتکران، قاچاقچیان،رانتخواران و... خارج شده و به خود مردم واگذار شود. این موضوع ممکن است اندکی زمانبر باشد و دولت برای تحقق آن نیازمند زمان است. در همین جا باید به مسأله ارز 4200 اشاره کرد که براساس یک محاسبه غلط در سال 1397 متولد شد؛ یعنی چون قیمت دلار بالا رفته بود و احتمال میدادند که آمریکا از برجام خارج شود، درصدد مهار آن برآمدند؛ از طریق مشخص کردن نرخ برای آن. در همین راستا، دلار را دو نرخی کردند؛ نرخ آزاد که براساس قیمت بازار تعیین میشد و نرخ دولتی که همان 4200 تومان بود. بنابراین، برای 27 قلم کالا، ارز 4200 تومانی در فروردین ماه اختصاص دادند. وقتی در آبان ماه همان سال ترامپ تحریمها را برگرداند، دولت برای کم کردن هزینههای خود، ابتدا میزان کالاهای وارداتی را از 5000 قلم به 2700 قلم کاهش داد و سپس، از آن 27 قلمی که ارز ترجیحی میگرفت، کاستند که بتدریج، تعداد آنها کاسته شد، به گونهای که وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد تنها هفت قلم کالای اساسی ارز ترجیحی میگرفتند؛ شامل روغن، گندم، دارو و چهار قلم نهادههای دامی.
با این حال، ادامه اجرای این سیاست، نتوانست کمک چندانی به معیشت مردم بکند؛ زیرا علیرغم هزینه دولت در این زمینه، اما همواره شاهد افزایش قیمت کالاها(حتی همان کالاهایی که ارز ترجیحی میگرفتند) بودیم. بنابراین، به جای دادن پول به واردکنندگان، اصل پول به خود مردم داده میشود. درواقع، هدف از اختصاص ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی، کمک به تأمین معیشت مردم بود، حال به جای دادن این پول به واردکنندگان، اصل آن به خود مردم داده میشود تا هر کس متناسب با شرایط خود آن را مدیریت کند. از اینرو، با این شیوه، یارانهها مردمیسازی شده؛ زیرا پول در مالکیت خود آنها قرار گرفته است.
نحوه اجرای طرح نیز بدین صورت است که به ازای هر نفر برای سه دهک اول جامعه، 400 هزار تومان و برای شش دهک بعدی، نفری 300 هزار تومان واریز شده است. البته دولت یارانه دو ماه را یکجا واریز کرده است. ضمن اینکه برای هر نفر هم همچنان دولت حدود 100 هزار تومان به واردات دارو و گندم اختصاص میدهد؛ یعنی حدود 400 تا 500 هزار تومان دولت بابت یارانه به مردم پرداخت میکند. البته یارانه دارو و گندم به خود مردم پرداخت نمیشود. بنابراین، پرداخت یارانهها عادلانهسازی هم شده است؛ زیرا به طبقات مختلف به یک میزان داده نمیشود و اساساً دهک بالای جامعه از این یارانهها بیبهره است. ضمن اینکه پرداخت یارانهها به شکل نقدی، یک بازه دو ماهه است و بعد از آن، در صورت فراهم شدن زیرساختهای لازم، به شکل کالا برگ الکترونیکی ادامه خواهد یافت و در غیر این صورت، پرداخت یارانه به صورت نقدی، ادامه خواهد یافت.
🔺ادامه دارد...
🆔@kamalibasirat
🌹 آیت الله مجتهدی (ره) :
✍️ می دانید قیمت دنیا را چه زمانی ما متوجه می شویم؟ وقتی اجل به سراغ ما می آید و از او مهلت می خواهیم: یک سال، یک ماه، یک هفته، یک روز، یک ساعت، اما او به ما مهلت نمی دهد و می گوید: «نمی شود.»
پس آن وقت است که ما متوجه ارزش عمرمان می شویم. در لحظه قبض روح شدن می فهمیم که چه قدر یک ساعت این دنیا ارزش داشته است.
📚 منبع: در محضر مجتهدی جلد ۲
🆔@kamalibasirat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥زن گل است
🎙استاد دانشمند
🆔@kamalibasirat