فکر میکنم اگر اکثریت مخاطبان در یک نظرسنجی خطر دولت فعلی را بیشتر از جنگ میدانند احتمالا اینطور استدلال میکنند:
چرا عراق و سوریه جنگ زده ارزش پول ملی شان به اندازه پول ایران در دوران روحانی پایین نیامد؟
چرا جان کری گفت امتیازاتی در برجام از ایران گرفتیم که با جنگ هم نمیتوانستیم؟
#امیرحسین_ثابتی
🔴 مصدق، مُرسی و دیگران...
🔺اعتماد به آمریکا عجیب است. سرنوشت های مشابهی را برای آدم ها به بار می آورد.
🔹 مصدق به پشت گرمی یک ملت، علیه استبداد و استعمار برخاست و نهضت ملی را ایجاد کرد. اما اعتماد به آمریکا و خوشبینی موجب شد با کودتای آمریکایی ها سرنگون شود. سال های پایانی عمر مصدق در تنهایی و انزوا گذشت.
🔹مرسی اولین منتخب مردم مصر پس از انقلابشان و امید تازه ی اسلامگراها در مصر بود. اما بجای اتحاد با کشورهای اسلامی و تکیه بر مردم، به سمت دوستی با آمریکا و حمایت از تکفیر رفت. آمریکا هم از پشت به او خنجر زد و زمینه شورش علیهش را فراهم کرد و نتیجه ، سرنگونی و سال ها حبس و سپس مرگ او در بند شد.
🔻نمونه های متعددی از این خطای استراتژیک در تاریخ معاصر موجود است. رهبرانی که به آمریکا خوشبین بودند، راه نفوذ را باز کردند، به دوستان واقعی پشت کرده و به دشمنان رو آوردند و در نهایت خیلی زود استحاله یا سرنگون شدند. آن ها ندانستند مشکل آمریکا اصولا با انقلاب های مردمی و استقلال کشورهاست.
🔸 «اینکه قرآن به ما [میگوید]: وَلا تَرکَنوا اِلَی الَّذینَ ظَلَموا فَتَمَسَّکُمُ النّار ؛ اعتماد نکنید به ظالمین، این همین گرفتاری امروز مردم دنیا است. اعتماد میکنند، پدرشان درمیآید. دیدید در بعضی از این کشورهای عربی یک حرکت خوبی انجام گرفت، یک مبارزهی خوبی به وجود آمد، یک غوغایی به پا شد، یک بیداریای به وجود آمد، منتها مثل شعلهای که بیایند روی آن خاکستر بریزند و خاک بریزند، خاموش شد؛ چرا؟ چون «لا تَرکَنوا اِلَی الَّذینَ ظَلَموا » را عمل نکردند. رکون کردند به آمریکا، به رژیم صهیونیستی؛ نفهمیدند چه کار باید بکنند، [لذا] این جوری میشود.» (۹۸/۲/۱۶)
📝 #رها_عبداللهی
🔴ژنرالی که به دشمن گرا میدهد
زنگنه گفته امروز هیچ نفتی به اسم ایران نمیتوانیم بفروشیم؛ شرایط اززمان جنگ سختتراست؛ برای انتقال ارز هم بامشکلات بسیاری مواجه هستیم!
در حالیکه روحانی یکماه قبل گفته بود: شش مسیر فروش نفت داریم که آمریکاییها از آن بیخبرند!
تاریخ بشریت "کُد"دادنی به این زیبایی به خود ندیده ست
از دولتی که در بحبوحه مذاکرات برجامی اش، از خزانهی خالی و ضعف قدرت دفاعی کشور سخن می گوید و در زمان برداشت میوهی مقاومت، وزیر خارجه اش دست به استعفای نمایشی می زند و در لابلای مذاکرات با FATF، به یک باره کشور را متهم به پولشویی گسترده میکند اصلاً عجیب نیست که در میانهی #جنگ_اقتصادی، وزیر نفتش از ناتوانی در فروش نفت سخن بگوید اما کاش جناب #زنگنه که مدعی شده اند نسل #شهید_تندگویان منقرض شده و دیگر کسی برای رضای خدا کار نمیکند، بفرمایند در منزل استراحت کنند تا آنوقت موج سهمگینِ جوانانی که حاضرند فقط برای رضای خدا کار کنند، به وجدشان بیاورد!!
#دولت_پیرمردها
#مهدی_قاسم_زاده
25.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥افشاگری از پشت پرده مافیای خودروسازی
#دار_و_دسته_پاریسیها
سخنرانی روشنگر دکتر حسن عباسی
🔴 مثل آبِ خوردن
محمدحسین بهشتی، پدر داماد روحانی:
کل فامیل از اینکه ایشان رئیسجمهور شدهاند ناراحتند. زیرا رئیسجمهوری ایشان جز ضرر و درهای بسته برای فامیل هیچ چیزی نداشته است. در اصل خانواده و فامیل آقای روحانی از وقتی ایشان رئیسجمهور شده است کلاً به در بسته میخورد و کارشان انجام نمیشود.
ملاحظات: وی دومین دریافت کننده بزرگ ارز دولتی است که در کسب رتبه نخست، به در بسته خورده!
twitter.com/GhadiriNetwork
#احمد_قدیری
.
دیزی که ترس ندارد!
🔹سه جوان خوشفکر و باسواد حزب اللهی، رفاقتی با هم دیزی خورده اند. حالا بیش از 48 ساعت است جماعت دلارام مدعی اصلاحات و اعتدال، در توییتر وتلگرام به هم ریخته اند که "چه نشسته اید، بوی تغییر در انتخابات مجلس می آید"! وحشت ندارد. شما هم سه نفر و پنج نفر دیزی بخورید!
♦️یعنی دور هم نشستن و رفاقت چند جوان حزب اللهی، ولو در حد دیزی خوردن، این قدر هراس انگیز است؟ اگر فردا سی، سیصد و یا سه هزار جوان نخبه و ذو الفنون به میدان آمدند و گفتند ایده های مفید فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و اقتصادی معطوف به مقاومت و پیشرفت داریم، چه می کنید؟ سکته می زنید؟
🔹دشمن نگران می شود وقتی ببیند جوانان نخبه ای که سالهاست #ما_می_توانیم را تبیین می کنند، به هم رسیده و تیم شده اند. اما در این میان، رفتار هیستریک طیفی که 6 سال فرصت سوزی کرده اند، از پریشانی حکایت می کند.
♦️آنها می دانند چه کارنامه ای ساخته اند و خود را شکننده می دانند. و گرنه نباید یک دیزی صرفا رفاقتی، چنین طوفانی در نعلبکی شان ایجاد کند.
🔹اگر غم مردم داشتند، باید با عکس کلبچ مشترک شهرام جزایری و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به هم می ریختند.
#محمد_ایمانی
✨آیا واردات، لزوما باعث کاهش قیمت میشود؟
🔹تورم یا افزایش قیمت یک کالا، میتواند به دو دلیل رخ دهد: ۱.افزایش تقاضا برای یک کالا یا کاهش عرضه آن(یعنی زمانی که یک کالا در بازار کم میشود و پاسخگوی تقاضای مردم نیست) ۲.افزایش هزینه تولید یا کاهش ارزش پول ملی(یعنی زمانی که کالا در بازار هست، اما گران است).
🔹هنگامی که ریشه تورم، در کمبود کالا در بازار است، میتوان در صورت وجود منابع ارزی، با افزایش عرضه کالا از محل واردات، در بازار مداخله کرد و قیمت را به تعادل قبلی بازگرداند. در این حالت، اقداماتی نظیر تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی جهت جبران کاهش عرضه توجیه دارد.
🔹اما زمانی که تورم از ناحیه افزایش هزینه تولید باشد یا دلیل گرانی، کاهش ارزش پول ملی باشد، تخصیص ارز برای واردات با هدف کنترل تورم و تنظیم بازار، اتلاف منابع ارزی و آب در هاون کوبیدن است. اتفاقی که معالاسف در کشور ما رویه شده و ضمن خسارت زدن به داراییهای ارزی کشور، سود سرشاری عاید واردکنندگان سودجو میکند.
🔹به این مثال واقعی توجه کنید: حدود ۹۰ درصد گوشت قرمز مصرفی کشور در داخل تولید میشود و صرفا ۱۰ درصد واردات داریم که حتی توقف کامل آن، تاثیر کمی روی قیمت گوشت خواهد داشت. در ماههایی اخیر که قیمت گوشت افزایش یافت، نه مصرف مردم افزایش یافته بود و نه تولید گوشت کاهش. آنچه اتفاق افتاد، کاهش ارزش پول ملی و افزایش هزینه واردات خوراک دام بود. اما دولت تصمیم گرفت از محل واردات، قیمت را کاهش دهد. تخصیص ارز ۴۲۰۰ به واردکنندگان گوشت به همین دلیل انجام شد، اما این واردات، تاثیری در کاهش قیمت گوشت نداشت. توقف تخصیص ارز یارانهای به واردات گوشت نیز موجب افزایش قیمت گوشت نشد، چرا که مشکل به هیچ وجه در کاهش عرضه تولیدکنندگان یا افزایش تقاضای مردم نبود. وقتی تورم از ناحیه افزایش هزینه تولید یا کاهش ارزش پول ملی رخ میدهد، اتفاقا به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا کاهش پیدا میکند و اثر کاهنده روی قیمت دارد.
🔹وقتی تورم به دلیل افزایش هزینه تولید یا کاهش ارزش پول ملی رخ میدهد، سیاستی که باید از سوی دولت اتخاذ شود، تقویت ارزش پول ملی از طریق رونق دادن به تولید داخلی، و تحت کنترل کامل گرفتن منابع و مصارف ارزی برای هدایت این منابع در جهت تقویت تولید است. روی آوردن به واردات، موجب هدر رفتن منابع ارزی بدون هیچ آوردهای در زمینه کاهش تورم خواهد شد. برای اقشار ضعیف نیز که از ناحیه تورم مصرفشان آسیب دیده است، باید هم دولت و هم مردم، اقدام به کمک کنند. بحمدلله طبق گزارشات کمیته امداد، مردم ما در سال گذشته با افزایش ۲۰ درصدی کمکهای خود به این کمیته، وظیفهشان را به خوبی انجام دادهاند. امیدواریم دولت نیز مسیر درست و سیاست درست را در این زمینه اتخاد کند.
@syjebraily
✅ جمله مشهور مرحوم حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(ره):
«من ۵۰ سال است دارم اسلام میخوانم. بگذار خلاصه اش را برایت بگویم:
واجباتت را انجام بده؛ به جای مستحبات، تا میتوانی به کار مردم برس؛ کار مردم را راه بینداز. اگر قیامت کسی از تو سئوال کرد، بگو فاضل گفته بود.»
🏴 به مناسبت ایام ارتحال آن مرجع بصیر و انقلابی، یار امام و رهبری
@tollabolkarimeh 🌷