🍂
🔻 روایت سردار غلامپور
از عملیات کربلای ۵ 6⃣1⃣
در جلسه دوم که اکثر فرماندهان قرارگاهها و یگانها شرکت داشتند، ( تعدادی از فرماندهان اصلی حاضر در این جلسه عبارت بودند از آقایان هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی، محسن رضایی، علی شمخانی، رحیم صفوی، غلامحسین بشردوست، احمد غلامپور، عزیز جعفری، حسین علایی، مصطفی ایزدی، نورعلی شوشتری، حسین خرازی، احمد کاظمی، مرتضی قربانی، قاسم سلیمانی، علی زاهدی، امین شریعتی، نبی رودکی، محمد کوثری، سیفالله حیدرپور، کاظم میرحسینی، باقر قالیباف، علی فضلی، غلامرضا صالحی، مرتضی صفار، محمد فروزنده، علی فدوی، احمد صیافزاده، غلامرضا محرابی و...)
ابتدا عزیز جعفری گزارشی از وضعیت عملیاتی منطقه هور ارائه کرد و سپس تعدادی از فرمانده لشکرهای درگیر در منطقه شلمچه گزارشی از پیشرفت کار خود را در منطقه شلمچه ارائه کردند. پس از گزارش مختصر فرماندهانی همچون نبیرودکی، باقر قالیباف و امین شریعتی، برادر محرابی گزارشی از وضعیت دشمن در منطقه شلمچه بهویژه تقویت محورهای پنجضلعی و بوارین ارائه کرد و بعد از آن احمد غلامپور به ارائه گزارش درباره منطقه شلمچه پرداخت. وی گفت:
در طول جنگ همیشه منطقه شلمچه ازنظر استحکامات مطرح بوده است. ما در اینجا بهخاطر ذهنیتی که [نسبتبه استحکامات دشمن] داشتهایم تاکنون کار اساسی نکردهایم. پس از کربلای4 متوجه شدیم که دشمن در اینجا [محور پنجضلعی در منطقه شلمچه] ضعف اساسی دارد و اگر در این محور سرمایهگذاری بیشتری میکردیم، نتایج بهتری از عملیات کربلای4 به دست میآوردیم. زمین این منطقه از بوارین تا زید به هم وابسته است و نمیشود قسمتی را عمل کرد و در قسمت دیگر عمل نکرد. دشمن باتوجهبه عملیات کربلای4 حساس شده و حداقل کاری که میکند توجه به خطوط پدافندیاش است که ما [در عملیات کربلای4] چگونه عبور کردیم. بعد از یک هفته هنوز حساسیت دشمن را میتوان مشاهده کرد که سخت مشغول ترمیم مواضعش است. راهکار اصلی عملیات آینده بهلحاظ عقبه، به یک جاده منتهی میشود که ما یک جهاد را کامل گذاشتیم روی آن کار کند و این زمان میبرد. اگر بوارین را عمل نکنیم، دشمن هم عقبههایمان را تهدید میکند و هم نیروهایش را بهراحتی وارد منطقه میکند. عقبهمان بهشدت محدود است. برادران توپخانه میگویند اگر دشمن پنج گردان توپخانه را به این محور اختصاص دهد، وجب به وجب آن توپ میخورد. ... عقبه عملیات باتوجهبه وضعیت آب ابهام دارد، اگر ده روز دیگر بخواهیم عمل کنیم خوب است ولی اگر زمان زیادی طول بکشد ضمانتی نیست که چه وضعی پیش خواهد آمد. دشمن درحال تقویت منطقه است. با شلیک اولین تیر احتیاطهای دشمن [بهدلیل نزدیکی به منطقه] سریع وارد منطقه میشوند. چون دشمن حساس است نیاز داریم با غافلگیری وارد عمل شویم و اگر بخواهیم با زمان کم وارد عمل شویم، غافلگیری رعایت نمیشود. اگر حفاظت هم رعایت نشود، مانند عملیات کربلای4 میشود. ما در فاو تجربه عبور یگان از یگان را داشتیم ولی اینجا نیاز به عبور قرارگاه از قرارگاه داریم. جناح راست عملیات با تیپ18 الغدیر است، اما اجرای این مأموریت در حد توان این یگان نیست و باید تقویت شود. و...
هرچند در صحبتهای برادر غلامپور بارقههایی از امید نسبت به اجرای عملیات آینده مشاهده میشد، اما بیان مشکلات متعدد نشان میداد که هنوز اطمینان چندانی نسبت به آمادگیها وجود ندارد. به همین دلیل آقای هاشمی پس از شنیدن صحبتهای فرماندهان قرارگاهها و یگانها مجدداً تأکید کرد:
کلیت مسئله این است که ما دیگر نمیتوانیم [در زمان عملیات] تأخیر بیندازیم. نقدترین منطقه شلمچه است. دراینمورد [عملیات شلمچه] نظرات متفاوت بود. بعضیها میگفتند اگر میخواهید بشود زودتر عمل کنید. غلامپور میگفت با این واحدها کم است و... این وضع را تا فردا روشن کنید. برای عملیات دوم ما فعلاً به هور نمیرسیم. ارتش هم نمیخواسته که تنها عمل کند و اگر شما [در جنوب] عمل نکنید، آنها شکست میخورند.
پیگیر باشید
#تاریخ_شفاهی
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🔻 یادش بخیر،
یادش بخیر اون روزایی که می خواستیم وارد خط مقدم بشیم.
قبل از حرکت از عقبه، دل تو دلمون نبود که حالا این جبهه کجاست!
چقدر با دشمن فاصله داره!
جبهه ی آورمیه یا بزن بزنم داره؟
هم اینکه وارد خط می شدیم و صدای گوم گوم خمپاره ها و دودهای فسفری و آرپیجیهای زمانی رو می دیدیم، کمی حالمون جا میاومد.
با دقت چپ و راست رو وارسی می کردیم و اولین کار بعد از پیاده شدن از لنکروزهای گل مالی شده، رفتن به بالای خاکریز بود و نگاه های کنجکاوانه به مواضع دشمن!!
و امروز دیگه شکل خاکریزها عوض شده و انفجارها شکل دیگری..!!
.. و دیدن دشمن خیلی بصیرت می خواد.
@defae_moghadas
🍂
🍂
🔻 روایت سردار غلامپور
از عملیات کربلای ۵ 7⃣1⃣
روند جلسه نشان میداد که فرمانده عالی جنگ نمیتواند به تصمیم قاطعی دست یابد، به همین دلیل این نگرانی وجود داشت که عملیات تعجیلی به تعطیلی کشیده شود و سال 1365 که سال سرنوشتساز جنگ اعلام شده است بدون هیچ نتیجهای به پایان برسد.
علاوهبراین، گزارشهای ارائهشده ازسوی فرماندهان قرارگاههای قدس و نجف احتمال عملیات در مناطق هور و غرب کشور را منتفی میساخت و تنها منطقه باقیمانده برای عملیات آینده شلمچه بود که آن هم با تردید و ابهامات جدی روبهرو بود. آقای هاشمی با این جمله که ما آمادگی داریم اینجا بمانیم تا تکلیف را روشن کنیم، در بامداد ۶۵/۱۰/۱۱، ختم جلسه را اعلام و ادامه جلسه را به صبح موکول کرد.
جلسه بعدی در صبح روز ۶۵/۱۰/۱۱ با حضور اکثریت فرماندهان و مسئولان سپاه با حضور آقای هاشمی رفسنجانی آغاز شد. ابتدا فرمانده تیپ18 الغدیر برادر میرحسینی و سپس فرمانده لشکر41 ثارالله برادر قاسم سلیمانی، فرمانده لشکر 8 نجف برادر کاظمی، فرمانده لشکر21 امام رضا(ع) برادر قاآنی، فرمانده تیپ12 قائم برادر احمدی، فرمانده لشکر5 نصر برادر قالیباف، فرمانده لشکر 10 سیدالشهدا برادر فضلی و فرمانده لشکر 19 فجر برادر رودکی گزارش فعالیتهای خود را در منطقه شلمچه و نظرشان را در ارتباط با عملیات آینده بیان کردند. در ادامه جلسه به پیشنهاد محسن رضایی، فرماندهان لشکرهای 8 نجف، 14 امام حسین و 25 کربلا گزارشی از شرح عملیات خود در کربلای4 را ارائه دادند که سبب طرح بحثهای تندی میان آقای هاشمی و محسن رضایی شد و بهتدریج نیز پای افراد دیگری به بحث کشیده شد که ازنظر بیشتر حاضرین صورت خوبی نداشت. به هر تقدیر جلسه برای ادای نماز ظهر و عصر و صرف نهار تعطیل شد. در ادامه جلسه در بعدازظهر تعداد دیگری از یگانها به اظهارنظر درباره عملیات آینده پرداختند که تاحدودی مثبت به نظر میرسید. علاوهبراین گفتوگوی مفصلی درباره عملیات در غرب کشور انجام شد که نتیجه مشخصی بهدنبال نداشت. به همین دلیل جلسه برای اخذ تصمیم نهایی به پس از نماز مغرب و عشا موکول شد. فرماندهان یکی پس از دیگری از جلسه بیرون آمدند. غلامپور که تاحدودی خسته و ناراحت به نظر میرسید با اجرای عملیات در غرب مخالف بود و میگفت در میان مناطقی که میتوان در آنها عملیات انجام داد شلمچه از هر نظر مناسبتر است، باید تلاش کرد تا مشکلات آن را در زمان کوتاهی حل کنیم. محسن رضایی که تلاش داشت در میان فرماندهان سپاه وحدت نظر نسبی ایجاد کند پس از ادای نماز مغرب و عشا و خوردن شام آنها را به جلسهای فراخواند تا درباره عملیات آینده به گفتوگو بنشیند. در این جلسه وی پس از توضیح مقدماتی درباره پیوستگی انقلاب و جنگ گفت:
اگر ما نخواهیم در جنوب بجنگیم باید از جنوب دست برداریم (و به مناطق دیگر برویم). در فصل زمستان از سد دربندیخان به بالا نمیتوانیم برویم و باید در جبهه میانی کار بکنیم. اگر تا نیمه اسفند در جنوب کاری نکنیم، باید وقتمان را بگذاریم در جبهه میانی و آنجا را آماده کنیم. پس ما چه در جنوب بجنگیم یا نجنگیم، باید آنجا (جبهه میانی) را آماده کنیم. باید قرارگاه نجف را در آنجا فعال کنیم و یک یا دو یگان دیگر به آنها بدهیم. منطقه شلمچه را میشود مشروط کرد:
1. یکی از جناحین را باید عمل کنیم. یا زید یا بوراین.
2. مشکل پشتیبانی را حل کنیم. اگر سطحه و خشایار جواب بدهد و کانالی که لشکر سیدالشهدا کار میکند، جواب بدهد.
3. کار مهندسی در خط انجام شود ....
دشمن در عمق آبگرفتگی پیشبینی نمیکند که ما حمله کنیم. عملیات با حل مانور از جناحین و آمادهشدن عقبهها آینده روشنی دارد... شلمچه میماند بهعنوان آخرین راهکار و آخرین تجربه جنگ در جنوب. چون دیگر تاکتیک جدیدی وجود ندارد. باید روی این (شلمچه) سرمایهگذاری کنیم.
پیگیر باشید
#تاریخ_شفاهی
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
💠 عنوان :حجاب اجباری آری یا خیر؟
سؤال:
چرا با وجود اینکه حجاب در دیگر کشورهای مسلمان اختیاری است در جامعه ما از طرف حکومت اجباري است؟
📝 پاسخ:
1️⃣ اصل وجوب حجاب از ضروریات دینی است که آیات و روایات فراوانی دلالت بر آن دارند، از جمله آیه 59 سوره احزاب و نیز آیات 30 و 31 نور که به پوشش گردن و سینه و نیز مخفی کردن زینت از نامحرم (به غیر از زینت هایی که خود به خود آشکار است) دستور می دهد.
حضرت زهرا (س) نیز هنگام بيرون رفتن از منزل، از پوشش خاصي مثل چادر و روپوش استفاده ميکردند. با عنايت به این آيات، روايات و سیره زنان متدین در تاریخ اسلام، فقها حکم به وجوب پوشیده بودن تمام بدن زن در مقابل نامحرم و گناه بودن بی حجابی نموده و فقط دستها تا مچ و گردي صورت را استثناء کردهاند.
2️⃣ در تمامی سیستمهای حکومتی، دولت میتواند نسبت به رفتارهایی که به خودی خود امور شخصی محسوب میشوند، ولی در یک بازه زمانی و شرایط خاص، آثار اجتماعی مهمی دارند، قوانینی وضع کند که دامنه اختیارات فردی را به سود منافع اجتماعی، تنگتر کند، نظیر خرید و فروش و مصرف مواد مخدر که ابتدائا جزء امور فردی هستند اما به دلیل عواقب اجتماعی که دارد، در اکثر کشورهای دنیا ممنوع شده و جرم تلقی میشود.
بی حجابی نیز اگر چه در ظاهر يک امر شخصي به نظر می رسد ولي به دلیل تبعات و مفاسد اجتماعی ناشی از آن، برای مردان، زنان و خانواده ها و نیز با توجه به وقوع آن در بستر جامعه و حریم عمومی در واقع از امور اجتماعي بوده و از این رو دولت اسلامی حق دارد با جعل قوانيني الزامی، از آن جلوگيري کند.
3️⃣بی اعتنایی کشورهای اسلامی به این واجب الهی، نمی تواند توجیهکنندۀ بیحجابی باشد، همچنانکه در این کشورها شاهد آزادی بسیاری از ناهنجاری ها و مفاسد، فحشا، شرب خمر و دیگر گناهان هستیم که اگر بخواهیم عمل آنها را ملاک قرار دهیم باید درها را به سوی این آسیبها و زشتی های اجتماعی نیز باز کنیم.
مرکزمطالعات و پاسخگویی به شبهات
@spasokh
#حجاب_اجباری
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
💐 کشکول(99/121):👇
⭕️ حضرت آیتالله خامنهای: «نکته محوری قضیه مسجد گوهرشاد مرحوم حاج آقا حسین قمی است. ایشان یک ملّای مجاهدِ فی سبیلالله نترسِ آمادهای بود که حاضر بود برود در دهان شیر؛ ایشان سر مسئلهی کشف حجاب گفت من میروم با رضا شاه صحبت میکنم و مجبورش میکنم گوش کند.» ۹۶/۰۱/۰۸
📸 کشتار فجیع مدافعان حجاب!
🔻امروز، ۲۱ تیر سالروز حمله خونین رضاخان به مسجد گوهرشاد مشهد در سال ۱۳۱۴ است که مردم و علما علیه کشف حجاب و اجباری کردن "کلاه شاپو" دراین مسجد تحصن کرده بودند
♻️ سانسور_قیام_گوهرشاد
حتی ۴۰ سال پس از انقلاب اسلامی، همچنان دستهایی در کار است تا قیام گوهرشاد و قتل عام صورت گرفته در آن به فراموشی سپرده شود! نگذاریم این بخش از تاریخ با عزت این کشور به فراموشی سپرده شود...
#قیام_گوهرشاد
واقعه مسجدگوهرشاد تجمع مردم مشهد در تیر ماه ۱۳۱۴ در اعتراض به قانون تغییر لباس بود که توسط نیروهای رضاخان سرکوب شد. علت اصلی این تحصن اعتراض به اجباری شدن کشف حجاب و کلاه شاپو و سیاستهای تغییر لباس، و حصر آیت الله سید حسین قمی (در پی اعتراض به قوانین تغییر لباس) بود..در ۲۰ تیرماه، درگیری اولیه در مسجد گوهرشاد باعث کشته شدن ۲۰ نفر شد.
پس از آن بر تعداد متحصنین افزوده شد و بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر در مسجد گوهرشاد و اطراف آن گرد آمدند. فردای آن روز در ۲۱ تیرماه و پس از آنکه تلاش نظامیان برای متفرق کردن جمعیت با مقاومت مردم رو به رو شد، راههای ورود و خروج به مسجد گوهرشاد بسته و دستور شلیک صادر شد. بدین ترتیب این تحصن به شدت سرکوب و بیش از ۱۶۰۰ نفر کشته شدند. پس از این واقعه روحانیان سرشناس مشهد دستگیر شدند و تبعید شدند و به دستور رضا شاه برخی از روسای ادارات مشهد تغییر کردند...
🔸یکی از وجوه اشتراک لیبرالهای ایرانی با دیکتاتوری رضاخانی، همین مسئله ستیز با #حجاب است. رضاخان با زور سرنیزه چادر از سر زنان ایرانی برمیداشت، لیبرالها با تزویر آزادی همین کار را میکنند.
هدف یکی است، ابزارها مدرن شده است. دیروز زن مجبور به کشف حجاب بود، امروز خود او را طالب #کشف_حجاب میکنند...
🗓 ۲۱تیر قیام خونین مسجد گوهرشاد علیه کشف حجاب (روز عفاف و حجاب) است...
💥#حجاب:👇
🌷وقتی ساواک طیبه را دستگیر و به دست هایش دستبند زده بودند، گفته بود: 🌷"مرا بکشید ولی چادرم را برندارید..." 👌طیبه، ابراهیم و پسرشان محمدمهدی را پس از دو چند روز شکنجه از تبریز به کمیته تهران منتقل می کنند و یک ماه تمام آنها را زیر سخت ترین شکنجه ها قرار می دهند و سرانجام در سوم خرداد ۵۶ زیر شکنجه به شهادت می رسند... روز سوم اردیبهشت روزنامه ها خبر شهادت فاطمه و مرتضی را نوشتند ولی دیگر از ابراهیم خبری نشد و بعد از پیروزی انقلاب خانواده از عروج او و طیبه با خبر شدند... محمدمهدی فرزند خردسال آنها توسط ساواک به پرورشگاهی سپرده شد و گفته بودند که پدر و مادر این کودک بر اثر اعتیاد فراوان از دنیا رفته اند و برای اینکه کسی او را نشناسد، نام او را شهرام گذاشته بودند. دو سال بعد فرزند آنها با پیگیری های فراوان در پرورشگاه پیدا شده و به آغوش خانواده باز می گردد...
#کتاب_مرواریدهای_بی_نشان
#ناصر_کاوه
برشی از زندگی #شهیده_طیبه_واعظی
🚩توی این روزهای گرم تابستانی که بیشترمان حوصله مون از خونهنشینی به علت کرونا با صدها امکانات رفاهی سر رفته، یادمون نره که یه عده برای دفاع از اسلام و ناموس مردم و خاک وطن، سالها در اسارت از سلول شان بیرون نرفتند ویا به شهادت رسیدند... 18سال اسارت سرلشگر شهید حسین لشگری را می گویم. عشقی که او را در دل سنگر دشمن استوار و مقاوم نگه می دارد عشقی متفاوت تر از عشق های زمینی ما بود....تصورش هم سخت است... 18سال دوری از وطن و خانواده ...تازه نه یک دوری ساده یک دوری پر ازسختی و مشقت... بازی های روزگار حواس مان را پرت کرده که روزگاری یک حسین لشکری داشتیم که 27 شهریور 59 قبل از شروع رسمی جنگ اسیر بعثی ها شده و 18 سال اسارت کشیده... اسارتی متفاوت از همه... اسارتی که 16 سال آن را به دور از صلیب سرخ و 12 سالش را در انفرادی, گذرانده بود و او این سالها را تحمل کرد و حاضر به خیانت به میهن و انقلابش نشد...👌
#کتاب_زندگی_به_سبک_شهدا
#ناصر_کاوه
🚩زندگینامه: سعید جان بزرگی:👆
🌹 سعید جانبزرگی در 12 اسفندماه سال 1344 در شهرری دیده به جهان گشود. وی درس و مدرسه را همانند کودکان همسال خود در سن 7 سالگی آغاز کرد و در 15 سالگی شوق حضور در میدان دفاع از کشور، او را به جبهه کشاند.
🌹 سعید جانبزرگی در سال 1362 به عضویت سپاه پاسداران درآمد و در واحد تبلیغات جنگ مشغول به خدمت شد. او در سال 1363 در عملیات «بدر» بر اثر استنشاق گازهای شیمیایی مجروح شد و چند ماه بعد و پس از کسب بهبودی نسبی، به جبهه باز گشت.
🌹 جانبزرگی در عملیات کربلای 5 گلولهای از کنار سرش عبور کرد و او به طور معجزهآسایی زنده ماند. وی در عملیات والفجر 10 در منطقه حلبچه شرکت کرد و در روز بیست و هفتم اسفند ماه 1366 در حالی که در زیر بمباران شیمیایی در شهر مشغول عکسبرداری از وقابع و فجایع روی داده بود، خود نیز تحت تاثیر همان گازهای شیمیایی قرار گرفت.
🌹 عکسهای سعید جان بزرگی از حلبچه، یکی از تلخترین تصویرهای جنایات جنگی است.😢 جانبزرگی از لحظات اولیه بمباران شیمیایی حلبچه عکسهای بی نظیری گرفت و خودش هم شیمیایی شد.او در خاطراتش مینویسد:
📣 "با خودم میگفتم، لحظات ثبت شده توسط دوربین من باعث خواهد شد تا مردم دور دست در مورد مردانی که سالهای جوانیشان را دستخوش شعلههای نبرد سنگین زرهی کردهاند، بیندیشند و به این باور رسیدم که آدمهای درون قاب تصویر من هرگز نخواهند مرد و من به آنان عمر جاودان خواهم بخشید."
🌹 سعید جانبزرگی بعد از اتمام جنگ، تحصیلات خود را ادامه داد و در سال 1375 ضمن کسب عنوان دانشجوی نمونه سال، در رشته عکاسی فارغ التحصیل شد. در این دوران سه مرتبه به زیارت بیتالله الحرام و یک مرتبه به کربلای معلی مشرف گردید. او در سال 1371 با دوشیزهای پارسا ازدواج کرد و صاحب 2 فرزند شد.
🌹 سعید جانبزرگی روز به روز ضعیفتر و رنجورتر میشد و اثرات مخرب گازهای شیمیایی، آشکار شده بود.سرانجام بعد از چهار مرتبه عمل جراحی در روز. 22 تیرماه سال 1381 در حالی که معاونت فرهنگی لشگر 27 محمدرسول (ص) را بر عهده داشت در بیمارستان شهید مصطفی خمینی، دار فانی را وداع گفت و با ذکر یا ابوالفضل العباس (ع) به دیدار معشوق خویش شتافت. پیکر پاک شهید سعید جانبزرگی در قطعه 29 بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.🌹
#کتاب_فاتحان_قله_های_عاشقی
#ناصر_کاوه