فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم_نوشت | رهبر انقلاب: تک تک آحاد مردم دیگران را هم به شرکت در انتخابات دعوت کنند
🔻 من قبلاً، هفتهی پیش یک صحبتی با نمایندگان محترم مجلس کردم؛ آنجا من یک جملهای گفتم، گفتم کسانی که سخن نافذی دارند، مردم را به حضور در انتخابات تشویق کنند؛ این را آنجا گفتم؛ من حالا میخواهم علاوهی بر آن عرض بکنم که این مخصوص افراد دارای سخن نافذ نیست؛ [بلکه] همهی آحاد مردم، تکتک آحاد مردم خودشان را موظّف بدانند که علاوه بر اینکه در انتخابات شرکت میکنند دیگران را هم به شرکت در انتخابات دعوت کنند؛ این، تواصی به حق است: «وَتَواصَوابِالحَق»که در قرآن کریم هست؛ این، توصیه کردن به حق است؛ این وظیفه است و این کار را انجام بدهند؛ افراد خانواده، دوستان، همکاران، معاشرین، آحاد مردم و کسانی که با آنها سر و کار دارید را به [شرکت در انتخابات] دعوت کنید. ۱۴۰۰/۳/۱۴
🗳 #انتخاب_درست_کار_درست
💻 @Khamenei_ir
💠 درس اخلاق
🎙 حجتالاسلاموالمسلمین قوامی
👈 با موضوع: اخلاق در انتخابات
⏱ دوشنبه، ۱۷خرداد ۱۴۰۰، ساعت ۱۹
پخش:🔻
hawzahnews.com/service/live
پخش در ایتا:🔻
http://yun.ir/hawzahnews?eitaafly
📌امور تهذیبی و اساتید اخلاق
🍂سلسله مباحث: #مهارت_های_طلبگی
پنجره اول: #فعالیت_سیاسی
شماره ۲۲
——————————
◀️ هنگام انتخابات چگونه رفتار کنیم؟▶️
1⃣ اخلاق محور باشیم
2⃣ بدنبال هدایت دیگران باشیم
3⃣ دعوت به حق و حقیقت را یک اصل بدانیم
4⃣ همچون پدری مهربان باشیم
5⃣ از رفتار جناحی بپرهیزیم
6⃣ تعادل و میانه روی را در پیش گیریم
7⃣ مسئولیت مردم در مشارکت سیاسی را به آنان گوشزد کنیم
حاکمیت و نظام سیاسی جز در سایه تحقق ارکان اساسی آن (سرزمین، حاکمان و مردم)، محقق نمی شود.
از این رو جدا از ضرورت سرزمینی اعمال حاکمیت، اصولا تصور حکومت جز با دو رکن حاکمیت حاکمان و مشارکت سیاسی مردم (در قالب مشارکت سیاسی، تمکین از قوانین، اطاعت، نظارت و ...) میسر نیست. لذا مشارکت مردم در حمایت و تمکین از اوامر حکومتی یا گریز از قانون و گردن فرازی نسبت به حاکمان، تأثیر اساسی در ثبات و تزلزل حاکمیت سیاسی داشته، میزان مشارکت مردم، تأثیر بسیاری در کارآمدی حکومت ها دارد.
به همین جهت حاکمان همواره درصدد مطلوب و مشروع نمایاندن حکومت خویش برای مردم بوده اند تا بتوانند اطاعت و تمکین حداکثری آنان از اوامر خویش را بدون تمسک به زور و اجبار جلب نمایند.
دین اسلام نیز بر اساس همین منطق، همواره در آموزه های خویش بر تأثیر تام نقش مردم در حاکمیت سیاسی و میزان ثبات و تزلزل، اقتدار و کارآیی و کارآمدی آن تأکید کرده است.
در زمان های گذشته استقرار حکومت ها در گرو رأی، نظر و مقبولیت مردمی نبوده، بلکه مستند حاکمان در این خصوص، ملاک هایی مانند قدرت و غلبه، نژاد و وراثت بود؛ ازاین رو مشارکت سیاسی در ذیل این گونه حکومتها، در قالب اموری چون «شرکت در جنگ ها و دفاع از کشور»، «بیعت و پشتیبانی از حاکمان» و «اطاعت از حاکمان و کارگزاران» صورت می پذیرفت.
با ظهور دولت های مدرن و تغییر جایگاه مردم از رعیت به شهروند، در نظر گرفته شدن جایگاه مساوی برای همگان در برابر قانون، تثبیت فرآیند تفکیک قوا و عملی شدن انتخابات به عنوان راهکار انتخاب حاکمان، مدیران و تصمیم سازان، مشارکت سیاسی مردم در نظام سیاسی جلوه های مضاعف و توسعه ای چندین برابر یافت و عرصه های متفاوتی در مراحل کسب اعمال و نظارت بر قدرت و گردش قدرت را در بر گرفت که مصادیق مختلفی مانند رأی دادن، نامزد شدن، شرکت در احزاب و گروه های سیاسی مشارکت در مطبوعات و رسانه ها، راهپیماییها را شامل میشود.
شاید بتوان رویکرد دولت های مدرن به مشارکت سیاسی و انتخابات را به تغییر رویکرد از تأثیر جنگ و پیروزی به وسیله سلاح های قبلی، به تأثیر رویکرد تعیین کننده بودن رأي و نظر عمومی و تبدیل محور پیروزی، از جنگ به وسیله سلاح به جنگ به وسیله سلاح رأی اکثریت نسبی و جلب نظر توده عمومی مردم دانست.
امروزه شکل گیری، اداره و کارآمدی حکومت ها جز در سایه مشارکت سیاسی قابل تصویر نیست؛ از این رو همه نظام های سیاسی، سر در گرو مشارکت سیاسی نهاده و با مفروض انگاشتن آن به عنوان محور اداره جامعه، شیوه های خاصی را جهت جلب مشارکت حداکثری مردم در نظر میگیرند.
در نظام های غیر دینی مشارکت مردم در سرنوشت خویش را حق مردم می دانند و بر اساس آن مردم می توانند با استفاده از حق رأي خویش، در سرنوشت جامعه شان تأثیرگذار باشند.
اما در نظام سیاسی اسلام، مشارکت سیاسی علاوه برانکه حق مردم است، تکلیفی برعهده آنان است که بر اساس آن باید به استقرار حکومت مطلوب دینی در جامعه کمک کرده، با مشارکت فعال در امور سیاسی - اجتماعی، کارآیی و کارآمدی آن را تضمین کنند؛
چه اینکه امام خمینی فرمودند:
باید همه شما، همه ما، زن و مرد، هر مکلف همان طور که باید نماز بخواند، همان طور باید سرنوشت خودش را تعیین کند (صحیفه امام ج ۱۵ ص ۲۸)».
طبیعی است ما طلاب و روحانیان به عنوان مبلغان و مفسران آموزه های دین اسلام و حافظان میراث ماندگار اهل بیت ما، باید مردم را فارغ از هرگونه گرایش سیاسی از این فریضه الهی - سیاسی آگاه سازیم و آنان را بدین سو سوق دهیم و اولویت و همت خویش را نه در غلبه یک گرایش و حزب سیاسی بر دیگری، بلکه بر اهتمام مردم، گروه ها و احزاب به مشارکت سیاسی فعال - به خصوص در عرصه انتخابات و استفاده از حق انتخاب - قرار دهیم. اهمیت این امر از این ناشی می شود که حضور حداکثری مردم در انتخابات، نمایانگر مقبولیت فراگیر حکومت است و مردم مؤمن، با گزینش افراد صالح، از گزینش و ورود افراد غیر صالح و منافق به درون حاکمیت، جلوگیری میکنند.
ادامه دارد...
#راه_و_رسم_طلبگی
#زیِّ_طلبگی
#مهارت_های_طلبگی
#فعالیت_سیاسی
💠 با هشتگ #راه_و_رسم_طلبگی و #زیِّ_طلبگی دیگر مباحث مرتبط با طلبگی را مشاهده فرمایید (مهم)
♾♾♾♾♾♾
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #زخرف، صفحه 494، آیات 61 تا 73
🗓1400/03/18
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#سه_شنبه_های_تربیتی
👈 هدفهای آتشین 👉
وَ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : لاَ تَطْلُبُوا اَلْعِلْمَ لِتُبَاهُوا بِهِ اَلْعُلَمَاءَ وَ لاَ لِتُمَارُوا بِهِ اَلسُّفَهَاءَ وَ لاَ لِتُرَاءُوا بِهِ فِي اَلْمَجَالِسِ وَ لاَ لِتَصْرِفُوا وُجُوهَ اَلنَّاسِ إِلَيْكُمْ لِلتَّرَاؤُسِ فَمَنْ فَعَلَ ذَلِكَ كَانَ فِي اَلنَّارِ وَ كَانَ عِلْمُهُ حُجَّةً عَلَيْهِ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ وَ لَكِنْ تَعَلَّمُوهُ وَ عَلِّمُوهُ .
رسول خدا-صلّى اللّٰه عليه و آله-فرمود:طلب نكنيد علم را براى مباهات و فخر بر علماء،و نه براى مجادله و مراء با نادانان،و نه براى اين كه به مردم نشان دهيد و ريا كنيد در مجالس،و نه براى اين كه توجّه مردم را به خود جلب كنيد و كسب شرافت و مقام در ميان آنها بنماييد.پس كسى كه بخواهد به خاطر اين مقاصد موهومۀ كثيف علم به دست بياورد آتش جهنم را براى خود تهيّه ديده است، و همان علم حجت بر اوست،يعنى دليل محكوميّت او در روز قيامت مىگردد.و ليكن علم را ياد بگيريد و عمل كنيد و به ديگران ياد دهيد و سبب نجات خود و ديگران گرديد.
(إرشاد القلوب / ترجمه مسترحمی ; ج ۱ ص ۳۷)
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#سه_شنبه_های_تربیتی
🔹تربیت دینی فرزندان // شماره 27 //
اصول مهم تربیتی🔹👇🏿👇🏿
——————————-
🔅سه اصل مهم در تربیت:
الف: زمینه سازی
ب: انگیزه دهی
ج: باور آفرینی
1️⃣ زمینه سازی
✔️ نقش تغذیه در تربیت
رشد انسان در گروی شناخت نیازها و چگونگی تأمین آن هاست.
تربیت به معنای تأمین نیاز های همه جانبه و لحظه به لحظه و متناسب با هر مرحله ای از سن بشر است.
بی شک، رشد انسان در گروی شناخت نیازها و چگونگی تأمین آن هاست. از یک منظر می توان گفت که نیاز های انسان در چهار بُعد جسم، روح، روان و عاطفه ریشه دارد و پایۀ سلامت روح و روان و عاطفه نیز سلامت جسم است.
پذیرفته شده است که عقل سالم در بدن سالم است؛ بر همین مبنا هیجان و روحیه و احساسات پاک و سالم ، با سلامت جسم مرتبط است.
حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام می فرمایند: «قَوِّ عَلَیٰ خِدْمَتِک جَوَارِحِی»(مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، / ج 2، ص 849)
از این کلام نورانی این برداشت می شودکه جوارحی در خدمت خداست که سالم و قوی باشد.
جسم ضعیف، مریض، کسالت بار و فَشَل(1) با روانی پریشان، افسرده، رنجور و بدبین مرتبط است.
احساسات ناپاک و هیجان های افراطی و مشکلات روحی با ناسالم بودن جسم مرتبط است.
یکی از عوامل بروز اختلال های روانی، ناسالمی غدد و سیستم اعصاب، به خصوصً انتقال دهنده های سلول های عصبی است که سلامت آن ها با تغذیه و سلامت جسم ارتباط دارد.
حتی احساسات ناپاک و هیجان های افراطی، همچون خشم و شهوت و شادی افراطی مشکلات روحی، همچون تکبر و تنفر و کینه ورزی نیز با ناسالم بودن جسم مرتبط اند.
از آنجایی که انسان موجودی به هم پیوسته است، سلامت جسم پایۀ سلامت کلی انسان است.
یکی از زمینه های تربیت توجه جدّی به سلامت جسم است که به شدّت با تغذیه مرتبط است.
امروزه، در کشور ما رشته ای با عنوان طب اسلامی سنتی وجود دارد که شرط ورود به آن، داشتن مدرک عمومی پزشکی است. این رشتۀ علمی تخصصی بر چهار محور اساسی تدوین شده است:. 1. شناخت طبع و مزاج؛ 2. شناخت خواص خوراکی ها و آشنایی با مصلحات و تغذیۀ متناسب با طبع و مزاج؛ 3. یادگیری آداب تغذیه غذاخوردن؛ 4. شیوه های درمان در طب اسلامی و سنّتی.
در این رشته یکی از دلایل بروز رفتار را طبع و مزاج می دانند.
با توجه به اینکه در این رشته سلامت با تعادل در طبع مرتبط است، هیچ یک از طبع های چهارگانه (دَم، صفرا، سودا و بلغم) خوب نیستند.
انسان سالم هُنرش این است که تعادل در طبع را حفظ کند؛
یعنی نگذارد، گرمی و سردی و خشکی و تری بر بدنش غالب شود. به طور مثال، کسی که گرم و خشک است، اگر به واسطۀ نامتعادل بودن تغذیه اش گرمی و خشکی بر او غالب شود اضطراب و استرس و نبود آرامش بر او غالب می شود و کسی که سردی و تری بر او غالب شده، امکان مبتلاشدن به افسردگی و نا امیدی در او بسیار است.
امروزه، در پژوهش های علمی آموزشی ارتباط میان طبع و ویژگی های فردی و بروز اختلال های روانی و شخصیتی و حتی ارتباط میان طبع با تیپ های شخصیتی را ثابت شده است. لازمۀ سلامت جسم این است که:
1. هر شخص مزاج خود را بشناسد؛
2. در مسیر تعادل بخشی به آن باشد؛
3. برای تعادل بخشیدن به طبع و مزاج، از طریق شناخت خواص خوراکی ها و اصلاح کننده ها تغذیه ای متناسب با طبع خود برگزیند.
خداوند تبارک و تعالیٰ در قرآن می فرماید:
(یا أَیهَا الرُّسُلُ کلُوا مِنَ الطَّیباتِ وَ اعْمَلُوا صالِحاً إِنِّی بِما تَعْمَلُونَ عَلیم (مؤمنون، 51.)
این آیه نشان بر این است که میان رفتار نیکو و غذای حلال و طیب ارتباط معنا داری وجود دارد.
همچنین میان کرامت و رزق حلال رابطه وجود دارد:
(وَ لَقَدْ کرَّمْنا بَنِی آدَمَ وَ حَمَلْناهُمْ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْناهُمْ مِنَ الطَّیباتِ وَ فَضَّلْناهُمْ عَلی کثِیرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضِیلاً)؛.(اسراء، /70.)
چراکه در معنای کرامت، عشق به خوبی و تنفّر از بدی نهفته است و این نشان بر این است که رزق انسانِ با کرامت، رزقش باید طیب باشد.
برای تغییر سبک زندگی و رفتار، کافی است نوع و سبک تغذیۀ راتغییر داد.
بنابراین، توجه به حلال و طیب بودن غذا و متناسب با مزاج بودن آن، از جمله عوامل مؤثر در تربیت است و دلایل رفتارهای گوناگون کودک را باید در نوع تغذیۀپدر و مادرهنگام شکل گیری نطفه و تغذیۀ مادر در دوران بارداری و شیردهی و نیز مسیر رشد کودک ردیابی کرد. در این جا به این نکته بسنده می کنیم که برای تغییر سبک زندگی و رفتار مردم، کافی است سبک و نوع تغذیۀ آنان را تغییر داد، رفتارها خود به خود تغییر خواهد کرد. اصرار فرهنگ غرب به سم خوری و شیمیایی خوری و نجس خوری با بروز رفتار، دین گریزانه بی ارتباط نیست.
پی نوشت:
1.. «قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ علیهماالسلام ... وَ أَعُوذُ بِک مِنَ الْکسَلِ وَ الْفَشَلِ ...» (شیخ مفید، الأمالی ،ص240.)
#سه_شنبه_های_تربیتی
👈 مشغول قرآن بودم، نفهميدم 👉
آيةاللهالعظمي حاج سيداحمد خوانساري (قدس سره) به دليل بيماري زخم معده، به دستور پز شک معالج، در بيمارستان بستري شدند. چون سالخورده و ضعيفالبنيه بودند و در وقت بستريشدن 98 سال از عمر شريفشان ميگذشت، تحمل جراحي بدون بيهوشي ممکن نبود، از طرفي معظمله نيز اجازه بيهوش کردن را نميدادند، زيرا معتقد بودند که در هنگام بيهوشي، تقليد مقلّدين اشکال پيدا ميکند. دکتر معالج به ايشان گفت: طبق آزمايشها و عکسبرداريها، بايد حتماً عمل جراحي صورت گيرد.
آيةاللهالعظمي خوانساري(قدس سره) فرمودند: مانعي ندارد؛ عمل جراحي را هر وقت خواستيد، شروع کنيد، ولي قبل از آن به من خبر دهيد که با تلاوت قرآن و توجه به آن، مشکل بيهوش کردن حل شود. دکتر جراح پذيرفت و لحظاتي بعد گفت: ما آماده هستيم که دست به کار شويم. آيةاللهالعظمي خوانساري فرمودند: هر وقت من شروع به خواندن کردم، شما هم شروع کنيد.دکتر تعريف ميکرد تا ايشان شروع به خواندن سوره انعام کردند، چاقوي جراحي را روي بدنشان گذاشته و دست به کار شديم. چنان بيحرکت بودند که گويا در حال بيهوشي کامل هستند. بعد از پاره کردن و دوختن و اتمام کار، گفتم: حضرت آقا! کار ما تمام شد. ايشان قرآن را بستند و فرمودند: صدقاللهالعليالعظيم. گفتم: آقا دردتان نيامد؟ فرمودند: مشغول قرآن بودم، نفهميدم.
منبع: هزار و يک حکايت اخلاقي
به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#پیام_ولایت
👈 سنگر اصلی عالم 👉
امروز سنگر اصلی در سطح عالم، جمهوری اسلامی است. این سنگر را باید محکم نگه دارید. با چه چیز؟ با اتحاد و اتفاق؛ با همدلی میان آحاد مردم و میان مردم و مسؤولین کشور؛ با همدلی میان مردم و دولت، میان مردم و مجلس، میان دولت و مجلس، میان کارگزاران کشور و میان آحاد مردم. گروههای مختلف، جناحهای مختلف، سیاستها و جهتگیریهای مختلف، در مقابله با دشمن، باید با هم باشند و کاری نکنند که دشمن سوء استفاده کند. اختلاف سیاسی مانعی ندارد؛ اختلاف نظر مانعی ندارد؛ مبارزات انتخاباتی به شکل سالم، مانعی ندارد؛ اما خراب کردن یکدیگر، خراب کردن چهرهی کشور، خراب کردن ذهن مردم و چهرهی مسؤولین دلسوز، اشکال دارد. ایجاد سؤال و ابهام در ذهن مردم، اشکال دارد. با وحدت و یکپارچگی، «کأنهم بنیان مرصوص»، مثل یک دژ پولادین، در مقابل دشمن بایستید؛ مثل چند برادر در یک خانه. ممکن است دو برادر از یکدیگر کدورت و گله هم داشته باشند، اما در مقابل کسی که به خانهی آنها حمله میکند، دوش به دوش، باید در کنار هم بایستند. آحاد ملت باید این گونه باشند. این، یکی از ویژگیهایی است که در این سنگر میتوانید حفظ کنید.
بیانات در دیدار زائرین و مجاورین حرم مطهر رضوی1371/01/15
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #زخرف، صفحه 495، آیات 74 تا 89
🗓1400/03/19
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
#چهار_شنبه_های_اخلاقی
🌷زندگی در پرتو اخلاق »»»»
شماره 32🌷
👇👇👇
👈 غیبت 👉
◀️ خطرات غیبت (قسمت دوم)
4- مفسده غیبت از اعمال منافی عفت شدیدتر است
در حدیث معروف «جابر» و «ابوسعید خدری» از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده:
«الْغِیبَهُ اشَدُّ مِنَ الزِّنا»(مجلسی، بحار الانوار 75/ 222)
غیبت از زنا بدتر است!
نکته شدت آن نیز در ذیل همین حدیث آمده که زناکار ممکن است با توبه مشمول عفو خدا شود (زیرا زنا از قبیل حق اللَّه است) اما غیبت کننده با توبه بدون کسب رضایت طرف، مورد عفو قرار نخواهد گرفت (چون از قبیل حق النّاس می باشد).
ممکن است علاوه بر جهت فوق، نکته دیگری نیز دلیل بر شدت گناه غیبت نسبت به زنا باشد که غیبت اساس اتحاد و محبت و صمیمیت و خوشبینی را در اجتماع متزلزل می سازد و از این راه لطمه شدیدی به اجتماع می زند ولی اعمال منافی عفت با آنهمه اهمیتی که دارد چنین تأثیری نخواهد داشت.
5- غیبت مانع از قبول اعمال و طاعات است
در حدیث «معاذ» وارد شده که گاهی اعمال بندگان همچون شعاع خورشید می درخشد و به آسمان بالا می رود ولی آن را برمی گردانند و به صورت صاحبش می زنند و فرشته ای می گوید:
«امَرَنِی رَبِّی انْ لا ادَعَ عَمَلَ مَنْ یَغْتابُ النّاسَ یَتَجاوَزُ الی رَبِّی»
پروردگارم به من فرمان داده که نگذارم اعمال نیک غیبت کنندگان به سوی پروردگار برود.
ممکن است نکته این موضوع این باشد که از احادیث مختلف استفاده می شود بطور کلی اعمال کسانی که حقوق مردم به گردن آنهاست مقبول درگاه خدا نخواهد شد و غیبت همانطور که دانستیم یک نوع تجاوز به حقوق مردم و تضییع سرمایه آبروی آنهاست.
6- غیبت با اخوت اسلامی سازگار نیست
از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است:
«لا تَحاسَدُوا وَلا تَباغَضُوا وَلا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضاً وَکُونُوا عِبادَ اللَّهِ اخْواناً»(محدث نوری، مستدرک الوسائل 9/ 118)
نسبت به هم حسد و کینه نورزید و یکدیگر را غیبت نکنید، و ای بندگان خدا! باهم برادر باشید.
از جمله اخیر برمی آید که نقطه مقابل حسد و عداوت و غیبت، بندگی خدا و اخوّت اسلامی است، بدیهی است نخستین نشانه اخوّت، محبت و صمیمیت می باشد که هرگز با غیبت نمی تواند سازگار باشد.
و شاید ذکر آن دو عیب دیگر در روایت از این نظر است که در سلسله علل غیبت قرار دارند، زیرا حسد معمولًا سرچشمه عداوت و کینه می گردد و عداوت و کینه سرچشمه غیبت.
7- غیبت اعمال نیک را از بین می برد
این معنی در احادیث مختلفی وارد شده، در حدیثی از امام صادق علیه السلام نقل شده است:
«الْغِیبَهُ حَرامٌ عَلی کُلِّ مُسْلِمٍ... وَالْغِیبَهُ تَأْکُلُ الْحَسَناتِ کَما تَأْکُلُ النّارُ الْحَطَبَ»(مجلسی، بحار الانوار 75/ 257.)
غیبت حرام است بر هر مسلمانی... و به درستی که غیبت حسنات را از بین می برد همانگونه که آتش هیزم را.
و در حدیث دیگری از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده:
«مَنْ کانَتْ لِاخِیهِ عِنْدَهُ مَظْلَمَهٌ فِی عِرْضٍ اوْ مالٍ فَلْیَسْتَحْلِلْها مِنْهُ مِنْ قَبْلِ انْ یَأْتِیَ یَوْمٌ لَیْسَ هُنالِکَ دِینارٌ وَلا دِرْهَمٌ انَّما یُؤْخَذُ مِنْ حَسَناتِهِ فَانْ لَمْ تَکُنْ لَهُ حَسَنَهٌ اخِذَ مِنْ سَیِّئاتِ صاحِبِهِ فَزِیدَتْ عَلی سَیِّئاتِهِ»(فیض کاشانی، محجّه البیضاء 5/ 273.)
آن کس که حقی در مورد آبرو یا مال از برادر دینی اش به گردنش مانده باید از او حلیّت بطلبد پیش از آنکه روزی رسد که دِرهم و دینار در آن وجود ندارد، در آن روز از حسناتش برمی دارند و اگر کار نیکی نداشته باشد از گناهان طرف بر او می افزایند.
اینکه غیبت حسنات را از بین می برد ممکن است از این نظر باشد که غیبت یکی از بزرگترین سرمایه های معنوی شخص غیبت شده را از بین می برد، که همان عرض و آبرو و حیثیت اجتماعی اوست، و از آنجا که جبران این «حق النّاس» از طریق مادی غالباً میسّر نیست، بنابراین خداوند متعال از طریق امور معنوی آن را جبران می کند: حسنات غیبت کننده را به نامه عمل غیبت شده نقل می نماید و اگر حسناتی نداشته باشد سیئات غیبت شونده را به نامه عمل غیبت کننده منتقل می سازد و به همان اندازه که به حیثیت آن شخص لطمه وارد شده از طریق نقل حسنات و سیئات جبران می گردد.
از روایت اخیر برمی آید که طریق جبران در مورد امور معنوی در آخرت نیز همین است و اینها همه موضوع «حق النّاس» بودن غیبت را کاملًا تأیید می نماید.
#اخلاق
#غیبت
ادامه دارد...
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#چهار_شنبه_های_اخلاقی
🌷زندگی در پرتو اخلاق »»»»
شماره 33🌷
👇👇👇
👈 غیبت 👉
◀️ خطرات غیبت (قسمت سوم)
8- غیبت ارزش عبادات را کم می کند
از بعضی از روایات استفاده می شود که غیبت جزء نواقض وضو و روزه است.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
«الْجُلُوسُ فِی الْمَسْجِدِ انْتِظاراً لِلصَّلاهِ عِبادَهٌ مالَمْ یُحْدِث؛ فَقِیلَ:
یا رَسُولَ اللَّهِ! وَ مَا الْحَدَثُ؟ قالَ: الْاغْتِیابُ»(فیض کاشانی، محجّه البیضاء 5/ 255)
در مسجد منتظر به نماز نشستن عبادت است تا موقعی که حدثی از او سر نزده است؛ سؤال شد: حدث چیست؟ فرمود: غیبت!
و در جای دیگری می فرماید:
«وَمَنِ اغْتابَ مُسْلِماً بَطَلَ صَوْمُهُ وَنَقَضَ وُضُوءُهُ»(فیض کاشانی، محجّه البیضاء 5/ 254)
کسی که مسلمانی را غیبت نماید روزه و وضویش باطل است.
نکته این موضوع ممکن است این باشد که عبادت یک حالت نزدیکی به پروردگار و نورانیت معنوی در انسان ایجاد می کند، و هنگامی که انسان بعد از وضو یا در حال روزه زبان خود را آلوده به غیبت کند به مقدار قابل توجهی از آن حالت معنویت کاسته می شود و شخص از آن درجه قرب به پروردگار سقوط می کند، از این معنی در حدیث فوق تعبیر به «ناقض» (شکننده) شده است.
9- غیبت، انسان را از ولایت خدا خارج و در ولایت شیطان داخل می کند همانطور که در روایت مفضل بن عمر از امام صادق علیه السلام نقل شده است:
«مَنْ رَوی عَلی مُؤْمِنٍ رِوایَهً یُرِیدُ بِها شَیْنَهُ وَهَدْمَ مُرُوَّتِهِ لِیَسْقُطَ مِنْ اعْیُنِ النّاسِ اخْرَجَهُ اللَّهُ مِنْ ولایَتِهِ الی وِلایَهِ الشَّیْطانِ فَلا یَقْبَلُهُ الشَّیْطانُ»(مجلسی، بحار الانوار 75/ 168)
کسی که به منظور عیب گویی و آبروریزی مؤمنی سخنی بگوید تااو را از نظر مردم ساقط کند خداوند وی را از ولایت خود بسوی ولایت شیطان بیرون می راند و شیطان هم او را نمی پذیرد.
البته این روایت تنها در مورد خصوص غیبت نیست بلکه غیبت یکی از مصادیق آن است بنابر اینکه در تمام افراد غیبت قصد در هم شکستن شخصیت و عیب گذاردن بر طرف ولو تبعاً وجود دارد، زیرا این موضوع از لوازم هر غیبتی است و قصد ملزوم عادتاً از قصد لازم (با توجه به ملازمه) منفک نخواهد بود.
اما منظور از خروج از ولایت خدا به قرینه آیات قرآن مجید این است که: «خداوند که رهبری و سرپرستی افراد با ایمان را به عهده دارد و آنها را از ظلمتها، به سوی نور بیرون می برد»(1) دست از رهبری چنین افرادی برمی دارد.
10- قسمتی از آثار سوء غیبت حتی پس از توبه نیز باقی می ماند!
در احادیث پیشوایان اسلام وارد شده:
«اوْحَی اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ الی مُوسَی بْنِ عِمْرانَ انَّ الْمُغْتابَ اذا تابَ فَهُوَ آخِرُ مَنْ یَدْخُلِ الْجَنَّهَ وَانْ لَمْ یَتُبْ فَهُوَ اوَّلُ مَنْ یَدْخُلُ النّارَ»(مجلسی، بحار الانوار 75/ 222.)
خداوند به موسی بن عمران وحی فرستاد که غیبت کننده اگر توبه کند آخرین کسی است که داخل بهشت می شود، و اگر توبه نکند نخستین فردی است که داخل آتش می گردد.
ممکن است نکته حدیث این باشد که غیبت هم جنبه حق اللَّه دارد و هم جنبه حق النّاس، و جنبه حق النّاس آن از سایر حقوق مردم بیشتر است زیرا با غیبت سرمایه آبروی افراد از بین می رود، سرمایه ای که بر خلاف سرمایه های مادی غالباً قابل جبران نیست، و همین موضوع سبب می شود که غیبت کننده دیرتر از دیگران اهل نجات گردد. و به همین دلیل در بعضی روایات، هتک مسلمان بالاترین ربا شمرده شده است چنانکه انس از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل می کند که فرمود:
«انَّ ارْبَی الرِّبا عِرْضُ الرَّجُلِ الْمُسْلِمِ»(همان)
مهمترین ربا هتک آبروی مسلمان است!
پی نوشت:
1.. « اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ الَی النُّورِ» سوره بقره( 2) آیه 257.
#اخلاق
#غیبت
ادامه دارد...
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#ماموریت_مهم_آحاد_مردم
بیانات رهبر انقلاب به مناسبت سیودومین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله)
📍همهی آحاد مردم، تکتک آحاد مردم خودشان را موظّف بدانند که علاوه بر اینکه در انتخابات شرکت میکنند دیگران را هم به شرکت در انتخابات دعوت کنند؛ این، تواصی به حق است: «وَ تَواصَوا بِالحَق» که در قرآن کریم هست؛ این، توصیه کردن به حق است؛ این وظیفه است و این کار را انجام بدهند؛ افراد خانواده، دوستان، همکاران، معاشرین، آحاد مردم و کسانی که با آنها سر و کار دارید را به [شرکت در انتخابات] دعوت کنید📍
—————————
نکات:
🔺 انقلاب اسلامی بر پایه بسیج و حرکت جمعی و مسؤولیت پذیری عمومی بنا شده است. در طول این چهل سال از سیل و زلزله تا دفاع مقدس هر جا مردم پای کار آمده اند گره های سخت باز شده است. شهید سلیمانی با استفاده از همین تجربه، جنگ باخته سوریه و عراق را به پیروزی مبدل کرد.
🔹حال چرا ما این تجربه را در انتخابات به کار نمی بندیم؟ چرا یک تنه به خط زده ایم؟ چرا خودمان می خواهیم مردم را قانع کنیم که پای صندوق رأی بیایند؟ چرا بسیج عمومی برای دعوت از یکدیگر راه نیندازیم؟ چرا از خطی که رهبر انقلاب داده است، استفاده نکنیم؟
🔹 شرکت در انتخابات یک امر واجب است. اما علاوه بر آن «دعوت به شرکت در انتخابات» نیز امری واجب و وظیفه ای همگانی و مصداق امر به معروف است. اما بسیاری از مردم انقلابی با وجود اینکه رأی می دهند، اما هیچ وقت این احساس مسؤولیت را ندارند که «همه ما موظف به دعوت عمومی به شرکت در انتخابات هستیم.» ضمن اینکه تاثیرگذاری هر کس بر نزدیکان خود بسیار محتمَل تر از هر رسانه و گروه دیگر است.
🔶 پویش بزرگ #یک_رأی_بیشتر
اگر فقط جامعه حزب اللهی و نه عموم مردم که چیزی حدود 15 میلیون نفر هستند فقط «یک نفر» از دوستان و اقوام خود که از قشر خاکستری هستند را با خود همراه کنند، 15 میلیون نفر به آرا اضافه خواهد شد. اما اگر فقط یک سوم اینها بتوانند این کار را انجام بدهند نیز 5 میلیون رای یعنی چیزی حدود 10 درصد به مشارکت افزوده خواهد شد.
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_صوتی
سخنران: آیت الله شهید سید عبدالحسین دستغیب
موضوع: "خطر غیبت و سوءخلق"
قسم به خدا، مؤمن را بعد از توبه و ایمان و استغفار عذاب نخواهد کرد مگر به سه چیز؛ یکی سوء ظن به خدا، دوم سوء خلق (وای از بد خلقی). سعد که از شهدای اسلام بود و زمانی که حضرت رسول اکرم (ص) ایشان را در خاک نهادند مادرش گفت که بر تو بهشت گوارا باد که حضرت رسول (ص) لرزید و فرمودند که شما از کجا چنین حرفی را میزنی. ایشان دچار عذاب قبر شدهاند به خاطر سوء رفتار با زن و فرزندانش. هر کسی میخواهید باشید باید بدانید که حساب در کار است.
سومین موضوع که موجب عذاب میشود غیبت است. خیلی باید مواظب زبان بود.
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
اخلاق و عقیده برای مسئول جامعه مساله شخصی نیست
در دمکراسیهای غربی، صلاحیتهای خاصی موردنظر است که عمدتا در این صلاحیتها، وابستگیهای حزبی رعایت میشود. هم کسانی که نامزد میشوند، هم آنهایی که نامزد میکنند و هم آنهایی که به نامزدها رأی میدهند، در واقع به این حزب یا به آن حزب رأی میدهند. حالا در آن کشورهایی که دو حزبی است، مثل امریکا و انگلیس و یا در کشورهایی که چند حزبی است، به یکی از این دو یا چند حزب رأی میدهند. در نظام جمهوری اسلامی غیر از دانایی و کفایت سیاسی، کفایت اخلاقی و اعتقادی هم لازم است. افرادی نگویند که اخلاق و عقیده مسألهی شخصی انسانهاست. بله، اخلاق و عقیده مسألهی شخصی انسانهاست؛ اما نه برای مسؤول. من اگر در جایگاه مسؤولیت قرار گرفتم و اخلاق زشتی داشتم؛ فهم بدی از مسائل جامعه داشتم و معتقد بودم که باید جیب خودم را پر کنم، نمیتوانم به مردم بگویم این عقیده و اخلاق شخصی من است و اخلاق و عقیده ربطی به کسی ندارد! برای یک مسؤول عقیده و اخلاق مسألهی شخصی نیست؛ مسألهای اجتماعی و عمومی است؛ حاکم شدن بر سرنوشت مردم است. آن کسی که به مجلس میرود، یا به هر مسؤولیت دیگری در نظام جمهوری اسلامی میرسد، اگر فاسد، بیگانهپرست و در خدمت منافع طبقات برخوردار جامعه بود، دیگر نمیتواند نقشی را که ملت و طبقات محروم میخواهند، ایفا کند. اگر آن شخص انسان معاملهگر، رشوه و توصیهپذیر و مرعوبی بود؛ در مقابل تشر تبلیغات و سیاستهای خارجی جا زد، دیگر نمیتواند مورد اعتماد مردم قرار گیرد و برود آنجا بنشیند و تکلیف ملک و ملت را معین کند. این شخص غیر از کفایت ذاتی و دانایی ذاتی، به شجاعت اخلاقی، تقوای دینی و سیاسی و عقیدهی درست هم احتیاج دارد.
بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم قزوین1382/09/25
#انتخاب_درست_کار_درست
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #دخان، صفحه 496، آیات 1 تا 18
🗓1400/03/20
🌺 @nedaye_tahzib
🍃 tahzib-howzeh.ir
#پنج_شنبه_های_مشاوره_ای
#الفبای_زندگی (آشنایی با اصول و عوامل تحکیم خانواده)
شماره 3
👈 از کشش، تا تنش 👉
از مظاهر رحمت و حکمت الهی، به ودیعت نهادن میل و جذبه در زن و مرد، نسبت به یکدیگر است. این جذب کردن و جذب شدن، شیرازه این نهاد را مستحکم می سازد و افراد پراکنده را به صورت مجموعه در می آورد. در ازدواج نیز، شکل خاصی از این جذب و انجذاب میان دو جنس مخالف وجود دارد که در نتیجه آن، وقتی رابطه زناشویی و ازدواج پدید می آید، آن دو روح تشنه و مضطرب و ناآرام، به ثبات و سکون و آرامش می رسند.
زوجیت عمومی که در همه پدیده ها وجود دارد و عامل حرکت، نشو و نما و بقا و تزاید و رشد است، در قرآن کریم نیز مورد اشاره است:
(وَخَلَقْنَاكُمْ أَزْوَاجًا)،(آیه 8 سوره نبأ) ما شما را جفت جفت آفریدیم.
در جای دیگر به نکته آرامش و سکون و مودت میان دو همسر اشاره شده است که از نشانه های قدرت و حکمت پروردگار است:
وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً (آیه 21 سوره روم)
از نشانه های خداست اینکه برای شما از خودتان جفتها و همسرانی آفرید، تا در کنار آنها آرامش یابید و میان شما دوستی و رحمت قرار داد.
هسته اولیه این کانون مودت، انس و رحمت و آرامش، زن و مرد است و آنچه این آثار را به بار می آورد، انگیزه و هدف از ازدواج است. دختر و پسری که تصمیم می گیرند برای پی نهادن یک زندگی مشترک، دست در دست هم و دل در گرو عشق یکدیگر بگذارند، باید خرد ورزی، آینده نگری، حیات عقلانی، مسؤولیت پذیری، تعاون و همدلی را از یاد نبرند، که اینها عوامل قوام و استحکام بنای خانواده است.
گر چه به لطف خدا، پس از ازدواج و تحقق علقه همسری، میان زوجین مودت و رحمت ایجاد می شود و دو انسان غریبه و ناآشنا، چنان به یکدیگر دلبسته و وابسته می شوند که گویا سالیان دراز، با هم بوده و زیسته اند، ولی عوامل تفرقه آور و جدائی آفرین هم بسیار است و شیطان و اخلاق شیطانی انسان، گاهی آتش افروزی می کند و آرامش را از خانه و خانواده می گیرد
و آن کشش اولیه، به تنش و رویارویی و تخاصم و تفرقه می انجامد.
اگر هشیاری، متانت و تدبیر نباشد، همین کانون محبت و گرمی، به کانون بحران و مرکز فتنه و پایگاه نزاع و کشمکش تبدیل می شود و آفات و پیامدهای آن، چه بر تداوم زندگی مشترک، چه بر انسانی بودن رابطه زوجین و چه بر اخلاق و روح فرزندان خانواده، آثار تلخ و سوء بسیاری بر جای می گذارد که به این آسانی هم زدوده نمی شود. وقتی شیطان، جای پایی برای خود در این کانون رافت و همدلی باز کرد، زوجین به جای آنکه مکمل وجود هم و سایه امن و آرام یکدیگر و پناه هم باشند، از هم تنافر و گریز پیدا می کنند. بر اساس همین حساسیت و به لحاظ زمینه های بحران در این کانون، باید به نهاد خانواده به چشمی دیگر نگریست و زندگی مشترک را بر پایه های عقل و شرع بنا نهاد، تا این نهاد، دیرپا و مستحکم شکل بگیرد و دوام یابد و شادابی و نشاط و امید، رنگ زیبای این نهاد مقدس گردد.
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
#پنج_شنبه_های_مشاوره_ای
#الفبای_زندگی (آشنایی با اصول و عوامل تحکیم خانواده )
شماره 5
👈 سازندگیهای ازدواج (قسمت دوم) 👉
تأثیرات مثبت ازدواج را می توان این گونه برشمرد:
1- آرامش:
2- احساس مسؤولیت:
3- برنامه ریزی:
4- حق شناسی:
ازدواج، سبب می شود که حقوق متقابل میان دو انسان پدید آید. این نوعی سازندگی است. ارتباطهای خانوادگی و پیوندهای فامیلی، دامنه این حقوق و وظایف اخلاقی و اجتماعی را گسترده تر می سازد و سامان بخش روابط انسانی می گردد.
5- تلاش معاش:
ایجاد بستر مناسب و انگیزه قوی تر برای تأمین معاش و در آمد، از آثار مثبت دیگر ازدواج است.
گرچه نباید بی حساب و بدون سنجش دست به ازدواج زد و لازم است که شرایط اقتصادی و تواناییهای مالی هم لحاظ شود، ولی وعده خداوند نیز نباید فراموش کرد که قول داده است تنگدستی را به غنا تبدیل کند و جایی برای بیم از فقر باقی نگذارد.
پس ایجاد روحیه توکل و اعتماد به لطف الهی، بعد مثبت دیگری از تشکیل خانواده است.
خداوند متعال، ضمن دستور به ازدواج با دختران و جوانان شایسته و صالح و کنیزهای مناسب همسری می فرماید:
وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَىٰ مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَإِمَائِكُمْ ۚ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
مردان و زنان بیهمسر خود را همسر دهید، همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را؛ اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بینیاز میسازد؛ خداوند گشایشدهنده و آگاه است!
(آیه 32 سوره نور)
از پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) روایت است که فرمود:
مَنْ تَرَكَ التَّزْوِيجَ مَخَافَةَ الْفَقْرِ فَقَدْ أَسَاءَ الظَّنَّ بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يَقُولُ إِنْ يَكُونُوا فُقَراءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ
هر کس از ترس فقر ازدواج نکند نسبتبه لطف خداوند بدگمان شده است. چرا که خداوند میفرماید: اگر آنان فقیر باشند خداوند از فضل و کرم خود بی نیازشان میکند.
من لایحضر الفقیه ج 3 ، ص 385 ، ح 4353
اینکه ازدواج، مایه رونق وضع اقتصادی زندگی می شود، هم لطف و نظر الهی را می رساند که رزاق است و به تناسب نیاز معیشتی، رزق را هم افزایش می دهد، هم تلاش تولیدی و اقتصادی و معیشتی انسان را می افزاید، چون به هر حال برای تأمین زندگی باید بیشتر کار کند.
از این رو در حدیث رسول خدا (صلی الله علیه و آله) توصیه شده که ازدواج کنید، زیرا که برای شما روزی آورتر است.:
اِتَّخِذُوا اَلْأَهْلَ فَإِنَّهُ أَرْزَقُ لَكُمْ
همسر بگيريد كه مايۀ افزونى روزى شماست
تهذيب الأحکام , جلد۷ , صفحه۲۳۹
کمک به ازدواج جوانان و تشکیل خانواده، کمک به ساخته شدن انسانهای مسؤولیت پذیر، مدیر و صالح است و یکی از راه های عمده و موفق مبارزه با گناه در جامعه، تسهیل ازدواج است.
این، هم تکلیف والدین و افراد خیر و توانمند را سنگین می سازد، هم روشنگر راهی برای آنانی است که در اندیشه صلاح و سلامت قشر جوان جامعه اند، هم وظیفه خود جوانان را در این زمینه روشن می کند. با تقویت و ترویج و تسهیل این سنت نبوی، بهتر می توان با منکرات مقابله کرد و سدی در برابر هجوم فساد فرهنگی بیگانه پدید آورد.
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پنج_شنبه_های_مشاوره_ای
قدرت و شکوه زن | حجت الاسلام پناهیان
✅ به #ندای_تهذیب بپیوندید:
🌹کانال ایتا:
https://eitaa.com/joinchat/3433889827C48be11f7a9