اعتماد به هوش مصنوعی میتواند جانتان را بگیرد
🟠محققان اروپایی در مقالهای دربارهٔ احتمال خطاهای بسیار خطرناک در پاسخهای کوپایلوت و سایر ابزارهای هوش مصنوعی هشدار دادهاند.
🟠در یک آزمایش از دستیار کوپایلوت خواسته شده تا به ۱۰ پرسش پزشکی دربارهٔ ۵۰ مورد از پرکاربردترین داروها و تجهیزات پزشکی پاسخ دهد که در مجموع ۵۰۰ پاسخ تولیدشده از جنبههای مختلف ارزیابی شد و نتایج آن چندان امیدوارکننده نبود.
🟠۲۴ درصد از پاسخهای کوپایلوت با اصول پزشکی همخوانی نداشت و ۳ درصد از آنها کاملاً نادرست بود. تنها ۵۴ درصد از پاسخها با اجماع علمی تطابق داشت. از نظر احتمال آسیب به بیماران، ۴۲ درصد از پاسخهای کوپایلوت به آسیب متوسط یا خفیف و ۲۲ درصد از آنها در صورت انجام توسط بیمار منجر به مرگ یا آسیب شدید میشد. حدود یکسوم پاسخها هم بیخطر تلقی شدند.
🟠پژوهشگرانِ این مقاله نتیچهگیری کردند که نباید برای کسب اطلاعات پزشکیِ دقیق به ابزارهای هوش مصنوعی اتکا کرد و مطمئنترین روش برای مشورت در امور پزشکی، مراجعه به متخصصان این حوزه است.
💠 نسرا مازندران(نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی)
🆔 @nasramazand
👌 پذیرش واقعیت
👈 یکی از اصلی ترین عواملی که باعث میشود کنترل استفاده کودکان از رسانه مشکل شود استفاده افراطی والدین از ابزارهای ارتباطی به ویژه گوشی میباشد.
🔸 کودکان آنچه را که میبینند الگوبرداری میکنند نه آنچه به آنها گفته میشود.
👈 وقتی والدین خودشان به صورت مداوم گوشی به دست هستند نمیتوانند قوانین کنترل وسایل ارتباطی را در خانه مدیریت کنند.
🔸این والدین وقتی از وضع قوانین برای کودکان صحبت میکنند اولین جوابی که میشنوند اینه که اگر استفاده زیاد از گوشی خوب نیست پس چرا خودتان همیشه گوشی به دست هستید
💬👌 پس نتیجه میگیریم والدین اول باید خودشان استفاده از وسایل ارتباطی رو برای خودشان مدیریت کنند تا بتوانند برای فرزندان مدیریت کنند.
👈 مدیریت زمان و مدیریت مکان استفاده از این وسایل برای والدین میتواند تاثیر بسزایی در کنترل رسانه برای فرزندان داشته باشد چرا که استفاده از این ابزارها برای والدین جزو ضروریات زندگی مدرن امروزی است.
💠 نسرا مازندران(نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی)
🆔 @nasramazand
🟣 پستانکهای دیجیتالی
🔹"به کودکان نوپا تلفن میدهند تا آرام شوند، اما آنها بعداً با مشکل عصبانیت روبرو میشوند"روانشناس در تربیت رسانه ای این نکته را بیان میکنند
، درباره والدینی صحبت میکند که برای خاموش کردن صدای فرزندانشان به گوشی متوسل میشوند، کودکانی که طبق گفته پژوهشگران بعدها دچار مشکل عصبانیت میشوند
🔹یک مطالعه جدید نشان میدهد که قرار دادن وسایلی مانند تلفن و تبلت در مقابل کودک برای آرام کردن او در هنگام ناراحتی باعث میشود که او نتواند احساسات خود را تنظیم کند.
🔹سپردن یک تلفن هوشمند یا تبلت به دست یک کودک نوپا که جیغ میزند میتواند راهی سریع برای آرام کردن او باشد؛ اما استفاده از دستگاههای الکترونیکی به عنوان «پستانک دیجیتال» میتواند بسیار مضر باشد.
🔹کودکانی که مرتباً وسیلهای به آنها داده میشود یا در هنگام ناراحتی جلوی تلویزیون خم میشوند تا توجه خود را از منبع ناراحتی منحرف کنند، وقتی بزرگتر میشوند، کنترل احساساتشان دشوارتر می شود و آنها را با مشکلات «مدیریت خشم» مواجهه میکند.
💠 نسرا مازندران(نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی)
🆔 @nasramazand
🔷روبهرو شدن با قلدرهای مجازی
✍️در شبکه اجتماعی به راحتی دوست پیدا میکنید، البته به راحتی نیز قربانی قلدرهای مجازی میشوید. زورگویی، قلدری و توهین، کارهایی است که تا چندی پیش، تنها با رو در رو شدن اشخاص حقیقی صورت میگرفت، به همین جهت به راحتی قابل پیگیری بود و افراد زیادی به این کارها روی نمیآوردند. اما حال چه؟ دنیای مجازی به شدت تحت تاثیر افرادی قرار گرفته که از آزادی بیش از حد خود سوءاستفاده میکنند و مدام به دیگران حملهور میشوند.
✍️ قطعا مورد توهین و ناسزا قرار گرفتن یا درگیری لفظی با اشخاص دیگر اصلا برای انسانها جالب نخواهد بود، این موارد ذهن کاربران را درگیر میکند و افسردگی و اضطراب را افزایش میدهد. متأسفانه بیشتر کاربران شبکههای اجتماعی چندین بار با این افراد هم صحبت شده و این موارد را تجربه کردهاند، حتی شاید خود ما گاهی تنها برای ابراز نظر مخالف خود، سریعاً به فحاشی روی بیاوریم.
💠 نسرا مازندران(نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی)
🆔 @nasramazand
در فضای مجازی، امکان برقراری تماسهای نامناسب کودکان با افرادی که ممکن است قصد سوء استفاده، بهره برداری و یا تجاوز به حریم خصوصی آنها را داشته باشند، وجود دارد.
در فضای مجازی، امکان بروز رفتارهای نامناسب کودکان به واسطه تاثیرپذیری از شیوههای برخورد آنلاین دیگران مانند ارائه اطلاعات شخصی در مکانهایی که افراد بسیار زیادی به آنها دسترسی خواهند داشت، وجود دارد. بر همین اساس، امکان تبدیل شدن کودکان و نوجوانان به عامل و یا هدف "زورگیری سایبری*" وجود دارد.
در فضای مجازی، امکان دسترسی به محتوای نامناسب مانند فیلمها، تصاویر، مطالب و نوشتههای غیر اخلاقی، نژادپرستانه، خشونت آمیز و دیگر موارد مضر و خطرناک یکی دیگر از مواردی است که کودکان و نوجوانان را به شدت در معرض تهدید قرار می دهد.
💠 نسرا مازندران(نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی)
🆔 @nasramazand
✴️ راهکارهای محافظت از نوجوانان در برابر #محتوای_مضر فضای مجازی
1️⃣ تشویق نوجوان به ارتباط گیری باشمانوجوان خود راتشویق کنیدتابدون هیچ ترس یاقضاوتی باشمایا بزرگسال مورد اعتماددیگری گفتگوی بیپرده وصادقانهای داشته باشد.
2️⃣ محدودیتهای مشخصی تعیین کنید
بانوجوان خوددرباره محدودیتهایی که باید توسط شمادر تنظیمات گوشی یا کامپیوترش اعمال شود گفتگو و مذاکره کنید.
3️⃣ تفکر انتقادی را به نوجوان خود آموزش دهید
به نوجوان خود بیاموزید که قبل از کلیک کردن روی پیوندها و دانلود هر محتوایی (از جمله بازی)، تفکر و تجزیه و تحلیل کند.
4️⃣ به نوجوان یاد بدهید محتوای نامناسب را گزارش دهد
به نوجوان نشان دهید که چگونه محتوای نامناسب را در پلتفرم های مختلف گزارش کند؛ زیرا گزارش به جلوگیری از ارسال محتوای مشابه به آنها در آینده کمک می کند.
5️⃣ الگو باشید
از همان پلتفرمهایی که نوجوانتان استفاده میکند استفاده کنید، در کنار آنها بازی کنید و به او نشان دهید که چه برخوردی با محتوای نامناسب داشته باشد.
💠 نسرا مازندران(نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی)
🆔 @nasramazand
⛔️مراقب تکنیک رسانهای "همراهی با جماعت" باشید.
📋در واقع تکنیک "همراهی با جماعت" به شما القا میکند که عده زیادی مشغول انجام کاری هستند یا به چیز خاصی عقیده دارند و برای شما بهتر است که به آنها بپیوندید!
🔸 یاد گرفتن زبان اقناع یکی از مهمترین مهارتهای سواد رسانهای است؛ اگر شما بفهمید که یک پیام رسانهای چطور و به چه روش سعی میکند تا شما را قانع کند، به چیزی اعتقاد داشته باشید یا کاری را انجام بدهید، آن وقت شما بهتر و با چشمان بازتر میتوانید تصمیم بگیرید.
🔸اغلب این تکنیکها ساده هستند و شما به راحتی میتوانید آنها را در پیام رسانهای تشخیص دهید.
✅تکنیک همراهی با جماعت
🔸در فرهنگ خودمان ضربالمثلی داریم که میگوید «خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو»؛ این تا حدودی همان چیزی است که که خارجیها به آن میگویند: bandwagon در واقع این تکنیک به شما القا میکند که عده زیادی مشغول انجام کاری هستند یا به چیز خاصی عقیده دارند و برای شما بهتر است که به آنها بپیوندید.
🔸وقتی یک تبلیغ تلویزیونی نشان میدهد که تعداد زیادی از افراد پولشان را در فلان بانک میگذارند یعنی اینکه شما اگر چنین کاری نکنید، متضرر میشوید؛ به هر حال هیچ کس دوست ندارد از بقیه عقب بماند، با استفاده از این تکنیک مخاطبان تحریک میشوند که با جماعت همراهی کنند.
💠 نسرا مازندران(نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی)
🆔 @nasramazand
💢پخش زنده اجتماع بزرگ مردمی "راهیان قدس"
سخنرانی سردار سلیمانی (رئیس سازمان بسیج مستضعفین)
مداحان :
ابوذر روحی، محمد اسدالهی، روح الله رحیمیان، محمدرضا بذری
🔹 دفاع از جبهه مقاومت و اعلام آمادگی برای مبارزه همه جانبه با صهیونیسم جهانی
#الی_بیت_المقدس
#علویان_خط_شکن
📌 جمعه 11 آبان ساعت 10 صبح
🌐 لینک حضور در نشست:
https://rubika.ir/baseeratt
🚩نهضت سواد رسانهای انقلاب اسلامی(نسرا) استان مازندران
🆔 @nasramazand
لزوم آموختن سوادرسانه به فرزندان
سواد رسانههای برای فرزندان امری نیاز است، زیرا در دنیای امروز، کودکان به طور روزافزون با رسانههای دیجیتال و اطلاعات گوناگون روبه رو میشوند.
🔻آموزش سواد رسانههای به آنها در زندگی مملو از رسانه کمک می کند تا زندگی بهتری داشته باشند.
تفکر انتقادی : اطلاعات درست را از نادرست تشخیص و تأثیرات منفی محتوای نامناسب را کاهش می دهد.
مدیریت زمان : استفاده از رسانهها را بیاموزند و از مصرف آنها جلوگیری کند.
محافظت از خود : خطرات فضای مجازی مانند کلاهبرداری، سوء استفاده و نقض حریم خصوصی را بشناسند.
رفتارآگاهانه : به شکلی استاندارده و اخلاقی با دیگران در فضای مجازی ارتباط برقرار کنند.
سواد رسانهای ابزار مهمی برای پرورش نسلی آگاه و مستقل در دنیای امروزی است.
🗓سواد_رسانه بیاموزیم
نسرا (نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی)مازندران
🆔 @nasramazand
📣 به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج، نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی مازندران برگزار میکند:
((مسابقه مجازی ویژه هفته بسیج))
🎁 همراه با اهدای کارت هدیه به نفرات برگزیده
🔴 اعلام اسامی برندگان: روز دوشنبه 5 آذرماه در کانال نسرا مازندران
✅ جهت شرکت در مسابقه و تکمیل پرسشنامه برخط به نشانی زیر مراجعه بفرمایید :
🔗 https://formafzar.com/form/aa65c
🔹 معاونت فضای مجازی بسیج مازندران
🔸 معاونت تعلیم و تربیت بسیج مازندران
🔹 نسرا (نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی)مازندران
🆔 @nasramazand
۱۰ نکته کوتاه درباره پیام دادن در فضای مجازی
1️⃣ اگر کسی یک بار خیلی زود پیام ما را دید و جواب داد به این معنی نیست که از این به بعد موظف است خیلی زود جواب بدهد و اگر دیر جواب بدهد به ما بیاحترامی کرده است.
2️⃣ بواسطه عدم اطلاع از احوالات روحی و روانی فرستنده پیام، توقع دریافت پاسخ متناسب در اسرع وقت توقع بجایی نیست
3️⃣ اگر پیام صوتی کاری میدهیم کوتاه و گویا باشد. کمتر کسی حوصله گوش دادن به یک پیام چند دقیقهای دارد برای همین روی دور تند میگذارد و «لحن» که بخش بزرگی از پیام را تشکیل میدهد از بین میرود.
4️⃣ از ارسال پیامهای کیلویی، صبح و ظهر و شب بخیرهای کلیشهای با دسته گل و ایموجی خودداری کنیم.
5️⃣ اگر به تازگی از کسی شماره گرفتهایم دلیل نمیشود که انتظار داشته باشیم در تمام پیامرسانها تمام پیامهای فورواردی ما را ببیند و بخواند و واکنش نشان دهد. ارسال بیش از حد پیام لزوماً دوستیها را عمیق نمیکند.
6️⃣ از فوروارد اخبار و عکس و کلیپ برای دیگران خودداری کنیم. الان تقریباً همه به اخبار دسترسی دارند مگر اینکه مورد خاص و ویژهای باشد که طرف مقابل حتماً باید ببیند.
7️⃣ اگر پیام را تایپ میکنیم و متن طولانی است، از شمارهگذاری، ایموجی و سایر ابزارها استفاده کنیم تا ملالآور نباشد. راه پله های طولانی هر ساختمانی حتماً چند پاگرد دارد.
8️⃣ حواسمان باشد که پیامهای ما به ویژه آنها که کاری هستند ممکن است توسط طرف مقابل برای نفر سومی ارسال شود. حتی در پیام دادن دوستانه وقتی پشت سر نفر دیگری حرف میزنیم این یک سند است و ممکن است دست آن نفر برسد. حتی اگر تیک سوم وجود ندارد، همیشه فکر کنیم که نفر سومی ممکن است پیام ما را ببیند.
9️⃣ هر کدام از ما روزانه دهها و صدها پیام دریافت میکنیم، بنابراین اگر کسی پیام ما را نمیبیند دلیلش این نیست که در «اولویت» او قرار نداریم و دوستمان ندارد و برایش مهم نیستیم و .... گاهی اتفاق است پیش میآید.
🔟 لحن پیام را رعایت کنیم. «صبحت به خیر خوبی؟ چطوری؟» با «صبحتان به خیر حال شما خوب است؟» در معنی یکی است اما در لحن بسیار تفاوت دارد. اولی نشانه دوستی و صمیمیت است و دومی رسمی بودن.
💠 نسرا (نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی)مازندران
🆔 @nasramazand
⛔️ یک کلاغ از چهل کلاغ نباش!
🔻 نفرست!
🔻 خواهش میکنم این کار رو با خودت نکن!
🔻یه دقیقه صبر کن! یه بررسی کن ببین خبره درسته یا نه؟!
🔸 شاید شایعه باشه....!
#شایعات
#اخبار_جعلی
#آداب_مصرف_رسانه
💠 نسرا (نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی) مازندران
🆔 @nasramazand