🔍 امپریالیسم ماهوارهای
📡نوع دیگر از امپریالیسم فرهنگی، امپریالیسم ماهوارهای است. پیدایش نخستین شبکههای جهانی ماهوارهای در اواسط دهه ۱۹۸۰ و در پی انجام آزمایشهای اولیه در ایالات متحده آمریکا صورت پذیرفت.
📡از آن زمان، استفاده عموم شبکههای ماهوارهای به سرعت در گوشه و کنار جهان رواج یافت. ماهواره به وسیلهای برای اعمال قدرت با هدف ترویج ارزشهای فرهنگی امپریالیسم در میان ملل جهان سوم و خفه کردن فرهنگ این ملتها بدل شد.
📡بخشی از این برنامههای تلوزیونی ماهوارهای بهویژه مستهجنپردازی از جمله مهمترین وسایل دستیابی به اهداف امپریالیسم فرهنگی است.
📡تهاجم فرهنگی از طریق ماهواره به قصد تضعیف باورهای دینی و تعهدات اخلاقی و تشویق بیبندوباری، تضعیف نهاد خانواده و دیگر شئون اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، دغدغههایی جدید برای اندیشمندان اجتماعی جوامع هدف پدید آورد.
📡غربیها میکوشند با استفاده از برتری اقتصادی، سیاسی، نظامی، اجتماعی و فنآوری، از طریق امواج ماهوارهای، به مبانی اندیشه و رفتار ملتها هجوم برده، با تهدید، تضعیف، تحریف و احیانا نفی و طرد آنها، زمینه حاکمیت اندیشه، ارزشها و رفتارهای مطلوب خود را فراهم آورند.
✍️فائزه افلاطونی
#رسانه
🆔 @majazihaa
🔹 امروز دو روزنامه اصلاح طلب #لاریجانی را تیتر اول رسانههای خود کرده بودند و به شدت برای بازیابی مشروعیت لاریجانی تلاش میکنند.
🔹 اذعان اساتید جامعهشناسی و آمارهای مختلف نظرسنجی در قم، لاریجانی از کاهش شدید محبوبیت در قم رنج میبرد.
#روزنامه
🆔 @majazihaa
🔻ناگفتههای ابوالقاسم طالبی از بایکوت بیست ساله فیلم «آقای رئیسجمهور»؛
🔸علیه لیبرالها فیلم ساختم
♨️ تقریبا بیست سال بعد از ساخت و اکران عجیب فیلم آقای رئیسجمهور ساخته ابوالقاسم طالبی این فیلم روز گذشته از شبکه سه سیما پخش شد.
🔹فیلم روایتگر داستان فردی است که با داشتن یک پیشینه مطبوعاتی و فرهنگی و با سردادن شعارهای انقلابی در اندیشه تصاحب کرسی ریاست جمهوری است، اما در پشت پرده او به هیچیک از شعارهای خود معتقد نیست و حاضر است برای رئیسجمهور شدن دست به هر کاری بزند.
🔹وقتی فیلم را ساختیم بهدلیل مسائل خاص به جشنواره ندادیم.
🔹فیلم از 23بهمن اکران شد. دو روز بعدش شهادت حضرت زهرا(س) بود. روز بعدش به خاطر سرمای هوا مدارس تعطیل شد و بعد هم به بهانه نفروختن فیلم را پایین کشیدند.
🔹من به فضای زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی معترض بودم.
🔹هر روز روزنامهها علیه اسلام مینوشتند و من بهعنوان یکی از طرفداران امام و نظام یا باید در راه لیبرالها هضم میشدم یا تحمل میکردم.
🔹در هفتهنامه خودم مینوشتم ولی کافی نبود. فشارهای آن یکی دوسال باعث شد این سناریو را بنویسم.
#روزنامه
🆔 @majazihaa
⚔️بازیِ حاج قاسم را بکشید!
🔍اولا یک بازی داریم به نام بازی بتلفیلد۳؛ شما یک صحنه جنسی در آن نمیبینید، اصلا زن در آن نیست. خلاصه بازی این است که شما باید حاج قاسم سلیمانی را پیدا کنید و بُکشید!
🚨میخواهم شقوق مختلف بازی را عرض کنم. این یک نکته. در حالی که یک بازی داریم مثلا به اسم بازی سینز، انواع و اقسام و سبکهای سبکهای مختلف، بیش از ۶۰ نوع بازی سینز درست شده درباره سبکهای زندگی مختلف.
🕹مثلا یک بازی سینز داریم تخصصی فقط میگوید چگونه سگ و گربه در خانه نگهداریم. جشن عروسی چگونه بگیریم. یک بازی سینز این است که چگونه میتوانیم خواننده شویم.
📋نشریه فرهنگ پویا
#بازی
🆔 @majazihaa
▫️ اکران فیلم سینمایی #منطقه_پرواز_ممنوع در سینماهای کشور آغاز شد. فیلمی که بسیاری از منتقدین سینما دیدنش را توصیه کردند.
#سینما
🆔 @majazihaa
🔵لیبرالیسم رسانهای
💠طبق نظریه نویسندگان کتاب «چهار تئوری مطبوعات» چهار الگوی رسانهای در دنیا حضور دارند که در این میان الگوی رسانه لیبرال گوی سبقت را از همردیفانش ربوده و در دو قرن اخیر به گفتمان اول رسانهای تبدیل شده است.
⬅️چهار الگوی مزبور:
1️⃣اقتدارگرا (توتالیتاریسم) یا یکهتاز که قدیمیترین الگوی رسانهای و مطبوعاتی به شمار میآید.
2️⃣الگوی لیبرال یا همان آزادمنش (لیبرالیسم)
3️⃣الگوی رسانه با مسئولیت اجتماعی
4️⃣الگوی رسانه کمونیسم و سوسیالیسم
🔷در این میان تئوری و الگوی سوم (رسانه با مسئولیت اجتماعی) در حقیقت همان رسانه لیبرال است که مورد بازبینی قرار گرفته است.
✍️سید یاسین هاشمی
#رسانه
🆔 @majazihaa
🔹 نقش بازتولید رسانههای خودجوش از جریانسازی تا حاشیه
▪️ امروز در حاشیه سفر رئیس جمهور به یزد، باز هم دست نوشتههای زیادی در دست مردم بود که بازنمایی دردها و رنجهایی است که باید مورد اولویت قرار بگیرد ولی حاشیهها اجازه عملکرد درست را نخواهد داد.
▪️ رسانهها نیز نقش مهمی در انتقال این دستنوشتهها به افکار عمومی دارند. حرفهایی که از دل برآمده است و لاجرم بر دل مینشیند
#رسانه
🆔 @majazihaa
▪️ دنیایی که برایمان متصور شدهاند تا تغییر را از گرایش به بینش بکشند تا منجر به تغییر رفتار یا کنش شود.
#عملیات_روانی
🆔 @majazihaa
▪️ امروز همه روزنامههای مطرح کشوری از رفتار دیروز رئیس جمهور انتقاد کردهاند اما شرق با تیتری خنثی به استقبال اتفاقات دیروز میدان امیرچخماق یزد رفت.
▪️ اما تصویر بر خلاف تیتر خنثی همان حرفهای روحانی درباره تقابل با آمریکا را بیان میکرد. نفوذ تصویر بیشتر از متن است و برناخودآگاه اثر میگذارد.
#روزنامه
🆔 @majazihaa
▪️ نظر وارده
🔸 سلبریتیزهترین اَپ اجتماعی، مکانی که از اصل و اساسش به کار قِر و فِر مانکن و مدل جماعت میآید و حضور جدی دیگران در آنجا، مثل یک شوخی کوچک بیشتر نیست. تنها همین پدیدهی منفرد کافیست تا نشانمان دهد که مرزهای هویتی و ارزشی پیشین رنگ باخته. استعفا از لباس!در اینستاگرام!
🔹از این که بگذریم، به چرایی میرسیم!؟ اساساً چرا شخصی با هجده سال سابقهی طلبگی، که طبیعتاً تازه اول بازدهی و باروری علمی و مالی و… اوست، به قول خودش، فصل جدیدی از زندگی را شروع میکند و از رخت آخوندی به در میآید!؟ کاری به شخص حقیقی این فرد ندارم، این سوالی است که مصادیق فراوانش، در ذهن مخاطبِ آشنا، خودنمایی میکند. چرا لباسگریزی و بیمیلی نسبت به لباس آخوندی، در میان کثیری از طلاب شایع شده است؟
🔹بعقیدهی من، اینجا هم میتوان سراغی از همان کلیدواژهی پیشین گرفت: انکار مرزها! لباس آخوندی در قدیم معنایی داشت و اکنون نیز معنایی دارد؛ اما تا حد زیادی متفاوت با معنای پیشین. لباس آخوندی تاکنون معنایش نمایندگی دین بود، شعبهای سیّار از ورثةالأنبیا که دوّار بطبه بود و بین مردم میزیست تا هدایتشان کند. اخیراً اما، معنای این چند تکه پارچه عوض شده و یا به تعبیری وسعت یافته است؛ امروزه این لباس، علاوه بر نمایندگی دین، نمایندگی حاکمیت سیاسی را هم به گُرده میکشد. تجمیع این دو رسالت سترگ، آنهم در عصر خدایی کردن تکنولوژی، نسبیت ارزشها، تبادل فرهنگها و انفجار اطلاعات، بالعیان بسی سنگین خواهد نمود.
🔹هرچند! آنکه این رخت از تن میکَنَد، از ناتوانی در ایفای نقش اجتماعی دم میزند اما، پیام مخفی این کنش و حتی توجیه و توضیح صریحی که به دنبالش میآید، آنست که افرادی در این صنف و لباس، دیگر حاضر نمیشوند که بار کمرشکن دفاع از دین سنتی و حاکمیت پرچالش مبتنی بر آن را به گُردهی خویش بکشند؛ آنها ترجیح میدهند که حتی در فصل شکوفایی طلبگیشان هم که شده، عشق و علاقهشان به دین و حکومت دینی را نزد خود و در پستوی دلشان انباشت نمایند و حیات اجتماعیشان را از نو و با هویتی نوین بسازند.
🔻پانوشت:
گویا آن شخص طلبه، پس از اعلام عمومی، از تصمیم خودش در ترک لباس پشیمان شده که در جای خود محل تامل است؛ آنچه پابرجاست، وجود پدیدهی لباسگریزی در میان بخشی از بدنهی طلاب است.
📝 صادق بابایی
#فضای_مجازی
🆔 @majazihaa
⭕️ پروژه آنفولانزای نیویورکی یا تنفرزایی در ایران چگونه رقم خورد
#عکس_نگاشت
🆔 @majazihaa