#پوستر
🔰حواسمان بیشتر به فرزندانمان باشد.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🚦برای مصرفرسانهای خود چراغ راهنما داشته باشید!
همانگونه که بر سر چهارراه چراغ سه رنگ راهنما وجود دارد، برای مصرف رسانهای نیز چراغ راهنمایی وجود دارد.
🔴 چراغ قرمز یعنی محتوا مسمومکننده و آسیب آن قطعی است. پس باید از آن محتوا پرهیز کرد.
🟡 چراغ زرد یعنی محتوا نه مسموم است و نه اثرگذاری مثبتی دارد و صرفا وقت ما را پر میکند لذا توصیه نمیشود اما منعی هم ندارد.
🟢 چراغ سبز یعنی محتوا رشد دهنده است. باید تمام تلاش خود را برای بهرهمندی از این نوع محتوا داشته باشیم.
#آداب_کاربری
#هوش_دیجیتال
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
#معرفی_کتاب
📚 بازی آغاز شده
روشهای شناخت و تحلیل بازیهای کامپیوتری
🖊مولف: محمدحسن یادگاری
ناشر:سوره مهر
سال چاپ: 1399
تعداد صفحات:228
🔹این موضوع که در جهان اکنون ما بازیهای کامپیوتری به یک نیروی مهم فرهنگی و اقتصادی تبدیل شدهاند بر کسی پوشیده نیست. این صنعت که اتفاقا درآمد بالایی هم دارد، بخش مهمی از صنایع دنیا را به خود اختصاص داده است و در حال رقابت با صنعت سینما است. شاید به دلیل همین اهمیتش هم باشد که در مجامع علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی مورد توجه گسترده پژوهشگران قرار گرفته است.
🔹محمدحسن یادگاری در کتاب بازی آغاز شده، روشهای شناخت و تحلیل بازیهای کامپیوتری را به ما میآموزد. او این اثر را با توجه به سه حوزه تشکیل دهنده هر چرخه رسانهای نوشته است که شامل «متن پیام»، «مخاطب» و «سازمان صنعت رسانه» میشود.
🔹همین که حس بودن در جایی را میکنیم، «حضور» در آنجا معنا پیدا میکند. این امر با تکنولوژیهای رسانهای هر روز بیش از پیش ممکن میشود؛ مثل ویدیوکنفرانس، گفتوگوهای اینترنتی، حضور در شبکههای اجتماعی، جراحیهای همزمان و... . در مواجهه با بازیهای کامپیوتری هم «حضور» حسی است که بازیکن در محیطی مجازی آن را تجربه میکند. حضور در جهان بازی آنقدر جدی میشود که برای لحظاتی بازیکن، که تمام حواسش به بازی است، گذشت زمان را فراموش میکند و از یاد میبرد که در کجای جهان واقعی قرار گرفته یا اینکه امروز غیر از بازی کردن چه کارها و وظایف دیگری را برعهده دارد. حس حضور در جهان بازی همان «حسِ کندگی» از جهان واقعی است. این کندگی میتواند به دلیل کم کردن استرس، رها کردن ذهن از دغدغههای روزمره، فروخوردن خشم، فرصت فانتزیسازی و خیالپردازی ذهن، استراحت به جسم و ذهن یا هر چیز دیگری باشد.
تصویر
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔘 چهار راهکار مواجهه اخلاقی با آزارگری مجازی
#اینفوگرافی
#دانش_ارتباطی
#آزارگری_مجازی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
✅ تعامل رسانهها و سیاست خارجی
🔸اجرای سیاست خارجی دو مرحله مرتبط به هم را شامل میشود.
🔺مرحله اول مرحله #سیاستگذاری است که در آن گزینههای سیاسی، موضع گیریها و تاکتیکها در چهارچوب محیط داخلی طرفهای ذیربط مورد بحث و بررسی قرار گرفته و درباره آنها تصمیمگیری میشود.
🔺مرحله دیگر یعنی #تعامل_و_دیپلماسی، اجرای سیاستها در قبال بازیگران دیگر، معرفی مواضع و تقاضاهای تعیین شده در مرحله قبلی و جستجوی راه حلهایی از طریق مبادله، مذاکره و یا ترکیبی از هر دو را ایجاب میکند.
🔹رسانههای خبری جهانی هم در تصمیمگیریها و سیاستگذاری خارجی و هم در مراحل مختلف تعاملات دیپلماتیک تاثیر میگذارند.
🔸🔸در این میان سوال اصلی این است که آیا رسانهها در قبال سیاست خارجی و روندهای دیپلماتیک به عنوان #بازیگران_کنترل_کننده عمل میکنند، یا ابزار پیشرفتهتری در اختیار مقامات دولتی هستند؟
🔺در پاسخ به سوال مطرح شده باید گفت که، امروزه خبر هر جا که تولید و توسط هر کس که ساخته شود، قدرت میآفریند.
🔺تحقیقات نشان داده است که ارتباطات جهانی نقشهای چندگانهای ایفا میکنند. زیرا در عین حال که دیپلماتها و مسئولان سیاست خارجی را #مهار میکنند، #فرصتها و مقدوراتی نیز برای پیشبرد مقاصدشان در اختیار آنان میگذارند. این محدودیتها و مقدورات هم در سیاستگذاری و هم در مراحل تعاملی سیاست خارجی ظاهر میشوند و تحولات چشمگیری بر رفتار رهبران سیاسی، مقامات رسمی، سفیران و روزنامه نگاران بر جای میگذارند.
🔹البته هیچ گاه نمیتوان کاملا نتیجه گرفت که دولتها هیچ نفوذی بر رسانهها ندارند، دولتها هنوز رسانههای مهم را کنترل میکنند، رسانههایی برای خود دارند و امکانات و فرصتهای تاثیرگذاری بر رسانهها را در اختیار دارند.
علاوه بر این رسانهها مجبورند استقلال خود را کسب و حفظ کنند، زیرا این امر برای آنها عنصری کلیدی از اعتبارشان محسوب میشود.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢ویژگیهای زندگی رسانهای کودکان
#اینفوگرافیک
#کودک
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢محورهای عملیات رسانه های غربی علیه نقش زن در خانواده
#اینفوگرافیک
#خانواده
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
محققان MIT، درباره AI ب سطح هشدار جدی رسیده اند!
با ادغام AI در جنبههای مختلف زندگی، نیاز به درک خطرات احتمالی این سیستمها افزایش یافته است.
محققان MIT در یک پایگاه داده جدید، بیش از 700 خطر بالقوه ناشی از هوش مصنوعی را جمعآوری کردهاند که 5 مورد مهم آن اینجا لیست شده است:
1.دیپفیک:
با پیشرفت فناوریهای دیپفیک، ممکن است این ابزارها برای انتشار اطلاعات نادرست و ایجاد محتوای فریبنده مورد استفاده قرار گیرند. این امر میتواند منجر به افزایش کلاهبرداریهای پیچیده و دخالت در فرآیندهای سیاسی شود که میتواند آثار جبران ناپذیری بر جوامع ایجاد کند.
2.وابستگی عاطفی به AI:
انسانها ممکن است نسبت به سیستمهای هوش مصنوعی وابستگی عاطفی پیدا کنند و این میتواند به کاهش تعاملات انسانی و افزایش رویکرد ها به تنها زیستی و به مرور ب زوال جامعه بیانجامد.
3.کاهش اراده آزاد انسان:
با افزایش وابستگی به این موجودیت در حال تکامل، انسانها ممکن است به تدریج تواناییهای خود را در تحلیل مسائل پیچیده و تصمیمگیری مستقل از دست بدهند و به یک بحران هویتی در جوامع مدرن منجر شود.
4.تعارض اهداف AI با منافع انسانی:
نسل های بسیار پیشرفته AI که در ماه های آینده به تدریج ارائه می شوند ممکن است اهدافی را دنبال کنند که با منافع انسانها در تضاد باشد، که این امر میتواند به کنترل ناپذیری و آسیبهای جدی منجر شود.
5.احتمال آگاهی هوش مصنوعی:
با پیشرفت سریع و فزاینده AI ک ب آگاهی هوش مصنوعی منجر خواهد شد، خطر سوءاستفاده و عدم رعایت حقوق در این سیستمها وجود دارد. تعیین اینکه آیا یک سیستم هوش مصنوعی به سطح آگاهی و احساس رسیده یا نه، در سال های پیشرو چالش بزرگ پیش روی بشر خواهد بود!
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔴 گونهشناسی مردم کوفه در زمان امام حسن(ع) و تطبیق آنها بر جامعه ما
🔺 مردم کوفه عبارت بودند از:
1⃣ #امویان: که بهعنوان ستون پنجم و نفوذی دستگاه معاویه در کوفه عمل میکردند و از سران اینها میتوان عمربنسعد و عَمروبنحُریث را نام برد.
2⃣ #خوارج: کسانی که فقط به درگیری با سپاه شام میاندیشیدند؛ البته نه از نگاه و رویکرد امام حسن(ع)؛ بلکه براساس مبانی خود در تکفیر اهل شام. اینها خود را از امام حسن(ع) هم اتقلابیتر میدانستند و شمربنذیالجوشن و شَبَثبنرِبعی از سران این گروه بودند. اینها برای حضرت هزینه درست میکردند و شاید بتوان گفت که نقش این گروه در تحمیل صلح بر امام حسن(ع) زیاد بود. عجب اینکه آنها در ادامه کار بهسمت معاویه چرخیدند!
3⃣ #شکاکها: کسانی که فریب خوارج را خورده بودند؛ اما هنوز در سلک آنها درنیامده بودند. اگرچه که مخالفتی از اینها سرنمیزد، اما قابل اعتماد نیز نبودند.
4⃣ #الحمراء: که حدود بیستهزار جنگجوی تازهمسلمان و غیرعرب بودند و بهدلیل ناآشنایی با معارف حقیقی اسلام، بهراحتی در اختیار مجموعهها و افراد قرار میگرفتند. مثلا در ماجرای مربوط به امام حسن(ع) و قضیه عاشورا بهنفع امویان حرکت کردند.
5⃣ #شیعیان: مردمانی بابصیرت که پابهرکاب حضرت، آماده جنگ و مبارزه بودند.
🔺حال نوبت آن است که از تاریخ درس بگیریم: اگر معاویه را نماد «دشمن خارجی» بگیریم، شاید بتوان راهبردها و راهکارهای او را بر حرکات دشمنان مختلف نظام اسلامی تطبیق کرد. برخی را از عاقبت تقابل با خود میترساند و برخی دیگر را با تطمیع و تهدید از میدان بهدر میکند. نیروهای داخل جامعه هم شامل همان تقسیمبندی بالا هستند: «نفوذیها» که دل در گرو دشمن دارند و پازل دشمن در داخل کشور را تکمیل میکنند. خوارج که همان انقلابینماها هستند و با اعمال غلط خود هزینهسازی برای انقلاب میکنند. شکاکها که در فضای اجتماعیِ غبارآلود و کمکاری نیروهای انقلاب، ممکن است تحتتأثیر حرکات انقلابینماها یا نفوذیها قرار بگیرند. الحمراء را شاید بتوان بر افرادی تطبیق کرد که هم شور و هیجان و قدرتعمل دارند و هم فهمشان از مبانی انقلاب و اسلام، بهاندازه کافی نیست و به همین دلیل باید به آنان آگاهی و بصیرت لازم را داد؛ وگرنه خدایناکرده ممکن است فریب بخورند. و نهایتا انقلابیون مؤمن، که به آرمان انقلاب وفادارند و با فهم درست از تحولات داخلی و بینالمللی، همواره پای کار انقلاب مانده و با همه سختیها و مشقتها، کار انقلاب را پیش بردهاند.
🔺 تاریخ نیز چیزی جز برآیند این نیروها بر هم نیست. پس هرگاه مؤمنان انقلابی که متناظر بر شیعیان مخلص دوران امام مجتبی(ع) هستند، به وظایف خود عمل کنند و با شکست توطئه نفوذیهای دشمن و انقلابینماها، سایر طیفهای جامعه را هدایت درست کنند، قاعدتا میتوان آینده جامعه را آیندهای مطلوب و تضمینشده دانست؛ آنچنانکه در دوران انقلاب اسلامی، این اتفاق رخ داده است.
🔗هفتهنامه خط حزبالله، شماره ۱۴۷
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
#معرفی_کتاب
📚 مهندسی اجماع
فهم پروپاگاندا در عصر رسانههای اجتماعی
🖊مولف: ساموئل وولی
مترجم: عباس رضایی ثمین
ناشر: انتشارات روزنامه همشهری
سال چاپ: 1402
تعداد صفحات:228
🔹موضوع اصلی این کتاب اشکال جدیدی از تبلیغات سیاسی است که میتواند ارتباطات دموکراتیک را مختل و گرداگرد ایدهها و نگرشهای مورد نظر صاحبان قدرت و ثروت، اجماع ساختگی خلق کند.
🔹کتاب مهندسی اجماع ادراک موجود از پروپاگاندا را به چالش و ضرورت روزآمدسازی آن را پیش میکشد؛ چرا که به نظر نویسنده کتاب، ادراک موجود هنوز با ساختارهای رسانهای جدید از قبیل فرهنگ تولید محتوای شبکهای و مدل ارتباطی «چند به چند» اینترنت همخوان نیست.
🔹به عقیده نویسنده صورتبندی نظری جدید از پروپاگاندا، در درجه اول باید دو ویژگی گمنامی (ناشناس ماندن) و خودکارسازی (اتوماسیون) را که رهاورد اینترنت و خصوصاً شبکههای اجتماعی است، دربرگیرد. با این دو ویژگی است که طیف وسیعی از بازیگران صنعت پروپاگاندا امروزه میتوانند جریانهای خاصی از اطلاعات را تقویت یا سرکوب کرده و از طریق مهندسی یا جعل اجماع عمومی، نظرات یا رفتارهای مردم را مدیریت کنند.
🔹این دو ویژگی امروزه سبب شده اصحاب قدرت، شرکتهای بزرگ و حتی برخی کاربران عادی اینترنت، بتوانند کارزارهای مخرب دستکاری افکار عمومی راه بیندازند و منشاء و پشت و پرده این کارزارها را پنهان نگاه دارند.
🔹نویسنده کوشیده در خلال تحقیقات میدانی خود که طی سالها در کشورهای متعدد انجام داده، پیامدهای پروپاگاندای رایانشی را در اکوسیستم اطلاعرسانی و مصرف خبر بکاود و از انواع و اقسام تکنیکهایی که منجر به جعل اجماع عمومی یا ایجاد توهم اجماع در میان مردم و کاربران اینترنت میشود پرده بردارد.
🔹استفاده از اصطلاح «مهندسی اجماع» که محوریترین مفهوم در این کتاب است؛ حاکی از پیگیری سنت نظری هرمان و چامسکی در زمینه پروپاگاندا با محوریت «تولید رضایت» است. اما در این کتاب، نویسنده نه تنها به مفهوم رضایت توجه داشته، بلکه ژرفتر از آن، به ایجاد نوعی اجماع یا وفاق هم فکر کرده است. بر همین مبنا، از نظر نویسنده تبلیغات رایانشی نه تنها رضایت مردم را جلب میکند، بلکه نوعی وفاق فکری ساختگی هم در بین آنان ایجاد میکند. این نشانگر سطحی ژرفتر از تأثیر تبلیغات سیاسی رایانشی است.
🔹کتاب «مهندسی اجماع» نه فقط حاصل مفهومپردازی نویسنده، بلکه حاصل پژوهش گسترده او در عرصه پروپاگاندای رایانشی است. او با کاربران و بازیگران بسیاری در این حوزه مصاحبه کرده و میتوان گفت که متن کتاب، برآمده از پژوهشهای میدانی در کشورهای مختلف است.
🔹نویسنده این کتاب، ساموئل وولی استاد دپارتمان روزنامهنگاری و رسانه دانشگاه تگزاس در آمریکا و تخصص پژوهشی او مشخصاً در زمینه پروپاگاندای رایانشی و رسانههای اجتماعی است.
🔹کتاب مهندسی اجماع دومین کتابی است که از وولی به فارسی برگردانده شده است. پیش از این کتاب «دستکاری در رسانههای اجتماعی» که مشترکا توسط ساموئل وولی و فیلیپ هاوارد نوشته شده، به همت انتشارات همشهری در کشورمان منتشر شده بود.
تصویر
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⭕️ #نشست_برخط| «سیره تربیتی و عملی امام رضا علیه السلام؛ آموزهها و راهکارها»
👤 کارشناس: حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری
📆پنجشنبه ۱۵شهریورماه ساعت ۱۷:۰۰
#با_شما_سربلندیم
#همه_خادم_الرضاییم
🌐 کانال روبیکا بصیرت:
🆔https://rubika.ir/baseeratt
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔰"اقتصاد توجه" مبنای فهم رفتار زیگزاگی و حاشیه سازی سلبریتی ها
محمد لسانی مدرس سواد رسانه نوشت:
از تناقض رفتار دیروز و امروز سلبریتی و حاشیه سازیهایش تعجب نکنید!
سلبریتی رفتار عقیدتی ندارد بلکه بر پایه ۱.منفعت خود ۲.خوشامد هوادار به "اقتصاد توجه" (attention economy) می رسد
محصولی که یک سلبریتی می فروشد، خودش است و قیمتش با دیده ربایی بالا می رود پس تا می تواند حاشیه می سازد
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan