📌نشست برخط
🔺امام رضا(علیهالسلام)، حریم امن و ضامن هدایت
👤سخنران: آیتالله رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت(ع) و عضو مجلس خبرگان رهبری
📆زمان: سهشنبه ۱۳ شهریور، ساعت ۱۹:۴۵
#با_شما_سربلندیم
❇️ پخش زنده در کانال روبیکا بصیرت سمنان:
https://rubika.ir/basiratsemnan
‼️در صورت هر گونه مشکل، با آیدی @nasraa_semnaan در تلگرام و ایتا ارتباط برقرار کنید.
🔰با ما همراه باشید ...
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) استان سمنان
🆔 https://t.me/nasra_semnan
🆔 https://eitaa.com/nasra_semnan
🆔 https://www.instagram.com/nasraa_semnan
#معرفی_کتاب
📚 مهندسی اجماع
فهم پروپاگاندا در عصر رسانههای اجتماعی
🖊مولف: ساموئل وولی
مترجم: عباس رضایی ثمین
ناشر: انتشارات روزنامه همشهری
سال چاپ: 1402
تعداد صفحات:228
🔹موضوع اصلی این کتاب اشکال جدیدی از تبلیغات سیاسی است که میتواند ارتباطات دموکراتیک را مختل و گرداگرد ایدهها و نگرشهای مورد نظر صاحبان قدرت و ثروت، اجماع ساختگی خلق کند.
🔹کتاب مهندسی اجماع ادراک موجود از پروپاگاندا را به چالش و ضرورت روزآمدسازی آن را پیش میکشد؛ چرا که به نظر نویسنده کتاب، ادراک موجود هنوز با ساختارهای رسانهای جدید از قبیل فرهنگ تولید محتوای شبکهای و مدل ارتباطی «چند به چند» اینترنت همخوان نیست.
🔹به عقیده نویسنده صورتبندی نظری جدید از پروپاگاندا، در درجه اول باید دو ویژگی گمنامی (ناشناس ماندن) و خودکارسازی (اتوماسیون) را که رهاورد اینترنت و خصوصاً شبکههای اجتماعی است، دربرگیرد. با این دو ویژگی است که طیف وسیعی از بازیگران صنعت پروپاگاندا امروزه میتوانند جریانهای خاصی از اطلاعات را تقویت یا سرکوب کرده و از طریق مهندسی یا جعل اجماع عمومی، نظرات یا رفتارهای مردم را مدیریت کنند.
🔹این دو ویژگی امروزه سبب شده اصحاب قدرت، شرکتهای بزرگ و حتی برخی کاربران عادی اینترنت، بتوانند کارزارهای مخرب دستکاری افکار عمومی راه بیندازند و منشاء و پشت و پرده این کارزارها را پنهان نگاه دارند.
🔹نویسنده کوشیده در خلال تحقیقات میدانی خود که طی سالها در کشورهای متعدد انجام داده، پیامدهای پروپاگاندای رایانشی را در اکوسیستم اطلاعرسانی و مصرف خبر بکاود و از انواع و اقسام تکنیکهایی که منجر به جعل اجماع عمومی یا ایجاد توهم اجماع در میان مردم و کاربران اینترنت میشود پرده بردارد.
🔹استفاده از اصطلاح «مهندسی اجماع» که محوریترین مفهوم در این کتاب است؛ حاکی از پیگیری سنت نظری هرمان و چامسکی در زمینه پروپاگاندا با محوریت «تولید رضایت» است. اما در این کتاب، نویسنده نه تنها به مفهوم رضایت توجه داشته، بلکه ژرفتر از آن، به ایجاد نوعی اجماع یا وفاق هم فکر کرده است. بر همین مبنا، از نظر نویسنده تبلیغات رایانشی نه تنها رضایت مردم را جلب میکند، بلکه نوعی وفاق فکری ساختگی هم در بین آنان ایجاد میکند. این نشانگر سطحی ژرفتر از تأثیر تبلیغات سیاسی رایانشی است.
🔹کتاب «مهندسی اجماع» نه فقط حاصل مفهومپردازی نویسنده، بلکه حاصل پژوهش گسترده او در عرصه پروپاگاندای رایانشی است. او با کاربران و بازیگران بسیاری در این حوزه مصاحبه کرده و میتوان گفت که متن کتاب، برآمده از پژوهشهای میدانی در کشورهای مختلف است.
🔹نویسنده این کتاب، ساموئل وولی استاد دپارتمان روزنامهنگاری و رسانه دانشگاه تگزاس در آمریکا و تخصص پژوهشی او مشخصاً در زمینه پروپاگاندای رایانشی و رسانههای اجتماعی است.
🔹کتاب مهندسی اجماع دومین کتابی است که از وولی به فارسی برگردانده شده است. پیش از این کتاب «دستکاری در رسانههای اجتماعی» که مشترکا توسط ساموئل وولی و فیلیپ هاوارد نوشته شده، به همت انتشارات همشهری در کشورمان منتشر شده بود.
تصویر
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) استان سمنان
🌐 @nasra_semnan
1099898627_1595334575.mp3
52.84M
♨️(قسمت اول) #جنگ_ترکیبی با محوریت شناختی، شبکههای اجتماعی و هوش مصنوعی
با سخنرانی استاد جنگ شناختی محمد جوانی
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) استان سمنان
🌐 @nasra_semnan
May 11
💢سرقت اطلاعات از کودکان
🔸کودکان طعمه های مناسبی برای مجرمان سایبری محسوب می شوند. سرقت انواع اطلاعات شخصی مانند نام، آدرس، اطلاعات شغلی و مهم والدین، کلمه عبور و یا اطلاعات مالی با روش های مهندسی اجتماعی از کودکان بسیار ساده تر از بزرگسالان انجام می شود.
🔸مجرمان سایبری می توانند از این اطلاعات برای ارسال پیام های تهدیدآمیز، هک کردن حساب های اینترنتی افراد مانند حساب های بانکی، شایعه سازی و یا جعل هویت و انجام جرم استفاده کنند.
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) استان سمنان
🌐 @nasra_semnan
⭕️ #نشست_برخط| «سیره تربیتی و عملی امام رضا علیه السلام؛ آموزهها و راهکارها»
👤 کارشناس: حجت الاسلام محمدمهدی ماندگاری
📆پنجشنبه ۱۵شهریورماه ساعت ۱۷:۰۰
#با_شما_سربلندیم
#همه_خادم_الرضاییم
🌐 کانال روبیکا بصیرت:
🆔https://rubika.ir/baseeratt
😨جاسوسی متا از کاربران
⭕️ فیسبوک و اینستاگرام حرفهای ما را میشنوند
تا حالا پیش آمده است در اینستاگرام تبلیغی ببینید که لحظاتی پیش با دوستان خود دربارهی موضوع آن صحبت میکردید؟ شاید هرگز نتوانیم تئوری فعالبودن ۲۴ ساعتهی میکروفون گوشیهایمان را صحتسنجی کنیم، اما گزارشی ترسناک از وبسایت ۴۰۴مدیا جزئیاتی ناگفته را دربارهی این موضوع برملا میکند.
۴۰۴ مدیا که سابقهی درخشانی در افشای اطلاعات دارد، جزئیات سیستم Active Listening (شنود فعالانهفیسبوک را فاش کرده استاین وبسایت بهطور دقیقتر میگوید شرکت رسانهای Cox Media Group (معروفبه CMGمیتواند تبلیغات را بر اساس «چیزی که مشتریانِ احتمالی با صدای بلند در نزدیک میکروفون دستگاه به زبان آوردهاند» برای آنها بهنمایش دربیاورد.
ظاهرا CMG شریک تجاری فیسبوک، گوگل، آمازون و موتور جستوجو مایکروسافت بینگ است.
وبسایت ۴۰۴مدیا به اسنادی دست پیدا کرده است که نشان میدهند سیستم نرمافزاری Active Listening با بهرهگیری از نوعی هوش مصنوعی و ازطریق گوشدادن به مکالمات روزانهی ما، «دادههای موردنیاز را بهصورت بلادرنگ ثبت میکند.» ظاهرا جزئیات این سیستم در جلسهای به میزبانی شرکت CMG نمایش داده شده است.
به ادعای ۴۰۴مدیا، اسلایدهای بهنمایشدرآمده در جلسهی CMG نحوهی بهرهگیری از سیستم Active Listening برای ثبت دادههای صوتی از میکروفون گوشی را توضیح میدهندسیستم پس از ثبت دادههای صوتی، آنها را با دادههای رفتاری هر کاربر تطبیق میدهد تا تبلیغات نهایی، بسیار هدفمندتر باشند.
طبق اسناد فاششده، افزونبر فیسبوک و پلتفرمهای زیرمجموعه نظیر اینستاگرام، شرکتهای آمازون و گوگل در فهرست مشتریان نرمافزار Active Listening حضور دارند.
ماجرا از جایی ترسناکتر میشود که در اواخر سال ۲۰۲۳ شرکت CMG در یکی از مقالاتش در وبسایت رسمی خود گفته بود«ما میدانیم شما به چه چیزی فکر میکنیدآیا این قانونی است؟ اینکه گوشیها و دستگاهها به صحبتهای شما گوش دهند، قانونی استزمانی که در فرآیند دانلود یا بهروزرسانی اپلیکیشن، توافقنامهای چند صفحهای در برابر کاربر قرار میگیرد، غالبا جزئیات سیستم Active Listening جایی در همان صفحات با فونت کوچک نوشته شده است.»
اگر آنچه که در مقالهی سال ۲۰۲۳ شرکت CMG آمده است حقیقت داشته باشد، بسیاری از ما بدون اینکه بدانیم، مجوز فعالیت Active Listening را فعال کردهایم.
متا و آمازون در گفتوگو با ۴۰۴مدیا، ادعاها را رد کردهاند
#اینستاگرام
#فیسبوک
#سواد_رسانهای
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) استان سمنان
🌐 @nasra_semnan
🔴 دیوار سفید دل را دست کدام نقاش میسپریم؟
⁉️منبع افکار و عقاید ما چیست؟
🔺وقتی که گوشی به دست میگیریم و در #فضای_مجازی و شبکههای اجتماعی مشغول گشت و گذار میشویم، پستهای مختلف را تند و تند رد میکنیم و همهاش در انتظاریم به پایانِ بی پایانش برسیم؛ همان وقت هاست که هر پیج و صفحه ای رنگی به روح ما میزند...
یکی سیاه، یکی قرمز، یکی خاکستری، یکی سفید …
🔺ذهن سفیدمان را به دست #رسانهها میسپاریم و با مطالب مختلف آن را رنگ میکنیم؛ اگر چیزی که در آخر تحویل میگیریم سیاه و زشت باشد درست کردنش سخت میشود...
‼️در دنیای امروز که شبکهها و رسانههای مختلف هر یک از منظر خود اخبار و رویدادها را #روایت میکنند، مهم است که بدانیم به کدام یک اعتماد کنیم و دلمان را به دست کدام بسپاریم.
‼️#دو_قطبیسازیهای_کاذب، قضاوتهای اشتباه، شایعه پراکنی و نشر اخبار کاذب چیزی نیست که به راحتی بتوان آن ها را پس گرفت و انکار کرد.
تصمیمگیری در فضای مجازی را جدی بگیریم و بر دوراهیهای شک و تردید در دنیای رسانه عجولانه قضاوت نکنیم.
⚠️ جهت افزایش امنیت خود برای حضور در فضای مجازی بهتر است جریان های فکری این فضا را کنترل کنید...
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) استان سمنان
🌐 @nasra_semnan
📱شبکههای اجتماعی محبوب نسل Z
#شبکه_اجتماعی
#نسل_زد
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) استان سمنان
🌐 @nasra_semnan
⭕️ گردهمایی فعالان فضای مجازی⭕️
👤 باحضور مدرس توانمند نسرا خراسان رضوی: جناب آقای امیر رشیدیان
📆شنبه ۱۷ شهریورماه ساعت ۱۶:۳۰ الی ۱۸:۳۰
سمنان-بالاتر از پارک سنگی
مجتمع فرهنگی ولایت-سالن همایش شهید سلیمانی
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) استان سمنان
🌐 @nasra_semnan
نشست مجازی
🔴 موضوع نشست: دهه هشتادیها، فاتح قلههای افتخار ایران و جهان
🔹سخنران: سارا غزنوی نیا
مدال آور طلای المپیاد جغرافی
عضو تیم ملی ایران
📆مورخه: شنبه ۱۷ شهریور
⏱ساعت: ۲۰:۳۰
🔹بستر برگزاری: روبیکا
#سواد_رسانه
📲 پخش زنده از کانال بصیرت در پیام رسان روبیکا
👇👇👇
https://rubika.ir/baseeratt
🔰با ما همراه باشید ...
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا)
🆔 @Baseeratt
👶🏻 پستانکهای دیجیتالی
سپردن یک #تلفن_هوشمند یا تبلت به دست یک کودک نوپا که جیغ میزند، میتواند راهی سریع برای آرام کردن او باشد؛ اما استفاده از دستگاههای الکترونیکی به عنوان «پستانک دیجیتال» میتواند بسیار مضر باشد.
❌ به کودکان نوپا تلفن میدهند تا آرام شوند، اما آنها بعداً با مشکل #عصبانیت روبرو میشوند" در گزارشی که اخیرا وبسایت تایمز منتشر کرده، درباره والدینی صحبت میکند که برای خاموش کردن صدای فرزندانشان به #گوشی متوسل میشوند، کودکانی که طبق گفته پژوهشگران بعدها دچار مشکل عصبانیت میشوند.
🧾 یک مطالعه جدید نشان میدهد که قرار دادن وسایلی مانند #تلفن و تبلت در مقابل کودک برای آرام کردن او در هنگام #ناراحتی باعث میشود که او نتواند #احساسات خود را تنظیم کند.
🚸 کودکانی که مرتباً وسیلهای به آنها داده میشود یا در هنگام ناراحتی جلوی #تلویزیون خم میشوند تا #توجه خود را از منبع ناراحتی منحرف کنند، وقتی بزرگتر میشوند، کنترل احساساتشان دشوارتر می شود و آنها را با مشکلات « #مدیریت_خشم » مواجهه میکند.
📖 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) استان سمنان
🌐 @nasra_semnan