📣📣 #خبر_پژوهشی
#نشست_علمی
موضوع: "ظرفیتهای تمدن ساز انقلاب اسلامی دربیانات رهبرمعظم انقلاب "
همراه با معرفی کتاب "تمدن نوین اسلامی" (منتشر شده در انتشارات حوزه علمیه خراسان)
توسط مؤلف محترم حجت الاسلام و المسلمین روح الله سعیدی فاضل
ارائه دهندگان اساتید محترم:
🎙حجت الاسلام و المسلمین دکتر محسن الویری
🎙حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا غلامی
🎙دکتر عباس خامه یار (رایزن فرهنگی ایران در لبنان)
📆زمان: چهارشنبه ۲۰ اسفند ماه
⏰ساعت 9.30 صبح
♦️نحوه شرکت در نشست علمی:👇
🔗لینک پخش زنده در وب سایت:
http://shararanews.ir/
🌐سامانه آموزش مجازی:
https://pajuheshlms2.hozehkh.com/ws/tamaddon
برگزارکنندگان: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با همکاری آستان قدس رضوی و حوزه علمیه خراسان
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
📚کانال رسمی معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
╔═🦋🌸════╗
@howzehpajohesh
╚════🌼🦋═╝
مسئولان جمهوری اسلامی اگر به فکر ایجاد حکومت جهانی حضرت حجت سلام الله علیه نباشند، خائن و خطر سازند؛ حتی اگر به مردم خدمت کنند.
صحیفه امام جلد 21 صفحه 107 و 108
#مرکز_مطالعات_و_تحقیقات_نستوه
#امام_زمان
#حکومت_جهانی
#تمدن_نوین_اسلامی
#مسئول_انقلابی
#شورای_شهر
کتاب تمدن نوین اسلامی کتاب سال استان شد.
در هفدهمین دوره آیین انتخاب کتاب سال خراسان، هزار و ۹۵۷ عنوان کتاب چاپ اول مربوط به شش ماهه دوم سال ۱۳۹۸ و سال ۱۳۹۹ به دبیرخانه انتخاب کتاب سال رسید که پس از داوری مرحله اول تعداد ۳۷۸عنوان به مرحله دوم راه یافت.
سپس درمرحله دوم پس از داوری، ۱۹۲ عنوان در موضوع های ادبیات، روانشناسی، علوم تربیتی، ادبیات پایداری وعلوم اجتماعی و سیاسی، دین، هنر فرهنگ و هویت ایرانی توسط هیات داوران منتخب و در مرحله سوم داوری ۵۶ عنوان به مرحله بعد راه پیدا کرد که و در مرحله نهایی ۶ عنوان کتاب از سوی هیأت داوران انتخاب شد.
عبور از انفعال و افراط در مقوله وحدت و رسیدن به دیدگاه فعال
👈امروز در #جهان_اسلام به خصوص در ایران اسلامی مساله وحدت اسلامی، مدافعان و مخالفانی نیز دارد که هر کدام با توجه به تفاسیر و برداشت های خود از وحدت و تقریب مذاهب مدعای خود را ثابت میکنند.
❌مدافعان افراطی از #وحدت با سانسور کردن حقایق و حتی برخی اعتقادات خود سعی بر نگهداری و ثبات این مهم دارند.در مقابل مخالفان بی انصاف و متعصب وحدت اسلامی بر تبل اختلاف کوبیده و به کل منکر این مقوله ای قرآنی و حدیثی می شوند. با بررسی عملکرد هر دو جریان به این نتیجه میرسیم که هر کدام از این دو طیف، واکنشی در برابر یکدیگر بوده اند.
📌نتیجه نگاه انفعالی و افراطی در مواجهه با اهل سنت، وحدت اسلامی و #تقریب_مذاهب را به بمب بست کشانده و راه را برای پیاده سازی این مسأله که در کلام وحی، عالمان مسلمان و امامین انقلاب به چشم میخورد را ناهموار می سازد.
✅ بهترین روش در مواجهه با اهل سنت عبور از نگاه انفعالی و افراطی بوده و جایگزینی نگاهی «فعال» می باشد. در تبیین این مدل مواجهه باید گفت: پرداختن به مباحثات علمی بین المذاهب بدون سانسور و تخریب ولی با هدفی خاص!
هدف شیعیان و اهل سنت در این نوع از مواجهه، رسیدن به هدف مقدس «امت سازی» اسلامی بوده که خود این مسأله ما را به تمدن نوین اسلامی می رساند.
🔆همچنان که #مقام_معظم_رهبری فرمودند، #تمدن_نوین_اسلامی مقدمه ای بر ظهور مقام عظمای ولایت است که این مرحله رسیدن به هدف نهایی و دستیابی به #منجی است.
مسأله #موعود باوری و منجی در اسلام از مهمترین مشترکات شیعیان و #اهل_سنت است.
🙏امید است از برداشتهای اشتباه و سلیقه ای از مسأله #وحدت_اسلامی و تقریب بین مذاهب دست کشیده و به تبیین صحیح و دقیق آن بپردازیم که در وهله نخست سبب جلوگیری از نزاع و درگیری ها شده و در دومین مرتبه مسلمین را به هدف نهایی خود برساند.
#امام_خمینی
#امام_خامنه_ای
#مرکز_مطالعات_و_تحقیقات_نستوه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوره تربیت مربی و پژوهشگر
آشنایی با جَریانهایِ مُعاصـرِ جَهــانِ اِسـلام
زمستان 1399
سرفصل های دوره
منظومـه معرفتـی رهبر معظـم انقـلاب
امت اسلامـی و منازعـات تمدنـی
جریانهای معاصر اسلامـی
مکتب شناسـی فکری اهل سنـت
جغرافیـای فعالیت جریانهای معاصر اسلامـی (اهـل سنت)
مکتب شناسـی فکـری شیعـه
جغرافیـای فعالیت جریانهای معاصر اسـلامـی
مکتب شناسـی اخلاقـی اهل سنـت
گرایشهـای مکتبـی اهل سنـت
جغرافیای فعالیت جریانهای معاصـر اسلامـی (اهل سنت)
گرایش های مکتبی اهل سنت
جغرافیای فعالیت جریانهای معاصـر اسلامـی (اهل سنت)
گرایشهـای مکتبـی شیعـه
جریانهـای اسلامـی و روش کشـف معارف دینـی
ظرفیـتهای تمـدن سـاز اسـلام #مرکز_مطالعات_و_تحقیقات_نستوه
یکیاز دهشتناکترین واژگانی که در ذهنبشر وجود دارد، #فتنه است. درقرآنکریم بیشتر از30مرتبه واژهفتنهومشتقاتش بکاربرده شده،که نشاندهنده اهمیت فهمحقیقت فتنه میباشد. مهمترین معناییکه مفسران برای واژهفتنـه قراردادهاند امتحـانوآزمایش است که قرآنکریم با نقل آنها به مسلمانان درسوپیامی میدهد تا خود را درشرایطسختزندگـیدنیایی آمادهی تحمـلبلاها وآزمونهایسختالهی در راه مکتبوایمان گردانند. ازاین فتنـهها میتوان به جریان #ناقهصالح و #گوسالهسامـری اشارهکرد. کهحقیقتاً ازبزرگترین آزمایشاتالهی برایانسان محسوب میشوند. علت اینکه در آیات کریمه قرآن و احادیث شریفـه هشـدارهای فـراوان نسبت به آثار فتنهها وجود دارد، بدین جهت است که امـت اسلامی را از قرارگرفتـن در تنگنـاهای فتنه برحـذر بدارد و این همان اهمیت چارهجـویی برای برونرفت از فتنه است. #أمیرالمؤمنین علیه السلام میفرمایند: در فتنهها همچون شتر بچهای باش که نه پشتی برای سواری دادن و نه شیری برای دوشیدن دارد . این حدیث شریف بیانگر احتیاط فراوان در زمان امتحانات دنیایی است؛ چراکه «اعمال ما، گفتار ما، الفاظ ما همه ثبت میشود؛ و ما را نسبت به آن به سؤال و جواب میکشند. دادگاه عدلی وجود دارد که در آن دادگاه عدل باید انسان جواب بدهد.» دشمنان اسلام درحالی به فتنهانگیزی در جهان اسلام مشغولاند که مسلمانان با بیتوجهی به منافع عام وکلی جهان اسلام در برابر مستکبرین و ظالمین، به دفاع از منافع شخصی، حزبی، قومیتی و نژادی خود میپردازند. رفتارمسلمانان؛ خواسته یا ناخواسته منافع مستکبرین را تأمین میکند چراکه تفرقه در بین امت یکپارچه اسلام یعنی بازی کردن در زمین دشمنان اسلام حقیقی که قطعاً این مسئله همان فتنه اکبر در جهان اسلام میباشد.
نویسنده: حجت الاسلام و المسلمین قدوسی
#وحدت_اسلامی
#امت_اسلامی
#وحدتتمدنی
#مرکز_مطالعات_و_تحقیقات_نستوه
#نستوه
معلی بن خنیس میگوید: در یک شب بارانی، #امامصادق علیه السلام را دیدم که به سوی سایبان بنی ساعده در حرکت بود. من، از دور، او را همراهی کردم. ناگهان چیزی که بر دوش داشت بر زمین افتاد. امام فرمود: «بسم الله؛ اللهم ردّه علینا!». نزدیک رفتم و سلام کردم. پس از جواب سلام، فرمود: «ای معلّی! سعی کن آن چه را بر زمین افتاده به من باز گردانی»
من، در تاریکی شب جست و جو کردم. مقداری نان بود که پراکنده شده بود، و انبانی را نیز پیدا کردم. عرض کردم: «اجازه بدهید من این ها را برای شما حمل می کنم.» فرمود: «نَه؛ من سزاوارترم، ولی تو همراه من باش»
با هم رفتیم تا به سایبان بنی ساعده رسیدیم. گروهی از فقرا در آن جا خوابیده بودند. حضرت، برای هر یک از آنان، یک قرص یا دو قرص نان گذاشت تا به آخر رسیدیم. در برگشتن عرض کردم: «یا ابن رسول الله! آیا اینان حق را شناختهاند (از #شیعیان شمایند)؟». فرمود: «اگر حق را شناخته بودند، نمک هم برایشان میگذاشتم».(بحارالانوار ج47 ص20)
هر چیزی محکی دارد، محک و معیار خلوص #شیعیان نیز میزان تبعیت آنان از امامشان است. یکی از مواضعی که لزوم تأسی به امام، به شدت احساس می¬شود، برخورد با مخالفین و غیرشیعیان است. #ائمه شیعه با عامه #اهلسنت و کسانی که مستضعف فکری بودند، برخوردی همراه با خیرخواهی و محبت داشته و شیعیان خود را نیز به همین روش و عیادت از بیماران اهل سنت و نیکی به آنان و دوری از کینهورزی نسبت به ایشان سفارش مینمودند.(کافی ج4 ص681) باید به این حقیقت پی ببریم که در فرهنگ اهل بیت علیهم السلام، حساب عامه اهل سنت از دشمنان ایشان جداست و عامه اهل سنت به محبت و ارادت نسبت به اهل بیت افتخار کرده و خود را مرید ایشان میدانند. پس بهتر است برخورد ما با اهل سنت، توأم با عقلانیت و محبت باشد که فرمود: مودت و محبت دیگران را به سوی ما جلب کنید و برای ما، مایه زینت باشید(تحف العقول، ص488).
نویسنده: #محمدغلامی
#محبتاهلبیت
#رسولالله
#وحدت_اسلامی
#امت_اسلامی
#وحدتتمدنی
#مرکز_مطالعات_و_تحقیقات_نستوه
#نستوه
سلسله جلسات جریان شناسی اندیشه معاصر مسلمانان
بررسی آثار و اندیشه های اندیشمندان و متفکران معاصر جهان اسلام به زودی از سایت و صفحات مجازی مرکز مطالعات و تحقیقات نستوه
حجت الاسلام و المسلمین #دکترسعیدیفاضل
#مرکز_مطالعات_و_تحقیقات_نستوه
#نستوه
#امت_اسلامی
#جریانهایروشنفکری
#تمدن_نوین_اسلامی
#تقریب_مذاهب
#وحدت_اسلامی
سند همکاری راهبردی ایران و چین که از سال 94 و بعد از سفر رئیس جمهور #چین به #ایران مطرح شده بود، بالاخره در روزهای آغازین سال 1400 با وقفهای شش ساله با سفر وزیر خارجه چین به تهران به پله آخر رسید و در تهران امضاء شد.
امضاء این سند همکاری واکنشهای بسیاری را به همراه داشته و سر و صدای زیادی در فضای رسانهای منطقه و جهان به پا کرده است. واقعیت این است که با شکست نظریه «نگاه به غرب» به دلیل نقض مکرر معاهدات پیشین از سوی طرف¬های غربی و نیز مرگ تدریجی رویای #برجام، طبعا حاکمان ایران به سمت گزینههای جایگزین خواهند رفت و یکی از بهترین آنها «نگاه به شرق» و همگرایی بیشتر با کشورهای قدرتمند و مستقل در منطقه شرق آسیا هست.
توسعه روابط ایران و چین از ابعاد مختلف برای هر دو طرف پر ثمر و سودمند و نوید بخش عصر جدیدی در روابط بین الملل خواهد بود.
در بعد امنیتی برای هر دو کشور مفید خواهد بود، زیرا چین در شورای امنیت سازمان ملل دارای حق وتو هست، و با این توافق تا 25 سال آینده جلوی صدور هر گونه قطعنامه از سوی این شورا علیه ایران گرفته میشود، زیرا در صورت رای مثبت چین به قطعنامههای تحریمی و تهدیدی سازمان ملل علیه ایران، منافع اقتصادی این کشور در معرض تهدید قرار میگیرد. لذا این کشور خود را ملزم به حفاظت از امنیت و ثبات منطقه میبیند.
از طرفی چون ایران نقش پررنگی در تامین امنیت و ثبات منطقه خاورمیانه و سرکوب تروریسم در این منطقه داشته، این توافق برای چین هم امنیت میآورد؛ و به دولت چین در کنترل گروههای تکفیری اعزامی از چین و و نیز نزدیک شدن آنها به مرزهای این کشور و تامین امنیت داخلی خود کمک میکند.
از بعد اقتصادی نیز این تفاهم تضمینی برای تامین درآمدهای نفتی ایران است، زیرا اقتصاد چین نیازمند خرید انبوه نفت است، و از سویی میادین نفتی ایران، تضمینی برای توسعه پایدار اقتصاد چین در کشاکش جنگ اقتصادی با آمریکاست.
افزون بر اینکه ایران بازار مصرف هشتاد میلیونی برای کالاهای تولید چین است که در آمد سرشاری را برای این کشور به همراه خواهد داشت، در مقابل مشارکت چین در تکمیل پروژههای عمرانی داخل ایران هم نوید بخش بهبود وضعیت اقتصادی این کشور در سالهای آتی خواهد بود.
از جهت منطقهای نیز اگر نگاه کنیم، ایران با چین، هند و روسیه از لحاظ جغرافیایی و سرزمینی در یک منطقه قرار گرفته و منافع مشترک بیشتری نسبت به اروپا و آمریکا در فراسوی قارهها دارد. پیشینه ارتباط چندین هزار ساله این کشورها از طریق جاده ابریشم را هم اگر بر آن بیفزاییم، منافع مشترک بیشتری خواهیم یافت.
افزون بر موارد گفته شده، هر دو کشور ایران و چین، در حال جنگ اقتصادی با آمریکا هستند، ایران سالهاست که در برابر فشارهای اقتصادی آمریکا در حال دفاع از خود هست و قدرت ایستادگی خود را به رخ کشیده، و چین با گذر از آمریکا توانسته اقتصاد اول جهان شود، و حتی تهدیدی برای اقتصاد اروپا و آمریکا محسوب شود، و قطعا در آینده نزدیک - با فاصله معنا داری از سایر رقبا - بزرگترین اقتصاد جهان خواهد شد و این برای رقیب اصلی او – یعنی آمریکا – خوشایند نیست، لذا در صدد جنگ اقتصادی با این کشور برآمده¬اند. اما همین جنگ همزمان اقتصادی با ایران و چین سبب نزدیکی این دو کشور به یکدیگر و اتحاد آنها علیه آمریکا شده است؛ و احتمالا با گذر زمان کشورهای زخم خورده دیگری چون ونزوئلا، عراق، بولیوی و ... هم به این جمع خواهند پیوست.
افزایش همکاری ایران و چین موجب بی اثر شدن تهدیدها و تحریمهای امریکا و اروپا علیه ایران، و تضعیف اقتصاد آنها در جنگ اقتصادی با چین میشود، و راه عبور از آمریکا را برای متحدین جمهوری اسلامی در سوریه، عراق و لبنان بلکه همه مخالفان امپریالیست آمریکا – که طی سالهای گذشته تجربههای ناموفقی در این زمینه داشتهاند –باز میکند.
این اتفاق خوشایندی برای غربیها خصوصا آمریکایی ها نیست، زیرا مقدمهای برای اخراج آنها از منطقه غرب آسیا با کمک چینیها است؛ که اگر این پیشبینی طی سالهای پیشرو محقق شود، قاره آسیا و شمال آفریقا حیات خلوت سه قدرت نوظهور ایران، روسیه و چین خواهد شد؛ و تمام معادلات منطقه و جهان باید با موافقت این سه کشور به انجام رسد. از این رو از زمان طرح چنین تفاهمی خواب غربیها و متحدان آنها در منطقه غرب آسیا آشفته شده است.
نکته آخر اینکه چین در طی سالهای گذشته اثبات کرده که قدرتی قابل اعتماد هست، که منافع مشترک بسیاری هم با ایران دارد. چینیها در طول تاریخ خود هیچگاه کشوری استعمار گر نبودهاند، و بعد از جنگ جهانی دوم برای تهاجم نظامی، کودتا و تغییر حکومت دیگر کشورها اقدامی نکردهاند، بلکه پیوسته عنصری پر تلاش و آرام در عرصه بین الملل بوده اند.
با توجه به آنچه گفته شد ما بر این باور هستیم که این توافق نامه علیرغم تبلیغات گستردهرسانههای معاند و افراد غافل یا خائن داخلی، سرآغاز گشایشهای اقتصادی گسترده در ایران خواهد بود، و یک سند بالادستی مطلوب برای فعالیت دولتهای بعدی در عرصه بین المللی و اقتصادی و تضمین کننده امنیت و ثبات این کشور خواهد بود.
مرتضی نوروزی
🛑آقای #رئیسجمهور در سخنان خود به مناسبت 12 فروردین روز جهموری اسلامی، بار دیگر برای چندمین بار در سال های گذشته بر برگزاری #رفراندم و #همهپرسی عمومی تاکید کردند و مثالی از کشور سوئیس آوردند که سالانه چندین همه پرسی برگزار میکند.
❓جای سوال است که امروز چه بحث اختلافی در کشور داریم که برایش همه پرسی داشته باشیم؟!
اگر مراد ایشان برگزاری همه پرسی برای اصل نظام است، هیچ کشوری تا کنون چنین کاری نکرده، افزون بر اینکه خلاف شرع بیّن است، زیرا نظام اسلامی #مشروعیت خود را از مردم اخذ نکرده، بلکه مبتنی بر قانون شریعت و حکم خدای متعال است. افزون بر اینکه مشارکت مردم در انتخابات مجلس، ریاست جمهوری و ... حاکی از اعتماد آنها به نظام اسلامی و پذیرش مدل حاکمیت است، و نیازی به برگزاری همه پرسی مستقل نداریم.
اگر مراد ایشان پذیرش یا رد fatf# و ادامه مسیر سازش و تسلیم است، که با توجه به سابقه بد عهدی غرب در برجام و خشم مردم از این تدبیر شوم و نامبارک آقایان، و از طرفی وداع با شکوه ملت با سردار مقاومت – آن هم پس از #حوادثآبان ماه 98 – نتیجه اش مشخص است، و برگزاری آن موجب رسوایی بیشتر دولت سازشکار خواهد شد.
تنها موضوعی که امروز بر سر آن در میان توده مردم بحث است، محاکمه یا چشم پوشی از خطاها و احتمالا خیانتهای مسئولین است؛ و اینکه با رئیس جمهوری که وعده میدهد و هشت سال بر کشور حکمرانی می¬کند و در پایان بابت پوچی وعدههایش عذرخواهی میکند، چه کنند؟ آیا با او طبق استانداردهای کدخدای جهان برخورد کنند و پس از پایان دوره حکمرانی #استیضاح و محاکمه اش کنند تا عبرتی برای آیندگان شود، یا از خطای او چشم بپوشند رهایش کنند تا باب وعده دهی تبلیغاتی همچنان باز بماند؟
نویسنده: مرتضی نوروزی
#برجام
#تدبیروامید
#حسنروحانی
#جهانگیری
#مرکزمطالعاتوتحقیقاتنستوه
#نستوه
مکتب اسلام همواره به دنبال تشکیل حکومت اسلامی بوده است تا زمینهساز اجرای احکام الهی به طور کامل باشد. آغاز شکلگیری تمدن اسلامی را با ظهور اسلام باید همزمان دانست. در سدههای آغازین اسلامی، این تمدن همواره رو به رشد و شکوفایی بوده است. اما برخی عوامل بیرونی و درونی، موجب افول و کندی حرکت تمدن اسلامی شده است. قرن اخیر و به ویژه بروز انقلاب اسلامی ایران را میتوان نقطه خیزش جدیدی برای تمدن اسلامی به شمار آورد. رهبران انقلاب اسلامی همواره هدف ملت ایران و هدف انقلاب اسلامی را ایجاد یک تمدن نوین اسلامی بیان کردهاند و با گذشت چهل سال از آغاز انقلاب اسلامی رهبر معظم انقلاب گام دوم انقلاب اسلامی ایران را خطاب به ملت ایران بیان نموده و یکی از اصول محوری آن را خودسازی و جامعهسازی دانستند. واضح است که خودسازی بر اساس معارف دینی پیشدرآمدی برای تحقق شاخصههای سبک زندگی اسلامی و نیز تشکیل جامعه اسلامی و در نتیجه زمینهسازی برای تمدن نوین اسلامی است. رهبر معظم انقلاب تقوا را به عنوان یکی از الزامات و راهبردهای تمدن سازی معرفی کرده و ماه مبارک رمضان را ماه ذخیره سازی تقوا می دانند.
بر اساس تصریح قرآنکریم، غایت روزه ماه مبارک رمضان چیزی نیست جز متصف شدن به تقوای الهی «یا ایها الذین امنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم لعلکم تتقون.
خداوند در یک آیهی دیگر از سوره حدید میفرماید: «یا ایّها الّذین امنوا اتّقوا اللَّه و امنوا برسوله یؤتکم کفلین من رحمته و یجعل لکم نورا تمشون به. تقوا موجب میشود که خدای متعال نوری را در قلب و زندگی و راه انسان قرار دهد، تا در پرتو آن نور انسان حرکت کند و راه زندگی را پیدا نمایید.
ودر آیه دیگری از سوره شمس پس از سوگندهای فراوان «قد افلح من زکاها. را به عنوان نسخه اصیل و نهایی خوشبختی و رستگاری بشریت و جامعه میداند، چراکه تقوا هم در ساحت فردی (خودسازی) و هم در ساحت اجتماعی (جامعهسازی) نمود پیدا کرده و انسان را به روحیة «خودنگهداری» و بااحتیاط بودن در مسیر پرخاروخس زندگی مجهز می کند.
قطعا جامعه اسلامی باید با تمام ظرفیتها و امکانات خود را برای تحقق این اصل سرنوشتساز به کار بندد و البته که ماه مبارک رمضان فصل ویژه این نقطه درخشان به حساب می آید.
نویسنده: علی سعیدی فاضل
#تمدن_نوین_اسلامی
#تمدن_اسلامی
#مرکز_مطالعات_و_تحقیقات_نستوه
#نستوه
#امت_اسلامی
#ماه_رمضان
رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جدید تاکید کردند «سیاست قطعی و تخلف ناپذیر ما در #مذاکرات هستهای، عمل طرف #غربی به تعهداتش، لغو همه تحریم ها، راستی آزمایی از سوی ایران و سپس قبول برگشت #آمریکا به ب#رجام هستهای است»؛ اما با این وجود میبینیم که دولت محترم در تلاش است بار دیگر با گرفتن چند قول و تعهد واهی که به مثابه مشتی آبنبات و آلوچه تولید وین، چشم از خطای آمریکا بپوشد و بار دیگر پای آنها را به مذاکرات هسته¬ای باز کند، و رئیس دولتیها نیز از جانب آنها ندای «هل لی من توبه؟» سر میدهد.
در اینجا نکته ای که مطرح است اینکه آمریکا برای اثبات راستی توبهاش چه باید بکند؟ نکته دیگر هم اینکه عیار صحت توبهاش را چه کسی یا نهادی باید بسنجد؟
دموکراسی و مردم سالاری اقتضاء دارد که توبه آمریکا امری آشکار و ملموس برای همه ایرانیان باشد تا توده مردم همانطور که طعم تلخ تحریم¬های ظالمانه را چشیدند، مزه شیرین توبه ظالم را هم بچشند و میزان صدق توبهاش را هم بسنجند؛ لازمه چنین توبهای هم آن است که در عمل باشد، نه در حرف.
طرف غربی به جای صرف اعلام آمادگی برای رفع تحریمها، اول پولهای بلوکه شده ایران در آمریکا از دوران حکمرانی خاندان پهلوی را آزاد کند، دوم به شرکت بوئینگ اجازه دهد به تعهد خود برای فروش 200 فروند هواپیمای مسافربری به ایران عمل کند و سوم واردات دارو به ایران را از سبد حریم خارج کند، و دشمنان ملت ایران همچون ربع #پهلوی و #مجاهدین را در لیست سیاه تروریسم بگنجاند و تحریمکند و در مقابل #سپاه پاسداران و کارگزارن نظام را هم از لیست تحریم و ترور خارج کند.
نه اینکه نام چند شرکت منحل شده و شخصیت از دنیا رفته - که هیچ حساب و منفعتی در آمریکا نداشته اند و فقط برای افزودن بر فشار روانی تحریمها، نامشان در سبد تحریم گنجانده شده بود - را از لیست تحریمها خارج کند و به برخی آقازادههای محصل در خارج امتیازاتی دهد تا نسل جدیدی از غرب زدگان وابسته برای حفاظت از منافع خود در آینده تربیت کند؛ که چنین رفتاری تاثیری بر زندگی مردم ایران ندارد، افزون بر اینکه نشان از برنامهریزی آنها برای جنایتی دیگر علیه ایرانیان در آینده است و پذیرش آن هم خیانتی از دولت تدبیر به کورسوی امید ملت خواهد بود.
اگر توبه آمریکا با چنین اقداماتی همراه شود، اثرش بر سفره خانوادهها و درمان دردهاشان ظاهر میشود، و باعث میشود که غرب و دلباختگانش از آزمون راستی آزمایی ملت ایران رو سپید در آیند؛ و حتی اگر باز هم همچون گذشته قصد فریب داشتند، حداقل بخشی از منافع عموم مردم ما تامین شده باشد.
نویسنده:مرتضی نوروزی
#تمدن_نوین_اسلامی
#تمدن_اسلامی
#مرکز_مطالعات_و_تحقیقات_نستوه
#نستوه
#امت_اسلامی
امير مؤمنان علي عليه السلام فرمود:
« سرور بانوان دو جهان چهار بانو است كه عبارتند از : خديجه ، فاطمه ، آسيه و مريم »
#حضرت_خدیجه #وفات_حضرت_خدیجه #رحلت_حضرت_خدیجه #ام_المؤمنین #خدیجة_الکبري
#ام_المومنین_خدیجه
#مرکز_مطالعات_و_تحقیقات_نستوه
✅ حضرت خدیجـه (سلام الله علیها) در خانوادهای موحّد و مومن به آئین ابراهیم حنیف و در مکه دیده به جهان گشود. پدر گرانقدر این بانوی مکرمه، «خُوَیلِد» فرزند اَسَد، و مادر بزرگـوار ایشان، «فاطمـه»، دخت زائده، از موحدین مکه بودند که از لحاظ نسبی با پیامبر اکرم (سلام الله علیه) پیوند دارند؛ بر این اساس حضرت خدیجه (سلام الله علیها) از لحاظ نسبی از تیره قریش است که از سوى پدر در نیاى سوّم ( قُصَىّ ) و از سوى مادر در نیاى هشتم (لُؤَىّ) با پیامبر اکرم (سلام الله علیه) پیوند نسبی مییابد . اجداد این بانو نیز نسل اندر نسل از بزرگان و موحدان عصر و معاصر خویش به شمار میرفتند و آن بانو در زمان خود همچون آباء و اجداد خویش، از لحاظ حسب، نسب و ثروت و شخصیت، در زمره سرآمدان و بلکه در رأس آنها قرار داشـت، چنانکـه رهبر معظم انقلاب در اینباره میفرماید: « حضرت خدیجه (سلام الله علیها) هم بانوی اوّل مکه و از لحاظ حسب و نسب و ثروت، شخصیت برجستهای بود»؛ بر این اساس بررسی ابعاد شخصیتی حضرت خدیجه (س) به ما یادآور می شود که ایشان از لحاظ فضائل اخلاقی و بعد فردی در جایگاه والایی قرار دارند، چنان که در لسان قرآن کریم ایشان با عنوان (ام المومنین) شناخته شده و در لسان معصومین ایشان از جایگاه والایی برخوردارند. پیامبر اکرم(ص) ایشان را «برترین و بهترین امهات مومنین» دانسته و به هنگام معرفی آن بانو به جبرائیل امین، از ایشان با تعبیر «هذِهِ صِدِّیقَهْ أُمَّتِی؛این صدّیقه امّت من است» یاد کرده است؛امام صادق(ع) میفرماید مقصود از صدیقه، «معصومه» است و همچنین امیرالمومنین(ع) در وصف آن حضرت از تعبیر «سیّدهْ النّسوان» استفاده نموده است. امام کاظم(ع) ایشان را «سیده قریش» نام نهاده است.
✅ علاوه بر سجایای اخلاقی، ایشان نقش بی بدیلی در پایه گذاری و گسترش تمدن اسلامی ایفا نمودند؛ چراکه پایه تمدن اسلامی پیامبر، که بعدها توانست ابرقدرتهای تمدنی معاصر خود را به چالش بکشد، با حمایتهای آن حضـرت شکل گرفت. رسول مکرم اسلام(سلام الله علیه) در این باره فرمودنـد : "هیچ مالی هرگز به من سود نرسانید آنگونه که ثروت حضرت خدیجـه (سلام الله علیها) برای من سود رسانید" پیامبـر اکرم(سلام الله علیه) از اموال حضرت خدیجه(سلام الله علیها) بردگان تحت شکنجه را خریداری می نمود و بدهکاران را از قید بدهکاری آزاد می کرد. به بینوایان و تهیدستان کمک می کرد و مسلمانانی را که از مکه به مدینه هجرت می کردند و مشرکان اموال آنها را مصادره می نمودند، با اموال ایشان بی نیاز می نمود تا خود را به مدینه برسانند.از همه مهمتر در ماجرای محاصره اقتصادی قریش که مدت 3 سال به طول انجامیـد، همه امـوال حضرت صرف حمایـت از محاصـره شدگـان و رسول الله(سلام الله علیه) شد. بنابراین حمایت اقتصادی حضرت خدیجه(سلام الله علیها) در واقع کلید مقاومت و شکستن این محاصره بود. حضرت خدیجه (سلام الله علیها) توانست با بذل مال خویش یاران اسلام را که در آغاز حیات خود، چون شاخه نو رسته بود در مقابل امواج خروشان دشمنان حفظ کند و زمینه رشد و شکوفایی تمدن اسلامی را فراهم نماید و به استناد تاریخ رسول مکرم اسلام (سلام الله علیه) در مکه تا زمانی که خدیجه کبری(سلام الله علیها) زنده بودند در کفایت وسیع و بی نیاز از احدی بودند. ایشان نه تنها از بذل مال خود دریغ نکردند بلکه سبک زندگی خود را در همه موارد متاثر از روش پیامبر و سبک زندگی اسلامی قرار دادند؛ باتوجه به اینکه ایشان قبل از اسلام از سرمایهداران بزرگ قریش بودند، ولی پس از ازدواج با پیامبر در تمامی امور خودش را همسطح با ایشان و مطیع او در سبک زندگی قرار داد. می توان مواردی را به عنوان اقدامات ایشان در جهت تقویت تمدن اسلامی به صورت مختصر نام برد:
✅ اعلان ایمان و پیروی از پیامبر اکرم(سلام الله علیه) در دوران اختناق
✅حمایت مالی مستقیم و غیرمستقیم
✅ ایستادگی و مقاومت در تحریم و محاصره شعب ابیطالب
✅سرپرستی و تربیت جانشین و وصی نبوت
✅تربیت مونس و غمخوار نبیمکرم و همسر وصی انقلاب
✅ ارائه الگوهای انسانی تراز اسلام و تمدن اسلامی
✅ارائه الگوی خانواده تراز در تمدن اسلامی
سرانجام آن بزرگ بانوی اسلام در سال دهم بعثت بعد از سه سال محاصره در شعب ابی طالب رحـلت یافت.🖤🖤🖤
نویسنده:علی سعیدی فاضل
#تمدن_نوین_اسلامی #تمدن_اسلامی
#حضرت_خدیجه #وفات_حضرت_خدیجه #رحلت_حضرت_خدیجه #ام_المؤمنین #خدیجة_الکبري
#ام_المومنین_خدیجه
#مرکز_مطالعات_و_تحقیقات_نستوه