149.pdf
140.5K
📂هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_صد_و_چهل_و_نه
✅ نفی به عهده گرفتن گناه دیگری
🗓1399/06/20
🌺 @nedaye_tahzib
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#مشق_عشق / الگوی رفتاری علما در خانواده
موضوع: تجلیل از همسر
#آیت_الله_صافی_گلپایگانی
شماره 9
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
#پنجشنبه_های_مشاوره_ای
موضوع: سیره امام حسین علیه السلام درباره احترام و تکریم همسر
بدون تردید محیط خانواده کانون احساسات و عواطف است و طبعا مقیاسى که در این محیط باید به کار رود با مقیاس سایر محیط ها متفاوت است، از این جهت نباید در خانواده و در ارتباط با همسر، با مقیاس خشک قانون و مقررات بى روح گام برداشت بلکه محبت و عاطفه ورزی با همسر ضرورتی انکار ناپذیر است.[ تفسیر نمونه، جلد 3 ؛ صفحه 376]
شما باید بدانید که این احترام و شخصیت دادن به همسر از عواملی است که در تربیت فرزندان، تأثیر به سزائی دارد.شما میتوانید دو تصور از دو نوع رفتار داشته باشید؛ یکی اینکه؛ مادر به عنوان نماد ارزشمند در خانه، عزیز باشد و مورد تکریم شوهرش قرار گیرد و کوچکترین بی احترامی به شخصیت او نشود، با روحی سرشار از عاطفه و آرامش و احساسِ شخصیت، فرزندان را تربیت خواهد نمود. احترام شما به همسر باعث خواهد شد تا از وجود فرزند با ادب لذت ببرید. دوم اینکه؛ اگر همسر در خانه مورد آزار و اذیت روحی و جسمی قرار گیرد و شخصیتش در خانه و پیش فرزندان تحقیر شود و مانند یک ابزار به او نگاه شود، بدیهی است که از روان سالمی برخوردار نخواهد بود و در نتیجه، آرامش خود را از دست داده و اضطراب و نگرانیِ او در فرزندان نیز تأثیر خواهد گذاشت و این خود شما هستید که ضرر خواهید کرد.
امام حسین (علیه السلام) با چهره ای آرام و روحی سرشار از عاطفه و محبت با همسران خود برخورد می کرد؛ هیچگاه محبت خود را از آنها دریغ نمیکردند، چرا که آرامش روحی و روانی مادر، در پرورش فرزندان نقش به سزائی دارد. «امام حسین علیه السلام بارها تکریم همسر را به دوستانش متذکر شده و در پاسخ اعتراض آنان که به وجود فرش ها و پرده های نو در منزل حضرت ایراد می گرفتند، می فرمود:ما با زنها ازدواج می کنیم و [پس از ازدواج] مهریه همسران را پرداخت می کنیم و آنان با مهرهایشان هر چه دوست داشته باشند می خرند و ما دخالتی نمی کنیم.»[ الکافی، جلد 6، صفحه 476]
توجه؛ گاهی اتفاق میافتد انسان در شرایط سخت زندگی با دستاندازهای اخلاقی و رفتاری مواجه میشود و رفتارهای نشان میدهد که در شان و شخصیت او نیست، اما مردان خدا و در اوج آنها اهلبیت (علیهم السلام) در سختترین شرایط زندگی تغییری در خُلق و خویشان ایجاد نمیشد. پس سعی کنیم از این الگو ها بهترین استفاده را ببریم تا پشیمان و متضرر نشویم.
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.com
150.pdf
140K
📂هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_صد_و_پنجاه
✅ شفاعت
✏️اذن شفاعت تنها برای خدا
🗓1399/06/21
🌼 @nedaye_tahzib
151.pdf
129.5K
📂هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_صد_و_پنجاه_و_یک
✅ رضایت پروردگار به شفاعت برخی مومنان
🗓1399/06/22
🌹 @nedaye_tahzib
شنبه 25.pdf
94.9K
📂انس با قرآن و عترت
📚هفته بیست و پنجم(شنبه)
✅ موانع سحرخیزی
❌غفلت مانع سحرخیزی
🗓1399/06/22
#انس_با_قرآن_و_عترت
🌹 @nedaye_tahzib
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شنبه_های_قرآنی
سخنران: آیت الله حائری شیرازی
موضوع: تفسیر آیه "هو الذی بعث فی الامیین رسولا" توسط آیت الله حائری شیرازی
آیه ۲ سوره مبارکه جمعه (هُوَ الَّذی بَعَثَ فِی الأُمِّیّینَ رَسولًا مِنهُم یَتلو عَلَیهِم آیاتِهِ وَیُزَکّیهِم وَیُعَلِّمُهُمُ الکِتابَ وَالحِکمَةَ وَإِن کانوا مِن قَبلُ لَفی ضَلالٍ مُبینٍ) در مقام ارزشگذاری کارهای پیامبران میباشد. رسم ارزشگذاری این است که اول و آخر قیمتگذاری شود. زمانی که قیمت خروجی از ورودی کم شود، ارزش افزوده بدست میآید. آیه ابتدا خروجی را ذکر میکند (یتلو علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم) و در مرحله بعد خروجی را میگوید (و ان کانوا من قبل لفی ضلال مبین)
توجه شود که در قرآن زمانی که به موضوعی در چند جا با عبارتهای مختلف پرداخته شده است، از این طریق میتوان آیات را با آیات تفسیر کرد.
🌹 @nedaye_tahzib
☘️ tahzib-howzeh.com
#شنبه_های_قرآنی
موضوع: تكرارهاي قرآني
در قرآن كريم آياتي هستند كه مرتب تكرار ميشوند مثل اين آيه «ويل يومئذ للمكذبين»9 بار در سوره مرسلات و «فباي آلاء ربكما تكذبان»31 بار در سوره الرحمن تكرار شدهاند.
صاحب نظران ميگويند تكرار آيههاي مذكور به جا و مناسب است و آنها بمنظور تثبيت و تقرير گزينههاي ماقبل خود مكرر شدهاند، مثلا در آيه «فباي آلاء, ربكما تكذبان» , خداوند نعيم فراواني را متذكر شده است و پس از ذكر هر نعمتي اين آيه را تكرار نموده تا وجود آنها در نزد مخاطب تثبيت و تقرير گردد. شبيه آنچه كه در عرف مردم هم رايج است مثل اينكه پدري به فررزندش ميگويد: آيا براي تو فلان چيز را نخريدم, پس چرا به حرفهاي من گوش نميدهي؟ آيا تو را همراه خود به فلان سفر تفريحي نبردم, پس چرا به حرفهايم گوش نميدهي؟ آيا شرايط مناسبي براي زندگي تو فراهم نكردم, پس چرا به حرفهاي من گوش نميدهي؟ و اين چراها را پدر مرتب تكرا ر ميكند تا يكايك مواهب و مواجب خود در حق فرزند را تقرير و تثبيت نمايد.
يك قصه بيش نيست غم عشق وين عجب
كز هر زبان كه ميشنوم نامكرر است
(حافظ)
🌹 @nedaye_tahzib
☘️ tahzib-howzeh.com
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸قرآن در سیره علما، شماره 7
#قرآن_در_سیره_علما
🌹 @nedaye_tahzib
☘️ tahzib-howzeh.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شنبه_های_قرآنی
#کلیپ_تصویری #ندای_تهذیب
موضوع: توصیه رهبر انقلاب به جوانان برای انس با قرآن
🌹 @nedaye_tahzib
☘️ tahzib-howzeh.com
🍂سلسله مباحث: راه و رسم طلبگی
شماره 9
🔹موضوع: نکاتی پیرامون برنامهریزی/قسمت اول
1.. اگر در همه برنامههای زندگی، تردید روا باشد، در این یک گزاره، شک و شبههای راه ندارد که ما وظیفه داریم برای تشخیص وظایف خود اقدام کنیم. آگاهی از وظایف، اولین، محکمترین و قطعیترین وظیفة ما است که همة تکالیف بعدی را پشتیبانی میکند و سنگ بنای اوّلیة حرکت قرار میگیرد.
2.. «تشخیص وظیفه» و «مدیریت خود» نیازمند الف) تلاش، ب) آگاهی وسیع، ج) صرف زمان است.
الف) انتظار برای کشف بهترین دستورالعمل زندگی بدون تلاش و زحمت، همان قدر نامعقول و بینتیجه است که توقّع بازشدن درهای رحمت و فرود مائده آسمانی بدون کوشش و مشقت. خدای بزرگ، بدون اسباب و وسایل، امور جهان را اداره نمیکند. پس برای رسیدن به چنین نعمت ارزشمندی بکوشیم و سرمایهگذاری کنیم. بیجهت منتظر «رؤیا»، «الهام»، «مکاشفه» یا «مواجهه تصادفی با استادی خبیر» نباشیم و یا به راههای سادهای چون «قرعه»، «تفأل» و «استخاره» پناه نیاوریم.
ب) بسیاری از تصمیمهای نسنجیدة ما انسانها که پشیمانی و حسرت به دنبال میآورد، ریشه در جهل و ناآگاهی ما دارد، دایرة آشنایی و اطلاع ما از حقایق تلخ یا شیرین، هر چه گستردهتر باشد، برنامهریزی ما به صواب نزدیکتر میشود. هر چه دانش و آگاهی وسیعتری برنامه را پشتیبانی کند، آن برنامه، کاملتر و مطلوبتر است. از این جهت لازم است قبل از برنامهریزی آگاهی دیگران را هم به آگاهی محدود خود پیوند دهیم. مطالعه، مشاوره، مشاهدة برنامة دیگران و معاشرت با شخصیتهای موفق، این فایده را برای ما خواهد داشت.
ج) آن تلاش و مجاهدت و این تحصیل دانش، بدون هزینة «زمان» امکانپذیر نیست. باید وقت مناسبی از برنامة خود را به این مهم اختصاص دهیم. همة ما برای دانستن احکام شرعی و وظایف عام مسلمانی با صرف زمان قابل توجه، به رسالة توضیحالمسائل مراجعه میکنیم و برای فهم آن ـ فردی یا گروهی ـ تلاش میکنیم. در مواردی هم به استفاده مستقیم از اهل علم یا استفتا از مراجع تقلید احساس نیاز میکنیم و به آن همّت میورزیم. همین کوشش و همّت را در اندازهای گسترده، برای یافتن مسیر زندگی باید بهکار گرفت. باید برای رسیدن به فواید تدبیر، سرمایة زمان و توان خود را به کار گیریم و بدانیم صرف این مقدار زمان و توان قبل از عمل، بازده نهایی عمل ما را به مراتب بیشتر خواهد نمود. اگر این مقدار نیروی فکری و زمان را صرف تنظیم «برنامه» نکنیم لاجرم چندین برابر آن را باید به تاوان «بیبرنامگی» بپردازیم.
🌹 @nedaye_tahzib
☘️ tahzib-howzeh.com
152.pdf
128.6K
📂هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_صد_و_پنجاه_و_دو
✅ شرط شفاعت شوندگان
🗓1399/06/23
💐 @nedaye_tahzib
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸موضوع: دعا با توجه قلبی
روایات اخلاقی، شماره14
#طراوت_معرفت
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com