13950809_18517_192k.mp3
3.39M
#کلیپ_صوتی
#هفته_کتاب_و_کتابخوانی
جای کتاب را هیچ چیز نمیگیرد / #بیانات_امام_خامنهای
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
🍂سلسله مباحث: #راه_و_رسم_طلبگی
شماره 54
موضوع: 🌷پرداختن به راهکارهای تربیتی به جای برخوردهای حقوقی / قسمت چهارم / ابراز اعتماد و رفع تلقّی تحقیر و توهین🌷
ابراز اعتماد و رفع تلقّی تحقیر و توهین
اجرای کامل قانون حضور و غیاب، براساس نظر توده طلاب جوان، گونهای توهین و تحقیر تلقی میشود و در آن نوعی «بیاعتمادی» مشاهده میگردد. طلبه احساس میکند، پیش از هر جلسه غیبت یا پس از آن، یک بار باید به دفتر مدرسه مراجعه کند؛ در مقابل مدیر مدرسه قرار گیرد و توضیحی ارائه دهد. پیش از غیبت، چانهزنی کند و منتّی بکشد یا پس از غیبت بازخواست شود؛ مدارک معتبری تقدیم کند و پاسخگو باشد!
نفس این «احساس بیاعتمادی» فضای روابط را بر هم میزند؛ این در حالی است که محیط حوزه باید محیط اعتماد، محبّت و صداقت باشد.
اجرای نظم نئوپانی شاید در محیطهای غیردینی لازم باشد و موجب انتظام امور گردد، اما در فضای طلبگی که فضای برادری، صمیمیت، محبت و اعتماد است، زیبنده و شایسته نیست. در چنین فضایی باید اصل بر پاکی، درستی، صداقت و احساس مسئولیت قرار داده شود و اگر استثنایی مشاهده میشود، با حسن سلیقه تربیتی اصلاح و درمان شود.
بر این اساس، روابط مدیر مدرسه با طلبه باید بر محور «اعتماد متقابل» بگردد. زیرا نفس #ابراز_اعتماد در سازندگی شخصیت طلبه (و بلکه مطلق جوان) تأثیر فراوان دارد و فرایند قانونگذاری نباید ما را از این برکات فراوان تربیتی محروم سازد. گویا حد وسط میان «قانون موجود» و «اعتماد صد در صد به طلبه» که اکنون غیرعملی به نظر میرسد، ابراز اعتماد قانونی در دایرهای محدود باشد؛ چیزی شبیه امر بین الامرین که حد وسط میان جبر و تفویض است.
در تأیید این فراز، از پیام پرنور نبوی (ص) بهره بگیریم:
الوَلَدُ سَیدٌ سَبعَ سِنینَ وَ عَبدٌ سَبعَ سِنینَ وَ وَزیرٌ سَبعَ سِنینَ.. . ؛[مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۲۲۲ ]
فرزند 7 سال سید و سالار است و هفت سال برده و فرمانبردار و هفت سال وزیر و مشاور و یاور.
در این حدیث، «سید» نماد موجودی است که نظراً و عملاً نسبت به بندگان خود استقلال و اختیار تام دارد و خود را در رأی و حکم صائب میبیند، نه با بندگان خود، در امور مشورت میکند و نه عمل خود را مطابق آرا و امیال آنها تنظیم میکند و از آنها دستور میگیرد.
همیشه خود را نسبت به زیردستان برتر دیده و صاحب اختیار میداند؛ لذا انتظار اطاعت بیچون و چرای فوری از بندگان خویش دارد و هیچگونه تخلّف و سرپیچی را برنمیتابد.
«عبد» سمبل انسانی است که نه در عمل استقلال دارد و نه رأی او صائب و مقبول است. از این جهت، هیچگاه به صورت جدی طرف مشورت قرار نمیگیرد و تنها از او انتظار اطاعت و امتثال کامل میرود. عبد هر چه بیشتر مطیع و سربهراه باشد و فرمان برد، کاملتر است. او خود را در صورت نافرمانی، مستحق تنبیه و شایسته ملامت و مجازات میبیند و پذیرای تربیت مستقیم و امر و نهی صریح است.
«وزیر» نماینده موجودی است که رأی او مسموع و نظر او مورد احترام و شایستة دقت است، اما استقلال عملی نداشته و حکم او نافذ نیست. وزیر خود را سزاوار مشاوره و نظرخواهی میداند و رأی مستقل میدهد و به هیچ روی، تحمّل پرخاش و بیاحترامی را ندارد و امر و نهی صریح و مستقیم را برنمیتابد. در فرزانگی برای خود شخصیت و شأنی همسنگ حاکم و امیر قائل است؛ گرچه نهایتاً تابع و مطیع اوامر او است.
در این مرحله از زندگی که سنین 14 تا 21 سال را در برمیگیرد، نوجوان خود را ثقه و مورد اعتماد دیگران تصور میکند و فطرتاً انتظار دارد که دیگران به او اطمینان نموده و کارهایی خطیر را بر عهده او بگذارند و ابداً نمیپسندد که غلام فرمانبرداری تلقی شود که دائماً تحت نظارت و کنترل باشد و وظیفه بله قربانگویی را اجرا کند.
«وزیر»، گرچه تحت ولایت حاکم و تابع او است، اما مورد اعتماد و نماینده او محسوب میشود و دارای اختیارات زیادی است. «وزیر» هیچگاه کنترل بیش از اندازه و صریح را تحمل نمیکند و انتظار ندارد که سلطان، دائماً در جزئیات اعمال او دخالت نموده، اظهار نظر نماید. او خود را در مقام و منزلت، تقریباً همشأن حاکم میبیند و از اینکه حاکم را ناظر و مراقب دائمی خود بیابد، به ستوه میآید.
نکته بسیار مهم در فرایند قانونگذاری برای طلاب مبتدی همین واقعیت است که طلبه، در سنین 14 تا 21 قرار گرفته و همه مقتضیات جوانی که در این حدیث به نحو اعجازآمیزی بیان شده، درباره او صادق است؛ آیا قانونی که برای چنین مخاطبی نوشته میشود، نباید با قوانین عمومی تفاوت جوهری و با مقتضیات سنی و روحی آن مخاطب تناسب کامل داشته باشد؟
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #اسراء، صفحه290، آیات 76 تا 86
🗓1399/08/26
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.com
216.pdf
137.3K
هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_دویست_و_شانزده
✅فضایل و کمالات اخلاقی
✏️1. شکر
🗓1399/08/26
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.com
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸موضوع: مبارزه با گرانفروشی و همنوایی بافقرا
اقتصاد مقاومتی، شماره 16
#اقتصاد_مقاومتی #تلاش_برای_تثبیت_قیمت_ها
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.com
#دوشنبه_های_بصیرتی
➖➖اقتصاد مقاومتی در کلام امام خمینی / قسمت سوم➖➖
🔹بسترهای پیشرفت اقتصادی👇🏿👇🏿🔹
♻️لزوم دقت در تولید
امام خمینی رحمه الله:
کسانی که متکفل کشت و زرع هستند، روی موازین کشت و زرع بکنند، مسامحه نکنند در این مطلب تا بلکه ان شاءالله در ظرف یکی دو سال، دو سه سال دیگر ما خودمان لااقل خودکفا بشویم و بتوانیم خودمان سرپا بایستیم.
اگر ما مسامحه بکنیم و وابسته به خارج باشیم، این وابستگی اقتصادی به خارج قهرا وابستگی سیاسی می آورد، قهرا وابستگی اجتماعی می آورد و ما همان اسیرها خواهیم بود که بودیم و به ما همان ها حکومت خواهند کرد که کردند. ما باید از این جهت اقتصادی فارغ بشویم. یعنی دستمان پیش دیگران دراز نباشد.
[صحیفه نور، ج10، صص 40 و 41]
♻️صبر و فداکاری برای استقلال اقتصادی
امام خمینی رحمه الله:
مردم وفادار و انقلابی کشورمان برای بدست آوردن استقلال واقعی و رسیدن به خودکفایی، خیلی بیش از اینها آماده صبر و فداکاری هستند و من مطمئنم که ملت عزیز ایران یک لحظه استقلال و عزت خود را با هزار سال زندگی در ناز و نعمت؛ ولی وابسته به اجانب و بیگانگان معاوضه نمی کند.
[صحیفه نور، ج 21، ص 56]
♻️قدردانی و تشویق به کار و تولید ملی
امام خمینی رحمه الله:
بر دولت ها و دست اندرکاران است چه در نسل حاضر و چه در نسل های آینده که از متخصصین خود قدردانی کنند و آنان را با کمک های مادی و معنوی تشویق به کار نمایند و از ورود کالاهای مصرف ساز و خانه برانداز جلوگیری نمایند و به آنچه دارند بسازند تا خود همه چیز بسازند....
[صحیفه امام، ج 21، ص 417]
ادامه دارد...
#اقتصاد_مقاومتی_و_امام_خمینی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.com
#دوشنبه_های_بصیرتی
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
شماره 3
🌸تولید و سهم خانواده در آن / قسمت اول🌸
تولید به معنای: «پدید آوردن چیزی از چیز دیگر، از طریق صنعت کشاورزی و... است.» [ محمد بهشتی، فرهنگ صبا، ص 313]
امروزه رشد تولید با کیفیت داخلی، پشتوانه بزرگی برای اقتصاد هر کشور و ملتی به شمار می آید و به خودی خود ارزشمند است؛ زیرا به کاهش تورم، کاهش سطح عمومی قیمت ها، کاهش بی کاری، سرازیر شدن سرمایه ها و پس اندازها به سوی تولید، رونق اقتصاد و در نهایت، توسعه و پیشرفت کشور می انجامد. این امر مهم می تواند از کوچکترین هسته جامعه (خانواده) شروع شود و به کل جامعه تعمیم یابد.
متأسفانه امروزه وضعیت تولیدات ملی از نظر کمّی و کیفی برای مصرف داخلی، کافی نیست. همچنین نقش و کارکرد تولید خانواده نسبت به گذشته کم رنگ تر شده است. این در حالی است که خانواده می تواند به اشکال گوناگون، سهم مهمی در تولیدات داخلی داشته باشد که به برخی از مهم ترین آنها می پردازیم:
1. انجام کار تولیدی
2. مشارکت دادن سرمایه در تولید
3. بهره گیری از ظرفیت های تولید
♻️انجام کار تولیدی
تولید یکی از عوامل اساسی و یکی از راه های کسب درآمد مشروع، برای خانواده است. کسب روزی به اندازه ای ارزشمند است که اگر کسی برای گذران امور زندگی خانواده خود تلاش کند، گویی در راه خدا جهاد کرده است. رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید:
جهاد آن نیست که مرد، در راه خدای والا شمشیر زند، بلکه جهاد آن می کند که بار زندگی پدر و مادر و فرزند می برد. کسی نیز که بار زندگی خویش می برد تا از مردم بی نیاز شود، جهاد میکند. [نهج الفصاحه (موضوعی)، ص70]
همچنین امام رضا علیه السلام می فرماید:
«اَلّذی یَطْلِبُ مِنْ فَضْلِ الله ما یَکف به عَیاله اَعْظَمُ اَجراً مِن الْمُجاهد فِی سَبیل الله؛ آن کس که [در پرتو کار] مواهب الهی را برای تأمین زندگی خانواده می طلبد، از مجاهد راه خدا گرانقدرتر است». [محمد حسن بن علی شعبه حرانی، تحف العقول، ترجمه: علی اکبر غفاری، ص808]
فهم این نکته که چرا کار برای خانواده چنین امتیازی دارد، چندان مشکل نیست؛ زیرا «اولاً مجاهدان گاهی حافظ وضع موجود جامعه اند، اما کسی که برای خانواده تلاش کند، همیشه بهبود امروز و توسعه آینده را اختیار دارند. ثانیاً هیچ نظام سیاسی بدون پشتوانه اقتصاد، اقتصاد قوی و شکوفا، باقی و برقرار نمی ماند؛ یعنی تلاش سربازان بدون تلاش کارگران بی اثر است». [ناصر مکارم شیرازی، خطوط اصلی اقتصاد اسلامی، ص 44 و 45]
ادامه دارد...
#خانواده_و_اقتصاد_مقاومتی
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.com
6.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دوشنبه_های_بصیرتی #کلیپ_تصویری
رزمندگان جنگ اقتصادی
ما یک بحثی بینمان هنور راه نیافتاده توی این انقلاب. مقام معظم رهبری: «نگاهمان به تولید کننده نگاه مناسب و درستی نیست.»
جهاد در قرآن اول به مال است بعداً به جان. ما جهاد به جان را تجربه کردیم این همه عکس روی دیوار داریم. جهاد به مال. شهدایش میشوند، مجروحین و جانبازهایش میشوند.
مقام معظم رهبری: «رزمندۀ این جنگ اقتصادی کیست؟ مگر نمیگویید جنگ اقتصادی؟ من عرض میکنم نگاه مجموعۀ دولت و مسئولین کشور به آن فرد تولید کننده باید نگاه به یک رزمنده باشد. مگر نمیگویید جنگ اقتصادی؟ رزمندۀ این جنگ اقتصادی کیست؟ آن کسی که اقتصاد داخلی را تقویت میکند. اقتصاد داخلی هم با تولید تقویت میشود عمدتاً. پس این تولید کننده را شما به چشم یک رزمنده نگاه کنید.»
چرا بسیاری از کارمندان ما در ادارات که باید تسهیل کنندۀ کار و کسب و تولید باشند، چرا سنگ میاندازند سر راه؟ چرا سنگ میاندازند سر راه؟ از کارخانهدارها بپرسید زار میزنند از دست ادارات دولتی! زار میزنند! دَم همه را باید ببینند! تا بتوانند خط تولیدشان را نگه دارند. ما صد و نوزده یا صد و بیست یا صد و بیست و یکمین کشور هستیم در جهان در سختی کسب و کار.
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.com
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #اسراء، صفحه291، آیات 87 تا 96
1399/08/27
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com