▪️ نیکل کیدمن بازیگر مشهور استرالیایی گفته من اجازه نمیدم دخترام وارد اینستاگرام بشن و حتی برا دختراش گوشی هم نخریده!
▪️ میگه چون نمیتونم چک و کنترلشون کنم و مسئولیت داره برام و... آخرشم میگه این مشکل من نیست و همه پدر و مادرا اینجوریاند!
▪️ اونوقت اینجا خیلیا سریع برای بچه تبلت و گوشی میخرن که سر بچه گرم بشه و خودشون به کاراشون برسند! یکی هم بهشون بگه "برا بچه گوشی نخرید" بهش میگن امل و عقب افتاده! تازه تصور کنید اون یک نفر سلبریتی هم باشه...
#تربیت_رسانه_ای
#اینستاگرام
#آسیبهای_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔵 کوچ اینستاگرام و یوتیوب از اکسپلورر به اج
🔺بهزودی دسترسی به وبسایتهای مشخصی ازطریق اینترنت اکسپلورر متوقف میشود و بیش از هزار وبسایت ازجمله توییتر، یوتیوب و اینستاگرام به مرورگر اج هدایت میشوند.
🔺احتمال میرود تغییر جدید در یک ماه آینده اتفاق بیفتد و پس از کلیک روی وبسایتها در مرورگر اکسپلورر، آنها در مرورگر اج باز شوند.
🔺این ویژگی مدتی پیش و از نسخه ۸۴ مرورگر اج آزمایش شده و احتمالا از نوامبر امسال و همزمان با عرضه مرورگر اج ۸۷، تغییرات جدید اعمال میشود.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🚦 کدام #سلبریتی شما را مصرف میکند؟
📍 یکی از توهمهایی که #شبکههای_اجتماعی میدهند این است که فکر میکنیم ما هستیم که همه چیز را #انتخاب میکنیم!
🔸ممکن است در ابتدا ما یک منبع خبری یا یک سلبریتی را «انتخاب» کنیم اما بعد از این انتخاب، بیشتر اوقات به یک طعمه یا مصرفکننده تبدیل میشویم که حق انتخابی ندارد جز اینکه صدا، چهره و حرفهای آن منبع یا فرد را ببلعد و در بستهبندی جدید تکرار کند.
🔸بسیاری از سلبریتیها دانسته یا ندانسته این کار را با ما میکنند. آنها فکر، روح، #زمان و نگرش ما را مصرف میکنند.
🔸سلبریتیها با خانه و ماشین و لباسهای شیک، دندانها و پوست سفید، لبخندهای رو به دوربین، ظاهر متفاوت و خوشبختنمایی ما را با #حسرت تنها میگذارند و میتوانند به یک #سلاح_حواسپرتی_جمعی تبدیل شوند.
🔸سلبریتیهای تهیمایه در هرجای جهان حتی با ژستهای آزادیخواهانه و از روی خیرخواهی، ممکن است بهترین سرباز برای دیکتاتورها شوند.
🔸آنها حواس ما را از واقعیتهای پیرامون پرت میکنند و به ما رویاهای دروغین میفروشند.
🔸اینکه #همه میتوانند به ثروت و شهرت خیرهکننده برسند. اینکه در همین دنیا #همه میتوانند عدالت، خوشبختی و شادی واقعی را تجربه کنند. اینکه اگر شما موفق نیستید دلیلش #فقط تنبلی است و تاریخ، جغرافیا، سیاست و شانس هیچ نقشی در آن ندارد!
🔸هنر سلبریتیها این است که مستقیم به ما نمیگویند چه کاری بکنیم، اما آرامآرام ما را فتح میکنند. بدون اینکه حتی متوجه باشیم میبینیم مثل آنها لباس میپوشیم، فکر میکنیم، حرف میزنیم، شبیه آنها ژست میگیریم یا مثل آنها دست به خوشبختنمایی میزنیم.
🔸گاهی حتی مقاومت میکنیم که «امکان ندارد و من اینطور نیستم»! اما «به من بگو در شبکههای اجتماعی چه کسی را فالو میکنی تا بگویم کی هستی!». دیر آدم متوجه میشود که مدتها توسط سلبریتیها مصرف شده است.
🚨چطور بفهمیم توسط یک سلبریتی مصرف میشویم؟
+ دنبالش نکنید و بعد از یک هفته از خودتان بپرسید بدون دیدن عکس، ویدئو و نوشتههای او چیز ارزشمندی از دست دادهاید یا نه؟ صرفاً به او معتاد بودید یا از او چیزهایی یاد میگرفتید که شما را به انسان بهتری تبدیل میکرد؟
🔹پاسخ به این سوالات حتی در خلوت هم نیاز به #شجاعت دارد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 ریحانه پارسا: من هرگز با مهدی کوشکی ازدواج نکردم (ازدواج سفید)
🔻 لایو ریحانه پارسا با مسیح علینژاد
🔺 رسانه ها اینگونه برخی افراد گمنام را بزرگ میکنند
#بازی_رسانهای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️ وقتی از ضرورت حکمرانی سایبری حرف می زنیم یعنی چه؟!
💠پرده اول:اینستاگرام حساب رسمی پایگاه اطلاعرسانی رهبر انقلاب به زبان فرانسوی را مسدود و ساعتی بعد آن را بازگرداند.
💠پرده دوم:صفحه اینستاگرام شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس هک شد.
💠پرده سوم:سخنگوی براندازان در لایو اینستاگرام جنگ خیابانی و استراتژیهای براندازی را آموزش می دهد!!
💠پرده چهارم: زاکربرگ گفته پس از انتخابات سوم نوامبر خطر ناآرامیهای مدنی وجود دارد. فیسبوک انتشار اطلاعیههایی را که مشروعیت نتایج انتخابات را زیر سوال ببرند، منع میکند.
🔸کشورهای دنیا سعی میکنند حاکمیت سرزمینی خود را در فضای مجازی بازتعریف و اعمال کرده، سیاستهایی را برای شکلدادن به فعالیتها در فضای مجازی تدوین و اجرا کنند، رویههای عمل قانونی و مشروع را در فضای مجازی تعیین و روابط میان بازیگران و گروههای اجتماعی مختلف را تنظیم کنند.
🔸بسیاری از کشورهای پیشرفته حکمرانی فضای مجازی را درقالب سه مفهوم «حکمرانی از طریق فضای مجازی»،«حکمرانی درفضای مجازی»و«حکمرانی بر فضای مجازی» دنبال میکنند. درایران نیز شبکه ملی اطلاعات نقطه ایدهآل حکمرانی سایبری است.
#حکمرانی_مجازی
#قدرت_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔴نتیجه اشغال رسانه و مجازی کشورها توسط آمریکا
چند نفرتان می داند (مثلا) رئیس جمهور "چین" الان کیست؟ و با کی (چه کسی) کی (چه وقتی) رقابت کرده و پیروز شده؟ .. یا انتخابات بعدی چین کی برگزار می شود و شانس پیروزی چه کسی در آن بیشتر است؟
🔸همین نکته آشکار می کند:
1- رسانه های جهان (و به تبَع آن، افکار عمومی مردمان جهان) در اختیار ایالات متحده ی آمریکاست.
2- آنقدر که آمریکا در سیاست ِ همه ی کشورهای جهان دخالت می کند (به همه زور می گوید) و سیاست های داخلی اش، روی سیاست ِ باقی کشورها تاثیر می گذارد و تقریبا همه (از ونزوئلا و شیلی و بولیوی بگیر تا افغانستان و ایران و پاکستان ، تا استرالیا و نیوزلند و جزایر برمودا و نائورو و فارکلند و فلان) زندگی شان از سیاست های میلیتاریستی آمریکا متاثر است، از تحولات سیاسی کشور دیگری متاثر نیست.
#رضا_نظام_دوست
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
❌کلاس درس حمله تروریستی وین برای رسانههای ایرانی!
❌پوشش رسانه ای بحران حمله تروریستی وین توسط مقامات اتریشی چگونه بود؟
✅به غیر از پلیس، تنها وزیر کشور بود که در این رابطه اقدام به اطلاع رسانی میکرد و شما از هیچ مقام دیگری خبری دریافت نمیکردید. همه مقامات در اظهارنظر از هم سبقت نمی گرفتند.
✅در دقایق ابتدایی حادثه، رسانه ها و حساب های کاربری در حال انتشار انواع اخبار و تصاویر مربوط به حادثه بودند، بلافاصله پلیس وین در توییتر فعال شد و به اطلاع رسانی پرداخت.
✅پلیس وین دائما هشدارهای لازم به شهروندان در رابطه با این حادثه را منتشر میکرد و از مردم میخواست در خانه هایشان بمانند و به هیچ عنوان تصاویر و فیلم های مربوط به حادثه را منتشر نکنند.
✅لینکی در اختیار قرار گرفت داد تا شهروندان بتوانند تصاویر و فیلم های خود را در آن بارگذاری کنند و به جای وحشت پراکنی، به نیروهای امنیتی برای کنترل اوضاع کمک کنند.
✅مقامات این کشور با کنترل کامل رسانهای حادثه، توانستند اوضاع را در اختیارخود قرار دهند و به جای تمرکز روی حاشیهها، به اصل موضوع و مقابله مهاجمان پرداختند.
❌نکته مهم: ایران از خلأ فرماندهی رسانه ای در زمان بحران بشدت رنج میبرد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💥 پرنفوذترین رسانههای معاند در شبکههای اجتماعی
شناسایی موثرترین رسانههای معاند میتواند به ما در درک بهتر بازی رسانهای دشمن کمک کند. از این رو دیتاک با تحلیل دادههای سه بستر توئیتر، تلگرام و اینستاگرام به عنوان مهمترین رسانه های اجتماعی جامعه ایران، پرنفوذترین بنگاههای رسانهای را شناسایی کرده است.
در بستر تلگرام به عنوان پرکاربردترین رسانه خبری مردم ایران، به ترتیب بی بی سی، سپهر آزادی، مملکته، وحید آنلاین و ایران اینترنشنال در ردههای اول تا پنجم قرار گرفتهاند.
در اینستاگرام با بیش از ۲۰ میلیون کاربر فعال ایرانی، بی بی سی، ایران اینترنشنال، رادیو فردا، منوتو و شیر و خورشید پرنفوذترین رسانهها هستند.در توئیتر، اگرچه رسانهها به اندازه اشخاص مورد توجه نیستند اما رسانههایی همچون حافظه تاریخی، ایران اینترنشنال، بی بی سی، رادیو فردا و منوتو نیوز توانستهاند مخاطبان زیادی را جذب کنند. نکته حائز اهمیت، تفاوت عملکرد و شهرت رسانهها در بسترهای گوناگون است.
#کارگروه_پایش_محتوایی_رسانه_ها_و_فضای_مجازی_با_رویکرد_سواد_رسانه_ای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢چگونه دیساینفورمیشن را در شبکههای اجتماعی شناسایی کنیم
🔹در این ویدیو با چند ترفند برای بررسی و تشخیص دیساینفورمیشن و اخبار جعلی در شبکههای اجتماعی آشنا میشویم.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️ چرا تلویزیون نام سریال "نفوذ" را تغییر داد؟/ داستانی که به تسخیر لانه جاسوسی میرسد
♨️ گمانهها و رایزنیها برای پخشِ سریال "نفوذ" یا نام جدیدش "روزهای ابدی" کماکان ادامه دارد حتی تیزرهای مربوط به این سریال از شبکه یک سیما پخش میشود. محسن علیاکبری تهیهکننده این سریال که با گروه پساتولید درگیرِ آماده کردن این مجموعه تلویزیونیاند گفت:
🔻صحبتی که با شبکه داشتهایم اوایل دیماه انشاءالله سریال به آنتن خواهد رسید. احتمالاً جایگزین سریال "خانه امن" خواهیم شد و تا هفته دوم اسفندماه پخشِ سریال ادامه خواهد داشت.
🔴 وی در پاسخ به این سؤال که چرا نام سریال "نفوذ" را تغییر دادید، تأکید کرد: پیشنهاد خود جواد شمقدری کارگردان بود که نام "روزهای ابدی"، انتخاب شود و جایش با "نفوذ" تغییر دهد. این پیشنهاد پذیرفته شد؛ دلیلی نداشت به جز اینکه احساس کردیم این نامِ پرمسماتر و گویاتری برای سِیر داستانی سریال است.
💢 علیاکبری افزود: این مجموعه تلویزیونی 44 قسمتی با اتفاقات اواخر دیماه 1357 شروع میشود و در نقطه 13 آبانماه 1358 به پایان میرسد. ما در سریال میبینیم که سایتهای مختلف جاسوسی در اقصی نقاط کشور، مثل سایت کپکان کارش جاسوسی است و گزارشهایش را به طور کامل تحویل سفارت آمریکا میداده است و از آنجا به وی آی ای منتقل میکردند.
♦️ وی در خصوص کار بعدی که تهیهکنندگی میکند، گفت: منتظریم سریال "روزهای ابدی" روی آنتن برود، چون این روزها درگیرِ مراحل فنی این مجموعه تلویزیونیایم. من تمام سعی و تلاشم این است که با توجه به تجربههای گذشته مثل سریالهای مریم مقدس، اصحاب کهف و خیلی از کارهای دیگر، سریال تاریخی کار کنم نه تاریخ معاصر. فعلاً کاری به من اعلام نشده اما در دستِ برررسی قرار دارند.
♦️ «نفوذ» در سه فصل پیشبینی شده، فصل یک از پیش از انقلاب شروع میشود و تا تسخیر لانه جاسوسی را روایت میکند. فصلهای بعدی هم به حوادث حین گروگانگیری تا کودتای نوژه و آغاز جنگ تحمیلی که با حمایت آمریکا صورت گرفت، میپردازد. تصاویر مربوط به فصل یک در تهران، فصل دو در روستای قرقآباد، فصل سه در خجیر، فصل چهار در گنبد و مشهد و همچنین فصل پنج در تهران ضبط شده است. فصل دو این سریال از تسخیر لانه جاسوسی آغاز شده و تا پایان جنگ تحمیلی ادامه دارد.
💢 در این سریال از حضور بازیگران ایرانی و خارجی استفاده شده است. بازیگران خارجی این سریال از بازیگران آلمانی، بلغاری و فرانسوی انتخاب شدند که به زبان انگلیسی و با لهجه آمریکایی صحبت میکنند و این بخشها با زیرنویس فارسی پخش خواهد شد.
ایران آنلاین
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
📣 یک بام و دو هوای شبکههای اجتماعی: مقایسه سیاستهای توئیتر در انتخابات آمریکا و ایران
🔹 توئیتر این روزها و ساعتها به شدت مشغول مبارزه با «اطلاعات غلط»، «اخبار جعلی»، «ادعاهای بیاساس» و اقدامات دیگری از این دست است؛ یا حداقل خودش اینطور میگوید. این شبکه اجتماعی آمریکایی به خاطر هشدارهایی که درباره پیامهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، میدهد سرِ زبانها افتاده است. بسیاری این رفتار توئیتر را مسئولیتپذیرانه میدانند و معتقدند این شبکه اجتماعی دارد به وظیفه مدنی و اجتماعی خود عمل میکند.
🔹 این شبکه اجتماعی کنار بسیاری از توئیتهای ترامپ هشدارهایی داده مانند اینکه «این توئیت حاوی محتوای گمراهکننده است» و همچنین حتی خوانندهی توئیت را به منابعی ارجاع داده که از نظر توئیتر معتبر هستند و میتوان «واقعیتها» درباره محتوای توئیت ترامپ را از آنجا خواند. توئیتر، مانند برخی دیگر از شبکههای اجتماعی آمریکایی، مجازاتهایی نیز برای توئیتهایی در نظر گرفته که «تشویق به خشونت» یا «تهدید علیه دیگران» به حساب بیایند.
🔹 توئیتر پیش از انتخابات ریاستجمهوری امسال آمریکا، تمهیدات خاصی هم برای جلوگیری از بروز هرجومرج در این کشور اندیشید؛ حتی اگر قرار بود عامل هرجومرج، رئیسجمهور آمریکا باشد. این شبکه اجتماعی از همان ابتدا اعلام کرد اجازه نخواهد داد هیچکدام از نامزدها (بخوانید: دونالد ترامپ) پیش از شمارش آرای کافی، اعلام پیروزی زودهنگام کند. و تأکید کرد تنها در صورتی نتایج شمارش آرا یا نتیجه انتخابات را رسمی تلقی خواهد کرد که یا توسط مقامات ایالتی اعلام شده باشد، و یا توسط دو رسانه از هفت رسانهای تأیید شده باشد که «گروههای تصمیمگیری مخصوص و مستقل درباره انتخابات» دارد: ایبیسی، آسوشیتدپرس، سیبیاسنیوز، سیانان، دیسیژندسک اچکیو (DecisionDeskHQ)، فاکسنیوز، و انبیسینیوز .
همه اینها خوب است، اما ماجرا وقتی جالب میشود که رفتار توئیتر درباره فضای داخلی آمریکا را با رفتار این شبکه اجتماعی درباره اعتراضات سال ۱۳۸۸ در ایران مقایسه کنیم.
🔹هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق آمریکا، در کتاب خاطرات خود «انتخابهای سخت» ، به نکته جالبی درباره سیاست توئیتر در قبال اعتراضات مشابه در ایران اشاره میکند. وی در بخشی از کتابش (گزارش مشرق را از اینجا بخوانید) اینگونه مینویسد:
***ژوئن همان سال [۲۰۰۹ میلادی، ۱۳۸۸ شمسی]، جوانان ایرانی از وبسایتها و شبکههای اجتماعی به منظور ارسال پیامهای خود در جریان اعتراضات پس از انتخابات استفاده کردند. درست در همان زمان بود که صحنه تیراندازی به خانم ۲۶ سالهای به نام «ندا آقاسلطان» توسط نیروهای شبهنظامی طرفدار دولت با استفاده از دوربین تلفنهای همراه ضبط شده و در توئیتر و فیسبوک منتشر شد.
🔹بدین ترتیب، در کمتر از چند ساعت میلیونها نفر از مردم جهان مشاهده کردند که چهطور در یکی از خیابانهای تهران دختر جوانی در خون خود غلتید. به گفته مجله تایم: «در طول تاریخ حیات بشری، هیچ صحنه قتلی با این حجم از بیننده مواجه نبوده است.» همین ویدیو خشم جهانیان نسبت به ظلمی که به معترضان میرفت را برانگیخت.
🔹 درست پنج روز پیش از این حادثه، مقامات وزارت خارجه [آمریکا] که پیگیر تلاشهای مخالفانِ دولت ایران در فضای مجازی بودند، متوجه بروز یک مشکل شدند. توئیتر قصد داشت به منظور انجام تعمیرات دورهای، برای مدت زمان کوتاهی، خدمات جهانی خود را محدود کند که دقیقاً نیمهی روز در تهران بود.
🔹برای حل این مسئله یکی از اعضای واحد برنامهریزی سیاسی وزارت خارجه به نام «کوهن» که جوانی ۲۷ ساله بود، انتخاب شد. کوهن آوریل همان سال طی سفری به بغداد با «جک دورسی» یکی از بنیانگذاران و مدیران توئیتر، ملاقات کرده بود. به همین دلیل، بلافاصله تلاش کرد تا ضمن ارتباط با دورسی به او هشدار دهد که محدود ساختن خدمات توئیتر در آن بازه زمانی چه ضربهای به فعالان اجتماعی در ایران وارد میکند.
🔹 در نتیجه همین گفتوگوها، توئیتر برنامه تعمیرات خود را تا نیمهشب بعد به تعویق انداخت. این شرکت در توضیح علت این کار در یادداشتی که در وبلاگ خود منتشر کرد، نوشت: «به نظر میرسد در حال حاضر توئیتر نقش ارتباطی مهمی در ایران ایفا میکند.»
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
"اگر برای کالایی پول نمیدهید، این یعنی شما خودِ کالایید"
برای ما خبر خوبیست که تمام اپلیکیشنهای "ضروری" روی موبایلهایمان مجانیاند.
اما روی دیگرِ احساسِ خوشبختی از داشتن چیزی مجانی، چندان نمیارزد.
اپلیکیشنها، دیتاهای ما را در اختیار ابرکامپیوترهای هوشمند قرار میدهند و این سیستم عاملها سایکولوژی مغز ما را در جهت سیستم میل خودشان، هک و عوض میکنند، فریب میدهند، اخبار جعلی میسازند، هویت دزدی میکنند و ...
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔵 دم خروستان را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟!
🔹 هیچگاه در طول 40 سال گذشته انتخابات امریکا اینقدر تا پایینترین سطوح جامعه ما مورد توجه نبوده است؛ چرا؟
🔹 مسئولان میگویند فرقی نمیکند چه کسی در امریکا بر سر کار بیاید؛ ساختارها در هر دو نظام ثابت است.
🔹 رسانهها یکپارچه در لحظه از انتخابات امریکا گزارش میدهند. از سادهترین اظهارنظرهایی که شاید برای مردم امریکا هم هیچ اهمیتی نداشته باشد.
🔹 این نوع مواجهه غلط رسانهها که ناشی از فضای ولنگار رسانهای و نبود قوه عاقله در مدیریت پیام در سطح کلان کشور است، تنور حساسیت مردم به انتخابات امریکا را اینقدر به اشتباه داغ کرده است.
🔹 این کار رسانهها نتیجه طبیعی آن، شرطی شدن افکار عمومی به حوادث داخلی امریکاست و این خسارتی جبرانناپذیر در مدیریت افکار عمومی داخلی است.
🔹 این حجم ولنگاری در مدیریت پیام در سطح کلان غیر از آن است که دولت هم چشم به انتخابات امریکا دوخته و به قول فردی نکتهسنج، ناشی از آن است که برخی ختمِ "اَمَّنْ یُجیب" برای پیروزی بایدن گرفتهاند؟!
#مدیریت_رسانه
#انتخابات_امریکا
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅ علل گرایش جوانان به شبکه های اجتماعی
🔸تازگی، جذابیت و همچنین قابلیت های شبکه های اجتماعی باعث شده تا امروره مخاطب از آن حالت منفعل بودن خارج و خود را موجودی فعال در بین میلیون ها فرد فعال دیگر ببیند.
🔻افراد به دلایل زیر به سمت استفاده از شبکههای اجتماعی مجازی گرایش پیدا میکنند؛
1⃣ نوجویی و هیجانخواهی؛
شبکههای اجتماعی مجازی پدیدهای نوظهور هستند که قابلیتهای پرهیجانی را به کاربران خود میدهد مانند آشنایی با برنامههای جدید، طرح موضوعهای شگفتانگیز و پرتحرک، خلق صحنههای اعجابآور، ارائهی اطلاعات جدید و… در نتیجه افرادی که از هیجانخواهی بالایی برخوردارند، برای ارضای این نیاز خود به سمت شبکههای اجتماعی میروند.
2⃣ میل به محبوبیت و خودشیفتگی؛
پژوهشها نشان میدهد شبکههای اجتماعی بهشت افرادی است که دچار اختلال شخصیت خودشیفتگی هستند یا حداقل میل زیاد به محبوبیت دارند؛ زیرا آنها میتوانند بدون داشتن روابط دوستانه واقعی، تعداد زیادی #رابطه_موهوم و تخیلی برای خود دستوپا کنند؛ بنابراین شبکههای اجتماعی مجازی #توهم_محبوییت را صرفاً براساس کمیت تعداد دوستان برای فرد به وجود میآورد.
3⃣ حفظ ارتباط با دیگران در عین تنهایی؛
برخی افراد به دلیل ویژگیهای شخصیتی و تغییرات سبک زندگی، ترجیح میدهند در عین تنهایی و داشتن زندگی خصوصی، با جهان پیرامون خود ارتباطات گستردهای نیز برقرار کنند. شبکههای اجتماعی مجازی به بهترین حالت ممکن این نیاز را برآورده میکنند.
4⃣ میل برای فرار از محرکهای تنشآور؛
برخی کاربران شبکه اجتماعی برای رهایی از تنش روزمره و ایجاد فراغت، به سمت این فضا میروند. شبکههای اجتماعی مجازی نیز میتوانند اوقات خوشی را برای آنان فراهم کنند تا فرد بتواند نگرانی و تنشهای خود را با دوستان خود مطرح و در نهایت بهگونهای از طرف آنان حمایت اجتماعی دریافت کنند.
5⃣ باورهای غیرمنطقی و غیرسازشی:
باورها و افکار غیرمنطقی و نادرست میتواند زمینه استفاده مفرط از شبکههای اجتماعی را ایجاد کند؛ از جمله این باورها میتوان به این موارد اشاره کرد: «فقط فرد در شبکههای اجتماعی برای خود کسی است و در آنجا قابل احترام است»؛ «هیچکس در بیرون از این شبکههای اجتماعی مجازی از من خوشش نمیآید»؛ «شبکههای اجتماعی تنها جایی است که واقعاً میشود مردم را شناخت»؛ «هر کسی به نوعی عضو این شبکههاست.»
6⃣ ارضای نیازهای روانی؛
افراد از آن رو شیفته یک فرد یا فعالیتی خاص میشوند که نیازی را در آنها ارضا کند. طبق این نظریه افراد با گرایش به شبکههای اجتماعی تا حدی نیازهای خود را برآورده میکنند. مثلاً افراد با کاوش در ابعاد فنی شبکههای اجتماعی مجازی، توانایی بالقوهی ذهنی خود را ابراز میکنند، یا با ابعاد مختلف شخصیت خود که پیش از این پنهان بود، آشنا میشوند، عقاید و نیازهای هنری خود را بیان و به اطلاعات موردنیاز خود دسترسی پیدا میکنند و… از سویی شبکههای اجتماعی محملی برای گریز از واقعیت و وسیلهای برای ارضای نیازهای روانی است.
7⃣ ایجاد حس پیشرفت و غرور؛
حضور در شبکههای اجتماعی مجازی و کار با اینترنت، هر روز تجربهی جدیدی را در اختیار کاربران قرار داده که در درجهی اول احساس فعال بودن و در درجهی دوم حس غرور و عزت نفس را در افراد تقویت که در ادامه فرد به مرور احساس میکند حضوردر این فضا به او قدرت میدهد.
8⃣ اضطراب اجتماعی؛
در بسیاری از تحقیقات روانشناسی بر ارتباط بین اضطراب اجتماعی، هراس اجتماعی و کمرویی با گرایش به استفاده از اینترنت رابطهی مثبت یافتهاند. در واقع مطالعات حاکی از آن است که افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی در هنگام ارتباط آنلاین احساس راحتی و خودافشایی بیشتری میکنند. این افراد تعامل آنلاین را برای حفظ گمنامی و دوری از شرکت در تعاملاتی که ترس از ارزیابی دیگران به وسیله مشاهده وجود دارد، راحتتر یافتهاند.
9⃣ اعتیاد اینترنتی؛
استفاده مکرر و زیاد از اینترنت دچار اعتیاد اینترنتی میشود، که در ادامه، اعتیاد اینترنتی و حالات روانشناختی محتمل بر آن نیز، به نوبهی خود، باعث گرایش بیشتر افراد به سمت شبکههای اجتماعی میشود. درواقع، قطع بودن یا عدم دسترسی به اینترنت باعث ایجاد حالات افسردگی و اضطراب میشود و این افراد برای رهایی از این حالات ناخوشایند دوباره به سمت استفاده از شبکههای اجتماعی میروند.
منبع: "ژئوپلیتیک رسانه"
#کارگروه_پایش_محتوایی_رسانه_ها_و_فضای_مجازی_با_رویکرد_سواد_رسانه_ای
@art8pr
✅ علل گرایش جوانان به شبکه های اجتماعی
🔸تازگی، جذابیت و همچنین قابلیت های شبکه های اجتماعی باعث شده تا امروره مخاطب از آن حالت منفعل بودن خارج و خود را موجودی فعال در بین میلیون ها فرد فعال دیگر ببیند.
🔻افراد به دلایل زیر به سمت استفاده از شبکههای اجتماعی مجازی گرایش پیدا میکنند؛
1⃣ نوجویی و هیجانخواهی؛
شبکههای اجتماعی مجازی پدیدهای نوظهور هستند که قابلیتهای پرهیجانی را به کاربران خود میدهد مانند آشنایی با برنامههای جدید، طرح موضوعهای شگفتانگیز و پرتحرک، خلق صحنههای اعجابآور، ارائهی اطلاعات جدید و… در نتیجه افرادی که از هیجانخواهی بالایی برخوردارند، برای ارضای این نیاز خود به سمت شبکههای اجتماعی میروند.
2⃣ میل به محبوبیت و خودشیفتگی؛
پژوهشها نشان میدهد شبکههای اجتماعی بهشت افرادی است که دچار اختلال شخصیت خودشیفتگی هستند یا حداقل میل زیاد به محبوبیت دارند؛ زیرا آنها میتوانند بدون داشتن روابط دوستانه واقعی، تعداد زیادی #رابطه_موهوم و تخیلی برای خود دستوپا کنند؛ بنابراین شبکههای اجتماعی مجازی #توهم_محبوییت را صرفاً براساس کمیت تعداد دوستان برای فرد به وجود میآورد.
3⃣ حفظ ارتباط با دیگران در عین تنهایی؛
برخی افراد به دلیل ویژگیهای شخصیتی و تغییرات سبک زندگی، ترجیح میدهند در عین تنهایی و داشتن زندگی خصوصی، با جهان پیرامون خود ارتباطات گستردهای نیز برقرار کنند. شبکههای اجتماعی مجازی به بهترین حالت ممکن این نیاز را برآورده میکنند.
4⃣ میل برای فرار از محرکهای تنشآور؛
برخی کاربران شبکه اجتماعی برای رهایی از تنش روزمره و ایجاد فراغت، به سمت این فضا میروند. شبکههای اجتماعی مجازی نیز میتوانند اوقات خوشی را برای آنان فراهم کنند تا فرد بتواند نگرانی و تنشهای خود را با دوستان خود مطرح و در نهایت بهگونهای از طرف آنان حمایت اجتماعی دریافت کنند.
5⃣ باورهای غیرمنطقی و غیرسازشی:
باورها و افکار غیرمنطقی و نادرست میتواند زمینه استفاده مفرط از شبکههای اجتماعی را ایجاد کند؛ از جمله این باورها میتوان به این موارد اشاره کرد: «فقط فرد در شبکههای اجتماعی برای خود کسی است و در آنجا قابل احترام است»؛ «هیچکس در بیرون از این شبکههای اجتماعی مجازی از من خوشش نمیآید»؛ «شبکههای اجتماعی تنها جایی است که واقعاً میشود مردم را شناخت»؛ «هر کسی به نوعی عضو این شبکههاست.»
6⃣ ارضای نیازهای روانی؛
افراد از آن رو شیفته یک فرد یا فعالیتی خاص میشوند که نیازی را در آنها ارضا کند. طبق این نظریه افراد با گرایش به شبکههای اجتماعی تا حدی نیازهای خود را برآورده میکنند. مثلاً افراد با کاوش در ابعاد فنی شبکههای اجتماعی مجازی، توانایی بالقوهی ذهنی خود را ابراز میکنند، یا با ابعاد مختلف شخصیت خود که پیش از این پنهان بود، آشنا میشوند، عقاید و نیازهای هنری خود را بیان و به اطلاعات موردنیاز خود دسترسی پیدا میکنند و… از سویی شبکههای اجتماعی محملی برای گریز از واقعیت و وسیلهای برای ارضای نیازهای روانی است.
7⃣ ایجاد حس پیشرفت و غرور؛
حضور در شبکههای اجتماعی مجازی و کار با اینترنت، هر روز تجربهی جدیدی را در اختیار کاربران قرار داده که در درجهی اول احساس فعال بودن و در درجهی دوم حس غرور و عزت نفس را در افراد تقویت که در ادامه فرد به مرور احساس میکند حضوردر این فضا به او قدرت میدهد.
8⃣ اضطراب اجتماعی؛
در بسیاری از تحقیقات روانشناسی بر ارتباط بین اضطراب اجتماعی، هراس اجتماعی و کمرویی با گرایش به استفاده از اینترنت رابطهی مثبت یافتهاند. در واقع مطالعات حاکی از آن است که افراد مبتلا به اضطراب اجتماعی در هنگام ارتباط آنلاین احساس راحتی و خودافشایی بیشتری میکنند. این افراد تعامل آنلاین را برای حفظ گمنامی و دوری از شرکت در تعاملاتی که ترس از ارزیابی دیگران به وسیله مشاهده وجود دارد، راحتتر یافتهاند.
9⃣ اعتیاد اینترنتی؛
استفاده مکرر و زیاد از اینترنت دچار اعتیاد اینترنتی میشود، که در ادامه، اعتیاد اینترنتی و حالات روانشناختی محتمل بر آن نیز، به نوبهی خود، باعث گرایش بیشتر افراد به سمت شبکههای اجتماعی میشود. درواقع، قطع بودن یا عدم دسترسی به اینترنت باعث ایجاد حالات افسردگی و اضطراب میشود و این افراد برای رهایی از این حالات ناخوشایند دوباره به سمت استفاده از شبکههای اجتماعی میروند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💢حاکمیت سایبری در خارج از کشور
❇️قوانین انگلیس برای محافظت از کودکان در فضای مجازی
🔸انگلیس سعی دارد با تنظیم قوانینی از کودکان در فضای آنلاین محافظت کند که یکی از آنها طراحی سنی مناسب است که تمام تهیه کنندگان سرویس های آنلاین باید آن را رعایت کنند.
🔸دفتر کمیساری اطلاعات انگلیس(ICO) از سال ۲۰۱۸ مشغول تنظیم قانون «طراحی سن مناسب» است. این بخشی از تلاش دولت این کشور برای ایجاد استانداردهای جهانی برای کودکان در فضای آنلاین است.
🔸این قانون شامل ۱۵ استاندارد است که به ترتیب عبارتند از: در نظر گرفتن منافع کودک، ارزیابی تاثیرات حفاظت از اطلاعات، طراحی سن مناسب دسترسی، شفافیت، استفاده نهایی از اطلاعات، سیاست ها و استانداردهای اجتماعی، تنظیمات پیش فرض، حداقل استفاده از اطلاعات، اطلاعات مکانی، قابلیت نظارتی والدین، پروفایل بندی، اسباب بازی های متصل به اینترنت، ابزارهای آنلاین. همچنین اشاره شده نقض این قانون عواقبی از جمله هشدار و جریمه را در پی دارد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
💠 آنچه این بیماری از بچههایمان دزدید
— درسها را میشود به صورت مجازی هم آموخت، اما مدرسه فقط جایی برای آموزش نیست
🔸وقتی اولینبار خبر تعطیلی مدارس در زمستان سال گذشته اعلام شد، اکثر بچهها خوشحال بودند. اما نمیدانستند این «تعطیلی» با هر چیزی که پیش از این بهعنوان تعطیلی برایش شادی کرده بودند، فرق دارد. حالا بعد از ماهها خانهنشینی، پاندمی دیگر برای آنها یک اتفاق نیست، بلکه بخش ماندگاری از تجربۀ زندگیشان است. چیزی است که آنها را از لذتها و فرصتهای مهم کودکیشان محروم کرده؛ دوستانشان، بازیهایشان، جنبوجوش و سرزندگیشان را گرفته؛ و غمانگیز اینکه معلوم نیست تا کی قرار است ادامه داشته باشد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👨🏻"جو بایدن" یه خوبی داره!
🤔چی مثلا؟
👨🏻خوبیش اینه که خودش گفته چجوری میخواد سَرِمون کُلاه بِذاره!
🤔چجوری میخواد گولِمون بزنه؟
👨🏻اولش چندتا تحریم رو بصورتِ نمادین برمیداره،مثلا اجازه میده بعضیها به آمریکا سفر کنند!
🤔اینکه مشکلی رو از اقتصادِ ایران حل نمیکنه!
👨🏻بله، ولی همین اندازه برای فریب دادنِ بعضی مسئولین و مردمِ ایران جواب میده!
🤔بعدش چی؟
👨🏻بعد از اینکه ایران به آمریکا اعتماد کرد، اجازه میده که آمریکا به برجام برگرده
🤔بعدش؟
👨🏻و بعد از بازگشتِ آمریکا به برجام، جو بایدن " اِسنَپ بَک" رو اجرا میکنه
🤔اسنپ بَک چیه؟
👨🏻یه قانونِ خنده دار داخل بَرجامه، که مثلا اگر ایران از اجرا نشدنِ برجام شکایتی داشته باشه، آمریکا میتونه همه ی تحریمها رو برگردونه!
👨🏻اینجاست که دیگه تحریمها شدیدتر از قبل میشه، یعنی حتی روسیه و چین هم مجبور میشن که بر اساسِ این قانون، ایران رو تحریم کنند و دیگه نمیشه تحریم را دور زَد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔴قابلیت زمانبندی پیام در اپلیکیشن Google Messages
🔹گوگل در حال آزمایش قابلیت زمانبندی پیام در اپلیکیشن پیامرسان Messages است و به زودی در دسترس تمامی کاربران قرار میگیرد. با استفاده از ویژگی جدید، پیامها به طور خودکار در زمان انتخابشده ارسال میشوند.
🔹در زمانبندی پیام ها با فشار دادن دکمهSend به مدت چند ثانیه، چهار گزینه ظاهر می شود که در سه گزینه ، زمان ارسال از پیش تعیین شده است و کاربر با گزینه چهارم می تواند زمان انتخابی را برای ارسال پیام تعیین کند.
🔹همچنین کاربر می تواند پیشنمایشی از پیام زمانبندیشده را ببیند تا در صورت لزوم، متن پیام را ویرایش، آن را ارسال یا حتی پاک کند.
🔹پیش از این، با نگه داشتن دکمهSend امکان ارسال MMS با نوشتن عنوان فراهم میشد و اکنون گوگل این روش را برای زمانبندی پیامها در نظر گرفته است. پس از اعمال تغییرات جدید، کاربر با انتخاب گزینه Show subject field در منوی سه نقطه بالا سمت راست، میتواند MMS را پس از افزودن عنوان ارسال کند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸دیجیتال سازی سهبعدی انسان
پژوهشگران #فیسبوک با هوش مصنوعی و الگوشناسی (CVPR) توانستند به نوعی دیجیتال کردن سه بعدی از یک عکس یا ویدئو برسند به یک مدل سه بعدی دقیق با وضوح بالا.
خروجی این هوش مصنوعی نه تنها زاویه جلو، بلکه پشت سوژه را هم با وضوح بالا بازسازی میکند.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢#اقناع_رسانه ای
اگر مایلید بدانید؛ رسانه ها چطور و به چه روشی سعی میکنند که شما را قانع کنند؛ این کلیپ را مشاهده کنید.
#سواد_رسانه_ای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⌚️سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) کارایی #اپل واچ را برای پایان دادن به کابوسهای شبانه تایید کرد
افرادی که از اختلال PTSD رنج میبرند، دچار کابوسهای شبانه میشوند. اپلیکیشن Nightware که با اپل واچ کار میکند، در عرض چند روز از طریق حسگرهای پایشِضربانقلب و کنترل حرکات بدن در حالت خواب، الگوریتم پایه خواب کاربر را پایش میکند.
وقتی فرد دچار کابوس میشود، اپلیکیشن Nightware این موضوع را تشخیص میدهد و اپل واچ برای خلاص کردن وی از کابوس، با لرزشهایی روی دست بیمار، وی را از خواب بیدار میکند.
براساس اعلام FDA، این راهکار به مدت 30 روز، روی 70 بیمار مورد بررسی قرار گرفته است. بررسیهای انجام شده نشان روی کیفیت خواب افرادی که در این مطالعه شرکت کردهاند، خبر از بهبود کیفیت خواب آنها میدهد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️#گروگانگیران_معیشت؛ از دوقطبی سازی تا مذاکره!
🔹«دستور ترخیص کالاهای مورد نیاز مردم از گمرک و پایین آمدن قیمت دلار با اعلام پیروزی بایدن نشان می دهد این مدت بالا نگه داشتن قیمتها کار خود آقایان بوده است. البته اگر ترامپ رای می آورد روند قبلی را برای اجبار نظام به حتی مذاکره با ترامپ ادامه می دادند.»
🔹توئیت فوق، اولین توئیتی بود که با هشتگ گروگانگیران معیشت بعد از پیروزی رقیب ترامپ در انتخابات با ۳۶۶۱ لایک و ۱۴۰۳ ریتوئیت مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
📊 این هشتگ که با ۲۳۰۹ پست در ساعت از سوی کاربران توییتر مورد توجه قرار گرفته است، حاکی از آن است که مخاطبان بر این باورند عدهای برای تهدید معیشت مردم برای نیل به اهداف آتی خود که از مذاکره تا انتخابات ۱۴۰۰ را شامل میشود، از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند حتی اگر مردم تحت فشارهای بیامان اقتصادی قرار گیرند. دوگانه بایدن-ترامپ و پیوند زدن معیشت و آینده کشور به نتیجه یک انتخابات و در عین حال بردن توجهها از روی ضعف عملکردهای داخلی به سمت تحریم و بزرگنمایی بیش از حد آن و ... از جمله موضوعات دیگر این موج است.
📊براساس رصد دیتاک ۸ هزار کاربر این موج را که از ۱۸ آبان ماه آغاز شده با ۵۵.۴ هزار توییت، ۵۱.۱ هزار ریتوییت و ۱۲۲ هزار لایک همراهی کردهاند؛ توئیتهایی که اغلب فشار بر روی معیشت مردم برای پیگیری اهداف سیاسی را غیرقابل بخشش دانستهاند.
📊دو هشتگ #گروگانگیران_معیشت با ۱۷۳۲۵ بار استفاده و #شریک_بایدن_رفیق_قافله با ۸۱۷۷ بار استفاده پرتکرارترین هشتگهای موضوعی در این زمینه بودهاند. البته گروگانگیران_معیشت و علاج_درد_اینجاست نیز دو هشتگی هستند که کاربران برای اعتراض به بی تدبیری دولت در مدیریت اقتصاد و وابسته کردن آن به انتخابات آمریکا به کار بردهاند.
✅موضوع گروگانگیری معیشتی مردم که امروز به استراتژی سیاسی و اقتصادی برخی در کشور تبدیل و از بورس تا خودرو و اقلام مصرفی و ... دنبال میشود و همچنین توجه به این جمله مقام معظم رهبری که «گرانیهای اخیر هیچ ارتباطی به تحریم ندارد» یعنی مردم باید مراقب آدرسهای غلطی که در آینده به آنها داده میشود، باشند؛ آدرسهایی که بر روی شکستن کمر اقتصاد و فشار معیشتی بر آنها بنا شده و حالا میرود که در خدمت منافع بعدی جریانات خاص قرار گیرد. یادمان باشد #علاج_درد_اینجاست.
✍🏻معصومه نصیری؛ کارشناس رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️پشت پرده رفتار ریحانه پارسا
تبدیل معصومیت به وقاحت
💢سال گذشته، در هیاهوی جنجالهای سیاسی در آمریکا و در سایه شروع بحران کرونا در این کشور، یک خبر بسیار مهم، آنچنان که باید و شاید دیده نشد و ضریب پیدا نکرد: مرگ جفری اپستین
🔺جفری اپستین، جعبه سیاه فساد و انحراف جنسی عمیق طبقه حاکم بر آمریکا در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بود. دستکم رفاقت نزدیک دو تن از روسای جمهور ایالات متحده (از دو حزب) یعنی بیل کلینتون و دانلد ترامپ با او آشکار و قطعی بود و البته دهها چهره متنفذ و قدرتمند آمریکا در دایره دوستان جفری اپستین بودند.
💢تخصص اصلی جفری اپستین، قاچاق دختران نوجوان به آمریکا و تشکیل محفلهای شیطانی برای بهرهکشی جنسی سیاستمداران، سوپرسرمایهداران، ستارگان موسیقی و سینما و ورزش از این دختران بود. جفری اپستین که به لطف حامیان قدرتمند خود، بارها از تله قانون گریخته بود و گویی مصونیت آهنین داشت، سرانجام در پی همهگیر شدن جنبش «me too»، به واسطه کثرت و وسعت سیاهکاریهایش بازداشت شد و در روند رسیدگی قضایی، به نحوی آشکارا مشکوک با ادعای خودکشی در سلول، از صحنه خارج شد.
💢اواخر دهه ۱۹۸۰، غولهای صهیونیست حاکم بر هالیوود (به عنوان بایگاه اصلی تولید سبک زندگی و ایدئولوژی مدرن) موسیقی و سینما را به سمت پردهدریهای اخلاقی و طغیان در برابر اخلاقیات ریشهدار مسیحی هدایت کردند و برای این روند، نمادهایی هم تراشیدند. «مدونا»، آوازهخوان و رقصنده لاتین تبار، تبدیل به نماد عصیان فمینیستی در برابر سنتهای اخلاقی و محدودیتهای اخلاقی شد و موزیک ویدیوهای اروتیک و سرشار از نمادهای جنسی او، دوران جدیدی را در موسیقی و به تبع آن لایف استایل آمریکایی رقم زد.
💢متن اشعار، سناریوهای داستانی دقیقی که برای ویدیوهای این پدیده جدید نوشته میشد، همراه با کارگردانی فنی بسیار ماهرانه و به روز، از دخترکی «معصوم» روایت میکرد که با ظاهری بیگناه، موهای کوتاه به سبک دختران دبیرستانی و کمی رمانتیک، به ناگهان به قالبی اروتیک، تحریککننده و به شدت عصیانگر تغییر ماهیت میداد. مدانا تبدیل به یک نماد از شورش «دخترکان معصوم» در برابر اخلاقیات ریشهدار و هنجارهای پذیرفته شده و به یک الههی فتانه و افسونگر و بیپروا به لحاظ جنسی و اخلاقی تبدیل شد.
💢شاید اگر ریحانه پارسا (که به لحاظ فنی و هنری، جایگاه خاصی در سینما و تلویزیون ایران نداشت)، یک نقش «خاص» را در کارنامه خود نداشت، این حجم از جنجال و کنجکاوی پیرامون او به وجود نمی آمد و مثل بسیاری از بازیگران درجه چندمی که فرضا به شبکه ماهوارهای جم پیوستند یا به هوای کشف حجاب و فعالیت هنری در فضایی بی قید و بند به کشورهای غربی مهاجرت کردند و نه تنها هیچ توفیقی کسب نکردند که بعد از جنجالی کوتاه، فراموش هم شدند، او هم فراموش می شد.
💢کلید ماجرا، همان تبدیل بازیگر کاراکتر «چادری» سریال پرمخاطب به یک دختر جسور و هنجارشکن بود و این همان سناریوی آشنایی است که بالاتر شرحش دادیم: تبدیل «معصومیت» به «وقاحت» که گویی فانتزی سیاه ذهنهای شیطانی است که قصد دارند دختران نوجوان یک ملت مسلمان شیعه را با نمادسازیهای منحط، به مسلخ «معصومیت» بکشانند.
#سلبریتی_شناسی
#نبرد_ادراکی
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅دانش اطلاعرسانی چیست؟
🔸دانش اطلاعرسانی رشتهای علمی است که درباره کیفیت و کاربرد اطلاعات، نیروهای حاکم بر جریان اطلاعات و همه ابزارهای آمادهسازی اطلاعات برای دسترسی و استفاده مطلوب، تحقیق میکند.
کار دانش اطلاعرسانی پرداختن به آن بخشی از دانش است که به تولید، گردآوری، سازماندهی، ذخیره، بازیابی، ترجمه، انتقال، تبدیل و کاربرد اطلاعات مربوط میشود.
🔺این علم هم مؤلفهای از علوم خالص دارد که در موضوع، بدون توجه به کاربردهای آن، به تحقیق میپردازد و هم دارای مؤلفهای از علوم کاربردی است که به ارائه خدمات و محصولات میپردازد.
🔹اطلاعرسانی، دانشی میانرشتهای است که ارتباط نزدیکی با فناوری اطلاعات دارد. #اجبار_تکنولوژیک، به طور کلی موجب تحول علم اطلاعرسانی و نیز تحول جامعه اطلاعاتی شده است.
ابزارهای اطلاعرسانی را میتوان تمام رسانهها بیان کرد، رسانهها ابزار و وسایلی هستند که پیام را در مدتی محدود و اندک به مخاطب خود انتقال میدهند، این دانش، دوشادوش برخی رشتههای دیگر، عاملی فعال در تحول جامعه اطلاعاتی است. علم اطلاعرسانی ابعاد انسانی و اجتماعی قوی، بالاتر و فراتر از فناوری دارد.
▫️منبع: بخشی از مقاله "دانش اطلاعرسانی در یک نگاه کوتاه"
ماهنامه مدیریت ارتباطات
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan