🔴 تکنیک گاو بنفش
تکنیک گاو بنفش یعنی وقتی هزاران گاو قهوهای و سیاه و سفید وجود دارد
دیدنشان برای شما عجیب نیست و هیچ کدام آنها در ذهنتان ماندگار نمیشود.
اما اگر یک گاو بنفش ببینید هرگز آن را از خاطر نمیبرید.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
ناترازی رسانهای؛ خطرناکتر از هر ناترازی دیگر
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب، در مراسم «روز خبرنگار» در مجموعه خبرگزاری خبرآنلاین، گفت:
🔹درباره روز روزنامه نگار نکتهای ندارم بگویم، جز این که برای من اصل روز رسانه است. ۳۲ سال پیش، تحقیقی در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ درمورد خبر انجام شد و من ناظر آن بودم و مقدمهای برای آن نوشتم اولین جمله آن، این است که در ایران هیچ پدیده مدرنی به اندازه رسانه به صورت سنتی استفاده نمیشود.
🔹درک رسمی از رسانه منبر است، در حالی که رسانه ربطی به منبر ندارد. دنیای امروز دنیای رسانه است. کشور ما در شرایط ناترازیهای گوناگونی قرار دارد. این برقی که میبینید قطع شده(دقایقی قبل برق منطقه قطع شده بود)، ناشی از ناترازی برق است. ولی به نظرم ناترازی برق در برابر ناترازی رسانه اهمیت چندانی ندارد. رژیمهای بسته و فاشیستی مبتنی بر انحصار رسانه بودند. رژیم نازی به راحتی میتوانست با چند روزنامه و یک رادیو – آن زمان تلویزیون نبود – با همه شدت و ضعف آن، فاشیسم و جنگ را جا انداخته و جلو ببرد. در آخر نیز شکست آن انحصار رسانهای در جبهه جنگ بود. امروز چنین انحصاری غیرممکن است و به همین دلیل است که هر روز از خواب بیدار میشوید میبینید ناترازی رسانهای بزرگتر شده است. من فقط سه چهار بار به جام جم رفتهام آنجا واقعا یک شهر است. فکر میکنم ارزش آن منطقه رادیو و تلویزیون از دهها شهر ایران بیشتر است ولی ناکارامدیاش از یک روزنامه محلی هم به شکل فاجعهبار کمتر است. در برابر یک ساختمان دو سه طبقه در لندن دستهایشان را بالا بردهاند و میگویند دشمنان این کارها را کردند. این کار خود شماست، این کاری است که رسانه را تبدیل به بوق کردهاید و فکر میکنید بوق میتواند مشکلی از این مملکت حل کند.
🔹 نه ناترازی آب، نه ناترازی برق و نه ناترازی محیط زیست و بودجه و حتی سیاست، به اهمیت ناترازی رسانه نیست. از نخبگانی که اینجا هستند چند نفر تحت تاثیر صدا و سیما هستید؟ ۳۰ سال است تلویزیون را روشن نکردم و ۱۰-۱۵ سال است که تلویزیون ندارم. احساس نمیکنم چیزی از دست دادهایم. احساس میکنیم چیزهایی به دست آوردهایم. در خانه کسی متوجه این نمیشود و خیلیها دارند به این سمت میروند. سیستم سیاسی ایران معتاد به انحصار رسانه شده ولی این اعتیاد هر چه جلوتر رفت دوز آن بالاتر رفت.
🔹 وقتی مواد مخدر مصرف میکنید، مورفین مغزتان ترشح میکند و درد را احساس نمیکنید اما سیستم مغز به این حد از مورفین عادت میکند. به همین دلیل وقتی مواد نمیکشید درد ۲ برابر و چند برابر میشود. آیا دیدهاید افرادی که مواد مخدر مصرف میکنند وقتی مواد به آنها نمیرسد، دست به هرکاری میزنند؛ باید درد آنان را حس کنید.
🔹 سیستم سیاسی به شدت معتاد به انحصار رسانه است. به همین جهت نمیتواند بپذیرد که کمی رقابت و آزادی باشد و در نتیجه کل سیستم ایران را باید از طریق انحصار رسانه تحلیل کرد. فقط از طریق فهم انحصار رسانه است که میشود فهمید چه اتفاقی در این مملکت میافتد و چطور سیستم نیز فریب انحصار رسانه خود را میخورد.
این مثال را قبلا زدهام که در ایالات متحده آمریکا اختلاف نظرسنجیهای ریاستجمهوری در حد یک یا دو درصد است. نهاد نظرسنجی و افکار عمومی یکی دو درصد اشتباه میکند و رئیس جمهور فرد دیگری میشود. در ایران در سال ۷۶ نهصد درصد خطای برداشت از واقعیت بوده است. تصور این بوده است که آقای ناطق نوری ۳ برابر آقای خاتمی رأی میآورد ولی اتفاقی که افتاده آن یکی ۳ برابر آورده است، این میشود ۹ به یک خطا و این فاجعه است، این اتفاق در سیاست و حکومت رخ داده است.
۹ برابر خطا محصول ایجاد وضعی بوده که می خواستند مردم خطا فکر کنند ولی خودشان بیشتر دچار خطا شدهاند. ریشه و بنیان تمام فسادی که در این مملکت از اداری و ناآگاهی و همین وضعیت برق و ناترازی سیاسی و ... در ناترازی رسانه است. تا این مسئله حل نشود مطمئن باشید، هیچ اتفاقی در ایران رخ نخواهد داد. به آقای پزشکیان هم گفتهام اولین کارش این است که باید با سیستم سیاسی مسئله رادیو تلویزیون را حل کند. با این ریش به تجریش نمیتوان رفت، خود دانید.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🎯 ابتذال قصه
— چرا همۀ «روایت»ها در شبکههای اجتماعی تکراری و خستهکننده شدهاند؟
🔴 در انیمیشنِ عروسکی «آنومالیسا»، با دنیایی روبهرو میشویم که در آن همۀ آدمها یکجورند و یکجور حرف میزنند. در جایی از فیلم، دهان راوی، که یک سخنران انگیزشی به نام مایکل استون است، از صورتش جدا میشود و میان دستهایش میافتد، درحالی که همینطور برای خودش وراجی میکند. موعظههای تعالیدهندۀ این مربی آنچنان هوشمندانه، مصنوعی، پیشبینیپذیر و عملاً فراانسانیاند که به گرمای هیچ جسم یا روحی که زنده نگهشان دارد محتاج نیستند. از نظر بیونگ چول هان، فیلسوف آلمانی-کرهای این صحنه نمادی از دوران امروز است.
🔴 هان در کتاب جدیدش، بحران روایت، میگوید امروزه مدام به ما توصیه میکنند که «فردیت» داشته باشیم و داستان خودمان را تعریف کنیم، اما وقتی شبکههای اجتماعی همۀ ما را عین هم کرده، چطور میتوانیم چنین کنیم؟
🔴 پیشتر، قصهگویی ما را دور آتش گرد هم میآورد، به گذشته پیوندمان میداد و کمک میکرد آیندۀ امیدبخشی را تجسم کنیم. حالا نمایشگر دیجیتالی جای آن آتش را گرفته و ما را به آدمهای تکافتادهای بدل کرده است که نسخهای ساختگی از خودمان را پیش روی همتایان نادیدۀ خود میگذاریم و ظاهر، زندگی و عقایدمان را با هنجارهای غالبْ هماهنگ میکنیم. «این صورت هوشمندِ سلطه مدام از ما میخواهد عقاید، نیازها و اولویتهایمان را ابراز کنیم، زندگیمان را بازگو کنیم، پست بگذاریم، به اشتراک بگذاریم و پیام دیگران را لایک کنیم».
🔴 بدینترتیب، ما انسانها که روزگاری قصهگو بودهایم، امروز به قصهفروش تبدیل شدهایم. هان میگوید: تراژدی اینجاست که قصهها در اساس خود برای خرید و فروش و سود طراحی نشدهاند. اما قصهگویی در شبکههای اجتماعی هدفی جز سود ندارد.
🔴 ما خود را مطیعانه تا حد مجموعهدادههای پولسازی پایین آوردهایم که بشود کنترلشان کرد؛ محتواسازانی که مدلهای کسبوکار هولناک ابرثروتمندان سیلیکونولی را گسترش میدهیم. با استفاده از دادههایِ دستبندهای هوشمند در مورد ضربان قلبمان، قصههایی کسالتبار و مندرآوردی دربارۀ مسیرِ رسیدن به سلامتی و تناسب بدن تعریف میکنیم؛ همینطور که دربارۀ تفریح، کار، دوستی و غذا مدام قصههای تکراری خستهکننده میگوییم. در تمام این قصهها چیزی غایب است: فردیت، انسانیت و توانایی اینکه بهجای نمایشِ خودمان، روایتهایی باورپذیر تعریف کنیم.
🔴 «حریم خصوصیْ دزدی است». برای انسانهایی که در گرداب شبکههای اجتماعی غرق شدهاند، این شعار حکم فرمان الهی را دارد. در مقابل، آنچه ستایش میشود، بهاشتراکگذاشتن همهچیز است تا جایی که واقعاً هیچ رازی برایمان نماند.
🔴 حتی وقتی قصهای نمیسازیم، در حال مصرف فلهای قصههایی هستیم که با همین مدل تولید شدهاند. مدیرعامل نتفلیکس جایی گفته است کل مدل کسبوکار او در این خلاصه میشود که به مشتریانش همان چیزی را بدهد که میخواهند: محتوایی که مصرفش آسان باشد و دارای روایتی باشد که با تبعیت از الگوهای ازپیشتعیینشدهای ترغیبمان کند تا بیوقفه تماشایش کنیم. هان میگوید هانا آرنت ابتذال شر را دیده بود. اگر عمرش به اینستاگرام قد میداد، ابتذال قصه را هم میدید: قصۀ سبُک و زودهضم تعریف کنید. این بهترین خوراک نظام رسانههای اجتماعی است.
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «چگونه غولهای فناوری «روایت» را از ما دزدیدند؟» که در سیویکمین شمارۀ مجلۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۳در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ استوارت جفریز است و نسیم حسینی آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخۀ کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
B2n.ir/y70189
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
آیا میتوان گوگل را متوقف کرد؟
روز دوشنبه گذشته یک قاضی فدرال در اولین پرونده بزرگ ضد انحصار علیه Big Tech در بیش از دو دهه اخیر حکم داد که گوگل در بازار جستجو انحصار غیرقانونی بهدست آورده است.
این شرکت فناوری در نتیجه حضور فراگیر خود در تلفنهای هوشمند و مرورگرها، توانست نرخ تبلیغات را کمی افزایش دهد. به گفته وزارتدادگستری، گوگل در سال 2021، 26 میلیارد دلار پرداخت کرد تا موتور جستجوی پیش فرض عموم مردم باشد.
قاضی آمیت در حکم 286 صفحهای این پرونده اعلام کرد:«قراردادهای گوگل بخش قابلتوجهی از بازار خدمات جستجوی عمومی را از رقبا سلب کرده و فرصتهای رقابت را از بین میبرد».
با توجه به اینکه شرکت مادر ۲ تریلیون دلاری گوگل، آلفابت، قدرتی بزرگ در دنیای فناوریست، نتیجه این پرونده چیزی فراتر از خود گوگل و کاربرانش خواهد بود.
کارشناسان فناوری و ضدانحصار معتقدند این شکایتها میتوانند موجهای خوب و بد زیادی را برای نهادهای صنعت فناوری ایجاد کند.
تقسیم گوگل به شرکتهای کوچکتر هم مطرح است.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
#رسانه
میدونی وحشتناک ترین قسمت رسانه چیه⁉️
این که واقعیتی وجود نداره و ما مدیریت میشیم بر اساس احساسات کاذبی که رسانه برامون تدارک دیده🙌🏻
و این موضوع آسیب هایی هم داره...
👀⁉️آسیب؟!
بله آسیب..
گاهی رسانه میاد یک مسئله بسیار ساده رو به حدی بزرگ و چالشی میکنه برامون که حل کردنش تبدیل به دغدغه میشه🙄😶
در واقع قبلش ما با اون موضوع زندگی میکردیم و اتفاق خاصی هم مارو تهدید نمی کرده،اما الان...
مثل چی⁉️
مثلا مشکلات اقتصادی و درآمدی، که این روزا همه به نوعی درگیرش شدیم.
قبلا اینطوری نبوده؟!
در زمان گذشته هم برای خرید هر چیزی نیاز به قناعت و پسنداز بوده،مشکلات اقتصادی هم بوده»
اما رسانه الان طوری داره این موضوع رو چالشی می کنه که مهم ترین مسئله زندگیامون شده🙌🏻
‼️💭مبادا رسانه عقلمون رو بگیره..
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
👣هم قدم شهید
💠پویش زیارت همگانی اربعین به نیابت از ۴۰۰۰۰ شهید مظلوم غزه و سایر شهدا در مسیرهای
🔻 نجف تا کربلا
🔻پیاده روی جاماندگان در ایران اسلامی
🌀همراه با قرعه کشی کمک هزینه سفر به مشهد مقدس
🔰ثبت نام و مشارکت در پویش:
🌐 https://www.iaahd.ir
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
در دنیای مدرن از *سرگرمی و تفریحات به عنوان ابزاری در جهت انحراف افکار عمومی از مسائل جامعه* استفاده می شود. از همین رو انواع محتواهای سرگرم کننده و بی حد و حصر در اختیار مخاطبان قرار گرفته که یکی از بسترهای اصلی فضای مجازی است.
🔹 اما این نکته را نباید نادیده گرفت که علاوه بر هزاران محتوای سرگرم کننده،سکوهای های فضای مجازی بستری برای دریافت اخبار و اطلاعات نیز به شمار می روند؛ اخبار و اطلاعاتی که ممکن است چندان به مذاق سیاستگذاران حاکم خوش نیاید و کنترل بر فضای مجازی را ایجاب نماید.
✳️ چند ماه پیش لایحه ای به تصویب *مجلس نمایندگان آمریکا* رسید که *استفاده از تیک تاک (Tik Tok) را ممنوع* اعلام کرد. این لایحه که به امضای رئیس جمهور نیز رسید *فرصتی ۹ ماهه در اختیار شرکت مادر تیک تاک یعنی بایت دنس (ByteDance) قرار داده تا سهام آن را واگذار کند. در غیر اینصورت *تمامی فروشگاههای برنامه گوگل و اپل و سایرین از نظر قانونی اجازه ندارند اپلیکیشن تیکتاک را عرضه کرده یا خدمات میزبانی وب را برای اپلیکیشنهای تحت کنترل بایت دنس فراهم کنند* .
🔹 با توجه به اینکه مالک شرکت چینی بایت دنس اظهار داشته که علیه این قانون شکایت می کند و اجازه این کار را نخواهد داد، هنوز مشخص نیست که در پایان مهلت تعیین شده چه اتفاقی خواهد افتاد!
🔸 *تیک تاک یکی از پرطرفدارترین اپلیکیشن های فضای مجازی در میان جوانان و نوجوانان آمریکایی به شمار می رود* که حدود ۱۷۰ میلیون کاربر دارد؛ یعنی چیزی معادل نیمی از جمعیت این کشور.
✳️ *برخی سیاستمداران آمریکایی معتقدند مادامیکه تیک تاک متعلق به یک شرکت چینی است، تابع دستورات آن کشور می باشد و این خطری برای امنیت ملی* محسوب می گردد. آنها معتقدند این سکو به عنوان ابزار جاسوسی و نظارتی عمل کرده و اطلاعات کاربران آمریکایی را در اختیار دولت چین قرار می دهد.
🔹 تیک تاک یکی از *منابع مهم دریافت اخبار در میان قشر جوان* نیز محسوب می شود؛ گفته می شود حدود یک سوم از جوانان خبرهای خود را از این سکو دریافت می کنند که نسبت به سالهای گذشته روند رو به افزایشی داشته است. همین امر موجب نگرانی برخی قانونگذران از محتوایی که در اختیار کاربران قرار می گیرد شده است. *خصوصاً آنکه علی رغم سانسور هدفمند رسانه های جمعی، ویدئوهای مربوط به جنایات اسرائیل در غزه مورد توجه گسترده ی کاربران تیک تاک واقع گردیده* .
🔸 *مخالفان منع تیک تاک این اقدام را در تناقض صریح با متمم اول قانون اساسی* می دانند که دولت را از ایجاد هر گونه محدودیت و سانسور در محتوای تولید شده توسط افراد، نهاد ها و شرکت های خصوصی منع کرده است. *اگر چه استثنائاتی در این زمینه وجود دارد* که به دولت اجازه اعمال برخی محدودیت ها را می دهد *مانند مواردی که آزادی بیان به نظم عمومی و امنیت ملی آسیب برساند* . اما مخالفان بر این عقیده اند که تا به امروز شواهدی مبنی بر اینکه تیک تاک داده های کاربران ایالات متحده را با دولت چین به اشتراک می گذارد و موجب اخلال در امنیت ملی می شود، ارائه نشده است.
🔹 با وجود آنکه قانون، حق تصمیم گیری در خصوص مطالبی که در سکوهای های داخلی به اشتراک گذارده می شوند را تنها به مالکان خصوصی آنها واگذار کرده است، شواهد زیادی مبنی بر *کنترل گری غیرمستقیم از سوی مقامات رسمی وجود دارد. همین امر منجر به آن شده تا برخی بر این عقیده باشند که اصرار بر فروش تیک تاک ریشه در کنترل بر محتوای تولید شده در آن دارد* .
✅ حال سؤال اصلی اینجاست که دولت چگونه سکوهای داخلی (همچون فیسبوک، توئیتر و یوتیوب) را وادار به انجام دستورات خود می کند؟
🔸 فرض کنید روزی دو مرد قویهیکل در لباس رسمی وارد یک فروشگاه مواد غذایی میشوند و به صاحب آن میگویند: "چه فروشگاه خوبی دارید. واقعاً مایه تأسف خواهد بود اگر اتفاقی برای آن بیفتد. با پرداخت هزینهای اندک، میتوانید مطمئن باشید که ضرری متوجه فروشگاه شما نخواهد شد.” آنچه از این جمله بر می آید این است که صاحب فروشگاه حق انتخاب زیادی ندارد: یا باید هزینه درخواستی را بپردازد یا فروشگاهش را از دست بدهد.
🔹 با توجه به محدودیت های قانونی پیش رو، مقامات دولتی اغلب نقش *کنترل گری خود بر فضای مجازی را از طرق غیرمستقیم و در قالب درخواست یا پیشنهاد* مطرح می کنند. با توجه به قدرت در اختیار مقامات دولتی اعم از تعقیب قضایی، تنظیم مقررات یا قانون گذاری، درخواست های صرف مبنی بر سانسور برخی مطالب یا پرسش هایی درباره محتواهای بحث برانگیز اغلب از سوی شرکت های مالک به عنوان دستورالعمل های لازم الإجرا- اگر نه تهدیدهای پنهان- تلقی می شود. بنابراین، *اگرچه دولت قانوناً نمی تواند نقشی در کنترل محتوای منتشر شده در فضای مجازی داشته باشد اما به نحوی غیرمستقیم اعمال قدرت می کند.
⭕️ دوره توانمندسازی راویان اربعین | ویژه فعالان مردمی در فضای مجازی
استادان:
1- محمد ناصریفر؛ مدیر موسسه راویشو
ضرورت، اهمیت و مبانی روایتگری
2- سجاد عبداللهی؛ مدیرکل تشکل ها و شبکه مردمی سازمان ملی فضای مجازی
مهارتهای روایتگری در صحنه
3- فاطمه غفارحدادی؛ نویسنده و روایت نویس
بایسته های روایتنویسی اربعینی
4- پرستو عسگرنجاد؛ منتقد، نویسنده و فعال رسانه ای
نویسندگی خلاق در رسانهها
27 و 28 مردادماه به صورت آموزش آنلاین در سامانه نسرا
#روایت
#دوره_روایتگری
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⭕️ اولین کلاس رویداد توانمندسازی راویان اربعین
📌 با ارائه محمد ناصریفر؛ مدیر موسسه راویشو
امروز ساعت 17:30 در آدس
https://www.skyroom.online/ch/nasra1401/idea-125472/l/fa
#روایت
#دوره_روایتگری
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💥 بت پرستی مدرن، با الگوهای حیوانی و اَعمالِ شیطانی
یکی از نیازهای انسان، نیاز به بندگی و پرستش است و همین نیاز باعث تولد پدیده هایی چون:
🚹بت پرستی
🐄گاو پرستی
🌞خورشید پرستی
🔥آتش پرستی
🩲وحتی آلت پرستی شده است
و اما امروز با بت جدیدی به نام «سلبریتی پرستی» مواجه هستیم که تفکر غرب با مناسک سازی، آنها را به شهرتی رسانده تا جوان امروزی در برابر عظمت او سر تعظیم فرود آورد و :
👁دیدن او برایش آرزو
📸عکس و امضا گرفتن از او برایش افتخار
👕پوشیدن لباس او برایش هویت
🥇رسیدن به جایگاه او برایش خواب و خیال
میشود
💌آنقدر این سلبریتی در چشم و دل جوان ما، جا خوش کرده که برای خود هیچ هویت و ارزشی قائل نیست و حتی دچار «خود تحقیری» مفرط شده، برای «تقرب» به سلبریتی، از هیچ اقدامی دریغ نمیکند و به نوعی به پرستش او میپردازد.
⚙البته خود این سلبریتی نگون بخت نیز، باید همان مناسک را بپرستد.
◀️مناسکی چون:
🤽♀«جام جهانی» برای جامعه ورزشی
🎥«اسکار» و «کن» و «بفتا» جامعه هنری
🏅جایزه «نوبل» جامعه علمی
و...
◀️از طرفی با جلب توجه همه مردم دنیا، تبدیل به رسانه ای قدرتمند شده و القا کننده این است که برای دیده شدن در دنیا راهی جز حرکت در قواعد بازی این مناسک نیست و هنرمند و ورزشکار و دانشمند باید برای رسیدن به عزت اجتماعی ، ثروت هنگفت ، شهرت و محبوبیت به قواعدی که مناسک سازان غربی تدبیر کرده اند پایبند باشد
◀️قواعدی چون:
🧍♀برهنگی
⛓ظلم پذیری
🕋اسلام ستیزی
🇮🇷ایران ستیزی
👯♂حمایت از همجنس بازی و همجنسگرایی
و از طرفی برای رسیدن به فرش قرمز اسکار و جام جهانی و...باید مزدور بی جیره و مواجب تفکر غرب شده و حتی رسانه شخصی خود را خرج پروژه های غرب کند.
اگر امروز تفکر غرب تصمیم گرفت کشوری را تروریست، جنگ طلب، عقب مانده، فلاکت زده و... به دنیا معرفی کند ، همین سلبریتی ها باید بدون چون و چرا مانند ربات در خدمت این تفکر باشند!!
با این توضیح، چیزی به نام ورزش، هنر ، سینما و علم غیر سیاسی نداریم و هر چه هست سیاست است به معنای تقابل غرب و اسلام ...
🎭فیلمهایی در اسکار جایزه میگیرند که بتوانند بیشتر و بیشتر به تخریب چهره اسلام بپردازند
مانند «سنگسار ثریا میم» «عنکبوت مقدس»
💻فیلمهایی که بتوانند چهره جمهوری اسلامی را مخدوش کرده و با سیاه انگاری کشور ، به تخریب آن بپردازد مانند «فروشنده»«جدایی نادر از سیمین»
🎎افرادی به عنوان هنرمند شاخص به دنیا معرفی میشوند که بیشترین لگد را به اسلام زده و بیشترین خیانت را به انقلاب اسلامی کرده باشند
مانند «گلشیفته فراهانی» «اصغر فرهادی» «علی کریمی » «زهرا امیر ابراهیمی» و...
البته این سلبریتی پرستی محدود به ایران نمیشود، ولی برای ایران و ایرانی برنامه ها بسیار جدی و هزینه های هنگفتی هزینه میشود!!
✅استقبال از امثال رونالدو در تمام کشورها دیوانه وار بوده و تا حد کشته دادن نیز پیش رفته است!
اما آنچه در رسانه ها منعکس و بزرگنمایی و قضاوت میشود تحقیر ایران و ایرانی است .
حال اگر همین سلبریتی ها بخواهند یک اظهار نظر شخصی درباره موضوعی داشته باشند بر خلاف نظر ارباب و معبود خودشان یعنی غرب، او را با خاک یکسان میکنند
نمونه هایی از برخورد با سلبریتی های مخالف در غرب 👇
🔹درجشنواره کن "لارس فون تریر" درنشست خبری گفت: "ضدیهود نیستم؛ اما اسرائیل موی دماغ است" بلافاصله جشنواره طی بیانیهای او را «عنصر نامطلوب»خواند و از جشنواره اخراجش کرد و با تهدید مجبور به عذرخواهی شد.
🔹"جینا کارانو"بازیگرجنگ ستارگان وسومین بوکسور زن دنیا بخاطر توئیتی درنقدهلوکاست اخراج شد
🔹"مل گیبسون"کارگردان مشهور، بخاطر انتقاد از رفتار یهودیان کنار گذاشته شد
🔹"کلت کلر"صاحب ۵ مدال المپیک برای آمریکا به خاطر شرکت در اعتراضات کنگره به 30 سال زندان محکوم و برای همیشه از تیم ملی کنار گذاشته شد.
🔹کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال فرانسه " ادریسا گوئیه" بازیکن تیم پاریسنژرمن را بخاطر حمایت نکردن از همجنسگرایی احضار کرد
🔹باشگاه بارسلونا «عبدالصمد ازازولی» بازیکن خود را مجبور به حذف استوریهای اینستاگرامش در حمایت از حقوق فلسطینیها کرده است.
🔹«برنا لاچین» سلبریتی معروف ترکیهای گفته برای ادای توضیحات احضار شده، چون در صفحه شخصیش گفته «گیلاس گران است»!
✅برای عبور از بحران سلبریتی پرستی غربی باید با:
❇️ تقویت هویت ملی و مذهبی
❇️تقویت خود باوری
❇️معرفی الگوهای سالم ایرانی ، اسلامی
❇️تبیین داراییهای هویتی داخلی
❇️تبیین تمدن غنی اسلام و ایران
📚 تحلیل های صوتی، تصویری و نوشتاری روزانه #استاد_امیری
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 رسانه ما ، چالشهای همیشگی
🔺نگاهی به شرایط رسانه و تغییرات در آن
📌#رسانهها و #فضای_مجازی در سالهای اخیر دچار تحولات و چالشهای بسیاری شدهاند. این تغییرات بهویژه در کشور ما با مشکلات و کاستیهایی همراه بوده است. ضعفهای رسانهای ما در فضای مجازی به دلایل متعددی ایجاد شده و این سوال مطرح است که؛
❓چرا دچار این چالشها شدهایم؟
❓نقاط ضعف و قوت رسانههای ما چیست و چگونه میتوان آنها را بهبود بخشید؟
🔸برای موفقیت در هر حوزهای، از جمله رسانه، نیاز است که ابتدا شناخت کافی از موضوع و کار خود داشته باشیم. بدون برنامهریزی و هدفگذاری دقیق، هر اقدامی بدون شک با شکست مواجه خواهد شد. ممکن است بهصورت مقطعی موفقیتی حاصل شود، اما این موفقیت پایدار نخواهد بود.
🚫چالشهای رسانهای در فضای مجازی
🔹یکی از مشکلات اساسی در فضای مجازی کشورمان، عدم شناخت صحیح و درک مناسب از مباحث مطرح شده توسط مسئولین، بهویژه فرمایشات مقام معظم رهبری است. ایشان بارها توصیه کردهاند که حضور پررنگ در فضای مجازی داشته باشیم تا این فضا برای دشمن ناامن شود. اما این توصیه به اشتباه تفسیر شده است. بسیاری از افراد فکر میکنند که صرفاً حضور در فضای مجازی کافی است، در حالی که بدون داشتن برنامهریزی و هدف مشخص، نمیتوان اثرگذاری مثبتی داشت.
🔺برای حل مشکلات موجود، باید برای مخاطبان و جامعه تبیین کنیم که چرا و چگونه باید در فضای مجازی حضور داشته باشند. این امر مستلزم ارتقای #سواد_رسانهای و شناخت صحیح از ابزارها و روشهای رسانهای است.
🚫 آسیبهای رسانهای و راهحلها
🔸یکی از آسیبهای جدی رسانهها، تغییر ذائقه و القای موضوعات نادرست است. این مسئله را بارها در #جنگ_رسانهای مشاهده کردهایم، اما هنوز از آن درس نگرفتهایم. دلیل این امر نبود هدفگذاری و برنامهریزی مناسب است. بسیاری از رسانهها بهجز معدودی، شناخت کافی و حداقلی را هم از بسترهای رسانهای و سواد رسانهای ندارند و نمیدانند که فرضاً هر پلتفرم برای چه منظوری طراحی شده است. این عدم شناخت باعث میشود که رسانهها در کار خود دچار خطا شوند.
🚫#تولید_محتوا و تاثیرگذاری آن
🔹محتوای رسانهای یکی از اصلیترین ابزارهای جنگ رسانهای است. اگر محتوای تولیدی نداشته باشید و تنها به دفاع بپردازید، شکست خواهید خورد. متأسفانه در کشور ما تولید محتوا اغلب توسط چندین مجموعه محدود انجام میشود. این رسانهها به جای توجه با کیفیت و تنوع محتوای خود، بیشتر به برندسازی و ارائه محتواهای اختصاصی برای اهداف شخصی میپردازند. این امر باعث میشود که مخاطبان به مرور زمان به رسانههای محدود شده و بعضاً به مطالب غیرمستند اعتماد کنند و این خود به ضعف رسانهای ما منجر میشود.
💢راهکارها برای بهبود وضعیت رسانهای
🔹برای بهبود وضعیت رسانهای، باید ابتدا رسانههای ما هدفگذاری و برنامهریزی دقیق داشته باشند. رسانهها باید بخشی از فعالیتهای خود را به موضوعات انقلاب و کشور اختصاص دهند و برای این منظور نیاز به بودجه و حمایت مالی دارند.
🔸همچنین مخاطبان باید از حقیقت و دروغ بودن اخبار آگاه شوند. آنها باید بتوانند منابع خبر و اطلاعات خود را بررسی کنند و بهسادگی به هر مطلبی اعتماد نکنند.
اکنون با همین توضیح کوتاه میتوان گفت ؛
🔹همکاری و آگاهیرسانی در این حوزهها بسیار مهم است. هرچند که تغییر شرایط موجود رسانهای کار سختی است، اما با تلاش و همکاری میتوان به تدریج این مسیر را طی کرد. نباید فراموش کنیم که امروز سلاح رسانه ، از سلاح نظامی بسیار موثرتر است. اگر رسانههای ما نتوانند این جنگ رسانهای را مدیریت کنند، در برابر دشمن آسیبپذیر خواهند بود جامعه ضربات سختی خواهد خورد.
📌بنابراین، نیاز به آگاهیبخشی و تلاش مستمر داریم تا بتوانیم شرایط را به نفع خود تغییر دهیم و رسانهای قوی و موثر داشته باشیم.
✍️دکتر امیر عسگر
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan