فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️واقعا ۷۰ درصد مردم ایران بیدین شدن؟!!
⁉️ #فضای_مجازی روی ما هم اثر گذاشته؟!
♦️برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
🇮🇷
اختصاص اسلام به اعراب، به اعتراف قرآن!
پرسش : با توجّه به اینکه آیاتی از قرآن تاکید دارند که اسلام برای «اعراب» آمده است، چرا این اصرار وجود دارد که ما «ایرانیان فارس زبان» آن را بپذیریم؟!
پاسخ اجمالی:
آیات مختلف قرآن گواه این است که اسلام یک دین «جهان شمول» است و اختصاص به قوم و گروه خاصی ندارد. شبهه «اختصاص اسلام به اعراب» مبتنی بر «ترجمه و تفسیری دروغین و تحمیلی» است و آیاتی که در این شبهه به آنها تمسّک شده با ترجمه و تفسیر صحیح قابل پاسخ می باشند. ضمن اینکه با توجه به مجموعه آیات قرآن می توان گفت، که جهانى شدن دعوت پیامبر اسلام «تدریجى» و مرحله به مرحله بوده است.
پاسخ تفصیلی:
برخی بخاطر عربی بودن قرآن و با تمسّک به برخی آیات آن که به این حقیقت اشاره کرده که قرآن به «زبان عربی» است و آیات دیگر، ادعا کرده اند اسلام اختصاص به اعراب دارد. امّا آنها در این ادّعای خود، اولا آیات دیگر قرآن را که بر جهانی بودن اسلام تاکید دارند، نادیده گرفته و ثانیا از آیات مورد اشاره خود ترجمه و تفسیری خائنانه و باب میل خود ارائه داده اند! لذا لازم می دانیم به صورت نقضی و حلی پاسخ این ادعا را روشن سازیم.
پاسخ نقضی:
بر خلاف ادعای نژاد پرستان بهانه جو، آیات مختلف قرآن گواه این است که اسلام یک آئین جهانى و برای تمام مردم دنیاست؛ آیاتی مانند:
آیه ۱۹ سوره انعام: «لِأُنْذِرَکُمْ بِهِ وَ مَنْ بَلَغَ»؛ (هدف من این است که همه شما و کسانى را که سخنم به آنها مى رسد با قرآن انذار کنم).
آیه ۹۰ همان سوره: «إِنْ هُوَ إِلَّا ذِکْرى لِلْعالَمِینَ»؛ (این قرآن وسیله تذکر جهانیان است).
آیه ۱۵۸ سوره اعراف: «قُلْ یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ جَمِیعاً»؛ (بگو اى مردم! من رسول خدا به سوى همه شما هستم).
آیات شریفه ۸۶ و ۸۷ سوره «ص»: «قُلْ ما أَسْئَلُکُمْ عَلَیْهِ مِنْ أَجْرٍ وَ ما أَنَا مِنَ الْمُتَکَلِّفینَ* إِنْ هُوَ إِلاَّ ذِکْرٌ لِلْعالَمینَ»؛ ([اى پیامبر!] بگو: من براى دعوت نبوّت هیچ پاداشى از شما نمى طلبم و من از متکلّفین نیستم! [سخنانم روشن و همراه با دلیل است!] این [قرآن] تذکرى براى همه جهانیان است).
آیه اول سوره فرقان: «تَبارَکَ الَّذِی نَزَّلَ الْفُرْقانَ عَلى عَبْدِهِ لِیَکُونَ لِلْعالَمِینَ نَذِیراً»؛ (جاوید و پر برکت است خداوندى که قرآن را بر بنده اش نازل کرد تا همه جهانیان را انذار کند).
و امثال این آیات که در قرآن فراوان است.
پاسخ حلّی:
شبهه «اختصاص اسلام به اعراب» مبتنی بر ترجمه، تفسیر و برداشتی «تحمیلی و دروغین» است؛ بنابراین لازم می دانیم که – بعد از آوردن تک تک آیات با ترجمه و ادعای شبهه گران – ترجمه و تفسیر صحیح این آیات ارائه شود «تا سیه روی شود هرکه در او غش باشد».
۱٫ آیات ۱۹۸ و ۱۹۹ سوره شعراء: «وَلَوْ نَزَّلْنَاهُ عَلَى بَعْضِ الْأَعْجَمِینَ؛ فَقَرَأَهُ عَلَیْهِم مَّا کَانُوا بِهِ مُؤْمِنِینَ»؛ (و اگر آن را برای مردمی که عربی نمی دانند نازل می کردیم؛ محال بود که [عجم ها] آن را بفهمند و به آن ایمان بیاورند).
نتیجه: قرآن برای مردمی که عربی می دانند نازل شده است نه عجم ها.
پاسخ: منظور از «لوْ نَزَّلْنَاهُ عَلَى بَعْضِ الْأَعْجَمِینَ»، نزول پیامبری از عجم و آوردن کتاب آسمانی با زبانی غیر از عربی می باشد، نه اینکه فقط برای عجم و کسانی که عربی نمی دانند بخواهد نازل شود. در جمله «فَقَرَأَهُ عَلَیْهِم» هم فاعل هو مستتر می باشد که به «بَعْض الْأَعْجَمِینَ» بر می گردد و ضمیر «علیهم» به عرب بر می گردد؛ یعنی مشرکان عرب اگر پیامبری غیر عربی می داشتند به طریق اولی ایمان نمی آوردند. به عبارت دیگر این آیه به یکى از بهانه هاى احتمالى کفار و پیشگیرى از آن پرداخته است و گفته است که نژادپرستى و تعصبهاى قومى آنها بقدرى شدید است که اگر قرآن بر فردى غیر عرب نازل مى شد، امواج تعصبها مانع از پذیرش آن مى گردید، تازه حالا که بر مردى از خانواده اصیل عربى، و با بیانى رسا و گویا، نازل شده و در کتب آسمانى پیشین نیز بشارت آن آمده و علماى بنى اسرائیل نیز به آن گواهى داده اند، بسیارى از آنها ایمان نمى آورند، چه رسد اگر پیامبرشان اصلا چنین شرائطى را نداشت.(۱)
با این توضیحات اگر غیر عربها هم بخواهند به بهانه اینکه قرآن عربی است ایمان نیاورند، فرقی با مشرکان متعصب و نژادپرست عرب نخواهند داشت. امّا اگر با وجود عربی بودن قرآن ایمان آوردند این آیه به برتری آنها نیز اشاره خواهد داشت؛ چنانکه در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) ذیل این آیات آمده است: «لَوْ نُزِّلَ الْقُرْآنُ عَلَى الْعَجَمِ مَا آمَنَتْ بِهِ الْعَرَبُ وَ قَدْ نُزِّلَ عَلَى الْعَرَبِ فَآمَنَتْ بِهِ الْعَجَمُ فَهَذِهِ فَضِیلَهُ الْعَجَمِ»(۲)؛ (اگر قرآن بر عجم نازل شده بود عرب به آن ایمان نمى آورد، ولى قرآن بر عرب نازل شد و عجم به آن ایمان آورد و این فضیلتى است براى عجم).
بنابراین این آیه اشتباه ترجمه شده و ترجمه ی صحیح آن چنین است: «هر گاه ما آن [ قرآن] را بر بعضى از عجم (غیر عرب) نازل مى کردیم و او آن را برایشان مى خواند [اعراب به دلیل شدت تعصب] به آن ایمان نمى آوردند [در حالی که برخی عجم ها با وجودی که قرآن به زبان آنها نبود، به دلیل عدم تعصب و حق پذیری ایمان آوردند؛ و این نشانه ی فضیلت و برتری عجم است]».
۲٫ آیه ۳ سوره فصلت: «کِتَابٌ فُصِّلَتْ آیَاتُهُ قُرْآنًا عَرَبِیًّا لِّقَوْمٍ یَعْلَمُونَ»؛ (کتابی آسمانی که آیات آن با تمام جزئیات بیان شده است، در قرآنی عربی، برای مردمی که عربی می دانند).
نتیجه: قرآنِ عربی برای مردم عرب زبان آورده شده؛ نه برای پارسی زبانان.
پاسخ: از مسلمات تاریخ است که یکى از گروندگان به پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) سلمان فارسى است که ایرانى بوده، یکى دیگر بلال بوده که اهل حبشه بوده است و یکى صهیب بوده که اهل روم آن روز بوده است و همه آنها بخاطر ایمانشان مورد تحسین پیامبر(صلی الله علیه وآله) قرار گرفته اند. از طرفی این هم مسلم است که پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) یهودیان را هم دعوت مى کرده و همچنین به پادشاهان ایران، مصر، حبشه، و روم نامه نوشته و همه را به اسلام دعوت کرده، همه این شواهد دلالت دارد بر اینکه دعوت پیامبر اسلام جهانى و عمومى بوده است(۳) و قرآن نیز گرچه عربی نازل شده است، ولی براى همه ى مردم نازل شده است؛ لذا در آیه ۱۸۵ سوره بقره می فرماید: «هُدىً لِلنَّاسِ».
بنابراین منظور از جمله «لِقَوْمٍ یَعْلَمُونَ» این است که تنها «اهل علم و تقوا» از آن بهره مند مى شوند و منظور این نیست که تنها افرادی که عربی می دانند از آن بهره مند می شوند.(۴) ضمن اینکه – بر فرضی که مخاطب قرآن فقط عرب بوده باشد- خود عرب مشاهده می کند که قرآن عربی است؛ لذا چه نیازی وجود دارد که به عرب گفته شود که «قرآن عربی است»! مگر اینکه مراد و منظور از لفظ «عَرَبِیًّا» فصاحت و قابل فهم بودن برای «اهل فهم» باشد.
بنابراین ترجمه صحیح آیه چنین می شود: «این کتابى است که آیاتش روشن، و هر مطلبى را در جاى خود بیان کرده، و شرح و تفصیل تمام نیازمندی هاى انسان را در تمام زمینه ها ذکر نموده است، کتابى است فصیح و گویا، براى جمعیتى که آگاهند و جویاى حقیقتند».
۳٫ آیه ۲ سوره یوسف: «إِنَّا أَنزَلْنَاهُ قُرْآنًا عَرَبِیًّا لَّعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ»؛ (ما آن را قرآنی به زبان عربی نازل کرده ایم، تا شما [عرب زبان ها] بفهمید).
و همچنین در آیه ۳ سوره زخرف با همان مضمون می خوانیم: «إِنَّا جَعَلْناهُ قُرْآناً عَرَبِیًّا لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُون».
نتیجه: خداوند قرآن را برای اَعراب فرستاده که زبانشان عربی است؛ نه برای پارسی زبانانِ ایرانی که عربی نمی فهمند.
پاسخ: ضمن اینکه پاسخهای کلی آیات گروه دوّم از این آیات نیز جواب می دهند، باید توجّه داشت که:
اولا: «نازل شدن کلام وحی به یک زبان دلیل بر اختصاص آن به کسانی که با آن زبان صحبت می کنند نیست»؛ چنانکه یک کتاب علمی اگر به زبان خاصی نوشته شود نباید دیگران خود را از فراگرفتن آن محروم کنند.
ثانیا: اگر قرآن به زبان عربی نازل شده است بخاطر ادله ای غیر از بحث اختصاص آن به اَعراب می باشد؛ به عنوان مثال زبان عربى به شهادت آنها که اهل مطالعه در زبانهاى مختلف جهانند آن چنان زبان وسیعى است که مى تواند ترجمان دقیقی برای لسان وحى باشد و مفاهیم و ریزه کاریهاى سخنان خدا را باز گو کند. علاوه بر این مسلم است که اسلام از جزیره عربستان و از یک کانون تاریکى و ظلمت و توحش و بربریت طلوع کرد، و در درجه اول مى بایست مردم آن سامان را گرد خود جمع کند، آن چنان گویا و روشن باشد که آن افراد بى سواد و دور از علم و دانش را تعلیم دهد و در پرتو تعلیمش دگرگون سازد و یک هسته اصلى براى نفوذ این آئین در سایر مناطق جهان به وجود آورد.
ثالثا: تعبیر به «عربى بودن» که در ده مورد از قرآن تکرار شده پاسخى است به آنها که پیامبر را متهم مى کردند که او این آیات را از یک فرد عجمى یاد گرفته و محتواى قرآن یک فکر وارداتى است و از نهاد وحى نجوشیده است.(۵)
۴٫ آیه ۴۴ سوره فصلت: «وَ لَوْ جَعَلْناهُ قُرْآناً أَعْجَمِیًّا لَقالُوا لَوْ لا فُصِّلَتْ آیاتُهُ ءَ أَعْجَمِیٌّ وَ عَرَبِیٌّ»؛ (و اگر این کتاب را قرآنی غیر عربی گردانیده بودیم قطعا می گفتند چرا آیه های آن روشن بیان نشده کتابی غیر عربی و مخاطب آن عرب زبان).
نتیجه: همان طور که اگر پیام خدا برای اعراب به زبان فارسی نازل می شد آنها اعتراض می کردند – و اعتراض شان هم از نظر خدا منطقی بود – پس معنی نمی دهد برای پارسی زبانان نیز پیام خدا به زبان عربی نازل شود.
پاسخ: این آیه از بهانه جویى افراد لجوج سخن به میان آورده که هر روز به بهانه اى خود و دیگران را سرگرم و از راه حق باز مى داشتند و پاسخ یکى از این بهانه هاى عجیب را مطرح مى کند و آن اینکه آنها مى گفتند: چرا قرآن به لسان عجم نازل نشده است تا ما براى آن اهمیت بیشترى قائل باشیم و غیر عرب نیز از آن بهره گیرند. ظاهرا هدفشان این بود که توده مردم از آن چیزى نفهمند و نیازى به آن نباشد که در آیه ۲۶ سوره فصلت به آنها بگویند «لا تَسْمَعُوا لِهذَا الْقُرْآنِ وَ الْغَوْا فِیهِ»؛ (به این قرآن گوش فرا ندهید و با سخنان لغو و باطل آن را از اثر بیندازید).
اینجاست که قرآن در پاسخ آنها مى گوید: هر گاه ما آن را قرآنى عجمى قرار مى دادیم حتما مى گفتند: چرا آیاتش روشن نیست؟ چرا پیچیده است؟ و ما از آن سر در نمى آوریم! «وَ لَوْ جَعَلْناهُ قُرْآناً أَعْجَمِیًّا لَقالُوا لَوْ لا فُصِّلَتْ آیاتُهُ». سپس اضافه مى کردند: راستى عجیب است قرآنى عجمى از پیغمبرى عربى؟ «ءَ أَعْجَمِیٌّ وَ عَرَبِیٌّ». یا مى گفتند: کتابى است عجمى براى امتى عربى؟(۶)
خلاصه این آیه پاسخی به بهانه جویی های افراد لجوجی هست که هر روز به بهانه ای از ایمان آوردن طفره می رفتند. علاوه بر این همانطور که در آیه اول گفتیم اگر قرآن به زبانی غیر عربی نازل می شد بسیاری از اعراب به خاطر تعصبات قومی و نژادی ایمان نمی آوردند در حالی که برخی عجم ها با وجودی که قرآن به زبان آنها نبود، به دلیل عدم تعصب و حق پذیری ایمان آوردند؛ و به تعبیر امام صادق(علیه السلام) این نشانه ی فضیلت و برتری عجم است.
۵٫ آیه ۴ سوره ابراهیم: «وَمَا أَرْسَلْنَا مِن رَّسُولٍ إِلَّا بِلِسَانِ قَوْمِهِ لِیُبَیِّنَ لَهُمْ»؛ (ما برای هیچ قومی پیغمبری نفرستادیم به غیر از پیغمبری که به زبان آنان سخن بگوید).
نتیجه: محمد که عرب بود، برای ما پارسی زبانان فرستاده نشده است.
پاسخ: ترجمه صحیح آیه این است که «ما هیچ پیامبرى را، جز به زبان قومش، نفرستادیم تا (حقایق را) براى آنها آشکار سازد». و این طبیعی است، چرا که پیامبران در درجه اول با قوم خود، همان ملتى که از میان آنها برخاسته اند، تماس داشتند و نخستین شعاع وحى بوسیله پیامبران بر آنها مى تابید، و نخستین یاران و یاوران آنها از میان آنان برگزیده مى شدند، بنا بر این پیامبر باید به زبان آنها و لغت آنها سخن بگوید تا حقایق را به روشنى براى آنان آشکار سازد.(۷)
مراد از «لسان قوم» در این آیه نیز تنها لغت و زبانِ مردم نیست، زیرا گاهى ممکن است گوینده اى با زبان مردم سخن بگوید ولى مردم حرف او را درست نفهمند، بلکه مراد آسان و قابل فهم گفتن است، به گونه اى که مردم پیام الهى را بفهمند، چنان که در آیات دیگر از جمله آیه ۹۷ سوره مریم می فرماید: «یَسَّرْناهُ بِلِسانِکَ»؛ (ما قرآن را به زبان تو آسان کردیم). در آیات ۲۷-۲۸ سوره طه نیز حضرت موسى از خداوند مى خواهد که گره از زبانش گشوده شود تا مردم کلامش را بفهمند: «وَ احْلُلْ عُقْدَهً مِنْ لِسانِی * یَفْقَهُوا قَوْلِی».(۸)
بنابراین منظور از این آیه این نیست که پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) عرب بوده و تنها برای اعراب فرستاده شده است. اساسا پیامبران اولواالعزم اقوامى که اهل زبان خود نبوده اند را نیز دعوت مى کردند، مثلا ابراهیم خلیل با اینکه خود، سریانى زبان بود عرب حجاز را به عمل حج دعوت نمود، و موسى با اینکه عبرى بود، فرعون و قوم او را که قبطى بودند به ایمان به خدا دعوت فرمود، و پیغمبر بزرگوار اسلام هم یهود عبرى زبان و نصارى رومى زبان و غیر ایشان را دعوت فرمود، و هر که از ایشان که ایمان مى آورد ایمانش را مى پذیرفت.(۹)
۶٫ آیه ۳۶ سوره نحل: «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِی کُلِّ أُمَّهٍ رَّسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّـهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ»؛ (ما برای هر جامعه ای رسولی فرستادیم، که می گفت: خدا را بپرستید و از پرستش هرگونه بتی اجتناب کنید).
و در آیه ۴۷ سوره یونس نیز می خوانیم: «وَلِکُلِّ أُمَّهٍ رَّسُولٌ فَإِذَا جَاءَ رَسُولُهُمْ قُضِیَ بَیْنَهُم بِالْقِسْطِ وَهُمْ لَا یُظْلَمُونَ»؛ (برای هر جامعه ای رسولی است که هرگاه آن رسول آید و حجت کند، حکم به عدل خواهد شد و هیچکس ستم نخواهد دید).
نتیجه: هر قومی پیامبری مخصوص به خود دارد و چنین نیست که پیامبری از قوم دیگر برای ملتی برانگیخته شود. ایرانیان عرب نیستند و امت محمد محسوب نمی شوند. محمد تنها، رسول اعراب بود؛ در حالی که رسول ایرانیان زرتشت بود و پیام یکتا پرستی را مطابق با خلق و خوی ایرانی آورد.
پاسخ: به نظر می رسد آنچه در این آیات باعث بروز این اشکال شده است برداشت نادرست از واژه ی امت است. کلمه ى «أُمَّهٍ» از ریشه ى «ام» به معناى چیزى است که دیگرى را به خود ضمیمه مى کند و آن را قصد می کند و به هر جماعتى که داراى نوعى وحدت و اشتراک باشند، امّت گفته مى شود.
امت هر پیامبری هم شامل همه کسانی که آن پیامبر برای رساندن پیام الهی به آنها مبعوث شده می شود، چه به او ایمان آورند یا کافر شوند.(۱۰)
این آیات هم اشاره دارد به اینکه مساله بعثت رسول، امرى است که اختصاص به امتى ندارد، بلکه سنتى است که در همه زمان ها و برای تمامى مردم و همه اقوام جریان مى یابد و ملاکش هم احتیاج است، و خدا به حاجت بندگان خود واقف است و به تناسب هر زمان پیامبری فرستاده است و آخرین پیامبر، که دین او هم کامل ترین دین ها و برای همه اعصار و همه جهانیان پس از او می باشد، پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) است و خداوند در آیه ۳۵ سوره نحل بطور اجمال به عمومیت بعثت رسول و لزوم ابلاغ پیام الهی اشاره نموده و فرمود: «کَذلِکَ فَعَلَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَهَلْ عَلَى الرُّسُلِ إِلَّا الْبَلاغُ الْمُبِین»؛ (پیشینیان آنها نیز همین کارها را انجام دادند [و به همین بهانه ها متوسل شدند] ولى آیا پیامبران الهى وظیفه اى جز ابلاغ آشکار دارند؟). در این آیه به پیامبر(صلی الله علیه وآله)، در کنار دستور به ابلاغ، نسبت به مخالفت برخی انسان ها به بهانه های مختلف دلداری می دهد.(۱۱)
در حقیقت هدف از فرستادن پیامبران این است که دعوت الهى به گوش امتها برسد، و گرنه مى دانیم مثلا در زمانى که پیامبر اسلام در مکه یا مدینه قیام کرد، در شهرهاى دیگر حجاز پیامبرى نبود، ولى فرستادگان رسول اللَّه به آن مناطق گسیل شدند و صداى پیامبر را به گوش همگان رساندند. علاوه بر این خود پیامبر(صلی الله علیه وآله) نامه هایى نوشت و با رسولانى به کشورهاى مختلف مانند ایران و روم و حبشه فرستاد و پیام الهى را به آنها ابلاغ کرد. هم اکنون نیز ما امتى هستیم که دعوت پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) را از وراء اعصار و قرون به وسیله دانشمندان که پیام آوران آن پیامبرند شنیده ایم و منظور از مبعوث ساختن رسول در هر امتى چیزى غیر از این نیست.(۱۲)
۷٫ آیه ۳ سوره سجده: «هُوَ الْحَقُّ مِن رَّبِّکَ لِتُنذِرَ قَوْمًا مَّا أَتَاهُم مِّن نَّذِیرٍ مِّن قَبْلِکَ لَعَلَّهُمْ یَهْتَدُونَ»؛ ([ای محمد] قرآن را برای قوم تو فرستادیم چون پیش از تو رسولی برای آنها نیامده بود شاید که هدایت شوند).
نتیجه: خداوند قرآن را برای قومی فرستاده که تا پیش از محمد پیامبری نداشته اند؛ در حالی که ایرانیان پیامبری به نام زرتشت داشته اند که مورد قبول الله و محمد بوده است. پس اسلام برای ایرانیان آورده نشده است.
پاسخ: طبق عقیده مستدل، هرگز زمین از حجت الهى خالى نمى ماند، و همانطور که در مورد قبل بیان شد در هر عصر و زمانی پیامبر یا وصى پیامبرى براى اتمام حجت در میان انسانها وجود داشته و دارد. منظور از این آیه نیز این نیست که حضرت محمد برای هدایت قومی برانگیخته شده که تا آن زمان هیچ پیامبری نداشته اند. چراکه پیش از پیامبر اسلام، بعضى از پیغمبران به سوى اعراب مبعوث شده بودند، مانند خالد بن سنان عبسى، و حنظله، که دو تن از پیغمبران عرب بودند.
بنابراین منظور از قومی که پیش از رسول اکرم انذار دهنده ای نداشتند، اعراب نیستند؛ چراکه آنها نیز مانند سایر اقوام پیامبرانی داشته اند، بلکه به نظر مى رسد که منظور در اینجا از نذیر، پیامبر بزرگى باشد که دعوت خود را آشکارا و توأم با معجزات و در محیطى وسیع و گسترده آن هم سال ها پس از حضرت عیسی(علیه السلام) آشکار سازد، و مى دانیم چنین انذار کننده اى برای مردم آن زمان، خصوصا مردم شبه جزیره عربستان، قیام نکرده بود.(۱۳)
۸٫ آیه ۷۸ سوره حج: «وَ جاهِدُوا فِی اللَّهِ حَقَّ جِهادِهِ هُوَ اجْتَباکُمْ وَ ما جَعَلَ عَلَیْکُمْ فِی الدِّینِ مِنْ حَرَجٍ مِلَّهَ أَبیکُمْ إِبْراهیمَ هُوَ سَمَّاکُمُ الْمُسْلِمینَ مِنْ قَبْلُ»؛ (و در راه خدا چنان که شایسته اوست جهاد کنید. او شما را برگزیده و در دین بر شما سختی قرار نداده که ملت پدرتان ابراهیم هستید و او شما را از قبل مسلمان نامیده بود).
نتیجه: اسلام دین کسانی است که پیامبر قبلی آنها ابراهیم بوده و ربطی به ایرانیان که پیامبرشان زرتشت بوده، ندارد.
پاسخ: حضرت ابراهیم(علیه السلام) نیز پیامبر همه جهانیان و پدر همه کسانی که تسلیم امر خدا باشند می باشد و تعبیر «أَبیکُمْ» بیانگر این است که پیامبران، پدران امّت ها هستند.(۱۴) و اگر ابراهیم را پدر مسلمین خوانده بدین جهت است که او اولین کسى است که براى خدا اسلام آورد و تسلیم امر خداوند گردید، هم چنان که قرآن در آیه ۱۳۱ سوره بقره فرموده: «إِذْ قالَ لَهُ رَبُّهُ أَسْلِمْ قالَ أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعالَمِینَ»؛ (چون پروردگارش به او گفت اسلام بیاور، گفت اسلام آوردم براى پروردگار عالمیان).
و نیز قرآن در آیه ۳۶ سوره ابراهیم از حضرت ابراهیم(علیه السلام) حکایت کرده که گفت: «فَمَنْ تَبِعَنِی فَإِنَّهُ مِنِّی»؛ (و هر که پیرویم کند از من است)، که از ترکیب این دو آیه به دست مى آید: تمامى مسلمانان دنیا از هر جا که باشند فرزندان ابراهیم و از اویند. همچنین در آیه ۳۵ سوره ابراهیم، حضرت ابراهیم(علیه السلام) در دعایش گفت: «وَ اجْنُبْنِی وَ بَنِیَّ أَنْ نَعْبُدَ الْأَصْنامَ»؛ (مرا و فرزندانم را از اینکه بت بپرستیم دور بدار)، که مقصودش از «فرزندانم» مسلمانان است، چون به طور قطع مى دانیم که او براى مشرکینى که از صلب او هستند دعا نمى کند، و نیز خداى تعالى در آیه ۶۸ سوره آل عمران فرموده: «إِنَّ أَوْلَى النَّاسِ بِإِبْراهِیمَ لَلَّذِینَ اتَّبَعُوهُ وَ هذَا النَّبِیُّ وَ الَّذِینَ آمَنُوا»؛ (نزدیک تر از هر کس به ابراهیم کسانى هستند که پیرویش کردند، و این پیغمبر است، و کسانى که به این پیغمبر ایمان آوردند).(۱۵)
۹٫ آیه ۹۲ سوره انعام: «وَهَـذَا کِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ مُبَارَکٌ مُّصَدِّقُ الَّذِی بَیْنَ یَدَیْهِ وَلِتُنذِرَ أُمَّ الْقُرَى وَمَنْ حَوْلَهَا»؛ (و این، کتاب آسمانی مبارکی است که ما نازل کرده ایم، تصدیق کننده ی کتب آسمانی پیشین. برای اینکه به مردم شهر مکه و اطراف آن هشدار دهی).
و در آیه ۷ سوره شوری می خوانیم: «وَ کَذلِکَ أَوْحَیْنا إِلَیْکَ قُرْآناً عَرَبِیًّا لِتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرى وَ مَنْ حَوْلَها»؛ (و بدین گونه قران عربی به سوی تو وحی کردیم تا مردم مکه و اطراف آن را هشدار دهی).
در آیه ۱۲۰ سوره توبه نیز می خوانیم: «ما کانَ لِأَهْلِ الْمَدینَهِ وَ مَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرابِ أَنْ یَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ»؛ (مردم مدینه و اعراب اطراف مدینه نباید از فرمان رسول خدا سرباز زنند).
نتیجه: قرآن کتابی عربی است که دستوراتش تنها برای مردم مکه و مدینه و مناطق اطراف آن آورده شده است؛ و نه برای ایرانیان یا سایر مردم جهان.
پاسخ:
اولا: همانطور که در ابتدا بیان شد آیات مختلف قرآن به خوبى گواهى مى دهند که اسلام یک آئین جهانى است و جالب اینکه بسیارى از این آیات در مکه یعنى در آن موقع که هنوز اسلام از محیط این شهر تجاوز نکرده بود نازل شده اند! بنابراین انذار مردم مکه و مدینه و مناطق اطراف آن دو به عنوان مرکز اسلام منافاتی با جهانی بودن اسلام ندارد و طبیعی است که از کسانی که مخاطبان نزدیک قرآن هستند به صورت ویژه نام برده و و دعوت به عمل آید.
ثانیا: آیه «ما کانَ لِأَهْلِ الْمَدینَهِ وَ مَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرابِ أَنْ یَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ» با استفاده از یک بیان عاطفى، همه افراد با ایمان را به ملازمت پیامبر(صلی الله علیه و آله) و حمایت و دفاع از او در برابر مشکلات تشویق مى کند و مسلم است که تاکید و تکیه روى مدینه و اطرافش به خاطر آن است که در آن روز کانون اسلام مدینه بود، و الا این حکم نه اختصاصى به مدینه و اطراف آن دارد و نه مخصوص پیامبر (صلی الله علیه و آله) است. این وظیفه همه مسلمانان در تمام قرون و اعصار است که رهبران خویش را همچون جان خویش، بلکه بیشتر گرامى دارند و در حفظ آنان بکوشند و آنها را در برابر حوادث سخت تنها نگذارند، چرا که خطر براى آنها خطر براى امت است.(۱۶)
ثالثا: در مجموع با توجه به مجموعه آیات قرآن می توان گفت که دعوت پیامبر اسلام در جهانى شدنش تدریجى و مرحله به مرحله بوده است:
در مرحله اول پس از مبعوث شدن، کار تبلیغ پنهانى اسلام را شروع کرد و در طول سه سال پیامبر تنها کسانى را دعوت مى کرد که کاملًا به آنها اطمینان داشت که اسرار را فاش نمى کنند.
در مرحله دوم به حکم آیه ۴۲ سوره شعراء: «وَ أَنْذِرْ عَشِیرَتَکَ الْأَقْرَبِینَ»؛ (و خویشاوندان نزدیکت را انذار کن) مأمور بود تنها فامیل خود را دعوت کند.(۱۷)
در مرحله سوم به حکم آیه ۳ سوره فصلت: «کِتابٌ فُصِّلَتْ آیاتُهُ قُرْآناً عَرَبِیًّا لِقَوْمٍ یَعْلَمُون»؛ (کتابى که آیاتش هر مطلبى را در جاى خود بازگو کرده در حالى که فصیح و گویاست براى جمعیّتى که آگاهند!) و با توجه به شروع دعوت همگانی خود از مکه، مامور شده آن را اولا به عموم عرب و پس از آن به هر کس «دنبال آگاهی» است ابلاغ کند.
و در مرحله نهایی به حکم آیه ۱۹ سوره اعراف: «وَ أُوحِیَ إِلَیَّ هذَا الْقُرْآنُ لِأُنْذِرَکُمْ بِهِ وَ مَنْ بَلَغَ»؛ (این قرآن بر من وحى شده تا شما و تمام کسانى را که این قرآن به آنها مى رسد بیم دهم [و از مخالفت فرمان خدا بترسانم]) مأمور شده آن را به عموم مردم برساند؛ به خاطر همین ماموریت بود که پیامبراسلام(صلی الله علیه وآله) نامه به سران بزرگ جهان آن روز در خارج از جزیره عربستان نوشت و آنها را به اسلام دعوت کرد.(۱۸)
4_5830347864424845185.mp3
12.91M
#استاد_شجاعی
#استاد_عالی
▪️چرا بعضیها به زیارت میروند و جز ثوابی، چیزی گیرشان نمیآید،
⚡️و بعضیها همان زیارت را میروند و تا مقامِ مزور (زیارت شونده) بالا رفته و رشد میکنند!
▫️چرا بعضیها، آسان شفاعت میشوند، و روحشان ثانیه به ثانیه بزرگتر میشود،
⚡️و بعضیها با سابقهی طولانی عبادت و مستحبات و مبارزه و ... اندر خم خویش باقی میمانند؟
#قرب_به_اهل_بیت علیهمالسلام
اللهم صل علی محمدوآل محمد,وعجل فرجهم💚🌷
مشروطه بخش اول.mp3
11.61M
🌀 بخش اول پادکست «مشروطه: از تولد تا مرگ»
🎧 فصل علمای مجاهد
🎙 محمد خادمی
♨️ آنچه خواهید شنید:
🔹 اهمیت دانستن مشروطه
🔹 قرارداد رژی (تالبوت)
🔹 نقش شیخ فضلالله در شناساندن میرزای شیرازی و نظرات او
🔹 سیدعلی اکبر فال اسیری علیه انگلیس شمشیر کشید!
〰️〰️〰️〰️〰️
#علمای_مجاهد
#مشروطه
#شیخ_فضل_الله
.
سلام علیکم و رحمة الله 🥀🌹🌿
دیدهها در طلب لعل یمانی خون شد
یا رب آن کوکب رخشان به یمن بازرسان
سلام علی آل یاسین 🤲
✅ در انتظار منجی بشریت (۱۷۳)🌹
✍ «إذا ظَهَرَ القائِمُ (عج) قامَ بَينَ الرُّكنِ وَالمَقامِ وَيُنادي... أَلا يا أَهلَ العالَمِ أَنَا الإمامُ القائمُ، أَلا يا أَهلَ العالَمِ أنَا الصَّمصامُ المُنتَقِمُ، أَلا يا أَهلَ العالَمِ إِنَّ جَدّي الحُسَينِ قَتَلُوهُ عَطشاناً...
[علی یزدی حائری، (متوفای ١٣٢٣ هـ.ق) الزام الناصب في إثبات الحجة الغالب
❇️ «زمانی که قائم آل محمد ظهور کند، ما بین رکن و مقام میایستد و ندا میدهد: آگاه باشید ای اهل جهان که من امام قائم هستم. آگاه باشید ای اهل عالم که من شمشیر انتقام گیرنده هستم. آگاه باشید ای مردم دنیا که جد من حسین را تشنهکام کشتند...»
ﻫﺮ قطره دریا میشود وقتی بیایی
صحرا شکوفا میشود وقتی بیایی
چیزی شبیه آنچه در باور نگنجد
مانند رؤیا میشود وقتی بیایی
️یوسف که در مصر ملاحت پادشاه است
محو تماشا میشود وقتی بیایی
️در باور ما ریشه دارد وعدهی وحی
"ﻓﺘﺤﺎ ﻣﺒﯿﻨﺎ" میشود وقتی بیایی
️تلخ است صبر و انتظار، اما به کامم
شهدِ گوارا میشود وقتی بیایی
️ﺁﻥ ﭘﺮﭼﻤﯽ ﮐﻪ ﻋﺼﺮ ﻋﺎﺷﻮﺭﺍ ﺯﻣﯿﻦ ﺧﻮﺭﺩ
ﺩﺭ ﮐﻌﺒﻪ ﺑﺮ ﭘﺎ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭﻗﺘﯽ ﺑﯿﺎﯾﯽ
️ﺑﺮ ﻧﯿﺰﻩ، ﺁﯾﺎﺗﯽ ﮐﻪ ﺛﺎﺭﺍﻟﻠﻪ ﻣﯽﺧﻮﺍﻧﺪ
ﺗﻔﺴﯿﺮ ﻭ ﻣﻌﻨﺎ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭﻗﺘﯽ ﺑﯿﺎﯾﯽ
ﯾﺎﺑﻦ ﺍﻟﺤﺴﻦ! ﻋﻘﺪﻩ ﺯ ﮐﺎﺭ ﺑﺴﺘﻪﯼ ﻣﺎ
️ﺑﺎ ﻟﻄﻒ ﺗﻮ ﻭﺍ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﻭﻗﺘﯽ بیایی
🍀
👈 یادآوری:
اینک ١١١۵ سال از غیبت کبرای امام زمان(عج) میگذرد و اکنون پنجاه و شش هزار و سیصد و بیست و نه جمعه استکه جهان در انتظار منجی عالم بشریت بسر میبرد.
سلامتی و تعجیل در ظهورش، صلوات 🥀🌹🌿
13.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌اثر رسانه و جنگ شناختی را میتوان در این فیلم [صامت] ۳دقیقهای مشاهده کرد...
⁉️رسانه ها چگونه سبب تغییر سبک زندگی، رفتار و تفکرات انسان میشوند؟
#سواد_رسانه
#جنگ_شناختی
👌توصیه می شود نگاه بفرمائید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به خاکِ کوچهٔ دیدار آب میپاشند
بخوان ترانه، بزن تار، یار آمدنیست
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
👓 در شهر داران از توابع فریدن (استان اصفهان) مسجدی داریم که به عنوان سالن مطالعه استفاده می شه
از 7 صبح تا 10 شب بازه و بچه ها داخل مسجد درس می خونند!
#ایده
#فرهنگ_مطالعه
#کارکرد_مسجد
27.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 تنها ویدئوی بجا مانده از پدر رهبر عزیز
🔵 مرحوم ایت الله حاج سید جواد حسینی خامنه ای
✅ حتما بیننده باشید 🙏🌷
❓ سوالات مسابقه
1️⃣ اولین گروه آزادگان چه تاریخی وارد ایران شدند؟
۱) ۲۳مرداد۱۳۶۷
۲) ۲۶مرداد۱۳۶۹
۳) ۲۵تیر۱۳۶۹
۴) ۲۶مرداد۱۳۷۹
2️⃣ تبادل اسرا از کدام مرز زمینی انجام گردید؟
۱) مرز خرمشهر
۲) مرز شلمچه
۳) مرز خسروی
۴) مرز مهران
3️⃣ شهید آزاده محمد جواد تندگویان در کدام منطقه به اسارت بعثیها درآمد؟
۱) جاده اهواز به خرمشهر
۲) جاده اهواز به اندیمشک
۳) جاده ماهشهر به آبادان
۴) در منطقه عملیاتی شلمچه
4️⃣ دلیل اصلی تبادل اسرا چه بود؟
۱) مذاکره در جوامع بین المللی
۲) مذاکره بین کشور ایران و عراق
۳) ضعف استراتژیکی عراق
۴) اشغال کویت توسط صدام و منفعت استراتژیکی صدام
5️⃣ شهدای غریب به کدامین شهدا اطلاق میشود؟
۱) شهدایی که به تنهایی در میدان نبرد شهید شدند
۲) رزمندگانی که در خاک عراق شهید شدند
۳) رزمندگانی که بدون اسلحه و تجهیزات شهید شدند
۴) آزادگانی که در اردوگاهها به واسطه شکنجه و بیماری شهید شدند
6️⃣ اولین اسیر جنگی جنگ تحمیلی چه کسی بود و چند سال در اسارت بود؟
۱) شهید حسین لشکری ۶۴۱۰ روز اسارت
۲) شهید حجت الاسلام ابوترابی ۳۶۹۰ روز اسارت
۳)شهید جواد تندگویان ۲۷۵۰ روز اسارت
۴) شهید عباس بابایی ۱۷۰۰ روز اسارت
لطفا جواب سوالات بالا را به صورت عددی شش رقمی از چپ به راست همراه با مشخصات خود به آیدی زیر در ایتا ارسال کنید👇👇👇
@jamkaran1420
شرط اهدای جایزه به برگزیدگان، حضور فرد برنده در مراسم سخنرانی روز پنج شنبه ۱۴۰۲/۰۵/۲۶ از نماز مغرب و عشا در اصفهان، مسجد حضرت رسول اکرم (ص) مقابل ترمینال زاینده رود نبش باغدریاچه می باشد و زمان قرعه کشی و اهدای جوایز بعد از سخنرانی آزاده عزیز حاج حسن کاغذگران خواهد بود.
#پایگاه_خاتم_الانبیاء
#حوزه_2_امام_حسن_مجتبی
#مسجد_الرسول_نبشباغ_دریاچه
❇️ توصیهای از امام کاظم (علیه السلام) درباره دین
🔻امام کاظم علیه السلام:
تَفَـقَّـهُوا فی دیـنِ اللّه، فَإنَّ الْفِقْهَ مِفْتاحُ الْبَصیرَةِ وَ تَمامُ الْعِبادَةِ
❇️ در دین خـدا دانا شوید؛ هـمانا دین شـناسی و فـقه، کلید بصیرت و کمال عبادت است.
📚مسند الامام الکاظم علیه السلام، ج ۳ ص ۲۴۹.
🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روسری سر کردن دختری که کشف حجاب کرده بود در شهریــار با امر به معروف
🌏
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دو دو تا چهار تا نمیشه!
⭕️ اینو تو اربعین میفهمی!
🔴
🔴 اهداف ترور
هدف از عملیات تروریستی در حرم شاهچراغ که همراه شد با عجله عجیب داعش در پذیرش مسؤلیت آن، جلوگیری از فرسایش روحیه و انگیزه ضدانقلاب و کاهش نرخ ارز به عنوان تبعات حتمی آزادسازی ۶ میلیارد دلار از اموال ایران است.
موضوعیت تکرار ترور در همان مکان نیز از حیث تحقیر دستگاه امنیتی کشور است.
۱۴۰۲/۵/۲۲
💎 خاصیت تسبیح تربت امام حسین (علیه السلام)
🔻امام صادق علیه السلام:
اَلسُّجُودُ عَلی طِینِ قَبْرِ الْحُسَیْنِ علیه السلام یُنَـوِّرُ إِلَی الْأرْضِ السّـابِعـَةِ وَ مَنْ کانَ مَعَهُ سُبْحَةٌ مِنْ طِینِ قَبْرِ الْحُسَیْنِ علیه السلام کُتِبَ مُسَبِّحا وَ إِنْ لَمْ یُسَبِّحْ بِها.
❇️ سـجده بر تربت قبر حسـین علیه السلام تا زمین هفتم را نورباران می کند و کسی که تسبیحی از خاک مرقد حسین علیه السلام را با خود داشته باشد، تسبـیح گوی حـق محسوب می شود، اگرچه با آن تسبیح هم نگوید.
📚من لایحضره الفقیه، ج ۱، ص ۲۶۸
•┈┈••✾••┈┈•
https://eitaa.com/nedayevahy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 این #هشت_ثانیه رو ببینید که چطور یک نیروی امنیتی خودش فدا میکنه تا تروریست رو سالم دستگیر کنه. راستی اگر بمب به خودش بسته بود که شهادت این نیرو هم قطعی بود ولی باز این کار رو کرد.
یا همین دو هفته پیش که ۴۳ بمب را کشف کردند و قرار بود محرم خونینی رو در کشور رقم بزنند و دهها اقدام تروریستی دیگه که کشف شد و صداش در نیومد.
اینها را نمیبینیم ولی اگر در یه کشور پهناوری مثل ایران، یه تروریست یه اسلحه تهیه کنه و بیاد مردم رو به رگبار ببنده، همه چیز رو فراموش میکنیم.
دقیقا الان وقتشه که بگیم امنیت اتفاقی نیست و چه مجاهدتهایی انجام میشه تا این امنیت برقرار بشه.
#هشت_ثانیه شجاعت
هشت ثانیه فداکاری
هشت ثانیه تربیت حسینی
هشت ثانیه همه چیز را فداکردن
و ... این هشت ثانیه را فراموش نکنید و نکنیم.
📌#شاهچراغ
📎#جنگ_رسانه
📎#تروریست
📎#بصیرت
📎#مزدور
📎#حجاب
💞امام خامنه ای: مدظلهالعالی
«هر وقت صدای قدرتمندیِ جمهوری اسلامی بلندتر بوده، تلاش دشمن برای پنجهزدن به جمهوری اسلامی بیشتر بوده!»
#شاهچراغ
#امنیت_اتفاقی_نیست
#ایران_مقتدر_قوی 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆👆👆نگاه اصلاح طلبان به معادلات سیاسی رو ببینید چقدر عجیب است
👈 متاسفانه ۴۰ سال ریاست جمهوری دست اینها بود
👈 مرعشی که یک اصطلاح طلب و پسر عموی زن آقای رفسنجانی هست در برنامه جهان آرا میگه :
روحانی اگر حاضر میشد با ترامپ سلام علیک کند تمام تحریم ها برداشته میشد!
👌واکنش مجری رو ببینید😂😂😂
👈حالا خوبه رهبر کره شمالی رفت با ترامپ هم دست داد وضعشون بهتر نشد که بدتر هم شد
مشروطه بخش دوم.mp3
20.76M
🌀 بخش دوم پادکست «مشروطه: از تولد تا مرگ»
🎧 فصل علمای مجاهد
🎙 محمد خادمی
♨️ آنچه خواهید شنید:
🔹 ترور ناصرالدین شاه و جانشینی پسر بیمارش مظفرالدین شاه
🔹 امتیاز عجیب دارسی و واگذاری ۵۰ سال انحصار نفت جنوب به یک تاجر انگلیسی!
🔹 امین السلطان اتابک، صدراعظم وابسته به روس چگونه عزل شد؟!
🔹 عین الدوله صدراعظم میشود!
🔹 گستاخی عین الدوله به علما و تبعید وحشیانه سادات معمم به خارج از تهران!
〰️〰️〰️〰️〰️
#علمای_مجاهد
#مشروطه
#شیخ_فضل_الله
.
📌 بلاتکلیفی در رابطه
وقتی کنارشی یا باهاش صحبت میکنی آرامش داری، اما تو خلوت خودت فکر میکنی که این رابطه اشتباهه، بین دلت و عقلت موندی، از یه طرف نمیتونی رابطه رو قطع کنی چون خیلی بهش وابسته شدی از یه طرفم احساس میکنی بلاتکلیفی، اصلا معلوم نیست بهم برسید، نرسید، شاید اصلا با یکی دیگه باشه، اصلا دوستم داره؟
👈 یه روز میگه دوستت دارم یه روز دیگه میگه خودشم نمیدونه قراره چی بشه، میگه فعلا تکلیفم مشخص نیست، یه روز قهر یه روز آشتی، همش بحث می کنید و دوباره روز از نو
عزیز من این رابطه یک رابطه فرسایشیه که شما درگیرش شدی، یعنی زمان طولانی باهاشی اما هیچ پیشرفتی این رابطه نکرده، یعنی هر لحظه ممکنه طرفت بگه خداحافظ، یعنی طرفت خودشم نمیدونه چی میخواد، یعنی طرفت چنتا هدف رو همزمان داره دنبال میکنه، نمیشه عزیز من نمیشه.
بیا بیرون از این رابطه
حمایت کنید:
https://farsnews.ir/my/c/216417
از فعالیت و برنامهسازی برخی سلبریتیهایی که در ایام اغتشاشات با اغتشاشگران همسو بودند، حذر و از بازگشت آنها به آغوش صدا و سیما ممانعت شود چرا که نباید از بودجه بیتالمال مبالغ کلان برای برنامههای بیمحتوای آنها پرداخت شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 موشن گرافیک احکام: جایزه حلالش خوبه!
🔸 احکامی که باید بدانیم
#آموزش_احکام
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نور باشد سائلی در ظل دیوار شما
کور بینا میشود با یاد دیدار شما
با کلاف جان به بازار محبت بسته صف
گشته صدها یوسف مصری خریدار شما
میفروشد ناز، دوزخ بر گلستان بهشت
گر نسیمی آیدش از طرف گلزار شما
از چه بنشستید با ما فرشیان تیره روز
ای چراغ عرشیان خورشید رخسار شما
چند روزی داشت هر کس نوبت جولان، ولی
تا خدائی خدا، گرم است بازار شما
سر خط آزادی خلق است در دست کسی
کز دو عالم پا کشید و شد گرفتار شما
نی عجب گر با همه خواری عزیزم کرده اید
بوده از آغاز ، بنده پروری کار شما
آسمان بر کف گرفته کاسه از خورشید و ماه
گشته سرگردان گدای پشت دیوار شما
بر شما آل محمّد (ص) تا صف محشر درود
از همه خلق جهان و زحی دادار شما
این کرامت بس که شسته دست از دار جهان
گشته «میثم» خاک پای میثم دار شما
#امام_رضا
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حتما شنیدید این اراجیف را که:
در غرب، اسلام دیدم اما مسلمان ندیدم!
در شرق، اسلام ندیدم اما مسلمان دیدم!
حالا ببینید اسلام در غرب و مسلمان در شرق را
🕌 @nedayevahy
راه_های نگهداشتن عزت نفس در کودک:
1-شب هر کاری دارید کنار بزارید و برایش قصه بگید
2- اشتباهاش رو راحت ببخشید
3- خوبیهاشو بزرگ کنید
4- به حرفاش خوب گوش بدید
5- بی دلیل بغلش کنید و ببوسید
6- مقایسه ش نکنید
7- از جملات منفی استفاده نکنید" اگه نکنی وای بحالت"
8- گاهی باهاش برنامه هایی که دوست داره ببینید
9- بهش نگید" تو دیگه بزرگ شدی بچگی نکن"
10-اگر اشتباه کردید راحت عذرخواهی کنید.
11- با فرزندتان بازی کنید
12- در سفر تلفن کنید و به او بگویید دلتان تنگ شده.
13- القای بینش: میدانم از عهده ی انجام آن بر میایی
14- مهم: روابطتان را با همسرتان ترمیم و تصحیح کنید
✳️✳️✳️