#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #نمل، صفحه 381، آیات 45 تا 55
🗓1399/11/27
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
یَا أَبَا الْحَسَنِ، یَا عَلِىَّ بْنَ مُحَمَّدٍ، أَیُّهَا الْهادِى النَّقِىُّ، یَا ابْنَ رَسُولِ اللّٰهِ، یَا حُجَّهَ اللّٰهِ عَلىٰ خَلْقِهِ، یَا سَیِّدَنا وَمَوْلانا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِکَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناکَ بَیْنَ یَدَیْ حاجاتِنا، یَا وَجِیهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛
🖤فرارسیدن سالروز شهادت امام هادی علیه السلام تسلیت🖤
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
13920728_7563_128k.mp3
3.62M
#کلیپ_صوتی | #امام_خامنه_ای
انسان ۲۵۰ ساله | امام هادی علیهالسلام و جنگ روانی علیه خلیفه قدرتمند
امام هادی علیهالسلام با دیدِ یک انسان مبارز به دربارِ متوکّل رفت و مجلسِ شراب او را به مجلس معنویت تبدیل کرد. یعنی او را مغلوب کرد؛ به طوری که در آخرِ حرفهایش، متوکّل برای حضرت عطر آورد و او را با احترام بدرقه کرد.
در مبارزهای که شروع کنندهی آن، خلیفهای تندخو و قدرتمند بود، امام هادی دست به یک جنگ روانی زد؛ مبارزهای که در آن نیزه و شمشیر کاربُرد ندارد. ۱۳۸۰/۶/۳۰
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#منشور_روحانیت
پیام امام خمینی قدّس سرّه به حوزه و روحانیت، شماره 19
اولین و مهمترین حرکت: القای شعار جدایی دین از سیاست است
#جدایی_دین_از_سیاست
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
➖➖اقتصاد مقاومتی در کلام امام خمینی / قسمت چهاردهم➖➖
🔹تقابل استقلال و تولید ملی با نقشه های دشمنان (قسمت چهارم)👇🏿👇🏿🔹
♻️تولید ملی، راه مقابله با آمریکا
امام خمینی رحمه الله:
باید کوشش کنیم و اقتصاد خودمان را خودمان اداره بکنیم. حالایی که ما در مقابل یک همچه قدرت شیطانی واقع شدیم و او هم تهدید کرده است که ما همه کشورهای دنیا را تجهیز می کنیم که در را به سوی شما ببندند، ما در عین حالی که اعتقادمان این است که حرفی است و واقعیت نخواهد پیدا کرد، لکن اگر ما یک درصد احتمال هم بدهیم باید قیام کنیم. باید غافل نباشیم از اینکه دشمن نمی تواند بکند. خوب، شاید یک وقت شد.
برای آن روز شاید باید همه قشرهای ملت؛ هر کس هر جوری که می تواند یک تولیدی بکند، که مثلاً باغدارها می توانند تولید بکنند، دامدارها می توانند تولید بکنند و کشاورزها می توانند تولید کنند، اشخاص می توانند کمک کنند به کشاورزها، کارخانه ها می توانند تولید کنند، کارخانه های خصوصی که زیاد بود در ایران، و مع الأسف از بین رفته بود و دارد می رود، اینها همه قیام کنند برای اینکه، یک مملکت را از این اقتصاد نجات بدهند.
[صحیفه امام، ج 14، ص 426]
#اقتصاد_مقاومتی_و_امام_خمینی
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#دوشنبه_های_بصیرتی
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
شماره 11
🌸تولید و سهم خانواده در آن /مشارکت سرمایه در تولید مؤسسات اجتماعی🌸
مقصود از مؤسسات اجتماعی بناها و تأسیسات عام المنفعه ای مانند: مسجد، مدرسه، درمانگاه و... است که افراد خیّر بانی ساخت و ساز آن در جامعه می شوند تا عموم مردم از آن استفاده کنند.
امام علی علیه السلام در فرمایشی گهربار می فرماید:
«اَفْضَلُ الْمالِ ما قُضِیَت بِهِ الْحُقُوق؛ برترین مال ها آن است که به وسیله آن، حقوق [خدا و خلق] پرداخت شود». [ترجمه و شرح غررالحکم و دررالکلم آمدی (موضوعی)، ج2، ص 452]
همچنین می فرماید:
«اِنَّ خَیْرَ الْمالِ ما اَوْزنکَ ذُخْراً وَ ذِکْراً و اَکْسَبَکَ حَمْداً وَ اَجْراً؛ به راستی که بهترین مال آن است که اندوخته و ذخیره ای از تو به جای نهد و ستایش و اجری برای تو کسب کند». [ترجمه و شرح غررالحکم و دررالکلم آمدی (موضوعی)، ج2، ص 452]
بر اساس این سخنان ارزشمند، ثروت یا سرمایه زمانی مناسب است که انسان از طریق آن بتواند منشأ خیر هم برای خود (آخرت) و هم برای دیگران شود. اگر غیر از این باشد، جز وبال بر گردن صاحب خود نیست. امام علی علیه السلام در این باره می فرماید:
«اَلْمالُ وَبالٌ عَلی صَاحِبِه اِلّا ما قَدَر منه؛ ثروت برای صاحب خود وبال و گرفتاری است. مگر آنچه را از پیش [برای روز جزا] فرستاده باشد». [ترجمه و شرح غررالحکم و دررالکلم آمدی (موضوعی)، ج2، ص 250]
🔅وقف، بهترین راه
خوشبختانه از گذشته های دور، بسیاری از خانواده های ثروتمند ایرانی با درک درست از جایگاه اجتماعی خود، از سرمایهای که خداوند متعال در اختیار آنان قرار داده است، به بهترین شکل ممکن استفاده کرده اند. آنان با وقف بخشی از ثروت خود یا ساخت مؤسسات اجتماعی و اقتصادی عام المنفعه، نقش مهمی در رشد اقتصادی و فرهنگی جامعه ایفا می کردند. باقی ماندن صدها سازه تاریخی اعم از مدارس، مساجد، درمانگاه ها، پل ها، میل ها، کاروانسراها، بندها، بازارچه ها، آبانبارها و قنات ها، گواه صدق این گفتار است. این کار مهم، افزون بر کاهش فاصله طبقاتی، شرایط اجتماعی و اقتصادی مناسبی را در جامعه فراهم می آورد. در واقع، این مشارکت دادن سرمایه در تولید مؤسسات اجتماعی، به نوع دیگری سطح اشتغال را در جامعه افزایش می داد و سبب می شد بسیاری از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه رفع شود و جامعه در مسیر رشد و تعالی قرار بگیرد.
با وجود اهمیت مشارکت دادن سرمایه در تولید مؤسسات اجتماعی و اقتصادی، در دهه های اخیر، نقش خانواده های ثروتمند در این بخش تولیدی کم رنگ شده است. امروزه با دگرگونی های اجتماعی انجام گرفته و شکل گیری محله های ثروتمندنشین به ویژه در شهرهای بزرگ و مهاجرت افراد ثروتمند به این محله ها و از سوی دیگر، رشد نظام سرمایه داری وابسته در کشور، رواج سودپرستی، کالاپرستی، مصرف زدگی و ناتوانی قوانین و مقررات موجود، در جامعه در متعادل کردن ثروت در جامعه، باعث شده [است] خانواده های ثروتمند کمتر در رفع مشکلات اجتماعی به ویژه تولید مؤسسات اجتماعی عام المنفعه که نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور دارد سهیم باشند.
به همین جهت، خانواده های ثروتمند مشروعیت نسبی گذشته خود را از دست داده اند» [الگوی مصرف و تهاجم فرهنگی، ص 162]
بنابراین، لازم است خانواده های ثروتمند به تبعیت از پیشینیان خویش، آستین همت را بالا زنند و در این سال های جنگ اقتصادی، گام در مسیری نهند که عزت را برای کشور و رستگاری را برای خود در آخرت به ارمغان آورد و این فرموده رسول خدا صلی الله علیه و آله را به یاد داشته باشند که فرمود:
«اِنّ الله تَعالی یُحِبُّ الْعَبْدَ الْتَقِیَ الْغَنِیَ الْحَفیّ؛ خداوند، بنده پرهیزکار ثروتمند مهربان را دوست دارد». [نهج الفصاحه (موضوعی)، ص 166
ادامه دارد...
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
#تولید
#اقتصاد
#خانواده
#اقتصاد_مقاومتی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا میتوانی کارمند نباش‼️ تا میتوانی باید کارآفرین باشی
#استاد_پناهیان
#سبک_زندگی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
💠 پخش درس اخلاق
👈 استاد محترم حجت الاسلام والمسلمین همتیان (دام عزه)
⏰ دوشنبه 27 بهمن ماه ۱۳۹۹ – ساعت 19
پخش:🔻
https://www.hawzahnews.com/service/live
پخش ایتا:🔻
https://aparat.com/hawzahnews/live?eitaafly
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 39
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅مباحات خلاف شأن (قسمت دوم)
از اموری كه شأن طلبه را در نظر دیگران پایین میآورد، این است كه گمان شود طلبه همواره بیكار و رها است.
اگر طلبه هر دعوتی را بپذیرد، هر مراجعهای را بلافاصله پاسخ گوید، در موارد زیادی بیكار دیده شود، در نشستهای گعده و خنده شركت كند، در مغازهها به بطالت بنشیند، صبح دیر از خواب بیدار شود یا كار روزانه را آغاز كند و خلاصه حساب و كتاب خاصی در برنامه كاریاش دیده نشود، ارج و اعتبار خود را از دست خواهد داد. طلبه باید برنامه كاری منظم و كاملی داشته باشد. هیچ اشكال ندارد كه اگر درس یا كاری دارد برای رسیدگی به مراجعات، فرصت دیگری تعیین كند یا از پذیرش دعوت میهمانی عذر آورد یا صله ارحام، عیادت مریض و احوالپرسی از دوستان را كوتاه گرداند.
همانگونه كه مردم از یك پزشك یا یك مدیر انتظار ندارند كه در همه مراسم و جلسات آنان شركت كند و زندگی او را مهم، جدی و با برنامه میشمارند، طلبه نیز باید دارای برنامه جدی و زندگی منظمی دیده شود و عذرش در كوتاه كردن برنامههای جانبی موجه باشد.
طلبه نیز مانند یك كاسب یا كارمند جدی، باید هر روز صبح زود به درس و بحث یا كار صنفی خود مشغول شود و در نظر مردم، خانواده یا دوستان خود، فردی مصمم، قاطع، متین و بااراده بنماید.
تمام رفتارهای كودكانه كه برخاسته از هوسهای زودگذر و فاقد غرض عقلایی و حكمت است نیز، همینگونه موجب تنزل شأن روحانی و روحانیت میشود؛ مانند آدامس جویدن، تخمه شكستن، خوردن چیزهای خاصی مثل ساندویچ، پفیلا، پفك، یا آلاسكا در مجلس عمومی، بازیهای كامپیوتری، حل جدول روزنامه، ایستادن جلوی ویترین مغازهها خصوصا اسباببازی فروشی، نگاه كردن فیلمهای سینمایی (كمدی، تخیلی و...) و تعریف كردن آن، دنبال كردن نتایج مسابقات فوتبال، بازی كردن، لطیفهگویی فراوان، ارسال برخی پیامهای كوتاه كممحتوا، همراه داشتن جانوران و سرگرم شدن به آن، رفتن به طبیعت در مراسم سیزده فروردین، شكلك درآوردن و تقلید رفتار دیگران.
🌱بدون شك اقدام به هیچ یك از رفتارهای بالا حرام یا زشت نیست و حتی ممكن است در شرایط خاصی ضرورت یا مصلحت نیز داشته باشد. هرگاه كه وظیفه یا ضرورت اقتضا كند، طلبه برای انجام این امور باید آمادگی كامل داشته باشد و ابا و استنكافی از خود نشان ندهد ؛ اما در شرایط عادی كه ضرورت خاصی وجود ندارد، سعی در پرهیز از این رفتارها داشته باشد.
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir