❇️ یکشنبههای هفته: #اسوه_های_اخلاقی ❇️
شماره 20
🌺آیت ا... بروجردی / قسمت یازدهم / پشتیبانی از شخصیت های مبارز🌺
1️⃣ حضرت امام خمینی رحمه الله
حجت الاسلام سید عباس مُهری در این باره می گوید: روزی در محضر آیت الله بروجردی بودم که نماینده ای از طرف دولت به حضور ایشان آمد تا موافقت او را با موضوعی که دولت در دست اجرا داشت، خواستار شود. آیت الله بروجردی فرمودند: «پاسخ را بعد از مشورت و تبادل نظر با بعضی از علما به دولت ابلاغ خواهم کرد.»
من به فکر افتادم که آقای بروجردی در این گونه امور با کدام یک از علمای قم مشورت می کنند؟
دیری نپایید که دیدم امام خمینی رحمه الله بنا به درخواست ایشان به آنجا آمدند و به اتفاق، به اتاق رفتند و به گفت وگو نشستند و ساعتی بعد آقای بروجردی نظر خودش را برای دولت فرستادند
و همچنین بعضی از افاضل حوزه نجف از مرحوم شیخ محمدتقی بروجردی نقل می کردند که مرحوم آیت الله بروجردی کرارا می فرمود:
«قصد دارم که در موقعیت مناسبی زیر بازوی جوانی را بگیرم که برای اسلام و مسلمین می تواند مثمر ثمر باشد و اشاره به امام خمینی رحمه الله کرده بود (سید حمید روحانی، بررسی و تحلیلی از نهضت امام خمینی رحمه الله، تهران، انتشارات راه امام، 1359، ج 1، ص 101.)».
حجت الاسلام سید عباس مهری در مورد این رویداد می گوید: مرحوم آیت الله بروجردی علاوه بر اینکه در امور مهم سیاسی با امام خمینی رحمه الله مشورت و تبادل نظر می کردند، گاهی نیز از ایشان دعوت به عمل می آوردند که در گفت وگویی که با مقامات دولتی درباره امر مهمی داشتند، شرکت نماید و به طور مستقیم از جانب ایشان با نماینده دولت و مقامات دولتی گفت وگو کند.
در مورد یکی از مواد قانون اساسی که رژیم می خواست تغییر دهد و به منظور جلب موافقت مرحوم آیت الله بروجردی، دکتر اقبال را به حضور ایشان فرستاده بود، امام خمینی رحمه الله بنا به درخواست آقای بروجردی در آن نشست شرکت کرد و رسما با دکتر اقبال صحبت و گفت وگو نمود و سرانجام با لحن تند و قاطعانه اظهار داشت که:
«ما به شما هرگز اجازه چنین تغییر و تبدیلی در قانون اساسی را نمی دهیم؛ زیرا این گونه تغییر، افتتاحیه ای جهت دستبرد اساسی به قوانین موضوعه این کشور خواهد شد و به دولت فرصت خواهد داد که هر وقت، هر طور که سیاست و منافع او اقتضا می کند، در قانون اساسی دست ببرد و طبق اغراض و امیال خود قانونی را ملغی و قانون دیگری را جعل نماید (همان، صص 101 و 102).»
بدین صورت توطئه رژیم را خنثی و از دستبرد به قانون اساسی جلوگیری به عمل آمد.
♾♾♾♾♾♾♾
#ندای_تهذیب
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
@nedaye_tahzib.mp3
2.44M
🔊 كليپ صوتی خیلی زیباست حتما گوش کنید👆👆
🎙🌸 استاد آيت الله #مجتهدی تهرانی (ره)
✍️ موضوع : حدیث حضرت امام #جواد علیه السلام ( سه خصلت مومن )
🔴 #پست_ویژه برای تمام برادران و خواهران
⚛️ #درس_اخلاق ⚛️ #مومن
🙏ارسال به دیگران فراموش نشود🙏
♾♾♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
❇️ یکشنبههای هفته: #اسوه_های_اخلاقی ❇️
⏺#نقش_الگو_در_تربیت
شماره 8
—————————
🔅ضرورت وجود الگوها (قسمت پنجم)
در روایتی معصوم دستور می دهد که با عمل و رفتارتان الگوی دیگران باشید و آنان را به سوی حق دعوت کنید:
مردم را با غیر زبان هایتان (با عمل) به سوی کار خیر فرابخوانید. پس باید دیگران ببینند که شما در انجام دادن کارهای خوب، راست گویی و پرهیزکاری کوشا هستید.(1)
«در این روایت، دو روش تربیتی زبانی و روش تربیتی عملی و الگویی، طرح و روش تربیتی زبانی مستقیم، نامطلوب و روش تربیتی الگویی غیرمستقیم، مطلوب و کارآمد معرفی شده است. علت ناکارآمدی روش تربیتی زبانی مستقیم این است که چون معمولاً اغلب مربیان اعم از والدین و معلمان با روش صحیح پند و موعظه آشنا نیستند، شخصیت نوجوان و جوان را نادیده می گیرند. در نتیجه، جوان احساس حقارت و کوچکی می کند. برخی مربیان بدون اینکه توجه داشته باشند، هنگام راهنمایی و ارشاد، آنها را توبیخ و ملامت می کنند. بدیهی است ملامت و توبیخ، بر میزان لجاجت و انحراف آنان خواهد افزود؛ زیرا لازمه طبیعی ملامت ها و سرزنش ها، توسعه ویرانگری، طغیان و عصیان است. این ویرانگری شخصیت در روش تربیتی زبانی، وقتی گسترده تر خواهد بود که ارشاد در حضور دیگران و در میان جمع صورت گیرد. با توجه به همین نکته، در برخی روایت ها، نصیحت در حضور دیگران و به طور آشکار، سبب کوبندگی نصیحت شونده دانسته شده است».(2)
در مقابل، در روش تربیتی عملی و الگویی، نه تنها شخصیت نوجوان و جوان نادیده گرفته نمی شود، بلکه شخصیت وی حفظ می شود. افزون بر این، روایت یاد شده، تبلیغ عملی و مشاهده ای را از دعوت و تبلیغ زبانی، مؤثرتر می داند؛ زیرا در تبلیغ عملی، مخاطب با دیدن کار نیک، ناخودآگاه به سوی آن جذب می شود. در روش تبلیغی زبانی و قولی، مربی، خود را به تربیت شونده نزدیک می کند، ولی در روش تربیت الگویی و عملی، تربیت شونده (متأسی)، ناخودآگاه، خود را به مربی (اسوه) نزدیک می کند.(3)
بنابر آنچه گذشت، می توان گفت اصل امامت در شیعه بر اساس یادگیری مشاهده ای از الگوی رفتاری شکل گرفته است. بنابراین، امام به معنای پیشوا، کسی است که پیشاپیش امت حرکت می کند. به گونه ای که امت، وی را می بینند و برای الگوگیری از ارزش های عینی تجلی یافته در وی تلاش می کنند.
پی نوشت:
1- اصول کافی، ج 2، کتاب الایمان و الکفر باب الصدق و الامانه، ص 105، ح 10.
2- سیداصغر ناظم زاده قمی، جلوه های حکمت گزیده موضوعی کلمات امیرالمؤمنین علی علیه السلام، قم، دفتر نشر الهادی، 1373، چ 1، ص 578؛ مجید رشیدپور، آشنایی با تعلیم و تربیت اسلامی (با تأکید بر روش ها)، تهران، انتشارات انجمن اولیا و مربیان، 1372، چ 2، صص 54 و 55.
3. مجید رشیدپور، روش های تربیتی، بحث روش الگویی، تهران، انتشارات انجمن اولیا و مربیان، 1370، چ 1، ص 106.
ادامه دارد...
#الگو_و_تربیت
♾♾♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 50
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
——————————
💠پول گرفتن💠
📍طلبه در قبال انجام وظایفی مانند سخنرانی، اقامه جماعت، نماز میت، خطبه عقد و ... نباید از مردم تقاضای پول كند، یا با آنان طی نماید؛ بلكه باید مانند پیامبران الهی به زبان حال و قال بگوید:
«فَمَا سَأَلْتُكُم مِّنْ أَجْرٍ إِنْ أَجْرِی إِلاَّ عَلَی اللَّهِ (یونس 10)»؛
هیچ پاداشی از شما نخواستهام. پاداش من تنها بر خدا است
پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله در این زمینه میفرماید:
مَنْ طَلَبَ الدُّنْیا بِعَمَلِ الاْخِرَةِ فَما لَهُ فِی الاْخِرَةِ مِنْ نَصِیبٍ (بحار الانوار، ج 67، ص 218. )؛
هر كس با عمل آخرت، دنیاطلبی كند، در آخرت بهرهای ندارد.
📍نه تنها طلب پاداش و اجرت، بلكه توقع احترام و تشكر نیز، برای طلبه زیبنده نیست. طلبه با این خدمات اجتماعی به معامله با خدا برخاسته و ادای وظیفه شرعی كرده است. به همین جهت احترام و توهین مردم باید در نظرش مساوی باشد و به نفرین و صلوات آنان اعتنایی نكند.
نباید تلاش طلبه جلوه كار، شغل و درآمدزایی پیدا كند؛ بلكه هدایتگری، دلسوزی و خدمت در وجود او باید موج زند.
📍بیشك، بسیاری از مردم، ارزش خدمات پربهای طلبه را درك میكنند و متناسب توان خود انجام وظیفه نموده و از او قدرشناسی میكنند.
اما طلبه در مواجهه با این موضوع هرگز نباید خود را طلبكار و متوقع بنمایاند و هرگز نباید به گونهای وانمود كند كه گویا منّتی بر سر مردم یا چشمداشتی از آنان دارد.
طلبه باید كاملاً در خدمت مردم باشد و برای انجام وظایف صنفی و خدمات اجتماعی با گشادهرویی و آمادگی تام اعلام اشتیاق كند.
البته، اگر كسانی از باب ادای وظیفه و قدرشناسی هدیهای به او دادند، دریافت آن، ناروا نیست؛ مشروط بر اینكه در این دریافت بسیار ظریف و خوش سلیقه عمل كند. مثلاً هنگام گرفتن هدیه خود را حریص، ذوق زده و طلبكار نشان ندهد، بلكه نشانههای مناعت طبع و شرمندگی از این محبت، در چهرهاش پدیدار شود.
📍جلال و احترام روحانی باید به عنوان یك گوهر ارزنده حفظ شود. از این رو، اگر ناشیانه، در میان جمع و به صورت آشكار وجه نقدی به او داده شد، بزرگمنشانه از گرفتن آن خودداری كند، و یا اگر آن وجه را میگیرد، بلافاصله پیش همان جماعت آن را هدیه دهد و خرج خود مردم و مسجد محل كند، تا محترمانه آنان را از اشتباه خود پشیمان سازد و به آنان روش درست را بیاموزد.
📍طلبه باید مكرّر این نكته را ابتدا برای خود و سپس برای مردم گوشزد كند كه من یك خدمتگزار مردم و درصدد ادای وظیفه هستم و پاداش من با خدا است. هرگز غصه روزی خود را نخورد و از اینكه مانند پیامبران الهی بیمزد و منت و خالصانه قدم برمیدارد، احساس افتخار و عزت كند.
حضرت علی علیهالسلام میفرماید:
المُستَأكلُ بِدینِهِ، حَظُّهُ مِن دینِهِ ما یأكلُهُ ( تحف العقول، ص 223)؛
آن كس كه با دین خود روزی میخورد، بهرهاش از دینش همان است كه خورده است.
حمزه بن حمران میگوید از امام صادق علیهالسلام شنیدم كه میفرمود:
مَنِ استَأْكلَ بِعِلمِهِ افتَقَرَ. فَقُلتُ لَهُ: جُعِلتُ فِدَاك إِنَّ فِی شِیعَتِك وَ مَوَالِیك قَوماً یتَحَمَّلُونَ عُلُومَكم وَ یبُثُّونَهَا فِی شِیعَتِكم، فَلاَ یعْدَمُونَ عَلَی ذَلِك مِنهُمُ البِرَّ وَ الصِّلَةَ وَ الإِكرَامَ! فَقَالَ علیهالسلام: لَیسَ أُولئك بِمُستَأْكلِینَ. إِنَّمَا الْمُستَأْكلُ بِعِلمِهِ الَّذِی یفتِی بِغَیرِ عِلمٍ وَ لاَ هُدًی مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لِیبطِلَ بِهِ الْحُقُوقَ طَمَعاً فِی حُطَامِ الدُّنیا (معانی الأخبار، ص 181)؛
هر كس با علم خود روزی خورد، نیازمند گردد. خدمت حضرت گفتم: فدایت گردم در میان شیعیان و دوستان شما كسانی هستند كه واجد علوم شما هستند و آن را در میان شیعیان انتشار میدهند. در مقابل از برّ و صله و احسان مردم نیز بینصیب نمیمانند.
حضرت فرمود: اینان منظور من نبودند. منظور من كسانی است كه بدون دانش كافی و هدایت الهی نظر میدهند و حقوق را باطل میسازند، تا به حطام ناچیز دنیا برسند.
بر اساس این آموزه شریف جعفری علیهالسلام، اصل دریافت هدایا و احسان مردم اشكالی ندارد؛ اما كسی كه چشم انتظار اكرام دیگران است اگر برای رسیدن به آن، حق و باطل را به هم درآمیزد، از مسیر درست خارج شده است.
♾♾♾♾♾♾
📍برای جستجوی مطالب مرتبط می توانید از هشتگ #⃣ (رنگهای آبی در متن استفاده نمایید)📍
#راه_و_رسم_طلبگی
#زیِّ_طلبگی
#رفتار_اجتماعی
#پول_گرفتن
♾♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◽️ نجوای عاشقانه
شرح فرازهایی از مناجات شعبانیه
با بیان حجتالاسلام و المسلمین استاد همتیان
🔸 قسمت اول
🌍مقر تولید محتوای علوی
╭┅─────
🔰@magharealavi
╰┅────
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #روم، صفحه 409، آیات 42 تا 50
🗓1399/12/25
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
💠 درس اخلاق
🍃حجتالاسلام و المسلمین دریاباری
⏰ دوشنبه ۲۵ اسفند۱۳۹۹، ساعت ۱۹
پخش:🔻
https://www.hawzahnews.com/service/live
پخش آپارات:🔻
https://aparat.com/hawzahnews/live?embed&?eitaafly
♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 #در_این_روز (۲۵ اسفند ۱۳۷۳): یادگار امام درگذشت
🔸 تصاویر دیدهنشده از مرحوم سید احمد خمینی
♾♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
🔹🔑🔑اقتصاد مقاومتی در کلام امام خمینی / قسمت 17 / بسترهای اقتصادی🔑🔑🔹
1️⃣ کشاورزی (قسمت سوم)
♻️عبادت بودن تقويت كشاورزي
حضرت امام خمینی رحمه الله:
امروز بايد كار كشاورزي كه عبادت و اطاعت امر خداست تقويت گردد. هركس هرجور مي تواند بايد تقويت بكند به طوري كه ان شاء الله ما از اين گرفتاري خارج بشويم.
[صحيفه نور ، ج 11، ص 118]
♻️ جهاد كشاورزان
حضرت امام خمینی رحمه الله:
جهاد كشاورزها اين است كه كشاورزي شان را تقويت كنند ... اگر ابرقدرت ها فردا منع كردند همه كشورها را كه به ما گندم ندهند خودمان داشته باشيم. خوب، كشاورزها بايد به اين فكر باشند و كشاورزي خودشان را تقويت كنند و بيشتر كنند و كارها را جوري كنند كه ما ديگر محتاج نباشيم در خوردنمان هم به مردم.
[صحيفه نور ، ج 13، ص 161]
♻️ ضرورت تقويت كشاورزي
حضرت امام خمینی رحمه الله:
هم دولت تقويت كند و هم برادران كشاورز همه همت خودشان را بگمارند كه كشاورزي را تقويت كنند. شما اگر ديروز در زمان شاه با دل سردي عمل مي كرديد براي اينكه مي ديديد كه حاصل دست شماها صرف يك مسائل انحرافي مي شود، امروز اين طور نيست. امروز براي اسلام كار مي كنيد، براي خدا عبادت مي كنيد. بنابراين من از همه كشاورزان تقاضا دارم كه در كار كشاورزي جديت كنند و ما را از اينكه دستمان پيش ديگران باشد نجات بدهند.
[صحيفه نور ، ج 18، ص 281]
#اقتصاد_مقاومتی_و_امام_خمینی
♾♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
🔔 ارائه #مشاوره به علاقهمندان ثبتنام در #حوزه های علمیه
🔻موضوعاتی همچون :
◻️حوزه و روحانیت
◻️مقررات و فرایند پذیرش
◻️نظام #آموزشی و #تربیتی حوزه
◻️کارکردهای #طلبگی و آینده ی شغلی
◻️معرفی #مدارس علمیه
و......
پاسخگوی تمامی سوالات شما خواهیم بود...
📆 24 تا 28 اسفند 1399
📆 7 فروردین تا 10 مرداد 1400
به جز ایام تعطیل
⏰ صبح: 9 تا 13
⏰ عصر: 16 تا 20
گفتگو با مشاوران از طریق:
📞 02537838080-1 داخلی 140 یا 141
مرکز مشاوره حوزه های علمیه
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
🌸@mmhozehh🌸
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 توصیه رهبرانقلاب درباره استفاده از ماه شعبان
🔹سوالی که رهبرانقلاب از امام خمینی(ره) درباره اینکه «شما کدام دعا را بیشتر دلبستهی آن هستید» پرسیدند؟
♾♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
💠 بسم الله قاصم الجبارین
💠 السلام علیک یا رسول الله
💠 السلام علیک یا امیر المومنین
❤️ امام خامنه ای:
🔶 باید از انفعال در عرصه فضای مجازی خارج شد.
🔶 انقلابیون در فضای مجازی فقط دریافت کننده پیام نباشند.
🔶 تا آنجا که می توانید ... روشنگری کنید، بصیرت افزایی کنید.
♾♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #روم، صفحه 410، آیات 51 تا 60
🗓1399/12/26
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
🌷اعمال مشترک ماه شعبان🌷
♾♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 http://tahzib-howzeh.ir
🌷اعمال مخصوص ماه شعبان🌷
♾♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 http://tahzib-howzeh.ir