📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۰۶ آبان ۱۳۹۸
میلادی: Monday - 28 October 2019
قمری: الإثنين، 29 صفر 1441
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (1000 مرتبه)
- یا لطیف (129 مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم شیعه:
مناسبتی برای امروز ثبت نشده است
📆 روزشمار:
▪️1روز تا شهادت امام رضا علیه السلام
▪️5 روز تا وفات حضرت سکینه بنت الحسین علیها السلام
▪️8 روز تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️9 روز تا عید غدیر ثانی، آغاز امامت امام زمان عج
▪️17 روز تا ولادت پیامبر و امام صادق علیهما السلام
▪️34 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
نداءالاسلام
@masjed_emam_reza
نداء الاسلام
🌺🌺🌺توجه 👆 توجه🌺🌺🌺 به یک نیروی جوان متأهل ترجیحا طلبه در قسمت فرهنگی مسجد امام رضا(ع) پردیسان ن
آنچه برایش به کانال دعوت شده اید
#حدیث_روز
🌺قال الإمام عليّ عليه السلام:
ما عُبِدَ اللّه ُ بِشَىْ ءٍ اَفْضَلَ مِنَ الْعَقْلِ وَ ما تَمَّ عَقْلُ امْرِى ءٍ حَتّى يَكونَ فيهِخِصالٌ شَتّى: اَلْكُفْرُ وَ الشَّرُّ مِنْهُ مَأمونانِ وَ الرُّشْدُ وَ الْخَيْرُ مِنْهُ مَأمولانِ وَ فَضْلُ مالِهِمَبْذولٌ وَ فَضْلُ قَوْلِهِ مَكفوفٌ وَ نَصيبُهُ مِنَ الدُّنْيَا القوتُ لا يَشْبَعُ مِنَ الْعِلْمِ دَهْرَهُ اَلذُّلُّاَحَبُّ اِلَيْهِ مَعََ اللّه ِ مِنَ العِزِّ مَعَ غَيْرِهِ وَ التَّواضُعُ اَحَبُّ اِلَيْهِ مِنَ الشَّرَفِ يَسْتَكْثِرُ قَليلَالْمَعْروفِ مِنْ غَيْرِهِ و يَسْتَقِلُّ كَثيرَ الْمَعْروفِ مِنْ نَفْسِهِ وَ يَرَى النّاسَ كُلَّهُمْ خَيْرا مِنْهُ وَ اِنَّهُ شَرُّهُم فى نَفْسِهِ وَ هُوَ تَمامُ الاَْمْرِ؛
🌺حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
خداوند با چيزى بهتر از عقل عبادت نشده است، و عقل كسى كامل نشود، مگر دراو چند خصلت باشد: كفر و بدى از او انتظار نمى رود، رشد و خوبى در او اميدمى رود، زيادى ثروتش بخشوده و زيادى سخنش نگه داشته شده است، بهره او ازدنيا تنها غذاى روزانه است، در طول زندگى از دانش سير نمى شود، خوارى را باخداوند از عزّت با ديگران، بيشتر دوست دارد، تواضع نزد او دوست داشتنى تر ازشرف و بزرگى است، خوبىِ كم ديگران را بسيار و خوبى بسيار خود را كم مى شمرد،همه مردم را از خودش بهتر و خود را نزد خويش از همه بدتر مى داند و اين مهم ترينخصلت است.
كافى، ج 1، ص 18، ح 12
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
نداءالاسلام
@masjed_emam_reza
#تربیت_فرزند
🌺تذکر زبانی
امروزه از جوانان و نوجوانان بسیار شنیده میشود که میگویند ما حوصله پند و اندرز را نداریم؛ یا عباراتی از این قبیل که: دوباره میخواهی نصیحتم کنی؟ گوشم از این حرفها پُر است؛ بس است دیگر نمیخواهم بشنوم و…، بدیهی است درباره دلایل این لجاجتها نمیتوان بهراحتی قضاوت کرد.
ممکن است بخشی از آن به ویژگیهای شخصیتی موعظهگر، بخشی به شنونده موعظه و برخی نیز به فرایند موعظه ارتباط داشته باشد. واعظ باید ویژگیهایی داشته باشد که در برخی آیات و روایات به آن اشاره شده است؛
🌼واعظ همچون لقمان،حکیم باشد:
وَلَقَدْ آتَیْنَا لُقْمَانَ الْحِکْمَهَ أَنِ اشْکُرْ لِلَّهِ(لقمان، ۱۲)
🌼دیگر اینکه صداقت داشته باشد:
وَأَنَاْ لَکُمْ نَاصِحٌ أَمِین (الأعراف، ۶۸)
🌼موعظه او از روی خیرخواهی باشد:
فَلَعَلَّکَ بَاخِعٌ نَّفْسَکَ (الشّعراء، ۳)
🌼همچنین واعظ باید خود، عامل به موعظه خویش باشد:
لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ (الصّف، ۲)
🌼در گفتارش تواضع و نرمش وجود داشته باشد:
فَبِمَا رَحْمَهٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ..(آلعمران، ۱۵۹)
🌼شرایط موعظه نیز باید مهیا باشد و با نیاز مخاطب و حالات روحی او متناسب باشد. علی(ع)میفرماید:
اِنَّ لِلقُلُوبِ شَهوَهً وَ إِقبَالاً وَ إِدبَاراً فَأتُوهَا مِن قِبَلِ شَهوَتِهَا وَ إِقبَالِهَا فَإِنَّ القَلبَ إِذَا أَکرَهَ عَمَی.(نهجالبلاغه، خطبه ۱۹۳)
🌼دلها را روى آوردن و پشت کردنى است.
پس دلها را آنگاه به کار وادارید که خواهشى دارند و روى آوردنى؛
زیرا اگر دل را به اجبار به کارى وادارى، کور مىشود.
در جای دیگر میفرماید که موعظههای دینی باید از اجبار به دور و ملالآور نباشد:
إِنَّ هذَا الدِّینَ مَتِینٌ؛ فَأَوْغِلُوا فِیهِ بِرِفْقٍ، وَ لَا تُکَرِّهُوا عِبَادَهَ اللَّهِ إِلَى عِبَادِ اللَّهِ؛ همچنین علاوهبر شرایط موعظه، مخاطب نیز در صورت برخورداری از ایمان و عدم عناد با حقیقتجویی و دریدن حجابهای غفلت و غرور، آمادگی پذیرش موعظه را خواهد داشت.
🌺واژه حسنه پس از بیان واژه موعظه در قرآن میتواند تأکیدی بر کاستن آسیبهای موعظه باشد. ایجاد شور و رغبت تازه برای عمل، هدف موعظه است، اما آیا با هر شرایطی و به هر نحوی میتوان به آن نائل شد؟ در ذیل به برخی از آسیبها اشاره شده است.
به نظر میآید که یکی از مواردی که موعظه را غیرحسنه میکند، وجود یک ساختار بالا به پایین در آن است که حاکی از آن خواهد بود که موعظهگر، انسانی فهیم و دانشمند است و تجربیات ارزنده و منحصربهفردی دارد و برعکس شونده موعظه، انسان بیچارهای است که محتاج یاری موعظهگر است و در این حالت است که موعظه حالت حسنه بودن را از دست میدهد؛ زیرا به تخریب عزتنفس شونده موعظه پرداخته است.
در موعظه حسنه، موعظهگر خود را انسانی میپندارد که در شرایطی نیازمند موعظه خواهد بود. با نگاهی به مواعظ حضرت علی (ع)، بهویژه ابتدای نامه۳۱ نهجالبلاغه به فرزندش این نکته مشخص است؛ بهعبارتدیگر، اتخاذ رویکردهای جزماندیشانه و مطلقگرایی در بیان حقایق صرف و کاملاً از روی یقین سخن گفتن، میتواند لجاجت را در مخاطب برانگیزد. برخی این نکته را تنها در قالب خیرخواهی نسبت به موعظه شونده بیان کردهاند، درحالیکه صرف این خیرخواهی و مقارنت این خیرخواهی با یک رویکرد جزمی نسبت به حقیقت، باز هم چاره مشکل نخواهد بود. بدیهی است که برقراری رابطه عرضی و درعینحال، اقتداری با مخاطب و نیز اقناع او، از آسیب یاد شده خواهد کاست.
والحمدالله رب العالمین
نداء الاسلام
🌺🌺🌺توجه 👆 توجه🌺🌺🌺 به یک نیروی جوان متأهل ترجیحا طلبه در قسمت فرهنگی مسجد امام رضا(ع) پردیسان ن
آنچه برایش به کانال دعوت شده اید