🔴 نان عده ای در زمین دشمن است!
♻️از دلار تا سکوی مجازی دشمن
🔺هر چقدر که کشورمان به دلار وابسته باشد، اقتصاد ما متزلزل و بی ریشه خواهد بود و آسیب های شدید اقتصادی و معیشتی در انتظار مردم و کشور است.
در عوض، عده ای هستند که اساساً نانشان در این است که سرنوشت ملت و کشور همچنان به دلار گره بخورد، از همین رو با ارائه تحلیل های شبه علمی و با سنگ اندازی، اجازه نمی دهند که کشور را از دست دلار نجات دهیم.
💢در عرصه #فضای_مجازی نیز اساساً نان عده ای در این است که فعالیت اینستاگرام، تلگرام، واتس اپ، توییتر و مانند آن در کشورمان آزاد باشد.
در این میان، عده ای هستند که با فروش بیشتر پهنای باند خارجی و در حقیقت با فاسد شدن مردم و جوانان، سودهای نجومی می برند!
⚠️این تفکر مسموم با سنگ اندازیها و ارائه تحلیلهای سطحی و همچنین ایجاد اختلال محاسباتی در میان مسئولین و تصمیم گیران در واقع اجازه نمیدهد که ما در عرصه پیامرسان و شبکه اجتماعی، در دنیا حرف برای گفتن داشته باشیم.
⏪ متاسفانه برخی افراد نا آگاه و ساده اندیش هم با استدلالات و توجیه این افراد، فریب می خورند.
#فرهنگ_و_فضایمجازی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢تکنیک های انتخاباتی
«پاره حقیقت گویی»؛ از جریان تحریف تا مهندسی رأی
📌این روزها اگر مشاهده کردید کاندیداها مدام بر روی یک وجه از موضوعات تاکید و از بیان همهی ابعاد آن پرهیز میکنند؛ یعنی در تلاش هستند با قطعه قطعه کردن یک رویداد، بخشهایی از موضوع را حذف و بخشهایی که موجب انحراف مسیر تصمیمگیری رأی دهندگان به نفع خود میشود را پررنگ کنند.
⁉️در این روش چگونه بخش شناختی رأی دهندگان متأثر میشود؟
🔺کاندیدا بر روی هستها متمرکز میشود و این یعنی چون مخاطب ذهنیت خوبی در این موارد دارد با او همراه شده و حواسش از برنامه و حتی کارنامهی فرد منحرف میشود.
♨️ پاره حقیقت گویی مخاطب را از مطالبه برنامه دور میکند.
در این روش تحریف واقعیت نیز به راحتی رخ میدهد.
📌هنگام مشاهده مناظره ها و سخنرانی های کاندیداها، تنها چیزی که نباید رخ دهد؛ «هیجان زده شدن» است. عاقلانه و موشکافانه قول و فعل ها را بررسی کنید...
#سواد_مدیا
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔶 عصر پساحقیقت، عصر بدبینی به مسئول و سازمان است
🔺رشد ضریب نفوذ شبکههای اجتماعی و افزایش تعداد رسانهها، از جمله رسانههای فاقد اعتبار، میزان انتشار اخبار نادرست در جامعه افزایش یافته و این موضوع، نیاز به راستی آزمایی را افزایش میدهد.
🔺«محمد لسانی» پژوهشگر رسانه به ایرنا میگوید خبر جعلی عامدانه تولید میشود و در تمام جهان، سلبریتیها بلندگوی خبر جعلی هستند. در ایران هنوز مفهوم خبر جعلی به درستی شناخته نشده و در سرویسهای شبهه و شایعه به آن پرداخته میشود.
🔺در وضعیت فعلی خیلی اشتباه است که خبرگزاریها و پایگاههای حاکمیتی و حاکمیت بگویند این طور هست یا این طور نیست! خب یک طرف ماجرا خود حاکمیت است. در عصر فرسایش اعتبار طرفیت داریم و وقتی حاکمیت یک طرف ماجرا باشد و بخواهد قضاوت کند، چرا مردم این قضاوت را قبول کنند؟
🔺«لی مکین تایر» مینویسد در عصر پساحقیقت فرسایش اعتبار شکل میگیرد، به خاطر گوشیهای تلفن همراه که زمینه مردمی دارند و عصر بدبینی به مسئول و سازمان است.
🔗گزارش را اینجا بخوانید
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 کدام مشاغل از انقلاب هوش مصنوعی جان سالم به در خواهند برد؟
📍از انقلاب صنعتی تا انفجار پیشرفتِ فناوری در چند دههٔ گذشته، ماشینها در کنار انسانها کار کردهاند. اما امروز، و بهخصوص با ظهور هوش مصنوعی، بحثها دربارهٔ امکان جایگزینی انسان با رایانه، بیشازپیش، داغ شده است. مثلاً میگویند داوران ورزشی، حسابدارها و برنامهنویسان، به احتمال زیاد، شغلشان را از دست خواهند داد، ولی برای کسانی که با مردم سروکار دارند همچنان کار هست. آیا واقعاً همینطور است؟ آیا شغل و حرفه به وظایفی که رایانهها بر عهده خواهند گرفت تقلیل پیدا خواهد کرد؟ نقش انسان و عاملیت انسانی در این دگرگونی چیست؟ اصلاً آیا کار در آینده ماهیت فعلیاش را خواهد داشت؟
.
🟡 حامی مالی این شماره از مجلۀ ترجمان علوم انسانی «آکادمی همراه اول» است.
@hamrah_academy
🔖 ۳۰۰۰ کلمه
⏰ زمان مطالعه: ۱۸ دقيقه
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/u45960
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
#معرفی_کتاب
📚سواد بازی
🖋مولف : محمدحسن یادگاری، فاطمه حاجی کاظم طهرانی
ناشر: پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی
سال چاپ: ۱۴۰۱
تعداد صفحات: 160
🔹کتاب سواد بازی از شناخت قواعد بومی سواد بازیهای رایانهای سخن گفته است. گفته شده است که بازیهای رایانهای زمینهای برای رهایی و شکوفایی قابلیتهای روحی و انسانی و ذهنی دریغشده از بشر در جهان و دوران صنعتی و مجازی شده است؛ در واقع جهان صنعتیشده امکان بسیاری از کسب تجربهها، خلاقیتها، ماجراجوییها، جابهجاییها، تغییرات، رشد و نموهای درونی، اقدامات اجرایی و عملیاتی در جهت بهبود شرایط کنونی را از بشر سلب کرده است.
🔹در چنین شرایطی است که بازیهای رایانهای با ارائهٔ جهانهایی مجازی که هر کدام دارای اصول و قواعد متنوع و مختلفی هستند، تمامی این امکانات سلبشده از بشر را در اختیارش قرار میدهند تا تجربه و ایدهپروری کند، خلاقیت به خرج میدهد و در نهایت بتواند بر مسائل و سختیها چیره آید. این رسانه دارای مقتضیات خاص متمایز از سایر رسانهها است که قابلیت شکلدهی نظام معرفتشناسی در شرایط تعاملگرانه با بازیکن را دارا است.
🔹در این کتاب، نویسندگان تلاش کردهاند تا باتوجهبه تجربیات، خاطرات و سوابق در مواجه زیستهٔ خودشان در حوزهٔ بازیهای رایانهای و خانواده، مفاهیم را مورد توجه و بحث قرار دهند.
🔹فصل نخست این کتاب ابعاد رسانهای بازی رایانهای را بررسی کرده و در آن جایگاه مخاطب و اهمیت سواد رسانهای را بیان کرده است.
🔹در فصل دوم این کتاب رهیافتهای پژوهشی این حوزه معرفی شده و مباحثی همچون تجربیات جهانی، مدیریت زمان و مکان بازی، نظارت والدین، رفتارهای جایگزین و مواردی از این دست مورد توجه نویسندگان بوده است.
🔹در فصل سوم نویسندگان این کتاب والدین و کارشناسان را مورد مخاطب خود قرار داده و یافتههای گفتوگوی خود را با این دو گروه در اینباره ثبت و ضبط کردهاند.
تصویر
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
حالیا چشم جهانی نگران من و توست...
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
‼️تکنیکهای شناختی رسانههای معاند برای اثرگذاری در انتخابات را بشناسید:
🔺قهر مردم با انتخابات، استفاده از آمار و ارقام با هدف ایجاد عملیات روانی، افشاگری، نفوذ و هک اطلاعات، بزرگ کردن کاستیها از جمله تکنیکهای شناختی رسانههای معاند برای اثرگذاری در فضای انتخابات ایران است.
#نیمهپنهانرسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🚬 فیلم و سریالها چگونه نوجوانان را سیگاری میکنند؟!
🔹جیمز سارجنت یک پژوهشگر در علوم روانشناختی مغز است و تحقیقات خود را درباره تأثیر تلویزیون بر نوجوانان و جوانان انجام داده است. او به بررسی این موضوع پرداخته که تماشای شخصیتهای سریالها و انیمیشنها که سیگار میکشند، چگونه بر تصمیمگیریها و عادات مصرف دخانیات نوجوانان تأثیر میگذارد
🔹او میگوید در یک مطالعه در سال ۲۰۰۳ که بر روی ۶۵۲۲ نوجوان آمریکایی انجام شده، مشخص شد که نوجوانانی که کمتر از میانگین در معرض نمایش مصرف دخانیات در فیلمها بودند، نسبت به نوجوانانی که بیشتر در معرض چنین نمایشهایی بودند، شش تا دوازده برابر کمتر احتمال داشت که به مصرف دخانیات روی آورند
🔹سارجنت نشان داد که نمایش کشیدن سیگار در فیلمها نه تنها ممکن است نوجوانان را به آغاز سیگار کشیدن ترغیب کند، بلکه به نظر میرسد که با احتمال تبدیل شدن نوجوانان به سیگاریهای معتاد نیز ارتباط نزدیکی دارد.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢چگونه به فردی که مورد اذیت و آزار سایبری است کمک کنیم؟
#اینفوگرافیک
#قلدری_سایبری
#سواد_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 نحوه تاثیر رسانهها بر ادراک ما
💻📚 رسانههایی که بر ادراک ما اثر دارند، شامل انواع گونههای رسانه از جمله کتاب، داستان، موسیقی، انیمیشن، تبلیغات و... میشوند.
🔵 اثر رسانهها بر ادراک ما در سه لایه:
1⃣ دانش: انتقال محتوا و اطلاعات
2⃣ نگرش: فراتر از دانش
3⃣ گرایش: لایهی عمیقتر عاطفی
🧠 تغییر در ادراک انسان بر اثر مواجهه با رسانهها در رفتار نیز نمودار خواهد شد.
✍🏻 اگر اثر تبلیغات در رفتار ظاهر نمیشد هیچکس سراغ تبلیغات نمیرفت.
🗯 از کاربرد و اثرگذاری رسانهها در راستای اهداف متعالی غافل نشویم!
👨🏻🏫 من به عنوان یک معلم باید بتوانم از رسانه استفاده کرده و تاثیرات مثبتی را در دانشآموزانم به وجود آورم.
❗️رسانهها ادراک ما را میسازند.
⚠️ رسانهها با تغییر ادراک ما، سبک زندگی و هویت ما را تغییر میدهند.
🪖 مثال سرباز عراقی: رسانه دروغ نمیگوید. اما واقعیت را طوری میگوید که ادراک شما مطابق با میل رسانه باشد.
⚠️ رسانه میتواند تنها با ویرایش یک عکس، جهان خلق کند.
🔥 مثال آتشسوزی: توجه به قدرت کلمات در ساخت روایت
🎥 بازنمایی از مهمترین مفاهیم در سواد رسانهای به معنی قاب بندی از واقعیت
❌ هیچ رسانهای در هیچ کجای دنیا بیطرف نیست!
🔴 همهی رسانهها موظف به بازنمایی هستند.
🟠مثالهایی از اثرگذاریهای شناختی رسانهای:
🔸قیمتگذاری کفش: لنگر اندازی مغز روی قیمت
🔸فروشگاه رفاه: اثرهالهای استفاده از چهرههای مشهور
🔸مایع لباسشویی: استفاده از جذابیت داستان، اثرهالهای افراد زیبا، استفاده از محتوای طنز
✅ کلیشه ذهنی: فرایند تثبیت شده ذهنی حاصل از ایجاد ارتباط بین لفظ و معنا
💠 کلیشه ذهنی لزوما بد نیست و برای کارکرد مغز لازم است.
🔹اغلب مواقع کلیشه ذهنی با تکرار ایجاد میشود.
🔸راه دیگر ساخت کلیشه ذهنی، ظرف موثر است.
🔹به این معنا که در شرایطی خاص (زمان، مکان و حالت) قرار میگیریم تا ظرفیت ساخت کلیشه ایجاد شود.
⬛️ فنون اقناع به ظرف موثر اشاره دارد.
◻️ انواع فنون اقناع:
▫️ادعای آشکار و مستند
▫️شواهد علمی
▫️ترس
▫️کاریزما
▫️برچسب زدن
▫️مقایسه
▫️طنز و شوخی
و...
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 نام هر درد و رنجی تروما نیست
— چطور یک بیماری روانی به مد شبکههای اجتماعی تبدیل شد؟
🔴 این روزها تروما به واژۀ رایجی تبدیل شده است که خیلیها گمان میکنند تجربهاش کردهاند. اما در گذشته، تروما دایرۀ خیلی محدودتری از آسیبها را در بر میگرفت که معمولاً ناشی از جراحات جسمی بود. در اوایل قرن بیستم، روانرنجوریهایی مانند «موجگرفتگی» در سربازانی که از جنگ بازگشته بودند نیز به آن اضافه شد. بعدها روانشناسان مجموعۀ پیامدهای تروما را در مفهوم جدیدی به اسم «اختلال استرس پس از سانحه» یا پیتیاسدی دستهبندی کردند که دایرۀ بسیار وسیعی داشت و همین باعث شد این کلمه وارد زبان عموم مردم شود.
🔴 پیتیاسدی یکی از شناختهشدهترین حالاتی است که به دنبال تروما ایجاد میشود. علائم آن عبارتاند از افکار مزاحم، اجتناب از یادآوری خاطرات مربوط به تروما، و تغییر در احساسات، شناخت، برانگیختگی و واکنشهای فرد.
🔴 امروزه دانش ما دربارۀ تروما، دلایل به وجود آمدن آن و پیامدهایش، خیلی گستردهتر شده است. میدانیم تجربیات مختلف از جمله حضور در جنگ، آزار و تجاوز جنسی و هر اتفاق آزاردهنده و مرگبار دیگری میتواند منجر به مشکلات پس از سانحه شود. همچنین امروزه میدانیم اتفاقاتی که بهطور مستقیم مرگبار نیستند، ازجمله رفتارهایی همچون سوءاستفادۀ عاطفی یا مالی، قلدری و بیتوجهی نیز میتوانند به واکنشها و پاسخهای پس از سانحه منجر شوند. بااینحال، چنین نیست که هر آسیب یا مشکل روانیای را بشود ناشی از تروما دانست.
🔴 روانشناسی به نام آهونا گوها این استفادۀ بیشازحد از واژۀ تروما را «تلۀ تروما» نامیده است. تلۀ تروما وضعیتی است که علیالخصوص در بستر شبکههای اجتماعی با آن روبهروئیم: توصیف رفتارها و عادتهای نسبتاً بیضرر بهعنوان نشانۀ تروما. چیزهایی مثل تماشای مکرر یک برنامه یا درگیری بیشازحد با یک تصمیم کوچک.
🔴 تلۀ تروما میتواند خطراتی جدی به بار بیاورد. اولاً باعث میشود تصور نادرستی از این مفهوم مهم نزد عموم مردم ایجاد شود. بهعنوان نمونه، یکی از مهمترین خصوصیات تروما، اجتناب قربانیان از به زبان آوردن آن است. آنها حتی اگر از آن واقعه حرف بزنند، معمولاً شدتِ آسیبی که دیدهاند را پنهان میکنند. این کاملاً در تقابل است با داستانهای پراشک چشمی که در شبکههای اجتماعی تحت عنوان تروما دست به دست میشود. همچنین تلۀ تروما ممکن است باعث شود فرد بهاشتباه در خودش اختلالی را تشخیص دهد و بر اساس آن تصمیماتی اشتباه بگیرد.
🔴 تلۀ تروما گاهی در شبکههای اجتماعی به دستآویزی برای جلب توجه بیشتر تبدیل میشود، و چه بسا اهدافی اقتصادی برای تبلیغ یک محصول یا ایده، در پشت آن نهفته باشد.
🔴 البته که خوب است آسیبهای روانی را جدی بگیریم و به دنبال درمان آنها باشیم، اما حتماً لازم نیست برای توجیه درد و رنج خود به آن برچسب تروما بچسبانیم، زیرا بدون این کار هم میتوانیم به رنج خود توجه کنیم و آن را تسکین دهیم. همچنین، طبیعی است که در زندگی با موقعیتهای سخت بینفردی، برای مثال روابط پرتنش، دعوا با دوستان یا رقابتهای خواهر و برادری، مواجه شویم. این تجربهها تروما نیستند و حتی ممکن است در رویارویی با آنها، انعطافپذیری و مهارتهای بینفردی را یاد بگیریم و به شناخت بهتری از خودمان برسیم.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «هر اتفاق ناراحتکنندهای تروما نیست» که در بیستونهمین شمارۀ فصلنامۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۲۷ خرداد در سال ۱۴۰۲ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ آهونا گوها است و بهاره مظاهری آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://b2n.ir/n16867
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 مسابقه "کتابچه صوتی سواد رسانهای" (جلد دوم)
🔹نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا)
🔹با همکاری رادیو سلامت
🔸حاوی 38 مبحث سواد رسانهای
⭕️با موضوعات
✅گزینش و پردازش پیامهای رسانهای
✅بازی به جای ترس
✅تاریخچه تلویزیون
✅درجهبندی بازیها و....
✳️ مهلت شرکت در مسابقه: از نیمه شعبان تا عید سعید فطر
✳️ برای شرکت در این مسابقه بزرگ به پیوند زیر مراجعه و پس از ثبت نام وارد بخش دورههای آموزشی شوید و ضمن استفاده از فایل های صوتی آموزشی تا عید سعید فطر در آزمون با ۲۵ سوال چهار گزینهای شرکت کنید.
🔻پیوند ثبت نام: B2n.ir/w85406
🔻پیوند دورههای آموزشی: https://B2n.ir/z31551
#مسابقه
#گفتگو
#سواد_رسانه
🚩نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا)
🆔 @nasraa_ir