🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 30
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی 🌺
🔅دو لباسی
اگر ضرورت یا فایده لباس روحانیت ثابت شده باشد، این ضرورت و فایده به صورت عام و برای شرایط مختلف ثابت است. این لباس، لباس رسمی دایم روحانی است و اختصاصی به زمان، مكان یا موقعیت ویژه ندارد. طلبه به همان دلیل كه لباس میپوشد، پوشیدن لباس را باید ادامه دهد.
روحانی برخلاف پلیس كه ساعت كار محدودی دارد و تنها در همان ساعت به ادای وظایف صنفی میپردازد، در تمام ساعات شبانهروز روحانی است و هرگاه با مردم ارتباط برقرار میكند، رسالتهای روحانیت را بر دوش دارد.
روحانی وظیفه دارد با عمل خود رفتار اسلامی را در موقعیتهای مختلف به مردم نشان دهد و تجسم زندگی دینی و اخلاقی باشد. از این رو، همه وقت و همه جا مبلّغ آموزههای دین است: در مسجد، مدرسه، بازار، خیابان، ماشین و اتوبوس، مجالس و ... .
فواید لباس روحانیت در همه این محیطها انتظار میرود و حضور روحانی در هر شرایطی پیام ویژهای دارد. بر این اساس، شایسته است طلاب ملبّس بر پوشیدن این لباس ثابت قدم باشند و فقط در موارد استثنایی، یعنی تنها در جایی كه پوشیدن این لباس امكان ندارد یا موجب هتك احترام آن میشود ـ مثلاً هنگام ورزش، اثاثكشی منزل، بنّایی ساختمان و حضور در بعضی تفریحگاهها ـ لباس را كنار بگذارد.
تغییر لباس و دو لباسی كه بدون شك در میان مردم پدیدهای غیرمتعارف و سبك تلقی میشود، احتمالاً ناشی از یكی از این عوامل است:
1️⃣.. طلبه از داشتن این لباس احساس سرشكستگی و كوچكی میكند و از ابراز هویت خود، لااقل در محیط خاصی شرم یا بیم دارد. چنین كسی كه تكلیف خود را با موقعیت صنفی خویش روشن نكرده و ایمان كامل به روش زندگی خود ندارد، بهتر بود از اول لباس نمیپوشید و از این پس نیز تا تعیین تكلیف نهایی به این لباس در نیاید.
2️⃣.. طلبه در شرایط خاص زمانی و مكانی ضرورتی در پوشیدن این لباس نمیبیند.
این فرد باید بداند كه ضرورت پوشیدن این لباس از فواید آن جدا نیست و به یك معنا، هیچ وجوب یا ضرورتی برای پوشیدن لباس وجود ندارد، هر چه هست فواید بیشمار و آثار مثبت فراوان این لباس است كه در افزایش بازده فعالیت نهاد روحانیت به آستانه ضرورت میرسد. و به این معنا ضرورت لباس منحصر به شرایط خاص نیست و اگر اضافه كنیم كه تغییر لباس موجب وهن جایگاه روحانی در نگاه مردم و اتهام به تلوّن و منفعتجویی میشود، این ضرورت پررنگتر و برجستهتر خواهد شد.
3️⃣.. طلبه، برای انجام برخی كارها احساس محدودیت میكند و با تغییر لباس میخواهد آزادتر و راحتتر باشد. این عامل نیز، دلیل موجهی برای تغییر لباس نیست؛ زیرا اگر چنین بود از اول نباید این لباس انتخاب میشد. انتخاب این لباس از ابتدا، به معنای پذیرش بعضی محدودیتها برای ادای یك رسالت بزرگ است و تحمل این محدودیتها هم، قدمی در پیشبرد اهداف دین به شمار میرود و اجر متناسب با خود را دارد.
اظهارنظر مردم در مقابل این پدیده بسیار متفاوت است. قشر جوان جامعه كه بیشترین آمادگی را برای شكستن قالبهای متعارف از خود نشان میدهد، از تغییر لباس روحانی چندان برنمیآشوبد و چه بسا آن را اقدامی جالب توجه، جدید و شجاعانه ارزیابی كند؛ اما توده جمعیت غیرجوان آن را به معنای تلوّن، تزلزل شخصیت، راحتطلبی، عدم پایبندی به شئون روحانیت و ... تفسیر میكند.
ذكر این نكته در پایان مفید است كه دو لباسی، دوگونه است:
ابتدایی و استدامهای.
دولباسی ابتدایی، آن است كه طلبه در ایام تبلیغ، همیشه ملبس به لباس روحانیت است و در محل تحصیل خود، به دلیل برخی مشكلات، همیشه غیر ملبس.
استدامهای، آن است كه طلبه با اینكه به صورت رسمی ملبس شده، ولی در محل زندگی و تبلیغ، بدون ضرورت و مرتب از دو لباس متفاوت استفاده میكند. بیشك، مورد اول كم اشكالتر از مورد دوم است.
ادامه دارد...
#ویژه_طلاب
#لباس_روحانیت
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #مومنون، صفحه 347، آیات 75 تا 89
🗓1399/10/23
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
#سه_شنبه_های_تربیتی
🗂مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
📝موضوع: جلوگیری از بدگویی
#علما_و_دوری_از_گناه
شماره 13
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
#سه_شنبه_های_تربیتی
🔹تربیت دینی فرزندان / الگوهای زنده👇🏿👇🏿🔹
شماره 9
🔅الگوهای زنده
بیشترین تأثیرپذیری ما از الگوها، در «جهات عملی» آنان است؛ یعنی خصوصیات اخلاقی و ویژگی های رفتاری و آنچه محسوس و تبعیت بردار و پیروی کردنی باشد.
الگوها، هرچه متعالی تر باشند، دامنۀ اثرگذاری وسیع تر و عمق آن بیشتر است؛ به شرط آنکه راه این «الگوسازی» را بدانیم.
برای اینکه در همین موضوع هم کلّی گویی نکرده باشیم، نمونه می آوریم:
1. امام امت قدس سره که برای جامعۀ ما شناخته شده و محبوب است و حتی جملات او به عنوان کلمات قصار، تابلو می شود، از شخصیت های اثرگذار و الگوست. ذکر نمونه هایی از سیرۀ اخلاقی و ویژگی های برخوردِ او، مؤثر است تصویر امام در حالتی که ضریح حرم مطهر حضرت معصومه علیها السلام را می بوسد، به شیفتگان نوعی آموزش ادب و محبت به کریمۀ اهل بیت علیهم السلام است.
یاران و نزدیکان امام امت نقل می کنند که حضرت امام در سال های متمادی که در نجف بودند، هر شب به زیارت امیرالمؤمنین علیه السلام مشرف می شدند و «زیارت جامعه» می خواندند و این زیارتِ پیوسته به نحوی عرض ادب و تجدید عهد و پیمان با مولا بود و حتی در دوران های بحرانی عراق و آشفتگی اوضاع هم این زیارت را تَرک نمی کردند.
فیلم نماز و قرآن خواندن امام حتی در روزهای آخر عمرش، وقتی از سیما یا با نوارهای ویدئویی پخش می شود، به علاقه مندان حضرتش می آموزد و الهام می دهد که تعبد به وظایف شرعی و انس با قرآن کریم و تلاوت کلام الله، کارهای مثبت و سودمند در زندگی انسانی مکتبی و شیعی است.
2. علامه طباطبایی قدس سره را همه می شناسیم: مفسر بزرگ قرآن، فیلسوف برجسته و چهره ای اخلاقی و علمی و عرفانی. در حالات علامه نوشته اند که وقتی روزه بود، هنگام افطار، اولین کاری که می کرد، تشرّف به حرم مطهر حضرت معصومه علیها السلام بود و درواقع، روزۀ خویش را با بوسه بر ضریح مقدّس افطار می کرد. این حرکت، الهام بخش عشق ورزی به ساحت اهل بیت علیهم السلام است.
یا وقتی تابستان ها به مشهد مقدس مشرف می شد، با اینکه از او تقاضا می کردند برای استراحت، در اطراف مشهد و جاهای خوش آب وهوا اقامت کند، نمی پذیرفت و می فرمود: «ما از پناه امام هشتم جای دیگر نمی رویم.» با توجه به جایگاه والای علامه در دل ها و دیده ها، آگاهی از این گونه خصوصیات، در جذب جوانان به معنویات بسیار سودمند است.
3. علامه امینی قدس سره ، مؤلف کتاب جهانی الغدیر که از دلباختگان و شیفتگان حضرت امیر علیه السلام بود، هنگام زیارت حرم حضرت علی علیه السلام حالت خاصی داشت: شور و حال و گریه و التهاب و نجوای عاشقانه و چشم های پُراشک او، همۀ زوّار را مجذوب می ساخت و در سیمای علامه امینی نشانه های عاشقی شیدا و محبّ واقعی اهل بیت علیهم السلام را می دیدند.
ذکر چنین نمونه هایی از خضوع در برابر عترت پاک پیامبر، در دل های مستعد اثر می گذارد و هر کدام، درسی از ادب و عشق به اولیاءالله است.
مهم آن است که با ذکر این گونه سیره های رفتاری از بزرگان دین و چهره های سرشناس و قهرمان و الگو، به ویژه آنان که در چشم و نگاه و نظر نوجوانان و جوانان محبوبیت دارند، بتوانیم بذر محبت اهل بیت را در دل فرزندان خویش بکاریم و بارور سازیم و از این محبت، در مسیر حفظ تعادل و سلامت فکری و روحی آنان بهره بگیریم. عشق به خاندان رسالت، در نهاد و فطرت و سرشت ما و فرزندان ما وجود دارد. باید آن را شکوفاتر و ثمربخش تر کنیم.
#تربیت_دینی_فرزندان
#خانواده
#الگو
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
7.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سه_شنبه_های_تربیتی
#کلیپ_تصویری | بچهها را با این روش تربیتی ضعیف و وابسته نکنید! | #پناهیان
میگویند کودک بعد از یک مدتی حدود مثلاً دیگر پنج شش سالگی به بعد تا هفت سالگی این سنین متوجه میشود که پدر و مادر منشأ قدرت نیستند، ابرقدرت نیستند؛ دنبال قدرت میگردد. اگر کسی را خوب تربیت بکنند ضعفاش تبدیل میشود به قوّت مگر در مقابل منشأ قدرت که پروردگار است، وابستگی او تبدیل میشود به استقلال مگر نسبت به منشأ قدرت که نمیشود نسبت به آن وابسته نبود و آن پروردگار عالم است.
دین چهکار میکند؟ دین یک برنامهای دارد برای انسان، انسان را به اوج استقلال و قوّت و قدرت میرساند. و خدا از چی بدش میآید؟ از اینکه کسی به چیزی وابسته باشد. اگر بچهات را به خدا وابسته نکنی متوجه منشأ قدرت خدا نکنی، بچهات به هر چیزی، به هر پَشیزی وابسته خواهد شد. بچهات ضعیف میشود، ذلیل میشود. میخواهی بچهات ذلیل بشود؟
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
📌عن امیر المومنین علی (علیه السلام) :
حُسنُ الخُلقِ راسُ کُلِّ بِرِّ
نیک خویی ، سرآمد همه نیکی هاست.
غررالحکم ۴۸۵۷
👌پخش زنده درس اخلاق
👈با حضور استاد حجت الاسلام والمسلمین مهدوینیا (دام عزه)
⏰چهارشنبه ۲۴ دی ماه ۹۹ ساعت ۱۰
پخش زنده:🔻
www.hawzahnews.com
https://www.hawzahnews.com/service/live
پخشزنده در ایتا:🔻
https://aparat.com/hawzahnews/live?eitaafly
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
26.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نماهنگ
🖤 شهادت حضرت #فاطمه سلام الله علیها 🖤
دستمو رها نکنی - #پویانفر
التماس دعای فراوان
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #مومنون، صفحه 348، آیات 90 تا 104
🗓1399/10/24
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir