🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
🔸 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_66
🔸 آیه 47 سوره بقره
🌷 یا َبَنِى إِسْرَائیلَ اذْكُرُواْ نِعْمَتِى الَّتِى أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَنِّى فَضَّلْتُكُمْ عَلَى الْعَالَمِين(47)
َ
🍀 ترجمه: اى بنى اسرائیل! به یاد آورید نعمتم را كه به شما ارزانى داشتم،و این كه من شما را بر جهانیان برترى بخشیدم.
🔴 در آیه 40 همین سوره بقره خواندیم یا بنی اسرائیل اذکروا نعمتی التی أنعمت علیکم و أوفوا بعهدی أوف بعهدکم و ایای فارهبون در آیه 40 سوره بقره خداوند از بنی اسرائیل می خواهد که نعمت هایی را که به آنها ارزانی داشته به یاد آورند و به عهد خداوند وفادار بمانند و تنها از خدا پروا داشته باشند همانطور که قبلا گفتیم حضرت یعقوب دوازده پسر داشت از یکی از پسران او بعدها نتیجه و نوه ها و نسل هایی آمدند این نسل همان بنی اسرائیل نامیده می شود.
🌸 این آیه 47 سوره بقره، از بنی اسرائیل مى خواهد كه براى معرفت بیشتر خداوند و زنده شدن روح شكرگزارى و دلگرم شدن به نعمتهاى الهى، از آن نعمتها یاد كنند.
🌸 و أنی فضلتکم علی العالمین(و این که من شما را بر جهانیان برتری بخشیدم) برترى و فضیلت بنى اسرائیل، نسبت به مردم زمان خودشان بود.زیرا قرآن درباره مسلمانان مى فرماید: «كنتم خیر امّة» شما بهترین امّت ها هستید. همچنین شاید منظور از برترى، پیروزى حضرت موسى و قوم بنى اسرائیل بر فرعونیان باشد، نه برترى اخلاقى و اعتقادى. زیرا قرآن بارها از بهانه جویى هاى بى مورد و بى اعتقادى آنها انتقاد مى كند.
🔹 پیام های آیه 47 سوره بقره🔹
✅ انسان باید همیشه نعمت های خدا را به یاد آورد.
✅ نعمت و فضیلت بدست خداوند است.
✅ نجات از سلطه ى طاغوت، از بزرگترین نعمتهاى الهى است.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@neamatkhoda
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_67
🔸 آیه48سوره بقره
🌷 وَاتَّقُواْ يَوْماً لَّا تَجْزِى نَفْسٌ عَن نَّفْسٍ شَيْئاً وَلَا يُقْبَلُ مِنْهَا شَفاَعَةٌ وَلَا يُؤْخَذُ مِنْهَا عَدْلٌ وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ
🍀 ترجمه:و تقوا پیشه کنید از روزى كه كسی چیزى (از عذاب خدا) را از كسى دفع نمى كند و شفاعتى از او پذیرفته نمى شود، و از او غرامت گرفته نشود ویارى نخواهند شد.
🔴 این آیه ادامه آیات قبلی درباره یهود است.در این آیه به بعضی باورهاى غلط و امیدهاى نابجاى یهود، اشاره شده است.(واتقوا یوما لا تجزی نفس عن نفس شیئا)واتقوا:یعنی تقوا پیشه کنید تقوا به معنای خود را از خطرات حفظ کردن است.یهودی هاگمان می کردند که اجدادشان می توانند آن را از عذاب قیامت حفظ کنند.
🔴 (ولا یقبل منها شفاعه:و شفاعتی از او پذیرفته نمی شود)آنان گمان مى كردند كه در روز قیامت اجدادشان، شفیع آنان خواهد شد.در حالی که شفاعت فقط به اذن خداست براساس روایات فقط شفاعت انبیا،امامان،اولیای خدا،علمای صالح و شهدا پذیرفته می شود.
🔴 (ولا یؤخذ منها عدل:و از او غرامت گرفته نشود)بعضی از آنان قربانى كردن را كفّاره ى گناهان می دانستند و اگر پول نداشتند، یك جفت كبوتر را سر مى بریدند.گروهى از آنان به همراه مرده،طلا دفن مى كردند تا به عنوان جریمه ى گناهانش بپردازد.غافل از آنكه قیامت بر خلاف دنیاست،با پول و طلا نمی توان از خطرات قیامت در امان بود.و در نهایت می فرماید(و لا هم ینصرون:وآنها یاری نمی شوند)
🔹 پیام های آیه 48 سوره بقره 🔹
✅ تقوای الهی،انسان را از خطرات قیامت حفظ می کند.
✅ با پرداخت پول و طلا نمی توان از خطرات قیامت در امان بود.
✅ در برابر عقاید خرافى وباطل، با قاطعیّت برخورد كنید.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@neamatkhoda
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم اللهالرحمنالرحیم
🔸 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_68
🔸 آیه۴۹سوره بقره
🌷وَإِذْ نَجَّيْنَاكُم مِّنْ آلِ فِرْعَوْنَ يَسُومُونَكُمْ سُوءَ الْعَذَابِ يُذَبِّحُونَ أَبْنَآءَكُمْ وَيَسْتَحْيُونَ نِسَآءَكُمْ وَفِى ذَلِكُمْ بَلَا ءٌ مِّن رَّبِّكُمْ عَظِيمٌ
🍀 ترجمه:و آن زمان كه شما را از آل فرعون نجات دادیم، كه همواره شما را به بدترین شکل عذاب مى دادند، پسران شما را سر مى بریدند و زنان شما را زنده نگه مى داشتند و در آن، براى شما آزمایش بزرگ از طرف پروردگارتان بود.
🔴 و إذ نجیناکم من آل فرعون(و آن زمان که شما را از آل فرعون نجات دادیم)در این آیه خطاب به بنی اسرائیل است که نعمت های خدا را به یاد آورند یکی از نعمت هایی که خداوند به آنها عطا کرد این است که آنها را از دست ستمگرانی به نام فرعونیان نجات داد.فرعون عنوان پادشاهان مصر و آل فرعون یعنی فرعونیان است. فرعونِ زمان حضرت موسى، رامسین اوّل نام داشت كه مى گویند اکنون جسدش در موزه قاهره مصر است.
🔴 در ادامه این آیه به سه عذاب از عذاب فرعونیان اشاره می کند.
1⃣ عذاب اول: یسومونکم سوء العذاب--«یسومونكم» به معنى پى در پى دنبال چیزى رفتن است و «یسومونكم سوء العذاب» یعنى به یاد آورید فرعونیان شما را به صورت پشت سرهم عذاب مى دادند و خوراک شما عذاب و رنج بود و این خدای مهربان بود که شما را نجات داد.
2⃣ عذاب دوم:یذبحون ابنآءکم:به یاد آورید که فرعونیان پسران شما را سر می بریدند_از عذابها و شكنجه ها،كشتن پسران تازه متولد شده از قوم بنی اسرائیل بودكه این امر،به خاطر خوابى بود كه در تعبیر آن به فرعون گفته بودند: تو به دست مردى از بنى اسرائیل از بین خواهى رفت.
3⃣ عذاب سوم:و یستحیون نسآءکم: منظور به یاد آورید زنان شما را زنده نگه می داشتند و به عنوان کنیزی استفاده می کردند.
🌸 و فی ذلکم بلاء من ربکم عظیم(و در آن برای شما آزمایش بزرگی از طرف پروردگارتان است)بلا گاهی به معنای مصیبت است گاهی به معنای امتحان و آزمایش است اکنون که خداوند شما را از فرعونیان نجات داد و شما در امنیت هستید خداوند شما را امتحان می کند که از این نعمت چگونه استفاده می کنید.
🔹 پيام های آیه ۴۹ سوره بقره 🔹
✅ آزادى از سلطه ى طاغوتها، از بزرگترین نعمتهاست.
✅ بیان سختى ها و تلخى هاى گذشته، لذّت آزادى امروز را چندین برابر مى كند.
✅ ناگوارى و آزادى، هردو وسیله ى آزمایش هستند.
✅ طاغوتها براى حفظ نظام و سلطه ى خود، به هر نوع شكنجه اى دست مى زنند.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
@neamatkhoda
💬 روایت پرستار بیمارستان مسیح دانشوری از یک زمزمه عاشقانه 🌺
🔻 در یکی از شیفتهایم بالای سر فرشاد رفتم و دیدم صورتش تکان میخورد، گفتم فرشاد داری با خودت حرف میزنی!؟ خوبی؟ درد نداری؟ دارویی نیاز نداری؟ گفت: نه من دارم زیارت عاشورا میخوانم چون کمکم میکند.
🔸این جوان شرایطش بدتر و بدتر شد تا اینکه بیهوش شد و زیر دستگاههای مختلفی رفت. شرایط خیلی بدی بود، طوری شده بود که ما که همیشه میگوییم در بدترین شرایط ممکن هم یک درصد امید وجود دارد، نا امید شده بودیم چون شرایط هوشیاری بیمار در حد ۴ و ۵ بود و اصلا خوب نبود.
🔸خاطرم هست رفتم بالای سر پسر جوان و با گوشی خودم در گوشش زیارت عاشورا را خواندم، طوری خواندم که مطمئنم میتوانست بشنود، چون حس شنوایی تا آخرین لحظات حیات کار میکند. خودم هم آرام شدم و در گوشش گفتم تو خوب میشوی مطمئن باش.
🔸دو روز بعد که دوباره به بخش رفتم گفتم فرشاد کجاست؟ و بلافاصله با ناراحتی گفتم فرشاد رفت!
🔸همکارانم گفتند همینجاست! فرشادی که دو روز قبل زیر سه دستگاه بود و شرایط خوبی نداشت و تمام علائم حیاتیاش به معنای واقعی نشان میداد که هیچ امیدی وجود ندارد به طرز عجیبی در این دو روز به شرایط نرمال رسیده بود، طوری که خودش توانسته بود دستگاه تنفس را جدا کند و وقتی شرایطش خوب شده بود بقیه دستگاهها را هم از او جدا کرده بودند.
🔸یکی از بهترین لحظاتم وقتی بود که با پای خودش پشت در آیسییو آمد و کاملا سالم و سرحال از همه تشکر کرد و از آن قشنگتر این بود که گفت: وقتی در گوش من زیارت عاشورا خواندی شنیدم و همانجا احساس کردم جان گرفتم.
🔸این بهترین حسی بود که من داشتم و واقعا تا چند وقت شارژ بودم./ایسنا
🆘 @Roshangari_ir
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_69
🌷 آیه ۵۰ سوره بقره
🌸 وَإِذْ فَرَقْنَا بِكُمُ الْبَحْرَ فَأَنْجَيْناَكُمْ وَأَغْرَقْنَا آلَ فِرْعَوْنَ وَ أَنتُمْ تَنظُرونَ(۵۰)
🍀ترجمه:و (به خاطر بیاورید) هنگامى كه دریا را براى شما شكافتیم و شما را نجات دادیم و فرعونیان را در حالى كه شما تماشا مى كردید، غرق كردیم.
📚 ماجرای عبور بنى اسرائیل از رود نیل
🌸 اینماجرا در چند سوره #قرآن بیان شده است.فرعونیان در تعقیب بنی اسرائیل بودند که بنی اسرائیل به #رود_نیل رسیدند حضرت موسی علیه السلام به اذن خداوند عصای خود را به رود نیل زد که یک شکافی وسط رود ایجاد شد که از طریق آن توانستند از رود عبور کنند در همین حال فرعونیان وارد شکاف شدند که به اذن خداوند شکافت به حالت اولیه خود برگشت که فرعونیان غرق شدند و بنی اسرائیل نجات یافتند.
🔴 در این آیه، سه #معجزه ى الهى در كنار هم مطرح شده است:
1⃣ #شكافتن_دریا(و اذ فرقنا بکم البحر)
فرقنا یعنی شکافتیم از فرق به معنای شکافت می آید.
2⃣ #نجات_بنى_اسرائیل(فانجیناکم)
3⃣ #غرق_فرعونیان(و اغرقنا آل فرعون وانتظمتنظرون)
🔹 پیام های آیه۵۰ سوره بقره 🔹
✅ معجزه حضرت موسی علیه السلام عصای او بود.
✅بنى اسرائیل بعد از آن همه شكنجه به رفاه و نجات رسیدند.
✅ #سه_معجزه در این آیه(شکافتن دریا،نجات بنی اسرائیل،غرق فرعونیان)
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
@neamatkhoda
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_70
🔸 آیه۵۱ سوره بقره
🌷وَإِذْ وَاعَدْنَا مُوسَى أَرْبَعِينَ لَيْلَةً ثُمَّ اتَّخَذْتُمُ الْعِجْلَ مِن بَعْدِهِ وَ أَنتُمْ ظاَلِمُونَ
🍀 ترجمه:و هنگامى كه با موسى چهل شب وعده گذاشتیم وشما پس از آمدن او،گوساله را (معبود خود) گرفتید، در حالى كه ستمکار بودید
🔴 نام #حضرت_موسى علیه السلام در سى و چهار سوره قرآن و 136 مرتبه آمده است. ماجراى میعاد حضرت موسىی در آیه۱۴۲سوره اعراف و آیه۸۶سوره طه نیز آمده است. محلّ وعده، #كوه_طور و مدّت آن ابتدا سى شب معیّن شده بود و در وعده گاه، ده شب دیگر به آن اضافه شد كه این مدّت براى دریافت كتاب تورات بود، ولى بنى اسرائیل با اینکه رهبری مانند #هارون، برادر حضرت موسى را در میان خود داشتند، همه ى نعمتها و الطاف الهى را فراموش كرده و به سراغ گوساله پرستى رفتند.گوساله اى از جنس #طلا كه به دست مجسمه سازى به نام سامرى، در غیاب موسى ساخته شده بود.
🔴از آیات #قرآن استفاده مى شود كه در این وعده، سه مسئله مورد نظر بوده است:
1⃣ #گرفتن_تورات
2⃣اثبات مقام خلافت براى هارون
3⃣ #آزمایش بنى اسرائیل.
🔹 پیام های آیه۵۱سوره بقره 🔹
✅ #عبادت در چهل شب وبه دور از مردم، داراى آثار خاصّى است.
✅ #عدد_چهل، در دریافت وحى و الهامات روحانى نقش دارد.
✅ شرک، ظلم به انسانیّت است. زیرا كه #انسان دست خود را از دست خداوند برمى دارد و در دست نااهلان عاجز مى گذارد.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@neamatkhoda
رضا سراج:
🔴 آیا فتنهای در راه است؟
🔹انتشار نامه موسوی خوئینیها به رهبر انقلاب، یادآور نقش مهم وی در وقوع فتنهی ۱۳۷۸ در کوی دانشگاه است. از این رو باید با دقت و تامل در محتوای نامه ایشان، از فراخوانهای ضدانقلاب رمزگشایی کرد.
🔹در سال ۷۸ با تبدیل شدن نشریات زنجیرهای به پایگاه دشمنان انقلاب، اصلاح قانون مطبوعات در دستور کار مجلس قرار گرفت. از این رو شبکه همکار داخلی غرب در ایران سعی نمود با فتنهانگیزی از مصوب شدن آن ممانعت کند. برای این مهم موسوی خوئینیها به عنوان مدیر مسئول روزنامه سلام، نامه محرمانه وزارت اطلاعات را منتشر ساخت و در نقش چاشنی انفجاری فتنهی ۱۳۷۸ عمل کرد. هدف گذاری در فتنه مذکور، معرفی رهبری به عنوان مسئول حمله به کوی دانشگاه بود تا در ادامه با پروژه کشته سازی، به زعم فتنهگران، رهبری مجبور به عذرخواهی و سپس استعفاء شود و یا اینکه از طریق مجلس خبرگان عزل گردد. در همین رابطه با هدایت ستاد براندازی، دو اقدام در دستور کار قرار گرفته بود.
اول) مطالبه از رهبری با شعار فرمانده کل قوا استعفاء
دوم) تهیه نامه به مجلس خبرگان برای عزل رهبری
اگر چه با حضور حماسی مردم در ۲۳ تیر ۷۸ فتنه براندازی عقیم ماند، اما متاسفانه به دلیل تضعیف چتر اطلاعاتی کشور، طراحان و آمران فتنه مذکور محاکمه نگردیدند.
🔹با این تفاسیر به نظر میرسد رابطه معناداری بین محتوای نامه موسوی خوئینیها با طرح آمریکاییها وجود دارد. در فتنه آینده دقیقا میخواهند از یک سو رهبری را مسئول وضع موجود معرفی کنند و از سوی دیگر با ایجاد اغتشاش و کشتهسازی در محیط داخلی ایران، تغییر محاسبات نظام را فراهم و پذیرش مذاکره مجدد با آمریکا را میّسر سازند.
دکتر رضا سراج
@neamatkhoda
💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜
🌴🌴🌴
✍ #نامه_ی_۷۲
🔰نامه اى از آن حضرت ( ع ) به عبد الله بن عباس
اما بعد ، تو بر اجلت پيشى نخواهى گرفت و آنچه روزى تو نيست به تواش ندهند و بدان كه دنيا دو روز است : روزى به سود تو و روزى به زيان تو . و دنيا سرايى است كه پيوسته دست به دست مى گردد .
آنچه از آن تو باشد ، سرانجام ، به تو خواهد رسيد ، هر چند ، ناتوان باشى و آنچه بر زيان توست ، دفعش نتوانى كرد ، هر چند ، نيرومند باشى.
🌴🌴🌴
☀☀☀
✍🏻 #نامه_ی_۷۳
🔰نامه اى از آن حضرت ( ع ) به معاويه
اما بعد ، من از اينكه ، پى در پى ، به نامه هايت پاسخ مى دهم و به گفته هايت گوش مى سپارم پندارم كه مردى سست راى شده ام و در فراست و هوشيارى گرفتار خطا گشته ام . تو هنگامى كه نامه اى به من مى نويسى و چيزى مى طلبى به كسى مى مانى كه در خواب گران است و خوابهاى دروغ مى بيند . يا همانند حيرت زده اى هستى كه سرگردان ايستاده و از ايستادن به مشقت افتاده و نمى داند ، آنچه به سراغش مى آيد به سود اوست يا به زيان اوست . البته تو همانند او نيستى ، او همانند توست . به خدا سوگند ، اگر نمى خواستم كه زنده بمانى ، بلاهايى از من به تو مى رسيد كه استخوانت را خرد سازد و گوشت تنت را آب كند . بدان ، كه شيطان تو را بر جاى داشته و نمىگذارد به بهترين كارهايت باز گردى و گوش به نصيحت بسپارى .
و سلام به آنكه شايسته سلام است.
🌴🌴🌴
@neamatkhoda
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_71
🔸 آیه ۵۲ سوره بقره
🌷ثُمَّ عَفَوْنَا عَنكُم مِّنْ بَعْدِ ذَلِكَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
🍀ترجمه:سپس از آن (انحراف) از شما درگذشتیم تا شاید شكر گزار باشید.
🔴 در آیه قبلی بنی اسرائیل در غیاب حضرت موسی، بعد از آن همه نعمتی که #خداوند به آنها عطا کرد گوساله پرستی کردند. و به خداوند شرک ورزیدند اما بعد از آن توبه کردند که طبق این آیه خداوند مهربان از گناه آنها در گذشت و آنها را بخشید. بعثت انبیا، براى نجات انسان از شرک و كفر است.خداوند شرک را برای كسانى كه در حال شرک از دنیا بروند و به #توحید و یگانه پرستى باز نگردند نمی بخشد.
🔹 پيام های آیه ۵۲ سوره بقره 🔹
✅ خداوند آن قدر #مهربان است که حتّى براى شرک وگوساله پرستى راه توبه گذاشته است.
✅عفو و #بخشش الهى، خود زمینه اى براى شكرگزارى است.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@neamatkhoda
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_72
🔸 آیه ۵۳سوره بقره
🌷 وَإِذْ آتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ وَالْفُرْقَانَ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ
🍀 ترجمه:و هنگامى كه به موسى كتاب (تورات) و فرقان دادیم، تا شاید شما هدایت شوید.
🌸 فرقان، وسیله اى است كه حقّ را از باطل جدا مىکند. و چون در كتاب آسمانى حقّ از باطل جدا مى شود، به آن فرقان گفته مى شود. شاید هم مراد از فرقان، با توجّه به اینكه در كنار كتاب آمده است،همان معجزات نُه گانه یا حقایق دیگرى باشد كه غیر از تورات به حضرت موسى عطا شده است.
🔹 پیام های آیه۵۳سوره بقره 🔹
✅ كتاب های آسمانى، بیانگر حقّ ومایه ى جدایی حق از باطل هستند.
✅ حجّت از طرف خداوند تمام است، ولى مردم به خاطر هوس ها، گاهى حقّ را نمی پذیرند.
✅ هدف از نزول كتاب های آسمانى، هدایت مردم است.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@neamatkhoda
💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜💠⚜
#خطبه۱- قسمت اول
آغاز آفرينش آسمان و...
🔹۱.عجز انسان از شناخت ذات خدا
سپاس خداوندي را كه سخنوران از ستودن او عاجزند، و حسابگران از شمارش نعمتهاي او ناتوان، و تلاشگران از اداي حق او درمانده اند.
خدايي كه افكار ژرف انديش، ذات او را درك نميكنند و دست غوّاصان درياي علوم به او نخواهد رسيد.
پروردگاري كه براي صفات او حدّ و مرزي وجود ندارد، و تعريف كاملي نميتوان يافت و براي خدا وقتي معيّن، و سر آمدي مشخّص نميتوان تعيين كرد.
مخلوقات را با قدرت خود آفريد، و با رحمت خود بادها را به حركت در آورد و به وسيله كوهها اضطراب و لرزش زمين را به آرامش تبديل كرد.
🔹۲ دين و شناخت خدا
سر آغاز دين، خداشناسي است، و كمال شناخت خدا، باور داشتن، او، و كمال باور داشتن خدا، شهادت به يگانگي اوست و كمال توحيد (شهادت بر يگانگي خدا) اخلاص، و كمال اخلاص، خدا را از صفات مخلوقات جدا كردن است، زيرا هر صفتي نشان ميدهد كه غير از موصوف، و هر موصوفي گواهي ميدهد كه غير از صفت است،
پس كسي كه خدا را با صفت مخلوقات تعريف كند او را به چيزي نزديك كرده، و با نزديك كردن خدا به چيزي، دو خدا مطرح شده و با طرح شدن دو خدا، اجزايي براي او تصوّر نموده
و با تصّور اجزا براي خدا، او را نشناخته است.
و كسي كه خدا را نشناسد به سوي او اشاره ميكند و هر كس به سوي خدا اشاره كند، او را محدود كرده، به شمارش آورده.
و آن كس كه بگويد «خدا در چيست» او را در چيز ديگري پنداشته است،
و كسي كه بپرسد «خدا بر روي چه چيزي قرار دارد» به تحقيق جايي را خالي از او در نظر گرفته است،
در صورتي كه خدا همواره بوده، و از چيزي به وجود نيامده است.
با همه چيز هست، نه اينكه همنشين آنان باشد، و با همه چيز فرق دارد نه اينكه از آنان جدا و بيگانه باشد.
انجام دهنده همه كارهاست، بدون حركت و ابزار و وسيله،
بيناست حتّي در آن هنگام كه پديدهاي وجود نداشت، يگانه و تنهاست، زيرا كسي نبوده تا با او انس گيرد، و يا از فقدانش وحشت كند.
🔹۳. راههاي خدا شناسي
اوّل- آفرينش جهان
خلقت را آغاز كرد، و موجودات را بيافريد، بدون نياز به فكر و انديشهاي، يا استفاده از تجربه اي، بي آن كه حركتي ايجاد كند، و يا تصميمي مضطرب در او راه داشته باشد. براي پديد آمدن موجودات، وقت مناسبي قرار داد،
و موجودات گوناگون را هماهنگ كرد، و در هر كدام، غريزه خاصّ خودش را قرار داد، و غرائز را همراه آنان گردانيد.
خدا پيش از آن كه موجودات را بيافريند، از تمام جزئيّات و جوانب آنها آگاهي داشت، و حدود و پايان آنها را ميدانست، و از اسرار درون و بيرون پديدهها، آشنا بود.
سپس خداي سبحان طبقات فضا را شكافت، و اطراف آن را باز كرد، و هواي به آسمان و زمين راه يافته را آفريد، و در آن آبي روان ساخت،
آبي كه امواج متلاطم آن شكننده بود، كه يكي بر ديگري مينشست،
آب را بر بادي طوفاني و شكننده نهاد، و باد را به باز گرداندن آن فرمان داد، و به نگهداري آب مسلّط ساخت، و حد و مرز آن را به خوبي تعيين فرمود.
فضا را در زير تند باد و آب را بر بالاي آن در حركت بود.
سپس خداي سبحان طوفاني بر انگيخت كه آب را متلاطم ساخت و امواج آب را پي در پي در هم كوبيد.
طوفان به شدّت وزيد، و از نقطه اي دور دوباره آغاز شد.
سپس به طوفان امر كرد تا امواج درياها را به هر سو روان كند و بر هم كوبد و با همان شدّت كه در فضا وزيدن داشت، بر امواج آبها حمله ور گردد از اوّل آن بر ميداشت و به آخرش ميريخت،
و آبهاي ساكن را به امواج سركش بر گرداند. تا آنجا كه آبها روي هم قرار گرفتند، و چون قلّه هاي بلند كوهها بالا آمدند
. امواج تند كفهاي بر آمده از آبها را در هواي باز، و فضاي گسترده بالا برد، كه از آن هفت آسمان را پديد آورد.
آسمان پايين را چون موج مهار شده، و آسمانهاي بالا را مانند سقفي استوار و بلند قرار داد، بي آن كه نيازمند به ستوني باشد يا ميخهايي كه آنها را استوار كند.
آنگاه فضاي آسمان پايين را به وسيله نور ستارگان درخشنده زينت بخشيد و در آن چراغي روشنايي بخش (خورشيد)، و ماهي درخشان، به حركت در آورد كه همواره در مدار فلكي گردنده و بر قرار، و سقفي متحرّك، و صفحه اي بي قرار، به گردش خود ادامه دهند.
@neamatkhoda
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 #تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_73
🔹 آیه54سوره بقره
🌷 وَإِذْ قَالَ مُوسَى لِقَوْمِهِ یاَقَوْمِ إِنَّكُمْ ظَلَمْتُمْ أَنْفُسَكُم بِاتِّخَاذِكُمُ الْعِجْلَ فَتُوبُواْ إِلَى بَارِئِكُمْ فَاقْتُلُواْ أَنفُسَكُمْ ذَلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ عِندَ بَارِئِكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ
🍀 ترجمه:و زمانى كه موسى به قوم خود گفت: اى قوم من، شما با (به پرستش) گرفتن گوساله، به خود ستم كردید. پس به سوى پروردگار خود توبه كنید و هوا و هوس های نفسانی خود را بکشید، این كار براى شما در پیشگاه پروردگارتان بهتر است، پس خداوند توبه ى شما را پذیرفت، زیرا او توبه پذیر مهربان است
🔴 #خداوند در این آیه درباره بنی اسرائیل خاطره ای را یاد آوری می کند. و اذ قال موسی لقومه یا قوم( و زمانی که موسی به قوم خود گفت ای قوم من)این لفظ ای قوم من سخنی کاملا نرم و #عاطفی است.آدمی هر خطا و لغزشی که می کند در واقع به نفس خود ظلم می کند به این خاطر در ادامه آیه می فرماید انکم ظلمتم أنفسکم باتخاذکم العجل(شما با به پرستش گرفتن گوساله به خود ستم کردید) #گناه و خطا انسان را از خدا دور می کند به این خاطر در ادامه می فرماید فتوبوا الی بارئکم( پس به سوی پروردگار خود توبه کنید) بارئکم:یعنی پروردگارتان که پاک و منزه است
🔴 فاقتلوا أنفسکم(یعنی هوا و هوس های نفسانی خود را بکشید)و هوس ها را از بین ببرید. در برابر هوس ها باید ایستاد و با آنها مقابله کرد تا از بین برود. دلم می خواهد را باید کنار بگذاریم و ببینم #قرآن چه می گوید و مطابق قرآن عمل کنیم. ذلكم خیر لکم عند بارئکم( و این کار برای شما در پیشگاه پروردگارتان بهتر است) فتاب علیکم إنه هو التواب الرحیم( پس خداوند #توبه شما را پذیرفت زیرا او توبه پذیر مهربان است)
🔹 پیام های آیه 54 سوره بقره 🔹
✅ مردم را با #محبّت براى پذیرش حدود الهى آماده كنید.(ای قوم من که در ابتدای آیه آمده است)
✅ #شرک و گوساله پرستی، ظلم به نفس است. و هر خطایی که انسان مرتکب می شود در واقع به نفس خود ظلم کرده است.
✅ خداوند برای آدمی توبه قرار داده است تا خطاها و گناهان خود را جبران کند.
✅ هواها و هوس های نفسانی را باید از بین برد.
✅ اساس دستورات الهی به نفع خود انسان است.
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@neamatkhoda