💠 سوگیریهای شناختی و ذهنی
🔸فرض عامل هوشمند :
ذهن تمایل دارد پشت هر پدیده عاملی هوشمند را فرض کند ، در حالیکه با واقعه ممکنست برنامه ریزی شده باشد ، ممکنست نباشد ، اثباتِ تصادفی بودن ، دلیل نمیخواهد ، برنامه ریزی دلیل کافی میخواهد . صرف همزمانی دو پدیده و نقل قول های مبهم نمیتوان نتیجه گرفت که یک پدیده برنامه ریزی شده بوده.
🔹فروپاشی انگاری :
ذهن انسان تمایل دارد اوضاع کلی جهان/کشور را رو به وخامت و فروپاشی ببیند ، در حالی که ممکنست بعد از هر بدی ، بدتر نیاید .
🔸منفی نگری :
ذهن برای اخبار منفی ارزش بیشتری قائل میشود.
🔹نقطه کور تعصب : انسانها تعصب را در دیگران بهتر و بیشتر تشخیص میدهند.
🔸ادراک گزینشی :
ذهن اطلاعات را گلچین میکند و گاهی اطلاعات مهمی را در جهتی خاص نادیده میگیرد.
🔹دانش دم دست : ما در برخورد با هر پدیده برای تحلیل و رفع مشکل به دانش و اطلاعات ساده و دم دست تکیه میکنیم ، در حالیکه ممکنست زمان برای تحقیق بیشتر و تصمیم گیری دقیق تر داشته باشیم و اولین پاسخی که بذهن متبادر میشود نه تنها بهترین نباشد بلکه اشتباهترین گزینهی موجود باشد .
🔸خطای هاله : ما تمایل داریم وقتی یک وجهه از چیزی بنظرمان خوب و زیبا آمد بقیهی خصائص آن چیز را هم خوب ببینیم و ممکنست صفات بد مهمی را از نظرمان پنهان شود.
🔹قالب بندی : قضاوت ما در مورد یکچیز بستگی باین دارد که در چه قالب و جمله بندی ای بما عرضه شود : مثلا اگر روی همبرگر بنویسند ۹۰ درصد گوشت بیشتر تمایل داریم بخریم تا بنویسند ۱۰ درصد ناخالصی درحالی که همبرگر ، همان همبرگرست.
🔸پشتیبانی از انتخاب : ما روی انتخاب هایمان تعصب داریم ، دلمان نمیخواهد کسی دلمان را بد کند. در حالیکه گاهی مهم ست که بدانیم انتخابمان چه مشکلاتی داشته .
🔹تثبیت باور :
استدلال هرچقدر قوی باشد و با لحن ملایم مطرح شود باز ممکنست حتی بیش از پیش باورِ ( غلط) مان را در ذهن تثبیت کند و بر تصمیم خود ، مصرتر شویم . بله ... به همین سادگی
🔸خاطره جعلی : ذهن ما - حتی اگر به اختلال روانی خاصی مبتلا نباشیم - گاهی خاطرههایی می سازد که اصلا وجود نداشته اند ، بدون این که متوجه باشیم و قصد و غرضی داشته باشیم ...
🔹پس گویی : ما یادمان میرود چه پیش بینیای کرده بودیم ، بدون اینکه متوجه باشیم دنبال بهانه ایم تا بگوییم : « دیدی گفتم »
✍ ف. طحانی
#سوگیریهای_شناختی
#علوم_شناختی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
مسلم معین مسئول سازمان فضای مجازی بسیج: چهره سال سواد رسانه ای و برترین های دومین رویداد ملی سواد رسانه ای انقلاب اسلامی معرفی می شوند
هم اکنون 3000 نفر مربی سواد رسانه ای که دوره های آموزشی مدرسی را طی کرده اند در سراسر کشور فعال هستند و اهداف نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) را در فراگیر کردن آموزش سواد رسانه ای دنبال می کنند.
امسال دومین جشنواره سواد رسانه ای ابتدا در استان ها در تیرماه برگزار و آثار برتر استانی به مرحله کشوری راه یافتند که در این مرحله از بین 270 اثر برتر کشوری در داوری نهایی از برگزیدگان کشوری تجلیل خواهد شد.
محورهای ارائه آثار شامل تربیت رسانه ای، فناوری های نوین ارتباطی، جریان شناسی رسانه، رسانه شناسی، شبکه ملی اطلاعات، اقتصاد رسانه ای در دو بخش اشتغال رسانه ای و کارآفرینی رسانه ای است.
ارائه آثار در قالب سخنرانی(TED)، موشن گرافیک، اینفوگرافی، کتاب، پوستر و نرم افزار بوده است.
اختتامیه دومین جشنواره سواد رسانه ای روز پنج شنبه 19 مرداد از ساعت 15 در سالن آمفی تئاتر باغ ملی شهر قدس تهران با حضور مقامات و مسئولان و دبیران نسرا از سراسر کشور برگزار می شود.
🌐 @nasra_guilan
📸 بدون هرگونه شرح اضافی درخصوص #حجاب_استایل !
#جنگ_ترکیبی
#حجاب_استایل_کاسب_حجاب
#حجاب_استایل_باحجاب_نیست
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴چرا مفهوم شناخت و شناختی در دنیای رسانه ای شده مهم است
⭕️مفهوم شناخت:
وقتی یک موجود (انسان، حیوان، یک حشره یا هر موجود دیگر) بتواند تصویری از دنیای بیرون را در درون مغز خود بسازد میتوانیم بگوییم که او به شناختی از دنیای اطراف دست یافته است.
⭕️گاهی میگویند توانایی شناخت، به معنای توانایی یک موجود در خلق و نگهداری یک تصویر درونی (Internal Representation) از دنیای بیرونی (External Presentation) است.
🔴ما در هر لحظه:
🔷یا در حال ارزیابی و اصلاح تصویر درونیمان از جهان اطراف هستیم
🔷یا میکوشیم تصویرهایی را که دیگران دیدهاند و ساختهاند بخوانیم و بشنویم و بر اساس آن تصاویر درونی خود را اصلاح کنیم.
🔷یا میکوشیم آنچه را در ذهن خود به عنوان مدلی از جهان اطراف ساختهایم، به دیگران منتقل کنیم و تصویر درونی آنها را تغییر دهیم.
⭕️حال که با مفهوم شناخت آشنا شدیم خوب است یک سوال بسیار مهم از خودمان بپرسیم:
🔴شبکه های اجتماعی و پیام رسان های آمریکای نظیر واتس اپ و اینستاگرام چطور شناخت و ادراک ما را با الگوریتم ها، هوش مصنوعی و حباب فیلتر دستکاری می کنند؟!
با پاسخ به این سوال اهمیت داشتن حکمرانی سایبری رسانهای مستقل را در میابید.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 از میدان دادن ما به جنگ افزارهای مجازی دشمن تا نگرانی آنها از جاسوسی به وسیله خودرو❗️
🔰به نوشته روزنامه تلگراف، وزرای دولت انگلیس نگرانیهای خود را نسبت به این خودروهای برقی چینی ابراز کرده و مدعی شدهاند: فناوری تعبیه شده در این خودروها میتوانند برای گردآوری حجم زیادی از اطلاعات از جمله مکانیابی، ضبط صدا و فیلمبرداری استفاده شوند.
isna.ir/xdPmDW
🔴 در نظر بگیرید که ما سال ها #فضای_مجازی خود را – که از راهبردی ترین و مهمترین ابزارهای عصر ماست و قابل مقایسه با خودرو نیست - در اختیار جنگ افزارهای مجازی دشمن قرار داده ایم.
⚠️در این مدت، سکوهای مجازی دشمن،به صورت شبانه روزی هم داده و اطلاعات درو کردند، هم از طریق آن، #جاسوسی کردند، هم #فتنه به وجود آوردند، هم جوانان و خانواده های ما را با بحران های اخلاقی و فرهنگی روبرو کردند، هم امنیت و استقلال ما را زیر سوال بردند، هم به اعتقادات و ارزش های ما حمله کردند و به طور کلی، با دین و دنیای مردم ما بازی کردند. هنوز هم در کشورمان، فضای مجازی یله و رها به کار خود ادامه می دهد.
📍 آن وقت، انگلیسی ها نگران هستند که مبادا خودروهای برقی چینی از آنها جاسوسی کند!
⬅️ اگر در مدیریت خود، مسلمات دینی و فقه را کنار می گذاریم، حداقل از دنیا نوع مدیریت و حراست را یاد بگیریم!
#فرهنگ_و_فضایمجازی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چگونه ترس از انزوا، افراد و نخبگان جامعه را به گرداب سکوت گرفتار میکند!
‼️امروز از اصلیترین تکنیکهای ایجاد مارپیج سکوت برای تحقق سناریوین خطرناک اندلسی سازی، ارعاب و تمسخر کسانی است که در هر سطحی بدنبال اقامهی فریضهی امربهمعروفونهیازمنکر هستند.
♨️در مقابل منکرات جامعه ساکت نباشیم و به مارپیچ سکوت کشیده نشویم...
جنگِ امروزِ ما، جنگِ روایتهاست
#مارپیچ_سکوت
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💠دوره آموزش مجازی تولید محتوا و تدوین
✅️ویژه بسیجیان و مدرسین سوادرسانه و افراد علاقمند
👤مدرس: علی یعقوبی
⏳️زمان ثبت نام: تا پایان شهریور
🗓شروع دوره: مهر ماه
⭕️جهت ثبت نام و یا کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر در پیام رسان روبیکا پیام دهید.
📱شماره تماس: ۰۹۱۱۳۴۸۳۱۰۱
🌐 @nasra_guilan
⁉️ استراتژی دارکوبی
🔺 دارکوبها پرندگانی هستند با منقاری قدرتمند که از آن برای سوراخ کردن درختان استفاده می کنند.
منقار نیرومند دارکوب قادر است 15 تا 20 بار در هر ثانیه به درخت ضربه وارد کند و حشرات پنهان شده را از لای آنها بیرون بکشد، همچنین برای خود لانه ای ساخته و در آن غذای خود را پنهان کند...
♨️ استراتژی دشمن و رسانه های معاند در جلب افکار عمومی نیز نوعی استراتژی دارکوبی است که در آن دشمن تا بینهایت به تأثیرگذاری بر مخاطب امیدوار است و از اینرو مثل دارکوب روی فکر مخاطب نوک میزند و منتظر پیداکردن منفذی برای رسوخ است تا از این راستا هم به اعماق اندیشه مخاطبان خویش نفوذ کند و آرام آرام لانه گزیند و هم برای خود خوراک تبلیغاتی فراهم کند.
♨️در سلسله ی فتنهها نیز دشمن از همین استراتژی تبعیت میکند و هدفش شکار مرحلهای مخاطبان است؛ لذا علیرغم شکست در فتنههای قبلی باز هم فتنه سازی کرده و به ریزش نیروها از بدنه نظام امیدوار میماند...
♨️ لذا با نزدیک شدن به سالگرد اغتشاشات و بازگشایی مدارس مجددا بر طبل تناسخ ذهنی مخاطبان خواهند کوبید و تا انتخابات اسفند ماه، در کمین نشسته و منتظر شکار خبرهای قابل پردازش برای ایجاد اسم رمزهای شورش و یا ایجاد استیصال و ناامیدی در مردم و دستگاههای کلیدی نظام اند.
✅ ما نیز باید با استراتژی جهاد تبیین و روشنگری مستمر و با هوشمندی پویا، مانع از انعطاف افکار عمومی در قبال ترفندها و فریبهای پروپاگاندایی آنها شویم...
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
☸ جانشین پروری #استراتژی کارآمد و کلیدی
💠 برخی مدیران عالی در حوزه های فرهنگی و رسانه ای به غلط بر این باورند که جایگزین کردن نیروی انسانی در مناصب و پست های کلیدی همان جانشین پروری است.
❇️ برابر داده ها و شناخت از محیط رسانه ای و فرهنگی معتقدم که راهبرد جانشین پروری عنصر مغفول و نادیده گرفته شده سازمان های فرهنگی و رسانه ای کشور است.
❇️ جانشین پروري يك استراتژي هوشمند مديريت استعدادها مي باشد كه مي تواند موجب حفظ استعدادها در درون سازمان ها باشد.
❇️ جانشین پروری استراتژی هوشمندی در سازمان ها برای پاسخگویی اثربخش به تغييرات سريع كه محيط های رسانه ای و فرهنگی امروزه آن را تجربه می کنند؛ است.
❇️ راهبرد جاشین پروری مطمئن میسازد تا عناصر انسانی سازمان ها اطمينان یابند، كه سازمان رسانه ای و فرهنگی به طور سيستماتيك نامزدهای با پتانسيل بالا را براي پست های كليدی، شناسايی و آماده کرده است.
📍 سازمان های رسانه ای و فرهنگی دارای برنامه ریزی بلند مدت در فضای رسانه ای امروزه چاره ای ندارند برای ادامه حیات موثر و پایدار در محیط های نامطمئن به سراغ نیروهای انسانی زبده، ورزیده، نوآور، خلاق، مبتکر و #منتقد_وضع_موجود بروند. و اگر از سرمحافظه کاری و با هدف حفظ وضع موجود تنها به فکر جایگزینی نیروهایی با شایستگی های پایین و مطیع مدیران مافوق و از جنس مدیران آقا اجازه ای نمی توان دورنمای روشن و افق بلندمدت برای سازمان های رسانه ای رقم زد.
دکتر #ابوالحسن_صادقیجهانی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
✅ مروری بر توصیهها و تذکرات رهبر انقلاب دربارهی مدیریت فضای مجازی؛
فضای مجازی رابه نفع ارزشهای ملت مدیریت کنید
◀️ قوی شدن در فضای مجازی برای کشور حیاتی است
قوی شدن کشور جزو هدفهای ما است... ابعاد قوّت ابعاد وسیعی است... امروز قوّت در فضای مجازی حیاتی است؛ امروز فضای مجازی حاکم بر زندگی انسانها است در همهی دنیا؛ و قوّت در این [زمینه] حیاتی است. ۱۳۹۹/۱/۰۳
◀️ آرایش جنگی بگیرید
دشمنان از لحاظ فضای مجازی، دارند برنامهریزی میکنند برای اینکه از این طریق به کشور ضربه بزنند... از لحاظ فضای مجازی آرایش جنگی گرفته؛ در مقابل این دشمنی که آرایش جنگی در مقابل ملّت ایران گرفته، ملّت ایران بایستی آرایش مناسب بگیرد، باید خودش را آماده کند. ۱۳۹۸/۲/۱۱
◀️ مرکز ملی فضای مجازی باید تصمیمگیری فعال داشته باشد
شورای عالی فضای مجازی وظیفه دارد مرکز ملّی فضای مجازی کشور را ایجاد نماید تا اشراف کامل و به روز نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی و تصمیمگیری نسبت به نحوه مواجهه فعال و خردمندانه کشور با این موضوع از حیث سختافزاری، نرمافزاری و محتوایی در چارچوب مصوّبات شورای عالی و نظارت بر اجرای دقیق تصمیمات در همه سطوح تحقق یابد. ۱۳۹۰/۱۲/۱۷
◀️ کشورهای قدرتمند در فضای مجازی خط قرمز دارند
قویترین کشورها، در این زمینهها خطّ قرمز دارند؛ راه نمیدهند؛ خیلی از بخشهای فضای مجازی اعزامشدهی از سوی آمریکا و دستگاههای پشت سر و پشت صحنهی این قضیّه را راه نمیدهند؛ کنترل میکنند. ما هم باید کنترل کنیم؛ این کنترل کردن معنایش این نیست که ملّت را از فضای مجازی محروم کنیم. ۱۳۹۶/۰۳/۲۲
◀️ سرعت اینترنت را در جایی که به ضرر کشور نیست افزایش دهید
امروز بهمنی از گزارههای درست و نادرست دارد روی سر مراجعین اینترنت ما فرود میآید؛ ما چرا باید اجازه بدهیم آن چیزهایی که برخلاف ارزشهای و اصول مسلّمهی ما است، بهوسیلهی کسانی که بدخواه ما هستند، در داخل کشور توسعه پیدا کند؟ نه. کاری کنید که از منافع و سودها و بهرههای فضای مجازی همه بتوانند استفاده کنند، سرعت اینترنت را افزایش هم بدهید امّا در آن چیزهایی که به ضرر کشور شما، جوان شما و افکار عمومی شما نیست. ۱۳۹۶/۳/۲۲
◀️ تحقق شبکه ملی اطلاعات زمانبندی لازم دارد
شبکهی ملّی اطّلاعات اجزائی دارد، این اجزا باید در زمانبندیهای مشخّص تحقّق پیدا کند؛ آدم میبیند که تحقّق پیدا نمیکند، از زمانبندیها عقبند؛ یا سیاستهای اصولیای در زمینهی پهنای باند وجود دارد که مکرّر ابلاغ شده، خب این سیاستها باید رعایت بشود و اینها مورد درخواست و تأکید مؤکّد اینجانب است. ۰۲/۰۶/۹۹
◀️ رها کردن فضای مجازی افتخار ندارد
متأسّفانه در فضای مجازی کشور ما، رعایتهای لازم با وجود این همه تأکیدی که من کردم صورت نمیگیرد و در یک جهاتی واقعاً ول است. همهی کشورهای دنیا روی فضای مجازی خودشان دارند اِعمال مدیریّت میکنند، در حالی که ما افتخار میکنیم به اینکه ما فضای مجازی را ول کردهایم! این افتخار ندارد. فضای مجازی را باید مدیریّت کرد. ۱۴۰۰/۰۱/۰۱
◀️ نباید مردم را بیپناه رها کنیم
فضای مجازی بدون اختیار ما، از بیرون از اختیارِ ما دارد مدیریّت میشود. فضای مجازی یک چیزی نیست که آدم بتواند مثل یک آب روانی هر جور که میخواهد از آن استفاده بکند؛ دیگران دارند این آب را به یک سمتی که خودشان میخواهند هدایت میکنند؛ آنها دارند این فضا را... هدایت و مدیریّت میکنند. ما نمیتوانیم بیکار بنشینیم؛ ما نمیتوانیم مردممان را که با فضای مجازی ارتباط دارند، بیپناه رها کنیم. ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
◀️ تاکید مکرر بر تشکیل شبکه ملی اطلاعات
آن مدیری که دارد پشت پرده، فضای مجازی را اداره میکند و عوامل مسلّط بینالمللی در این زمینهها بشدّت فعّالند. از لحاظ خبردهی، خبررسانی، تحلیل دادهها و امثال گوناگون؛ هزاران کار دارد انجام میگیرد روی فضای مجازی. برای خاطر این است که بنده روی مسئلهی شبکهی ملّی اطّلاعات این همه تأکید میکنم. این شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملّی فضای مجازی که تشکیل دادهایم و بنده اصرار داشتم و دارم که این [شورا] تشکیل بشود و رؤسای محترم در آن شرکت کنند و تصمیمگیری کنند و اجرا کنند، به خاطر اهمّیّت این مسئله است؛ نمیشود این مسئله را رها کرد. ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
◀️ از زیانهای آموزش مجازی مراقبت کنید
یک نکته زیانهایی است که احتمالاً در آموزش مجازی وجود دارد... بایست مراقبت کنید تا این موجب این نشود که جوانها وارد فضای بی بند و بار و رهای اینترنت بشوند و سرشان گرم بشود به یک چیزهای دیگری که هم از لحاظ اخلاقی، هم از لحاظ اعتقادی خطرهای بزرگی برای اینها دارد. ۱۳۹۹/۶/۱۱
#فضای_مجازی
#جنگ_ادراکی_محاسباتی_شناختی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
.
🎯 برشی از مطلب «چگونه میتوان یک مشت دیتای قلابی را به پژوهشی هیجانانگیز بدل کرد؟» . این مطلب نوشتۀ گری اسمیت است و نیره احمدی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://b2n.ir/d67027
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢راهبردهای اصلی دشمن در جنگ ترکیبی شناخت محور
📍ایجاد دوقطبی، اختلاف و تقابل
🔴 راهبرد اختلاف افکنی که البته ریشه در راهبرد قدیمی انگلیسی ها با عنوان «اختلاف بینداز و حکومت کن» دارد، به دنبال این است تا به هر بهانه ای بین گروه های مختلف مردم اختلاف بیندازد.
🔘 این بهانه میتواند #حجاب باشد یا هرچیز دیگری. از این رو در جامعه کنونی شاهد دو قطبی هایی نظیر بیحجاب-باحجاب، گشت ارشاد-مردم، حاکمیت-مردم، مردم-روحانیت و دوقطبی های کاذبی از این دست هستیم.
⚠️ آنچه به این راهبرد قدیمی ضریب میدهد، قطعا و بلاشک، #رسانه است.
❓اما کدام رسانه؟
🌐 رسانهای که طرح و برنامه ندارد یا رسانهای که مأموریتی از پیش تعریف شده همراه با برنامه ریزی دقیق و به روز دارد؟
🌀رسانهای که منتظر است اتفاقی رخ دهد تا آن را صرفاً پوشش خبری دهد یا رسانه ای که خود، خبرساز است؟!
❇️ در جنگ رسانه ای کنونی، اولین قدم، ترسیم راهبرد است...یعنی ابتدا باید بدانیم چه کاری میخواهیم انجام دهیم⁉️
🔺سپس راهکارها و برنامه های عملیاتی را طراحی کنیم.
⁉️سؤال: در اتفاقات پیش رو، راهبرد رسانه ای ما چیست؟
🛑 قطعا راهبرد رسانه هایی همچون شفقنا، جماران، اصلاحات نیوز، خبر آنلاین و انتخاب، همان راهبرد بی بی سی و منوتو و اینترنشنال است
حال سؤال اینجاست که راهبرد رسانه های انقلابی (مخصوصا رسانه های حوزوی) چیست؟
#عبدالله_عرفانی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⭕️سکوت ناراضیان: معنای کمرنگ شدن واکنشهای عمومی در شبکههای اجتماعی چیست؟
✍🏻محمد رهبری | منتشر شده در روزنامه هممیهن
🔻این روزها اخبار نگرانکنندهای در خصوص مسائل اجتماعی و اقتصادی کشور بهگوش میرسد که مستقیماً بر زندگی همه ایرانیان تأثیرگذار است. در همین چند روز اخیر، میتوان به این موارد اشاره کرد:
🔻هشتادوپنجمی شدن لایحه حجاب و اجرایی شدن آن، که میتواند باعث افزایش فشار به مردان و زنانی شود که طبق آن لایحه «بدپوشش» خوانده میشوند؛ سرمقاله روزنامه کیهان علیه استارتاپها و شرکتهای بخش خصوصی و نگرانی در خصوص مصادره آنها؛ توقف صدور مجوز تولید و واردات کیتهای غربالگری؛ افزایش روزافزون مهاجرت نیروهای متخصص؛ و شایعات مربوط به بنزین و...
🔻بااینحال، در شبکههای اجتماعی چندان خبری از واکنش به این موضوعات دیده نمیشود و جز تعداد اندکی از روزنامهنگاران، احزاب و فعالان مدنی، بسیاری از مردم ساکت هستند. این در حالی است که تا سال گذشته، در موارد مشابه کاربران شبکههای اجتماعی در توئیتر و اینستاگرام بهصورت گسترده نسبت به این موارد واکنش نشان میدادند. پس چرا حالا در برابر هیچیک از این رخدادهای نگرانکننده آنچنان واکنشی در فضای مجازی شکل نمیگیرد؟
🔻چنین به نظر میرسد بسیاری از مردم نسبت به تحولات و رخدادهای سیاسی و اجتماعی بیحس شدهاند. اما آیا واقعاً سکوت مردم ناراضی را باید به «بیحسی» تعبیر کرد؟ به نظر میرسد پاسخ این پرسش، منفی باشد. نارضایتی همواره منجر به اعتراض نمیشود. هرچقدر هم که سطح نارضایتی در میان مردم بالا باشد، برای اینکه یک واکنش عمومی، ولو مجازی، بخواهد شکل بگیرد، نیاز به عوامل دیگری هم هست. فقدان آن عوامل باعث سکوت فعالان مجازی شده است. اما آن عوامل چه هستند؟
۱. انرژی: بهنظر میرسد انرژی جامعه خالی شده است و سه ماه اعتراض مستمر در سال گذشته انرژی جامعه را خالی کرده است. مردم نمیتوانند هر روز و هر هفته نسبت به تحولات و رخدادها واکنش نشان دهند. آنها نیاز دارند زندگی کنند و حالا که شرایط سخت اقتصادی، زندگی و تأمین معاش را سختتر از گذشته کرده است، عمده تلاش و انرژیشان معطوف به حل مسائل روزمرهشان هست و احتمالاً انرژی کمتری برای هرگونه واکنش، ولو مجازی، دارند.
۲. امید: یکی از عوامل مهم و مؤثر در شکلگیری هر نوع کنشگری، امید به اثربخشی آن است. این مطلب را مارگتس و همکارانش در کتاب «آشفتگی سیاسی» خیلی خوب نشان دادهاند که بدون وجود امید به اثربخشی یک حرکت جمعی، احتمال شکلگیری و دوام آن خیلی کم خواهد بود. بهنظر میرسد بخشی از مردم از هرگونه کنشگری، چه مجازی و چه خیابانی، ناامیدند و برای این ناامیدی شواهد زیادی دارند.
۳. انگیزه: انگیزه متفاوت از امید است. ممکن است کسی امید به نتیجهبخشی کنشگری خود داشته باشد، اما باز هم انگیزه لازم برای این اقدام را نداشته باشد. این را میتوان در مورد آن دسته از افرادی در نظر گرفت که در دو سال اخیر تصمیم به مهاجرت و خروج از کشور گرفتهاند. این افراد، که عمدتاً از بدنه متخصص و تحصیلکرده و مؤثر جامعه بودهاند، بهخاطر شرایط کشور در این سالها تصمیم به خروج از کشور گرفتهاند و به همین خاطر، تمرکز و تلاششان معطوف به امر مهاجرت است و انگیزه کمتری برای کنشگری، حتی در سطح فضای مجازی دارند.
۴. ترس: عامل دیگری که ممکن است منجر به سکوت شده باشد، ترس است. بعد از برخوردهای سال گذشته، شاید برخی از کسانی که در گذشته در شبکههای اجتماعی فعال بودند، حالا به سکوت فراخوانده شده باشند و یا بههر دلیلی بابت هرگونه کنش اعتراضی نگران باشند و به همین دلیل، بهخاطر هزینههای احتمالی، انگیزه فعالیت جدی حتی در شبکههای اجتماعی نداشته باشند.
🔻در کنار عوامل مذکور که باعث سکوت جامعه شده، میتوان عوامل دیگری را هم در نظر گرفت که باعث شده است تا صدای کاربران شبکههای اجتماعی در این مقطع بلند نباشد. یعنی ممکن است بخشی از مردم، هم انرژی، هم امید و هم انگیزه کافی برای فعالیت داشته باشند اما باز هم در شبکههای اجتماعی نسبتاً ساکت باشند.
🔻این گروه از مردم احتمالاً نسبت به تمام نظام سیاسی معترضند و خواستار تحولات اساسی و بزرگ هستند. لذا هرگونه واکنش به موارد یادشده را، آن هم به شکلی که محدود به فضای مجازی باشد، «کنشی اصلاحطلبانه» قلمداد کنند و از آن خودداری کنند و انرژی خود را صرف فعالیت در فضای واقعی و خیابان کنند.
🔻اما آیا تداوم این وضعیت و سکوت کاربران در شبکههای اجتماعی باید برای مسئولان خوشایند باشد؟ خیر. جامعهای که کنشگری نمیکند یا افسرده و ناامید است و یا آنکه درون آن خشمی در حال انباشت است. هر دو حالت میتواند نتایج ناگواری برای کشور داشته باشد که خیلی زود اثرش را نشان میدهد.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
سبک زندگی اجتماعی در شرایط بحرانهای جهانی
🔺 در این شرایط (بحرانهای جهانی) سبک زنگی اجتماعی تغییر میکند:
⭕️ تفکرات #اتحادیهای کم رنگ و تفکرات ناسیونالیستی و افراطی بیشتر نمود مییابند.
⭕️ تفکرات #مذهبی افزایش خواهند داشت حتی در ممالکی که حکومت سکولار داشتهاند (کلا تمام موارد روانی که جنبه تسکین دارند بیشتر خواهند شد، بعنوان مثال اخیرا در پارلمان ژاپن طرح زنده کردن تفکرات مذهبی شینتو تصویب شد). بنابراین بازار منجیها و پیامبران دروغین هم دوباره داغ خواهد شد!
⭕️ دولتها به سمت #امنیتی شدن پیش میروند و از جنبههای آزادی مدنی کاسته میشود (کمک از مواردی مثل دین و مذهب هم به همین دلیل است چون افزایش استرس جمعی ناشی از بحران مزمن باعث از کنترل خارج شدن مردم میشود و دولتها به تنهایی از پس کنترل اوضاع برنخواهند آمد)
⭕️ #پولهای کاغذی و# رمز_ارزها (که جنبه اعتبار، ثبات اقتصادی و اعتماد پایه آنهاست) کم ارزش و فلزات (طلا، نقره و ...) مورد مبادله و ذخیره قرار میگیرند.
🔴⭕️‼️حتی نوع سوءمصرف مواد جوامع تغییر و از سمت مواد محرک به سمت مواد تخدیری مثل اوپیومها و الکل شیفت پیدا میکنند.
و...
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
هوش مصنوعی چگونه میتواند سیاست را تغییر دهد؟
🔹ظهور هوش مصنوعی مولد (Generative AI) تأثیرات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی عمیقی بر جوامع خواهد داشت و بسیاری از محققان تازه آغاز به تحقیق راجع به این تأثیرات کردهاند.
🔸وقتی صحبت از تغییر سیاست توسط هوش مصنوعی میشود، بسیاری از افراد به موضوع اخبار و تصاویر و ویدئوهای جعلی اشاره میکنند و یا آن که نگرانی دستکاری واقعیت توسط الگوریتمها و رباتها در شبکههای اجتماعی هستند. همچنین این نگرانی وجود دارد که از طریق نظرات تولید شده توسط هوش مصنوعی یا اکانتهای جعلی در شبکههای اجتماعی، ترجیحات کاربران را تغییر دهد و یا توهم حمایت از یک سیاست خاص را ایجاد کند. با این حال اگر از تجربیات سالهای اخیر فراتر رویم، هوش مصنوعی میتواند به شکل کاملا متفاوتی سیاست را متحول کند.
🔹در همین راستا، دو تن از محققان دانشگاه MIT در یادداشتی در خصوص اثرات سیاسی هوش مصنوعی، توضیح دادهاند که هوش مصنوعی چگونه میتواند سیاست را تغییر دهد و نقاط عطف مهمی در عرصه سیاست ایجاد کند. بنظر میرسد عصر جدیدی از سیاست داخلی مبتنی بر هوش مصنوعی در راه باشد که ما نسبت به آن غافلیم. اما نقاط عطفی که پژوهشگران دانشگاه MIT به آن اشاره کردهاند، چیست؟
1️⃣پذیرش شهادت یا نظری که توسط هوش مصنوعی تولید شده است: در حال حاضر متنهای سیاسی زیادی توسط هوش مصنوعی تولید میشود؛ اما این متنها برای این که جدی تلقی شوند نیازمند تغییرات فراوانی توسط عامل انسانی هستند. اما احتمالا این روند در آینده تغییر کند و شاهد تولید متنهای سیاسی کاملا حرفهای توسط هوش مصنوعی و به نام آن باشیم که حتی توسط دولت نیز مورد پذیرش و ارزیابی قرار گیرد. همین حالا در مجلس نمایندگان آمریکا از این امکان بهمرور استفاده میشود.
2️⃣ تصویب اصلاحیه قانونی جدید برای لایحه ای که توسط هوش مصنوعی نوشته شده است: قانونگذاری خُرد مسیری است که در آن سیاستهای برآمده از هوش مصنوعی به قانون تبدیل میشوند. این یک شروع طبیعی برای هوش مصنوعی است زیرا دارای محدوده دقیق و شامل تغییرات کوچک است.
3️⃣طراحی دقیقتر پیامها برای کمپینهای سیاسی توسط هوش مصنوعی: همین حال کمپینرهای سیاسی و تحلیلگران نظرسنجیها از هوش مصنوعی کمک میگیرند. گام بعدی در این مسیر، پیامرسانی سیاسی در کمپینها است که توسط هوش مصنوعی انجام میشود. همانطور که یک تحلیلگر نظرسنجیهای سیاسی میتواند در طراحی پیام به کمپینهای انتخاباتی و سیاسی کمک کند، هوش مصنوعی نیز میتواند با کمک دادههای کمپینهای سیاسی گذشته و گفتمان عمومی، پیامهای را طراحی کند که بیشتر جلب توجه کند.
4️⃣هوش مصنوعی یک حزب سیاسی یا پلتفرم خاص خود را ایجاد میکند تا به پیروزی افراد در انتخابات کمک کند: هرچند بعید است هوش مصنوعی خودش بتواند در انتخابات نامزد شود، اما میتوانند به مانند یک حزب سیاسی به افراد برای پیروزی در انتخابات کمک کند. در آینده کمی دورتر، یک هوش مصنوعی میتواند پلتفرمی برای جلب نظر بخشهایی از جامعه ایجاد کند و پیشنهاد کند که نامزد انتخاباتی، فراتر از کلمات و ادبیاتی که بکار میبرد، چه سیاستی اتخاذ که حمایت جمعیت خاصی را جلب کند. در یک سیستم چند حزبی به سبک اروپاا، چهبسا با این روش بتوان راحتتر برنده انتخابات شد.
5️⃣هوش مصنوعی بهطور مستقل سود ایجاد کند: پول و سرمایهگذاری در کمپینهای سیاسی و انتخاباتی امری تعیینکننده است. هوش مصنوعی میتواند به کسب درآمد بهنفع احزاب یا کمپینهای انتخاباتی کمک کند. این امر به طرق مختلف، چه از طریق مدیریت هزینهها، رشد کسبوکارها و سرمایهگذاری توسط انسانی که از هوش مصنوعی کمک میگیرد، میتواند انجام شود. همچنین هوش مصنوعی مثل یک کارآفرین سیاسی میتواند انسانها را متقاعد کند که پولشان را برای یک کمپین سیاسی مشخص هزینه کنند.
6️⃣ ایجاد قانون به نفع یک گروه خاص: میتوان هوش مصنوعی را طراحی کرد که هدف سیاسی خاصی را دنبال کند: مثلا کاهش مالیات یا کاهش مقررات بازار. هوش مصنوعی ابزارهای مختلفی دارد که به این هدف برسد: همزمان میتواند در طراحی کمپین به نفع تغییرات قانون مشارکت کند و منجر به ایجاد یک جنبش سیاسی شود، یا به مانند یک رهبر کاریزماتیک سخنان جذاب بیان کند، از طریق شبکههای اجتماعی پیامهای مؤثر به مخاطبان بفرستد و ایدههای خود را به سیاستگذاران تزریق کند. اگر در همه این کارها با هم موفق باشد میتواند مسیر قانونگذاری را به نفع یک گروه خاص تغییر دهد و به دلیل تواناییهای متعدد هوش مصنوعی، این اتفاق محتمل است.
🔹تغییراتی که هوش مصنوعی در سیاست داخلی کشورهای ایجاد میکنند حتما خیلی فراتر از این خواهد بود؛ لذا مهم است که خلاقانهتر راجع به آینده در پیش و تأثیرات هوش مصنوعی تأمل شود.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔵 پژوهش جدید: مواجهه طولانی با نمایشگرها با تأخیر در رشد مهارتهای کودکان ارتباط دارد
🔸دانشمندان ژاپنی در پژوهشی تازه نشان دادهاند کودکان یکسالهای که روزانه بیشتر از چهار ساعت زمان خود را پای نمایشگرها میگذارنند، در سنین ٢ تا ۴ سالگی با تأخیر در رشد مهارتهای ارتباطی و حل مسئله روبهرو میشوند.
🔸البته این مطالعه نمیگوید میان استفاده از نمایشگرها و تأخیر در رشد مهارتها رابطه علت و معلولی وجود دارد، بلکه از وجود یک رابطه همبستگی بین این دو خبر داده است. این اتفاق میتواند نشاندهنده ارزش ارتباطات چهرهبهچهره در کودکان باشد.
🔺«دیوید جی. لوکوویچ»، روانشناس تحول مرکز مطالعات کودکان ییل میگوید تعاملات چهرهبهچهره میان والدین و فرزندان در ارائه اطلاعات مهمی نظیر حالات صورت، کلمات، لحن صدا و بازخورد فیزیکی نقش بسیار مهمی دارد و به یادگیری زبان و معانی کمک میکند. لوکوویچ میگوید وقتی کودکان فقط به یک نمایشگر نگاه میکنند، چنین اتفاقی نمی افتد.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢تا حالا براتون سوال شده که گوگل از چه راههایی پول درمیاره؟
🔺 این اینفوگرافیک خیلی واضح به شما نشون میده که تبلیغات چه نقش مهمی توی درآمدهای گوگل داره
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🟠 سروکلهی اینستاگرام از کجا وسط زندگیمان پیدا شد؟
⁉️چه شد که جامعه ایرانی مستعد تولید ناهنجاری شد؟
🔺 از پررنگترین نقشهایی که اینترنت و فضای مجازی ایفا میکند، افزایش سطح اطلاعات و آگاهی کاربران است. آگاهی که از یک سو میتواند با یافتن تشابهات و اشتراکات، منجر به تقویت پایههای انسجام اجتماعی شود و از سوی دیگر با برجستهکردن تمایزات و اختلافات، به گسستهای اجتماعی دامن زده و شکافهای اجتماعی را عمق بخشد.
‼️ موضوع تولید ناهنجاری و سمت و سو گرفتن جامعه به طرف پذیرش هویتهای جایگزین و طرد فرهنگ پیشین که امروزه با ابزارهای مانند اینستاگرام سرعت گرفته است، از جمله عواملی است که هم علت و هم معلول شکافهای اجتماعی است. شکاف اجتماعی، گسست و انشعاب بین افراد، نهادها و گروههای اجتماعی است که در منافع، ارزشها و موقعیت آنها ریشه دارد و ممکن است سبب شکل گیری گروهها و نیروهای اجتماعی متعارضی شود که برای اعضای خود هویت جمعی قائلاند.
‼️ ارزشها و سنتهای جامعه اولین سیبل هدف برای این گروهها قرار میگیرند و در گامهای بعدی ارزشهای سیاسی و مشروعیت حکومت به مخاطره میافتد. با وجود این پیش فرض، که جامعه ایرانی درخصوص تغییر هویتی و سبک زندگیاش از طریق فضای مجازی آگاهی دارد، اما همچنان شاهد تمایل مردم به استفاده از شبکههای اجتماعی به عنوان مجالی برای مانوردهی بیشتر روی سبک زندگی هستیم.
🔺همین مساله موجب میشود اینستاگرام و امثالهم در غیاب رسانههای رسمی کشور در تبیین وقایع روز، مسائل را برای مسئولان مشخص کنند و آنها را به تمکین در برابر مسائل جاری وادارند و به آنها نشان دهند که سبک زندگی دیگری در شریانهای جامعه جریان دارد که از طرز تفکر، لباس پوشیدن، ادبیات و... متفاوت از تعریف رسمی ساختار سیاسی ایران از سبک زندگی ایرانی – اسلامی است.
💢 زمانی که مرجعیت از خانواده و نهادهای رسمی به فضای مجازی منتقل شود، گسلهای اجتماعی فعالتر شده و با یک انفجار فکری از سوی نسل جدید مواجه خواهیم بود که به جهت تغییراتی که در ذائقه و اندیشهاش رخ داده، وقایع روز از مسائل اجتماعی گرفته تا سیاسی و فرهنگی را به صورتی میبیند که فاصله معناداری با قرائتهای رسمی در داخل کشور دارد.
⚠️البته راه حلهای دستوری و از بالا هم نمیتواند این فضای ملتهب را آرام کند بلکه راه حلهایی در این مسیر کارساز است که از درون جامعه و توسط نخبگان فرهنگی و با ارائه پیشنهاداتی برای جایگزینی خروجی متناسب با ذائقه و خواستها و تمایلات نسل جدید همراه باشد تا با وجود این جایگزینها کاربران شبکههای مجازی خود، گرایش به بایکوت پلنگهای اینستاگرامی و شاخهای مجازی پیدا کنند و جامعه به مسیر اصلی خود بازگردد.
🔗برای مطالعه کامل کلیک کنید
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 نشانههای #جنگ_ترکیبی علیه ایران در موضوع مهسا امینی
⭕️ روایت آنچه بر ایران گذشت نشان داد که آنچه اتفاق افتاد یک جنگ ترکیبی احزاب گونه بر علیه کشور بود که نشانه آن به شرح ذیل است:
🔺 فعال بودن ۲۶۰ #کانال_ماهوارهای با برنامههای براندازانه در دو ماه اخیر.
⭕️ برپایی تظاهرات در ۸۰ شهر جهان بر علیه جمهوری اسلامی با حمایت قدرتهای غربی.
🔺 فراهم سازی اعتراضات و حمله به جمهوری اسلامی ایران در ۵۴ کشور جهان به اشکال مختلف.
⭕️ #جنگ_رسانهای شدید در تیک تاک که تعداد هشتگ مهسا امینی بر علیه ایران را به یک میلیارد رساند.
🔺 #جنگ_توییتری بیسابقه با ۵۰۰ میلیون هشتگ که در جهان مشابه آن نبوده است.
⭕️ ورود مستقیم رؤسای کشورهای مختلف از جمله آمریکا، فرانسه، کانادا، آلمان، انگلیس و ... که با تهدید و فشار آنان همراه بود.
🔺 کمک به انتشار ۵۰ هزار دروغ از طریق شبکههای مختلف غربی، عبری و عربی در دو ماه اخیر.
⭕️ کمک رسمی و صدور مجوز تجمع چند ده هزار نفری در برلین با حضور اتباع ایرانی و خارجی.
🔺 برگزاری نشست غیر رسمی شورای امنیت توسط آمریکا و معرفی کردن نماینده جدیدی از ایران بنام نازنین بنیادی.
⭕️ افزایش فشارهای اقتصادی با افزایش فوری تحریمها و محدود کردن واردات کالاها به کشور.
🔺هک کردن شبکههای تلویزیونی و سایبری کشور از مبدا کشورهای مختلف دنیا توسط هکرهای بینالمللی.
⭕️ تلاش ناموفق برای ورود پنج هزار اسلحه به کشور توسط دستگاههای اطلاعاتی و شروع جنگ داخلی
🔺 ورود علنی اتحادیه اروپا به موضوع مهسا امینی و فشار سیاسی و اقتصادی به ایران.
⭕️ از بین بردن خطوط زیر ساختی و ریلی کشور با هدف به سرانجام نرسیدن کریدور بینالمللی ایران با آتش زدن دفتر مشترک چابهار و تخریب ریل قطار از جمله در تبریز.
🔺 ایجاد قرارگاه مشترک ضد ایرانی در ترکیه، عراق، دبی و بحرین با موضوع زنده نگهداشتن اغتشاشات.
⭕️ همراهی عملی و علنی برخی #سلبریتیها و #خواص_سیاسی، علمی، فرهنگی، هنری، مذهبی، ورزشی و سایت ها و #رسانه های مجازی و واقعی داخلی آنها و .... با اغتشاشات
🔴 با فهم این توطئههای بینالمللی و فشارهای خارجی است که متوجه میشویم چقدر این توطئه وسیع و قدرتمند بوده است؛ و چرا ملت ایران باید همچنان هوشیار و در صحنه باشند .
#کنشگری
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
تبلیغات سریال زخم کاری به روش
گوریلا مارکتینگ (Guerilla Marketing) به چه معنا است؟
حالا شاید بپرسید گوریلا مارکتینگ دیگر چیست؟ گوریل حیوان برزگی است و کافی است حرکات دست و صدای بلند خود را به کار بیاندازد تا همه توجهها به او جلب شود! به گوریلا مارکتینگ، گوریلا مارکتینگ میگویند چون جلب توجه میکند، کاری خلاف رویه و عادت، غیرقابل پیش بینی، ناگهانی، شاید همراه با یک ترس یا با هیجان خیلی زیاد.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
اربعین رسانهء پر قدرت تمدن نوین اسلامی
▪️هر واقعهای ظرفیت جهانی را ندارد. بلکه جریانی میتواند به پدیدهای جهانی تبدیل شود که قابلیت ارتباط با همگان و وجدانهای عمومی بشر را داشته باشد.
🏴 جریان اربعین این استعداد را همراه خود دارد، اربعین میتواند به عنوان رسانهای حقیقی و انسانی، آن سیر تمدنی عاشورا را به فعلیت مقتضی خود برساند.
🔘 از آنجا که دشمن متوجه همین مسأله شده و دریافته است که اربعین ظرفیت جهانی شدن را دارد، لذا تمام تلاش خود را صرف این موضوع میکند که اربعین را کاملا در سکوت خبری قرار دهد.
📍 از این رو، افزایش سرمایهگذاری در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات، راهاندازی شبکههای تلویزیونی مشترک با کشورها ی حوزه تمدنی فرهنگ و تمدن شیعی و حوزه اسلامی با مولفه فرهنگ شیعی و اسلامی برای ایجاد همگرایی و نزدیکی و پویا کردن اشتراکات دینی، تاریخی، فرهنگی یکی از الزامات مهم در مسیر معرفی جریان تمدنی اربعین به جهان امروز است.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
میدونی جنگ شناختی یعنی چی؟
به بیحیایی میگن 👈 خوشبرخورد بودن
به خیانت و هرزگی 👈 آزادی
بیحجابی👈 آراستگی، بدن خودمه
خیانت نکردن 👈 اُمّل بودن
امربه معروف و نهی ازمنکر 👈 فضولی
حروم خوردن 👈 پیشرفت
دیندار بودن 👈 منزوی و عقب ماندگی
کلاهبرداری کردن👈 حقمه، زرنگی کردن
آبرو بردن👈 همه میگن
با همین روش ساده اعتقادات مخاطب رو عوض میکنن.کشتههای جنگ شناختی، با «میل» خود همان کاری را میکنند که با جنگ نظامی «مجبور» به انجام آن بودند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢مدلهای زبانی هوش مصنوعی جهتگیری سیاسی دارند
🔹این روزها استفاده از مدلهای زبانی هوش مصنوعی بسیار فراگیر شده است. بسیاری از Chat-GPT، LLaMA، BERT و انواع دیگر مدلهای زبانی هوش مصنوعی استفاده میکنند. مدلهای زبانی بر اساس متنهای مختلف آموزش دیدهاند و این متنها میتواند نقش مهمی در جهتگیری آنها داشته باشد.
🔸پژوهشی که اخیرا بر روی این مدلهای زبانی انجام شده است نشان میدهد این مدلهای زبانی بهطور سیاسی دچار جهتگیری هستند؛ بهطور مثال ChatGPT گرایش چپ و لیبرال دارد اما LLaMA به راست اقتدارگرا گرایش دارد (دستهبندی کامل آن را در این تصویر ببینید).
🔹این پژوهش در سه مرحله انجام شده است. در ابتدا از ۱۴ مدل زبانی هوش مصنوعی خواسته شده تا میزان موافقت یا مخالفت خود را با ۶۲ جمله حساس سیاسی بیان کنند. بهطرز شگفتآوری، هر یک از این مدلهای زبانی گرایش سیاسی متفاوتی را نشان داده است.
🔸بهطور مثال، پژوهشگران متوجه شدند که مدلهای زبانی BERT (که توسط گوگل توسعه یافته است)، بهلحاظ اجتماعی محافظهکارتر از مدلهای GPT است. علت احتمالی این امر آن است که مدلهای قدیمیتر BERT بر اساس محتوای کتابها آموزش دیده که محافظهکارانهتر هستند در حالی که مدلهای GPT بر اساس متون اینترنت آزاد آموزش دیده است.
🔹در گام دوم، آموزش دو مدل زبانی GPT-2 و RoBERTa (وابسته به شرکت متا) با دادههای خبری و شبکههای اجتماعی انجام شد؛ نتایج بیانگر آن بود که این دادهها کاملا به لحاظ سیاسی این مدلهای زبانی را بیش از پیش جهتدار میکند.
🔸در گام آخر، مدلهای زبانی هوش مصنوعی در معرض نفرتپراکنی (hate speech) و اطلاعات غلط (misinformation) قرار گرفتند. یافتهها بهطرز جالبی نشان داد که مدلهای زبانی که با دادههای با گرایش چپ آموزش داده شدهاند به نفرتپراکنی علیه قومیتها، مذاهب و اقلیتهای جنسیتی در آمریکا نظیر LGBTQ+ حساسیت بیشتری دارد. در حالی که مدلهای زبانی که با دادههای با گرایش راست آموزش دیدهاند، نسبت به توهین به سفید پوستهای مسیحی حساسند.
🔹همچنین مدلهای زبانی با گرایش چپ در تشخیص اخبار غلط در منابع خبری با گرایش راست بهتر عمل میکنند. مدلهای زبانی با گرایش راست نیز همین رفتار را بهطور برعکس نشان میدهند.
🔸تلاش گستردهای برای از بین بردن جهتگیری سیاسی این مدلهای زبانی انجام شده میشود و از آنجایی که مدلهای زبانی مرتبا آپدیت میشوند، احتمالا در نسخههای جدیدتر آن این جهتگیری کمتر باشد. با این حال آنچه در این پژوهش اهمیت دارد آن است که مدلهای زبانی هوش مصنوعی در مواجهه با مطالب سیاسی ممکن است کاملا جهتدار رفتار کنند و این امر باید مدنظر قرار گیرد.
🔹متن کامل این مقاله را اینجا میتوانید بخوانید.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
اغلب نوجوونای امروزی به دلیل حجم بالای اخباری که روزانه از شبکههای اجتماعی دریافت میکنن، توهّم آگاهی و فهمِ حقیقت دارن
اما این وظیفه شما والدین یا مربی عزیز هستش که نسبت به اخبار جعلی و جوسازیهای دروغ با نوجوان صحبت کنید(بحث و دعوا و نصیحت ممنوع فقط صحبت)
🔻۲ هزار محتوا «فریب» در ۲۰ ساعت
جنگ در حال شروع شدن است...
♦️از ساعت ۱۷ نهم شهریور تا ساعت ۱۲ ظهر دهم شهریور بیش از ۲ هزار محتوا توسط رسانههای فارسیزبان خارجی، اکانت های منتسب به براندازان، سلطنتطلبان و سلبریتیهای ایرانی تبار تولید شده است که در حدود ۹۵ درصد این تولیدات واقعیت ماجرا را وارونه به مخاطبان ارائه دادهاند.
مهسای امینی دوباره ای در راه است، هوشیار باشیم.
عباس صالحی
این یک نمونه از جوسازی ها و اخبار جعلی هست که رسانههای بیگانه دارن علیه کشور به کار میگیرن
پروژه مشابه پارسال و دقیقا در ایام اربعین با هدف تحریک احساسات عمومی
اینجاست که منِ والدین یا مربی وظیفه دارم با نوجون خودم راجع به چنین موضوعاتی صحبت کنم
«اما نه با نگاه بالا به پایین و نصیحت گونه و اثبات این موضوع که من خیلی تیزبین و پخته هستم و تو خامی»
🌐 @nasra_guilan
🎯 در چتکردن چیزی جادویی وجود دارد که هوش مصنوعی چیزی از آن نمیداند
— آیا هوش مصنوعی هیچوقت میتواند با ما واقعاً حرف بزند؟
📍در زندگی بیشتر آدمهایی که آنقدر سن و سال دارند که دورانِ قبل از اینترنت را به یاد داشته باشند، یک دورۀ شگفتانگیز وجود دارد: روزهایی که «لذتِ چتکردن» را کشف کردهاند. چتکردن به جهات مختلف از مکالمۀ رو در رو خوشایندتر است. ما هنگام چت کردن، بامزهتر و هوشمندانهتر حرف میزنیم و به نسخۀ بهتری از خودمان تبدیل میشویم. در مقابل، با نسخۀ بهتری از دیگران هم تعامل میکنیم. آیا هوش مصنوعیهایی مثل چت جیپیتی که وعده میدهند با ما وارد گفتگو شوند هم چنین لذتی به ما خواهند بخشید؟
🔖 ۴۹۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۲۰ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://B2n.ir/m24814
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢«علیه اخبار جعلی» روانه بازار نشر شد
❇️کتاب «علیه اخبار جعلی» به کوشش سید غلامرضا فلسفی پژوهشگر حوزه سوادهای رسانهای و خبری و نویسنده کتابهایی چون «پنج گفتار درباره اخبار جعلی» و «سواد خبری» روانه بازار کتاب شده است. مطالعه این کتاب به عموم علاقهمندان، دانشآموختگان و دانشجویان رشتههای علوم ارتباطات اجتماعی، رسانه، روابط عمومی همچنین پداگوژی بهویژه مربیان و دبیران سواد رسانهای پیشنهاد میشود.
🌐https://toseepooya.ir/عليه-اخبار-جعلي-روانه-بازار-نشر-شد/
#علیه_اخبار_جعلی
#سیدغلامرضا_فلسفی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🏴راهپیمایی اربعین محل تلاقی فرهنگها و منتقل کننده #میراث_فرهنگی
🔺 یکی از مهمترین وجوه رسانهای اربعین، وجهه ارتباطات میان فرهنگی است، در واقع به نظر میرسد یک رخداد فرافرهنگی صورت میپذیرد و انسانها با تمام وجوه انسانیت در این مراسم شرکت میکنند.
🚩این موضوع که راهپیمانان از کدام قوم، کشــور، ملیت و مذهب باشند رنگ میبازد و افراد به یک زائر تبدیل میشوند.
📍فرهنگ دینی، فرهنگهای ملی و خرده فرهنگهای قومی که در راهپیمایی اربعین حضور دارند با تعاملات فرهنگیشان در تلاش هستند در راستای #جهانی_شدن، نوع خاصی از فرهنگ دینی را به نمایش بگذارند.
🚩 در راهپیمایی اربعین به دلیل ماهیت آن که برخاسته از رویکرد سخاوتمندانه ائمه در برخورد و مواجهه با اقشار مختلف مردم اســت، همه افراد با مسلک، مذهب و گرایش مختلف با خرده
فرهنگهای متفاوت شرکت میجویند.
🔺در این اجتماع عظیم خرده فرهنگها به دلیل غلبه جلوههای فرهنگ شهادت، ایثار و گذشت با یکدیگر تعامل میکنند، تعاملاتی که مبنای آن اشتراکات فرهنگی است، که در مکتب امام حسین(ع) گنجانده میشود.
🔺تجلی این همگرایی، #هم_زیستی همه اقشار در فضای معنوی مراسم است و ارزیابیها هم حکایت از این همگرایی، همدلی و یکرنگی دارد.
📍بنابراین در راهپیمایی اربعین از انواع فرهنگها حضور دارند و نقطه ارتباطی آنها پیداکردن نقاط مشترک و وحدت، حول اشتراکات است، که با امید این هدف مشترک همزیستی بالایی را تجربه میکنند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🍽 خوراک های رسانه ای
‼️خوراک فقط غذا نیست!
📌 واقعیت این است که اگر نیمی از مقداری که به غذایی که میخوریم اهمیت می دهیم به غذایی که به ذهنمان میدهیم اهمیت میدادیم, وضعیت اکنون خیلی متفاوت بود.
🚨 حضور در شبکه های فضای سایبر و رسانه های اجتماعی هیچ مشکلی ندارد اما فعالیت بدون داشتن پیش زمینه های سواد رسانه میتواند خطرناک باشد.
همینطوری که الآن شاهد وضعیتی هستیم که بر فضای مجازی حاکم است و رسانه ها از افراد ناآگاه سو استفاده میکنند و مطالب دروغ را با اندکی چاشنی حقیقت تلفیق میکنند و به خوردشان می دهند.
♨️ ذهن هم میتواند مسموم شود. وقتی مطالب را بدون تحقیق و دلیل موجه قبول میکنیم و به نشر آن ها ادامه میدهیم در واقع ذهنمان را مسموم میکنیم.
و این موضوع نه تنها به ما آسیب میرساند بلکه روی اذهان بسیاری از افراد دیگر نیز تاثیر میگذارد و در انتها نتیجه همانی می شود که رسانه های دشمن میخواهند...
⚠️ بدون داشتن اطلاعات کافی تنها دستی میشویم برای کمک به پیشبرد اهداف شوم افراد سودجو.
حواسمان باشد که مغزمان را از چه خوراک رسانه ای تغذیه میکنیم و به چه چیزی بها میدهیم...
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
✔ضررهای موبایل برای کودکان
#کودکان
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💠 نقطه ضعف رسانه ها در کشورهای توسعه نیافته
🔶دولت هاى جهان سوم و به خصوص #خاورمیانه, بنابر ضرورت حفظ و توسعه خود, نظام آموزشى و رسانه هاى جمعى خود را تقویت مى کنند; اما باگسترش آموزش عمومى و سطح سواد مردم, و نیز توسعه و رشد کمى ابزارهاى ارتباط جمعى در داخل این کشورها, مردم خاورمیانه به رسانه هاى جمعى فراملى دسترسى بیشترى پیدا کرده اند و بخش مهمى از نیازهاى خبرى خود را از آنها تامین مى کنند.
بر این اساس نه تنها پیام هاى رسانه هاى غربى به خانه هاى مسلمانان نفوذ مى کند; بلکه ملاکى بر ارزیابى رسانه هاى داخلى نیز واقع میشوند.
در چنین وضعیتى, نه تنها رسانه هاى غربى, رقیب رسانه هاى داخلى مى شوند; بلکه به دلیل تکنولوژى نابرابر و نیز برخى ملاحظات فرهنگى از قبیل برخى #جذابیت_هاى_روانى مظاهر غربى, نبرد براى جلب افکار عمومى, به سود رسانه هاى بزرگ جهانى تمام مى شود.
🔹گیدنز اشاره مى کند که در #نبرد_رسانهای، کشورهاى جهان سوم آسیب پذیرى بیشترى دارند; زیرا فاقد چنان منابع و قدرتى هستند که بتوانند با استفاده از آنها, استقلال فرهنگى خود را حفظ و حمایت کنند.
تردیدى نیست که هم رسانه هاى داخلى و هم وسایل ارتباط جمعى جهانى غرب فعالیتى کلیشه اى دارند. بنابراین, تصویرى که هر کدام از جهان و جامعه خود ارائه مى دهند, لزوما تصویرى کامل و بىطرفانه نیست; بلکه مایلند جهان و جامعه چنان که آنها مى خواهند, باشد، و اگر چنین نیست, دست کم مخاطبانشان تصور یا تصویر دیگرى نداشته باشند.
البته گسترش رسانه ها در خاورمیانه تا حد بسیار زیادى هم مخاطبان این منطقه را هشیار نموده و معادله فوق را بر هم زده است(که می توان به عنوان مثال به نقش فراملی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در همگرایی شیعیان خاورمیانه اشاره کرد).
🔺این رسانه ها تا حد بسیارى ماهیت و کلیشه هاى رسانه هاى ارتباط جمعى خارجى و داخلى را کشف کرده و لوازم و الزامات برخاسته از آن قالب ها را مى دانند و به این نتیجه رسیده اند که اگر بخواهند تصویر نسبتا کامل و جامعى از جهان و تحولات آن داشته باشند، لازم است که #سخن_همگان را بشنوند, بدین ترتیب مردم خاورمیانه در شرایط جدید قدرت انتخاب بیشترى دارند.
🔺با این وجود #رسانه های_بومی در کشورهای توسعه نیافته به طور کامل نتوانسته اند در وضعیت انتخاب, شنوندگان و بینندگان بیشترى داشته باشند.
آنان علاوه بر ضعفهاى تکنولوژیک, از حیث #مدیریت_خبر و شیوه تبلیغ نیز با مشکلاتى مواجه هستند.
📍 مهم ترین نقص این رسانه ها, #تبلیغ_عریان و #غیرجذاب و #طرفداریهاى_غیر_لازم است که نتیجه این امر، دلزدگى مردم از رسانه هاى بومى, بى اعتمادى به اخبار و گزارشهاى وسایل ارتباط جمعى و تمایل به کسب خبر از رسانه هاى بیگانه می باشد.
🚫نکته این است که مردم اگر اطلاعات خود را از رسانه هاى بیگانه کسب کنند, بر اساس همان اطلاعات نیز عقاید خود را تنظیم مى کنند.
🔻در حقیقت, نوعى فرهنگ سیاسى برخاسته از رسانه هاى غربى در تعارض با فرهنگ سیاسى سنتى و مشروعیت حکومت ها در خاورمیانه رشد کرده است لذا کشورهاى خاورمیانه و دولت هاى آنها, به دلیل ضرورت مقابله با این وضعیت, در ناهمسازه مهم #اقتدار و #دموکراتیزاسیون قرار گرفته اند.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan