📗 کتاب «توسعه و مبانی تمدن غرب»
این کتاب طی سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۶ بهصورت سلسله مقالاتی با عنوان کلیِ «تحقیقی مکتبی در باب توسعه و مبانی تمدن غرب» در ماهنامهی جهاد به چاپ رسید. نویسنده ابتدا در این اثر، در جواب اینکه چرا ما باید توسعه پیدا کنیم، برخی پاسخهای رایج را مطرح و نقد میکند. او در ادامه به نسبت توسعه با اندیشهی ترقی و تکامل و رشد، به معنای قرآنی آنها و فقر و عدالت اجتماعی میپردازد و در مقالهای با عنوان «توسعهیافتگی، اتوپیای قرن حاضر»، آرمان توسعهیافتگی را علت غایی حرکتهای فردی و اجتماعی بشر جدید معرفی میکند.
«بهشت زمینی» عنوان فصل سوم کتاب است که با نگاهی به اقوال نویسندگان غربی، توسعهیافتگی را اتوپیای بشر امروز میداند.
نویسنده حضور بلامنازع اقتصاد در زندگی بشر امروز را مهمترین علت تندادن انسان به تخریب طبیعت و آلودگی رادیواکتیو دانسته و در همین راستا در مقالهای با عنوان «نظام سیارهای اقتصاد» به نحوهی حاکمیت شیطانی دیکتاتورهای اقتصادی در قالب شرکتهای چندملیتی پرداخته است.
آخرین فصل کتاب با عنوان «ترقی یا تکامل» نیز به طرح این سؤالات میپردازد: چرا رنسانس و در پی آن انقلاب صنعتی در غرب پیش آمد؟ لوازم تاریخی یکچنین تحولی چه بود و چگونه همهی این لوازم بهیکباره در غرب جمع آمد و موجب تولد و رشد و اشاعهی جهانشمول به این تمدن شد؟
📚 بازخوانی نظرات و آرای شهید آوینی
#شهید #آوینی
#روایت #فتح
#نسیم #حیات
#معرفی #کتاب
🌱 @nasime_hayat
📗 کتاب «حقیقت؛ گفتارمتن یک مجموعهی مستند»
«حقیقت» دربردارندهی گفتارمتن شش قسمت از مستند تلویزیونی یازده قسمتی «حقیقت» است که شهید آوینی در فاصلهی آبانماه ۱۳۵۹ تا دیماه ۱۳۶۰ با گروه همکارانش ساخته و یا صرفاً متن آنها را نوشته است. پنج برنامهی باقیمانده در آرشیو تلویزیون مفقود شدهاند. این مجموعه عمدتاً به ماجراهای اوّلین ماههای جنگ تحمیلی میپردازد، زمانی که خرمشهر در دست دشمن بود و جوانان شهر و رزمندگان سپاه بیآنکه از جانب بنیصدر و بعضی مسئولین دیگر حمایت شوند، غریبانه جنگیدند و مظلومانه شهید شدند.
دستنوشتهی این گفتارها موجود نبوده، و متنها از نوار پیاده شده و سپس تنظیم و ویرایش شدهاند.
📚 بازخوانی نظرات و آرای شهید آوینی
#شهید #آوینی
#روایت #فتح
#نسیم #حیات
#معرفی #کتاب
🌱 @nasime_hayat
📗 کتاب «حلزونهای خانهبهدوش»
«حلزونهای خانهبهدوش» شامل ۱۲ مقاله است که پیشتر در ماهنامهی سوره به چاپ رسیدهاند. مقالات این کتاب حول مضمون نسبت جریان منورالفکری با انقلاب اسلامی در حوزهی فرهنگ و هنر و مطبوعات دور میزند. اغلب این مقالات در نقد مطالب منتشرشده در مطبوعات به نگارش درآمدهاند.
«کدام عرفان»، مقالهی اوّل کتاب است و به عارفنمایی و عرفان دروغین میپردازد. مقالهی دوم دربارهی نظرخواهی مفصل ماهنامهی دنیای سخن از برخی نویسندگان و منورالفکران است، با این پرسش که تلقی شما از معاصربودن چیست؟ «آفات غرضورزی» دربارهی مقالهای در نشریهی هنرهای زیبا با عنوان آفات هنر دینی است که در آن، ضمن شرح تفاوت رابطهی انسان گذشته با آثار هنری خویش با رابطهی بشر امروز با هنرش اشاره دارد که هنر دینی در این روزگار حتی در میان ما مصداقی ندارد.
مقالهی «وقتی روشنفکران وارث انقلاب میشوند»، در مورد سخنان تقی مدرسی در مورد سلمان رشدی و فتوای تاریخی حضرت امام است.
«انقلاب اسلامی و اتوپیای غربزدگان»، «یک هشدار»، «تجدد و تحجر» و «حلزونهای خانهبهدوش» عناوین سایر مقالات کتاب است.
📚 بازخوانی نظرات و آرای شهید آوینی
#شهید #آوینی
#روایت #فتح
#نسیم #حیات
#معرفی #کتاب
🌱 @nasime_hayat
📗 کتاب «رستاخیز جان»
«رستاخیز جان» از میان مجموعه مقالاتی که در سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ در حوزهی هنر و ادبیات و فرهنگ نگارش یافته و در مطبوعات به چاپ رسیدهاند، گزینش شده است. این کتاب شامل چهار بخش است.
بخش اوّل به ادبیات و زبان فارسی اختصاص یافته است.
بخش دوم، سه مقاله در حوزهی فرهنگ را در خود جای داده است.
بخش سوم نیز شامل سه مقاله در مورد همهگیرشدن رسانههای جمعیِ جدیدتر نظیر ویدئو و ماهواره است و وضع انسان معاصر در برابر آن؛ و ضمناً نقدی بر سیاستهای انفعالی مسئولان کشور در برابر این پدیدهها.
بخش چهارم، دو مقالهی متفاوت را در خود جای داده است؛ یکی در مورد «وضع تئاتر در مواجهه با سینما و تلویزیون» و دیگری «منشور تجدید عهد هنر؛ پیام امام خمینی در تجلیل از هنرمندان متعهد.»
📚 بازخوانی نظرات و آرای شهید آوینی
#شهید #آوینی
#روایت #فتح
#نسیم #حیات
#معرفی #کتاب
🌱 @nasime_hayat
📗 کتاب «فتح خون؛ روایت محرم»
فتح خون در ۱۰ فصل در محرم سال ۱۳۶۶ نوشته شده است؛ از هنگام شهادت امام حسن مجتبی (ع) در چهلونهمین سال هجرت رسولالله (ص) تا دهم محرم ۶۱ هجری. عجیب است که نوشته با شهادت عباسبنعلی (ع) ـ شاید ـ نیمهتمام مانده است. آیا بیان شهادت حسینبنعلی (ع) تا این حد دشوار بوده است؟
فتح خون دوپاره است؛ پارهای به بیان وقایع و حوادث تاریخ ظاهری جهان میپردازد و پارهای دیگر از زبان یک راوی زمان را وامینهد و کثرات آن را نادیده میگیرد تا شاید عالَم را آنگونه که نزد خالق آن است، ببیند؛ فارغ از زمان و مکان.
«فتح خون» در ده فصل روایت شده است؛
۱. آغاز هجرت عظیم
۲. کوفه
۳. مناظرهی عقل و عشق
۴. قافلهی عشق در سفر تاریخ
۵. کربلا
۶. ناشئة الّیل
۷. فصل تمییز خبیث از طیّب
۸. غربال دهر
۹. سیارهی رنج
۱۰. تماشاگه راز
📚 نظرات و آرای شهید آوینی در کانال «نسیم حیات»
#امام #حسین (علیه السلام)
#کربلا #عاشورا #محرم #صفر
#شهید #آوینی #روایت #فتح
#نسیم_حیات #معرفی_کتاب
🌱 @nasime_hayat
📗 کتاب «فردایی دیگر؛ مجموعه مقالات»
«فردایی دیگر»، مجموعهی چند مقاله است و ازآنحیث که نویسنده گلچینِشان کرده، حائز اهمیتاند. از لحاظ موضوعی نیز گرچه مقالات به ظاهر پراکنده مینمایند، اما میتوان آنها را در دو بخش دستهبندی کرد: بخش نخست، مجموعهی سه مقاله است که به فهم و تفسیر عالم غربی در وجوه گوناگون آن پرداخته؛ بخش دوم، از چهار مقاله با موضوع شعر تشکیل شده است و در آن، عالَم اشراقی و دینی که در این عرصه از ادبیات جلوهگر است، تبیین شده؛ بهخصوص بخش عمدهی آن به تأویل و تفسیر اشعار عرفانی امام خمینی (ره) تعلق دارد.
نویسنده در مقالهی «فردایی دیگر»، در تحلیل دو رمان «1984» و «دنیای متهور نو»، به پسزمینههای تاریخی نگارش آنها میپردازد و اشاره میکند شباهتهای اساسی بسیاری میان این دو وجود دارد. این شباهتها از آنجا ناشی شده است که درهرحال، عالَم غربی در درون انسانهایی که در آن و با آن میزیستند، سرگذشت و سرنوشتی محتوم و یکسان دارد؛ تجربهی غربی محکوم به نیستانگاری است.
📚 بازخوانی نظرات و آرای شهید آوینی
#شهید #آوینی
#روایت #فتح
#نسیم #حیات
#معرفی #کتاب
🌱 @nasime_hayat
📗 کتاب «گنجینهی آسمانی؛ متن گفتارهای مجموعهی مستند روایت فتح»
🔅 آثار شهید آوینی در حوزهی فیلمسازیِ مستند به حدود ۱۷۰ برنامه میرسد. «روایت فتح» تعداد ۶۳ برنامه از این مجموعه را تشکیل میدهد که از ابتدای عملیات والفجر ۸ در زمستان سال ۱۳۶۴ شروع میشود و تا پایان جنگ تحمیلی در تابستان سال ۱۳۶۷ ادامه پیدا میکند. «گنجینهی آسمانی» که متن گفتارهای فیلمهای مجموعه «روایت فتح» است، متن گفتارهای چند برنامهی دیگر را نیز در خود دارد.
📚 بازخوانی نظرات و آرای شهید آوینی در کانال «نسیم حیات»
#شهید #آوینی #روایت_فتح
#معرفی_کتاب #نسیم_حیات
🌱 @nasime_hayat
📗 کتاب «نسیم حیات»
«نسیم حیات»، گفتار متن برنامههای تلویزیونیای را دربرمیگیرد که شهید آوینی بعد از رحلت حضرت امام، در فاصلهی سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ ساخته و یا صرفاً متن آنها را نوشته است. غالب نوشتههای این مجموعه به تحولاتی میپردازد که با ظهور حضرت امام خمینی (ره) و گسترش انقلاب اسلامی ایران در جهان، گشایش افقهای تازهای را در تاریخ بشر امروز بشارت میدهد. متن دو برنامهی «هفت قصه از بلوچستان» و «گمگشتههای دیار فراموشی» که سید مرتضی آوینی در یکی، دو سال اوّل بعد از پیروزی انقلاب ساخته (برای تکمیل مجموعه) در این مجموعه گنجانده شده است.
📚 بازخوانی نظرات و آرای شهید آوینی
#شهید #آوینی
#روایت #فتح
#نسیم #حیات
#معرفی #کتاب
🌱 @nasime_hayat
12.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از نسیم حیات
🌹 شهید سید مرتضی آوینی:
✊ هرچه هست، اگرچه آوارگی ملت فلسطین به درازا کشیده است، اما اکنون همه دریافتهاند که دیگر روزبهروز به پایان خویش نزدیک میشود. مبارزهای بزرگ در پیش است و فلسطینیان در هر کجای کرهی زمین که هستند، باید خود را برای این روز بزرگ و یک مبارزهی بزرگ آماده کنند. دوران خرد سیاسی به سر آمده است و راهی جز مبارزه وجود ندارد.
📝 گفتارمتن مستند «انقلاب سنگ»
#قدس #فلسطین
#کودک #مبارزه
#آوینی
🌱 @nasime_hayat
🌷 شهید سید مرتضی آوینی:
🔅 قدس جلوهی بركت خدا و پلهی نخستين معراج انسان است و مسلمين برای دستيابی به اهداف نهايی اسلام چارهای ندارند جز اينكه بر قدس شريف دست يابند، و راه قدس نيز از كربلاست كه میگذرد.
🎞 گفتارمتن مستند «راه قدس از کربلا»
📝 بازخوانی نظرات و آرای شهید آوینی در کانال «نسیم حیات»
#قدس #فلسطین #مقاومت
#شهید_آوينی #نسیم_حیات
🌱 @nasime_hayat